İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Termografi Nedir? Termografi ve Kanser Teşhisi

Termografi Nedir? Termografi ve Kanser Teşhisi

Termografi Nedir, Termografi Cihazı, Termografi ve Kanser, Termografi Ne Demek? Termografi Sonucu

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
11 Kasım 2021
Termografi Nedir? Termografi Ve Kanser Teşhisi

Termografi Nedir? Termografi ve Kanser Teşhisi

Termografi, kanseri tespit etmek amacıyla kullanılan termal bir görüntüleme yöntemidir. Termografi çoğu zaman hayat kurtarıcı olabilmektedir. Termogafi özellikle meme kanseri teşhisi için oldukça güvenilir bir yöntemdir. Termografi teknolojisi termogramlardan faydalanmaktadır. Termogramlar, kişilerin meme kanserine yakalanma riskini belirlemekte ve hastalığın teşhis edilmesine yardımcı olmaktadır.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Endometriozis Nedir? Endometriozis Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?


İçindekiler

  • Termografinin Kanser Teşhisindeki Önemi
  • Termografi Nasıl Çalışır?
  • Meme Kanseri Hakkındaki Araştırma Sonuçları
  • Termografi Her Zaman İçin Güvenli ve Etkili Bir Yöntem Midir?
  • Termografi İşlemi Öncesinde Yapılması Gerekenler
  • Termografi İşleminden Sonra Yapılması Gerekenler

Termografinin Kanser Teşhisindeki Önemi

Meme kanserinin erken teşhis edilmesi, hastaların hayatta kalma oranlarını önemli ölçüde arttırmaktadır. Erken teşhis edilen meme kanseri vakalarının %95’inin iyileşebileceği tahmin edilmektedir.

ABD’de her yıl 15-39 yaşları arasındaki 70.000’den fazla kişiye kanser teşhisi konulmakta ve meme kanseri en sık bu yaş grubundaki kadınlarda görülmektedir. Ölümcüllük oranı da bu yaş grubundaki kadınlarda oldukça yüksektir. {1*} Günümüzde doktorlar genellikle 40 yaşın altındaki kadınlardan mamogram testi istememektedir. Meme kanserine yakalanan kadınların %75’inin ailesinde hastalık öyküsü bulunmamakta ve genellikle bu nedenden hastalık geç teşhis edilmektedir.

Son 20 yılda, termografi teknolojisinde (bazen kızılötesi termografi veya IRT olarak da adlandırılır) oldukça önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bu nedenle günümüzde doktorlar termografi testerine oldukça güvenmektedirler. Termografi işlemi esnasında hastaların vücutlarındaki termal değişiklikler izlenmektedir. Bunun için ultra hassas ve yüksek çözünürlüklü, dijital, kızılötesi kameralar kullanılmaktadır. Termografi işlemi yaklaşık 15 dakika sürmekte ve non-invaziv(vücut içerisine alet yerleştirilmeden uygulanan işlem) şekilde gerçekleştirilmektedir.

Thermography Clinic Inc.’den Dr. Alexander Mostovoy termografi işlemi esnasında herhangi bir kompresyonun, radyasyonun ve temasın olmadığını ifade etmektedir.

Ayrıca doktorlar, termografi teknolojisinden yararlanıp tüm vücuda taramalar yaparak vücutta herhangi bir iltihaplanmanın ya da anormalliğin olup olmadığını teşhis edebilmektedirler. İşlem sonrasında elde edilen sonuçlarda anormallik varsa doktor, hastasını kanser hastalığının erken gelişim aşamaları hakkında bilgilendirmektedir.

Elde edilen anormal verilerden dolayı meme kanserinden şüphelenilmekte ve bundan dolayı detaylı tetkikler yapılmaktadır. Eğer diğer tetkiklerle birlikte hastanın meme kanseri olduğu kesinlik kazanırsa bu durumda hastaya uygun bir kanser tedavi planı hazırlanmakta ve en kısa sürede tedaviye başlanmaktadır.

Termografi Nedir? Termografi Ve Kanser Teşhisi
Termografi Nasıl Çalışır?

Termografi Nasıl Çalışır?

Termografik kameralar vücuttan yayılan ısıyı algılayarak çalışmaktadır.  Termal görüntüleme testlerinin sonuçları termogram olarak adlandırılmaktadır. Kızılötesi termografi işleminde, kızılötesi enerji (radyan ısı) görülebilir hale getirilmekte ve bir görüntüye dönüştürülmektedir.

