İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz
İlaçsız Yaşıyoruz
No Result
View All Result

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Meme Kanserini Önleyen En İyi 11 Gıda

Meme Kanserini Önleyen En İyi 11 Gıda

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
20 Ekim 2020 - Updated on 24 Eylül 2021
meme kanseri ve pembe kurdela

meme kanseri ve pembe kurdela

Meme Kanserini Önlemek İçin Hangi Besinleri Yemeliyiz? Göğüs hastalıklarında, beslenme tarzı ve fiziksel aktivitelerin, önemli risk faktörleri olduğunu ve meme kanseri vakalarının üçte birinin yaşam tarzı müdahalesi ile önlenebileceğini gösteriyor. Beslenme tarzınıza belirli besinleri dahil etmenin göğüs kanserini doğal olarak önlemeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Göğüs sağlığı için en iyi gıdalar, hastalıklar ile savaşırken ve genel sağlığı korurken tükettiğimiz bol miktarda besin sağlayan gıdalardır.

İçindekiler

  • Meme Kanseri İçin En İyi Gıdalar
    • 1. Ispanak
    • 2. Yaban mersini
    • 3. Brokoli
    • 4. Ceviz
    • 5. Zeytinyağı
    • 6. Avokado
    • 7. Nohut
    • 8. Mercimek
    • 9. Tatlı Patates
    • 10. Zerdeçal
    • 11. Havuç
  • Meme Kanseri Diyeti
    • Meyve ve Sebze Tüketin
    • Yüksek Lifli Besinler Tüketin
    • Doğal Tatlandırıcıları Tercih Edin
    • Alkolü Bırakın
    • Fabrikasyon Süt Ürünleri Meme Kanseri Riskini Artırır!
    • İşlenmiş Tahıllar Meme Kanseri Riskini Artırır
  • Organik Gıdaları Tercih Edin
  • Kilo Vermek Meme Kanserinden Korur
  • Düzenli Egzersiz
  • Meme Kanseri Riskler ve Yan Etkiler

Meme Kanseri İçin En İyi Gıdalar

Meme kanseri vakaları arasında, yalnızca %5 ile %10’luk arası kesim genetik kusurlardan dolayı meme kanseri ile mücadele ederken, %90 ile %95’lik kesim ise çevresel faktörler ve yaşam tarzının yanlışlığından meme kanseri oluyor. Kanser ile savaşan gıdaları beslenme tarzımıza dahil etmek, hastalığın önlenmesi ve yaşam kalitesini yükselmesi için doğal bir yaklaşımdır.

1. Ispanak

meme kanseri ıspanak
meme kanseri ıspanak

Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler; vitaminler, mineraller, enzimler ve antioksidanlar açısından inanılmaz derecede zengindir. Ayrıca kalori ve sodyum bakımından düşük değerlere sahiptir. Ispanak gibi yapraklı yeşillikler doğal glukozinolat içerir ve araştırmalar bu glukozinolatların kanserojen maddeleri etkisiz hale getirdiğini gösteriyor.

2. Yaban mersini

meme kanseri yaban mersini - çilek - ahududu
meme kanseri yaban mersini – çilek – ahududu

Yaban mersini, hastalıklarla savaşan zengin bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca araştırmacılar tarafından göğüs sağlığı için önerilen yüksek lifli bir besindir. Proantosiyonidin antioksidanlar, serbest radikal hasarını azaltır ve sağlıklı yaşlanmayı destekler. Bu proantosiyonidin antioksidanlar yaban mersininde yüksek miktarda bulunur.

Diğer mükemmel seçenekler arasında ahududu, çilek ve kiraz meyveleri bulunur.

3. Brokoli

meme kanseri brokoli
meme kanseri brokoli

Bir çok araştırma, günlük olarak brokoli gibi turpgillerden olan sebzelerin tüketilmesinin meme kanseri oluşumunu önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir. İçerdiği glukozinolatlar anti-tümör etkilere sahiptir ve metastazı önlemeye yardımcı olur. Brokoliye ek olarak diğer bazı mükemmel seçenekler karnabahar, Brüksel lahanası ve lahanadır.

