İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
2 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Humus, topraktaki en önemli unsurlardan biri olmasına rağmen pek fazla bilinmemektedir. Çiftçilerin siyah altın olarak adlandırdığı humus, bitkisel ve hayvansal organik atıkların toprakta mikroorganizmalar tarafından parçalanması ile oluşmaktadır. Humus bakımından zengin toprak oluşturmak ve hem toprağı hem de ekosistemi zenginleştirerek yenileyici tarım ilkeleri oluşturmak için kompostlama işlemi yapılmaktadır.

Sağlık Tüyoları İçin Tıklayınız

İçindekiler

  • Humus Nedir?
  • Humus ve Kompost
  • Humus Yapısı Nasıl Olur?
  • Topraktaki Humus Nasıl Olmalı? Nasıl Artırılmalı?
  • Toprakta Humusun Fazla Olması

Humus Nedir?

Humus toprağın ömrü olarak bilinmekte ve Latincede toprak anlamına gelmektedir. Humus, organik atık maddelerin toprak altında çürümesi ve mikroorganizmalar tarafından parçalanması sonucu oluşmaktadır.

Topraktaki bitki ve hayvan atıkları mikroorganizmalar tarafından tamamen bozulduğunda süngerimsi, gözenekli bir yapıya sahip olan, hümik maddeler içeren humus yapısı oluşmaktadır.

Humusta bulunan hümik maddeler aşağıda verilmiştir:

  • Hümik asit
  • Fulvik asit
  • Humin

Yukarıda belirtilen hümik maddeler toprağa eklendiğinde mahsul veriminde önemli ölçüde artışlar gözlemlenmektedir. Hümik asit ve diğer hümik maddeler, besin öğelerini topraktan bitkinin köklerine taşımaktadır.

Bu son derece önemli olan maddelerin üst toprağa eklenmesi, toprağın yenilenmesine katkı sağlayarak permakültürün devamlılığını da desteklemektedir.


Vücut Direncinizi Artırmak ve Bağışıklığınızı Güçlendirmek İstiyorsanız Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Humus ve Kompost

Humus ve kompost terimleri birbirinin yerine kullanılmaktadır. Fakat humus, tamamen bozunmuş, parçalanmış bir kompost yapıdır. Komposttaki organik atıkların tamamen parçalanıp humus haline gelmesi yıllar almaktadır.

Toprağa kompost eklendikten sonra organik atıklar, böcekler, bakteriler, mantarlar ve mikroorganizmalar tarafından parçalanarak çürüme işlemi humus yapısı oluşana kadar devam etmektedir. Bu mikro boyuttaki hareketler kompost eklenen toprağın yavaş yavaş zenginleşmesini sağlamaktadır.

Topraktaki humus miktarı verimliliğin en önemli göstergelerinden biridir. Humusun toprağa, bitkiye ve ekosisteme olan faydaları şunlardır;

  • Humus, topraktaki nemi tutmaktadır. Humus toprağa süngerimsi ve gözenekli bir yapı sağlamakta, böylece ihtiyaç duyulduğunda suyu depolayabilmektedir. Ağırlığının yüze 80-90’ı kadar su tutabilen bu yapı kuraklık direncini de arttırmaktadır.
  • Humus, toprağın gevşemesini sağlamaktadır. Bu özelliği nedeniyle toprakta bulunan humus yapısı daha iyi havalandırma imkanı sunmaktadır. Topraktaki humus yapısı yeterli olmadığında hava ve suyun geçişini engelleyen bir kabuk yapısı oluşmaktadır. Böylece, toprak ufalanan bir yapıya sahip olmakta ve oluşan bu kabuk yapı, oksijenin topraktan bitki köklerine geçişini engellenmektedir.
  • Humus yapısı, toprağı sıcak tutmaktadır. Humus bakımından zengin toprağın rengi koyu kahverengi olmakta ve koyu renginden dolayı güneş ışığını toprağa çekmektedir. Bu durum özellikle kış aylarında soğuk toprağın ısınmasına yardımcı olmaktadır.
  • Humus, bitkilere besin sağlamaktadır. Besin açısından oldukça zengin olan bu yapı, organik maddelerle beslenen mikroorganizmalara ev sahipliği yapmaktadır. Humus yapısının oluşumu için kompost ya da gübre kullanıldığında toprağın mikrobiyal aktivitesi artmakta ve bu durum toprağa besin sağlamaktadır. Yapılan araştırmalara göre humusta bulunan doğal ve tarımsal en önemli besinlerden birinin azot olduğu bilinmektedir. [1*]
  • Humus yapısı, toprağı korumaktadır. Humusun biyokimyasal yapısı, ayrıca optimum koşulları korumaktadır. Bu yapı toksik ve ağır metallerin ekosisteme karışmasını önleyen bir filtre görevi görmektedir.
  • Humus yapısı, mikorizayı korumaya yardımcı olmaktadır. Mikoriza, bitki köklerinin sağlığını destekleyen, bazı bitkilerin kökleriyle ortak yaşam, simbioz ilişkisi geliştirmiş oldukça faydalı bir mantar türüdür. Bu faydalı mantarlar, toprağa besin ve patojenik bir koruma sağlayan doğal biyo-gübre olarak bilinmektedir.
Toprak Bazlı Probiyotikler Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayınız
Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?
Humus Yapısı Nasıl Oluşturulur?

