İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisi Faydaları, Yeşil Işık Terapisi Ne Kadar Sürer?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
17 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil ışık terapisi, ağrı yönetimi sağlayan, uyku düzeni ve ruh halini olumlu etkileyen bir terapi türü olarak bilinmektedir. Yeşil ışık terapisi, farklı dalga boylarında ışığın kullanılması yoluyla uygulanmaktadır. Migren ya da ağrıyı azaltabilen bir tedavi şekli olarak tanımlanmaktadır.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Sizi Gün İçinde Daha Enerjik ve İyi Hissettirecek Doğal Detoks Tarifi. Doğal Detoks Kürü Tarifi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Yeşil ışık terapisinin ne kadar faydalı olduğu konusunda daha fazla araştırma yapılması gereklidir. Ancak uzmanlar, bu terapinin kişinin uyku kalitesini ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olduğunu düşünmektedir. Çalışmalar, yeşil ışık terapi uygulamasının ağrı kesici ilaçların uzun süreli kullanılmasına göre daha güvenli ve daha az maliyetli olduğunu göstermektedir.

İçindekiler

  • Yeşil Işık Terapisi Nedir?
  • Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?
  • Yeşil Işık Hangi Alanlarda ve Nasıl Kullanılır?
    • Işık Engelleyen Gözlükler Kullanmak
    • Kırmızı Işık Tedavisi Uygulamak
    • Stresten Kaçınmak
  • Yeşil Işık Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisi Nedir?

Yeşil ışık tedavisi, kişiyi yeşil ışık kullanarak tedavi etme yöntemidir ve ışık dalga boylarından oluşmaktadır. Bazı araştırmalar, yeşil ışığın migreni tetikleyebilen ya da ağrıyı kötüleştiren diğer renk ışık boylarından daha faydalı olduğunu belirtmektedir. Çeşitli tedavi renklerinden olan mavi, kırmızı, beyaz ya da kehribar ışık gibi türlerin daha rahatsız edici olduğu düşünülmektedir. {1*}

Harvard Tıp Okulu’nun çalışmasında, ışık terapilerinin faydaları araştırılmıştır. Araştırmaların başında olan Rami Burstein, yeşil ışık tedavi yöntemini, baş ağrıları ve diğer kronik ağrı bölgeleri için faydalı olarak değerlendirmiştir. {2*} Burnstein, beyin üstünde sakinleştirici etkileri olan ve yeşil ışık tedavisinde kullanılan bir lambanın (Allay lambası) üretilmesine yardımcı olmuştur.

Sıradan yeşil ampuller 490-565 nanometre arasında geniş dalga boyu aralığında ışık yaymaktadır. Allay lambası ise 510-530 nanometre arasında daha dar bir ışık bandı yaymakta ve tedavi için daha etkili olmaktadır. Yeşil ışıktan daha fazla yararlanmaya yardımcı olan bu özel lamba, dar bir yeşil ışık yayarak belirli bir bölgeye tedavi uygulamaktadır. Aynı zamanda, ağrı üstünde olumsuz etkilere neden olabilecek başka ışık dalga boylarını da engellemektedir.

Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (MFR) Tıkla ve Öğren
Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?
Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil ışık tedavisi, son yıllarda yaygınlık kazanmıştır. Özellikle migrenden şikâyet eden insanlar için kullanımı önerilmektedir. Araştırmalar ışığa duyarlılığın migren ataklarının yüzde 80’inden fazlasının nedeni olduğunu belirtmektedir. Ancak yeşil ışıklı aydınlatmanın, diğer ışık dalga boylarına kıyasla beyinde daha nötr ya da olumlu etkisi olduğu görülmektedir. {3*}

Işık, beyne sinyal gönderen gözlerdeki reseptörleri aktif hale getirerek görsel korteks yoluyla ağrı ve ruh halini etkilemektedir. Işık dalga boyları, gözlerin arkasında bulunan retina bölgelerinden beynin nöronlarına ilerlemektedir. Bu nöronlar baş ağrıları dahil olmak üzere birçok soruna neden olabilmektedir.

Bazı renkli ışıklar, kişileri daha fazla etkilemektedir. Örneğin mavi ve beyaz ışık baş ağrısını arttırabilmektedir. Kişiler bu dalga boylarına duyarlılığı azaltmak ya da gözlerine ulaşmasını engellemek için migren gözlüğü takmayı tercih etmektedir. Ancak yeşil ışık tedavisi, diğer ışık türlerinin etkilerini de azaltmaktadır. Bazı araştırmalar, yeşil ışığın beyindeki ağrı düzenleyici sistemleri olumlu etkilediğini ve baş ağrılarının artmasını engellediğini göstermektedir. Bu özellikleri ile migren ağrılarına çözüm olarak görülmektedir. {4*}

Diğer dalga boylarına kıyasla göz ve beyinde daha küçük elektrik sinyalleri üreten yeşil ışık, olumlu ruh halini de desteklemektedir. Uzmanlar, yeşil ışıklandırmanın endorfin ve endojen enzimlerinin artmasını sağladığını ve bu sebeple ruh halini iyileştirdiğini belirtmektedir.

Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?
Yeşil Işık Hangi Alanlarda Ve Nasıl Kullanılır?

Yeşil Işık Hangi Alanlarda ve Nasıl Kullanılır?

Yeşil ışık tedavisinin kullanım alanları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Kronik ağrıları azaltmaya yardımcı olur
  • Potansiyel olarak ruh halini yükseltici etkilere sahip ve hatta depresyonun tedavisine yardımcı olur.
  • Uykuyu bozma eğiliminde olan elektronik cihazlardan yayılan mavi ışığın aksine daha kaliteli bir uyku sağlar.
  • Cildin iyileşmesini destekler.
  • Tahriş olan ya da aşırı hassas ciltler için sakinleştirici etkisi bulunur.
  • Allay Lamp internet sitesine göre, yeşil ışık kırık kılcal damarları, güneş lekelerini ve koyu renk halkaları iyileştirerek cilt sağlığına katkıda bulunur. {5*}

Yeşil, mavi ve beyaz ışık dalga boyları, insanların ameliyat sonrasında hissettikleri ağrı miktarını etkilemektedir. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalar devam etmektedir. Yapılan çalışmalar, göze gelen yeşil ışığın acıyla daha etkili baş etme sağladığı ve sakinleştirici olduğu sonucuna varmıştır.

2018 yılında klinik olarak yürütülen çalışma, yeşil ve mavi ışık kullanıldığında hastaların daha az ağrı kesici aldığı ve daha iyi yaşam kalitesine sahip olduğunu kanıtlamıştır. {6*} Araştırmayı uygulayan uzmanlar, görülen ağrı azalmasını, görsel sistem yolunun etkilenmesine bağlamaktadır.

Birgham Kadın Hastanesi’nin Uyku Tıbbı Bölümü’nde araştırmacı olan Dr. Steven Lockley tarafından yapılan çalışmalar, yeşil ışığın uyku düzeni ve ruh hali üstünde olumlu etkilerde bulunduğunu kanıtlamaktadır. Yeşil ışıkların ne sıklıkla kullanılması gerektiği hala araştırılmaktadır. Ancak bazı insanlar migrenin başladığı anlarda yeşil ışıklı cihazları kullandığını belirtmektedir. Bu kişilerin günde bir saat ya da daha fazla tedavi uyguladığı bilinmektedir.

Uzmanlar tarafından yapılan terapilerde, ağrısı olan hastalara üç ay boyunca günde iki saat karanlık bir odada yeşil ışıkla tedavi sağlanmaktadır. Yoğun baş ağrısı, tekrarlayan ağrı ve sızılar ya da depresyonla mücadele eden kişiler için başka tedavi yolları da bulunmaktadır.

Işık Engelleyen Gözlükler Kullanmak

Doğal ışığa maruz kalmak, normal D vitamini seviyelerini korumak ve iyi hissettiren “serotonin” hormonunu arttıran bir yöntemdir. Ancak, bazı insanlar parlak ışığa duyarlı olabilmekte ve baş ağrısı yaşayabilmektedir. Böyle durumlarda, ışığı engelleyen özel tip güneş gözlükleri yardımcı olmaktadır. Migren gözlükleri denilen bu gözlükler, iç mekandaki parlak ışıklardan kaçınmayı sağlamaktadır. Ayrıca yüksek sesler, aşırı egzersiz, susuzluk ve uykusuzluktan kaçınmak belirtileri yönetmek için etkilidir.

Kırmızı Işık Tedavisi Uygulamak

Kırmızı ışık tedavisi, kişinin ağrısının nedenine bağlı olarak uygulanmaktadır. Bu ışık, iltihabı azaltarak iyileşmeyi desteklemektedir. Rahatsızlık belirtilerini azaltmaya yardımcı olan kırmızı ışık, cilde nüfus eden ve doku iyileştiren düşük ışıklı bir dalga boyudur. Gençleşmeyi sağladığı ve yaşlılık belirtilerini azalttığı bilinen kırmızı ışık, şişlik ve kronik eklem rahatsızlıklarını da engellemektedir. Ayrıca derin yara ve sinirlerin iyileşmesini sağlayarak, sinir sisteminde rahatlama sağlamaktadır.