Evrendeki tüm maddelerin kendine ait bir ısısı vardır. Bu nedenle tüm maddeler, doğal yollarla radyasyon şeklinde ısı yaymaktadır. Yayılan radyasyon miktarı sıcaklıkla birlikte artmaktadır. {2*} Yani bir nesneden yayılan kızılötesi enerji, sıcaklık ile doğru orantılı olacak şekilde artmakta ve azalmaktadır.

Termografi sayesinde, kişinin vücut sıcaklığındaki değişimler izlenebilmekte ve kişinin zaman içerisinde yüzey sıcaklığında yaşadığı değişiklikler takip edilebilmektedir. Ancak burada vücuttan yayılan ısının ve radyasyon tedavisinin aynı şeyler olmadığını ayırt edebilmek gerekmektedir.

Termografi, meme kanseri teşhisi açısından oldukça önemli bir role sahiptir. Bu nedenle meme kanseri teşhisindeki önemiyle ün kazanmıştır. Pek bilinmiyor olsa da termografi, vücudun farklı alanlarında farklı faydalar sağlayabilmektedir. Termografi çeşitli görüntüleme işlemleri için tercih edilebilmekte, fibrokistik durumları, enfeksiyonları, alerjileri ve hatta arterleri etkileyen kardiyovasküler hastalıkları teşhis etmek için bile kullanılabilmektedir. {3*}

Tüm bunların yanı sıra termal görüntüleme kameraları havaalanlarında hastalıkları (domuz gribi gibi) ve gizli silahları tespit etmek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca termal görüntüleme kameralarının, itfaiyeciler tarafından dumanı tespit etmek ve mahsur kalan sivilleri bulmak amacıyla da kullanıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda orduda gözetim protokolünün bir parçası olarak kullanılmaktadır.

Termografi testlerinin bu kadar faydalı olmasının başlıca nedeni, kişisel muayeneden daha kapsamlı taramalar yapması ve hastane ortamında yapılan diğer testleri doğrulamak amacıyla kullanılmasıdır. Termografi işlemi sayesinde, anormal hücresel aktiviteler ve şüpheli tümör büyümeleri daha kısa sürede ve daha güvenilir şekilde teşhis edilmektedir. Termografi, vücutta gizlenen bir sorunu ortaya çıkarabilecek, küçük ve ince değişiklikleri bile yakalayabilmektedir.

Termografi işleminin en önemli avantajlarından biri de ucuz olması ve kişinin invaziv prosedürlere maruz kalmasına engel olmasıdır. Bu durum testin önünde engel oluşturabilecek bir sorun kalmamasına neden olmaktadır.

Termogramlar Hakkında Temel Bilgiler:

