İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Kolesterol Düşürücü Etkileri Olan Beta-Sitosterol Nedir?

Kolesterol Düşürücü Etkileri Olan Beta-Sitosterol Nedir?

Beta-sitosterol Ne İşe Yarar? Beta-sitosterol Nelerde Bulunur? Beta-sitosterol Hangi Bitkilerde Bulunur? Prostat Büyümesi Bitkisel Çözüm

Yazan Devrim Pınar Gürbüzoğlu
12 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Kolesterol Düşürücü Etkileri Olan Beta-Sitosterol Nedir?

Kolesterol Düşürücü Etkileri Olan Beta-Sitosterol Nedir?

Beta-sitosterol, kalp ve damar sağlığı açısından oldukça önemli olan kolesterol dengesini korumak için bitkisel destekli bir yöntemdir. Steroller, kolesterol sorunlarının temelindeki moleküllerdir ve bu molekül sayılarının kandaki oranlarını ideal seviyelerde korumak gerekmektedir.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN

 


B Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Kolesterol problemi kişisel beslenme, yaşam düzeni ve genetik yatkınlık ile orantılı bir sağlık problemidir. Özellikle kötü kolesterol olarak da bilinen LDL kolesterol seviyelerinin, ideal olan aralıklarda seyretmesi kalp ve damar sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yayımlanan bilimsel kanıtlara göre, beta-sitosterol içeren bitkiler, beslenme rutinlerinde kullanıldığında kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. {1*} Yararlı kolesterol olarak bilinen fitosterolleri üreten bu bitkiler, kötü kolesterole neden olan durumları ortadan kaldırmaktadır.

İçindekiler

  • Beta-Sitosterol Nedir?
  • Beta-Sitosterol Faydaları Nelerdir?
    • LDL Kolesterolü (Kötü Kolesterolü) Düşürmeye Yardımcı Olabilir
    • Prostat Sorunlarını Önlemeye Yardımcı Olur
    • Bağışıklığı Destekleyici ve Kanserle Savaşan Etkilere Sahiptir
  • Beta-Sitosterol Nelerde Bulunur?
  • Beta Sitosterol Ne Kadar Kullanılmalıdır?
  • Beta-Sitosterol Zararları Nelerdir?

Beta-Sitosterol Nedir?

Beta-sitosterol (BS), bileşik bir molekül olarak bazı bitkisel gıdalarda bulunan fitosteroldür. Bitki sterolü veya sterol esteri olarak da adlandırılan bu bileşik moleküller, kolesterolü taklit ettiği için vücutta oluşan ve genellikle beslenmeye bağlı olan kötü kolesterolün düşürülmesine etkilidir. Potansiyel kalp hastalıkları riskini azaltan BS, doğru bitkisel gıdaların tüketilmesi durumunda kalp sağlığını korumaktadır.

Beta-sitosterol takviyeli beslenmenin kalp sağlığına etkilerine dair yapılan çalışmaların sayısı yeterli olmamakla birlikte birçok semptom ve sorunun tedavisinde etkileri gözlemlenmektedir. Ayrıca astım, alerji, tüberküloz, eklem ve kas ağrıları ile prostat sorunlarında BS takviyeli beslenmenin faydaları olduğu bilinmektedir.

Alerji Nedir, Türleri Nelerdir? Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi İçin Kullanılacak Doğal Çözümler Nelerdir? Tıkla ve Öğren
Kolesterol Düşürücü Etkileri Olan Beta-Sitosterol Nedir?
Beta-Sitosterol Faydaları Nelerdir?

Beta-Sitosterol Faydaları Nelerdir?

Beta-sitosterol (BS) içeren bazı bitkisel gıdalar fındık, fasulye ve bazı bitkisel yağlardır. Bu gıdaların tüketiminde beta-sitosterol faydaları şu şekildedir:

LDL Kolesterolü (Kötü Kolesterolü) Düşürmeye Yardımcı Olabilir

BS takviyelerinin yaygın kullanımındaki en önemli faydası kötü kolesterolü düşürmesidir. BS takviyeli beslenmede, bağırsaklardaki kolesterol emilimi azalarak koroner arter hastalığı ve bir çeşit damar yolu sorunu olan ateroskleroz gibi kalp rahatsızlıkları riskini en düşük seviyeye indirmektedir.