4. Ceviz

meme kanseri ceviz
meme kanseri ceviz

Ceviz, iltihabı kontrol eden omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Protein, lif ve mikro besinler içerir. Fareler üzerinde yapılan bir araştırmada, farelere yerleştirilen insan meme kanserinin, ceviz içeren bir diyet yardımı ile meme kanserinin büyüme oranını engellediğini ve meme bezi tümörlerinin sayısını azalttığı bulmuştur.

5. Zeytinyağı

meme kanseri zeytinyağı
meme kanseri zeytinyağı

Zeytinyağı, antioksidan ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Araştırmacılar, Akdeniz diyetinin bir parçası olan zeytinyağı tüketiminin meme kanserini önlemede faydalı etkileri olduğunu düşünüyor. Lipids in Health and Disease’de yayınlanan 2011 araştırması, zeytinyağı tüketiminin meme kanseri gelişme olasılığını azalttığı sonucuna varmıştır. Sadece meme kanseri değil, her çeşit kanser için zeytinyağı faydalıdır.

6. Avokado

meme kanseri avokado
meme kanseri avokado

 

Avokado, C vitamini, E vitamini, B6 vitamini, folat ve potasyum gibi mikro besinler açısından zengindir. Ayrıca zengin lif kaynaklarına ve sağlıklı yağlara sahiptir. İran’da yapılan araştırmalar, avokadonun fitokimyasallar açısından zengin olduğu için meme kanseri de dahil, kanser hücrelerinin büyümesinin engellenmesinde önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor.

7. Nohut

meme kanseri nohut
meme kanseri nohut

Nohut, protein, lif, omega-6 ve omega-3 yağ asitleri ve folat açısından zengindir. Göğüs sağlığı için çok önemli olan temel besinleri ve bitki bazlı lifleri sağlarlar. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada, nohut lektininin (fasulyedeki proteinler) antikanser aktivite gösterdiğini ve meme kanseri tedavisi için bir ilaç kaynağı olarak kullanılabileceğini bulundu.

Ayrıca siyah fasulye, barbunya fasulyesi ve lima fasulyesi dahil olmak üzere herhangi bir fasulye meme kanseri diyetinin bir parçası olarak tavsiye edilir.

8. Mercimek

meme kanseri mercimek filizlenmiş
meme kanseri mercimek filizlenmiş

Mercimek, protein, lif ve demir açısından zengin besindir. Doyurucu bir besindir bu da yemeğinize mercimek eklemenin sizi daha uzun süre tok tutacağı ve muhtemelen kalori alımınızı azaltacağı anlamına gelir.

Araştırmalar, mercimekte bulunan polifenollerin ve diğer biyoaktif bileşiklerin kanser, diyabet, obezite ve kardiyovasküler hastalıkları azaltma kabiliyetine büyük ölçüde katkıda bulunduğunu vurgulamaktadır.

9. Tatlı Patates

meme kanseri tatlı patates kızartması
meme kanseri tatlı patates kızartması

Tatlı patatesler kompleks karbonhidratlar, lif, A vitamini, C vitamini ve diğer bazı önemli besinleri içerir. Kilo vermeye yardımcı olur çünkü çok doyurucudur, bu da kalori alımınızı azaltmaya yardımcı olabilir.

Tatlı patatesler, serbest radikal hasarına karşı koruyucu etkileri olan beta-karotende dahil olmak üzere antioksidanlar açısından da zengindir.

Scientific Reports‘ta yayınlanan bir araştırma, tatlı patatesteki bileşiklerin potansiyel anti-tümör etkilerine sahip olabileceğini ve meme kanserinin metastazını önleyebileceğini ortaya çıkardı.

10. Zerdeçal

meme kanseri zerdeçal
meme kanseri zerdeçal

Zerdeçal, içeriğindeki aktif kurkumin nedeniyle göğüs sağlığı için en güçlü gıdalardan biridir. Bu bileşiğin tümör boyutunu küçülttüğü ve meme kanseriyle savaştığı ortaya çıkmıştır.

Araştırmacılara göre; kurkumin, hücre döngüsü ve proliferasyonu, apoptoz, yaşlanma, kanser yayılması ve anjiyogenez üzerindeki etkisiyle meme kanserojenezini modüle ediyor.