Humus Yapısı Nasıl Olur?

Humus doğada kendi kendine, yaprakların, dalların, hayvansal ve bitkisel atıkların mikroorganizmalar tarafından parçalanması ile oluşmaktadır. Toprakta bulunan bu maddeler bitkilerin besin ihtiyacını karşılamakta, bitkilerin yaşamasını ve büyümesini sağlamaktadır. Bitkisel ve hayvansal atıklar mikroorganizmalar tarafından daha küçük maddelere ayrıştırıldığında besin açısından zengin maddeler de ortaya çıkmaktadır. Ayrıca solucanlar da bu ayrışan maddelerin topraktaki minerallerle karışmasına yardımcı olmaktadır.

Çiftliklerde humus yapısı toprağa hayvansal gübre eklenerek oluşturulmaktadır. Çiftlik hayvanı olan ineklerin, keçilerin veya atların dışkılarına erişim imkanı olmadığında ise kompost ile humus yapısı oluşturulabilir.

Kompostlama denilen yöntemde, organik atıkların toplanıp toprağa eklenmesi, bu atıkların parçalanarak çürümesi ve toprağın zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır. Tarımsal üretim yaparken kompost yapının parçalandıktan sonra toprağa eklenmesi, bitkilerin sağlıklı büyümesini sağlamaktadır.

Topraktaki Humus Nasıl Olmalı? Nasıl Artırılmalı?

Humus yapısının arttırılması için organik atıkların toplandığı bir kompost kutusu oluşturulmalıdır. Kompost yapı üretilirken,  yaprakların, yabani otların, meyve ve sebze atıklarının bu kutuya eklenmesi yeterli olmaktadır.

Humus yapısının oluşum sürecini hızlandırmak için kompost kutusuna eklenebilecek bazı maddeler şunlardır:

  • Sebze çekirdekleri ve atıkları,
  • Parçalanmış mısır koçanları,
  • Meyve atıkları,
  • Ekmek artıkları,
  • Kahve artıkları,
  • Çay yaprakları,
  • Çim kupürleri,
  • Dallar,
  • Kurumuş yapraklar,
  • Yırtılmış ve inlenmemiş karton atıkları.
Çürüme işleminin devam edebilmesi için atıkların nemli olması gerekmekte ve kompost yapısı kuruduğunda su ekleyerek yapının nemlendirilmesi gerekmektedir. Kuru yapının ıslatılarak nemlendirilmesi, organik yapının parçalanmasına yardımcı olmaktadır.

Ayrıca kompost yapısını karıştırmak, alt üst etmek de çürüme sürecini hızlandırmaktadır. Karıştırma işlemi, atıkların homojen olarak tamamen parçalanmasını sağlamakta ve toprağa eklendiğinde kolayca humus yapısının oluşumunu desteklemektedir.

Toprağın besin açısından zenginleştirilmesini sağlayan diğer yöntemler ise, toprağı işlemek ve azotlu gübreler kullanmaktır.

 

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?
Fazla Kullanılan Humus Yapısının Etkileri

Toprakta Humusun Fazla Olması

Besin açısından oldukça zengin olan humuslu toprağın kullanılması, bitkinin sağlıklı büyümesini sağlamakta ve mahsul verimini önemli ölçüde arttırmaktadır. Fakat toprakta gereken miktardan fazla humus olduğunda, humusun toprakta su tutma özelliği dezavantaja dönüşerek fazla suya maruz kalan bitkilerin çürümesine neden olmaktadır.

Ek olarak, çiftçiler ve tarım ile uğraşan kişilerin toprağa, toprağı besin açısından zenginleştirmek amacıyla eklediği kompost ve gübreyi, toprağın durumunu göz önünde bulundurarak dikkatli bir şekilde eklemeleri gerekmektedir.

