İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları, Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır? Sinameki Yağı Fiyatı

Yazan Nur Su Yaman
19 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

Sinameki, genellikle Çin tarçını olarak tanınmaktadır. Çin tarçını kabuğu, yaprakları ve dallarının buharda damıtılması ile elde edilmektedir. Sağlık alanında sıklıkla kullanılan bitkisel bir yağ olarak bilinmektedir. Kullanım ve fayda sağlaması bakımından tarçına oldukça benzemektedir. İki gıdanın da baharatlı ve sıcaklık veren bir aroması bulunmaktadır. Sinameki yağı, tarçından daha tatlı olduğu için daha fazla tercih edilmektedir.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN


Nane Yağının İnanılmaz 15 Faydası İle İlgili Detaylı Bilgi İçin YouTube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


İçindekiler

  • Sinameki Yağı Nedir?
  • Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir?
    • İshal Tedavisi
    • Kan Dolaşımını Arttırır
    • Adet Belirtilerini Hafifletir
    • İltihapları Önler
    • Depresyon Karşıtı Özellikleri Bulunur
    • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
    • Bakterilerle Savaşır
    • Sıkılaştırıcı Olarak Kullanılır
    • Doğal Bir Böcek Kovucudur
    • Diyabet Tedavisinde Kullanılır
  • Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?
  • Sinameki Yağının Zararları Nelerdir?

Sinameki Yağı Nedir?

Ayurveda olarak bilinen Hint tıp sisteminde bu yağ sıklıkla kullanılmaktadır. Bitkinin, müshil, balgam ve idrar söktürücü olarak faydaları olduğu çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca cüzzam, ülser, öksürük, gaz ve şişkinlik, hazımsızlık, adet sorunları ve tüberküloz tedavisinde de yardımcı olmaktadır. Bronşit hastalığı, anemi (kansızlık) tedavisi ve doğal yollarla kabızlığın giderilmesi için uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Sinameki yağı, temizlik ya da yemek pişirme sırasında da kullanılabilmektedir.

Nerede kullanılırsa kullanılsın bu yağ, insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve tüm vücut sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayan sinameki yağı, sindirim sistemi ve kan dolaşımına da olumlu katkıları ile bilinmektedir. Sinameki yağı, kişilerin cesaret ve motivasyon duygularını güçlendirerek, öz değer oluşumunu desteklemektedir. Depresyon tedavisinde de kullanılan bu yağ, zihni huzurlu tutmakta ve vücudu ısıtmaktadır.

Sinameki yağının çıkarıldığı Cassia ağaçları, yaklaşık 32 metre boyunda yaprak dökmeyen bitkilerdir. Hem toz hem de çubuk halindeki kabuğu, şekerlemeler, tatlılar ve hamur işleri için aroma maddesi olarak kullanılmaktadır. Aktarlarda ve eczanelerde bu bitkinin yağını bulmak mümkündür.

Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?
Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir?

Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir?

Sinameki yağının, kanser ve diyabeti iyileştirdiği, hücre hasarlarını engellediği ve birçok faydası ile insanlar için gerekli bir yağ olduğu düşünülmektedir. Sindirim ve dolaşım sistemini iyileştiren bu yağ, depresyon tedavisinde de kullanılabilmektedir. Sinamaki yağının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır;

İshal Tedavisi

İshal, sindirim sisteminden atılması gereken toksinlere karşı vücudun verdiği doğal bir tepki olarak tanımlanmaktadır. Sinameki yağı, bağırsakları güçlendiren ve ishal bakterilerini öldüren etkili bir ishal önleyicidir. Birçok insanın boşaltımla ilgili sorunları bulunmaktadır. Bunun nedenleri arasında, günümüzde sıklıkla tüketilen işlenmiş gıdalar ve insanların stres altında olması sayılmaktadır. Bu noktada sindirim sistemini düzenlemenin doğal yollarından biri olan sinameki yağı kullanımı önerilmektedir. Cassia yağı denilen bu yağ, ishale neden olan mikroorganizmaları öldürerek yüksek lif içeriği ile dışkıyı sertleştirmektedir. İshal, aşırı yumuşak ve sulu dışkı üretme durumudur. Bu durum devam ederse, vücudu zayıflatan ve susuz bırakan tehlikeli bir hal almaktadır.

