İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Güzellik > Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Yazan Tansu Sungar
18 Temmuz 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Hamilelikte çatlak, hamilelik sırasında hormonlarınızın ciltteki lifleri yumuşatarak ortaya çıkardığı pürüzlü, kızarık görüntüdür. Bebek anne karnında büyüdükçe ve cildiniz esnedikçe karnınızda çatlaklar oluşabilir. Ayrıca uyluk ve göğüs bölgesinde de çatlaklar meydana gelebilmektedir. Bu durumlar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Çatlaklar zararlı değildir ve herhangi bir tıbbi soruna neden olmazlar.

Güzellik Tüyoları İçin Tıklayınız

Çatlaklar cilt yüzeyinde gelişebilen dar, çizgi benzeri genişliklerdir. Ten renginize bağlı olarak pembe, kırmızı, mor veya kahverengi olabilirler. Mide, göğüs veya kalça çevresindeki bu pembemsi çizgiler, hamilelik sırasında hızlı kilo alınması sebebiyle kolajen ve elastin (cildinizi gergin tutan lifler) gerildiğinde ve koptuğunda ortaya çıkmaktadır.

Hamilelikte çatlak meydana geldiği dönemlerde, cildin inceldiği bölgelerde kaşınmalar meydana gelmektedir. Bebeğiniz doğduktan sonra, izler yavaş yavaş soluk yara izlerine dönüşebilir ve daha az fark edilebilir bir hale gelir. Ancak tamamen ortadan kaybolmayacaklardır.

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız
Hamilelikte çatlaklar yeni oluşmaya başladıklarında bu izleri iyileştirmeniz için bir şansınız var demektir. Ancak yara izleri beyaza dönüştüğünde tedavi edilmesi son derece zordur. [1*]
Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?
Hamilelikte Çatlaklara Ne Sebep Olur?

İçindekiler

  • Hamilelikte Çatlaklara Ne Sebep Olur?
  • Hamilelikte Çatlaklar Önlenebilir Mi?
  • Hamilelikte Çatlak Tedavisi
  • Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önlemek İçin Yapılabilecekler (İlk 3 Ay)
    • Hamilelikte 6. Ayda Çatlak Oluşumu
  • Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önleyen Bitkisel Yağlar
    • Jojoba Yağı
    • Hindistan Cevizi Yağı
    • Badem Yağı
  • Hamilelikte Çatlak Önleyici Doğal Yağlar Nereden Bulunur?

Hamilelikte Çatlaklara Ne Sebep Olur?

Ciltte çatlaklar oldukça yaygındır ancak sadece hamile kadınlarda görülmezler. Örneğin; ergenlik döneminde, büyüme çağında kilo alırken, cilt gerilmeye başladığında da ortaya çıkabilmektedir. Çok hızlı kilo alıp vermek de ciltte çatlaklara sebep olabilmektedir.

Hamilelikte yaşanan hormonal değişiklikler cildinizi etkileyebilir ve çatlaklara yakalanma olasılığınızı artırabilir. Derinin orta tabakası (dermis) gerildiğinde ve yer yer kırılmaya başladığında meydana gelirler. Bazı insanların cildi daha esnektir. Bu sebeple hamilelikte çatlak izleri belli olmayabilir. Bu durum kişiden kişiye ve cilt tiplerine bağlı olarak değişmektedir.

Hamilelikte Çatlaklar Önlenebilir Mi?

Hamilelikte çatlak oluşumlarını önlemek mümkün değildir. 10 hamile kadından 9’unun vücudunda çeşitli bölgelerde çatlaklar meydana gelebilmektedir. Hamilelik döneminde kilo alımınız ortalamanın üzerindeyse, çatlaklara yakalanma olasılığınız da o kadar yüksektir. Her hamile kadın farklı şekilde kilo alır. Bu sebeple ne kadar kilo almanız gerektiğine dair resmi bir önerge bulunmamaktadır. Bu konuda sadece doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

