İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Diyetler > Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su orucu (24–72 saat), Su Orucu Sonrası (1-3 gün) Su Orucu Kaç Kilo Verdirir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
8 Şubat 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Aralıklı Oruç

Su orucu nedir? Neden yapılır?

Su orucu, kişinin yemek yemediği ve sadece su içtiği detoks yöntemidir. Su orucu, çok hızlı kilo vermeye sebep olabilir. Su orucu, yüzyıllardır birçok kültürde ve dinde temel etken noktasıdır. İltihap kurutucu, kan şekeri düzenleyici, kalp sağlığını kuvvetlendirici ve daha birçok hastalık için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Araştırmalar, su orucunun sağlık açısından faydaları olabileceğini göstermiştir. Örneğin, bazı kronik hastalıkların riskini azaltabilir ve vücudunuzun hücrelerinizin eski kısımlarını parçalayıp geri dönüştürmesine yardımcı olan otofaji sürecini başlatır. (1-2)

Su orucu yapmanın ne kadar sağlıklı olabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Bu makalemizde, güvenli bir şekilde yaptığınızdan emin olmak için bazı basit ipuçlarına, su orucunun yararlarına ve risklerine daha yakından bakacağız.

İçindekiler

  • Su Orucu Nedir?
  • Su Orucu Nasıl Yapılır?
    • Su orucu (24–72 saat)
    • Su Orucu Sonrası (1-3 gün)
  • Su Orucu Kaç Kilo Verdirir?
  • Su Orucu Neden Yapılır?
  • Su Orucu Kimler Yapamaz?
  • Su Orucu Faydaları
    • 1. Kan Şekerini Düzenler
    • 2. Kilo Vermenize Yardımcı Olur
    • 3. Otofajiyi Harekete Geçirir
    • 4. Kan Basıncını Düşürür
    • 5. İnsülin ve Leptin Duyarlılığını Artırır
    • 6. Kronik Hastalık Riskini Azaltır
  • Su Orucunun Riskleri Var mı?
    • Susuz Kalabilirsiniz
    • Ortostatik Hipotansiyon Yaşanabilir
    • Su Orucu Birkaç Hastalıkta Tıbbi Durumu Kötüleştirebilir
  • Su Orucu İpuçları
  • Su Orucu Bilimsel Referanslar

Su Orucu Nedir?

Su orucu, bir insanın sudan başka bir şey içmediği ve yemek yemediği zamandır.

Su orucu için belirlenmiş süre yoktur. Fakat tıbbi tavsiyeler, açlık süresinin maksimum 24-72 saat kadar olması gerektiğini söylemektedir.

İnsanlar, ruhi veya dini nedenlerle kilo vermek veya belirli sağlık sorunları ile mücadele etmek için su orucu tutabilir. Araştırmalar, oruç tutmanın kilo vermeye yardımcı olabileceğini, fakat diğer yöntemlerin (sağlıklı beslenme) uzun vadede daha etkili olabileceğini göstermektedir.

Su Orucu Nasıl Yapılır?

Su orucunun nasıl yapıldığına dair bilimsel bir kılavuz yoktur.

Su orucuna başlamadan önce doktorunuzla görüşün. Bazı durumlarda tıbbi gözetim olmadan su orucu yapmamalıdır. Gut, şeker hastalığı (tip 1 ve tip 2), yeme bozuklukları, yaşlı yetişkinler, hamile kadınlar ve çocuklar gibi. (3)

Daha önce hiç su orucu tutmadıysanız, 3-4 gün alıştırmak yapmak için, her öğünde daha küçük porsiyonlar yiyerek, vücudunuzu aç bırakmaya hazırlayabilirsiniz.

Su orucu (24–72 saat)

Su orucu sırasında su dışında hiçbir şey yiyip içilmez. Çoğu insan su orucu sırasında günde iki ila üç litre su içer.