İshal, zararlı parazit ve bakterileri içeren besinlerin tüketilmesi, sinirlenilecek bir olay yaşanması ya da mide gribi nedeniyle oluşabilmektedir. Sinameki yağı, bakteri ve mantarları öldüren özellikleri ile ishal tedavisi için oldukça faydalıdır.

Kan Dolaşımını Arttırır

Sinameki yağı, yeterli miktarda besin ve oksijen alımı sağlayarak kan dolaşımını iyileştirmektedir. Bu yağ, kan dolaşımını hızlandırır, vücutta sıcaklık hissi yaratır, ağrıyı hafifletir ve iltihapları azaltır. Ayrıca idrara çıkmayı kolaylaştırarak vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olmaktadır.

Kas ağrıları, zayıf dolaşım sistemi, beslenme yetersizlikleri, stres, hormon değişiklikleri ve susuzluk sebebiyle oluşmaktadır. Kas ağrılarının en sık görüldüğü alanlar, bel, boyun ve bacaklar olarak sıralanmaktadır. Sinameki yağı, dolaşımı uyardığı için doğal bir kas ağrısı ilacı olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca bu yağ, hayati önem taşıyan felç ve kalp krizine yakalanma riskini de azaltmaktadır.

Adet Belirtilerini Hafifletir

Sinameki yağı, tıkalı adet yollarının açılmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle adet sırasında görülen krampları hafifletmekte ve döngüyü düzenli hale getirmektedir. Ayrıca baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, huysuzluk ve şişkinlik gibi adet semptomlarını ve PMS belirtilerini gidermektedir.

Sinameki yağı aynı zamanda bulantı için doğal bir çare olarak görülmektedir. Bu faydalı özellikleri ile kusma hissinin önlenmesine yardımcı olmaktadır. PMS ve adet sırasında görülen mide bulantıları için kurtarıcı olmaktadır. Ayrıca, ısıtma etkileri ile vücut ve zihni rahatlatarak diğer adet dönemi belirtilerini de gidermektedir.

İltihapları Önler

Artrit gibi iltihaplı hastalıklar, sertleşen ve ağrı hissi veren ya da hareketi önleyen iltihaplı eklemlere neden olmaktadır. Şişme ve ağrıya neden olan bu rahatsızlıklar, sinameki yağı kullanımı ile tedavi edilmektedir.

Journal of Advanced Pharmaceutical Technology adlı dergide yayınlanan araştırma, sinameki yağının içerdiği bileşenleri incelemektedir. Bu çalışma yağın, iltihapları önleme ve oluşan iltihapları giderme özelliklerini ortaya koymuştur. {1*} Sinamaki yağı, hastalıkların neredeyse tamamında iyileşme sağlamakta ve belirtileri hafifletmektedir. Bu yönüyle, tüm vücut sistemleri ve fonksiyonlarını da olumlu etkilemektedir.

Depresyon Karşıtı Özellikleri Bulunur

Sinameki yağı, vücudu sıcak ve sakin hissettirerek stresi azaltmaktadır. Bu yönüyle, doğal ve etkili bir anti-depresan olarak kişiye faydalı olmaktadır. Stres ve kaygı, çoğu insanı olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuz duygular, kişilerin günlük yaşamlarına zarar vermektedir. Ayrıca kronik stres sebebiyle çeşitli hastalıklar oluşabilmektedir. 2-3 damla sinameki yağı koklamak, sinirleri rahatlatarak depresyonu tedavi etmektedir.

