İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Soğuk Duş Almanın Kişinin Beden ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Soğuk Duş Almanın Kişinin Beden ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Soğuk Duş Faydaları Nedir? Soğuk Duş Zararları Nelerdir? Soğuk Duş Kilo Verdirir Mi? Soğuk Duş Etkisi

Yazan Nur Su Yaman
13 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden Ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Birçok uzman ve sağlıkçı, insanlara kendini düzenli olarak soğuk su ile yıkamalarını önermektedir. Bu sağlıkçılardan olan Wim Hof, görüşü sebebiyle “buz adam” olarak tanınmaktadır. {1*} Soğuk duş almak, stresle baş etmek ve özgüven kazanmak konusunda oldukça faydalıdır. Soğuk su, kısa süre için kişiyi rahatsız etse de bağışıklık sistemini güçlendirme ve iradeyi arttırma konusunda fayda sağlamaktadır.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Güçlü Bir Bağışıklığa Sahip Olmanız İçin Gereken Vitaminler! YouTube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Ayrıca zihinsel dayanıklılık kazandırarak yorgunluğu da azaltmaktadır. Araştırmalar, soğuk duş almanın uyanıklık, verim arttırma ve egzersiz sonrası rahatlama sağlamak gibi etkileyici faydaları olduğunu kanıtlamaktadır.

İçindekiler

  • Soğuk Duşun Faydaları Nelerdir?
    • Zihinsel Netlik Kazandırır ve Uyanıklık Hissini Arttırır
    • İltihapları Azaltır ve Dolaşım Sistemine Fayda Sağlar
    • Ruh Halinin Düzelmesi ve Güvenin Artması İçin Gereklidir
    • Cilt ve Saç Sağlığını Olumlu Yönde Etkiler
    • Erkeklik Hormonlarını Arttırır
    • Sağlıklı Metabolizma İçin Gereklidir
  • Hangi Duş Isısı Daha İyidir?
  • Soğuk Duş Ne Kadar Sürmelidir?
  • Soğuk Duş Önerilmeyen Durumlar Nelerdir?

Soğuk Duşun Faydaları Nelerdir?

Soğuk duş, yaklaşık 15 derece suyla alınan duş türü olarak tanımlanmaktadır. İnsanlık tarihinin büyük bir bölümünde insanlar soğukla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Aşırı soğuğa maruz kalmak, vücut sistemi için savaşma ya da kaçma tepkisine sebep olmaktadır. Bu durum, gelecekte tekrar aynı durumla karşılaşıldığında, yaşanacak stresle daha etkili baş etmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca kişinin soğuk havadan etkilenme seviyesi azalmakta ve kişi, hava durumuna uyum sağlamaktadır.

Soğuğa maruz kalmak, vücudun stres hormonlarının artmasına sebep olmaktadır. Bu durum, temel vücut fonksiyonları dışındakilerin devre dışı kalmasını sağlamaktadır. Stres hormonlarının yükselmesi, kısa sürdüğünde ve sonrasında iyileşme sağlandığında kişi için faydalı olmaktadır. Bu stres, iyi ya da pozitif stres olarak adlandırılmakta ve egzersiz yapma, oruç tutma gibi durumlarda da karşımıza çıkmaktadır.{2*}

Verimliliği Artıran Gıdalar Nelerdir? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayın

Zihinsel Netlik Kazandırır ve Uyanıklık Hissini Arttırır

Soğuk duşlar, sizi ani bir şok etkisi yaratarak uyandırmaktadır. Araştırmalar, buz gibi soğuk olan duşa giren kişilerin enerji seviyeleri, odaklanma ve dikkat yetenekleri, üretkenlik, zihinsel ve bilişsel performansları gibi özelliklerin olumlu yönde geliştiğini kanıtlamaktadır. Bazı uzmanlar, soğuğa maruz kalmanın ve iki fincan kahve içmenin aynı canlandırıcı etkiyi yaptığını ifade etmektedir.

