İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?🥥

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?🥥

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
25 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, isminden de anlaşılacağı üzere Hindistan cevizi meyvesinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Doymuş yağ içerdiği için oda sıcaklığında saklandığında katı halde olur. Ancak 78 derece sıcaklıkta sıvıya dönüşür. İçerisindeki faydalı asitler bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğru kullanıldığında, zararları faydalarına kıyasla yok denecek kadar azdır.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

İçindekiler

  • Hindistan Cevizi Yağı Faydaları💖
    • Alzheimer’ı (Alzaymır) Önler
      • Alzheimer (Alzaymır) Nedir?
    • Epilepsi Nöbetlerini Azaltabilir
    • Kalp Sağlığını Korur
    • İyi Kolesterolü (HDL) Yükseltebilir
    • Yağ Yakmaya Teşvik Edebilir
    • Açlık Hissini Azaltır
    • Vajinal Mantarı Azaltır
    • Cilt ve Saç Bakımında Kullanılır
    • Ağız Bakımında Kullanılır
    • Zararlı Karın Yağlarını Eritir
  • Hindistan Cevizi Yağının Yan Etkileri

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları💖

Hindistan cevizi yağı kullanımı gerek cilde olan faydasından gerekse kilo vermeye yardımcı olmasından ötürü son zamanlarda trend olmuştur. Yaygın kullanılan sağlıklı yağlar arasında ilk sırada yer alan hindistan cevizi yağının kozmetik amaçlı faydalarının yanı sıra bünyedeki hayati riskleri azalttığı da kanıtlanmıştır.

Diğer Faydalı Yağlar Hakkında Bilgi Almak İstiyorsanız Tıklayınız

Hindistan cevizi yağının faydaları şunlardır:

Alzheimer’ı (Alzaymır) Önler

Hindistan cevizi yağı, uzun zincirli trigliserit (LCT) içeren yağlardan farklı olarak orta zincirli trigliserit (MCT) içerir. İçerdiği bu MCT’ler-hindistan cevizi yağı ağız yoluyla tüketildiğinde-doğrudan karaciğere geçecektir. Burada hızlıca emilen yağ, ketonlara dönüşür. Bu ketonların ise Alzheimer (Alzaymır) hastalığında onarıcı gücü olduğu belirtilir. Üretilen bu ketonlar Alzaymır hastalarının beyninde azalan glikozun işlenmesini sağlar. Özellikle Alzaymır başlangıcında daha etkili olduğu incelenmiştir. (1*) (2*) (3*)

Keton; karaciğer tarafından üretilen bir çeşit yağ asitidir. Aşırı veya yetersiz üretildiğinde vücutta çeşitli hasarlar meydana gelir.(4*)

Alzheimer (Alzaymır) Nedir?

Alzheimer (Alzaymır), genellikle yaş ilerlemesine bağlı olarak beynin enerji için glikoz kullanma yeteneğini kaybetmesi sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. En büyük belirtisi unutkanlıktır. Yapılan araştırmalar ketonların, Alzheimer (Alzaymır) hastalarının hasarlı beyin hücrelerine alternatif bir enerji sunabileceğini ileri sürüyor. (5*)

2006 yılında yapılan bir çalışmaya göre, hindistan cevizi yağının içerisindeki MCT’ler, Alzaymır’ı hafif seviyede olan hastaların beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardım ediyor. Ancak bu araştırmalar henüz başlangıç aşamasında olduğu için hindistan cevizi yağının Alzheimer’a (Alzaymır) karşı kesin çözüm sunduğuna dair güçlü bir kanıt bulunmamaktadır. (6*)

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları
Hindistan Cevizi Yağı Epilepsi Nöbetlerini Azaltır

Epilepsi Nöbetlerini Azaltabilir

Ketojenik diyet, karbonhidrat tüketimini en aza indirerek protein ve yağ oranı yüksek olan besinlerin tercih edildiği bir beslenme biçimidir. Epilepsi başta olmak üzere bazı sinirsel hastalıkların tedavisinde uygulanır. Faydalı yağın fazla, karbonhidratın az olarak tüketildiği bu diyet, kanda keton konsantrasyonu oluşmasına yol açar. Bu durum da epilepsi nöbetlerinin azami seviyeye inmesini sağlar. İçerisindeki faydalı yağların karaciğerde ketonlara dönüşmesi sonucu epilepsi hastaları tarafından keton üretimini arttırmak için tüketilen hindistan cevizi yağı, bu sayede epilepsi nöbetlerini engellemeye yardımcı olur. (7*)