Su orucu 24-72 saat sürer. Sağlık riskleri sebebiyle tıbbi gözetim olmadan uzun süre su orucu tutmamalısınız.

Bazı insanlar su orucu sırasında halsizlik veya baş dönmesi hissedebilir, dikkat gerektiren işler yaparken çok dikkatli olmalı hatta risk taşıyorsa o işi ertelemelisiniz.

Su orucunun güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için, insanlar uygun şekilde hazırlanmalı ve vücut çok fazla enerjiye ihtiyaç duymadığında yemeksiz gitmek için iyi bir zaman seçmelidir.

Su Orucu Sonrası (1-3 gün)

Su orucundan sonra, aşırı yeme isteğine direnmelisiniz ve küçük porsiyonlar halinde çok çiğneyerek yemek yemelisiniz. Çünkü, oruçtan sonra çok yemek, rahatsız edici sorunlara neden olmaktadır.

Su orucunu açarken, smoothie, sebze ve meyve suyu ile 1/3 oranında sulandırarak orucunuzu açmanızı tavsiye ederiz. Metabolizmanız alıştığında daha makul öğünler yemeye başlayabilirsiniz.

Oruç sonrası, özellikle uzun oruçlardan sonra daha önemlidir. Çünkü, vücudun sıvı ve elektrolit seviyelerinde hızlı değişikliklere uğradığı potansiyel olarak ölümcül bir durum olan yeniden beslenme sendromu riski altında olabilmenizdir. (4)

Bu aşama normalde 1 gün gün sürer, fakat 3-5 gün oruç tutan kişilerin daha makul öğünler yemeleri için, 3 güne kadar ihtiyacı olabilir.

Su Orucu Kaç Kilo Verdirir?

Araştırmalar, 24 ila 72 saatlik su orucunun her gün 1 kg kaybedebileceğinizi gösteriyor. (5)

Su orucu, kalori alımını durdurduğu için, birçok kişi kilo vermek için su orucu uygulamaktadır. Araştırmalar, oruç tutmanın hızlı kilo kaybına yol açabileceğini ve ilk hafta boyunca günde ortalama 2 kg kaybına neden olabileceğini gösteriyor. (6) Bu kilo kaybının muhtemelen su ağırlığı ve glikojen (depolanan karbonhidratlar) şeklinde olduğunu ve gerçek yağ kaybı olmadığını unutmayın. Vücudunuzun depolanmış yağları yakmaya başlaması birkaç gün sürer çünkü önce glikoz ve glikojen gibi mevcut enerjiyi kullanır.

Uzun süreli açlık, vücudun kas kütlesini parçalamasına neden olabilir ve bu da uzun vadede metabolizmayı yavaşlatabilir. (5) Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz, uzun vadeli kilo vermenin ayrılmaz bir parçasıdır.

Su Orucu Ne Için Yapılır?
Su Orucu Birbirinden Farklı Nedenlerle Tercih Edilen Bir Diyet Çeşitidir.

Su Orucu Neden Yapılır?

Su orucunu yapanların temel nedeni, sağlıklarını korumak ve tedavi olmaktır.

Su orucu tutmanın birkaç nedeni:

  1. Dini veya manevi nedenler
  2. Kilo vermek
  3. Detoks
  4. Sağlık koruma
  5. Tedavi
  6. Tıbbi bir prosedür için hazırlık

Birkaç çalışma, su orucunu, belirli kanserler, kalp hastalıkları ve diyabet riskinin daha düşük olması gibi bazı etkileyici sağlık yararlarıyla ilişkilendirmiştir. (7-8-9).

Su orucu, hücrelerinizin eski, potansiyel olarak tehlikeli kısımlarını parçaladığı ve geri dönüştürdüğü bir süreç olan otofajiyi harekete geçirir. (10)

Su orucunun çok uzun süre yapılmasında bazı riskler olabilir.

Su Orucu Kimler Yapamaz?