Yapılan araştırmalara göre kötü kolesterolünü dengede tutan kişilerin, doymuş yağ ve kolesterol değerlerinin düşük olmasının yanında diyet lifi ve diğer bileşenleri içeren bitkisel gıdalarla beslendikleri için kilo problemleri de ortadan kalmaktadır. {2*} Bu konuda uzmanlar, BS takviyeli beslenmenin tam etkisinin görülebilmesi için düzenli egzersiz yapmanın önemine de dikkat çekmektedir.

Günde yaklaşık olarak 200 mg BS takviyeli beslenmek yüksek kolesterol sorunu olan kişilerde kayda değer olumlu sonuçlar göstermiştir. Ayrıca yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) kolesterol düzeylerini yükseltmeyen bu beslenme türü, dengeli bir diyetin parçası olarak da kilo problemlerine bağlı kalp damar sorunlarının önüne geçmektedir.

Prostat Sorunlarını Önlemeye Yardımcı Olur

BS takviyeli beslenme, erkeklerde idrara çıkma kontrolü ve sıklığı ile ilgili sorunlara neden olabilen iyi huylu prostat hiperplazisi yani büyümüş prostat semptomlarını azaltmaktadır. Özellikle sürekli idrara çıkma isteğine neden olan şişlik ve iltihabın engellemesi, var olan semptomların azaltılması için de BS takviyeli beslenme oldukça etkilidir.

2000 yılında yapılan Corhrane isimli bir araştırmanın sonuçları oldukça önemlidir. Bu araştırmaya göre, iyi huylu prostat büyümesi (benign prostat hiperplazisi) olan erkeklerde, beta-sitosterol takviyeli beslenme sonucunda böbrek, idrar yolu ve prostata bağlı genel üriner sistem sorunları azalmaktadır. {3*}

Amerikan Üroloji Derneği, iyi huylu prostat büyümesi (BPH) hastalığının, 60 yaş altındaki erkeklerin yarısında, 85 yaşın altındaki erkeklerin ise yüzde 90’ında görülebileceğini açıklamıştır. Bu durum BS takviyeli beslenmenin önemini ortaya çıkarmaktadır.

Bağışıklığı Destekleyici ve Kanserle Savaşan Etkilere Sahiptir

Beta-sitosterol etkili gıdalarla beslenmenin, kanser oluşumuna neden olan hücrelerin baskılanmasında ve ortaya çıkmasının engellenmesinde etkili olduğuna dair araştırmalar bulunmaktadır. Özellikle kolon kanseri ve meme kanseri gibi hastalıklarda kötü huylu hücrelerin büyümesini engellediği görülmüştür. {4*}

Kansere karşı etkisinde BS takviyeli beslenmenin tek başına etkili olmadığı, kullanılan ilaç ve tedavilerle birlikte desteklenmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca yoğun egzersiz yapan sporcularda görülen bağışıklık sistemi sorunlarında BS takviyeli beslenmenin etkili olduğuna dair bazı araştırmalar bulunmaktadır.

Kolesterol Düşürücü Etkileri Olan Beta-Sitosterol Nedir?
Beta-Sitosterol Nelerde Bulunur?

Beta-Sitosterol Nelerde Bulunur?

Beta-Sitosterol ağırlıklı olarak fındık, avokado, bakla, ceviz gibi doğal yağ içeren bazı gıdalardan temin edilmektedir. Aynı zamanda baklagiller de az yağlı gıdalar olmalarına rağmen beta-sitosterol bileşik moleküller içermektedir.

BS içeriğine sahip bazı gıdalar ise şöyledir:

  • Avokado
  • Soya fasulyesi yağı gibi kabuklu yemişler ve tohumlardan yapılan bitkisel yağlar
  • Bitkisel yağlarla yapılan salata sosları
  • Antep fıstığı
  • Badem
  • Bakla
  • Fındık
  • Ceviz
  • Makademya fıstığı
  • Kırmızı mercimek
  • Pirinç kepeği
  • Buğday tohumu
  • Yer fıstığı
  • Bitkisel yağlarla yapılan bazı margarin ve mayonez türleri

Ayrıca bazı uzmanlar, zeytinyağı ve avokado yağlarının, soya fasulyesi gibi kabuklu yiyecekler ve tohumlardan üretilen yağlara oranla daha sağlıklı olduğunu savunmaktadır.