En önemli şey, kilo alımınızı sizin ve bebeğiniz için güvenli ve sağlıklı bir seviyede tutmanıza yardımcı olacak, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programıdır. Çoğu kadın hamilelikleri sırasında 10kg ile 12,5 kg arasında kilo almaktadır ancak bu kişiden kişiye değişmektedir. Hamileliğiniz sırasında düzenli şekilde kilo almak ve beslenme şekline dikkat etmek, oluşabilecek çatlakların etkisini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Hamilelikte çatlakların görünümü bazı kadınların hoşuna gitmeyebilir ve özgüvenlerini etkileyebilir. Ancak çatlaklardan rahatsız olsanız bile hamilelik döneminde kilo vermeye çalışmamalısınız. Bu sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından hiç doğru bir durum olmayacaktır.

Sizi Gün İçinde Daha Enerjik ve İyi Hissettirecek Doğal Detoks Tarifi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.

Hamilelikte Çatlak Tedavisi

İşe yaradıklarına dair kesin bir kanıt bulunmamasına rağmen, birkaç tedavi seçeneği mevcuttur;

  • Makyaj ürünleri ile çatlakları kapatmak
  • Kremler, jeller veya losyonlar kullanmak. (Piyasada satılan bu tarz ürünler kimyasal ürünlerdir ve genellikle çatlakları giderecekleri iddia edilir. Ancak çatlak oluşumunu önlemeleri ya da çatlak rengini soldurmaları pek mümkün değildir.)
  • Lazer ile çatlak tedavisi.
Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?
Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önlemek İçin Yapılabilecekler

Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önlemek İçin Yapılabilecekler (İlk 3 Ay)

Hamilelik testi pozitif çıktıktan sonra, karın, bel, göğüsler ve kalçalar gibi hamilelikte çatlakların oluşma ihtimalinin en yüksek olduğu alanları nemlendirmeye başlamalısınız. Hamilelikte çatlaklar, hızlı kilo alımı sebebiyle cilt yüzeyinin hemen altındaki lifler parçalandığında oluşur. New York’ta Dermatolog olan Debra Jaliman, nemlendiricinin cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olduğunu ve vücudun genişlemeye başladığında yırtılma olasılığını azalttığını söylüyor.

Sabahları kalıcı nemlendirme sağlayan zengin içerikli kremler kullanmaya özen gösterin. Hindistancevizi yağı, karite yağı ve E vitamini içeren nemlendirici kremlerden veya yağlardan faydalanabilirsiniz. Geceleri yatmadan önce cildi besleyen yağlardan birkaç damla banyo suyunuza ekleyebilirsiniz. Böylece tüm vücudunuzu rahatlatacak ve aynı zamanda nemlendirmiş olacaksınız.

Ek Bilgi: Kilonuzu kontrol altında tutmalısınız. Çok hızlı kilo almak çatlak riskinizi arttıracaktır. Sağlıklı şekilde ve yavaş yavaş kilo almak cildinizin aşırı gerilmesini önleyeceğinden, hamilelikte çatlak izlerini minimum seviyede tutmaya yardımcı olabilir.

Hamilelikte 6. Ayda Çatlak Oluşumu

Tüm çabalarınıza rağmen hamilelikte çatlak oluşumunu önleyemediyseniz ve kırmızı çizgiler görmeye başladıysanız korkmayın. Hamilelikte çatlaklar yeni oluştuklarında tedavi edebilmek için hala şansınız var demektir. Yara izleri beyaza döndüğünde tedavi edilmesi zor olacaktır.

Bol sıvı tüketmek cildinizin nemini korumasına yardımcı olacaktır. Yumuşak bir cildin, kuru bir cilt gibi çatlak oluşturma olasılığı düşüktür. Kahve ve bunun gibi kafein içeren içecekleri tüketmeniz hamilelikte çatlak oluşma riskini artıracaktır. Kahve yerine bol su, bitki çayları ve diğer kafeinsiz sıvıları tüketerek çatlak oluşma riskini azaltmış olursunuz.