11. Havuç

meme kanseri havuç
meme kanseri havuç

Göğüs kanserinden kurtulan kadınlarda 2012 yılında yapılan bir araştırma, havuç suyunun karotenoid seviyeleri, oksidatif stres belirteçleri ve kandaki iltihap belirteçleri üzerindeki etkisine baktı.

Oksidatif stres, hastalığa neden olan serbest radikallerin vücuttaki antioksidanlardan daha fazla olması ve belirli kanserlerin ve diğer sağlık koşullarının riskini artırması durumunda ortaya çıkar.

Araştırmacılar, kandaki daha yüksek karotenoid seviyelerinin, daha düşük meme kanseri geri dönüş riski ile ilişkili olduğunu bildirdi.

Çalışma sırasında, katılımcılar 3 hafta boyunca günde 230 gr. havuç suyu tüketti. Çalışmanın sonunda, kadınlarda daha yüksek karotenoid seviyeleri ve oksidatif stres ile ilişkili daha düşük bir belirteç seviyeleri vardı.

Meme Kanseri Diyeti

Bazı besinlerin hastalıklarla savaşmaya yardımcı olduğunu ve meme kanseri riskini önleyebileceğini biliyoruz. Peki meme kanserini doğal olarak başka nasıl önleyebiliriz? Bu beslenme şekli ve yaşam tarzı faktörlerini “meme kanseri diyetinize” dahil etmek yardımcı olabilir.

Meyve ve Sebze Tüketin

Araştırmalar, göğüs sağlığınız için yapabileceğiniz en sağlıklı eylemlerden birinin daha fazla taze meyve ve sebze tüketmek olduğunu söylüyor. Bu besinler sadece lif, vitaminler, mineraller ve güçlü antioksidanlar gibi temel besinleri sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kalorileri daha düşüktür ve bu da sağlıklı bir şekilde kilonuzu korumanıza yardımcı olur.

Yüksek Lifli Besinler Tüketin

Oncotarget’te yayınlanan sistematik bir inceleme ve meta-analiz, lifli besinlerin tüketiminin, özellikle menopoz sonrası kadınlarda, meme kanseri riskinin azalmasında önemli ölçüde payının olduğunu buldu. Bitkisel lif kaynaklarını yemek, göğüs kanseri diyetinin önemli bir parçasıdır.

Doğal Tatlandırıcıları Tercih Edin

Yapay tatlandırıcıların kanser riski üzerindeki etkilerini değerlendiren çalışmalar karışık sonuçlara sahip olsa da, tüketimin kanser riskini artırabileceğini gösteren sınırlı kanıt vardır. Ek olarak, yüksek şeker alımı, göğüs kanseri için önemli bir risk faktörü olan obezite ile ilişkilidir.

Doğal tatlandırıcılar, genel sağlık için daha doğru bir seçenektir. En sağlıklı şeker örneklerinden bazıları stevia, çiğ bal, akçaağaç şurubu ve hindistancevizi şekeri içerir.

Alkolü Bırakın

Araştırmalar, alkol sebebiyle oluşan göğüs kanserinin ölüm oranının büyük olduğunu göstermektedir. Araştırmacılara göre, 2012 yılında dünya çapında tahmini 144.000 göğüs kanseri vakası ve 38.000 göğüs kanseri ölümü alkol sebebiyle olmuştur, bu vakaların %18.8’i ve bu ölümlerin %17.5’i hafif alkol kullanan kadınları etkilemektedir.

Fabrikasyon Süt Ürünleri Meme Kanseri Riskini Artırır!

Fabrikasyon süt ürünleri bağırsak mikrobiyomunuzun bileşimini değiştiren ve sistem genelinde iltihaplanmaya neden olan katkı maddeleri içerebilir. Ayrıca, yüksek yağlı süt ürünlerinin göğüs kanseri teşhisi sonrası daha yüksek ölüm riski ile ilişkili olduğunu gösteren bazı araştırmalar vardır.

Vücuda faydalı probiyotikler sağlamak için kültürlü süt ürünlerine bağlı kalmak çok daha iyidir.

İşlenmiş Tahıllar Meme Kanseri Riskini Artırır

İşlenmiş veya rafine edilmiş tahılları vücudun parçalaması çok zordur, bu nedenle bağırsak sorunlarına, iltihaplanmaya, geçirgen bağırsak sendromuna ve yanlış besin emilimine yol açabilir.