Beta Sitosterol Ne Kadar Kullanılmalıdır?

Beta-Sitosterol içeren yağların dahili kullanımında günde bir kapsül olarak kullanılması önerilmektedir. Bazı durumlarda, bir kapsül bölünerek gün içine yayılabilmektedir. Kapsül kullanımı dışında takviye olarak salatalarda, yemeklerde veya diğer tüketimlerde kullanılması tavsiye edilmektedir. Tat olarak rahatsız edici bir kokuya sahip olan bu yağ türlerinin görüntüsü de mumsu yapıdadır.

Beta-Sitosterol içeren yağların dozları ise yetişkin bir kişide günlük 150 ile 2.500 miligram arasındadır. Kalıtsal olarak yüksek kolesterol düzeyine sahip kişilerin, bu doz oranlarını yükseltmesi gerekebilmektedir. Özellikle dozaj aşımı yapılmaması için gün içinde belirlenen dozlardan fazla kullanılmaması önemlidir. Örneğin günde ideal doz 800 miligram olarak düşünülmekle birlikte bu dozun altı aya kadar kullanımı doğrudur. Kolesterol düşürmenin yanı sıra mesane ve prostat sorunlarının tedavisindeki ideal doz ise günlük 150 miligramdır.

Günlük doz ayarını doğru yapabilmek için satın alınan paketin üzerindeki kapsül içerik bilgilerine ve miligram ölçülerine bakılması gerekmektedir. Beta-sitosterol içeren yağların ağırlıklı olarak yemeklerden önce, bir güne yayılmış ufak dozlar şeklinde tüketilmesi uygundur.

Beta-Sitosterol Zararları Nelerdir?

Beta-Sitosterol içeren yağların tüketilmesi genel olarak sağlıklı ve güvenlidir. Ancak bazı kişilerde ve durumlarda aşağıdaki gibi yan etkilere neden olabilmektedir:

  • Hazımsızlık
  • Mide bulantısı
  • Şişkinlik
  • İshal
  • Kabızlık
  • Kolesterol seviyelerindeki değişiklikler
  • Erektil disfonksiyon (sertleşme problemi)

Beta-Sitosterol içeren gıdaların en uygun kullanım süresi, maksimum altı aydır. Bu süreden daha fazla kullanımlarda doktorunuzla görüşmeniz tavsiye edilmektedir. Bunlara ek olarak kolesterol yüksekliği nedeniyle ilaç kullanan kişilerin, kullandıkları ilaçlardaki bileşenleri etkileme olasılığından dolayı mutlaka doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

İyi kolesterol bileşeni olan fitosterollerin aşırı emilmesine neden olan “Fitosterolemi Genetik Bozukluğu” olan kişilerin de bu tip gıdaları tüketmemesi önerilmektedir. Kullanılmasının gerekli olduğu durumlarda yine doktor onayı olmaları gerekmektedir.

Kaynaklar

{1*} https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?fr=101.83

{2*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296732/

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10796740/

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17266177/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir?
Sağlık

Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Yazan Melih Durmuşoğlu
3 Eylül 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
0

Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri nelerdir? Bağırsak geçirgenliği neden olur? Bağırsak...

Read more
Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

27 Eylül 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Elmanın Faydaları Nelerdir? Elma Çeşitlerinden Hangisi Daha Faydalıdır? Elma Nasıl Tüketilir?

Elmanın Faydaları Nelerdir? Elma Çeşitlerinden Hangisi Daha Faydalıdır? Elma Nasıl Tüketilir?

10 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Safra Kesesi Taşı Temizleme Kürü

Safra Kesesi Taşı Kürü

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Sandal Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

Sandal Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

30 Eylül 2021 - Updated on 31 Ocak 2022
Kolon Temizleme Kürü

Kolon Temizleme Kürü Nasıl Yapılır?

10 Temmuz 2020 - Updated on 18 Mart 2022
Hurmanın Faydaları

Hurmanın Faydaları Nelerdir? Hurma Ne Kadar Yenmeli?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Bitkisel Öksürük Şekeri Nasıl Hazırlanır?

17 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Aft (Ağız Ülserleri) Nedir?

Aft (Ağız Ülserleri) Nedir?

9 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder?

Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder?

