İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

Ylang Ylang Yağı Nedir? Ylang Ylang Saça Faydaları, Ylang Ylang Yağı, Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır? Ylang Ylang Çiçeği

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
25 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

Kananca ağacı yağı ya da ylang ylang olarak tanınan yağ, etkili bir depresyon karşıtı ve sakinleştirici olarak tanınmaktadır. Saçları kalınlaştırma ve cilt sağlığını iyileştirme yeteneği ile yüzyıllardır sıklıkla tüketilmektedir. Sağlık faydalarının yanı sıra, enerji verici ve afrodizyak özellikleri de bulunmaktadır.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN


EYLÜL AYI SEBZELERİ Öğrenmek İçin YouTube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


İçindekiler

  • Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Nedir?
  • Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir?
    • Bağışıklık Sistemi ve Kalp Sağlığını Güçlendirir
    • Ruh Sağlığını İyileştirerek Anksiyete ile Savaşır
    • Cilt Sağlığı İçin Faydalıdır
    • Doğal Bir Enerji Vericidir
    • Doğal Saç Bakım Ürünüdür
    • Afrodizyak Olarak ve Sosyal İlişkilerde Etkilidir
    • Sindirim Sistemine Yardımcı Olur
  • Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Nasıl Kullanılır?
  • Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Zararları Nelerdir?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Nedir?

Kananga ağacı yani ylang yalng yağı, büyük ve tropikal kananga ağacının çiçek yapraklarından elde edilmektedir. Günümüzde bu ağaçlar tropik bölgelerde sıklıkla yetiştirilmektedir. Ylang ylang aslında “çiçek çiçeği” anlamına gelmektedir. Bu isim, bitkiye tatlı, çiçeksi kokusundan dolayı verilmiştir.

Araştırmalar, bu yağın bağışıklık sisteminin sağlığı, kan akışı ve duygular üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. {1*} Ayrıca, kalp rahatsızlıkları, üreme ve sindirim sistemleri hastalıkları için doğal bir ilaç olarak kullanılması söz konusu olmaktadır. Bu yağın hoş kokusu, temel olarak ağacın çiçekleri tarafından üretilen, uçucu organik bileşiklerden kaynaklanmaktadır.

Journal of Experimental Botany tarafından yayınlanan 2014 tarihli bir rapora göre, ylang ylang yağının çiçek kokusu, bitki-böcek etkileşimlerinde oldukça önemlidir. {2*} Çünkü, zararlı bakteri ve böcekleri uzaklaştırdığından başarılı tozlaşma için hayati öneme sahiptir. Ayrıca bu koku, anksiyete karşıtı özellikleri ile kişilere kendini iyi hissettirmektedir.

Araştırmalar, ylang ylang yağının en önemli faydalarını şu şekilde sıralamaktadır;

  • Kan akışını arttırır
  • İltihabı yok eder
  • Parazitlerle mücadele eder
  • Kalp atışını düzenler
  • Kalp problemlerini iyileştirir
  • Kişinin ruh halini yükseltmek ve kaygıyı azaltmak için faydalıdır
  • Sağlıklı bağırsak fonksiyonunu teşvik eder

Ayrıca yiyecek ve içeceklerde tatlandırıcı ve koruyucu olarak kullanılmaktadır. Ürün imalatında kozmetik, ev temizlik ürünleri, saç ürünleri ve sabunlar için koku olarak tercih edilmektedir.

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?
Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir?

Kananga yağının birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar, bağışıklığı, metabolizmayı ve kalp sağlığını desteklemek, ruh halini olumlu yönde etkilemek, cilt ve saç sağlığına yardımcı olmak, enerji vermek gibi birçok alanda kişinin sağlığına katkıda bulunmaktadır.  {3*}

Bağışıklık Sistemi ve Kalp Sağlığını Güçlendirir

Araştırmalar, ylang ylang yağının bileşenlerinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu kanıtlamaktadır. Bangladeş’teki bir üniversitenin Fitokimya Araştırma Departmanı çalışanları tarafından yapılan araştırmalar, yağda bulunan fitokimyasalların önemini kanıtlamıştır. Bu fitokimyasallar, insanların bakterilerden korunmasına yardımcı olmaktadır. {4*} Faydaları arasında, bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmek, kanser, kalp ve sindirim sistemi hastalıklarının ve bilişsel sebeplerden kaynaklı sorunların çözülmesine yardımcı olmak bulunmaktadır.

