İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz
İlaçsız Yaşıyoruz
No Result
View All Result
REKLAM
İlaçsız Yaşıyoruz Soğuk Sıkım Yağlar

Kenevir Yağının Faydaları Nelerdir? Kenevir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kenevir tohumu yağı faydaları nelerdir? Kenevir tohumu yağı cilde faydaları nelerdir? Kenevir tohumu yağı zararları nelerdir? Kenevir tohumu yağı saça faydaları nelerdir? Kenevir yağı ne işe yarar? Kenevir yağının yan etkileri nelerdir? Kenevir yağı nerede bulunur?

Yazan İrem Sari
17/08/22 - Updated on 16/03/23
kenevir yağının faydaları nelerdir? kenevir tohumu yağı nasıl kullanılır?

Kenevir Yağının Faydaları Nelerdir? Kenevir Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'da PaylaşLinkedin'de PaylaşPinterest'te Paylaş

Neler Okuyacaksınız -->

  • Kenevir Yağının Faydaları Nelerdir?
    • Anti-İnflamatuar Etkilere Sahiptir
    • Kolesterolü Düşürmeye Yardımcı Olur
    • Diyabet Tedavisinde Kullanılır
    • Kanseri Önlemeye Yardımcı Olur
    • Kaygı Semptomlarını Hafifletir
    • Bağışıklığı Güçlendirir
    • Hamilelik Sürecinde Bebek Sağlığını Korur
    • Sindirim Sistemi Sağlığını Korur
    • Cilt Sağlığına Faydalıdır
    • Egzama ve Dermatit Problemlerini Giderir
    • Kilo Vermeye Yardımcı Olur
    • PMS Semptomlarını Hafifletir
    • Saçların Uzamasına ve Güçlenmesine Yardımcı Olur
  • Kenevir Tohumu Yağı Yasal Mı?
  • Kenevir Tohumu Yağının Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Kenevir yağının faydaları nelerdir? Kenevir tohumu yağı, kenevir bitkisinin tohumundan elde edilir. Esrar da aynı bitkiden elde edilir fakat kenevir tohumları, esrarın aktif maddesi olan THC bileşiğini eser miktarda içerir. Eser miktarda THC’nin zararlı bir etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle kenevir yağı sarhoşluk etkisi göstermez. İnflamatuar artrit, kanser, diyabet ve kalp hastalıklarının tedavisinde antioksidanlar ve anti-inflamatuar ajanlar kullanılır. Kenevir tohumu yağı, antioksidan ve anti-inflamatuar bileşenler bakımından zengindir. Aynı zamanda esansiyel yağ asitleri içerir. Sağlığa olan faydalarının yanı sıra, ahşap cilalamak için de kullanılır.

SOĞUK SIKIM YAĞLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Sedef Hastalığı: Takviyeler, Gıdalar, Kremler ve Yağlar ❗ Youtube Videomuzu İzleyerek Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.


Kenevir Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt ve saçlara faydalı olması ile bilinen kenevir yağı, fazla üretilmemesi ve yetiştirilmesinin yasak olması sebebiyle yakın zamana kadar hakkında pek fazla bilgiye sahip olmadığımız bir üründür. Ancak kenevir yağının faydaları duyulmaya başladıkça üretimi ve yetiştirilişi konusunda getirilen yasaklar azaltıldı. Kenevir yağı, kenevir bitkisinin tohumlarından soğuk sıkım yöntemleri kullanılarak elde edilen saf bir yağdır. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri bakımından zengin olan bu yağ aynı zamanda proteinlerin yapı taşı olan faydalı aminoasitleri de bünyesinde barındırır.

Kenevir bitkisinin belirli bir dönem yasak olmasının sebebi, bitkinin psikoaktif etkilere sahip olmasıdır. İnsan davranışına etki eden ve uyuşturucu olarak bilinen kimyasal maddeler sınıfında yer alması, bilinçsiz tüketimi sonucu bağımlılık yapması sebebi ile üretimi kısıtlanmıştır. Ancak bu tehlikeler ve bahsedilen bağımlılık durumu kenevir yağı için geçerli değildir. Bitki yapraklarının tüketilmesi sonucu oluşan bağımlılık ve davranış değişiklikleri, kenevir yağı tüketimi sonucu gerçekleşmez.

Omega 3 Takviyesi Nasıl Olmalıdır? Omega 3 Takviyesi Neden Kullanılır?