İltihapları Azaltır ve Dolaşım Sistemine Fayda Sağlar

Soğuğa maruz kalmak, stres faktörlerine etkide bulunarak vücudun çalışma biçiminde faydalı değişikliklere neden olmaktadır. Vücut, strese uyum sağlamayı ve daha güçlü hale gelmeyi öğrenmektedir.

Soğuk duş almak, kalp sağlığı, kas ve iskelet fonksiyonları, bilişsel yetenekler gibi sistemleri geliştirmektedir. Araştırmalara göre, egzersiz yaptıktan sonra soğuk duş almak, kas ve kalp sağlığında iyileşme sağlamakta, ağrıları azaltmakta ve iltihap oluşumunu önlemektedir. {3*}

Artan kalp hızı, kan akışının hızlanması ve oksijen alımının artması gibi sebeplerle soğuk duş almak iltihap oluşumunu engellemektedir. Ayrıca soğuk duş, sağlıklı kan dolaşımı, kas ve dokuların onarılması gibi faydalar sağlamaktadır. Zorlu egzersizler sonrasında yorgunluğu atmaya da yardımcı olmaktadır.

Araştırmalar ile, soğuk duş almanın beyaz kan hücrelerini arttırarak bağışıklık sistemini de olumlu etkilediği kanıtlanmıştır. Düzenli olarak soğuk havada yürüyüş yapmanın hastalıkların iyileşme oranını arttırdığı yine bu çalışmada görülmüştür.{4*}

Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden Ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?
Ruh Halinin Düzelmesi Ve Güvenin Artması İçin Gereklidir

Ruh Halinin Düzelmesi ve Güvenin Artması İçin Gereklidir

Soğuk suya dalmak cesaret istemektedir ve çoğu kişi, bu durumu tatsız bulmaktadır. Ancak sonrasında kişilerin kendini daha iyi hissetmeleri söz konusu olmaktadır.

Doğrudan dondurucu soğukla karşılaşma korkunuzu yenerek, stres altındayken ya da korktuğunuz zaman vücudunuzun belirtileri ile daha iyi başa çıkabilirsiniz. Örneğin, stresin yol açtığı nefes alamama ve titreme gibi olumsuz belirtileri önleyebilirsiniz.

Bazı araştırmalar, soğuk duş terapilerinin depresyon, endişe ve panik atak yaşayan kişilere fayda sağladığını göstermektedir. Kişileri daha uyanık ve heyecanlı hissettiren beyin kimyasalları, ruh halini de olumlu yönde etkilemektedir. {5*} Sinir sistemini iyileştirerek beyne giden uyarıları artırdığı da bilinmektedir.

Cilt ve Saç Sağlığını Olumlu Yönde Etkiler

Soğuk duş almanın cilt için olan faydalarına odaklanan bir çalışma, bu uygulamanın cilt kuruluğunu, iltihaplanmayı ve kaşıntı sorunlarını azalttığını kanıtlamıştır. Duş alırken ısının yüksek olması, cilt ve saçın nem kaybetmesine dolayısıyla cildi tahriş ederek saçlarda donuk bir görüntüye sebep olmaktadır.

Soğuk duş ise bu sıkıntıları azaltmaktadır. Çünkü soğuk su, ciltteki küçük kan damarlarını daraltmakta, gözenekleri sıkılaştırmakta ve daha az iltihap oluşmasını sağlamaktadır. Ancak cilt, soğuk su sebebiyle bir süre kırmızı görünebilmektedir.

Yağlı Saçlardan Kurtulmanın 7 Yolu Öğrenmek İçin Tıklayın

Erkeklik Hormonlarını Arttırır

Erkeklerin soğuk su ile duş alması, vücut sıcaklığını düşürerek sperm ve testosteron denilen erkeklik hormonunun üretimini arttırmaktadır.

Sağlıklı Metabolizma İçin Gereklidir

Soğuk suya düzenli olarak maruz kalmak kilo kaybına yardımcı olabilmektedir. Araştırmalara göre, soğukta bulunmak, vücudu ısıtmak için daha fazla enerji yakan kahverengi yağları harekete geçirmektedir. Bu durum kalorilerin hızlı yakılmasını ve metabolizmanın daha fazla çalışmasını sağlamaktadır. {6*}

Hangi Duş Isısı Daha İyidir?

