İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz
İlaçsız Yaşıyoruz
No Result
View All Result
REKLAM
İlaçsız Yaşıyoruz Sağlık

Göz Altı Morlukları Neden Olur? Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morluklarına iyi gelen yağlar nelerdir? Göz altı morluklarına iyi gelen şeyler nelerdir? Göz altı morluklarına hangi krem iyi gelir? Göz altı morluklarına hangi vitamin iyi gelir? Göz altı morlukları neden oluşur? Göz altı morlukları neden geçmez? Göz altı morlukları neden kaynaklanır? Göz altı morlukları evde nasıl geçer? Göz altı morlukları nedeni nedir?

Yazan İrem Sari
26/08/21 - Updated on 29/08/22
göz altı morlukları neden olur? göz altı morlukları nasıl geçer?

Göz Altı Morlukları Neden Olur? Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'da PaylaşLinkedin'de PaylaşPinterest'te Paylaş

Neler Okuyacaksınız -->

  • Göz Altı Morlukları Neden Olur?
  • Göz Altı Morlukları Nasıl Tedavi Edilir?
    • Göz Altı Morlukları İçin Tıbbi Uygulamalar
    • Göz Altı Morlukları İçin Cerrahi Uygulamalar
    • Genetik Göz Altı Morluğunun Tedavisi
  • Göz Altı Morlukları İçin Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Göz altı morlukları neden olur? Göz altı morlukları, periorbital hematom olarak bilinir ve toplumda yaygın olarak görülür. Çoğu zaman ciddi bir rahatsızlık olarak kabul edilmez fakat bazı durumlarda ciddi bir yaralanma belirtisi olabilir. Göz altı morlukları genellikle göz altı torbaları ile birlikte görülür. Görsel olarak kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir. Her yaş grubunda görülebilir ancak yaşlılıkla beraber görülme sıklığı artar.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYINIZ


En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ❗Youtube Videomuzu İzleyerek Bilgi Alabilirsiniz.


Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Yapılan araştırmalara göre göz altı morluklarının belirli oluşum nedenleri vardır;

  • Yaşlanma: Yaşla birlikte, göz altı morlukları ve göz altı torbalarının görülme sıklığı artar. Buna, yaşlandıkça cilt yapısının incelmesi neden olur. Ayrıca yaşlandıkça cilt, yağ ve kolajen kaybı nedeniyle elastikiyetini kaybeder. Bu faktörler bir araya geldiğinde, cilt altındaki koyu renkli damarlar daha görünür hale gelir ve göz altı morluklarının ortaya çıkmasına neden olur.
  • Yorgunluk: Aşırı yorgunluk, normalden fazla uyumak veya uyku düzeninin bozulması gibi durumlar göz altında morluk oluşmasına neden olur. Bu durumlarda cilt sararır, hassaslaşır ve koyu renkli damarlar daha görünür hale gelir.
  • Alerjik Reaksiyonlar: Alerjik reaksiyon sonucu ortaya çıkabilen göz kuruluğu göz altı morluklarını tetikleyebilir. Alerjik bir reaksiyon oluştuğunda, vücut tepki olarak histamin salgılar. Histaminin vücutta ani artışı, kızarıklık ve göz şişmesi gibi semptomlara neden olabilir. Bunun sonucunda kan damarları genişler ve cilt altındaki morluklar daha görünür hale gelir. Alerji sonrası oluşan kaşıntı; iltihaplanmaya, şişmeye ve kan damarlarının daha görünür olmasına neden olur.
  • Dehidrasyon: Göz altında oluşan koyu renkli halkaların en yaygın nedenidir. Vücudun yeterli miktarda su almadığına işaret eder. Yeterli su alınamadığında, göz altındaki deri matlaşır ve gözler çöker.
  • Güneş Işığı: Yoğun bir şekilde güneş ışığına maruz kalmak, cilde rengini veren pigmenti salgılayan melanin üretimine neden olur. Bu durum göz çevresinin pigmentinin artmasına ve kararmasına neden olur.
  • Genetik Faktörler: Aile öyküsü ve genetik yatkınlık göz altı morluklarının oluşmasında rol oynar. Göz altı morlukları erken çocukluk döneminde görülüyorsa kalıtsal olduğu söylenebilir. Bu durum yaşlandıkça artarak devam eder. Küçük bir ihtimal de olsa ilerleyen yaşlarda kararma azalabilir.
  • Tiroid Hastalığı: Tiroid hastalıklarına yatkınlık olması veya tiroid hastalıklarının herhangi bir çeşidinin var olması da göz altı morluklarına neden olabilir.
  • Yaralanma: Yüze bir darbe alındığında, cildin altında bulunan damarlar patlar ve kan sızdırırlar. Bu durum gözlerin etrafındaki mavimsi siyah morluklara neden olur.
  • Estetik Cerrahi: Kozmetik cerrahi operasyon ya da bazı diş tedavi operasyonları sonrasında göz altında siyah halkalar oluşabilir. Genellikle bu nedenle oluşan halkalar, birkaç gün içerisinde normale döner.