Kan akışını iyileştiren ve iltihapları önleyen bu yağ, sağlıklı bir dolaşım sistemi için oldukça önemlidir. Kan basıncını kontrol altında tutmak ve kalp rahatsızlıklarını önlemek için en yararlı uçucu yağlardan biri olarak kabul edilmektedir. {5*} Diğerleri, lavanta, adaçayı, sığla yağları olarak sıralanmaktadır. Taşıyıcı bir yağ ile kalp üzerine (1 damla) günlük masaj yapmak, sağlık için önerilmektedir. Suya ya da ılık çaya bir-iki damla ekleyerek doğal bir yüksek tansiyon ilacı olarak kullanmanız da mümkündür.

Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar ve Takviyeler Tıkla ve Öğren

Ruh Sağlığını İyileştirerek Anksiyete ile Savaşır

Koku alma duyusu ve beynin birlikte çalışıyor olması, burun kanalları yoluyla kokunun beyne iletmesine ve ruh halini etkilemesine neden olmaktadır. Bu nedenle, hoş kokulu bu yağın koklanması, ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilmekte ve doğal bir depresyon ilacı gibi davranabilmektedir. Araştırmalar bu ağacın yağının, öfke, düşük özgüven ve kıskançlık gibi olumsuz duyguları azalttığını ve olumlu duyguları arttırdığını göstermektedir. {6*}

2018 yılında Etnofarmakoloji Journal tarafından yayınlanan bir çalışma, bu yağın beynin mutluluk hormonlarını ve kimyasallarını arttırarak olumlu duygular oluşturduğuna ve anksiyete hastalığına iyi geldiğine dair kanıtlar bulmuştur. {7*} Yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri ile hızlı kalp atışı ya da yüksek tansiyon sorunları yaşayan kişiler için oldukça faydalıdır. Ayrıca stres tepkilerini azalttığından uykusuzluk ve kronik yorgunluk belirtilerini de yok etmektedir. Bu nedenle araştırmacılar, bu yağın vücuda genel olarak faydalı etkilerde bulunduğu sonucuna varmışlardır. Anksiyete duygusu ile savaşmak, daha güçlü hissetmek, güven ve huzur duymak, kendini sevme duygularını arttırmak için yağı evinize buhurdanlık yardımıyla yaymanız ve cildinize masaj yapmanız önerilmektedir.

Cilt Sağlığı İçin Faydalıdır

Kananga ağacı yağının en popüler kullanımlarından biri gençlik görüntüsünü korumak, cilt için ışıltı yaratmak ve yaşlanma ya da tahriş belirtilerini gidermek olarak sıralanmaktadır. Aynı zamanda bu yağ, cilt kanserine sebep olan hücrelerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Araştırmalar, yüksek kalitede ylang ylang yağının, içerdiği aktif bileşenler ile çeşitli cilt bozukluklarının tedavisi için doğal ilaçlar olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Kanserli cilt hücreleri üzerinde yapılan testlerde, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserli hücreleri azalttığı görülmüştür. {8*} Başka bir deyişle, cilt hücrelerini stres ve kanser hücresi oluşumuna yol açacak DNA hasarından koruduğu kanıtlanmıştır. Cilt sağlığı için iki damla hindistancevizi yağı ve bir damla ylang ylang yağının karıştırılarak günde bir-iki kez yüze masaj yapılması önerilmektedir.

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem Öğrenmek İçin Buraya Tıklayın

Doğal Bir Enerji Vericidir

Her zaman yorgun, bitkin ve sinirli hisseden insanlar için ylang ylang yağı ile aromaterapi tedavisi önerilmektedir. Birçok insan bu yağın kokusunu, enerji verici ve yorgunlukla savaşmaya yardımcı bulmaktadır. Ayrıca çoğu uzman, kişilerin vücut ağrılarını azalttığını belirtmektedir. Enerjinin artması için temiz bir pamuğa birkaç damla ekleyerek bilek, boyun ve göğse uygulamak önerilmektedir.

Doğal Saç Bakım Ürünüdür

Kananga ağacı yağı, saç sağlığının korunmasında oldukça önemlidir. Saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmakta ve daha sağlıklı bir görüntü sağlamaktadır. Parlak ve hızlı uzayan saçlar için hindistancevizi yağı ve ylang ylang yağını karıştırarak saç derinize masaj yapmanız önerilmektedir.

Afrodizyak Olarak ve Sosyal İlişkilerde Etkilidir

Bu yağ hem erkeklerin hem de kadınların libidosunu artırmaya yardımcı olabileceğinden, doğal bir iktidarsızlık ilacı gibi kullanılmaktadır. Aynı zamanda çevrenizdeki insanlarla daha yakın hissetmek ve ilişki kurmak istiyorsanız (eş, aile üyeleri, arkadaşlar), evinize yağın kokusu ile oda spreyi yaparak, vücut losyonunuza bir damla ekleyerek ya da çarşaf ve gömlek üstüne az miktarda damlatarak kullanmanız önerilmektedir.