Anti-İnflamatuar Etkilere Sahiptir

Kenevir yağı, bağışıklığı güçlendiren ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan GLA (bir omega-6 yağ asidi) bakımından zengindir. {1*} Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılan çalışmalar, kenevir tohumu yağının anti-inflamatuar etkilerinin son derece güçlü olduğunu göstermektedir. {2*}

Anti-inflamatuar özelliğinin bir diğer faydası, artrit semptomlarını hafifletmesidir. Artrit semptomlarına iyi geldiğini öne süren çalışmalar bulunur, fakat bunun anti-inflamatuar özelliklerle ilişkisini kesin olarak söyleyebilmek için daha fazla kanıta ihtiyaç duyulmaktadır. Kenevir tohumu yağının, çuha çiçeği yağıyla beraber tüketildiğinde, multiple skleroz semptomlarını iyileştirdiği gözlemlenmiştir. {3*} Uzmanlar, bu iki yağın fibromiyalji tedavisinde de kullanılabileceğini öngörmektedir.

Kolesterolü Düşürmeye Yardımcı Olur

Yiyeceklere kenevir tohumu yağı ekleyerek tüketmek, yüksek kolesterolü önlemeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, tohumlardaki çoklu doymamış yağ asitlerinin kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Kenevir tohumu ve yağı, kardiyovasküler hastalıkların tedavisine fayda sağlar. {4*}

Hayvanlar üzerinde yapılan bir çalışma, kenevir tohumu yağı kullanımı ile kolesterol emilimi arasında ters bir korelasyon olduğunu göstermektedir. Bir başka çalışma, dört hafta boyunca her gün 30 mL kenevir tohumu yağı kullanan deneklerin toplam kolesterol/HDL kolesterol oranının azaldığını keşfetmiştir. {5*}

Kenevir tohumu yağındaki sağlıklı yağlarla birlikte bazı biyoaktif bileşiklerin de kalp sağlığını olumlu yönde geliştirdiği düşünülmektedir. Fakat bu konuda kanıtlar yetersizdir. Kenevir tohumu yağı, yüksek oranda omega-6 ve omega-3 yağ asitleri içerir. {6*} Bu sayede modern sağlıklı beslenme standartlarına da uygundur.

Diyabet Tedavisinde Kullanılır

Diyabet, esansiyel yağ asitlerinin dengesiz tüketilmesiyle ilişkili olarak ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Kenevir tohumu yağı, esansiyel yağ asitleri bakımından zengin olduğu için, tamamlayıcı tedaviye uygundur. {7*} Diyabet için kenevir tohumu yağının faydaları henüz araştırmalarla kanıtlanmamıştır. Bu yüzden diyabet hastaları kullanmadan önce doktora danışmalıdır.

Kanseri Önlemeye Yardımcı Olur

Kenevir tohumu yağı, içeriğindeki tetrahidrokanabinol sayesinde bazı kanser türlerini önlemeye yardımcı olur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, bu bileşiğin tümör gelişimini önleyici etkileri olduğunu göstermektedir. {8*} Yapılan diğer çalışmalar, kenevir tohumundan elde edilen kanabinoid bileşiğinin akciğer ve meme kanseri tedavisinde kullanılabileceğini kanıtlamaktadır. {9*}

Kenevir tohumu yağında bulunan GLA ve omega-3 yağ asitleri de kanser gelişimini önleyen ajanlardır. Fakat kenevir tohumu yağının bu etkisini kesin olarak kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.

REKLAM

Kaygı Semptomlarını Hafifletir

Kenevir tohumu yağında bulunan kanabinoidler, sosyal kaygı bozukluğu bulunan kişilerde kaygıyı hafifletmeye yardımcı olur. {10*} Yapılan araştırmalar, kenevir yağını solumanın sinir sisteminde rahatlatıcı bir etkisi olduğunu göstermektedir. Kenevir tohumu yağı solunduğunda (aromaterapi) antidepresan etkiler gösterir ve ruh halini iyileştirir. {11*} Aromaterapi için kenevir tohumu yağı kullanıldığında, içeriğindeki yağ asitleri sayesinde hafıza güçlenir ve yaşa bağlı bilişsel gerileme önlenir.