Beslenme konusunda eksikliğiniz varsa hamilelikte çatlak oluşma riski artabilmektedir. Cilt sağlığını artırabilecek besinleri tüketmek çatlakları önleme konusunda sizlere yardımcı olabilir. Yediğiniz besinlerin içerisinde bulunması gerekenler şunlardır;

  • C vitamini
  • D vitamin
  • E vitamini
  • Çinko
  • Protein
Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?
Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önleyen Bitkisel Yağlar

Hamilelikte Çatlak Oluşumunu Önleyen Bitkisel Yağlar

Gebeliğin kadın bedeni üzerinde yarattığı değişimler, karnın büyümesi ve vücudun kilo alması ile birlikte çatlak oluşumuna da zemin hazırlamaktadır. Bu değişimlerin kötü yan etkisi olarak kabul edilen hamilelikte çatlak problemlerini önlemek için doğal çözümler bulunmaktadır.

Çatlak oluşumunun önüne geçmek için badem yağı, hindistan cevizi yağı ve jojoba yağını birlikte kullanmanız hamilelikte çatlak oluşumunu önlemenize ve oluştuktan sonra tedavi etmenizde yardımcı olacaktır.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı cildimizin ürettiği sebum salgısına en benzer yağ olması özelliği sayesinde vücudun yaşadığı değişime kolay adapte olmasını sağlar ve elastikiyet verir. Cildin yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olarak hamilelikte çatlak oluşma riskini azaltır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı içerisindeki oleik asit sayesinde hücre yenilenmesini hızlandırmaktadır. Cildin nem oranını dengeleyerek hamilelikte çatlak oluşumunu iyileştirmektedir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayınız

Badem Yağı

Tatlı badem yağı cildinizi yumuşatarak gerilme olan bölgelerin çatlamasına engel olur. Yoğun bir yağ olan badem yağı gebelik dönemlerinde sorunsuz şekilde kullanılan geleneksel bir yağdır. Bu yağlarla birlikte hamile olan kişinin tercihine bağlı olarak karışımın içerisine lavanta ya da ıtır yağları da eklenebilir. Tabii lavanta yağı ve ıtır yağının hoş kokusu ve ruhu rahatlatıcı etkisi gebe kişinin sakinleşmesini ve ruh durumunun dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

Evde Badem Sütü Yapımını Öğrenmek İçin Tıklayınız

Hamilelikte Çatlak Önleyici Doğal Yağlar Nereden Bulunur?

Karışımları düzenli olarak uyguladığınızda gebelik süreci sona erdiğinde ve bebeğinizi kucağınıza aldığınızda dert etmeniz gereken bir çatlak probleminiz de kalmayacak. Çatlak oluşumu esnasında yaşanan kaşıntı ve acı sorununu hiç yaşamamış gibi hissedeceksiniz. Jojoba, hindistan cevizi yağı ve badem yağlarının anne ve bebeğe hiçbir zararı olmadığı gibi, hamilelikte çatlak tedavisinde kullanılan bu alternatif tıp yöntemleri kadın doğum hekimleri tarafından da önerilmektedir.

Hamilelikte çatlak önleyici bu yağları, ilaçsız market mağazamızda bulabilirsiniz.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Leylak Yağı Faydaları
Uçucu Yağlar

Leylak Yağı Faydaları

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
24 Mayıs 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
0

Leylak yağı, pek çok hastalığın da tedavisinde kullanılmaktadır. Açık mor...

Read more
Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki Ve Yiyecekler

Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki ve Yiyecekler

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ

En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ

9 Şubat 2022 - Updated on 25 Nisan 2022
Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir?

3 Ağustos 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

11 Eylül 2021 - Updated on 21 Kasım 2021
Çağımızın En Bulaşıcı Hastalıklarından Aids Nedir?

AIDS Nedir? HIV Tedavisi Nasıl Yapılır?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Kas Spazmı Belirtileri Nelerdir?

Kas Spazmı Belirtileri Nelerdir?

5 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Buhur Yağı Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

Buhur Yağı (Rosece Akgünlük) Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

22 Eylül 2021 - Updated on 12 Ocak 2022
Kıl Batması Nasıl Önlenir?

Kıl Batması Nasıl Önlenir?

