İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit Nedir? Artrit Belirtileri Nelerdir? Artrit Çeşitleri, Artrit İçin Hangi Yağı Kullanmalıyım? Uçucu Yağlar Artrit Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Yazan Nur Su Yaman
3 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Kış mevsimi, bazı kişilerin çok sevdiği bir dönem olsa da bazı kişiler acı verici olabilmektedir. Özellikle artrit hastası olan kişiler için, soğuk havalar oldukça ağrılı geçmektedir. Ancak artrit için faydalı uçucu yağların kullanımı bu ağrılar için tedavi sağlamaktadır.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN


Artrit Nedir? Tedavisinde Kullanılan Uçucu Yağlar Hangileridir? Detaylı Bilgi Almak İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Araştırmalar artrit hastalığına sahip kişilerin nüfusun yüzde 30’una denk geldiğini göstermektedir. {1*} Artrit ağrısının giderilmesi için kullanılan doğal ilaçlar arasında çeşitli uçucu yağlar bulunmaktadır. Bu yağlar, sadece ağrıyı hafifletmekle kalmayıp aynı zamanda ruh halini ve genel sağlığı da olumlu etkilemektedir.

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?
Artrit Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

İçindekiler

  • Artrit Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?
  • Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?
    • Zencefil Yağı
    • Zerdeçal Yağı
    • Buhur Yağı
    • Mür Yağı
    • Portakal Yağı
  • Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Artrit, eklemlerde ve çevresinde şişlik ya da ağrıya neden olan bir eklem hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Genellikle osteoartrit veya romatoid artrit olarak sınıflandırılmaktadır;

  • Osteoartrit, eklemler arasındaki kıkırdakların aşınarak iltihaplanması sonucu oluşan ve ağrıya neden olan bir rahatsızlıktır. Genellikle dizler, kalçalar, omurga ve eller gibi en sık kullanılan hareketli eklemlerde görülmektedir.
  • Romatoid artrit (RA) ise, beyaz kan hücreleri denilen akyuvarların kıkırdağı yok ettiği bir bağışıklık sistemi bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Araştırmalar, bu hastalığın, gıda alerjileri, bakteri enfeksiyonları, stres ya da vücutta aşırı asit oluşması durumlarında oluştuğunu düşünmektedir. Ancak RA hastalığının tam olarak nedeni bilinmemektedir.

Artrit kelimesi aslında eklem iltihabı anlamına gelmektedir. Ancak bu kelime, 100’den fazla romatizma hastalığını tanımlamak için kullanılmaktadır. Eklemler, eklemi çevreleyen dokular ve diğer bağlarla ilgili hastalıklardan sayılmaktadır. Artrit belirtileri, belirtilerin şiddeti ve ne zaman ortaya çıkacağı değişkenlik göstermektedir. Ancak genellikle eklem ya da çevresinde ağrı ve sertlik ile kendini göstermektedir. Belirtiler yavaş yavaş çoğalabilir ya da birden kendini gösterebilir olduğundan, ne zaman ortaya çıkacağı belirsizdir. İç organlar ya da bağışıklık sistemindeki bozukluklardan kaynaklanabilmektedir. {2*}

CDC, 2010-2012 yılında incelenen 65 yaş ve üstündeki yetişkinlerin yüzde 50’sinin artrit hastalığına yakalandığını belirtmektedir. Ayrıca, 2030 yılına kadar 18 yaş üstündeki kişilerde görülen artrit miktarının 10 kişiden 1’ine yükselebileceği tahmin edilmektedir. Günümüzde her 250 çocuktan birinde artrit görülmektedir. Ancak bu hastalığın ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılması çeşitli yan etkilere neden olmaktadır. Araştırmalar, artrit için kullanılan uçucu yağların ilaçlardan daha faydalı olduğunu göstermektedir. {3*}

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?
Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Uçucu yağlar, antioksidanlar, bakteri ve mikrop önleyiciler bakımından zengin doğal ürünler olarak tanımlanmaktadır. Zencefil, portakal ve çörek otu tohumlarından elde edilen uçucu yağlar, artrit belirtilerini hafifletmektedir. Bu sonuç, çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Uçucu yağlar cilt tarafından hızlı emilmekte ve bu sebeple cilde sürüldüğünde oldukça etkili olmaktadır. İltihaplanma oluşan ve ağrı hissedilen bölüme cilt üstünden sürülmesi, hızla emilmesine ve bu sayede daha hızlı tedavi sağlamasına yardımcı olmaktadır.

