İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

Paçuli yağı faydaları nelerdir? Paçuli uçucu yağı ne işe yarar? Paçuli yağı özellikleri nelerdir? Paçuli yağı nasıl kullanılır? Paçuli yağı nasıl kokar? Paçuli yağı kullananlar

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
27 Eylül 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

Paçuli yağı faydaları nelerdir? Paçuli yağının sağlık açısından pek çok yararı bulunmaktadır. Paçuli yağı doğal bir antidepresan görevi görür, vücuttaki iltihabın azalmasını sağlar, enfeksiyon tedavisine yardımcı olur ve saçların ve cildin daha sağlıklı olmasına katkı sağlar.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Paçuli yağı, Pogostemon cinsi bir bitki çeşididir. Labiatae familyasından gelmektedir. Paçuli bitkisi oldukça uzun, sert saplardan ve küçük pembe çiçeklerden oluşmaktadır. Asya’nın tropikal bölgelerine özgü bir bitki çeşidi olmasına rağmen günümüzde Çin, Hindistan, Malezya, Endonezya, Mauritius, Filipinler, Tayvan, Tayland ve Vietnam’da da yetiştirilmektedir.

Paçuli yağı alfa patchoulene, beta patchoulene, alfa guaiene, alfa bulnesene, karyofilin, norpatchoulenol, patchouli alkol, seyşelen ve pogostol bileşenlerini içermektedir.


Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir❓ Youtube Videomuzu İzleyerek Bilgi Alabilirsiniz


Paçuli yağı, paçuli bitkisinin yapraklarının buhar damıtma yöntemiyle damıtılması sonucunda üretilmektedir. Bu işlem esnasında bitkinin hücre duvarı buharla haşlama, fermantasyon ve kurutma işlemi sayesinde yıkılmaktadır. Paçuli bitkisinin yaprakları, yılda birkaç kez hasat edilmekte ve kurutularak damıtma işleminin yapılması amacıyla ihraç edilmektedir.

Paçuli yağı nasıl kokar? Paçuli yağı güçlü ve etkileyici bir kokuya sahip olması nedeniyle, yüzyıllardır parfüm yapımında kullanılmaktadır. Yakın zamana kadar tütsülerde, böcek kovucu ilaçlarda ve çeşitli ilaçların içerisinde de paçuli yağı kullanılmaktaydı. Tüm bunların yanı sıra paçuli yağının, cilt problemlerinin tedavi edilmesine destek olduğu ve akne, egzama, çatlak, iltihap ve cilt tahrişinin tedavi edilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Paçuli yağı yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olmakta ve bu nedenle, ciltteki yara izlerinin ve kırışıklıkların tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Paçuli yağı antifungal özellik göstermektedir. Bundan dolayı sporcu ayağı gibi enfeksiyona bağlı hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca vücuttaki yağ dengesinin korunmasına ve saçta oluşan kepek probleminin tedavi edilmesine katkı sağlamaktadır.

İçindekiler

  • Paçuli Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
    • Doğal Bir Antidepresan Görevi Görür
    • Vücuttaki İltihabın Azalmasına Yardımcı Olur
    • Enfeksiyon Oluşumuna Engel Olur
    • Metabolizmayı Çalıştırır
    • Hormonları Uyarır
    • Saçların ve Cildin Sağlıklı Olmasını Sağlar
    • Yara İzi Tedavisine Yardımcı Olur
    • Uykusuzluğu Giderir
    • Böcek Kovucu Olarak Kullanılır
    • Ateş Düşürmeye Yardımcı Olur
    • Doğal Deodorant Olarak Kullanılır
    • Doğal İdrar Söktürücü Olarak Kullanılır
  • Paçuli Yağı İçeriğinde Neler Bulunur?
  • Paçuli Yağı Zararları Nelerdir?
  • Paçuli Yağının Tarihi
  • Paçuli Yağı İle Ev Yapımı Böcek Kovucu
      • Malzemeler

Paçuli Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Paçuli yağı, sağlık ve güzellik alanında oldukça önemli faydalara sahiptir. Paçuli yağının bilinen en önemli faydaları şunlardır:

  • Depresyon tedavisine yardımcı olur
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Deodorant görevi görür
  • Mantar tedavisine yardımcı olur
  • Vücuttaki iltihabın azalmasına yardımcı olur
  • Ruh halinin dengede kalmasını sağlar
  • Saçları güçlendirir
  • Enfeksiyonlarla savaşır
  • Saçta oluşan kepeğin temizlenmesini sağlar
  • Cilt problemlerinin tedavi edilmesine yardımcı olur
  • Hormonal dengenin korunmasına yardımcı olur
  • Ateş düşürücü etki gösterir.

