İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Sağlıklı Yiyecekler Hangileridir? Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Hangi Yiyecekler Yenir? Sağlıklı Yiyecekler

Yazan Nur Su Yaman
12 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Tüketilen yiyeceklerin sağlık üzerinde etkili olduğu ve hastalık belirtilerini engellediği bilinmektedir. Dr William Li tarafından yazılan “Hastalığı Yenmek İçin Yiyin” kitabı, vücut sistemlerini güçlendirmek ve sağlıklı olmak için bir kılavuz olarak görülmektedir. {1*}

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


B Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Detaylı Bilgi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


İçindekiler

  • Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir?
  • Sağlıklı Olmak ve Yemekler Arasındaki İlişki Nasıldır?
  • Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?
    • Soya
    • Domates
    • Yeşil Çay
    • Ağaç Fıstıkları (Antep fıstığı, badem, ceviz gibi)
    • Kahvaltı Öncesi Çay ya da Şekersiz Kahve
    • Öğle Yemeğini Haftada 2 Kez Unutmak
    • Sağlıklı Akşam Yemeği

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir?

Dr. William Li, birçok araştırması ile bilinen, çok sayıda medya kuruluşu haberinde adı geçen ve 100’den fazla bilimsel makalesi ile tanınan bir yazardır. Ayrıca Harvard Tıp Okulu’nda öğretim üyesi olarak görev yapan, sağlık ve yiyecek ilişkisi üstüne çalışan bir eğitmendir. Dr. Li, yaşam tarzı ve beslenme sebebiyle yaşanılan hastalıkları önlemek ve tedavi etmek için çalışmalarda bulunmuştur. Çeşitli gıda çalışmaları ve analizleri ile bu düşüncelerini kitap haline de getirmiştir.

Hastalığın tedavisi için ilaç kullanmak, bakterileri yakmak, kemoterapi gibi terapi uygulamalarını kullanmak ve antibiyotik vermek tıp uzmanları tarafından sıklıkla önerilmektedir. Ancak Li, bundan daha etkili bir tedavi yolu olduğunu düşünmektedir. Sağlıklı beslenmenin ne kadar güçlü olabileceğini ve hastalıkların tedavisi için nelerin tüketilmesi gerektiğine odaklanan yazar, gıdanın sağlık üstündeki etkilerini incelemiştir. Diyetlerin katı ve kişinin bedenini anlamayan yöntemler olduğunu, kişinin kendisini dinlemesi gerektiğini belirtmektedir.

Herhangi bir diyeti uygulamadan ya da yemeği yemeden önce vücudun sağlığını düşünmek gerektiği ve tepkilerini izlemenin önemli olduğunu ifade etmektedir. Dr. Li, sağlığın dolaşıma bağlı olarak geliştiğini keşfetmiştir. Dolaşım sisteminin aşırı çalışması kanseri geliştirirken, hiç olmaması da oksijen ve besinleri dokulara iletemediğinden hastalıklara neden olabilmektedir.

Araştırmalara göre tümörlerin kan aldığında bir hafta içinde 16.000 kat büyüyebileceği görülmüştür. Bu sebeple kanser uzmanları, kanserli hücrelere kan akışını kesmek için kullanılacak ilaçlar üretmektedir.  Dr. Li, bu ilaçlar yerine yeşil çay, soya, lavanta, narenciye ve brokoli gibi doğal ilaçları önermektedir.

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?
Sağlıklı Olmak Ve Yemekler Arasındaki İlişki Nasıldır?

Sağlıklı Olmak ve Yemekler Arasındaki İlişki Nasıldır?

Sağlık için yemek yemeyi savunan Dr. Li, vücudun sağlık savunma sistemini oluşturan bölümleri harekete geçiren bazı önerilerde bulunmuştur. Li’ye göre beş ana sağlık savunma sistemi vardır. Savunma sistemlerini geliştirmek ve güçlendirmek için yemek yemeyi savunan Li, aynı şekilde bu sistemleri güçsüz hale getireceğimizi de belirtmektedir. Bu savunma sistemleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Kan veya dolaşım sistemi: Vücut, vücuttaki her hücreyi besleyen kan damarlarını geliştirir.
  • Kemik iliğindeki kök hücreler: İçten dışa iyileşmemize, yaşlandığımızda ya da yaralandığımızda organlarımızı yenilememize yardımcı olur.
  • Mikrobiyom: Bu sağlıklı bağırsak bakterisidir ve insanlarda neredeyse 40 trilyon bağırsak bakterisi bulunmaktadır. Hamile annelerin iki kişilik yiyorum dediği gibi, aslında her kişi 40 trilyon bakteri için yemektedir.
  • DNA: Bizi çevreden gelen saldırılara karşı korumak için çalışan kablolu bir sistem olarak görev alır.
  • Bağışıklık sistemi: Enfeksiyon ve kansere karşı direnmeye yardımcı olmaktadır.
Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz? Tıkla ve Öğren
Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?
Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Tüm bu sistemlerde oluşabilecek hastalıkları önlemek ve onlarla savaşmak için tüketilmesi gereken gıdalar (neredeyse 200 tane) kitapta anlatılmaktadır. Hastalıkları yenmede en etkili gıdalar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Soya

Bazı uzmanlar, soya kullanmanın meme kanserine neden olduğunu iddia etmektedir. Çünkü, soyanın içinde bulunan bir bileşik meme kanserinin bir türüne neden olabilmektedir.