Ketojenik Diyet Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Kalp Sağlığını Korur

Hindistan cevizi yağının içerdiği MCT isimli faydalı asitlerin bir diğer etkisi de kalp hastalıklarını iyileştirmeye yardımcı olmasıdır. Beyine enerjiyi hızlıca ulaştıran MTC’ler, kandaki iyi kolesterolü (HDL) yükseltir, bunun sonucu olarak da kalp sorunu riski düşmüş olur. Tabiri caizse hindistan cevizi yağının ekmek-su gibi tüketildiği ülkeler üzerinde yapılan araştırmalar da bu bilgiyi doğrulamaktadır. (8*)

1982 yılında, Güney Pasifik’te bir ada ülkesi olan Tokelau halkının yüzde 60’lık kısmının hindistan cevizi yağı kullandığı belirlenmiştir. Nüfusun bu bölümünün o dönemde sağlığının iyi olduğu ve halk arasında kalp hastalığı oranının çok düşük olduğu görülmüştür. (9*)

Hindistan cevizi ve yağının temel gıda malzemeleri arasında yer aldığı ülkelerden biri olan Papua Yeni Gine’de de felç ve kalp hastalığına çok az rastlanılması kayda değer bir başka örnektir. (10*)

İyi Kolesterolü (HDL) Yükseltebilir

Hindistan cevizi yağı yapısındaki doymuş yağlar, vücuttaki iyi kolesterol (HDL) seviyesini yükseltir. Üstelik sadece bununla da kalmaz, kötü kolesterolün (LDL) zararını en aza indirgemeye uğraşır.

40 kadının dahil olduğu bir çalışmada, hindistan cevizi yağının etkileri soya fasulyesi yağıyla kıyaslanır. Sonucunda hindistan cevizi yağının soya yağına oranla iyi kolesterolü arttırdığı ve kötü kolesterolü düşürdüğü görülür. (11*)

116 yetişkinin katıldığı bir başka araştırma sonucunda ise hindistan cevizi yağı içeren bir diyet programı sonrası koroner arter hastalarında iyi kolesterol düzeyinin arttığı kaydedildi.  (12*)

Önemli Bilgi: Koroner arter hastalığı, kalp duvarında biriken yağlanma sonucu meydana gelen kalp ve damar sorunudur.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları
Hindistan Cevizi Yağı, Yağ Yakmada Etkilidir

Yağ Yakmaya Teşvik Edebilir

Obezite, fastfood kültürünün ve hızlı yaşamın olumsuz sonucu olarak ortaya çıkan bir kilo sorunudur. Fazla yağlardan kurtulmak istediği için hindistan cevizi yağına yönelen kişilerin araştırmaları “Hindistan cevizi yağı kilo verdirir mi?” sorusuyla vücut bulmaktadır. (14*)

Hindistan cevizi yağında benzeri diğer yağlardan farklı olarak bulunan MCT’ler, daha uzun zincirli yağ asitlerine oranla vücudunuzun normal şartlarda yaktığı kalori miktarını yükseltir. Bu yönde yapılan bir çalışmaya göre, günde 15-30 gram MCT alan kişinin 24 saatlik enerji yakımı yüzde 5 artıyor. (15*) (16*)

Aristo Diyeti İle 13 Günde 5 Kilo Verin. Aristo Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır? Öğrenmek İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz

Açlık Hissini Azaltır

MCT’lerin önemli bir özelliği de açlık hissini en aza indirmesidir. Vücudun yağları metabolize etme biçimiyle alakalı olan bu durumda ketonlar kişinin iştah ölçülerini daraltır.(17*)

6 sağlıklı erkeğin yer aldığı bir araştırmada, katılımcılara farklı miktarlarda MCT ve LCT içeren yağlar yedirilir. MCT oranı en yüksek yağı yiyen kişinin diğerlerine istinaden daha az kalori aldığı tespit edilir. (18*)

14 sağlıklı erkeğin yer aldığı bir başka çalışma ise kahvaltıda MCT oranı yüksek yağı en çok yiyen kişilerin öğle yemeğinde daha az kalori aldığını ortaya koydu. Örnek çalışmaların yanı sıra -hindistan cevizi yağının MCT bakımından en zengin yağlar arasında yer almasına rağmen- iştahı diğer yağlardan daha fazla kapattığına yönelik kesinleşmiş bilimsel bir kanıt yoktur. (19*)

Vajinal Mantarı Azaltır

Hindistan cevizi yağının içerisindeki laurik asit, vajinal mantara sebep olan küf ve zararlı bakterilerin varlığını ortadan kaldırır.