21 Nisan 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem

23 Temmuz 2021 - Updated on 23 Kasım 2021
Rooibos (Kızıl Çalı) Çayı Faydaları Nelerdir?

Rooibos Çayı (Kızıl Çalı) Faydaları Nelerdir? Rooibos Çayı Nasıl Yapılır?

1 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır?

🧼 Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır? 🧼

10 Temmuz 2020 - Updated on 13 Ekim 2021
Gaps Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Gaps Diyeti Nedir? Gaps Diyeti Nasıl Yapılır?

12 Ocak 2021 - Updated on 21 Ocak 2022
Hayıt Tohumu Nedir? Regl Dönemlerinde Hayıt Tohumu Nasıl Kullanılmalı?

Hayıt Tohumu Nedir? Regl Dönemlerinde Hayıt Tohumu Nasıl Kullanılmalı?

20 Ağustos 2021 - Updated on 19 Aralık 2021
Sorgum Bitkisi Nedir? Sorgum Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Sorgum Bitkisi Nedir? Sorgum Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

13 Ekim 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Diyet Dönemi Hangi Kuruyemişler Yenebilir? Düşük Kalorili Kuruyemişler

Düşük Kalorili Kuruyemişler Nelerdir? Diyet Dönemi Hangi Kuruyemişler Yenebilir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 20 Ağustos 2021
Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

26 Ağustos 2021
Mind Diyeti Nedir? Alzheimer'Dan Kurtulmaya Gerçekten Yardımcı Olabilir Mi?

MIND Diyeti Nedir? Alzheimer’dan Kurtulmaya Gerçekten Yardımcı Olabilir mi?

11 Ağustos 2021 - Updated on 18 Ocak 2022
Vegan Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Vegan Çikolatalı Kurabiyenin Malzemeleri Nelerdir?

Vegan Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Vegan Çikolatalı Kurabiyenin Malzemeleri Nelerdir?

7 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Nefes Alip Vermenin Bozulmasi

Nefes Alıp Vermenin Bozulması

7 Temmuz 2020 - Updated on 19 Ağustos 2021
Soğanın Faydaları

Çiğ ve Kuru Soğanın Faydaları

15 Ekim 2020 - Updated on 25 Ocak 2022
Sedir Ağacı Yağının 14 Faydası, Sedir Ağacı Nelere İyi Gelir?

Sedir Ağacı Yağının 14 Faydası, Sedir Ağacı Nelere İyi Gelir?

29 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Ifra Standartları Nedir? Ifra Belgesi Ne İşe Yarar?

IFRA Standartları Nedir? IFRA Belgesi Ne İşe Yarar?

27 Eylül 2021 - Updated on 7 Mayıs 2022
Latissimus Dorsi

Latissimus Dorsi Kasları Nerdedir?

10 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Çocuklarda İştahsızlık Ve İştah Açma Yöntemleri

Çocuklarda İştahsızlık ve İştah Açma Yöntemleri

23 Temmuz 2021
Fonksiyonel Tıp Platformu

Fonksiyonel Tıp Platformu Nedir?

1 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Baklagil Ve Kuruyemişleri Islatma

Baklagil ve Kuruyemişleri Islatma & Filizlendirme İşlemi

23 Haziran 2021
Biotin Eksikliği, Nedenleri, Belirtileri Nedir Ve Nasıl Önlenmektedir?

Biotin Eksikliği, Nedenleri, Belirtileri Nedir ve Nasıl Önlenmektedir?

5 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021

TAKİP ET

  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • EV YAPIMI KURDEŞEN ve PİŞİK KREMİ NASIL YAPILIR❓

🌟Kurdeşen (Ürtiker), Döküntü ve Pişik Kremi
İlaçlar, böcek ısırıkları, yiyecek, alkol, egzersiz, çamaşır deterjanları, bazı ev eşyaları ve hatta duygusal stres gibi çok sayıda faktör ürtiker oluşumuna neden olabilir. Deri döküntüsü genellikle bir veya iki gün içerisinde geçmektedir. Fakat bu durum çok rahatsız edici olabilir ve tedavi edilmediği taktirde aşırı kaşınma nedeniyle enfeksiyona yol açabilmektedir.
.
Kurdeşene evde iyi gelen doğal ürünler arasında kakao yağı, üzüm çekirdeği yağı, aloe vera jeli, cadı fındığı, bentonit kili ve lavanta yağı bulunmaktadır.
.
🌟Ev Yapımı Kurdeşen ve Pişik Kremi Nasıl Yapılır?
Evde tedavi uygulanırsa, kızarıklıktan kaynaklanan rahatsızlıktan oldukça hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün olabilir. Kurdeşen tedavisi için evde doğal malzemelerle pişik kremi hazırlayabilirsiniz.

