İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz
İlaçsız Yaşıyoruz
No Result
View All Result
REKLAM

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Udi Hindi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Udi Hindi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Udi Hindi Yağı Faydaları, Udi Hindi Yağı Nasıl İçilir? Udi Hindi Yağı Cilde Sürülür mü? Udi Hindi Yağı Kullananlar

Yazan Tansu Sungar
25/09/21 - Updated on 02/01/23
udi hindi yağı faydaları nelerdir?

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir?

REKLAM
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'da PaylaşLinkedin'de PaylaşPinterest'te Paylaş

Neler Okuyacaksınız -->

  • Udi Hindi Yağı Nedir?
  • Udi Hindi Yağının Faydaları Nelerdir?
    • Soğuk Algınlığına Bağlı Semptomları Hafifletir
    • Stresle Savaşır
    • Uykusuzluk Problemine Karşı Etkilidir
    • Ağrı Azaltıcı Etkisi Vardır
    • Sindirim Sistemini Destekler
    • Ağız Kokusuna İyi Gelir
    • Kanser Hücrelerini Önler
    • Cilt Sağlığını Destekler
    • Cinsel Hayatı Destekler
    • Regli Düzenler ve Regl Ağrılarını Hafifletir
    • Kaşıntıya İyi Gelir
    • Guta Bağlı Ağrıyı Hafifletir
    • Huzursuz Bacak Sendromunu Rahatlatır
    • Enerji Verir
    • Bilişsel Fonksiyonu Destekler
  • Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Udi hindi yağı Malaya ve Hindistan adalarında oldukça sık rastlanan ve Asya ülkelerinde yaygınlık gösteren, Aquilaria ve Gyrinops ağaç ailelerine ait odunsu, yaprak dökmeyen ve mevsim değişikliklerinden etkilenmeyen bir bitkidir. Bir mantar enfeksiyonunun ağacı sarması sonucunda oluşan koruyucu reçinesi Udi Hindi yağına eşsiz bir özellik katar. Alternatif tıpta, koku ve güzellik ürünlerinde kullanılan Udi hindi yağı, anti-bakteriyel özellikleri sayesinde güçlü bir mikrop öldürücüdür.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYINIZ.


Zencefil Meyan Kökü Bitki Çayı (Soğuk Algınlığı ve Göğüs Tıkanıklığı Çayı) Tarifi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Udi Hindi Yağı Nedir?

Odunsu yapıya sahip olan bu bitki toz haline getirilerek ya da yağ şeklinde kullanılmaktadır. Udi hindi tozunun hakiki zeytinyağı ile güneşte bekletilmesi ile udi hindi yağı elde edilir. Odunsu bir yapısı bulunan Udi hindi bitkisi, yüzyıllardan beri sağlık alanında kullanılan ve üst solunum yolları hastalıklarına fayda sağlayan bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücut direncini artırdığı bilinmektedir. Bu sebeple koronavirüse karşı koruyucu etkiler gösteren Udi Hindi yağı son dönemde oldukça popüler bir hale gelmiştir.


Udi Hindi Yağı Satın Almak İçin Hemen Tıkla

Udi Hindi Yağının Faydaları Nelerdir?

Od, öd gibi isimlerle de adlandırılan Udi Hindi yağı kozmetikten, aromaterapi, sağlıktan, ev parfümüne ve tütsüye kadar pek çok farklı alanda kullanılır.

Soğuk Algınlığına Bağlı Semptomları Hafifletir

Udi Hindi yağı güçlü bir anti enflamatuardır. Bu sayede seyreltilerek göğüs ve/veya boğaz bölgesine masaj yapıldığında iltihaplı dokuların rahatlamasına ve soğuk algınlığına bağlı öksürük gibi semptomların hafiflemesine yardımcı olur. Udi Hindi yağı ile buhar banyosu yapmak solunum sistemindeki mukusun yumuşamasına ve tıkanıklığın rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca astım gibi sağlık sorunlarında da Udi Hindi yağının rahatlatıcı etkisi olduğu düşünülür.

Öksürük Tedavisinde Kullanılan 8 Uçucu Yağ

Stresle Savaşır

Bazı araştırmalara göre Udi Hindi yağı beyindeki sinir iletimleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu özelliği ie kaygı, endişe, stres, depresyon gibi psikolojik sorunları bulunan kişiler için iyi bir sakinleştiricidir. Udi Hindi yağı meditatif etkileri ile de bilinir. Ayrıca bilinci yükseltmek, duyguları dengelemek, pozitif enerji üreterek farkındalığı artırmak gibi ruhsal psikoaktif özellikleri vardır.

Uykusuzluk Problemine Karşı Etkilidir

Yağ; sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi sayesinde uykusuzluk problemi bulunan kişilerde uyku problemlerini çözmeye yardımcı olur. Ayrıca bazı araştırmalara göre Udi Hindi yağı; uyku apnesi gibi sağlık sorunlarına bağlı olarak görülen uyku problemlerinde de olumlu etkiye sahiptir.