Hangi duş ısısının daha iyi olduğu kişinin amaçlarına göre değişmektedir. Ilık duşlar rahatlama sağladığından yatmadan önce uyku getirmesi ya da kas ağrılarını azaltmak için önerilmektedir.

Buharlı sıcak duşlar ise, solunum yolu tıkanıklıklarını açarak burunda biriken mukusu akıtmak konusunda etkili olmaktadır. Ancak, hassas ve kuru cildi olan kişiler ya da kızarıklık, egzama gibi belirtileri olanlar için çok sıcak duşlar önerilmemektedir. Yüksek tansiyon hastasıysanız ya da kolaylıkla başınız dönüyorsa da sıcak duştan kaçınmak önemlidir.

Geceleri ılık duş, gündüzleri ise soğuk duş alınması önerilmektedir. Çünkü soğuk duşlar, sabahları hızlı uyanmaya yardımcı olmaktadır. Ruh hali, enerji seviyesi ve kas fonksiyonlarını değiştirmek için farklı ısılarda duş almak tercih edilebilmektedir.

Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden Ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?
Soğuk Duş Ne Kadar Sürmelidir?

Soğuk Duş Ne Kadar Sürmelidir?

Soğuk duş almaya karar verdiyseniz öncelikle kısa süreli duşlar almak gerekmektedir. Soğuğa alıştıkça süreyi kademeli olarak arttırmak söz konusu olabilmektedir.

  • 30 saniyelik soğuk bir duş ile başlayın.
  • Ilık duşa ayakta başlamak ve su çok soğuk olana kadar ısıyı düşürmek önerilir.
  • Soğuğa ve etkilerine alıştıkça soğuk suda kalma sürenizi 2-3 dakika ve fazlasına çıkarmayı deneyin.
  • Kontrast duş denilen yöntem: Bir dakika çok soğuk su ve bir dakika ılık/sıcak su arasında gidip gelerek duş almak. Bunu yaklaşık 7 kez yaptığınızda kan sisteminin hızlanması söz konusu olacaktır.
  • Duş alırken doğrudan duş başlığının altında durabilir ya da suyu gergin kaslarınıza uygulayabilirsiniz. En çok faydayı baş-boyun bölgesi, omuz ve sırta soğuk su uygulayarak elde edebilirsiniz
  • Soğuk su ile yıkanırken nefes almayı unutmayın. Bilinçli ve kontrollü olarak derin nefesler almaya çalışın. (5 saniyelik nefes almak derin nefes sayılmaktadır)
  • Soğuk alınan duşu ılık su ile bitirmek önerilmektedir.

Soğuk Duş Önerilmeyen Durumlar Nelerdir?

Soğuk duşun birçok faydası bulunmaktadır ancak bazı durumlarda soğuk, kişinin sağlığı için zararlı olabilmektedir. Duştan sonra cildin kızarması kan akışı hızlandığı için normaldir. Bazı sağlık sorunlarına sahipseniz soğuk duş almaktan kaçınmanız gerekmektedir. Bu sağlık sorunları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Grip veya soğuk algınlığı
  • Düşük kilolu olmak ya da yeme bozukluğuna sahip olmak (çok fazla üşümeye neden olabilir)
  • Nefes alıp vermeyi zorlaştıran hassas bir kalp veya solunum hastalığına sahip olmak (önce doktorunuzla konuşun)
  • Gebelik durumları
  • Hipotermi belirtileri (vücut ısısının normalin altına düşmesi ve üşüme)
Öksürüğe İyi Gelen Uçucu Yağ Çeşitleri Nelerdir? Tıkla ve Öğren

Kaynaklar

{1*} https://www.wimhofmethod.com/

{2*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31343603/

{3*}https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4049052/

{4*}https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5025014/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17993252/

{6*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22269323/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Parazit Enfeksiyonu İçin Doğal Tedavi: Parazit Temizliği
Sağlık

Parazit Enfeksiyonu İçin Doğal Tedavi Yolları Nelerdir? Parazit Temizliği Nedir?