101 Şifalı Bitki ve Baharat Serisinin Bölümlerini Buradan Okuyabilirsiniz

Sonuçlar;

Humusun ne olduğu, nasıl hazırlandığı, faydaları ve zararları ile alakalı olan bu yazımız, aşağıda maddeler halinde özetlenmiştir;

  • Humus, toprağa sağladığı faydalardan dolayı “siyah altın” olarak adlandırılmaktadır.
  • Humus yapısının, organik atıkların mikro boyuta parçalanmasıyla ortaya çıkan, besin açısından oldukça zengin bir madde olduğu bilinmektedir. Gözenekli ve süngerimsi yapısı, toprak içerisinde su tutmaya yaramakta ve toprağın gevşek olmasına neden olarak, toprak içerisinde hava akışını sağlamaktadır.
  • Toprak için oldukça önemli olan humus yapısı oluşturulurken, organik atıkların bir araya toplanıp mikroorganizmalar tarafından parçalanması sağlanmaktadır. Ayrıca bu yapıyı oluştururken atıkların nem oranına dikkat edilmelidir.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Prostaglandin Nedir? Prostaglandin İçeren Gıdalar Nelerdir?
Sağlık

Prostaglandin Nedir? Prostaglandin İçeren Gıdalar Nelerdir?

Yazan Devrim Pınar Gürbüzoğlu
29 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
0

Prostaglandin, vücuttaki her organ tarafından üretilen ve diğer hormonlara benzeyen...

Read more
Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaçlar

Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaçlar

20 Eylül 2021 - Updated on 14 Mart 2022
Antikor Tepkileri

Antikor Tepkileri

10 Temmuz 2020 - Updated on 12 Haziran 2021
Ülseratif Koliti Olanlar Ne Yemeli? Takviyeler Ve Doğal Çözümler

Ülseratif Koliti Olanlar Ne Yemeli? Takviyeler ve Doğal Çözümler

15 Şubat 2022
Hipotiroidi Takviyeleri Ve Uçucu Yağlar

Hipotiroid Takviyeleri ve Uçucu Yağlar

19 Şubat 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Glisemik İndeks: Yüksek Ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

Glisemik İndeks: Yüksek ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

24 Temmuz 2021 - Updated on 30 Temmuz 2021
Hipertiroid Takviyeleri Ve Uçucu Yağlar

Hipertiroid Takviyeleri ve Uçucu Yağlar

24 Şubat 2021 - Updated on 18 Şubat 2022
Demans Ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

Demans ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

30 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Bas Agrisi Ve Migren Agrisi Icin 5 Ucucu Yag

Baş Ağrısı ve Migrende Etkili 5 Uçuçu Yağ

27 Nisan 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Selülit İçin 11 Uçucu Yağ Tavsiyesi, Faydaları Ve Kullanımı

Selülit Nasıl Geçer? Evde Selülit Tedavisi

27 Temmuz 2021 - Updated on 8 Şubat 2022
Hint Yağı Nedir? Hint Yağı Ne İşe Yarar?

Hint Yağı Nedir? Hint Yağı Ne İşe Yarar?

15 Eylül 2021
Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

24 Şubat 2022 - Updated on 15 Mayıs 2022
Akupunktur Nedir? Akupunktur Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akupunktur Nedir? Akupunktur Tedavisi Nasıl Yapılır?

8 Ekim 2021
Maqui Berry Meyvesi Nedir? 🫐 Maqui Berry Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Maqui Berry Meyvesi Nedir? 🫐 Maqui Berry Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

2 Ekim 2021
Meyan Kökü Ne İçin Kullanılır? Meyan Kökü Türkiye’de Nerede Yetişir?

Meyan Kökü Ne İçin Kullanılır? Meyan Kökü Türkiye’de Nerede Yetişir?

18 Ağustos 2021 - Updated on 19 Ağustos 2021
Mide Ülseri

Mide Ülseri ve 5 Doğal Tedavi

7 Ağustos 2020 - Updated on 5 Aralık 2021
D Vitamini Nedir? D3 Vitamini Nedir

D Vitamini Nedir? D3 Vitamini Nedir?

8 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir Mi?

Rahimdeki Miyomlar Neden Oluşur? Rahimdeki Miyomlar Kilo Almaya Neden Olabilir mi?

11 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Tssb (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Beyaz Kültür Mantarı

Kanser Savaşçısı Mantarlar

17 Kasım 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Glütensiz Yiyecekler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Glüten Yok?

Glütensiz Yiyecekler Nelerdir? Hangi Gıdalarda Glüten Yok?

26 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Kahve Lavmanı Nedir? Lavman Nasıl Yapılır?

Kahve Lavmanı Nedir? Nasıl Yapılır?

21 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Deri Sarkması Sporla Geçer Mi? Deri Sarkması Neden Olur?

Deri Sarkması Sporla Geçer mi? Deri Sarkması Neden Olur?

3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Kalsiyum'Un Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum’un Faydaları Nelerdir?

9 Temmuz 2021
Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Kaya Tuzu Nasıl Oluşur?

Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Kaya Tuzu Nasıl Oluşur?

29 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Eğrelti̇ Otu Nedi̇r?

Eğrelti Otu Nedir?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmek İçin En İyi 8 Öneri

Evden Çalışma Nasıl Verimli Hale Getirilebilir? Verimlilik Nasıl Korunur?

11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Yeme Ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

Yeme ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Bebek Bakimi Emzirme

Bebek Bakımı

7 Temmuz 2020 - Updated on 26 Ağustos 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.