Dondurulmuş yemekler, makarnalar ve mağazadan satın alınan unlu mamuller gibi paketlenmiş ve işlenmiş yiyecekler yemek yerine, ev yapımı yemeklerde tam tahılları tercih edin. Kinoa, arpa, teff, darı ve yulaf gibi besinler harika seçeneklerdir.

Organik Gıdaları Tercih Edin

Organik olmayan besinler, sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilecek pestisitler ve herbisitlerden kaynaklanan zararlı kimyasallarla kirlenmiştir. Bu zararlı kimyasalları tüketmekten kaçınmak için, mümkün olduğunca organik yetiştirilen yiyecekleri satın alın.

Ayrıca otlakla beslenen, yerel olarak yetiştirilen etler satın alarak hormon ve antibiyotik içeren hayvansal ürünlerden kaçınabilirsiniz. Hormon ve antibiyotik içermediğini gösteren etiketleri olduğundan emin olmalısınız.

Bu tür organik olmayan besinler östrojen bozulmasını etkileyebilir ve göğüs kanseri gibi sağlık sorunları riskini artırabilir.

Kilo Vermek Meme Kanserinden Korur

Fazla kilolu veya obez olmak, menopoz sonrası meme kanseri için bir risk faktörüdür.

Kilo yönetimi, meme kanserini önlemede, rehabilitasyon ve iyileşmede son derece önemli bir rol oynar. Enflamasyonun biyolojik belirteçlerini azaltır ve yaşam kalitesini artırır. (16)

Düzenli Egzersiz

Araştırmalar, düzenli yapılan fiziksel aktivitelerin meme kanseri riskini azalttığını ve hayatta kalma oranlarını artırdığını gösteriyor. (17) Vücudunuzu her gün hareket ettirmek göğüs sağlığı için önemlidir. Dışarıda yürüyüşler, hafif koşu, yoga, pilates, yüzme, bisiklete binme ve ağırlık kaldırma fiziksel aktivitelerden bazılarıdır.

Meme kanserinden koruyan yaşam değişikliği

  • Yeterince uyumak
  • Dışarıda vakit geçirmek
  • Sigarayı bırakmak
  • Yağsız, organik proteinler yemek
  • Sağlıklı yağları kullanmak

Meme Kanseri Riskler ve Yan Etkiler

Göğüs sağlığınıza fayda sağlayan yiyeceklerle dolu besleyici bir diyet uygulamanın yanı sıra sigara içmemek, toksik maruziyeti azaltmak ve yeterince uyumak gibi kanserin önlenmesi için önemli olan başka faktörler de vardır.

Bu besinler vücudunuzun sağlığını korumasına veya kendini iyileştirmesine yardımcı olur ancak bunları dengeli ve sağlıklı bir beslenme şekliyle desteklemelisiniz.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

kolajen nedir? kolajenin faydaları nelerdir?
Sağlık

Kolajen Nedir? Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
19 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
0

İnsan vücudunda sayıca en fazla bulunan protein olan kolajen; kan...

Read more
sibo (i̇nce bağırsakta aşırı bakteri üremesi)

Sibo İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması

13 Mayıs 2021 - Updated on 22 Ocak 2022
ülseratif kolit nedir? ülseratif kolit belirtileri nelerdir?

Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

9 Aralık 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
kronik yorgunluk tedavisi

Kronik Yorgunluk Tedavisi

23 Eylül 2020 - Updated on 19 Temmuz 2022
hindistan cevizi yağı

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?🥥

25 Haziran 2021 - Updated on 17 Temmuz 2022
kolon temizleme kürü

Kolon Temizleme Kürü Nasıl Yapılır?

10 Temmuz 2020 - Updated on 18 Mart 2022
kereviz nedir? kerevizin faydaları nelerdir?

Kerevizin Faydaları Nelerdir? (Maddeler Halinde)

19 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
acı kavun faydaları

Acı Kavun Faydaları ve Acı Kavun Yağı Faydaları

22 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
jinekomasti olduğu nasıl anlaşılır? nasıl tedavi edilir?

Jinekomasti Olduğu Nasıl Anlaşılır? Nasıl Tedavi Edilir?