Meme kanseri hastalığı olan 500 kadının soya tüketmesinin etkileri üzerine yapılan çalışma, daha fazla soya yiyen kişilerin hayatta kalma oranlarının daha yüksek olduğunu, meme kanserinin yüzde 30 azaldığını ve bu kişilerin daha sağlıklı olduğunu belirtmektedir. {2*} Yine de soya ürünleri dahil olmak üzere yüksek oranda işlenmiş gıdalara karşı dikkatli olmak gereklidir. Birçok soya sütü aşırı işlenmiş, katkı maddeleri eklenmiş olarak piyasaya sürülmektedir. Bu yüzden doğal soyaların tüketilmesi önemlidir.

Meyve suları yerine taze yiyecekler, yaban mersini ya da elma yemek yerine suyunu içmek, işlenmemiş ve sağlıksız maddelerden uzak durmak için oldukça etkilidir. Keten tohumları, lavanta, adaçayı ve soya içindeki bileşikler ile hormonları dengeleyebilmektedir.

Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir? Tıkla ve Öğren

Domates

Domateste bulunan likopen isimli doğal kimyasallar sağlık için oldukça faydalıdır. Araştırmalara göre (35.000 erkek katılımcı ile) günlük iki porsiyon pişmiş domates yiyen erkeklerin prostat kanserine yakalanma risklerinin ciddi oranda azaldığı kanıtlanmıştır. {3*}

Prostat kanseri olan erkeklerin domates yemesi önerilmektedir. Çünkü domatesin içinde bulunan likopen, kan kanserlerini önlemektedir. Kanserlerin beslenmesi ve büyümesini engelleyen domates, prostat kanserinin belirtilerini de azaltmaktadır.

Yeşil Çay

Günde iki fincandan fazla yeşil çay içmek önerilmektedir. Çünkü yeşil çay, doğal bileşenleri ile tümörlere giden kan akışını kesmekte ve kök hücrelerin kanserli olanlarını öldürmektedir. Ayrıca kan damarlarının korunması ve güçlenmesi için de kullanılabilmektedir.

Ağaç Fıstıkları (Antep fıstığı, badem, ceviz gibi)

Antep fıstığı, badem, kaju ve ceviz gibi ağaç fıstıkları sağlık için oldukça faydalıdır. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği tarafından 700 kişinin katılımıyla yapılan araştırma, günde yaklaşık 15 tane ya da haftada iki avuç ceviz yiyen kişilerin ilerlemiş evrede bulunan kolon kanser belirtilerinin azaldığını kanıtlamıştır. {4*}

Ceviz, kanserli hastalıklarda ölüm oranının yüzde 50 azalmasına da yardımcı olmaktadır. Ayrıca kansere yakalanmadan önce tüketilmesinin de kanseri önlediği belirtilmektedir. Fındıklar, kanser hücrelerin besleyen kan akışını kesebilecek omega-3 yağ asitlerini içermektedir. Ayrıca lifli yapısı ile, bağışıklık sistemini güçlendirerek, iltihapları azaltmaktadır. Bu durum kanser için de tedavi sağlamaktadır.

İşlenmiş gıdalardan uzaklaşmak ve et tüketimini azaltmak kanser riskini önlemek için etkili görülmektedir. Bitki kökenli gıdaları yemek ve Akdeniz Diyeti gibi bol yeşillikli diyetler yapmak önerilmektedir.

Kahvaltı Öncesi Çay ya da Şekersiz Kahve

Sabah uyanıldığında ilk olarak yeşil çay ya da şekersiz kahve içilmesi önerilmektedir. Kahve, sağlıklı bileşenler içerdiğinden hücre yaşlanmasını azaltmaktadır. Kanserli hücreleri öldüren ve kan damarlarını besleyen bu bileşenler, bunama riskini de azaltmaktadır. Ayrıca sabahları hafif beslenmek ve meyve tüketmek önerilmektedir.

Öğle Yemeğini Haftada 2 Kez Unutmak

Öğle yemeğini haftada bir ya da iki kez atlamak önerilmektedir. Bu sayede kan şekeri daha iyi yönetilmekte ve bağışıklık sistemi güçlenmektedir. Vücutta bulunan kök hücrelerin yenilenmesi için de oldukça önemlidir. Öğle yemeği zamanlarında da bitki bazlı gıdalar tüketilmesi ve hafif yenilmesi önerilmektedir.