Göz Hastalıklarına İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir?


göz altı morlukları neden olur? göz altı morlukları nasıl geçer?
göz altı morlukları nasıl tedavi edilir?

Göz Altı Morlukları Nasıl Tedavi Edilir?

Göz altı morlukları genellikle kozmetik bir problem olarak kabul edilir ve özel bir tedavi gerektirmez. Kırışıklık tedavileri, morluklar için de etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olur. Yaşam tarzında yapılan küçük değişimlerle göz altı morlukları giderilebilir. Daha ciddi durumlarda tıbbi ve cerrahi müdahaleler yapılabilir.

Göz Altı Morlukları İçin Tıbbi Uygulamalar

Göz altı morluklarını gidermeye yarayan tedaviler, uzman ekipler tarafından uygulanır. Ameliyatsız işlemler ve cerrahi işlemler olarak iki bölümde incelenebilir. Ameliyatsız olan göz altı morluğu uygulamaları;

  • Dolgu: Göz altı bölgesi ile yanağın birleştiği bölgenin yumuşatılması için dolgu malzemesi ile doldurulması işlemidir. Enjeksiyonun sonuçları bir yıla kadar etkisini sürdürür.
  • Lazerle Cilt Gençleştirme: Göz altı kırışıklıkları hedeflenir. Lazer tedavisi ile yeni kolajen büyümesi teşvik edilir. Sonuçları cilt tipine ve güneşe ışığına maruz kalma oranına bağlı olarak yıllarca kalıcı etkiler gösterebilir.
  • Kimyasal Peeling: Cilt yüzeyinin üst tabakaları çıkarılır, bu yöntemle göz altı kırışıklık tedavisi yapılırken cilt sıkılaştırılır. Eski cilt hücreleri çözülür ve yerini daha parlak, daha renkli ve daha sıkı bir cilt alır. Sonuçlar cilt tipine ve güneş ışığına maruz kalma oranına bağlı olarak birkaç yıl sürer.

Göz Altı Morlukları İçin Cerrahi Uygulamalar

Göz kapağı ameliyatı ya da blefaroplasti olarak adlandırılan cerrahi uygulama, genellikle koyu halkalardan kurtulmak için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Blefaroplasti uygulaması ile göz çevresi baştan aşağı yapılandırılarak, canlı, ferah ve yenilenmiş bir hale getirilir ve göz altı morlukları giderilir.

Genetik Göz Altı Morluğunun Tedavisi

Genetik faktörlerle ortaya çıkan göz altı morlukları genellikle cilt tipi ve yapısıyla ilgilidir. Örneğin; beyaz tenli kişilerde göz çevresindeki cilt tabakası daha ince ve beyazdır, bu nedenle göz altındaki koyu renkli damarlar daha görünür durumdadır. Göz yapısı, genetik olarak normalden daha çukur olan kişilerde göz altı bölgesi normalden daha karanlık görünür. Bu bir ışık oyunu da olsa görüntü bakımından rahatsız edici olabilir. Göz altı morluklarının tedavisinde; mezoterapi, dermaroller, göz altı ışık dolgusu ve lazer uygulamaları kullanılmaktadır.

CoQ10 Nedir? Koenzim Q10 Faydaları Nelerdir?

Göz Altı Morlukları İçin Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Göz altı morluklarının azaltılması veya tedavi edilmesi için illa tıbbi operasyon veya cerrahi operasyon geçirilmesi gerekmez. Göz altındaki kararmaların azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılabilmesi için evde uygulanacak belirli doğal yöntemler bulunmaktadır.

