İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz
İlaçsız Yaşıyoruz
No Result
View All Result
REKLAM
İlaçsız Yaşıyoruz Uçucu Yağlar

Selvi Yağının Faydaları

Yazan Tansu Sungar
15/08/21 - Updated on 01/02/22
selvi yağının faydaları

Selvi Yağının Faydaları

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'da PaylaşLinkedin'de PaylaşPinterest'te Paylaş

Neler Okuyacaksınız -->

  • Selvi Yağının Faydaları
    • Yaraları ve Enfeksiyonları İyileştirir
    • Ağrıları ve Kas Spazmlarını Tedavi Eder
    • Vücuttaki Toksinleri Atmaya Yardımcı Olur
    • Kanın Pıhtılaşmasını Sağlar
    • Solunum Rahatsızlıklarını Giderir
    • Doğal Deodorant Olarak Kullanılabilir
    • Kaygı ve Stresi Azaltır
    • Varis ve Selülit Tedavisinde Kullanılır
  • Selvi Yağı Nasıl Kullanılır?
  • Selvi Yağı İle Uyumlu Yağlar
  • Selvi Yağı Güvenilir Mi?

Selvi yağı, iğne yapraklı ve yaprak dökmeyen bölgelerdeki iğneli ağaçtan elde edilmektedir. Selvi ağacı, küçük, yuvarlak ve odunsu kozalakları olan, yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Selvi ağacının yapraklarının bazıları büyük bazıları ise küçüktür. Ağaçta aynı zamanda minik çiçekler bulunur. Bu ağaçtan elde edilen ve  güçlü etkilere sahip olan selvi yağı, enfeksiyonlarla savaşmaya, solunum sistemini düzenlemeye ve vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Ayrıca sinirlilik ve kaygıyı gideren bir uyarıcı olması sebebiyle de değerli bir yağdır.

Uçucu Yağlar İle İlgili Detaylı Bilgiler

Selvi yağının temiz ve enerji verici bir aroması vardır. Selvi yağının ana bileşenleri alfa-pinen, karen ve limonendir. Ayrıca yağın, antiseptik, antispazmodik, antibakteriyel, uyarıcı ve antiromatizmal özellikleri bulunmaktadır.

selvi yağının faydaları
selvi yağının faydaları

Selvi Yağının Faydaları

Selvi yağının vücutta iyileştirici ve güçlendirici etkisi oldukça fazladır.

Yaraları ve Enfeksiyonları İyileştirir

Vücudunuzdaki yara ve kesikleri hızlı bir şekilde iyileştirmek istiyorsanız, selvi yağını denemelisiniz. Selvi yağındaki antiseptik özellikler, önemli bir bileşen olan kamfenden gelmektedir. Bu sebeple selvi yağı hem vücut sistemindeki hem de vücudun dışındaki rahatsızlıkları tedavi etmekte ve enfeksiyonları önlemektedir.

Complementary & Alternative Medicine’de yayınlanan 2014 tarihli bir araştırma, selvi yağının test bakterilerinin büyümesini engelleyen antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. [1*] Çalışma ayrıca, selvi yağının, ciltteki bakterileri öldürme kabiliyeti nedeniyle sabun yapımında kozmetik bir bileşen olarak kullanılabileceğini de göstermiştir. Bu çalışmada selvi yağının yaraları, sivilceleri, püstülleri ve cilt döküntülerini tedavi etmek için de kullanıldığı belirtilmektedir.

7 Doğal Yağ İle Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır? Öğrenmek İçin Tıklayınız

Ağrıları ve Kas Spazmlarını Tedavi Eder

Selvi yağının antispazmodik nitelikleri vardır. Bu nitelikler sayesinde selvi yağı, kas ağrıları ve kas spazmları gibi sorunların oluşmasını engeller. Selvi yağı, bacaklarda zonklama, kontrol edilemeyen spazmlar ve huzursuz bacak sendromunun giderilmesinde etkilidir.

Ulusal Nörolojik Bozukluklar ve İnme Enstitüsü’ne göre, huzursuz bacak sendromu uykuya dalma güçlüğüne ve gündüz yorgunluğuna yol açabilmektedir. Bu durumla mücadele eden insanlar genellikle konsantrasyon zorluğu yaşarlar ve günlük görevleri yerine getiremezler. [2*] Selvi yağı cilt üzerine uygulandığında spazmları azaltır, kan dolaşımını artırır ve kronik ağrıyı hafifletir.