Ağrı Azaltıcı Etkisi Vardır

Udi hindi yağı aneljezik ve antienflamatuar etkisi sayesinde başta romatizma veya eklem iltihabı gibi sağlık sorunlarının en önemli semptomlarından olan ağrılar olmak üzere vücutta meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca Udi Hindi yağı iyi bir idrar söktürücüdür. Bu özelliği ile vücutta toksinlerin atılmasına kas ve eklemlerde meydana gelen ödemin azalmasına yardımcı olur.

Sindirim Sistemini Destekler

Udi Hindi yağı ile karın bölgesine masaj hazımsızlığı ve gaz şikayetini gidermeye, sindirim sisteminin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca mide bulantısı ve kusma gibi şikayetleri bulunan kişilerde birkaç damla Udi Hindi yağı solumak şikayetlerin hafiflemesini sağlayabilir.

Kabızlık ve Kronik Hazımsızlık Doğal Tedavisi

Ağız Kokusuna İyi Gelir

Udi Hindi yağı güçlü bir antibakteriyeldir. Yağ ile gargara yapmak ağızda bakteri birikimini engelleyerek ağız kokusunu gidermeye yardımcı olur.

Kanser Hücrelerini Önler

Bazı araştırmalar Udi Hindi yağının meme kanseri başta olmak üzere kanseri önleyici ve yayılmasını engelleyici etkisi olduğunu ileri sürmektedir.

Cilt Sağlığını Destekler

Udi Hindi yağı antienflamatuar ve antibakteriyel etkisi ile bilinen yağlardan birisidir. Günlük bakım kreminin içerisine eklenen Udi Hindi yağı cildi bakterilerden arındırmaya ve cilt sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Cinsel Hayatı Destekler

Udi Hindi yağı; rahatlatıcı etkisi sayesinde ilişki sırasında rahat olmayı sağlayarak performans sorunlarının çözümüne yardımcı olur. Bu özelliğinden yararlanmak isteyenler afrodizyak etkisi olan bir yağ ile Udi Hindi yağını karıştırarak kullanabilir.

Doğurganlığı Artıran Uçucu Yağlar Nelerdir?

Regli Düzenler ve Regl Ağrılarını Hafifletir

Udi hindi yağı, hormonal dengeyi düzenlemeye yardımcı olarak regl dönemlerini düzenler. Udi Hindi yağı ile masaj yapmak regl ağrılarını hafifletmeye ve regl dönemlerinde görülen stresi azaltmaya yardımcı olur.

Kaşıntıya İyi Gelir

Udi Hindi yağı iyi bir kaşıntı önleyici olarak bilinir. Çeşitli nedenlerle kaşıntı sorunu bulunan kişiler birkaç damla yağı başka bir esansiyel yağ ile veya su ile karıştırarak masaj yaparak kaşıntılarından kurtulabilir.

REKLAM

Guta Bağlı Ağrıyı Hafifletir

Gut hastalarının eklemlerinde biriken ürik asit şiddetli ağrılara neden olmaktadır. Geleneksel tıpta Udi Hindi yağı ile ağrıyan ekleme masaj yapmanın eklemlerde biriken ürik asit kristallerini parçalayarak ağrıları hafifletmeye yardımcı olduğuna inanılır.

Huzursuz Bacak Sendromunu Rahatlatır

Udi Hindi yağı, kaslara kontrol dışı sinyaller gönderen sinirleri yatıştırır, böylece geceleri uyku düzenini olumsuz etkileyen huzursuz bacak sendromu gibi sağlık sorunlarının tedavisinde destekleyici olabilir.

Enerji Verir

Udi Hindi yağı ile buhar banyosu yapmak veya bileklere Udi Hindi yağı sürmek fiziksel ve zihinsel performansı arttırmaya yardımcı olur.

Odaklanmayı ve Hafızayı Güçlendiren 15 Besin Maddesi

Bilişsel Fonksiyonu Destekler

Udi Hindi yağının en önemli faydalarından bir tanesi de hafızayı güçlendirmesidir. Özellikle ileri yaş grubundaki kadınlarda hafızayı güçlendirmeye, çocuklarda ise dikkat dağınıklığı sorununu çözmeye yardımcı olur.

REKLAM

udi hindi yağı nedir? udi hindi yağı nasıl kullanılır?
udi hindi yağı nasıl kullanılır?

Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Udi hindi bitkisi en çok kozmetik sektöründe kullanılıyor olsa da yağı ve tozu da son dönemlerde oldukça sık tüketilmeye başlanmıştır. Çok fazla kullanım alanına sahip olan Udi hindi yağı ve udi hindi tozu, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kış hastalıklarını tedavi etmesi, mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına iyi gelmesi sebebiyle sıkça kullanılmaktadır.