  • Bu testler, hızlı büyüyen, aktif tümörleri tespit etmek amacıyla tasarlanmıştır. Testler, vücuttaki anormalliklerin güçlü göstergeleri olan ısı değişimlerini göstermektedir. Bu durum meme kanseri başta olmak üzere çeşitli hastalıkların teşhisini kolaylaştırmaktadır. Duyusal sinir tahrişi veya önemli yumuşak doku yaralanmaları termografi sayesinde kolayca teşhis edilebilen hastalıklar arasında yer almaktadır. {4*}
  • Termal görüntüleme sistemi sayesinde kan akışındaki sıcaklık değişimleri tespit edilebilmekte ve tümörlerin ilerlemesiyle ilgili anormal paternler gözlemlenebilmektedir. Termal kameralar ile vücut incelendiğinde sıcak alanlar soğuk alanlara kıyasen daha ön plana çıkmakta ve termal kameralar sayesinde vücuttaki ısı değişimleri ekrandaki desen değişiklikleriyle takip edilebilmektedir. Kanser hücreleri çok hızlı şekilde büyümekte ve çoğalmaktadır. Bu sebepten dolayı kanser hücrelerinin bulunduğu bölgelerde kan akışı hızı ve metabolizma hızı artmaktadır. Bu da bu bölgelerdeki sıcaklığın artış göstermesine neden olmaktadır. {5*}
  • Termografi hastanın invaziv prosedürlere maruz kalmasına engel olmaktadır.
  • Termografi düşük maliyetlidir ve kişinin radyasyona maruz kalmasını engellemektedir
  • Bu testler, belirli aralıklarda diğer tarama türleriyle birlikte yapıldığında, hastalığın seyrinin takip edilebilmesine yardımcı olmaktadır. {6*}
  • Meme kanseri vakalarının, yaklaşık %15’i 45 yaşın altındaki kadınlarda görülmektedir. Bu durum bu yaş grubundaki hastaların, erken teşhis edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra meme kanserinin bu yaş grubundaki kadınlarda agresif olma eğilimi yani hızlıca büyüyüp vücuda zarar verme eğilimi daha yüksektir. Tüm bu nedenlerden dolayı, bu testler hayati açıdan büyük önem taşır hale gelmektedir.
  • Termogram sonuçları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu nedenle kişinin termal görüntüsü kaydedilmekte ve gelecekteki değerlendirmelerle karşılaştırmak için saklanmaktadır. Bazı uzmanlar termogram sonuçlarını termal parmak izleri olarak da tanımlamaktadır. Bunun nedeni termogram sonuçlarının, tıpkı parmak izi gibi kişiye özel olması ve yalnızca hastalık durumunda değişmesidir.
  • Doktorlar, termogram görüntülerinin birkaç yıl boyunca art arda tutarlı ve sabit kaldığını gözlemek amacıyla, termal görüntü kayıtlarını takip etmektedir. Bu durum anormal değişiklikler yaşandığında durumun kolayca teşhis edilmesini sağlamaktadır.
Kalın Bağırsak Kanseri Nedir? Kalın Bağırsak Kanserinin Nedenleri Nelerdir? Nasıl Önlenebilir? Tıkla ve Öğren

Meme Kanseri Hakkındaki Araştırma Sonuçları

Amerikan Kanser Derneği, yalnızca ABD’li kadınlardan 230.480 kişinin her yıl meme kanserine yakalandığını ve bu vakalardan 40 yaşın altındaki yaklaşık 1.200 kadının her yıl meme kanserinden öldüğünü ifade etmektedir. {7*}

Kanseri tedavi etmeye yönelik bir uygulama olmasa da hastalığın erken teşhis edilebilmesi için her yıl pek çok yetişkin kadına termografi testi uygulanmaktadır. Mamogramların en yüksek hata payına sahip olduğu yaş grubu 50 yaş altındaki kadınlardır. Buna rağmen 50 yaş altındaki pek çok kadının da bu testi yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Bu testler risk faktörlerini erkenden belirleme fırsatı sunmakta ve her yaştan kadının meme kanserine karşı mümkün olduğunca korunmasını sağlamaktadır. Termografi, yüksek risk grubundaki kişilerin hastalığının teşhis edilmesini kolaylaştırmakta ve mamogram testleri sonucunda elde edilen verilerin doğruluğunu arttırmaktadır.

Termografinin en önemli avantajlarından biri mamogram testlerinden çok daha önce ortaya çıkmış olmasıdır. Bu durum, o dönemde kanser teşhisini kolaylaştırmış ve risk grubundaki hastaların kolayca takip edilebilmesini sağlamıştır.

Termografi testi, memede herhangi bir sorun olup olmadığını teşhis etmek amacıyla yapılmaktadır. Termografi testinden sonra, lezyon, büyüme veya tümör oluşumu olup olmadığını teşhis edebilmek için kişilere mamografi ve ultrason gibi farklı testler yapılmaktadır. Buradan da anlaşılabileceği gibi termografi, mamografiye karşı rakip bir yöntem olmaktan ziyade hastalık tanısını koymaya yardımcı bir araç olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde Amerikan Kanser Derneği, termografiyi mamogramların yerine kullanmayı tavsiye etmemektedir. Amerikan Kanser Derneği, termografinin mamogramdan alınan bilgileri destekleyerek kanser tanısı koymaya yardımcı olabileceğini belirtmektedir. Termografi testleri, memedeki sıcaklık değişimlerini incelemekte ve bu sayede kanser dışında çeşitli meme hastalıklarının teşhis edilmesine yardımcı olabilmektedir. Bu hastalıklara fibrokistik sendrom formları ve Paget hastalığı örnek olarak verilebilir.