Sağlıklı Akşam Yemeği

Akşam yemeğinin ana yemeği sebze kökenlidir. Bol sebzenin yanında az miktarda et tüketimi önerilmektedir. Örneğin salata ana yemek olduğunda, içinde domates, havuç, yumurta, tavuk, ton balığı ya da hamsi eklemesi yapılabilmektedir. Bunlar ana menüye eklenen çeşitler olarak görülmektedir.

Yumurta Kabuklarının 7 Şaşırtıcı Kullanım Alanı Öğrenmek İçin Tıklayın

Kaynaklar

{1*} https://drwilliamli.com/book-li/

{2*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2988534/

{3*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3850026/

{4*} https://ascopost.com/News/55636

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?
Sağlık

Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

Yazan Devrim Pınar Gürbüzoğlu
24 Ekim 2021 - Updated on 28 Ekim 2021
0

Güneş yanığı yaygın olarak bilinen ve çoğu insanın yaşadığı bir...

Read more
Çilek Faydaları

Çilek Gerçekten Faydalı mı?

10 Temmuz 2020 - Updated on 29 Haziran 2021
Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

17 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Kuş Otu: Bağırsak, Cilt Ve Bağışıklık Sağlığını Destekleyen Yenebilir Ot

Kuş Otu Faydaları Nelerdir? Kuş Otu Bitkisi Nasıl Kullanılır?

31 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
How Is A Healthy Digestive System E1624047506564

Sağlıklı Sindirim Sistemi Nasıl Olur?

7 Temmuz 2020 - Updated on 1 Şubat 2022
Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

13 Nisan 2021 - Updated on 20 Kasım 2021
Zencefil Faydaları

Zencefilin Kanıtlanmış 16 Faydası 💛

27 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Susam Yağı Mucizesi

Susam Yağı Mucizesi

14 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Az Çiğnemek

Az Çiğnemek Zararları mı?

8 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

21 Eylül 2021
Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

7 Temmuz 2020 - Updated on 11 Kasım 2021
Çağımızın En Bulaşıcı Hastalıklarından Aids Nedir?

AIDS Nedir? HIV Tedavisi Nasıl Yapılır?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

28 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Omega 3 İçeren Besinler

Omega 3 İçeren Besinler 🐟

24 Mayıs 2021 - Updated on 30 Ekim 2021
Sağlıklı Bal Kabağı Çorbası

Sağlıklı Bal Kabağı Çorbası

15 Nisan 2021 - Updated on 21 Nisan 2021
Şişkinlik Ve Gazdan Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Uygulanabilecek Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Şişkinlik ve Gazdan Kurtulmanın Yolları Nelerdir? 💨 Uygulanabilecek Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

14 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Egzersiz Yapmadan 10 Günde Kilo Ver

Egzersiz Yapmadan 10 günde Kilo Ver

14 Temmuz 2020 - Updated on 28 Ocak 2022
Çocuklarda İştahsızlık Ve İştah Açma Yöntemleri

Çocuklarda İştahsızlık ve İştah Açma Yöntemleri

23 Temmuz 2021
Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

18 Eylül 2021 - Updated on 18 Mayıs 2022
Havuç Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Havuç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Havuç Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Havuç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

12 Ekim 2021
Grip Ve Soğuk Algınlığı Tedavisinde Kullanılan 12 Doğal Gıda

Grip ve Soğuk Algınlığı Belirtileri Nelerdir? Doğal Yollarla Tedavisi Nasıl Yapılır?

6 Eylül 2021 - Updated on 18 Kasım 2021
Mutluluğu Arttırmak İçin Beyin Kontrolü: Beyin Kimyasalları

Mutluluğu Arttırmak İçin Beyin Kontrolü Nasıl Yapılır? Beyin Kimyasalları Nelerdir?

2 Eylül 2021 - Updated on 20 Ocak 2022
En Yaygın Kullanılan Katkı Maddeleri

En Yaygın Kullanılan Katkı Maddeleri

22 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Mavi Işık Korumalı Gözlük Ne İşe Yarar? 👓 Mavi Işık Korumalı Gözlük Zararlı Mı?

Mavi Işık Korumalı Gözlük Ne İşe Yarar? 👓 Mavi Işık Korumalı Gözlük Zararlı mı?

9 Ekim 2021
Katkılı-Hazır Yiyecek Ve İçecekler

Katkılı Hazır Yiyecek ve İçecekler

8 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Demir İçeren Gıdalar

Demir İçeren 22 Besin

23 Nisan 2021 - Updated on 24 Eylül 2021
Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?

Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?🥕

16 Temmuz 2021 - Updated on 21 Temmuz 2021
Varis Ve Basur Doğal Tedavisi

Varis ve Basur Doğal Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 19 Ağustos 2021
Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Evde Ateş Nasıl Düşürülür? Yüksek Ateş Nasıl Anlaşılır?

Evde Ateş Nasıl Düşürülür? 🤒 Yüksek Ateş Nasıl Anlaşılır?

15 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.