Sindirim Sistemine Yardımcı Olur

Zayıf kan akışı ya da sağlıklı sindirimi engelleyebilecek stres ve endişe duygularını önlemek için, bu yağı koklamak oldukça önemlidir. Ayrıca, sindirim sistemi organlarına masaj yapmak ya da günde bir damla içmek sindirim sorunlarını engellemek için önerilmektedir.

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?
Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Nasıl Kullanılır?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Nasıl Kullanılır?

Kananga ağacı yağının kalitesi çiçeklerin yetiştirilme şekline ve çiçeklerin toplandığı günün saatine bağlı olarak belirlenmektedir. Çiçeklerin gece güveleri tarafından tozlaşması nedeniyle sabah erkenden toplanan çiçeklerin en faydalı ve kaliteli yağı verdiğine inanılmaktadır. {9*} Gece boyunca meydana gelebilecek sıcaklık düşüşü ve nem, yağın kimyasal yapısı üzerinde de olumlu etkiler yaratabilmektedir. Çiçeklerin en yoğun koku yaydığı dönem alacakaranlıkla şafak arasındadır. Bu nedenle gün doğumu geldiğinde çiçek kokuları çok daha fazla duyulmaktadır.

Bu yağı çıkarmak için kullanılan 14 saatlik damıtma işlemi, yağın gücünü ve yeteneklerini etkilemektedir. Buharla damıtma işlemi, yağın uçucu bileşiklerini en iyi şekilde koruduğu için tercih edilen bir yöntem olmaktadır. İlk damıtma işleminin uzun sürmesi, yağın ekstra olarak adlandırılması ve en yüksek kalitede yağın elde edilmesi anlamına gelmektedir. Damıtma işlemi tekrarlandıkça daha düşük dereceli yağ üretilmektedir. Bu yağlar, kokulu sabun ve temizlik ürünü imalatında kullanılan kananga yağları olarak bilinmektedir.

Yağın çeşitli kullanılma şekilleri bulunmaktadır;

  • Aromatik olarak: Yağı bir sprey kullanarak evin her yerine dağıtabilir ya da doğrudan şişesini koklayabilirsiniz.
  • Topikal olarak: Cilde uygulamadan önce hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile 1: 1 oranında seyreltilmesi önemlidir. Cildin geniş ya da hassas bölgelerinde kullanmadan önce daima cilt hassasiyetini test etmek gereklidir. Cilt hassasiyeti yaşamadığınızdan emin olmak için kolunuzda veya ayaklarınızda cilt yama testi yapabilirsiniz. Ayrıca yağı gözlerinizden, kulaklarınızdan veya burnunuzdan uzak tutmanız önerilmektedir.
  • Dahili olarak: Bu seçenek sadece çok yüksek kaliteli yağ markaları için önerilmektedir. Çay yapmak, yemeklere eklemek ya da bir damla dilinize damlatmak için kullandığınız yağın yüzde yüz saf ve güvenli olduğundan emin olmak oldukça önemlidir. FDA tarafından güvenli kabul edilen etiketli yağlardan almak daha güvenli bulunmaktadır. {10*}

Kananga yağını (YY) gül, lavanta, sığla, yasemin ya da bergamot yağı ile karıştırmak mümkündür. Bu karışımın iki faydası bulunmaktadır. Hem gevşetici hem de uyarıcı olarak kullanılan bu yağları, amacınıza göre farklı dozlarda kullanmanız önerilmektedir. Önerilen bazı kombinasyonlar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Güven duygusu oluşturmak için: 2 damla ylang ylang ve 2 damla bergamot yağı.
  • Tropikal kokan doğal bir ev spreyi için: 2 damla ylang ylang ve 2 damla yasemin yağı.
  • Gerginliği gidermek için: 2 damla ylang ylang ve 2 damla buhur yağı.
  • Enerjinizi artırmak için: 2 damla ylang ylang ve limon yağı, greyfurt esans yağı veya portakal yağı gibi 2 damla narenciye yağı.
  • Afrodizyak masajı için: 2 damla ylang ylang ve 2 damla sandal ağacı esans yağı.
Baş Ağrısı ve Migrende Etkili 5 Uçuçu Yağ Tıkla ve Öğren

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Zararları Nelerdir?

Ylang ylang yağı, cilt tonunu düzenleme, cildi sıkılaştırma, iyileştirme ve koruma gibi çeşitli faydalar sağlamaktadır. Ancak yüksek seviyelerde yağ kullanımı yan etkilere neden olabilmektedir. Bu nedenle yüzünüze ya da cildinize sürmeden önce küçük bir bölgeye uygulayarak kontrol yapmak önerilmektedir. Düşük tansiyonu olan kişiler için tehlikeli etkileri bulunabilmektedir. Tansiyon ilaçları alıyorsanız veya mevcut bir kalp rahatsızlığınız varsa, yeni bitkisel ilaçlarla tedaviye başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir.