Termografi sayesinde, vücuttaki anormal ısı değişimleri takip edilebilmekte ve bu sayede hastalıkların erken teşhis edilmesi sağlanabilmektedir. Termografi testlerinin sonucunda bir anormallik görülürse farklı tetkikler yapılmakta ve buna göre hastalığın ismi netleştirilmektedir.

6 Adımda Anti-Kanser Diyeti, Kansere İyi Gelen Besinler Öğrenmek İçin Tıklayın
Termografi Nedir? Termografi Ve Kanser Teşhisi
Termografi Her Zaman İçin Güvenli Ve Etkili Bir Yöntem Midir?

Termografi Her Zaman İçin Güvenli ve Etkili Bir Yöntem Midir?

Termogram yaptırmadan önce bilmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Şubat 2019’da ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), hastaları bilinçlendirmek amacıyla bir güvenlik bildirimi yayınlamıştır. Bu bildiride, termografinin meme kanseri teşhisinde mamografiye alternatif olarak kullanılabileceğinden ve asla mamografinin yerini almaması gerektiğinden bahsedilmektedir.

FDA, Kaliforniya’da meme kanseri ve diğer hastalıkların teşhisi için onaylanmamış termografi cihazı satan bir kliniğe, cihazları yasadışı şekilde pazarladığı için uyarı mektubu göndermiştir. FDA, onaylanmamış termografi cihazlarını pazarlamanın ve halka termografi işlemi hakkında yalan yanlış bilgiler vermenin oldukça önemli bir sorun olduğunu açıklamak adına tam 6 kez üreticilere uyarı mektubu göndermiştir. FDA, termografi testini mamografi testine tercih eden kişilerin, meme kanserini erken teşhis etme şansını kaçırdıklarını ifade etmektedir.

FDA, termografinin kanser taramasında yardımcı bir araç olarak kullanılmasının güvenli olacağını ifade etmiş ve bu görüş doğrultusunda 1982 yılında termografi testlerini onaylamıştır. FDA günümüzde de termografi testlerini kanser teşhisi için alternatif bir tarama seçeneği olarak kabul etmektedir. Bu sebeple termografinin diğer tarama yöntemlerinin yerini alması onaylanmamaktadır.

Amerikan Kanser Derneği’nin Meme Kanseri Tarama Kılavuzu’nun en son versiyonunda, termografinin tek başına etkili bir kanser tarama yöntemi olmadığından bahsedilmektedir. {8*} FDA, termografi testlerinin mamogramların yerini tamamen alabileceğini düşünmekte ve bu durumdan endişe duymaktadır. FDA tüm hastalara, doktorlarının önerisi doğrultusunda düzenli şekilde mamogram testi yaptırmalarını tavsiye etmektedir. {9*}

Termografi ağrısız bir işlemdir. Termografi esnasında kişi invaziv prosedürlere ve radyasyona maruz kalmamaktadır. İşlem esnasında temas yoktur. Termografi %100 doğru sonuç (hiçbir test ve tarama yöntemi vermemektedir) vermesi garanti değildir. Bu nedenle diğer tarama testleriyle birlikte kullanılmaktadır.

Termografi uzmanlarının bu işin eğitimini almaları ve yeterlilikleri hakkında donanımlı bir sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir. Termografi testi yaptırdığınız kliniğin etik kurallara ve kalite kontrol yönergelerine uyduğundan emin olmak için oradaki yetkililerle konuşabilir ve tesisin kalite standartları hakkında sorular sorabilirsiniz.

Termografi İşlemi Öncesinde Yapılması Gerekenler

Termal görüntüleme testi yaptırmadan önce aşağıdaki yönergeleri takip etmeniz ve bu yönergeleri uygulamanız gerekmektedir:

  • Termografi işleminin uygulandığı gün fizik tedaviye girmemeli, masaj yaptırmamalı ve aynı gün içerisinde kesinlikle elektromiyografi testi yaptırmamalısınız.
  • Termografi testi yaptıracağınız gün bol giysiler giymelisiniz
  • Test öncesinde ve sonrasında 4 saat boyunca egzersiz yapmamanız gerekmektedir. Çünkü egzersiz iç vücut ısınızda değişikliklere neden olabilmektedir.
  • Termografi testinden en az 2 saat önce sıcak ve soğuk içecekler tüketmemeniz gerekmektedir. Normal sıcaklıkta olan besinleri tüketmenizin bir sakıncası yoktur.
  • Termografi testinden en az 2 saat önce sigara içmeyi bırakmanız gerekmektedir.
  • Test öncesinde cildinize losyon, deodorant, parfüm ve pudra gibi ürünler sürmemeniz gerekmektedir.
  • Cildinizde güneş yanıkları varsa termal görüntüleme testi yaptırmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Ancak buna rağmen yine de yaptırmanız gerekirse testten sonraki birkaç gün boyunca güneşten uzak durmanız önerilmektedir.