Doğal Bir Antidepresan Görevi Görür

Paçuli yağı doğal bir antidepresan görevi görmesi nedeniyle, aromaterapi uygulamalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Paçuli yağını solumak, serotonin ve dopamin salınımına neden olmaktadır. Bu hormonlar, öfke ve endişe gibi olumsuz duyguları hafifletmektedir. Paçuli yağı huzur vermesi nedeniyle genellikle namaz kılarken kullanılmaktadır. Paçuli yağını bir difüzör yardımıyla soluyabilir veya duş aldığınız suya 10 damla ekleyerek kullanabilirsiniz.

Depresyon Doğal Tedavisi

Vücuttaki İltihabın Azalmasına Yardımcı Olur

Paçuli yağı antiflogistik özellik göstermektedir. Bundan dolayı, vücuttaki iltihabın azalmasına yardımcı olmaktadır. Pek çok hastalığın ana nedeni iltihaptır. Paçuli yağı hem iç iltihabın hem de dış iltihabın tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. 5 damla paçuli yağını iltihaplı bölgeye sürerek paçuli yağının olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz. {1*}

Enfeksiyon Oluşumuna Engel Olur

Yaraların enfekte olma riski oldukça yüksektir. Enfekte olan yaralar, tetanos gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Paçuli yağı, antiseptik özellik göstermektedir. Bu sayede ciltteki kesiklerin ve yaraların enfekte olmasına engel olmakta ve sporcu ayağı gibi çeşitli mantar enfeksiyonlarının tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. {2*}

Paçuli yağı cilde nasıl uygulanır? Paçuli yağının antiseptik özelliğinden faydalanmak istiyorsanız enfekte olan bölgeye 2-3 damla paçuli yağı sürebilir veya duş aldığınız suya 5-10 damla paçuli yağı ekleyebilirsiniz.

Metabolizmayı Çalıştırır

Paçuli yağı tonik (vücudu güçlendirici) görevi görmektedir. Bu sayede karaciğer, mide ve bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olmakta ve yiyeceklerin sindirilmesini kolaylaştırmaktadır. Metabolizma sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle kişinin kendini daha enerjik hissetmesini ve vücuttaki sistemlerin düzgün şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Paçuli yağı, bir difüzör yardımıyla solunabilir ya da bir fincan çaya veya bir bardak suya eklenerek tüketilebilir.

Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

Hormonları Uyarır

Paçuli yağı hormonları uyarmakta ve libido seviyesinin artmasını sağlamaktadır. Östrojen ve testosteron seviyelerini yükselterek cinsel performansın artmasına yardımcı olmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı yıllar boyunca doğal bir afrodizyak olarak kullanılmıştır.

Saçların ve Cildin Sağlıklı Olmasını Sağlar

Paçuli yağı kas kasılmasını etkilemektedir. Bu sayede saç dökülmesine ve ciltteki sarkmalara engel olmaktadır. Paçuli yağı cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlamakta ve cildin daha genç, sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olmaktadır.

Paçuli yağı neye iyi gelir? Paçuli yağı tüm cilt tipleri üzerinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Kuru cilt tipinde, akne eğilimli cilt tipinde ve yağlı cilt tipinde bile, cildin daha sağlıklı hale gelmesini sağlamaktadır.

Yüz yıkama jelinizin içine 5 damla paçuli yağı ekleyebilir veya paçuli yağıyla cildinize masaj yapabilirsiniz. Paçuli yağının saçlarınız üzerinde olumlu sonuçlar gösterebilmesi için 5 damla paçuli yağını saç derinize sürebilir veya saç kreminize ekleyerek kullanabilirsiniz.

Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Sağlıklı Saçlar İçin Besleyici 10 Gıda

Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?
Paçuli Yağı Yara İzi Tedavisine Yardımcı Olur

Yara İzi Tedavisine Yardımcı Olur

Paçuli yağı yara izlerinin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Akne, kızamık, çiçek hastalığı ve çıban gibi cilt problemlerinin bıraktığı izlerin tedavi edilmesini sağlamaktadır. Hatta bazı durumlarda böcek ısırıklarının iyileşmesi amacıyla da kullanılmaktadır.