Laurik asit, hindistan cevizi yağındaki yağ asitlerinin yaklaşık yüzde 50’sini oluşturur. Ayrıca vücut tarafından sindirdiğinde, monolaurin (hindistan cevizi yağında ve anne sütünde doğal olarak bulunan bir bileşken) isimli bir madde meydana gelir. (20*) Hem laurik asit hem de monolaurin bakterisi, mantar vb. zararlı patojenleri öldürme yeteneğine sahiptir. Bu bilgiyi doğrulamak için yapılan test tüpü çalışmaları, söz konusu maddelerin staph enfeksiyonlarına (deri enfeksiyonlarına) yol açan Staphylococcus aureus bakterisini (çeşitli enfeksiyonlara sebep olan bakteri) ve insanlarda yaygın bir maya enfeksiyonu kaynağı olan Candida albicans mayasını (ağızda, vajinada ve bağırsakta görülen mantar türü) öldürmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. (21*)(22*)(23*)

Cilt ve Saç Bakımında Kullanılır

Hindistan cevizi yağının mutfakta kullanımının etkilerine yer verirken cilt ve saç bakımındaki uygulamalarına değinmeden geçmek haksızlık olur. Saçların ve cildin görünümünü iyileştirmek için kullanılan hindistan cevizi yağı kozmetik sektöründe büyük rağbet görmektedir.

Sağlık Tüyoları İçin Tıklayınız

Ek Bilgi: Hindistan cevizi yağının cilt üzerindeki sonuçlarını inceleyen bir çalışmaya göre bu yağ, kuru derinin nemini arttırıyor ve egzama (kuru cildin dökülmesi sorunu) belirtilerini en aza indirgiyor.

Hindistan cevizi yağının yıpranmış saçlarda onarıcı etki gösterdiği de tespit edilmiştir. Bu yönde yapılan çalışmalar sonucunda hindistan cevizi yağının güneşin ultraviyole (UV) ışınlarının yaklaşık yüzde 20’sini engellediği ortaya çıkmıştır. Buna göre saçların güneşte yıpranmasını önlemek için de kullanılır. (24*)(25*)

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları
Hindistan Cevizi Yağı Ağız Kokusunu Giderir

Ağız Bakımında Kullanılır

Yağ çekme, şifalı yağların ağızda çalkalanarak yutulmadan gargara edilmesidir. Geleneksel tıpta çokça kullanılan bu yöntem ismini İngilizce “pulling oil” ifadesinden alır.

Hindistan cevizi yağı ile yağ çekme işleminin ağız sağlığını iyileştirici etkisi vardır. Bu işlem ağızdaki bazı zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Ayrıca diş eti hastalıklarına, diş ağrılarına ve ağız kokusu sorununa çözüm olduğu söylenir. Az da olsa bu sonuçları ortaya koyan bazı çalışmalar vardır. (26*) (27*)

Zararlı Karın Yağlarını Eritir

Viseral yağ, karın boşluğunda oluşan zararlı yağlara denir. Artması durumunda diyabet, kalp ve kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Viseral yağ olarak adlandıran söz konusu karın yağları, karın boşluğuna ve bel çevresine yerleşir.