Termografi İşleminden Sonra Yapılması Gerekenler

Termografi testinin sonucu gerektiği gibi çıkmadığında kişinin sağlık durumu yakın takibe alınmaktadır. Ayrıca test sonucuna göre bir tedavi planı hazırlanmaktadır. Bu işlemler esnasında, alanında yeterli eğitim ve donanıma sahip olan bir doktorla çalışmak her zaman için kişiye büyük avantajlar sağlamaktadır.

Termografi testlerinden sonra, teşhis edilen hastalığın ilerlemesini azaltmak (hatta tamamen üstesinden gelmek) için hangi tedavi programını uygularsanız uygulayın, tedavi sürecinizi daha kolay hale getirebilmek için yapabileceğiniz birkaç şey bulunmaktadır:

  • Besin değeri yüksek gıdalar tüketmeli ve işlenmiş ve paketlenmiş gıdaların tüketimini sınırlandırmalısınız.
  • Yeşil yapraklı sebzeler, probiyotik gıdalar ve çilek gibi kanserle savaşan besinleri bol miktarda tüketmeniz tavsiye edilmektedir.
  • Vücudunuza bol miktarda besin ve antioksidan alabilmek için Gersen Terapisini, Budwig Protokollerini ve düzenli sebze suyu tüketmeyi denemeniz önerilmektedir.
  • Tedavi süreci içerisinde düzenli egzersiz yapmanız, stresli işlerden uzak durmanız ve bol bol dinlenmeniz tavsiye edilmektedir.
  • Alkollü içecekler tüketmekten kaçınmanız gerekmektedir. Alkol meme kanseri riskini arttırmaktadır.
  • Zerdeçal, tıbbi mantarlar, pankreatik proteolitik enzimler, potasyum, omega-3 balık yağları ve B12 vitamini gibi çeşitli takviyeler kullanabilirsiniz. Bu gıdalar vücudun zararlı maddelerden ve toksinlerden arınmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra güvenilirliği kanıtlanmış olan kahve lavmanlarını kullanmayı da deneyebilirsiniz.
  • Yeterli miktarda D vitaminine sahip olabilmek için her gün yaklaşık 20 dakika dışarıda vakit geçirmeniz önerilmektedir.
  • Bu süreçte psikolojik sağlamlık oldukça önemlidir. Bundan dolayı dua edebilir, bir destek grubuna katılabilir ya da yoga ve meditasyon yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Oksijen tedavisi, C vitamini şelasyon tedavisi ve buhur yağı takviyesi gibi çeşitli alternatif kanser tedavilerini araştırabilirsiniz. Bu noktada hiperbarik odalar da kanser tedavisi için alternatif bir tedavi yöntemi olabilmektedir.
E Vitamini Ne İşe Yarar? E Vitamini Nelerde Var? Tıkla ve Öğren

Kaynaklar

{1*} https://www.youngsurvival.org/learn/about-breast-cancer/statistics

{2*} https://en.wikipedia.org/wiki/Thermography

{3*} https://www.thermologyonline.org/breast/breast_thermography_what.htm

{4*} https://www.thermologyonline.org/Patients/patients_questions.htm

{5*} https://www.breastcancer.org/symptoms/testing/types/thermography

{6*} https://www.nhs.uk/retired/pages/ips.aspx

{7*} https://www.cancer.org/research/cancer-facts-statistics.html

{8*} https://default.uhc.com/error/404.html

{9*} https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm257633.htm

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Tenya Nasıl Bulaşır? Tenya Belirtileri Ve Doğal Tedavisi
Sağlık

Tenya Nasıl Bulaşır? Tenya Belirtileri ve Doğal Tedavisi

Yazan Diyetisyen Halise Tanoğlu
31 Temmuz 2021
0

Tenya enfeksiyonları, çiğ veya az pişmiş hayvansal gıdalar tüketildiğinde ortaya...