11 Ağustos 2021
divertikülit belirtileri nelerdir? divertikülit nasıl geçer?

Divertikülit Belirtileri Nelerdir? Divertikülit Nasıl Geçer?

21 Şubat 2022
zeytin yağı, hayvani yağlar, hidrojen yağlar

Zeytinyağı, Hayvansal Yağlar ve Hidrojen Yağlar

7 Temmuz 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
rahimdeki miyomlar neden oluşur? rahimdeki miyomlar kilo almaya neden olabilir mi?

Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir mi?

11 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
gua sha terapisi nedir? gua sha masajı nasıl uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
pratik buharda somon balığı

Buharda Somon Balığı Tarifi ve Faydaları

12 Nisan 2021 - Updated on 30 Mayıs 2021
saç boyası kanser yapar mı? | saç boyama

Saç Boyası Kanser Yapar mı? | Saç Boyama

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
güneş zehirlenmesi nedir? güneş zehirlenmesinin belirtileri nelerdir?

Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

24 Ekim 2021 - Updated on 28 Ekim 2021
ekinezya çayı ne i̇şe yarar? ekinezya çayı faydaları nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 22 Temmuz 2022
mide yanması nedir? neden midemiz yanıyormuş gibi hissederiz?

Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

16 Ağustos 2021
çay i̇çerken dikkat! çayın i̇çerisinde plastik maddeler tespit edildi

Çayın İçerisinde Bulunan Plastik Maddeler ve Zararları

2 Ağustos 2021 - Updated on 19 Temmuz 2022
açık havada vakit geçirmenin sağlığa faydaları nelerdir? 🌤️

Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

7 Ekim 2021
101 çeşit şifalı bitki ve baharat 3 bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 3. Bölüm

28 Şubat 2021 - Updated on 3 Haziran 2021
hayıt tohumu nedir? regl dönemlerinde hayıt tohumu nasıl kullanılmalı?

Hayıt Tohumu Nedir? Regl Dönemlerinde Hayıt Tohumu Nasıl Kullanılmalı?

20 Ağustos 2021 - Updated on 19 Aralık 2021
obezite i̇çin kilo sınırı kaçtır? çocuklar hangi kiloda obez sayılırlar?

Obezite İçin Kilo Sınırı Kaçtır? Çocuklar Hangi Kiloda Obez Sayılırlar?

11 Ağustos 2021
mandalina yağı faydaları nelerdir?

Mandalina Yağı Faydaları Nelerdir?

3 Ağustos 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
ev yapımı bitkisel öksürük şekeri nasıl hazırlanır?

Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

17 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
buğday çiminin faydaları: kullanmak i̇çin 11 neden

Buğday Çiminin Faydaları Nelerdir? Buğday Çimi Nasıl Kullanılır?

2 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
sinameki yağı nedir? sinameki yağının faydaları nelerdir? sinameki yağı nasıl kullanılır?

Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

19 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
tavuk derisi hastalığı (keratoz pilaris) nedir? tavuk derisi belirtileri, nedenleri nelerdir? tavuk derisi evde nasıl tedavi edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

15 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
kolesterol düşürücü diyet nasıl yapılır

Kolesterol Düşürücü Diyet

15 Şubat 2021 - Updated on 27 Haziran 2021
termografi nedir? termografi ve kanser teşhisi

Termografi Nedir? Termografi ve Kanser Teşhisi

11 Kasım 2021

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim

Güncellenen İçerikler

Folik Asit Saç Uzatır Mı? Folik Asit Saça İyi Gelir Mi?

5 Ağustos 2022

Folat ve Folik Asit Arasındaki Fark Nedir? Folat ve Folik Asit Aynı Mı?

5 Ağustos 2022

Elma Sirkesi Kepeğe İyi Gelir Mi? Kepek İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

5 Ağustos 2022
i̇ngiliz karbonatı nedir? i̇ngiliz karbonatının faydaları nelerdir? i̇ngiliz karbonatı nasıl kullanılır?

İngiliz karbonatı Nedir? İngiliz Karbonatının Faydaları Nelerdir? İngiliz Karbonatı Nasıl Kullanılır?

14 Ekim 2021 - Updated on 5 Ağustos 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.

No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışveriş

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - İlaçsız Market.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.