🌟Ev yapımı kurdeşen ve pişik kremi için malzemeler :
• 54 gr kakao yağı
• 30 ml üzüm çekirdeği yağı
• 2 yemek kaşığı aloe vera jeli
• 1-2 yemek kaşığı cadı fındığı
• 2 yemek kaşığı bentonit Kili
• 10 damla lavanta yağı

Kakao yağı, tahriş olmuş cildi yatıştırma konusunda doğal bir yeteneğe sahip olduğu için harika bir bileşendir. Üzüm çekirdeği yağı, içerdiği E vitamini ve nemlendirici yağ asitleri sayesinde cildiniz için oldukça faydalıdır. Derideki döküntüler, cildin kurumasına neden olmaktadır. Bundan dolayı üzüm çekirdeği yağındaki bileşenler, kuruluğu önlemede oldukça etkilidir. 1935 yılından beri aloe vera jeli kaşıntı ve yanıktan hızlı bir şekilde kurtulmak için kullanılmaktadır. 

Cadı fındığı, iltihabı azaltmaya yardımcı olurken vücutta savaşan yararlı bir bakteri gibi görev görmektedir. Bentonit kili, iyileşmenin çok daha hızlı ilerlemesine yardımcı olabilecek saf maddeleri içerir ve toksinleri çıkarma kabiliyeti nedeniyle oldukça önemlidir...
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#kurdeşen #pişik #ürtiker #döküntü #pişikkremi #kurdeşenkremi #doğalkrem #kremtarifi #kakaoyağı #aloeverajeli #üzümçekirdeğiyağı #cadıfındığıyağı #lavantayağı #bentonilkil #iyevyapımıkurdeşenvepişikkreminasılyapılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • 🧬BİLİMSEL KANITLAR🧪
KARANFİL YAĞI❗Bölüm 3❗
. 
✅ Karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi, www.ilacsizmarket.com dan sipariş verebilirsiniz. ✅
.
🌟Karaciğer Yağlanması ve Kolesterol
Başka bir çalışmada, yüksek fruktozla beslenen hayvanlara, karanfil yağı verildiğinde, karaciğer yağlanmasında iyileşme gösterdi. Karanfil yağı ayrıca kolesterol seviyelerini de düzenleyebilir. Çalışma, karanfil yağının olası kardiyoprotektif özelliklerini önermektedir.
PMID: 24611461

🌟Diyabet
Diyabetli hayvanlarda, karanfil yağı kardiyoprotektif etkiler göstermiştir. Bunun nedeni yağın antioksidan özellikleri olmasıdır.
DOI: 10.1016/j.foodchem.2010.03.094

🌟Parazit Temizleyici
Karanfil yağı bir böcek kovucu görevi görebilir ve vektör kaynaklı hastalıkları (insanlarda bir parazitin neden olduğu) önleyebilir.
DOI: 10.1016/j.pedn.2011.03.011

🌟Bit Temizleyici
Bir çalışma, karanfil yağının, vücut bitlerini temizleyebildiğini buldu. Karanfil yağı ayrıca Japon termitlerine karşı kovucu aktivite gösterebilir.
DOI: 10.1007/s00436-016-4905-9 -  DOI: 10.1021/jf050393r

🌟Öksürük, Balgam ve Karın Ağrısı
Karanfil yağındaki öjenolün karın ağrısı gibi gastrointestinal şikayetler için faydalı olduğu öne sürülmüştür. Ayrıca öksürük, balgam ve göğüs tıkanıklığını tedavi etmek için kullanılır. 
PMID: 31869191