12 Kasım 2021
Yasemin Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

24 Eylül 2021 - Updated on 17 Ocak 2022
Laktik Asit Birikimi Nasıl Önlenir?

Laktik Asit Nasıl Önlenir?

10 Ağustos 2021
Kolesterol Düşürücü Diyet Nasıl Yapılır

Kolesterol Düşürücü Diyet

15 Şubat 2021 - Updated on 27 Haziran 2021
Hhipotiroidi Beslenmesi Ve Diyet Tedavis

Hipotiroid Beslenmesi ve Diyeti

19 Şubat 2021 - Updated on 3 Ağustos 2021
Herpes (Uçuk) Nedenleri Ve Tedavisi, Herpes Nasıl Geçer?

Herpes (Uçuk) Nedenleri ve Tedavisi, Herpes Nasıl Geçer?

22 Ağustos 2021
Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
Vücudumuzdaki Protein Eksikliğinin 10 İşareti Ve Çözüm Önerileri

Vücudumuzdaki Protein Eksikliğinin 10 İşareti ve Çözüm Önerileri

6 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Hava Civa Otu Nedir? Hava Civa Otu Ne İşe Yarar?

Hava Civa Otu Nedir? Hava Civa Otu Ne İşe Yarar?

17 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Çuha Çiçeği Yağı Nedir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Ne Zaman Kullanılmalıdır?

2 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Enerji Içeceklerinin Zararları Nelerdir?

Enerji İçeceklerinin Zararları Nelerdir? Sağlıklı Enerji İçecekleri Var mıdır?

2 Ocak 2022 - Updated on 15 Şubat 2022
Crohn Hastalığı

Crohn Hastalığı Nedir?

9 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Mide Reflüsü

Mide Reflüsü Doğal Tedavi

11 Temmuz 2020 - Updated on 18 Nisan 2022
Yulaf Ezmesi İle Pürüzsüz Bir Cilde Ulaşmak Mümkün Mü?

Yulaf Ezmesi İle Pürüzsüz Bir Cilde Ulaşmak Mümkün Mü?

25 Temmuz 2021
Sitokin Nedir? Sitokinin Yararları Nelerdir?

Sitokin Nedir? Sitokinin Yararları Nelerdir?

15 Kasım 2021
Kan Kökü Bitkisi (Kan Otu) Nedir? Faydaları Ve Tehlikeleri Nelerdir?

Kan Kökü Bitkisi (Kan Otu) Nedir? Faydaları ve Tehlikeleri Nelerdir?

13 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Serinletici Bir Yaz Salatası Olan Domatesli Soğanlı Salata Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

Serinletici Bir Yaz Salatası Olan Domatesli Soğanlı Salata Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

5 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
İç Baygınlığı Neden Olur? Ani Halsizlik Nasıl Geçer?

İç Baygınlığı Neden Olur? Ani Halsizlik Nasıl Geçer?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Ananasın Kanıtlanmış 9 Faydası Ve Ananas Tarifi

Ananasın Faydaları Nelerdir? Ananas Nasıl Kullanılır?

28 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Tenya Nasıl Bulaşır? Tenya Belirtileri Ve Doğal Tedavisi

Tenya Nasıl Bulaşır? Tenya Belirtileri ve Doğal Tedavisi

31 Temmuz 2021
Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, Pms Ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak

Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, PMS ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
9 Popüler Kilo Verdiren Diyet

9 Farklı Kilo Verdiren Diyet

22 Mart 2021 - Updated on 5 Aralık 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Soğuk Sıkım Yağlarımızı Gördünüz mü?

Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermez. Doğa dostudur. Veganlar kullanabilir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Hemen Sipariş Ver!

Soğuk Sıkım Yağ Satın Al!

Uçucu Yağlarımızı Gördünüz mü?

Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermez. Doğa dostudur. Veganlar kullanabilir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Hemen Sipariş Ver!

Uçucu Yağ Satın Al!
Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.