Su orucu sağlıklı olsa da herkes için güvenli değildir. Su orucu yapmaması veya oruç tutmadan önce bir tıp uzmanından tavsiye alması gereken kişiler şunlardır:

  • Yaşlı yetişkinler
  • 18 yaşın altındakiler
  • Yeme bozukluğu yaşayanlar
  • Zayıflar
  • Hamile veya emzirenler
  • Kalp problemleri olanlar
  • Tip 1 diyabet
  • Migren
  • Kan nakli olanlar
  • Ağır ilaç alanlar

Su Orucu Faydaları

Su orucu ile ilgili yapılan insan ve hayvan modelli çalışmalarda, su orucunun birçok sağlık faydası bulunmuştur.

İşte su orucunun birkaç sağlık faydası.

1. Kan Şekerini Düzenler

Birçok araştırma, oruç tutmanın kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor. 2015 yılında yapılan bir araştırma sonucu: “Sağlıklı genç bireylerde Ramazan orucunun glikoz homeostazının sürdürülmesinde olumlu bir etkisi olduğunu göstermektedir. Ayrıca, adiponektin seviyelerinin kilo kaybıyla birlikte düştüğünü de gösteriyor. Ramazan orucunda kalori kısıtlamasının sağlıklı bireylerde insülin duyarlılığını artırmak için başlı başına yeterli olduğunu düşünüyoruz.” (10)

Şeker hastalığınız varsa veya kan şekerinizi düşürmek için ilaç kullanıyorsanız, su orucu tutmadan önce doktorunuzla görüşünüz. Oruç tutmak, bazı insanlarda kan şekeri kontrolünü düzenlerken, şeker hastaları için tehlikeli yan etkilere sebep olabilir.

2. Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Diğer oruçlar gibi su orucu da kilo vermenize yardımcı olur. Fakat kilo vermek için yapılan su orucu sağlık riskleri doğurabilir.

Oruç faydalarından yararlanıp aynı zamanda kilo vermek istiyorsanız, 36 saatlik veya 16/8 orucu denemek daha etkili fayda sağlayabilir.

Aralıklı oruçlar da su orucu gibi benzer faydalar sağlar ve sürdürülebilirliği daha kolaydır. Çünkü yemek yiyebilirsiniz, böylelikle besin eksikliği riskiniz azalır. (11-12)

3. Otofajiyi Harekete Geçirir

Otofaji, ölü hücrelerinizin geri dönüştürüldüğü bir süreçtir. (10)

Hayvan çalışmaları, otofajinin kanser, Alzheimer ve kalp hastalığı gibi hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. (13-14-15)

Otofaji, hasarlı hücrelerin temizlenmesini sağlar, bu da birçok kanser için risk faktörüdür. Kanser hücrelerinin büyümesini önlemeye yardımcı olabilir.

Bazı araştırmalar, otofaji süreci verimliliğini artırmanın kanser, karaciğer hastalığı, diyabet ve Alzheimer gibi nörodejeneratif bozukluklar gibi ciddi durumların önlenmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. (16)

4. Kan Basıncını Düşürür

Araştırmalar, tıbbi olarak denetlenen su orucunun, yüksek tansiyonu olan kişilerin kan basıncını düşürmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. (17-18)

Bir çalışmada, yüksek tansiyonu sınırda olan 68 kişi, tıbbi gözetim altında yaklaşık 14 gün oruç tuttu. Oruç sonunda, insanların %82’si tansiyonlarının sağlıklı seviyelere (120/80 mmHg veya daha az) düştüğünü gördü. Ek olarak, kan basıncındaki ortalama düşüş, sistolik (üst değer) için 20 mmHg ve diyastolik (alt değer) için 7 mmHg idi. (17)

Başka bir çalışmada, yüksek tansiyonu olan 174 kişi ortalama 10-11 gün su orucu tutmuştur. Oruç sonunda, insanların %90’ı yüksek tansiyonu teşhis etmek için kullanılan sınır olan 140/90 mmHg’den daha düşük bir kan basıncına ulaştı. Ek olarak, sistolik kan basıncındaki ortalama düşüş (üst değer) 37 mmHG idi. (18)