  • Kırmızı Biber ve Vazelin: Bir çay kaşığı toz kırmızı acı bibere beş çay kaşığı vazelin eklenir. İyice karıştırılıp mor bölgeye uygulanır. 1-2 saat bekletilir ve su ile yıkanır. Bu kürün kullanımı yalnızca darbeye bağlı morluklarda önerilir. Günde iki defa uygulanabilir. Toz kırmızı acı biberde bulunan kapsaisin, darbe alan bölgedeki ağrı ve iltihabı iyileştirmeye yarayan güçlü anti-inflamatuar ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. {1*} {2*}
  • Hindistan Cevizi Yağı: Göz çevresine eşit bir şekilde Hindistan cevizi yağı sürülür ve masaj yapılarak uygulanır. Uygulama her gece uyumadan önce yapılır ve sabah durulanır. Düzenli olarak yapılması önerilir. Hindistan cevizi yağı, anti-inflamatuar ve analjezik özellikleri nedeniyle morlukları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. {3*}
  • Diş Macunu: Nane aromalı beyaz bir diş macunu, morluklara uygulanır. En az 1 saat bekletilir ve suyla durulanır. Günde bir kez kullanılmalıdır. Diş macununda bulunan iltihap önleyici bileşikler, cildin hızla iyileşmesine yardımcı olur.
  • Lavanta Yağı: 6 damla lavanta yağı, 15 mL Hindistan cevizi veya jojoba yağı ile karıştırılır. Karışım göz çevresine eşit şekilde masaj yapılarak uygulanır ve gece boyu bekletilir. Her gece yatmadan önce uygulanabilir. Lavanta yağı, güçlü analjezik ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde göz altı morluklarından kurtulmaya yardımcı olur. {4*} {5*}
  • Salatalık: İnce dilimler halinde kesilen salatalık, bir saat kadar soğutulur. Gözlere birer dilim soğumuş salatalık yerleştirilir. Salatalıklar ısındıkça değiştirilmesi tavsiye edilir. Günde birkaç kez uygulanabilir. Salatalık, yüksek oranda su içeriği sayesinde göz altlarını yatıştırmaya yardımcı olur. Şişlik ve ağrıyı azaltmak için de kullanılabilir. {6*}
  • Yeşil Çay Poşetleri: Ilık yeşil çay poşetleri gözlere yerleştirilir ve 15-20 dakika kadar bekletilir. Günde iki kez tekrarlanabilir. Yeşil çay, içerdiği tanen sayesinde yüksek oranda antioksidan içerir. Tanenler; ağrı, şişlik ve koyu rengi azaltmaya yardımcı olur. {7*}
  • Vazelin: Göz çevresine eşit miktarda vazelin masaj yapılarak uygulanır ve gece boyunca bekletilir. Uygulama her gece tekrar edilebilir. Vazelin; yatıştırıcı, iyileştirici ve nemlendirici özellikleriyle koyu görüntüyü ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Ananas: Dilimlenmiş ananas göze konulur ve 10 dakika bekletilir. Uygulama günde 3-4 kez tekrarlanabilir. Bu tedaviyi uygularken ananas suyu tüketmek, tedaviyi destekleyecektir. Ananas, C vitamini açısından zengindir ve bromelain (enzim) içerir. C vitamini göz altı morluklarını tedavi etmeye yardımcı olur. Bromelain ise ağrı ve şişliğin azaltılmasını sağlar. {8*} {9*}
  • Limon Suyu: Günde 5-6 kez limonlu su içilir. Limon, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle koyu göz altlarını tedavi etmeye yardımcı olur. Ayrıca göz altı morluklarına neden olabilecek hasarı onarır ve antioksidan etki gösterir. {10*}
  • Portakal Suyu: Günde en az 3 kez 1 bardak portakal suyu içmek, portakalın içerdiği yüksek C vitamini nedeniyle göz altı morluklarının iyileşmesini hızlandırır. {11*}
  • Çiğ Patates: Gözün mor olan kısmına bir parça çiğ patates koyulur. 20 dakika beklettikten sonra göz altları durulanır. Bu uygulama sadece darbeye bağlı olarak ortaya çıkan morarma için önerilir. Günde 3-4 kez tekrarlanabilir. Çiğ patatesin içerdiği bazı enzimler, kanın pıhtılaşmasını azaltır. Göz çevresindeki şişliği ve iltihabı gidermeye yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. {12*}
Tariflerde Kullanılan Yağları ve Çayları Satın Almak İçin İlaçsız Market’i Ziyaret Edebilirsiniz.
Kaynaklar
  1. https://www.stylecraze.com/articles/effective-home-remedies-to-get-rid-of-backache/
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12531428/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20645831/
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26247152/
  5. https://www.stylecraze.com/articles/essential-oils-for-skin-tags/
  6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23098877/
  7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16248535/
  8. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7716115/
  9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4998156/
  10. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16435583/
  11. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12936929/
  12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4620637/
REKLAM
REKLAM
Share740Tweet463SendShare130Pin167

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesini kabul ediyorum.

Editörün Seçtikleri

deri döküntüsü nasıl geçer?
Sağlık

Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

Yazan Diyetisyen Ayşenur Yaraş
7 Mart 2022 - Updated on 20 Ağustos 2022
2

Deri döküntüsü nasıl geçer? Ciltte döküntüler pek çok çeşitte meydana...

Read more
bhringraj yağının saça faydaları nelerdir?