Ciltteki yara izlerinin tedavi edilebilmesi için birkaç damla paçuli yağını, yara izinin olduğu bölgeye sürebilirsiniz. Bu işlemi her gün yapmanız yara izlerinin kısa süre içerisinde geçmesini sağlayacaktır.

Uykusuzluğu Giderir

Sağlıklı bir uyku, vücuttaki pek çok sistem üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Paçuli yağı sakinleştirici özelliktedir ve bu nedenle uykusuzluk tedavisine yardımcı olmaktadır.

2-3 damla paçuli yağını elinize damlatabilir ve sonrasında yağı soluyabilirsiniz. Ayrıca yağı elinize sürdükten sonra elinizi şakaklarınıza, boynunuza ve göğsünüze sürerek de paçuli yağının olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Böcek Kovucu Olarak Kullanılır

Sadece birkaç damla paçuli yağı böceklerin, sivrisineklerin, bitlerin, pirelerin ve karıncaların uzaklaşmasını sağlamaktadır. Bu özelliğinden dolayı spreylerde ve losyonlarda paçuli yağı kullanılmaktadır. Bahçe işleriyle ilgilenen kişilerin ya da açık havada vakit geçirmek isteyen kişilerin paçuli yağı kullanması tavsiye edilmektedir.

Çamaşır deterjanınıza birkaç damla paçuli yağı ekleyerek paçuli yağının böcek kovucu etkisinden faydalanabilirsiniz. {3*}

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir? Sivrisinek Isırığının Çok Şişmesi Neden Olur?

Ateş Düşürmeye Yardımcı Olur

Paçuli yağı ateşin düşmesini ve soğuk algınlığı semptomlarının tedavi edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca vücuttaki iltihabı azaltmakta ve enfeksiyonlarla mücadele edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu özellikleri sayesinde vücut sıcaklığının düşmesini sağlamakta ve ateşten dolayı vücutta oluşan ağrının hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Doğal Deodorant Olarak Kullanılır

Paçuli yağı kokusu nasıl? Paçuli yağı, tatlı ve misk aromalı bir kokuya sahiptir. Bu nedenle vücuttaki kötü kokuların giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca mikropları öldürmekte ve mantarlarla savaşmaya yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı, enfekte olmuş bölgelere sürülerek enfeksiyon tedavisine yardımcı olması amacıyla da kullanılabilmektedir.

Koltuk altlarınıza 1-2 damla paçuli yağı sürebilir veya sıkça kullandığınız vücut losyonunun içine birkaç damla paçuli yağı ekleyebilirsiniz. Yağın oldukça keskin bir kokuya sahip olduğunu unutmamalı bundan dolayı, yalnızca birkaç damla yağ kullanmalısınız.

Doğal İdrar Söktürücü Olarak Kullanılır

Paçuli yağı idrara çıkma sıklığını arttırmakta ve bu nedenle doğal bir idrar söktürücü görevi üstlenmektedir. Vücutta fazla olan tuzu, suyu ve ürik asidi vücuttan uzaklaştırmakta ve bu sayede safra kesesi, böbrek ve karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılması, kolesterol seviyesinin düşmesini sağlamakta, kan basıncını düşürmekte ve iştah seviyelerinin kontrol altına alınmasını sağlamaktadır.

Paçuli yağı içilir mi? 3-5 damla paçuli yağını limonlu su veya çay ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

Paçuli Yağı İçeriğinde Neler Bulunur?

Paçuli yağı nöroprotektif, anti-influenza ve antienflamatuar etki göstermekte ve kanser tedavisine yardımcı olması amacıyla kullanılmaktadır. 2013 yılında paçuli yağının, kolorektal (kolon ve rektum) kanser hücrelerinin artışını ve enfeksiyonu etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir araştırma yapılmıştır. Ayrıca bu klinik araştırma kapsamında paçuli yağının, moleküler mekanizmasının tanımlanması amaçlanmıştır.