Selvi yağı aynı zamanda karpal tünel rahatsızlığının sebep olduğu ağrıları da gidermektedir. Karpal tünel, bilek tabanının hemen altında olan açıklıkta iltihaplanmanın meydana gelmesinden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Sinirleri tutan ve ön kolu, avuç içi ve parmaklara bağlayan bu tünel oldukça küçüktür. Selvi yağı, karpal tünelin yaygın bir nedeni olan sıvı tutulmasını azaltır. Aynı zamanda kan akışını sağlar ve iltihabı azaltır.

Selvi yağı dolaşımı iyileştirir, krampları, ağrı ve sızıları giderir.

Kas Spazmı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir? Hemen Tıkla

Vücuttaki Toksinleri Atmaya Yardımcı Olur

Selvi yağı doğal bir idrar söktürücüdür. Bu nedenle vücutta dahili olarak var olan toksinleri atılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca terlemeyi artırarak vücudun toksinleri, fazla tuzu ve suyu hızla atmasını sağlamaktadır. Bu durum, vücuttaki tüm sistemler için faydalıdır.  Çünkü bu sayede, akne ve toksik birikimden kaynaklanan diğer cilt rahatsızlıkları da önlenmiş olur. Selvi yağı aynı zamanda karaciğeri temizler ve vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

Ağır Metaller Nasıl Temizlenir? Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıkla

Sizi Gün İçinde Daha Enerjik ve İyi Hissettirecek Doğal Detoks İçeceği Tarifi İçin Youtube Videomuza Göz Atabilirsiniz.


Kanın Pıhtılaşmasını Sağlar

Selvi yağı aşırı kan akışını durdurma gücüne sahiptir ve kanın pıhtılaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum, selvi yağının hemostatik ve büzücü özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Selvi yağı, kan damarlarının kasılmasına ve büzülmesini sağlamaktadır. Büzücü özellikleri sayesinde dokularınız sıkılaşır, saçlarınız güçlenir ve saç dökülmeleriniz azalır.

Selvi yağındaki hemostatik özellikler yaraların ve kesiklerin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Bu nedenle selvi yağı, ağır âdet kanamasını azaltmaya yardımcı olmaktadır. Selvi yağı aynı zamanda fibroid ve endometriozis gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan faydalı bir doğal yağdır.

REKLAM
Adet Dönemi Krampları İçin Doğal Tedavi Yöntemlerini Buraya Tıklayarak Öğrenebilirsiniz

Solunum Rahatsızlıklarını Giderir

Selvi yağı tıkanıklığı giderir, solunum yollarında ve akciğerlerde biriken balgamı ortadan kaldırır. Selvi yağı antispazmodik bir yağdır. Astım ve bronşit gibi ciddi solunum rahatsızlıklarını da tedavi etmektedir. Selvi yağı aynı zamanda antibakteriyel özelliklere de sahiptir. Bu sayede selvi yağı, bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olur.

Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan 2004 tarihli bir araştırma, selvi yağında bulunan ve kamfen adı verilen bir bileşenin, dokuz farklı bakterinin ve incelenen tüm mayaların büyümesini engellediğini ortaya çıkarmıştır. [3*]

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir? Hemen Tıkla ve Öğren

Doğal Deodorant Olarak Kullanılabilir

Selvi yağı, mutluluk veren, enerjinizi artıran temiz, baharatlı ve erkeksi bir kokuya sahiptir. Selvi yağı antibakteriyel özelliklere sahip ve vücut kokusunu önlemeye yardımcı olan doğal, faydalı bir yağdır. Sentetik deodorantların yerine selvi yağının kullanımı önerilmektedir.

Ayrıca şampuanlarınıza veya çamaşır deterjanınıza 5-10 damla selvi yağı ekleyebilirsiniz. Selvi yağı giysileri ve yüzeyleri bakterilerden arındırır ve giysilerde hoş bir koku bırakır.