Yazan Nur Su Yaman
17 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
0

Parazit temizliği, parazit enfeksiyonunun tedavisi olarak bilinmektedir. Zamanla uluslararası seyahatlerin...

Read more
Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? 💛 Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

5 Ekim 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Mide Bulantısına İyi Gelen Uçucu Yağlar Hangileridir?

Mide Bulantısına İyi Gelen Uçucu Yağlar Hangileridir?

5 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Sigarayı Bıraktıktan Sonra Vücut Nasıl Temizlenir? Vücuttan Nikotin Atan Besinler

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Vücut Nasıl Temizlenir? Vücuttan Nikotin Atan Besinler

21 Ağustos 2021 - Updated on 22 Ağustos 2021
Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

16 Ağustos 2021
Akyuvar Beyaz Kan Hücresi (Wbc)

Akyuvar Beyaz Kan Hücresi (WBC)

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromu Nasıl Geçer?

Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromu Nasıl Geçer?

5 Eylül 2021 - Updated on 17 Kasım 2021
Karabiberin Faydaları Nelerdir? Tane Karabiber Ne İşe Yarar?

Karabiberin Faydaları Nelerdir? Tane Karabiber Ne İşe Yarar?

7 Ekim 2021
Glütensiz Yiyecekler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Glüten Yok?

Glütensiz Yiyecekler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Glüten Yok?

26 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

26 Ağustos 2021
Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?

Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?🌻

6 Temmuz 2021 - Updated on 20 Kasım 2021
Avokado Çekirdeği Faydaları Nelerdir? Avokado Çekirdeği Ne İşe Yarar?

Avokado Çekirdeği Faydaları Nelerdir? Avokado Çekirdeği Ne İşe Yarar?

26 Eylül 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Udi Hindi Yağı Nedir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Udi Hindi Yağı Nedir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

25 Eylül 2021
Detoks İçecekleri Ne İşe Yarar?

Detoks İçecekleri (Meyveler, Çaylar ve Sular)

17 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Yanlış Oturmanın Zararları

Yanlış Oturmanın Zararları

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
Aynısefa Faydaları Nelerdir? Aynısefa Nasıl Kullanılır?

Aynısefa Faydaları Nelerdir? Aynısefa Nasıl Kullanılır?

18 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Serinletici Bir Yaz Salatası Olan Domatesli Soğanlı Salata Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

Serinletici Bir Yaz Salatası Olan Domatesli Soğanlı Salata Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

5 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Deri Sarkması Sporla Geçer Mi? Deri Sarkması Neden Olur?

Deri Sarkması Sporla Geçer mi? Deri Sarkması Neden Olur?

3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?

Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?🧄

20 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?

28 Temmuz 2021
Fitoterapinin Faydaları

Fitoterapi Bilimsel mi? Faydaları ve Riskleri Nelerdir? Nasıl Uygulanır?

28 Aralık 2021 - Updated on 21 Şubat 2022
Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Polikistik Over Sendromu (Pcos) Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Pcos Ve Kısırlık Arasındaki İlişki Nedir?

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?♀️ Nasıl Geçer?✔️

30 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
🥚 Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Yumurta Kaç Kaloridir? 🥚

🥚 Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Yumurta Kaç Kaloridir? 🥚

8 Temmuz 2020 - Updated on 5 Ekim 2021
Çocuklarda İştahsızlık Ve İştah Açma Yöntemleri

Çocuklarda İştahsızlık ve İştah Açma Yöntemleri

23 Temmuz 2021
Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

21 Eylül 2021
Hindistan Cevizinin Faydalari

Hindistan Cevizinin 7 Faydası

16 Şubat 2021 - Updated on 15 Haziran 2021
Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının Faydaları

26 Kasım 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
Yüksek C-Reaktif Proteini Nedir? Tedavisi Ve Daha Fazlası

CRP Neden Yükselir? CRP Nasıl Düşürülür?

22 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.