5. İnsülin ve Leptin Duyarlılığını Artırır

İnsülin ve leptin, vücudun metabolizmasını etkileyen önemli hormonlardır. İnsülin, vücudun kan dolaşımından besinleri depolamasına yardımcı olurken, leptin vücudun tok hissetmesine yardımcı olur. (19-20)

Araştırmalar, su orucunun vücudunuzu leptin ve insüline daha duyarlı hale getirebileceğini gösteriyor. Daha fazla hassasiyet, bu hormonları daha etkili hale getirir. (21-22-23-24)

İnsüline daha duyarlı olmak, vücudunuzun kan şekeri seviyelerini düşürmede daha etkili olduğu anlamına gelir. Bu arada, leptine daha duyarlı olmak, vücudunuzun açlık sinyallerini daha verimli bir şekilde işlemesine ve dolayısıyla obezite riskinizi azaltmasına yardımcı olabilir. (25-26)

6. Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Su orucu, diyabet, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalık riskini azaltabileceğine dair bilimsel kanıtlar mevcuttur. (2-27-28)

Bir çalışmada, 30 sağlıklı yetişkin 24 saat su orucu tuttu. Oruçtan sonra, kalp hastalığı için iki risk faktörü olan, kandaki kolesterol ve trigliserit düzeylerini önemli ölçüde düşürdüler. (29)

Birkaç hayvan araştırması da su orucunun kalbi serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı koruyabileceğini buldu. (2-30)

Serbest radikaller, hücrelerin parçalarına zarar verebilecek kararsız moleküllerdir. Birçok kronik hastalıkta rol oynadıkları bilinmektedir. (31)

Hayvan araştırmaları, su orucunun kanser hücrelerinin büyümesine yardımcı olan genleri baskılayabileceğini buldu. Kemoterapinin etkilerini de iyileştirebilir. (32)

Su Orucunun Riski Var Mı?

Su Orucunun Riskleri Var mı?

Su orucunun bazı faydaları olsa da sağlık riskleri vardır.

Su orucunun birkaç tehlikesi ve riski

Susuz Kalabilirsiniz

Kulağa garip gelsede, su orucu susuz kalmanıza neden olabilir. Bunun sebebi, günlük su alımınızın yaklaşık % 20-30’unun yediğiniz gıdalardan gelmesidir. (33) Aynı miktarda su içiyor ancak yemek yemiyorsanız, yeterince su alamayabilirsiniz.

Dehidratasyon semptomları arasında baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, kabızlık, düşük tansiyon ve düşük enerji yer alır. Dehidratasyonu önlemek için normalden daha fazla su içmeniz gerekebilir. (34)

Ortostatik Hipotansiyon Yaşanabilir

Ortostatik hipotansiyon, su orucu tutanlarda yaygındır. (35)

Aniden ayağa kalktığınızda meydana gelen kan basıncında bir düşüş olarak tanımlanır, baş dönmesi ve bayılma olabilir. (3-35-36)

Ortostatik hipotansiyon yaşarsanız, araba kullanmaktan veya ağır makine kullanmaktan kaçınmanız gerekebilir. Baş dönmesi ve bayılma riski bir kazaya neden olabilir.

Su orucu sırasında bu belirtileri aşırı yaşıyorsanız, bu oruç size uygun olmayabilir.

Su Orucu Birkaç Hastalıkta Tıbbi Durumu Kötüleştirebilir

Su orucu kısa olmasına rağmen, su orucu ile sorun yaşanabilecek birkaç durum vardır.