🌟Kalp Sağlığı ve Felç
Karanfil yağı kardiyovasküler sağlığı artırmaya yardımcı olabilir. Geleneksel olarak, kan dolaşımını iyileştirdiği bilinmektedir. Bir çalışmada, yağdaki öjenolün serebral arterleri genişlettiği görüldü. Bu, insanlarda, felç riskinin azalması anlamına gelir.
PMID: 24921632...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#karanfil #karanfilyağı #karanfilyağıfaydaları #karaciğeryağlanması #kolesterol #diyabet #parazittemizliği #bittemizliği #öksürük #karınağrısı #kalpsağlığı #felç #yüksektansiyon  #iykaranfilyağıfaydaları #iykaranfilyağıfaydalarıbölüm3 #iybilimselkanıtlar #ilaçsızyaşıyoruz #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • 🧬BİLİMSEL KANITLAR🧪
KARANFİL YAĞI❗Bölüm 2❗
. 
✅ Karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi, www.ilacsizmarket.com dan sipariş verebilirsiniz. ✅
.
🌟Kalın Bağırsak Kanseri
Başka bir çalışmada, karanfil özünün tümör büyümesini engellediğini buldu. Kalın Bağırsak Kanseri için yeni bir tedavi olabilir. PMID: 24854101 Bununla birlikte, öjenol ayrıca belirli prooksidan özelliklere sahip olabileceğinden dikkatli olmak önemlidir. Bileşik alerjilere ve diğer inflamatuar reaksiyonlara neden olabilir. 
DOI: 10.1016/j.tiv.2005.04.012

🌟Cinsel Aktivite
• Erkek deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda, karanfil yağının, muskat cevizi ile birlikte tüketilmesi cinsel davranışını artırdı. PMID: 14567759 
• Başka bir çalışmada, karanfilin %50 etanolik özütü, normal erkek deney hayvanlarının cinsel aktivitesinde önemli ve sürekli bir artış sağladı. Ekstrakt ayrıca hiçbir yan etkiye neden olmadı. PMID: 15530165
• Karanfil yağının, anti-inflamatuar, anti-fungal, antimikrobiyal, anestezik ve antioksidan özellikleri vardır. PMID: 25182278

🌟Makat Çatlağı (Anal Fissür)
• Mansoura Üniversite Hastanesi tarafından yürütülen bir araştırma, karanfil yağı kreminin topikal uygulamasının kronik anal fissürlerin tedavisinde yardımcı olabileceğini buldu. PMID: 17573751

🌟Kronik Kaşıntı
• Kronik kaşıntılarda karanfil yağı çok etkilidir. PMID: 28382655
. 
🌟Mide Bulantısı, Kusma ve Araç Tutması
Karanfil yağı, tahriş edici ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde mide bulantısı, kusma ve araç tutmasının hafifletilmesine yardımcı olabilir.
DOI: 10.1142/9789814354868_0046
. 
🌟Mide Koruyucu
• Karanfil yağındaki öjenol, önemli bir mide koruyucu faktör olan mukus sentezini uyarma yeteneğine sahiptir.
PMID: 21140134 
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#karanfil #karanfilyağı #karanfilyağıfaydaları #kalınbağırsak #cinselaktivitesorunları #cinselproblem #makatçatlağı #kronikkaşıntı #akne #midebulantısı #kusma #radyasyon #stres #eklemağrısı #dişağrısı #virüsler #midekoruyucu #araçtutması  #iykaranfilyağıfaydaları #iykaranfilyağıfaydalarıbölüm2 #iybilimselkanıtlar #ilaçsızyaşıyoruz #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • 🧬BİLİMSEL KANITLAR🧪
KARANFİL YAĞI❗Bölüm 1❗
.
✅ Karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi, www.ilacsizmarket.com dan sipariş verebilirsiniz. ✅

. 
Karanfil deste gider, kokusu dosta gider, benim gönlümde sensin, senin gönlünde kimler…

Gerçekten de türkülere konu olacak kadar çok faydalı. Eksiden uçucu yağların bir şeylere iyi geldiğini duyduğumda bana çok garip gelirdi. Soğuk sıkım olsa zeytinyağı, çörek otu yağı vb. gibi yağlar tamam etkili de uçucu yağ nasıl etkin olabilir ki?
Hayatımın dönüm noktası bu bilgiyle çok değişti.

İbn-i Sina, bitkileri buharla damıtan boru icat etti. Ayrıca alkol ve parfümü damıtan ilk kişidir.