Demans ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

Bağışıklığı Güçlendirir

Omega-3 yağ asitleri sayesinde kenevir yağı bağışıklığı güçlendirir. Yapılan çalışmalar, omega-3 yağ asitlerinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi bulunduğunu göstermektedir. {12*}

Hamilelik Sürecinde Bebek Sağlığını Korur

Hamilelik sürecinde omega-3 yağ asitleri, bebeğin gelişimi için büyük önem taşır. Amerika’da yapılan bir araştırma, fetal beyin ve retinanın oluşması için omega-3 yağ asitlerinin kritik bir önemi olduğunu göstermektedir. Ayrıca, perinatal depresyonun önlenmesine de yardımcı olur. {13*} Hamilelik sürecinde omega-3 bakımından zengin kaynakların tüketilmesi; erken doğumu önlemeye, doğumu kolaylaştırmaya ve bebeğin yaşam boyu sağlığının desteklenmesine yardımcı olur. {14*} Omega-3 yağ asidi alımı için en zengin kaynaklardan biri kenevir tohumu yağıdır. Fakat hamile kişilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanması önerilir.

Sindirim Sistemi Sağlığını Korur

Sindirim fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu konu ile ilgili doğrudan bir araştırma yapılmamış olsa da EPA ve DHA yağ asitlerinin eikosanoid adlı bir bileşik sentezlediği bilinmektedir. {15*} Uzmanlar, eikosanoidlerin sindirim hormonlarının salgısını düzenlediğini ve sindirim sürecine yardımcı olduğunu bildirmektedir.

REKLAM

Cilt Sağlığına Faydalıdır

Kenevir tohumu yağı, cilt sağlığını iyileştirir. Nemlendirici özellik gösterir ve kış aylarında yaşanan cilt kuruluğu için kullanılması önerilir. {16*} Cildi yumuşatır ve tazeler. Genellikle banyodan sonra tüm vücuda uygulanması önerilir. Alerjik reaksiyonlara sebep olma riski bulunduğu için, kullanmadan önce cildin küçük bir bölgesinde test edilmesi gerekir.

Kenevir tohumu yağında bulunan linoleik asit, sebum üretimini düzenler. Linoleik asit bakımından fakir bir beslenme düzeni, sebumun gözenekleri tıkamasını kolaylaştırır. Bunun sonucunda siyah nokta/beyaz nokta veya akne oluşur. Akne lezyonları için, akne bulunan bölgelere lokal olarak uygulanması tavsiye edilir. {17*} Günde 1 kez, cilde masaj yaparak uygulanır. İstenildiği takdirde yağ bazlı makyaj temizleyiciler yerine de kullanılabilir.

Egzama ve Dermatit Problemlerini Giderir

Diyete kenevir tohumu yağı eklemek, atopik dermatit tedavisi için önerilir. Yapılan araştırmalar, bu terapötik etkinin kenevir tohumu yağındaki çoklu doymamış yağ asitlerinden kaynaklandığını göstermektedir. {18*} Egzama tedavisinde de benzer terapötik etkiler gösterir. Kenevir tohumu yağı, cilt bariyerini güçlendirerek bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösterir. {19*} İçerdiği esansiyel yağ asitleri sayesinde de egzama semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

Bu tür hastalıkların tedavisi için kenevir tohumu yağının, günde 3 kez tüketilmesi gerekir. Cilt üzerine direkt olarak uygulanabilir. Kullanmadan önce bir doktora başvurulması önerilir. Güneş yanıkları ve zona hastalığı için de benzer etkileri bulunan kenevir yağı, özellikle kaşıntıyla ilişkili semptomları ortadan kaldırır.

Ev Yapımı Egzama Kremi Nasıl Hazırlanır?

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Yapılan çalışmalar, bir yıl boyunca GLA takviyesi kullanan bireylerin daha yavaş kilo aldıklarını göstermektedir. {20*} Kenevir tohumu yağı, GLA açısından zengin olduğu için kilo vermeyi desteklediği düşünülmektedir. Fakat bu konuda henüz yeterli kanıt bulunmamaktadır. Bu nedenle kilo vermek için kullanıma başlamadan önce doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

PMS Semptomlarını Hafifletir

GLA, adet dönemi kramplarını hafifletmeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, kenevir tohumu yağı takviyesini adet döneminde kullanmanın herhangi bir yan etkiye sahip olmadığını göstermektedir. Aynı zamanda regl döneminde göğüs hassasiyetini, sinirliliği ve depresyonu hafiflettiği gözlemlenmiştir. {21*}

Saçların Uzamasına ve Güçlenmesine Yardımcı Olur

Kenevir tohumu yağı, saçları parlak göstermeye ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Kırılgan saçları güçlendirir ve saç tellerini kalınlaştırır. Saç derisine uygulandığında, kaşıntı, kuruluk ve kepek gibi sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.


kenevir yağının faydaları nelerdir? kenevir tohumu yağı nasıl kullanılır?
kenevir tohumu yağı yasal mı?