Ylang ylang yağı, yüksek kaliteli ve az miktarda kullanıldığında, küçük yaştaki çocuklar, emziren ve hamile kadınlar için güvenli görünmektedir. {11*} Diğer bitkisel yağlarla birlikte cilde ve saç derisine uygulandığında ya da yutulduğunda sağlık için tehlikeli olmamaktadır. Ancak tavsiye edilen miktarları aşmamak kesinlikle uyulması gereken bir kural olarak bilinmektedir. Ayrıca bazı uçucu yağlar evcil hayvanlar için zehirli olabilmektedir. Bu sebeple hayvanınızın bu yağı yuttuğunu düşünüyorsanız veterineri ziyaret etmeniz gerekmektedir. {12*}

Kaynaklar

{1*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25956881/

{2*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27912874/

{3*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4534619/

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11374955/

{5*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3836517/

{6*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29545208/

{7*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15303255/

{8*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24601675/

{9*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27110758/

{10*} https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?fr=182.20

{11*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17980945/

{12*} https://www.akc.org/expert-advice/health/are-essential-oils-safe-for-dogs/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Meme Kanseri Ve Pembe Kurdela
Sağlık

Meme Kanserini Önleyen En İyi 11 Gıda

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
20 Ekim 2020 - Updated on 24 Eylül 2021
0

Meme Kanserini Önlemek İçin Hangi Besinleri Yemeliyiz? Göğüs hastalıklarında, beslenme...

Read more
Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Damıtılmış Su İçilebilir Mi? Nasıl Elde Edilir? Yan Etkileri Nelerdir?

Damıtılmış Su İçilebilir mi? Damıtılmış Su Nasıl Elde Edilir?

11 Kasım 2021
Sardunya Yağının 14 Faydası

Sardunya Yağının 14 Faydası

1 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Brom

Brom (Yanmayı Önleyici Madde)

10 Temmuz 2020 - Updated on 19 Haziran 2021
Ceviz Yağının Umut Veren 8 Faydası

Ceviz Yağı Faydaları Nelerdir? Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili Mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

31 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Uyuz Için Etkili 7 Doğal Tedavi

Uyuz Nedir? Nasıl Geçer? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Evde Uyuz Nasıl Geçer?

11 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Glüten Hassasiyeti Olanlar Siyez Unu Yiyebilir Mi?

Glüten Hassasiyeti Olanlar Siyez Unu Yiyebilir Mi?

10 Mart 2022 - Updated on 18 Mart 2022
0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

13 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

11 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
En İyi Omega-6 Gıdaları Ve Şaşırtıcı Faydaları

Omega-6 Eksikliği ve Omega-6 İçeren Besinler

9 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen 15 Yanlış

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 3 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 3. Bölüm

28 Şubat 2021 - Updated on 3 Haziran 2021
Udi Hindi Yağı Nedir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Udi Hindi Yağı Nedir? Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

25 Eylül 2021
Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

15 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Buhur Yağı Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

Buhur Yağı (Rosece Akgünlük) Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

22 Eylül 2021 - Updated on 12 Ocak 2022
Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) Ve Tedavisi

Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) ve Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 20 Kasım 2021
Omega 3 İçeren Besinler

Omega 3 İçeren Besinler 🐟

24 Mayıs 2021 - Updated on 30 Ekim 2021
Zeytinyağlı Saç Maskesi

Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne İşe Yarar? Nasıl Hazırlanır?

30 Kasım 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
Pratik Buharda Somon Balığı

Buharda Somon Balığı Tarifi ve Faydaları

12 Nisan 2021 - Updated on 30 Mayıs 2021
Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar Ve Takviyeler

Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar ve Takviyeler

12 Nisan 2021 - Updated on 5 Haziran 2021
Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Mürver Bitkisi Nedir? Mürver Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

1 Ekim 2021
Su Zehirlenmesi

Su Zehirlenmesi

10 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir?

14 Kasım 2020 - Updated on 18 Mayıs 2022
B12 Vitamini Nedir

B12 Vitamini Nedir?

29 Mayıs 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Katkılı-Hazır Yiyecek Ve İçecekler

Katkılı Hazır Yiyecek ve İçecekler

8 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Kalın Bağırsak Kanseri Belirtileri Ve Tedavi Yolları

Kalın Bağırsak Kanseri Nedir? Kalın Bağırsak Kanserinin Nedenleri Nelerdir? Nasıl Önlenebilir?

7 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.