İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?

Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?

Topraklanma Nedir? Topraklanma Nasıl Yapılır? Topraklanma Matı, Topraklanma Meditasyonu, Topraklanma Çeşitleri

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
13 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?

Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?

Topraklanma hareketi, dışarıda çıplak ayakla yürümeyi tanımlamaktadır. Ayak tabanlarının yere doğrudan değmesi ve ayakkabısız açık havada yürüme davranışı olarak da bilinmektedir. Ayakkabıları çıkarmak, ayak parmaklarını kuma, çamura sokmak ya da çimlerde gezinmek sayesinde stres, iltihap ve ağrının azaldığı çeşitli çalışmalarla kanıtlanmıştır.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Menopozun Etkilerini Azaltacak Doğal Tedavi Yöntemleri. Doğal Menopoz Tedavisi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


 

Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?
Topraklanma Nedir?

İçindekiler

  • Topraklanma Nedir?
  • Topraklanma Bilimi: Topraklanma Nasıl Yapılır?
  • Topraklanmanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?
    • İltihapları Azaltır
    • Stres Hormonlarını Azaltır
    • Daha İyi Uyumaya Yardımcı Olur
    • Enerjiyi Arttırmaya Yardımcı Olur
    • Ağrıyı Azaltmaya Destek Olur
    • Topraklanma Zararları Nelerdir?

Topraklanma Nedir?

Topraklanma, vücudu toprakla doğrudan temas ettirme eylemi olarak tanımlanmaktadır. Cildin (genellikle ayağın) toprak ya da suya temas etmesi anlamına gelmektedir. Yerli kültürlerde oldukça yaygındır ve günümüzde de popülerlik kazanmıştır. Doğayla temastan uzak olunan modern yaşam tarzı sebebiyle negatif enerjilerle yüklenmek normal sayılmaktadır. Bu nedenle pozitif bir enerji kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır.

Topraklanma yapmanın iki yolu bulunmaktadır. Bu yollar iç mekân ve dış mekân topraklanması olarak adlandırılmaktadır. Dış mekân topraklanması için herhangi bir ekipman gerekmemektedir. Sadece ayakkabıları çıkarmak ve yere basmak yeterlidir. Bu nedenle kolay olduğu düşünülmektedir.

İç mekân topraklanması için bazı ürünlerin olması gerekmektedir;

  • Topraklanma paspası: Bu paspaslar elektriksel ve manyetik alana maruz kalmayı azaltmaktadır. Yoga matına benzer bu paspaslar, masa başında, mutfakta ya da koltukta otururken kullanılabilmektedir.
  • Topraklanma ayakkabıları: Genellikle ayakkabıların tabanı kauçuktan oluşmaktadır. Ancak topraklanma ayakkabısı içinde doğal deri tabanı bulunmaktadır. Deri geçirgenliği sayesinde, toprakla bağlantıya izin vermektedir.
  • Topraklanma bantları: Bilek ve kollara takılabilen ayarlanabilir bantlar olarak bilinmektedir. Evde yemek pişirirken, çalışırken ya da evde bir şeyler izlerken kullanılabilmektedir.
  • Topraklanma yatağı: Gümüş tellere sahip bu yatak türü, dünyanın elektronlarını yerden vücuda aktaran iletken sistemlere sahiptir. Bu yataklar uyku düzenini normalleştirmektedir. Ayrıca bazı araştırmalara göre, bu yatakta uzanmak ve uyumak çim üstünde uyuyor hissi yaratmaktadır. {1*}
  • Topraklanma levhaları: Uyumanız süresince sizin negatif enerjinizi alacak topraklı çubuğun bir bağlantı noktasına takılması yoluyla çalışmaktadır. Topraklanma kablosu da denilmektedir.

Çoğu uzman, dış mekân topraklanmalarını daha güvenli ve sağlıklı bulmaktadır. Ayrıca içeride alınamayan bazı faydaları, doğada açık havada almanız mümkündür.

Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️ Öğrenmek İçin Tıklayın

Topraklanma Bilimi: Topraklanma Nasıl Yapılır?

Topraklanma yapmanın en iyi yanı, tamamen ücretsiz olarak faydalanılabilmesidir. Sadece çıplak ayaklı olmanız, bu işlem için yeterlidir. Topraklanmanın nasıl çalıştığı uzmanlar tarafından şu şekilde açıklanmaktadır;

Vücut bir tür elektrik akımı ile çalışmaktadır. Dünyanın yüzeyi, sınırsız ve sürekli olarak yenilenen elektronlardan oluşmaktadır. Dünyanın bu elektron yükleri, biyolojik saati ayarlamak, beden ritimlerini düzenlemek, kortizol seviyelerini dengelemek ve tüm bedene fayda sağlamak üzere bir doğal biyolojik ortam yaratabilmektedir.