Araştırma sonucunda elde edilen veriler paçuli yağının, hücre büyümesini engellediğini ve apoptoza (programlanmış hücre ölümü) neden olduğunu göstermektedir. Bu durum, zararlı hücrelerin etkisini kaybettiği anlamına gelmektedir. Ayrıca araştırma sonucunda paçuli yağının enzim aktivitesini azalttığı ve kanser hücrelerinin neden olabileceği reaksiyonlara engel olduğu gözlemlenmiştir. Bu bulgular paçuli yağının, kolorektal kanser hücrelerinin büyümesine engel olduğunu ve apoptozu artırarak kanseri tedavi etmeye ve önlemeye yardımcı olduğunu göstermektedir. {4*}

Başka bir çalışmada ise paçuli yağının pestisit olarak etkili olup olmadığı araştırılmıştır. Bu çalışma kapsamında paçuli yağının, yıl içerisinde birden fazla ilaçlama gerektiren ve meyve ve sebzelere zarar veren canlılar üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Ayrıca araştırma kapsamında kekik yağının, sarımsak yağının ve limon yağının da bu canlılara karşı etkisi araştırılmıştır. Araştırma sonucunda paçuli yağının ve diğer yağların, insektisitin (böcek kovucu) olarak kabul edilebilecek yeterliliğe sahip olduğu fark edilmiştir. {5*}

Paçuli yağı fiyatı nedir? Paçuli yağını aktarlarda ve online marketlerde bulabilirsiniz. Fiyatı, satın alınacak yağın miktarına göre değişebilir. Ancak ortalama fiyatı 55-70 TL arasındadır. Uçucu yağlar kalitelerine ve içeriklerine göre fiyatlandırılırlar. Bu sebeple alacağınız yağın doğal olduğundan ve kimyasal içermediğinden emin olun. IFRA standartlarına uygun olarak üretilmiş %100 doğal yağları kullanmaya özen gösterin.

Uçucu Yağları Satın Almak İçin İlaçsız Market’i Ziyaret Edebilirsiniz.
Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?
Paçuli Yağı Zararları Nelerdir?

Paçuli Yağı Zararları Nelerdir?

Paçuli yağı faydaları ve zararları nelerdir? Paçuli yağının önerilen miktarda kullanılması güvenli kabul edilmektedir. Genellikle diyet takviyesi olarak kullanılmaktadır. Hamilelerin, emziren annelerin ve çocukların paçuli yağı tüketmesi önerilmemektedir.

Yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri nedeniyle kişinin enerji seviyesini önemli ölçüde etkilemektedir. Cilde doğrudan sürülürken fazla kullanılması alerjiye neden olabilmektedir. Bundan dolayı herhangi bir alerjiye neden olmaması adına paçuli yağını, az miktarda su ya da diğer taşıyıcı yağlar ile seyrelterek kullanabilirsiniz.

Paçuli Yağının Tarihi

Paçuli, koklamak anlamına gelen Hintçedeki Patchouli kelimesinden gelmektedir. 1800’lü yıllarda Hint şallarına ve kumaşlarına paçuli yağı ile koku verilmiştir.

Hindistan, Endonezya, Çin, Brezilya ve Malezya da dahil olmak üzere Asya’nın farklı bölgelerinde yetişen birkaç paçuli türü bulunmaktadır. Bu bitkinin cablin türünün, tedavi amaçlı kullanımlarda oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Bu yağ hippi neslinin kokusu olarak da kabul edilmektedir. Hatta geleneksel sözlükte paçuli yağının tanımı şudur: Genellikle sanatçılar, müzisyenler, hippiler, bisikletçiler ve punk-rockçılar gibi bohem bir yaşam tarzına sahip kişiler tarafından kullanılan keskin kokulu bir yağ çeşidi. Paçuli yağının bu tanıma sahip olması bazı kesimler tarafından özellikle kullanılmamasına neden olmaktadır.1960’larda kullanılmaya başlandığı biliniyor olmasına rağmen geleneksel kullanımının yüzyıllar öncesine dayandığı düşünülmektedir.

Paçuli yağı, güve kovucu etkisinden dolayı Hindistan’da kumaş ve giysilerde kullanılmıştır. Hatta bir süre sonra paçuli yağı kokusu, gerçek oryantal kumaşın göstergesi olmuş ve İngiliz ve Fransız konfeksiyon üreticileri, taklit ürünleri paçuli yağının kokusundan ayırt eder hale gelmiştir.

Paçuli yağı koku endüstrisi açısından oldukça değerli bir üründür. Ham madde yaşına ve yağ depolama performansına göre kalitesinde değişiklikler olmaktadır. Paçuli yağı tıpkı şarap gibi yıllandıkça daha kıymetli hale gelmektedir.