Evet yanlış okumadınız, sağlık alanında birçok buluşa ve tedaviye imza atan İbn-i Sina, ilaç oluşturmak için bitkilerin buharla damıtıldığı boru icat etti. Ayrıca alkol ve parfümü damıtan ilk kişi olarak bilinir. Aromaterapi’nin gelişimine büyük katkısı olmuştur. 
Hipokrat, ağrıyı ve çeşitli rahatsızlıkları gidermek için bitki yağları kullanmaktaydı. Yağ banyoları, yağ masajları ve uçucu yağlardan hazırlanan kozmetik ürünlerini araştırarak bitki yağlarının faydalı etkilerini tespit etti.

Bitkisel yağların kullanımının önce Mısır’da ortaya çıktığı (mumyalama için) bilinmektedir. Daha sonra yaralı gladyatörleri tedavi etmek için yağları kullanan Yunanlılara ve Romalılara yayıldığı konusunda bir fikir birliği bulunmaktadır.
Romalılar oldukça iyi kimyagerlerdi ve bitkilerden, çiçeklerden yağ çıkarma konusunda bilgiliydiler.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#karanfil #karanfilyağı #karanfilyağıfaydaları #kanser #candida #ciltkanseri #saçuzaması #dişağrısı #iykaranfilyağıfaydaları #iykaranfilyağıfaydalarıbölüm1 #iybilimselkanıtlar #ilaçsızyaşıyoruz #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • SAĞLIKLI HAYAT İÇİN ÖNERİLER❗
.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun 1 Ocak 2020 tarihinde kaleme aldığı ‘Huzurlu, keyifli ve uzun bir hayat için 100 öneri’ yazısını bu yılın son günlerinde sizlerle paylaşmak istedik. 2022 yılı siz okuyucularımız için bu öneriler ile daha sağlıklı ve huzurlu bir yıl olsun!
.
🌟İlk 10 - Yavaş Ye Hızlı Yürü
1- Az ve öz ye. Yükte hafif, pahada ağır şeyler tüket.
2- Yaşın ilerledikçe lokmalarını azalt, adımlarını çoğalt.
3- Yavaş ye, hızlı yürü.
4- Zeytinyağı ve tereyağına öncelik ver.
5- Yoğurt, yumurta ve balıktan vazgeçme.
6- Kahveyi değil çayı sev, ikisini de kararında tüket.
7- Bakliyat, sebze ve meyveyi ihmal etme.
8- Yeşillikleri ve baharatı ciddiye al.
9- Maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tere, roka ve benzerlerini sofrandan eksik etme.
10- Tarçın, zerdeçal, rezene ve kırmızı biberi masanda tut.
.
🌟İkinci 10 - Yemekte Su İçme
1- Şekerden, undan, tuzdan ve kızarmış yağdan uzak dur.
2- Güvenli ve mineral zengini su iç.
3- Yemekte su içme.
4- Suyu oturarak ve ılık iç.
5- Suyuna portakal veya limon dilimleri, rendelenmiş turunçgil kabuğu ekle.
6- Kahvaltıyı atlama.
7- Akşamları az ve erken saatte ye.
8- İki öğünle beslenmeyi dene.
9- Sofradan biraz aç kalk.
10- Damak çatlatayım derken damarlarını çatlatma.
.
🌟Üçüncü 10 - Bel Çevresini İyi Gözlemle
1- Geleneksel gıdalar ve mutfaktan pek ayrılma.
2- Ev yemeklerini tercih et.
3- Sofranı kalabalık tut, masanı (ailen ve dostlarınla) büyüt.
4- 40’lı yaşlardan sonra et değil ot (bitkisel) ağırlıklı beslen, aslan değil kuzu ol.
5- 40’lı yaşlardan sonra her 10 yılda bir tabağını yüzde 5 küçült.
6- Duygusal açlığını besinlerle giderme.
7- Kilonu ve bel çevreni iyi izle.
8- Doğal, tam ve yerel besinleri tercih et.
9- Sabah egzersizlerini ihmal etme.
10- Her gün mutlaka yürü....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#yürüyüş #spor #yavaşyemek #suiçmek #fazlakilolar #düzenliuyku #ailebağları #hoşgörü #iysağlıklıhayatiçinöneriler #doğaldetoks #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #alternatiftıp #fonksiyonelbeslenme #diyet #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

18 Eylül 2021 - Updated on 18 Mayıs 2022
Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir?

3 Ağustos 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

20 Eylül 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Zencefil Yağı Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?

Zencefil Yağı Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?

21 Eylül 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.