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi yayınladığı raporda, artrit şiddetini azaltan uçucu yağları belirlemiştir. Uçucu yağların doğal bir ilaç olarak deri üstüne sürülmesi, artrit belirtilerinin iyileşmesine, hastalıklara neden olan bağışıklık sistemi sorunlarının giderilmesine ve kimyasallar içeren ilaçlardan korunmaya destek olmaktadır. {4*}

Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir? Tıkla ve Öğren

Zencefil Yağı

Zencefil uçucu yağı, vücut üstünde iyileştirici etkileri ile bilinmektedir. Artrit ile bağlantılı ağrıları azaltmaya ve iyileştirmeye yardımcı olan doğal bir ağrı kesici olarak tanımlanmaktadır. Duyusal sinirlere hızlı şekilde ulaşan yağ, reseptörlere etki ederek ağrının rahatlamasını sağlamaktadır.

Zencefil yağı, baharatlı ve yoğun bir yanma hissi yaratmaktadır. Bu yanma hissi sadece 1-5 saniye arasında sürse de araştırmacılar, ağrının geçmesi için bu ısının yararlı olduğunu ve iltihapları geçirdiğini belirtmektedir. Artrit Vakfı ve Miami Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma zencefil yağının, reçeteli ilaçlardan daha faydalı olduğunu göstermektedir. Osreoartriti olan 247 hastanın incelenmesinin ardından, zencefil yağı kullanan kişilerin reçeteli ilaçları kullanan kişilere oranla yüzde 40 daha fazla iyileşme gösterdiği kanıtlanmıştır. Ayrıca zencefil yağı, diz eklemlerindeki ağrı ve sertliği de gidermiştir. Bu önemli bir fark olarak tanımlanmıştır. {5*}

Los Angeles California Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan deneyler ise zencefilin hücreleri yenilediği ve onardığı sonucuna varmıştır. Zencefil, iltihap ve ülser önleyici etkileri ile tanınmaktadır. Bu özellikleri ile artrit hastalarına mükemmel bir doğal ilaç olmaktadır. {6*}

Zerdeçal Yağı

Zerdeçalda yüksek oranda bulunan kurkumin adlı bileşen, harika bir bakteri önleyici olarak bilinmektedir. Ayrıca zerdeçal yağının faydaları arasında romataid artrit rahatsızlıklarında etkili olduğu belirtilmektedir. Japonya’da yakın zamanda yapılan bir araştırma, romataid artrit hastalarına kurkumin maddesinin iyi geldiğini ve bu maddenin iltihapları önemli ölçüde azalttığını kanıtlamıştır. Bu kanıt, zerdeçal ve zerdeçal yağının güçlü bir ilaç olarak kullanılabileceğini göstermektedir. {7*} Aynı zamanda çay olarak kullanılan zerdeçal bitkisi, ağrı ve iltihapları önlemek için faydalı görülmektedir.