Udi hindi bitkisi doğal antibiyotik özelliklere sahip olduğundan enfeksiyon hastalıklarını iyileştirmekte oldukça etkilidir. Ağız kokusunu gideren ve burun tıkanıklıklarını açan Udi hindi bitkisi alternatif tıp alanının dışında da pek çok alanda kullanılmaktadır. Tatlı ve keskin bir kokuya sahip olduğu için parfümlerde kullanılırken, çeşitli kültür ve inançlarda yakılarak, tütsü şeklinde de kullanılabilmektedir.

  • Cam bir kavanozun içerisine bir çay bardağı kadar saf zeytinyağı ve iki çay kaşığı Udi hindi tozu ekleyin ve karışımı 2 hafta boyunca kavanozun ağzı kapalı olacak şekilde bekletin. Hazırlanan bu karışımı egzama kaşıntılarına ve cilt yanıklarına fayda sağlaması için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Udi hindi tozunu bal ile karıştırarak tükettiğinizde ağrı kesici etkilerinden faydalanabilirsiniz.
  • Bir çay kaşığı udi hindi bitkisini sabahları bir tatlı kaşığı bal ile karıştırarak içebilirsiniz. Akşamları ise bir yemek kaşığı bal ve bir çeyrek tatlı kaşığı zencefil karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu tarifin üç gün boyunca düzenli olarak uygulanması kuru öksürük ve balgam problemlerinin giderilmesine yardımcı olacaktır.
  • Udi hindi yağını bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatarak tüketebilir ve bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Udi hindi tozunu çay içerisine koyarak, bal ve pekmez ile karıştırarak ve içme suyuna damlatarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Udi hindi tozu ile maske yapabilir ve cildinizdeki bakterilerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Share740Tweet463SendShare130Pin167

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesini kabul ediyorum.

REKLAM

En Çok Okunan Yazılar

öksürüğe i̇yi gelen uçucu yağ çeşitleri nelerdir?
Uçucu Yağlar

Öksürüğe İyi Gelen Uçucu Yağ Çeşitleri Nelerdir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
12 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
0

Soğuk algınlığı ve grip nedeni ile solunum yollarında tıkanıklık ve...

Read more
kadın sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar

Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen 15 Yanlış

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
çam terebentin yağı faydaları nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

20 Eylül 2021 - Updated on 26 Haziran 2022
trypophobia (tripofobi) belirtileri nelerdir? nasıl tedavi olunur?

Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

6 Ağustos 2021
Daha fazla yükle

Editörün Seçtikleri

pancarın faydaları nelerdir? pancar nasıl tüketilir?

Pancarın Faydaları Nelerdir? Pancar Nasıl Tüketilir?

1 Ağustos 2022 - Updated on 20 Ağustos 2022
virüsleri öldüren ve virüslerden koruyan besinler nelerdir?

Virüsleri Öldüren ve Virüslerden Koruyan Besinler Nelerdir? 🍎🥦🥕

1 Ekim 2021
gıdaların raf ömrünü uzatmak i̇çin kullanılan yöntemler

Gıdaların Raf Ömrünü Uzatmak İçin Kullanılan Yöntemler

18 Ağustos 2021
sığır kolajeni faydaları nelerdir nasıl kullanılır

Sığır Kolajeni Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

3 Mayıs 2023 - Updated on 11 Mayıs 2023
Daha fazla yükle
REKLAM

Diyetler

diyabetik diyet nedir diyabetliler neler yemeli neler yememeli

Diyabetik Diyet Nedir? Diyabetliler Neler Yemeli? Neler Yememeli?

5 Mayıs 2023 - Updated on 13 Mayıs 2023
şok diyetin zararları

Şok Diyetlerin Tehlikeleri Nelerdir?

1 Nisan 2023 - Updated on 2 Nisan 2023
çiğ gıda diyeti

Çiğ Gıda Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

14 Şubat 2023 - Updated on 19 Şubat 2023
makrobiyotik beslenme nedir

Makrobiyotik Beslenme Nasıl Yapılır?

9 Şubat 2023
Daha fazla yükle
REKLAM

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • İLAÇSIZ YAŞIYORUZ AYDINLATMA METNİ
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • İLAÇSIZ YAŞIYORUZ ÜYELİK SÖZLEŞMESİ
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim

Güncellenen İçerikler

piyore nedir doğal yollarla nasıl tedavi edilir

Piyore Nedir? Doğal Yollarla Nasıl Tedavi Edilir?

27 Mayıs 2023
kahverengi lekeler i̇çin ev yapımı 10 tarif

Kahverengi Lekeler İçin Ev Yapımı 10 Tarif

22 Şubat 2023 - Updated on 26 Mayıs 2023
birbirinden lezzetli 19 glütensiz tarif

Birbirinden Lezzetli 19 Glütensiz Tarif

17 Mart 2023 - Updated on 26 Mayıs 2023
klamidya doğal yollarla nasıl tedavi edilir

Klamidya Doğal Yollarla Nasıl Tedavi Edilir?

26 Mayıs 2023

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.

No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışveriş

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - İlaçsız Market.

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra
Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.