Paçuli yağı bereket getirir mi? Paçuli yağını evinizde bulunan ve size şans getirdiğine inandığınız eşyaların üzerine damlatabilirsiniz. Paçuli yağının kullanıldığı eve pozitif enerjiler verdiğini ve o evde bereketi artırdığına inanılmaktadır.

Paçuli Yağı İle Ev Yapımı Böcek Kovucu

Vücudunuzu zararlı kimyasallara maruz bırakmamak için ev yapımı böcek spreyi tarifini deneyebilirsiniz. Bu tarif hem böceklerin uzaklaşmasını sağlamakta hem de bakterileri öldürmekte ve cildin beslenmesine yardımcı olmaktadır.

Malzemeler

  • 1/2 fincan cadı ela yağı
  • 1/2 bardak elma sirkesi
  • 40 damla paçuli yağı
  • Cam sprey şişesi

Yapılışı

Tüm malzemeleri 240 ml’lik sprey şişesinde karıştırın. Vücudunuzun tüm bölgelerine hazırladığınız karışımı sürün (karışımın göz ve ağız bölgesine gelmemesine özen gösterin).

Kaynaklar
  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8893526/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24250637/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14705881/
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23602914/
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20628993/
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Böbrek Ve Mesane Temizlenmesi
Sağlık

Böbrek ve Mesane Temizlenmesi

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
7 Temmuz 2020 - Updated on 24 Ağustos 2021
0

Böbrek ve mesane temizliği nasıl yapılır? sorusundan önce böbrek ve...

Read more
Pankreas Kanseri

Pankreas Kanserinin 4.Evresi

3 Temmuz 2021 - Updated on 6 Temmuz 2021
Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır?

🧼 Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır? 🧼

10 Temmuz 2020 - Updated on 13 Ekim 2021
Sağlık Tavsiyeleri

Sağlık Tavsiyeleri

22 Nisan 2021 - Updated on 24 Nisan 2021
Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) Ve Tedavisi

Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) ve Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 20 Kasım 2021
Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

20 Eylül 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Ashitaba Bitkisi Nedir? Ashitabanın Faydaları Nelerdir?

Ashitaba Bitkisi Nedir? Ashitabanın Faydaları Nelerdir?

29 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?

Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?🧄

20 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 1 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 1. Bölüm

14 Şubat 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir?

Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir?

4 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
Çuha Çiçeği Yağı Nedir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Ne Zaman Kullanılmalıdır?

2 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Lavanta Nedir? Lavanta Çayı Ve Özlerinin Faydaları Ve Kullanımları

Lavanta Nedir? Lavanta Çayı ve Özlerinin Faydaları ve Kullanımları

23 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

2 Kasım 2021
Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden Ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Soğuk Duş Almanın Kişinin Beden ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

13 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Aromaterapi Nedir

Aromaterapi Nedir?

22 Mart 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder?

Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder?

21 Nisan 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Polikistik Over Sendromu (Pcos) Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Pcos Ve Kısırlık Arasındaki İlişki Nedir?

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?♀️ Nasıl Geçer?✔️

30 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Ayurveda Tıbbında Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Faydaları Nelerdir?

Ayurveda Tıbbında Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Faydaları Nelerdir?

8 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Yüksek C-Reaktif Proteini Nedir? Tedavisi Ve Daha Fazlası

CRP Neden Yükselir? CRP Nasıl Düşürülür?

22 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Yasemin Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

24 Eylül 2021 - Updated on 17 Ocak 2022
Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır?

Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

28 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Mantar Ve Göz Enfeksiyonlarına Karşı Doğal Reçete: Borik Asit Nedir?

Mantar Ve Göz Enfeksiyonlarına Karşı Doğal Reçete: Borik Asit Nedir?

3 Kasım 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir?

Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir?

10 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Eğrelti̇ Otu Nedi̇r?

Eğrelti Otu Nedir?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

14 Ekim 2021
Lökopeni Nedir? Beyaz Kan Hücreleri Neden Azalır?

Lökopeni Nedir? Beyaz Kan Hücreleri Neden Azalır?

13 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Karpuzun Sağlığımız İçin En Önemli 12 Faydası

Karpuzun Sağlığımız İçin En Önemli 12 Faydası

24 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
İshalin Nedenleri, Belirtileri Ve Doğal Tedavi Yolları

İshalin Nedenleri Nelerdir? Belirtileri ve Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

Mide Yanması Nedir? Neden Midemiz Yanıyormuş Gibi Hissederiz?

16 Ağustos 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.