Read more
Kolesterol Düşürücü Diyet Nasıl Yapılır

Kolesterol Düşürücü Diyet

15 Şubat 2021 - Updated on 27 Haziran 2021
Tırnak Batması Nasıl Geçer?

Tırnak Batması Nasıl Geçer?

26 Temmuz 2021 - Updated on 23 Kasım 2021
Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
2 Malzemeli Pankek

2 Malzemeli Pankek Nasıl Yapılır?

7 Ocak 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Herpes (Uçuk) Nedenleri Ve Tedavisi, Herpes Nasıl Geçer?

Herpes (Uçuk) Nedenleri ve Tedavisi, Herpes Nasıl Geçer?

22 Ağustos 2021
Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler Mi? Stres Hormonları Nelerdir?

Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler mi? Stres Hormonları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Uyuz Için Etkili 7 Doğal Tedavi

Uyuz Nedir? Nasıl Geçer? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Evde Uyuz Nasıl Geçer?

11 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Zeytin Yağı, Hayvani Yağlar, Hidrojen Yağlar

Zeytinyağı, Hayvansal Yağlar ve Hidrojen Yağlar

7 Temmuz 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
Glisemik İndeks: Yüksek Ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

Glisemik İndeks: Yüksek ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

24 Temmuz 2021 - Updated on 30 Temmuz 2021
Biohacking Nedir? Beden Sağlığı İçin Biohacking Nasıl Uygulanır?

Biohacking Nedir? Beden Sağlığı İçin Biohacking Nasıl Uygulanır?

20 Ekim 2021 - Updated on 4 Kasım 2021
Lösemi (Kan Kanseri) Nedir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Lösemi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

5 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

23 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Gül Yağı Faydaları

Gül Yağı Faydaları🌹

21 Haziran 2021 - Updated on 26 Haziran 2021
Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

7 Mart 2022
Zehirli Sarmaşık Alerjisi Nedir? Zehirli Sarmaşık (Poison Ivy) Alerjisi Doğal Tedavi Yöntemleri

Zehirli Sarmaşık Alerjisi Nedir? Zehirli Sarmaşık (Poison Ivy) Alerjisi Doğal Tedavi Yöntemleri

6 Mart 2022 - Updated on 7 Mart 2022
İştah Açan Vitaminler Neler? Kilo Aldıran Vitaminler Listesi

İştah Açan Vitaminler Neler? Kilo Aldıran Vitaminler Listesi

8 Ağustos 2021
Yumurta Kabuklarının Şaşırtıcı Kullanım Alanları

Yumurta Kabuklarının 7 Şaşırtıcı Kullanım Alanı

22 Temmuz 2021
Ayak Nasırı Nasıl Geçer? Topuk Nasırı Neden Oluşur?

Ayak Nasırı Nasıl Geçer? Topuk Nasırı Neden Oluşur?

16 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Karabiber Yağı Faydaları Nelerdir? Karabiber Yağı Nasıl Yapılır?

Karabiber Yağı Faydaları Nelerdir? Karabiber Yağı Nasıl Yapılır?

20 Eylül 2021 - Updated on 10 Mayıs 2022
Serotonin Nedir? Bu Hormon Doğal Olarak Nasıl Artırılır?

Serotonin Nedir? Serotonin Doğal Olarak Nasıl Artırılır?

23 Ağustos 2021 - Updated on 2 Eylül 2021
3 Günlük Kalp Diyeti Kilo Verdirir Mi? Kalp Ve Damar Sağlığı İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

3 Günlük Kalp Diyeti Kilo Verdirir Mi? Kalp ve Damar Sağlığı İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

27 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Geçirgen Bağırsak Neden Olur? Tetikleyen Gıda Katkı Maddeleri

Geçirgen Bağırsak Neden Olur? Tetikleyen Gıda Katkı Maddeleri

5 Mart 2022
İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?🥥

25 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Panik Atak Genetik Midir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Panik Atak Genetik Midir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

21 Temmuz 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
Eğrelti̇ Otu Nedi̇r?

Eğrelti Otu Nedir?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

18 Eylül 2021 - Updated on 26 Nisan 2022
İdrarda Koku Neden Olur?

İdrarda Koku Neden Olur?

27 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

13 Nisan 2021 - Updated on 20 Kasım 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.