Kaygı ve Stresi Azaltır

Selvi yağı yatıştırıcı, rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. [4*] Aynı zamanda enerji verir ve dopamin (mutluluk) hormonunun salgılanmasını sağlar. Selvi yağı, özellikle duygusal stres yaşayan, uyumakta güçlük çeken veya yakın zamanda travma yaşayan kişiler için oldukça faydalıdır.

REKLAM

Kaygı ve endişe duygularından arınmak için selvi yağını kullanabilirsiniz. Küvetinize veya hava nemlendiricilerin içerisine beş damla yağ eklemek ise sizi oldukça rahatlatacaktır. Huzursuzluk veya uykusuzluk semptomlarını gidermek için geceleri yastığınızın yanına birkaç damla selvi yağı damlatmanız da rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.

Varis ve Selülit Tedavisinde Kullanılır

Selvi yağı kan akışını düzenleyici etkileri sayesinde varis ve selülit gibi rahatsızlıkları tedavi etmekte kullanılmaktadır. Örümcek damarları olarak da bilinen varisli damarların oluşmasının pek çok sebebi vardır;

  • Gebelik
  • Şişmanlık
  • Uzun süre ayakta kalmak
  • Doğum kontrol hapları
  • Hormon tedavileri
  • Dar giysiler giyinmek
  • Kabızlık
  • Yaşlılık
  • Genetik Faktörler

Araştırmalara göre, varislere zayıf damar duvarları veya bacaktaki damarların kan taşımasına izin veren dokuların uyguladığı aşırı basınç neden olabilmektedir. [5*] Bu durum, damarların içindeki basıncı artırarak onların gerilmesine ve genişlemesine neden olur. Selvi esansiyel yağı cilt üzerine uygulandığında kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur.

Selülit Nasıl Geçer? Evde Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır? İnceleyin

Selvi yağı ayrıca bacaklarda, kalçada, ve kolların arkasında meydana gelen selülit görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Selülitlere genellikle sıvı tutulması, dolaşım eksikliği, zayıf kollajen yapısı ve artan vücut yağı sebep olmaktadır.

Selvi yağı kan akışını artırarak kan dolaşımını düzenlemektedir. Bu sebeple, varisli damarları, selüliti ve hemoroid gibi zayıf dolaşımın neden olduğu diğer rahatsızlıkları tedavi etmek için selvi yağını cilt üzerine uygulayabilirsiniz.

selvi yağının faydaları
selvi yağı nasıl kullanılır?

Selvi Yağı Nasıl Kullanılır?

Selvi yağını cilt üzerine uygulayarak kullanmakta bir sakınca yoktur. Yağı cilde uygularken, cilde sürmeden önce Hindistan cevizi yağı veya jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek faydalı olacaktır. Bunun dışında selvi yağının günlük kullanım önerileri aşağıda verilmiştir;

  • Duygusal dengeyi korumak, endişe veya kaygı semptomlarını gidermek için evde veya ofiste masanıza içerisinde selvi yağı bulunan hava nemlendiricilerden koyabilirsiniz.
  • Artrit, huzursuz bacak sendromu, astım, bronşit, öksürük veya soğuk algınlığı ve ağrılı regl sendromlarını tedavi etmek için eşit oranda taşıyıcı yağ ile seyreltilmiş selvi yağını cilt üzerinde ilgili bölgeye uygulayın. Bu uygulamayı günde 2-3 kez yapabilirsiniz.
  • Selülit, varisli damarlar, yaralar ve kesiklerin ciltte oluşturduğu kötü görünümü azaltmak için 2-3 damla selvi yağını cilt üzerine uygulayabilirsiniz.
  • Solunum yollarını tedavi etmek için küvetinize 5 damla selvi esansiyel yağı ekleyin. Ayrıca selvi yağını bir taşıyıcı yağ ile seyreltebilir ve karışımı göğsünüze uygulayabilirsiniz. Balgamı azaltmak için ise kaynayan suya 3-5 damla selvi yağı ekleyin, başınıza bir havlu koyarak çıkan buharı 5-10 dakika boyunca içinize çekin.
  • Evinizi ve eşyalarınızı kötü kokulardan arındırmak için deterjanınıza 5-10 damla selvi yağı ekleyebilir veya selvi yağını temiz bir suya ekleyerek, karışımı perdelere, çarşaflara ve kanepelere bir püskürtücü yardımı ile uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda bakteri üremesini ve vücut kokusunu önlemek için ayakkabı, şapka ve ceketlere 1-2 damla selvi yağı da

Saç ve cilt bakımı için şampuan veya saç kreminize, yüz yıkama jelinize 1-3 damla selvi yağı ekleyin. Selvi yağı antimikrobiyal özelliği sayesinde cilt ve saç için oldukça faydalıdır.