Manik Depresyon (Bipolar Bozukluk) Nedir? Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Yönetmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Tıkla ve Öğren

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Sinameki yağı, mikrop önleyici ve bakteri giderici olarak görev almaktadır. Aynı zamanda ateş düşürücü etkileri olduğu ve ateşe neden olan enfeksiyonlarla savaştığı bilinmektedir. Bu güçlü yağ, idrar yollarını, kolonu, böbrekleri ve üreme organlarını mikrop ve bakteri enfeksiyonlarından korumaktadır.

Sinameki yağının vücut üstünde ısınma etkileri bulunmaktadır. Bu özelliği ile grip, öksürük ve soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıkların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca vücut gerginliğini azaltmakta, iltihaplanma ve ateşe neden olan enfeksiyonları öldürmektedir. Beyni uyanık tutarak vücudun enerjisini artırmaktadır.

Bağışıklık Sistemi Nedir? Hastalıkları Nelerdir? Nasıl Korunur? Öğrenmek İçin Tıklayın

Bakterilerle Savaşır

Amerikan Çin Tıbbı Dergisi tarafından yayınlanan araştırma, sinameki yağının bakterilerin çoğunun büyümesini engellediğini kanıtlamaktadır. {2*} Bu yağ, bakterilerin yanında, mantarlar (kandida dahil), mayalar ve küflerin oluşumunu da engellemektedir. Sinameki yağı, mikrop önleyici ve bakteri karşıtı olarak tanınmaktadır.

Sıkılaştırıcı Olarak Kullanılır

Sinameki yağı, boğaz ağrısı, rahim kanamaları, ülser ve ishali tedavi etmektedir. Mukoza zarlarının ya da açıkta kalan dokuların büzülmesine neden olmaktadır. Ağız yoluyla alındığında, mukus salgılarını katılaştırabilmektedir.

Sinameki yağının sıkılaştırıcı özellikleri aynı zamanda cilt ve saç sağlığı için faydalı olmasını sağlamaktadır. Cildi koruyarak, akneleri tedavi eden bu yağ, yaraları ve kızarıklıkları iyileştirmektedir. Ayrıca saç köklerini iyileştirmekte, diş etlerini güçlendirmekte ve kasların sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

Doğal Bir Böcek Kovucudur

Pest Management Science tarafından yayınlanan bir çalışma, sinameki yağının sarı humma sivrisineklerini kovmada başarılı olduğunu bulmuştur. 30 dakika kullanımının yüzde 94, 50 dakika kullanımın yüzde 83 koruma sağladığı görülmüştür. {3*}

Sonuçlar, sinameki yağının sivrisinek kovucu olarak etkili olduğunu, tamamen doğal ve kimyasal içermeyen bir çare olarak kullanılabileceğini göstermektedir.

Diyabet Tedavisinde Kullanılır

Sinameki yağı, kan şekeri seviyelerini düşürerek diyabeti doğal olarak tedavi etmektedir. Araştırmalar bu durumu kanıtlamaktadır ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu düşünen uzmanlar da bulunmaktadır. {4*}

2003 yılında diyabetlilerle yapılan bir çalışma, sinameki yağının 30 gün kullanımının sonuçlarını incelemiştir. Bu yağın, kan şekeri, glikoz ve zararlı enzimleri önemli ölçüde azalttığı görülmüştür. Çalışma, bu yağın kullanımının diyabet için kullanılan reçeteli ilaçlar kadar etkili olduğu sonucuna varmıştır. {5*}

Sinameki Yağı Nedir? Sinameki Yağının Faydaları Nelerdir? Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?
Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

Sinameki Yağı Nasıl Kullanılır?