Aşağıdaki tıbbi durumlara sahip kişiler, önce sağlık uzmanlarından tavsiye almadan su orucu yapmamalıdır:

  • Gut: Su orucu, gut atakları için bir risk faktörü olan ürik asit üretimini artırabilir. (6-37)
  • Diyabet: Oruç tutmak, tip 1 ve tip 2 diyabette olumsuz yan etki riskini artırabilir. (38)
  • Yeme bozuklukları: Oruç tutmanın, özellikle gençlerde bulimia nevroza gibi yeme bozukluklarını teşvik edebileceğine dair bazı kanıtlar vardır. (39)
Su Orucu Ipuclari
Su Orucu İpuçları

Su Orucu İpuçları

İster ilk kez oruç tutuyor olun, ister deneyimli bir profesyonel olun, birkaç basit yönergeye uymak, sorunsuz, güvenli ve etkili bir oruç tutmanın anahtarıdır. Su orucu faydalarını artırmak için birkaç basit ipucu:

Susuz kalmayın: Oruç tutarken bol su içtiğinizden emin olun, bu da dehidrasyonu önlemeye ve olumsuz yan etki riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Egzersizi Sınırla: Oruç günlerinde egzersizi hafif tutmak ve yüksek yoğunluklu aktiviteleri sınırlamak en iyisidir. Bunun yerine yoga, yürüyüş veya bisiklet gibi düşük yoğunluklu antrenmanları tercih edin.

Vücudunuzu Dinleyin: Oruç sırasında açlık ve yorgunluk gibi bazı yan etkiler yaygın olsa da vücudunuzu dinlemek ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız durmak önemlidir. Ayrıca semptomların devam etmesi durumunda oruç sürelerinizi sınırlamayı veya hafif bir atıştırmalık yiyebilirsiniz.

Orucunuzu Kırın: Dev bir ziyafetle orucunuzu bozmak cazip gelse de bu, sindirim sisteminize aşırı yük oluşturur, kendinizi şişkin ve halsiz hissetmenize neden olabilir. Bunun yerine, orucunuzu küçük, sindirimi kolay bir yemekle kırın ve gün içinde alımınızı yavaş yavaş artırın.

Dengeli Bir Diyet İzleyin: Oruçsuz günlerde yedikleriniz, sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olabilir. Meyveler, sebzeler, sağlıklı yağlar ve proteinli yiyecekler gibi sağlıklı, bütün gıdalardan zengin, sağlıklı, çok yönlü bir diyet uygulamak, genel sağlığı desteklemek için ihtiyacınız olan besinleri almanızı sağlayabilir.

Su Orucu Bilimsel Referanslar

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3106288/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19818847/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6758355
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440847/
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2243122
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6758355
  7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3106288/
  8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19818847/
  9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4509734/
  10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2990190/
  11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3511220/
  12. http://www.fasebj.org/content/29/1_Supplement/254.1
  13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249624/
  14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5039008/
  15. http://circres.ahajournals.org/content/118/10/1563
  16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20225336
  17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12470446
  18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11416824
  19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMHT0024496/
  20. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17212793
  21. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16299415
  22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC156352/
  23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25912765
  24. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3946160/
  25. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2967652/
  26. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1204764/
  27. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10524500/
  28. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22323820
  29. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23220077
  30. https://ahajournals.org/doi/full/10.1161/circulationaha.105.563817
  31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249911/
  32. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3608686/
  33. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5084017/
  34. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/
  35. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684131/
  36. http://www.aafp.org/afp/2011/0901/p527.html
  37. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1263845
  38. http://jpma.org.pk/supplement_details.php?article_id=182
  39. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2850570/
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?
Güzellik

Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
19 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
0

Nasıl ki cildiniz sağlık durumunuz hakkında bilgi veriyorsa tırnaklarınızda sağlığınız...