Bhringraj Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

23 Eylül 2022 - Updated on 25 Eylül 2022
hızlı kilo verme yolları nelerdir? hızlı kilo verdiren diyetler

Hızlı Kilo Verme Yolları Nelerdir? Hızlı Kilo Verdiren Diyetler

5 Eylül 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
kalp damar hastalıkları

Kalp Damar Hastalıkları Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
dut pekmezi ve dut özünün faydaları nelerdir? (hmf'siz)

Dut Pekmezi ve Dut Özünün Faydaları Nelerdir? (HMF’siz)

20 Kasım 2022
himalaya tuzunun faydaları nelerdir? himalaya tuzu nasıl kullanılır?

Himalaya Tuzunun Faydaları Nelerdir? Himalaya Tuzu Nasıl Kullanılır?

11 Nisan 2021 - Updated on 26 Ağustos 2022
panik atak genetik midir? doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Panik Atak Genetik Midir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

21 Temmuz 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
gua sha terapisi nedir? gua sha masajı nasıl uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
kuding çayı nedir? kuding çayı faydaları nelerdir?

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

28 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
mide ülseri

Mide Ülseri ve 5 Doğal Tedavi

7 Ağustos 2020 - Updated on 10 Nisan 2023
en i̇yi 5 doğal i̇ştah kesici

En İyi 5 Doğal İştah Kesici

19 Temmuz 2021 - Updated on 31 Temmuz 2021
alkali diyeti

Hızlı Kilo Verdiren Alkali Diyeti Listesi📜

22 Haziran 2021 - Updated on 9 Haziran 2022
en i̇yi omega-6 gıdaları ve şaşırtıcı faydaları

Omega-6 Eksikliği ve Omega-6 İçeren Besinler

9 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
günlük ne kadar sodyum almalıyız?

Günlük Ne Kadar Sodyum Almalıyız?

7 Ağustos 2022 - Updated on 20 Ağustos 2022
beyni ne güçlendirir? beyin güçlendirici i̇çecekler nelerdir?

Beyni Ne Güçlendirir? Beyin Güçlendirici İçecekler Nelerdir?

17 Aralık 2021 - Updated on 23 Mart 2022
balık yağı faydaları

Balık Yağı Faydaları🐟

27 Haziran 2021
jojoba yağının saça faydaları nelerdir?

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

29 Aralık 2022 - Updated on 6 Ocak 2023
defne yaprağı faydaları nelerdir? defne yaprağı çayı nasıl yapılır?

Defne Yaprağı Faydaları Nelerdir? Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
hmf nedir? hmf'nin zararları nelerdir?

HMF Nedir? HMF’nin Zararları Nelerdir?

18 Kasım 2022 - Updated on 24 Kasım 2022
lipozen takviyesi nedir

Lipozen Takviyesi Nedir? Lipozen Kilo Verdirir Mi?

30 Ocak 2023 - Updated on 31 Ocak 2023
nane yağı faydaları nelerdir?

Nane Yağı Faydaları Nelerdir?

17 Ağustos 2021 - Updated on 10 Nisan 2023
miyalji nedir?

Miyalji Nedir? Miyalji’ye Sebep Olan 12 Durum

30 Haziran 2021 - Updated on 30 Temmuz 2021
coq10 günde ne kadar alınmalı?

CoQ10 Günde Ne Kadar Alınmalı?

23 Ağustos 2022 - Updated on 26 Ağustos 2022
balkabağı ekmeği

Balkabağı Ekmeği Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

6 Şubat 2023 - Updated on 12 Ekim 2023
tahin nedir

Tahin Nedir? Tahin Faydaları Nelerdir?

11 Ocak 2023 - Updated on 14 Ocak 2023
sağlıklı bal kabağı çorbası

Sağlıklı Bal Kabağı Çorbası

15 Nisan 2021 - Updated on 21 Nisan 2021
1 haftada 5 kilo verdiren dukan diyeti nasıl yapılır

5 Kilo Verdiren Dukan Diyeti Nedir?

1 Nisan 2021 - Updated on 11 Şubat 2023

Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

13 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
ylang ylang (kananga ağacı) yağı faydaları nelerdir? ylang ylang yağı ne i̇şe yarar?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

25 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
liken planus nedir?

Liken Planus Nedir? Liken Planus 9 Tedavi Yöntemi

25 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
REKLAM
REKLAM

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim

Güncellenen İçerikler

zinobiotic+ ne i̇şe yarar?

Zinobiotic+ Ne İşe Yarar?

4 Aralık 2023
zinzino

Zinzino Nedir? Balance Oil Gerçekten Faydalı Mı?

29 Kasım 2023

Hindistan Cevizi Yağı Kirpiklere Nasıl Sürülür?

15 Kasım 2023

Detoks İçecekleri Ne İşe Yarar?

15 Kasım 2023

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2023 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.

No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışveriş

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - İlaçsız Market.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.