Cilt bir iletken gibi davranmaktadır ve vücut doğal olarak topraktan gelen elektrik yüklerini emmektedir. Ayakların altında bulunan belirli noktalar, bu durumu kolaylaştırmaktadır. Ancak yüksek binalarda yaşamak, her zaman ayakkabı giymek ve genellikle asfalt üstünde olmak sebebi ile dünya ile elektrik bağlantısı kaybedilebilmektedir.

İnsan vücudu hem elektrikli hem de kimyasal bir yapı olduğundan, doğal yollarla dengelemek oldukça önemlidir. Topraklanma, beyin sistemi, kalp atışı, iltihapların önlenmesi ve serbest radikallerle savaşmaya (hücre hasarına neden olan) yardımcı olmaktadır. Bu durum araştırmalarla da kanıtlanmıştır. {2*}

Ne kadar çok topraklanma yapılırsa o kadar fayda sağladığı düşünülmektedir. Çamur, kaya, kum su ya da toprak ile açık havada doğrudan temas etme yoluyla topraklanma yapılabilmektedir.

Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?
Topraklanmanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Topraklanmanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Dünyada var olan ve vücudumuzu etkileyen birçok madde bulunmaktadır. Örneğin, radyasyon, gaz ve dinamitler, biyo-elektrik bileşenleri bazı alanlarda kişinin sağlığına fayda sağlamaktadır. Faydalı olan bu elektrik bileşenlerinden çoğu, topraklanma yoluyla vücuda alınabilmektedir. Çıplak ayakla kumda, çimende ya da denizin içinde yürüdüğünüzde huzurlu hissetmenizin sebebi topraklanma olarak açıklanmaktadır. Çünkü, toprak ya da yerden alınan elektronlar, vücuda iyi gelmektedir.

2012 yılında Çevresel Halk Sağlığı Dergisi tarafından yayınlanan raporda, tarihteki insanların yalınayak ya da hayvan derisinden yapılma ayakkabılarla yürüdüğü belirtilmektedir. Böylece topraktan bol oranda mineral, faydalı elektron almaları ve tüm organ, doku ve hücrelerin elektriksel ortamını dengede tutmaları mümkün olmaktadır. {3*}

İltihapları Azaltır

Topraklanmanın, iltihapları azaltarak yaşlanma ile oluşan belirtileri önlediği belirtilmektedir. Uzmanlar, bu işlemin dolaşım sistemini iyileştirdiğini, besinlerin faydalı yanlarını daha verimli kullanmayı sağladığını ve atık ya da toksin ürünleri dışarı atmaya yardımcı olduğunu belirtmektedir.

Artan kan dolaşımı, enerji seviyelerini arttırmakta ve şişlikleri azaltmaktadır. Sağlık ve Tıp Alanında Alternatif Tedaviler isimli dergide yayınlanan rapora göre, iltihaplar birçok hastalığın temel nedenidir. Bu nedenle genellikle yaşlıların çok daha fazla rahatsızlığı bulunmaktadır. Topraklanma, elektron eksiklerini tamamlayarak iltihaplanmaları önlemektedir. {4*} Topraklanma yoluyla bedene gelen serbest ya da hareketli elektronlar, doğal antioksidanlar olarak görev almaktadır. Ayakların altından emilen bu antioksidanlar, DNA hasarı ve stres belirtilerine de fayda sağlamaktadır.

Vücut, saldırı altındayken ya da hastayken yaralanma bölgelerine reaktif oksijen (ROS) göndermektedir. Bu sayede iyileşme sağlanmaktadır. Ancak bazen zararlı hücreler oluşmakta ve şişlik, ağrı, yanma, kızarıklık gibi durumlar görülebilmektedir. Bol miktarda antioksidan içeren yiyecekler yemek ve topraklanma aynı sonuçlara ulaşmaya yardımcı olmaktadır. Zararlı elektronlar vücutta hasara neden olmaktadır. Bunun sonucunda iltihaplanmalar ve yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaktadır. Faydalı elektronlarla dengeleme sağlamak bu noktada oldukça önemlidir.