Read more
Addison Hastalığı: Kronik Adrenal Yetmezliğini Yönetmenin 6 Yolu

Addison Hastalığı: Kronik Adrenal Yetmezliğini Yönetmenin 6 Yolu

9 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
Boğaz Ağrısı

Boğaz Ağrısına 26 Doğal Çözüm

20 Nisan 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Yasemin Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

24 Eylül 2021 - Updated on 17 Ocak 2022
Meyveler Ve Sebzeler

Meyve ve Sebzeler

7 Temmuz 2020 - Updated on 16 Ağustos 2021
Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

25 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Aşamalı Kas Gevşemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Aşamalı Kas Gevşemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

8 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Aralıklı Oruç (İntermittent Fasting) Diyeti

Aralıklı Oruç Diyeti Nedir? IF Diyeti Nasıl Yapılır?

8 Şubat 2021 - Updated on 15 Mart 2022
Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?

Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?🥕

16 Temmuz 2021 - Updated on 21 Temmuz 2021
Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

7 Mart 2022
Kilo Alımına Ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

Kilo Alımına ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

8 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Buhur Yağı Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

Buhur Yağı (Rosece Akgünlük) Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

22 Eylül 2021 - Updated on 12 Ocak 2022
Aroma Ve Kokular

Aromalar

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmek İçin En İyi 8 Öneri

Evden Çalışma Nasıl Verimli Hale Getirilebilir? Verimlilik Nasıl Korunur?

11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Leylak Yağı Faydaları

Leylak Yağı Faydaları

24 Mayıs 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Toksik Pozitiflik Nedir?

Toksik Pozitiflik Nedir?

26 Eylül 2021 - Updated on 18 Ocak 2022
Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler Mi? Stres Hormonları Nelerdir?

Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler mi? Stres Hormonları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Yüksek Kolesterol Nedir? 

Yüksek Kolesterole Ne İyi Gelir?

30 Haziran 2021 - Updated on 12 Temmuz 2021
İyi Stres (Eustress) Nedir Ve Faydaları Nelerdir?

İyi Stres (Eustress) Nedir ve Faydaları Nelerdir?

11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Fazla Uyumanın Nedenleri Ve Tehlikeleri

Fazla Uyumanın Nedenleri ve Tehlikeleri

29 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Hava Civa Otu Nedir? Hava Civa Otu Ne İşe Yarar?

Hava Civa Otu Nedir? Hava Civa Otu Ne İşe Yarar?

17 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Mercanköşk Yağı Nasıl Kullanılır? Mercanköşk Yağı Faydaları Nelerdir?

Mercanköşk Nasıl Kullanılır? 🌿 Mercanköşk Yağı Faydaları Nelerdir?

11 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
D Vitamini İçin Kaç Dakika Güneşlenmek Yeterlidir? Hangi Saatte Güneşlenilmelidir?

D Vitamini İçin Kaç Dakika Güneşlenmek Yeterlidir? Hangi Saatte Güneşlenilmelidir?

31 Ağustos 2021 - Updated on 31 Aralık 2021
Meyan Kökü Ne İçin Kullanılır? Meyan Kökü Türkiye’de Nerede Yetişir?

Meyan Kökü Ne İçin Kullanılır? Meyan Kökü Türkiye’de Nerede Yetişir?

18 Ağustos 2021 - Updated on 19 Ağustos 2021
Boyun Düzleşmesi Ağrısı Nasıl Anlaşılır? Boyun Ağrısı Tedavisi

Boyun Düzleşmesi Ağrısı Nasıl Anlaşılır? Boyun Ağrısı Tedavisi

7 Ağustos 2021 - Updated on 8 Ağustos 2021
Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır?

Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır?

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Çok Basit Ve Pratik Bitter Çikolata Nasıl Yapılır?

5 Malzemeli Bitter Çikolata Tarifi

20 Nisan 2021 - Updated on 29 Mayıs 2021
Köknar İğnesi Yağı Nasıl Kullanılır? Köknar İğnesi Yağı Faydaları Nelerdir?

Köknar İğnesi Yağı Nasıl Kullanılır? Köknar İğnesi Yağı Faydaları Nelerdir?

3 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Ev Yapımı Doğal Pişik Kremi

Ev Yapımı Doğal Pişik Kremi

27 Şubat 2022 - Updated on 28 Şubat 2022

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.