Kenevir Tohumu Yağı Yasal Mı?

Amerika Birleşik Devletleri Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’nin bir raporuna göre, kenevir ve marihuana, kenevir bitki türlerinin farklı parçalarıdır. {22*} Kenevir bitkisinin THC (sarhoşluğa neden olan bileşik) kaynağı olan kısımları yasal olarak sorun teşkil etmektedir. Kenevir eser miktarda THC içerir. Fakat sarhoşluğa neden olacak dozlarda değildir. Kenevir tohumu yağı üretilirken, kenevir bitkisinin THC içeren bölümü kullanılmaz. Bu nedenle kenevir tohumu yağının kullanımı yasaldır. Herhangi bir suç teşkil etmez. Yine de yağın tedarik edildiği firmayı iyi araştırmak ve ürünün içeriğini okumak gerekir.

Kenevir Tohumu Yağının Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Kenevir tohumu yağı, kanın pıhtılaşmasını yavaşlatır, dolayısıyla kanamaya neden olabilir. Bu konuda net bir araştırma olmamasına rağmen, bir çalışma kannabidiolün varfarin (kan inceltici) ile etkileşime girdiğini göstermektedir. {23*} Kan sulandırıcı ilaç kullanan veya bir ay içerisinde ameliyata girecek kişilerin kullanması tavsiye edilmez.

Güvenilir markalardan alınmayan kenevir tohumu yağı, THC içerebilir. Bu, halüsinasyon ve öforiye neden olabilir. {24*} Korunmak için güvenilir markalardan alınması ve içeriğin okunması önerilmektedir. Yüksek lif içeriğine sahip olduğu için kabızlık, gaz veya ishale neden olabilir. Yeterli miktarda su tüketilmemesi de bu semptomları tetikler.

Kaynaklar
  1. https://www.stylecraze.com/articles/effective-home-remedies-to-boost-your-immune-system/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4877453/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3933972/
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17103080/
  6. https://pubag.nal.usda.gov/catalog/4797754
  7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6154611/
  8. https://www.nature.com/articles/6603236
  9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5852356/
  10. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0269881110379283
  11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5822802/
  12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3912985/
  13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046737/
  14. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15124319/
  15. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29715470/
  16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3543203/
  17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835893/
  18. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16019622/
  19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3931201/
  20. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17513402/
  21. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18296341/
  22. https://sgp.fas.org/crs/misc/R44742.pdf
  23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5789126/
  24. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6110517/
Share740Tweet463SendShare130Pin169

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesini kabul ediyorum.

Editörün Seçtikleri

glisemik i̇ndeks: yüksek ve düşük glisemik gıdaların belirlenmesi
Sağlık

Glisemik İndeks: Yüksek ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
24 Temmuz 2021 - Updated on 10 Nisan 2023
0

Glisemik indeks yükleri nedir? Her yaştan yetişkinler arasında obezite ve...

Read more

Apandisit Ameliyatı Ağrısı İçin 19 Yöntem

14 Kasım 2023
gıda sektöründe nanoteknoloji

Gıda Sektöründe Nanoteknoloji Nasıl Kullanılır?

17 Şubat 2023
çapraz bulaşma

Glütensiz Beslenmede Çapraz Bulaşma Nasıl Önlenir?

11 Nisan 2023
misk adaçayı faydaları nelerdir?

Misk Adaçayı Yağı Faydaları Nelerdir?

27 Aralık 2022 - Updated on 28 Aralık 2022
alerjik rinit doğal tedavi yolları nelerdir

Alerjik Rinit Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

26 Ocak 2023
patates kızartmasından kaçmak i̇çin 9 sebep

Fast Food Patates Kızartmasından Kaçmak İçin 9 Sebep

9 Mart 2023
hindistan cevizinin 7 faydası

Hindistan Cevizinin 7 Faydası

16 Şubat 2021 - Updated on 15 Haziran 2021
kalsiyum'un faydaları nelerdir?