Stres Hormonlarını Azaltır

Kronik stres, yaşam kalitenizi düşürebilmektedir. Ancak stres ve kaygıyı kontrol etmeyi öğrenmek, bu zararları biraz hafifletebilmektedir. Topraklanmanın faydaları üstüne yapılan çalışmalardan biri, 56 dakika boyunca izlenen deneklerin topraklanma sonrasında stres ve ruh hali durumlarının olumlu yönde etkilendiğini kanıtlamaktadır. Ayrıca araştırmacılar, beyin ve kas sisteminin iyileştiğini, gerilimlerin azaldığını ve kan hacmi darbelerinin düştüğünü belirtmektedir.

Daha İyi Uyumaya Yardımcı Olur

2007 yılında yayınlanan bir çalışma, topraklanmanın, stres hormonlarının azalmasını sağlayarak uykuyu ve enerjiyi iyileştirdiğini kanıtlamıştır. Yerden alınan günlük elektriksel ritimlerin, biyolojik saat denilen, uyku ve aktiviteyi belirleyen hormonları düzenlediği bulunmuştur. {5*}

Beden, elektrik yükleri, olumlu ve olumsuz enerjiler bakımından dengede olmadığında uyku ve bağışıklık sistemi zarar görmektedir. Uzun süre kapalı mekânda yaşamak, kronik yorgunluk sendromunun temel nedeni sayılmaktadır. Avrupa Biyoloji ve Biyo-elektromanyetik Dergisi tarafından yayınlanan 2006 tarihli bir araştırma, hastaların topraklanma öncesi ve sonrası kortizol seviyelerini ölçümlemiştir. Kortizol yükselme ve düşüşlerinin, topraklanma sonrasında iyileştiği görülmüştür.

Araştırmacılar tarafından doğal ritimlerle uyumlu kortizol seviyeleri tanımlanmıştır. Yani gündüz, sabahın erken saatlerinde yüksek kortizol oranları, geceleri ise daha düşük kortizol seviyeleri görülmüştür. Uyku sorunları geceleri yüksek stres hormonlarının oluşması sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Uykunun birçok faydası olduğu bilinmektedir. Bunlar arasında bağışıklığı yükseltmek, sindirimi iyileştirmek, zihni korumak, enerjiyi arttırmak ve kilo kontrolü sağlamak sayılmaktadır.

Adrenal Yorgunluk ve Doğal Tedavi Yöntemleri Tıkla ve Öğren

Enerjiyi Arttırmaya Yardımcı Olur

Araştırmalar, topraklanmanın yorgunlukla mücadele ettiğini göstermektedir. Çünkü hem hormonları hem de kortizol seviyelerini dengelemektedir. {6*} Birçok çalışma, stres ve kortizol oranlarının yakından ilişkili olduğunu kanıtlamaktadır. Kortizol oranlarının yüksek olması, uykusuzluğa, yorgunluğa, şeker ve aşırı iştaha neden olabilmektedir.

Ağrıyı Azaltmaya Destek Olur

İltihapları engelleyerek sertlikleri, şişliği, ağrıyı ve hareket yeteneğini iyileştirmektedir. Eklem ve dokularda olan iltihap sorunları, artrit gibi tehlikeli hastalıklara dönüşebilmektedir. Romatoid artrit (RA), genellikle birden fazla eklemde ağrı, kişide yorgunluk, ateş, kilo kaybı, göz iltihabı, anemi ve akciğer iltihabı gibi sorunlara neden olan bir bağışıklık sistemi hastalığı olarak tanımlanmaktadır.

Eklemlerin astarlarını tahrip eden bu rahatsızlık, vücudun kendi sağlıklı dokularına saldıran enzimlere neden olmaktadır. Topraklanma, kronik rahatsızlıkların, yaralanmaların, baş ağrılarının, adet sorunlarının neden olduğu ağrıyı tedavi etmektedir. 2010 yılında yapılan çalışma, topraklanmanın bağışıklık sistemi sorunlarını ve kas ağrılarını iyileştirdiğini belirtmektedir. İltihaplanmaya neden olan beyaz kan hücrelerindeki ani artışları da engellemektedir. {7*}

Topraklanma Zararları Nelerdir?

Topraklanma sırasında çıplak ayakla yürüdüğünüz yerlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde yerde bulunabilecek tehlikeli maddelere (cam ya da sivri taşlar) basmanız mümkündür.

Bazı araştırmalar iç mekân topraklanma ürünlerinin kullanımını tehlikeli bulmaktadır. Çünkü bazen, yüksek voltajlı olabilmektedir. Özellikle hamilelik, emzirme ya da ilaç kullanma durumlarında bu ürünleri sağlık uzmanına sormadan kullanmamak önerilmektedir.

Tamamen güvenli kabul edilen dış mekân topraklanması ise, gün içinde defalarca kez yapılsa da zararlı olmamaktadır. Bu nedenle bol bol çıplak ayakla gezmeniz önerilmektedir.