Selvi Yağı İle Uyumlu Yağlar

Selvi yağı lavanta, bergamot, sedir ağacı, papatya ve ylang ylang yağları ile iyi uyum sağlamaktadır. Bu yağların tümü yatıştırıcı özelliklere sahiptir ve cilt üzerine uygulayarak kullanıldığında sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiler sağlamaktadırlar. Bu sebeple en sevdiğiniz yağları karıştırın ve küvetinize veya masaj yağınıza ekleyin. Herhangi bir masaj yağının içine birkaç damla hindistan cevizi yağı damlatabilirsiniz. Cilt üzerine uygulandığında hindistancevizi yağı, nemlendirici ve ton eşitleyici özelliği sayesinde cildi tedavi eder.

Selvi Yağı Güvenilir Mi?

Selvi yağını dahili olarak kullanmak güvenli değildir. Aromatik olarak veya cilt üzerine uygulayarak kullanıldığında selvi yağı genellikle güvenlidir. Hamilelik sırasında da selvi yağı kullanımından kaçınılmalıdır. Ayrıca çocuklar için güvenilirliğini destekleyecek yeterli sayıda araştırma yoktur. Selvi yağını doğrudan cilt üzerinde kullanmadan önce dirseğinizin iç kısmına birkaç damla selvi yağı damlatarak alerjinizin olup olmadığını test edebilirsiniz. Ayrıca cilt üzerine uygulamadan önce selvi yağını bir taşıyıcı yağ ile seyreltmelisiniz.

[accordions title=”Kaynaklar”] [accordion title=”Kaynaklar” load=”hide”]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052795/
https://www.ninds.nih.gov/Disorders/Patient-Caregiver-Education/Fact-Sheets/Restless-Legs-Syndrome-Fact-Sheet
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15186116/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1142199/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279247/[/accordion] [/accordions]
Share741Tweet463SendShare130Pin167

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesini kabul ediyorum.

Editörün Seçtikleri

dut pekmezi ve dut özünün faydaları nelerdir? (hmf'siz)
Beslenme

Dut Pekmezi ve Dut Özünün Faydaları Nelerdir? (HMF’siz)

Yazan İrem Sari
20 Kasım 2022
0

Dut pekmezi ve dut özünün faydaları nelerdir? Türkiye’de yüzyıllardır üretilen...

Read more
sağlıklı sindirim sistemi nasıl olur?

Sağlıklı Sindirim Sistemi Nasıl Olur?

7 Temmuz 2020 - Updated on 1 Şubat 2022
tavuk derisi hastalığı (keratoz pilaris) nedir? tavuk derisi belirtileri, nedenleri nelerdir? tavuk derisi evde nasıl tedavi edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

15 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
lavanta çayı faydaları nelerdir?

Lavanta Çayı Faydaları Nelerdir?

23 Ağustos 2021 - Updated on 21 Ağustos 2022
kistik akne

Kistik Akne Nedir? Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

21 Mart 2023 - Updated on 28 Mart 2023
fesleğen yağının faydaları nelerdir? fesleğen yağı ne i̇şe yarar?

Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir? Fesleğen Yağı Ne İşe Yarar?

21 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
tırnak batması nasıl geçer?

Tırnak Batması Nasıl Geçer?

26 Temmuz 2021 - Updated on 23 Kasım 2021
cbd yağı nedir? cbd yağı ve kenevir yağı farkı nedir?

CBD Yağı Nedir? CBD Yağı ve Kenevir Yağı Farkı Nedir?

26 Ekim 2022 - Updated on 27 Ekim 2022
sağlıklı olmak i̇çin hangi yiyecekler yenmelidir? hastalığı yenmek i̇çin önerilen yiyecekler nelerdir?