Kalsiyum’un Faydaları Nelerdir?

9 Temmuz 2021
fosfatidilserin nedir?

Fosfatidilserin Nedir? Faydaları Nelerdir?

10 Ocak 2023
otoimmün hastalıklar ve stres arasındaki i̇lişki: stresi yenmenin yolları

Otoimmün Hastalıklar ve Stres Arasındaki İlişki: Stresi Yenmenin Yolları

8 Ekim 2021
mide ülseri

Mide Ülseri ve 5 Doğal Tedavi

7 Ağustos 2020 - Updated on 10 Nisan 2023
hamilelikte soğuk algınlığı

Hamilelikte Soğuk Algınlığına Karşı Evde Uygulanabilecek 7 Etkili Yöntem

12 Mart 2023 - Updated on 16 Mart 2023
ifra standartları nedir? ifra belgesi ne i̇şe yarar?

IFRA Standartları Nedir? IFRA Belgesi Ne İşe Yarar?

27 Eylül 2021 - Updated on 7 Mayıs 2022

Meyve ve Sebzeler

7 Temmuz 2020 - Updated on 16 Ağustos 2021
nefes darlığı (dispne) neden olur?

Nefes Darlığı Neden Olur?

14 Kasım 2021
sinamekinin faydaları nelerdir? sinameki çayı nasıl yapılır?

Sinamekinin Faydaları Nelerdir? Sinameki Çayı Nasıl Yapılır?

5 Ekim 2021 - Updated on 15 Ekim 2022
von willebrand hastalığı nedir? von willebrand hastalığı nasıl tedavi edilir?

Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

14 Ekim 2021
ginseng nedir? faydaları nelerdir?

Ginseng Nedir? Ginsengin Bilinmeyen 7 Faydası Nedir?

9 Temmuz 2021 - Updated on 10 Mart 2023
melisa yağı faydaları nelerdir? melisa yağı ne i̇şe yarar?

Melisa Yağı Faydaları Nelerdir? Melisa Yağı Ne İşe Yarar?

28 Eylül 2021 - Updated on 23 Ocak 2022
coq10 nedir? koenzim q10 faydaları nelerdir?

CoQ10 Nedir? Koenzim Q10 Faydaları Nelerdir?

26 Ağustos 2022
vişne çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

Vişne Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

5 Aralık 2022 - Updated on 16 Ocak 2023
limon cilt lekesine i̇yi gelir mi?

Limon Cilt Lekesine İyi Gelir Mi?

6 Ekim 2022
kuru cilt i̇çin bal nasıl kullanılır?

Kuru Cilt İçin Bal Nasıl Kullanılır?

29 Eylül 2022 - Updated on 2 Ekim 2022
pancar cipsi nasıl yapılır?

Pancar Cipsi Nasıl Yapılır?

12 Ekim 2022
limon zencefil çayı faydaları nelerdir?

Limon Zencefil Çayı Faydaları Nelerdir?

9 Eylül 2022 - Updated on 19 Eylül 2022
k2 vitamini nedir

K2 Vitamini Nedir?🍁

18 Haziran 2021 - Updated on 10 Nisan 2023
ebegümeci çayı nasıl yapılır

Ebegümeci Çayı Nasıl Yapılır? Ebegümeci Faydaları Nelerdir?

19 Ocak 2023
kolesterol i̇lacı kullananlar koenzim q10 takviyesi almalı mı?

Kolesterol İlacı Kullananlar Koenzim Q10 Takviyesi Almalı Mı?

4 Ekim 2022
dövme yaptırmanın riskleri

Dövme Yaptırmanın Riskleri

16 Ağustos 2021
REKLAM
REKLAM

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim

Güncellenen İçerikler

zinobiotic+ ne i̇şe yarar?

Zinobiotic+ Ne İşe Yarar?

4 Aralık 2023
zinzino

Zinzino Nedir? Balance Oil Gerçekten Faydalı Mı?

29 Kasım 2023

Hindistan Cevizi Yağı Kirpiklere Nasıl Sürülür?

15 Kasım 2023

Detoks İçecekleri Ne İşe Yarar?

15 Kasım 2023

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2023 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.

No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışveriş

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - İlaçsız Market.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.