Stresten Kaçınmak

Kronik stres, kas gerginliği, baş ağrıları ve uyku kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak stresi kontrol altında tutmak için yapılacak bazı uygulamalar bulunmaktadır. Stresi önlemek ya da tedavi etmek için yapılabilecek aktiviteler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Stres sebeplerini belirlemek ve semptomlarını izlemek için bir günlük tutmak.
  • Günlük egzersiz yapmak.
  • Her gece yeterince uyumak ve düzenli bir uyku programına bağlı kalmak.
  • Yatmadan önce ılık bir banyo yaparak uykuya hazırlanmak.
  • Kitap okuyarak, esneyerek, dışarıda yürüyüş yaparak ya da rahatlatıcı müzik dinleyerek rahatlamak.
  • Çok fazla kafein ve alkol tüketiminden kaçınmak.
  • Meditasyon, nefes egzersizleri, yoga ve tai chi denemek.
  • Masaj terapilerine katılmak ve doğal yağlar ile boyun ve bileklere masaj yapmak.
Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️ Tıkla ve Öğren

Yeşil Işık Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ağrıyı önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olmak için kullanılan yeşil ışık tedavisi, diğer birçok tedaviye kıyasla daha güvenli ve daha uygun fiyatlıdır. Uzmanlar, şimdiye dek kimsenin yeşil ışık tedavisi sonrasında olumsuz yan etki bildirmediğini belirtmektedir. {7*} Bazı uzmanlar ise bu tedavi ile ilgili araştırmaların artması gerektiğine inanmaktadır. Gün geçtikçe yeşil ışık tedavisinin kullanımı artmaktadır.

Kaynaklar

{1*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4939697/

{2*} http://brain.harvard.edu/?people=rami-burstein

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27190022/

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20062053/

{5*} https://allaylamp.com/blogs/light-reading/green-light-therapy

{6*} https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03677206

{7*} https://www.freethink.com/health/green-light-therapy

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Ayak Yanması Neden Olur? Neden Ayak Altı Yanar?
Sağlık

Ayak Yanması Neden Olur? Neden Ayak Altı Yanar?

Yazan Tansu Sungar
14 Temmuz 2021
0

Ayak yanması, ayaklarınıza acı verecek kadar sıcak olması hissidir. Hafif...

Read more
Renk Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

Renk Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

30 Ağustos 2021
Bayat Yemek Ve Isıtılmış Yemekler

Bayat Yemek Yemenin Zararları

8 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Derin Doku Masajının Bilinmeyen 8 Faydası

21 Temmuz 2021
Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromu Nasıl Geçer?

Pazartesi Sendromu Nedir? Pazartesi Sendromu Nasıl Geçer?

5 Eylül 2021 - Updated on 17 Kasım 2021
Bas Agrisi Ve Migren Agrisi Icin 5 Ucucu Yag

Baş Ağrısı ve Migrende Etkili 5 Uçuçu Yağ

27 Nisan 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?

Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?🌻

6 Temmuz 2021 - Updated on 20 Kasım 2021
Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

11 Eylül 2021 - Updated on 21 Kasım 2021
İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

13 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Sürekli Açlık Hissi Neden Oluşur? Doymama Hissi Nasıl Geçer?

Sürekli Açlık Hissi Neden Oluşur? Doymama Hissi Nasıl Geçer?

20 Ağustos 2021 - Updated on 22 Ağustos 2021
Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

23 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? 

Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? 

11 Temmuz 2021 - Updated on 13 Temmuz 2021
Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır? Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir?

Kiraz Sapı Çayı Nasıl yapılır? Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir?

8 Ağustos 2021
Dışkılama

Normal Dışkı (Kaka) İçin 7 Adım

11 Mayıs 2021 - Updated on 30 Mayıs 2021
Çok Basit Ve Pratik Bitter Çikolata Nasıl Yapılır?

5 Malzemeli Bitter Çikolata Tarifi

20 Nisan 2021 - Updated on 29 Mayıs 2021
İdrarda Koku Neden Olur?

İdrarda Koku Neden Olur?

27 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Hipertiroid Nedir

Hipertiroid Nedir? Belirtileri Nelerdir?

24 Şubat 2021 - Updated on 21 Nisan 2021
Badem Sütü

Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

19 Nisan 2021 - Updated on 15 Mayıs 2021
Lüsid Rüya Nedir? Nasıl Ve Ne Zaman Görülür?

Lüsid Rüya Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Görülür?

31 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

8 Temmuz 2020 - Updated on 25 Mayıs 2021
Yumurta Kolajeni Nedir? Yumurta Kolajeni Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

Yumurta Kolajeni Nedir? Yumurta Kolajeni Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilmelidir?

11 Ekim 2021
Aşırı Terleme Neden Olur?

Aşırı Terleme Doğal Tedavisi

6 Temmuz 2021 - Updated on 7 Temmuz 2021
Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlatılır? Anında Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlatılır?

8 Ağustos 2021 - Updated on 2 Aralık 2021
Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler Mi? Stres Hormonları Nelerdir?

Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler mi? Stres Hormonları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Fındığın Sağlığa Faydaları

Fındığın Sağlığa Faydaları

16 Ağustos 2021 - Updated on 26 Eylül 2021
Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurveda Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurvedik Yaşam Hakkında Bilinmesi Gerekenler

10 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
Varis Ve Basur Doğal Tedavisi

Varis ve Basur Doğal Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 19 Ağustos 2021
Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır?

Epsom Tuzu Nedir? Epsom Tuzu Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

28 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.