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

12 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
hamilelikte soğuk algınlığı

Hamilelikte Soğuk Algınlığına Karşı Evde Uygulanabilecek 7 Etkili Yöntem

12 Mart 2023 - Updated on 16 Mart 2023
arpa ve buğday arasındaki farklar nelerdir?

Arpa ve Buğday Arasındaki Farklar Nelerdir?

16 Ocak 2023
fibromiyalji tedavi yöntemleri

Fibromiyalji Tedavi Yöntemleri

6 Ekim 2020 - Updated on 25 Haziran 2022
kusma faydalı mı?

Kusma Faydalı mı?

11 Temmuz 2020 - Updated on 21 Ocak 2023
yanlış oturmanın zararları

Yanlış Oturmanın Zararları

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
humuslu toprak nedir? nasıl yapılır?

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

2 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
gripten kurtulmanın 12 doğal yolu nedir

Gripten Kurtulmanın 12 Doğal Yolu Nedir?

11 Ocak 2023 - Updated on 15 Ocak 2023
1 haftada 5 kilo verdiren dukan diyeti nasıl yapılır

5 Kilo Verdiren Dukan Diyeti Nedir?

1 Nisan 2021 - Updated on 11 Şubat 2023
ateşböceklerini bahçenize nasıl çekersiniz: daha sağlıklı bahçeler yaratmak i̇çin 5 öneri

Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz? Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin Neler Yapılabilir?

9 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
nane yağı faydaları nelerdir?

Nane Yağı Faydaları Nelerdir?

17 Ağustos 2021 - Updated on 10 Nisan 2023
çamaşır suyunun tehlikeleri | çamaşır suyuna alternatif doğal yöntemler

Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

11 Eylül 2021 - Updated on 21 Kasım 2021
dehidrasyon nedir? dehidrasyon nasıl önlenir?

Dehidrasyon Nedir? Dehidrasyon Nasıl Önlenir?

5 Eylül 2021 - Updated on 26 Kasım 2021
hızlı kilo vermek için diyetler

Hızlı Kilo Vermek İçin En İyi Diyetler, Egzersizler ve İpuçları

26 Mart 2023
baş ağrısı zonklama nasıl geçer?

Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

7 Temmuz 2020 - Updated on 11 Kasım 2021
demans ve hafıza kaybına yol açan i̇laçlar nelerdir? doğal tedavi seçenekleri var mıdır?

Demans ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

30 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
spirulina yosun tozu nedir? spirulina ne i̇şe yarar?

Spirulina Yosun Tozu Nedir? Spirulina Ne İşe Yarar?

16 Eylül 2021
sarı kantaron yağı faydaları nelerdir?

Sarı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

2 Eylül 2022 - Updated on 14 Ekim 2022
kurdeşene ne i̇yi gelir? kurdeşen (ürtiker) i̇çin doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Kurdeşene Ne İyi Gelir? Kurdeşen (Ürtiker) İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

25 Şubat 2022 - Updated on 24 Ağustos 2022
bel ağrısı için 6 doğal çözüm

Bel Ağrısı İçin 6 Doğal Tedavi

25 Mart 2023
kombucha faydaları nelerdir

Kombucha Nasıl Yapılır? Kombucha Faydaları Nelerdir?

27 Mart 2023
haşhaş tohumu yağı faydaları nelerdir?

Haşhaş Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?

23 Ekim 2022 - Updated on 24 Aralık 2022
REKLAM
REKLAM

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışverişİndirim

Güncellenen İçerikler

zinobiotic+ ne i̇şe yarar?

Zinobiotic+ Ne İşe Yarar?

4 Aralık 2023
zinzino

Zinzino Nedir? Balance Oil Gerçekten Faydalı Mı?

29 Kasım 2023

Hindistan Cevizi Yağı Kirpiklere Nasıl Sürülür?

15 Kasım 2023

Detoks İçecekleri Ne İşe Yarar?

15 Kasım 2023

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2023 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.

No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Soğuk Sıkım Yağlar
    • Maserasyon Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
    • Takviyeler
  • Güzellik
  • İlaçsız Market
  • Alışveriş

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - İlaçsız Market.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.