Buhur Yağı

Buhur yağı, artrit rahatsızlıkları ile bağlantılı olan zararlı bileşenleri ve iltihapları engelleyebilmektedir. Ayrıca kıkırdak dokusunun bozulmasını önlemeye yardımcı olabilmektedir. Araştırmalar, buhur yağı kullanımının, kasları, eklemleri ve tendonları etkileyen ağrılar için doğal bir ağrı kesici olduğunu göstermektedir. {8*}

Mür Yağı

Mür yağı, artriti tedavi etmek için sıklıkla kullanılmaktadır. İçinde bulunan bileşenler iltihap önleyici olarak görev almaktadır. Scientific Reports tarafından yayınlanan bir araştırma, buhur ve mür yağının birlikte kullanımının iltihap tedavisinde oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Çalışma, özellikle birlikte kullanıldığında, buhur ve mür yağının, iltihabı ve eklem ağrılarının yoğunluğunu baskılamaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. {9*}

Portakal Yağı

Narenciye kokuları kişinin kendini daha uyanık hissetmesine yardımcı olmaktadır. Portakal yağı, güçlü iltihap önleyici özellikleri ile ağrıyla mücadele ederken sıklıkla kullanılabilecek bir uçucu yağ olarak bilinmektedir. Avrupa Tıp Araştırmaları Dergisi tarafından 2009 tarihinde yayınlanan araştırma, çeşitli uçucu yağların antioksidan etkilerini incelemiştir. Çalışılan uçucu yağlar arasında portakalın en etkili olduğu ve artrit tedavisi için de oldukça önemli bulunduğu araştırmacılar tarafından belirtilmiştir. {10*}

Ağrıların tedavisi için 1-2 damla portakal yağı ile 1 çay kaşığı avokado ya da badem yağı ile karıştırarak ağrıyan bölgeye sürmeniz önerilmektedir.

Portakalın Faydaları Nelerdir? 🍊 Portakalda Hangi Vitaminler Var? Öğrenmek İçin Tıklayın

Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit tedavisi için uçucu yağları kullanmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Uyku kalitenizi arttıran, kronik ağrı ve iltihabı hafifleten bu yağları yatağınızın yanına koymak ya da uyumadan önce koklamak önerilmektedir. Ayrıca uçucu yağları bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak doğrudan ağrı hissedilen bölgelere sürmek mümkündür. Ancak gözlere sürmemeye dikkat etmek oldukça önemlidir.

Uçucu yağları ister yutarak ister cilde sürerek kullanın, her zaman az miktarda kullanmanız gerekmektedir. Yüksek miktarda kullanılan yağlar, kişi için tehlikeli olabilmekte ya da yan etkilere neden olabilmektedir. Düzenli olarak kullanmadan önce cildin küçük bir bölümüne sürerek test etmek önerilmektedir.

Tansiyon ilacı kullanıyorsanız ya da kalp rahatsızlıklarına sahipseniz, yağları kullanırken dikkatli olmanız ve sağlık uzmanına danışmanız gereklidir. Seçilen uçucu yağların tamamen saf olduğundan emin olmak için etiketleri dikkatli okumanız ve çocuklar için kullanmadan önce doktora danışmanız önerilmektedir.

Son olarak, hamilelik ya da emzirme dönemindeyseniz, çeşitli yan etkilerden kaçınmak için doktorunuzla konuştuktan sonra bu yağları kullanmanız oldukça önemlidir.

Kaynaklar

{1*} https://www.cdc.gov/arthritis/data_statistics/arthritis-related-stats.htm

{2*} https://www.cdc.gov/arthritis/basics/index.html

{3*} https://www.state.nj.us/humanservices/doas/documents/Arthritis_Prevalence.pdf

{4*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168704/

{5*} https://www.arthritis.org/drug-guide/nsaids/nsaids

{6*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11710709/

{7*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24513290/

{8*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19943332/

{9*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4556964/

{10*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3521325/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Sağlık Tavsiyeleri
Sağlık

Sağlık Tavsiyeleri

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
22 Nisan 2021 - Updated on 24 Nisan 2021
0

Sağlıklı yaşamak isteyen her insan aşağıda anlatılan sağlık tavsiyelerine uymak...

Read more
Holozoik Beslenme Ve Pegan Diyeti

Holozoik Beslenme ve Pegan Diyeti

20 Temmuz 2021
Kusma Faydalı Mı?

Kusma Faydalı mı?