Kaynaklar

{1*} https://www.hindawi.com/journals/jeph/2012/291541/

{2*} http://www.esdjournal.com/articles/cober/ground.htm

{3*} https://www.hindawi.com/journals/jeph/

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16320856/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18047442/

{6*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18557600/

{7*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20192911/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Palmitik Asit’in (Palm Yağı) Sağlığa Faydaları Ve Kullanım Alanları
Beslenme

Palmitik Asit’in (Palm Yağı) Sağlığa Faydaları ve Kullanım Alanları

Yazan Büşra Demircan (Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni)
11 Kasım 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
0

Palmitik asit, doymuş yağlar grubundadır ve stearik asit gibi yağ...

Read more
İntihar Düşüncesinin Önlenmesi Ve Tedavi Edilmesi

İntihar Düşüncesinin Önlenmesi ve Tedavi Edilmesi

15 Temmuz 2021
9 Popüler Kilo Verdiren Diyet

9 Farklı Kilo Verdiren Diyet

22 Mart 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Kirli 12 Ve Temiz 15

Kirli 12 ve Temiz 15

10 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Eklem Sıvısı Nedir? Eklem Sıvı Analizi Neden Önemlidir?

Eklem Sıvısı Nedir? Eklem Sıvı Analizi Neden Önemlidir?

25 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Enerji Içeceklerinin Zararları Nelerdir?

Enerji İçeceklerinin Zararları Nelerdir? Sağlıklı Enerji İçecekleri Var mıdır?

2 Ocak 2022 - Updated on 15 Şubat 2022
Boğaz Ağrısı

Boğaz Ağrısına 26 Doğal Çözüm

20 Nisan 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Hodan Yağı Faydaları Nelerdir? Hodan Yağı Ne İşe Yarar?

Hodan Yağı Faydaları Nelerdir? Hodan Yağı Ne İşe Yarar?

26 Eylül 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

19 Ağustos 2021
Prostaglandin Nedir? Prostaglandin İçeren Gıdalar Nelerdir?

Prostaglandin Nedir? Prostaglandin İçeren Gıdalar Nelerdir?

29 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Bağırsak Tedavisi

Bağırsak Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 24 Ağustos 2021
En İyi Omega-6 Gıdaları Ve Şaşırtıcı Faydaları

Omega-6 Eksikliği ve Omega-6 İçeren Besinler

9 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Doğal Yollarla Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doğal Yollarla Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?

30 Eylül 2021 - Updated on 30 Ocak 2022
Menengiç Yağı Faydaları Nelerdir? Bıttım Yağı Nasıl Kullanılır?

Menengiç Yağı Faydaları Nelerdir? Bıttım Yağı Nasıl Kullanılır?

8 Mart 2022 - Updated on 18 Mart 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Mide Ülseri

Mide Ülseri ve 5 Doğal Tedavi

7 Ağustos 2020 - Updated on 5 Aralık 2021
Vücudumuzdaki Protein Eksikliğinin 10 İşareti Ve Çözüm Önerileri

Vücudumuzdaki Protein Eksikliğinin 10 İşareti ve Çözüm Önerileri

6 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Tiroid Hastalığınız Var Mı

Tiroid Hastalığı ve Belirtileri

12 Nisan 2021 - Updated on 12 Haziran 2021
Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili Mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

31 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlatılır? Anında Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlatılır?

8 Ağustos 2021 - Updated on 2 Aralık 2021
Damıtılmış Su İçilebilir Mi? Nasıl Elde Edilir? Yan Etkileri Nelerdir?

Damıtılmış Su İçilebilir mi? Damıtılmış Su Nasıl Elde Edilir?

11 Kasım 2021
Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Hastalıklarla Savaşan Ve Kilo Kaybını Kolaylaştıran En Etkili Bitkisel Kaynaklı Proteinli Gıdalar

Hastalıklarla Savaşan ve Kilo Kaybını Kolaylaştıran En Etkili Bitkisel Kaynaklı Proteinli Gıdalar

24 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Neden Hasta Oluyoruz?

Neden Hasta Oluyoruz?

7 Temmuz 2020 - Updated on 24 Ağustos 2021
Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

26 Ağustos 2021
How Is A Healthy Digestive System E1624047506564

Sağlıklı Sindirim Sistemi Nasıl Olur?

7 Temmuz 2020 - Updated on 1 Şubat 2022
Kabızlık

Kabızlık ve Kronik Hazımsızlık Doğal Tedavisi

11 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

2 Kasım 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.