Sinameki yağı, tarçın yağı gibi kullanılabilmektedir. Ağız yoluyla (yutma) ve cilde masaj yaparak kullanılabilmektedir. Bu yağ tüketilirken küçük dozlarla (1-2 damla) başlamak önerilmektedir. Çaylar, kahveler ve baharatlı yemeklerle mükemmel uyum sağlayan bu yağ, şu dozlarda kullanılabilmektedir;

  • Soğuk algınlığı ve gribi tedavi etmek için günde iki kez 2-3 damla sinameki yağı dağıtın veya yağı koklayın.
  • Sindirim sağlığı için, eşit miktarda taşıyıcı yağ (hindistancevizi ya da jojoba yağı gibi) ile karıştırılmış 2-3 damla sinameki yağını ayaklara ve karın bölgesine sürün.
  • Mantar enfeksiyonunu öldürmek için, günde iki kez sorunlu alana eşit miktarda taşıyıcı yağ ile 1-2 damla sinameki yağını sürün.
  • Ruh halinizi yükseltmek için ılık banyo suyuna 2-3 damla sinameki yağını damlatın.
  • Bulantıyı tedavi etmek ve kusmayı önlemek için bir mendile 3-5 damla sinameki yağı koyun ve mide bulantısı hissettiğinizde kokusunu içinize çekin.
  • Ağızdan kullanım için, bir damla yağı kahvenize, çayınıza, yulaf ezmesine ya da sıcak ve baharatlı bir tada sahip herhangi bir yemeğe ekleyin.

Sinameki yağını mutfakta, banyoda ya da güzellik bakım ürünlerinde kullanmak mümkündür. Yulaf ezmelerine, elmalı tarçınlı kek tarifine ve daha birçok yemeğe 1 damla yağ eklemek sağlığa faydalı olmaktadır.

Fazla vücut yağını eritmek, enerjiyi arttırmak ve hastalıkları tedavi etmek için içeceklerinize 1-2 damla sinameki yağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca banyo suyuna eklenen yağ, gevşeme, kas ağrısını hafifletme ve stresi azaltma konularında kişiye yardımcı olmaktadır. Daha fazla fayda sağlamak için 10 damlaya kadar kullanımı mümkündür.

Sinameki Yağının Zararları Nelerdir?

Sinameki yağı, cilt üstüne uygulama ve ağızdan kullanım için güvenli görülmektedir. Cilt ve mukoza zarında tahrişe ya da hassasiyete neden olabileceği için, hamilelik sırasında kullanımından kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca emziren annelerin süt salgısını azaltabileceği için, bu kişilere de önerilmemektedir.

Çok miktarda sinameki yağı kullanmak, bazı insanlarda yan etkilere neden olabilmektedir. Bu yağ, kumarin adı verilen büyük miktarda kimyasal içermektedir ve bazı insanların bu maddeye hassasiyeti bulunmaktadır. Cilde uygulandığında tahriş ya da alerjik belirtilere neden olabilmektedir. Bu nedenle yağı önce küçük bir cilt parçası üzerinde test etmeniz önerilmektedir.

Sinameki yağı, kan şekerini düşürmektedir. Bu nedenle şeker hastalığı olan ya da düzenli şeker ilacı kullanan kişilerin ilaçla beraber bu yağı kullanmaması önerilmektedir. Ayrıca çok yüksek dozda sinameki yağı kullanmak, karaciğer hastalığı olan kişilerin karaciğerlerine zarar verebilmektedir. Düzenli kullandığınız bir karaciğer ilacınız varsa doktora sormadan bu yağı kullanmamanız önerilmektedir.

Kaynaklar

{1*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25364694/

{2*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16710900/

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16894642/

{4*}https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16176140/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12542451/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Alerji Tedavisi İçin Kullanılacak Uçucu Yağlar Hangileridir? Uçucu Yağlar Alerjiyi Önlemek İçin Nasıl Kullanılır?
Uçucu Yağlar

Alerji Tedavisi İçin Kullanılacak Uçucu Yağlar Hangileridir? Uçucu Yağlar Alerjiyi Önlemek İçin Nasıl Kullanılır?

Yazan Nur Su Yaman
29 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
0

Alerji nedeni ile oluşan semptomlar, kişileri rahatsız etmektedir. Örneğin, saman...