11 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Glütensiz Yiyecekler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Glüten Yok?

Glütensiz Yiyecekler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Glüten Yok?

26 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Balın Faydaları

Balın Faydaları ve En İyi Bal Nasıl Anlaşılır?

7 Temmuz 2020 - Updated on 21 Kasım 2021
Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

15 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Lipom Nedir? Lipom Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?

Lipom Nedir? Lipom Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

11 Kasım 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Ginseng Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ginseng Nedir? Ginsengin Bilinmeyen 7 Faydası Nedir?

9 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Ekoterapi: Doğanın İyileştirici Gücü

Ekoterapi: Doğanın İyileştirici Gücü

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
Maskne Nedir? Maske Takmaya Bağlı Yüz Akneleri (Maskne) Nasıl Önlenir Ve Tedavi Edilir?

Maskne Nedir? Maske Takmaya Bağlı Yüz Akneleri (Maskne) Nasıl Önlenir ve Tedavi Edilir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki Ve Yiyecekler

Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki ve Yiyecekler

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili Mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

31 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Yara Tedavisinin Doğal Yolları: Yaraları İyileştirmek İçin Uygulanacak En İyi 7 Yol Nedir?

Yara Tedavisinin Doğal Yolları Nelerdir? Yara Tedavisini Engelleyen Faktörler Nelerdir?

16 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Sitokin Nedir? Sitokinin Yararları Nelerdir?

Sitokin Nedir? Sitokinin Yararları Nelerdir?

15 Kasım 2021
Sorgum Bitkisi Nedir? Sorgum Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Sorgum Bitkisi Nedir? Sorgum Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

13 Ekim 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Diş Ağrısı İçin Karanfil Yağı Kullanımı

Diş Ağrısı İçin Karanfil Yağı Kullanımı

6 Ağustos 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Kuzu Burger Nasıl Yapılır? Kuzu Burger Malzemeleri Nelerdir?

Kuzu Burger Nasıl Yapılır? Kuzu Burger Malzemeleri Nelerdir?

6 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

1 Ekim 2021 - Updated on 27 Ocak 2022
Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

6 Ağustos 2021
Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

13 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Soğuk Duş Nedir? Kişinin Beden Ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

Soğuk Duş Almanın Kişinin Beden ve Zihin Sağlığı İçin Faydaları Nelerdir?

13 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
C Vitamini Ne İşe Yarar? C Vitamini Nelerde Var?

C Vitamini Ne İşe Yarar? C Vitamini Nelerde Var?

4 Ağustos 2021
Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

19 Ağustos 2021
En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

6 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

24 Ekim 2021 - Updated on 28 Ekim 2021
Beyni Ne Güçlendirir? Beyin Güçlendirici İçecekler Nelerdir?

Beyni Ne Güçlendirir? Beyin Güçlendirici İçecekler Nelerdir?

17 Aralık 2021 - Updated on 23 Mart 2022
Hipertiroid Takviyeleri Ve Uçucu Yağlar

Hipertiroid Takviyeleri ve Uçucu Yağlar

24 Şubat 2021 - Updated on 18 Şubat 2022
Addison Hastalığı: Kronik Adrenal Yetmezliğini Yönetmenin 6 Yolu

Addison Hastalığı: Kronik Adrenal Yetmezliğini Yönetmenin 6 Yolu

9 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir? Topuk Dikeni Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikeni Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir?

4 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?

Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?🌻

6 Temmuz 2021 - Updated on 20 Kasım 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Uçucu Yağlarımızı Gördünüz mü?

Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermez. Doğa dostudur. Veganlar kullanabilir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Hemen Sipariş Ver!

Uçucu Yağ Satın Al!

Soğuk Sıkım Yağlarımızı Gördünüz mü?

Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermez. Doğa dostudur. Veganlar kullanabilir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Hemen Sipariş Ver!

Soğuk Sıkım Yağ Satın Al!
Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.