Ek Bilgi: Hindistan cevizi yağı içindeki MCT’ler, LCT’lere kıyasla göbek yağı eritmeye daha eğilimlidir. En zararlı yağ türü olan karın yağı, birçok kronik hastalıkla yakından ilişkilidir. (28*)

Abdominal obezitesi (karın yağlarının fazla olduğu kilo sorunu) olan 40 kadının dahil olduğu 12 haftalık bir araştırmada, günde 2 yemek kaşığı (30 ml) hindistan cevizi yağı tüketen katılımcıların hem vücut kitle indeksinde (ideal kilo hesaplaması) hem de bel çevresinde önemli bir azalma oldu. (29*)

Hindistan Cevizi Yağının Yan Etkileri

  • Kilo vermeye yardımcı olmasına rağmen fazla kullanıldığında -çok yüksek kalorili olduğu için- ters etki yaparak kolayca kilo alımına sebep olma ihtimali vardır.
  • Ciltte normal koşullarda nemlendirici etkisi gösteren hindistan cevizi yağı, yoğun sivilce ve akne sorunu yaşayan kişiler için uygun olmayabilir. Sebebi ise aşırı yağlı ciltlerde deri gözeneklerinin tıkanma ihtimalidir.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmek İçin En İyi 8 Öneri
Sağlık

Evden Çalışma Nasıl Verimli Hale Getirilebilir? Verimlilik Nasıl Korunur?

Yazan Nur Su Yaman
11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
0

Uzaktan çalışma ismiyle de anılan evden çalışma, kişiler için oldukça...

Read more
Omega 3-6-9 Yağ Asitleri Nasıl Dengelenir?

Omega 3-6-9 Yağ Asitleri Nasıl Dengelenir?

17 Ağustos 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

18 Eylül 2021 - Updated on 26 Nisan 2022
Dehidrasyon Nedir? Dehidrasyon Nasıl Önlenir?

Dehidrasyon Nedir? Dehidrasyon Nasıl Önlenir?

5 Eylül 2021 - Updated on 26 Kasım 2021
Süt Faydaları

Süt Faydaları Nelerdir?

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Badem Sütü

Evde Badem Sütü Nasıl Yapılır?

19 Nisan 2021 - Updated on 15 Mayıs 2021
Karabiberin Faydaları Nelerdir? Tane Karabiber Ne İşe Yarar?

Karabiberin Faydaları Nelerdir? Tane Karabiber Ne İşe Yarar?

7 Ekim 2021
Regl Sivilcesi Neden Çıkar? Nasıl Önlenir?

Regl Sivilcesi Neden Çıkar? Regl Sivilcesini Önlemenin 8 Yolu

26 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Kas Spazmı Belirtileri Nelerdir?

Kas Spazmı Belirtileri Nelerdir?

5 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?

Kapya Biberin Faydaları Nelerdir?🥕

16 Temmuz 2021 - Updated on 21 Temmuz 2021
Sorgum Bitkisi Nedir? Sorgum Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Sorgum Bitkisi Nedir? Sorgum Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

13 Ekim 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Sardunya Yağının 14 Faydası

Sardunya Yağının 14 Faydası

1 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Bıttım Nedir? Bıttım Sabunu Ne İşe Yarar?

Bıttım Nedir? Bıttım Sabunu Ne İşe Yarar?

14 Eylül 2021
Tiroid Hastalığınız Var Mı

Tiroid Hastalığı ve Belirtileri

12 Nisan 2021 - Updated on 12 Haziran 2021
Aralıklı Oruç

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

8 Şubat 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (Mfr)

Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (MFR)

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
Zencefil Faydaları

Zencefilin Kanıtlanmış 16 Faydası 💛

27 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Mantarlı Omlet

Mantarlı Omlet

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Sağlıklı Aşure

Glutensiz ve Rafine Şekersiz Aşure

4 Kasım 2020 - Updated on 23 Kasım 2021
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Kıl Batması Nasıl Önlenir?

Kıl Batması Nasıl Önlenir?

12 Kasım 2021
Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

3 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Köknar İğnesi Yağı Nasıl Kullanılır? Köknar İğnesi Yağı Faydaları Nelerdir?

Köknar İğnesi Yağı Nasıl Kullanılır? Köknar İğnesi Yağı Faydaları Nelerdir?

3 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Renk Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

Renk Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

30 Ağustos 2021
En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

6 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Mide Reflüsü

Mide Reflüsü Doğal Tedavi

11 Temmuz 2020 - Updated on 18 Nisan 2022
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir?

Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir?

14 Kasım 2020 - Updated on 18 Mayıs 2022
Miyalji Nedir?

Miyalji Nedir? Miyalji’ye Sebep Olan 12 Durum

30 Haziran 2021 - Updated on 30 Temmuz 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 5 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 5. Bölüm

9 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.