Read more
Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

6 Şubat 2022 - Updated on 13 Mart 2022
Kilo Alımına Ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

Kilo Alımına ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

8 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Tiroid Doğal Tedavisi Tiroid Hastalığı Belirtileri

Tiroid Doğal Tedavisi

15 Mart 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Lavanta Nedir? Lavanta Çayı Ve Özlerinin Faydaları Ve Kullanımları

Lavanta Nedir? Lavanta Çayı ve Özlerinin Faydaları ve Kullanımları

23 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Evde Bronzlaştırıcı Yağ Nasıl Yapılır? Zeytin Yağı Bronzlaştırır Mı?

Evde Bronzlaştırıcı Yağ Nasıl Yapılır? Zeytin Yağı Bronzlaştırır Mı?

4 Eylül 2021 - Updated on 27 Nisan 2022
Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir Mi?

Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir mi?

11 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Deri Altı Sivilceleri Nasıl Geçer? Uçsuz Sivilce Nasıl Oluşur?

Deri Altı Sivilceleri Nasıl Geçer? Uçsuz Sivilce Nasıl Oluşur?

6 Ekim 2021
Kutsal Fesleğen (Tulsi) Nedir? Kutsal Fesleğen Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Kutsal Fesleğen (Tulsi) Nedir? Kutsal Fesleğen Faydaları ve Zararları Nelerdir?

7 Ekim 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

17 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Kulak İçi Kulaklıklar

Kulak İçi Kulaklıklar Zararlı mı?

29 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
Hibiskus Nedir? Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

Hibiskus Nedir? Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

21 Ağustos 2021 - Updated on 22 Ağustos 2021
Tssb (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Kan Kökü Bitkisi (Kan Otu) Nedir? Faydaları Ve Tehlikeleri Nelerdir?

Kan Kökü Bitkisi (Kan Otu) Nedir? Faydaları ve Tehlikeleri Nelerdir?

13 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Hızlı Ve Yavaş Tempoda Koşmanın Yararları Ve Zararları

Hızlı ve Yavaş Tempoda Koşmanın Yararları ve Zararları

23 Ağustos 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 8 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 8. Bölüm

12 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Toksik Erkeklik Ne Demektir?

Toksik Erkeklik Ne Demektir?

24 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Parazit Enfeksiyonu İçin Doğal Tedavi: Parazit Temizliği

Parazit Enfeksiyonu İçin Doğal Tedavi Yolları Nelerdir? Parazit Temizliği Nedir?

17 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Buhur Yağı Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

Buhur Yağı (Rosece Akgünlük) Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

22 Eylül 2021 - Updated on 12 Ocak 2022
How Is A Healthy Digestive System E1624047506564

Sağlıklı Sindirim Sistemi Nasıl Olur?

7 Temmuz 2020 - Updated on 1 Şubat 2022
Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

9 Aralık 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

13 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Yaşlanma Karşıtı Yağlar Nelerdir?

Yaşlanma Karşıtı Yağlar Nelerdir?

25 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Ağır Metal Zehirlenmesi

Ağır Metaller Nasıl Temizlenir?🍀 Ağır Metal Zehirlenmesi Tedavisi

17 Haziran 2021 - Updated on 6 Şubat 2022
Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Kaya Tuzu Nasıl Oluşur?

Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Kaya Tuzu Nasıl Oluşur?

29 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Plasebo Ve Plasebo Etkisi Nedir?

Plasebo ve Plasebo Etkisi Nedir?

10 Temmuz 2021
Beyaz Kil Nerelerde Kullanılır? Beyaz Kil Ne İşe Yarar?

Beyaz Kil Nerelerde Kullanılır? Beyaz Kil Ne İşe Yarar?

17 Eylül 2021
Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Von Willebrand Hastalığı Nedir? Von Willebrand Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

14 Ekim 2021
Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler Mi? Stres Hormonları Nelerdir?

Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler mi? Stres Hormonları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Biohacking Nedir? Beden Sağlığı İçin Biohacking Nasıl Uygulanır?

Biohacking Nedir? Beden Sağlığı İçin Biohacking Nasıl Uygulanır?

20 Ekim 2021 - Updated on 4 Kasım 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.