İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Dövme Yaptırmanın Riskleri

Dövme Yaptırmanın Riskleri

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
16 Ağustos 2021
Dövme Yaptırmanın Riskleri

Dövme Yaptırmanın Riskleri

Kişiler pek çok nedenden dolayı dövme yaptırmak isteyebilirler. Kişileri dövme yaptırmaya iten neden, bazen estetik anlamda hoş bir görünüm elde etmek olabilirken bazen ise önemli bir anı vurgulamak ve bu özel anları vücutlarına kazıyarak ölümsüzleştirmek olabilir.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Duyduğunuzda Yanınızdan Ayırmayacağınız Nane Yağının 15 Faydası! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Dövme yaptırmak çoğu kişi için yaratıcı ve eğlenceli bir deneyimdir. Ancak dövme yaptırmadan önce kişilerin dövme işlemi hakkında detaylı araştırma yapmaları ve işlemin risklerini öğrenmeleri uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

2006 yılında yayınlanan verilere göre Amerika’da yaşayan yetişkinlerin %24’ünün vücudunda dövme bulunmaktadır. Buna rağmen kişilerin büyük bir çoğunluğunun dövme işlemi hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Hatta vücudunda dövme olan ve olmayan kişilerin bulunduğu bir grupla anketler yapılmış ve bu anketlerin sonucunda, ankete katılanların neredeyse %50’sinin, dövmenin zararları hakkında sorulan sorulara yanlış cevap verdiği görülmüştür.

Bu açıdan baktığımızda, dövme yaptıran kişi sayısının bu kadar fazla olmasına rağmen dövme yaptırmak hakkında kişilerin yeterince donanımlı olmaması bu konu hakkında halkın bilgilendirilmesi gerektiğini göstermektedir.

Dövme Yaptırmanın Riskleri
Dövme Mürekkepleri Zararlı Mıdır?

İçindekiler

  • Dövme Mürekkepleri Zararlı Mıdır?
  • Dövme Yaptırmanın Sağlık Üzerindeki Yan Etkileri
    • Alerjik Reaksiyonlar
    • Cilt Reaksiyonları ve Enfeksiyon
    • Granülom ve Keloid Oluşumu
    • Kanserojen Etkiler
  • Kına Kullanmak Daha mı Güvenli?
  • Dövme Detoksu Nedir?
    • Dövme Detoksu Nasıl Yapılmalıdır?

Dövme Mürekkepleri Zararlı Mıdır?

Dövmelerin ya da dövme işlemi esnasında kullanılan mürekkeplerin zararlı mı yoksa zararsız mı olduğunu açıklamadan önce dövme işleminin nasıl yapıldığı hakkında bilgi vermekte fayda var.

Dövme sanatçısı iğneler kullanarak mürekkebi cilde kalıcı şekilde enjekte eder. Vücutta oluşan küçük kesikler, yarayı kapatmak ve yabancı maddelerden bölgeyi korumak için bölgeye makrofajlar gönderir. Deriye işlenen mürekkep parçacıkları, vücudun yok edemeyeceği büyüklüktedir ve bu nedenle dermis tabakasında kalır.

Dövme işlemi yapılırken renklendiriciler partikül parçacıklarını oluşturmak için gliserin benzeri taşıyıcı bir sıvı ile karıştırılır. Dövme mürekkeplerinde istenilen rengi elde etmek için pigmentler genellikle minerallerden ya da azo pigmentlerden türetilir. Ancak azo pigmentler bozulabilir ve toksik bileşikleri kana karışabilir. Bu durum sağlık açısından oldukça büyük zararlara neden olabileceği için araştırmacıların oldukça dikkatini çekmiştir. Bu nedenle bu konu hakkında detaylı çalışmalar ve incelemeler yapmaktadırlar.

Araştırmalara göre dövme mürekkeplerinin farklı renklerinde bulunan kimyasallar:

  • Kırmızı- azo pigmentler, cıva, kadmiyum ve demir
  • Mavi- kobalt, bakır
  • Yeşil- krom, kurşun, alüminyum ve bakır
  • Sarı-kadmiyum, kurşun ve çinko
  • Turuncu- kadmiyum
  • Beyaz- kurşun, titanyum, çinko ve baryum
  • Siyah- nikel

Ancak dövme mürekkeplerinde bulunan kimyasallar bunlarla sınırlı değil. Dövme mürekkeplerinde aynı zamanda bakteriler, katkı maddeleri ve nanopartiküller bulunmaktadır. Bu maddeler, vücuda girdiklerinde vücuttaki organizmalara büyük ölçüde zarar verebilmektedirler.

British Journal of Dermatology’de yayınlanan araştırma sonuçlarına göre nano parçacıkların kan dolaşımına kadar nüfuz edebildiği gözlemlenmiştir. Nano parçacıkların önemli ölçüde sinir hasarına neden oldukları bilinmektedir. Uzun vadede, nano parçacıkların kanser riskini önemli ölçüde arttırdığı da bilinen yan etkileri arasındadır.

Yapılan araştırmalar sonucunda siyah mürekkebin diğer mürekkeplere kıyasen daha yüksek seviyede nanoparçacık içerdiği ortaya çıkmıştır. Ayrıca yapılan çalışmalar, dövme mürekkebinin koruyucu madde içerse bile Staphylococci, Streptococci ve Pseudomonas gibi bazı bakterilerle kontamine olduğunu göstermekttedir.

Bilim adamları yapmış oldukları çalışmalar ve araştırmalar sonucunda cilt tabakasında kalan pigmentlerin vücuda kesin anlamda zararının olup olmadığını netleştirememişlerdir. Ancak küçük pigmentlerin lenfatik sistemlere geçtiğini ve lenf düğümlerinde biriktiğini kesinleştirmişlerdir.

Dövme Yaptırmanın Riskleri
Dövme Yaptırmanın Sağlık Üzerindeki 4 Olası Yan Etkisi

Dövme Yaptırmanın Sağlık Üzerindeki Yan Etkileri

Yaptıran kişi için eğlenceli bir deneyim olan dövmenin sağlık üzerinde 4 adet olası yan etkisi bulunmaktadır. Bazı kişiler hiç yan etki yaşamayabilir. Ancak bazı kişilerde de aşağıda vermiş olduğumuz yan etkilerden bazıları görülebilmektedir.

Alerjik Reaksiyonlar

Dövme işleminden sonra kişilerin, alerjik reaksiyonlarla karşı karşıya kalma ihtimalleri oldukça yüksektir. Dövme mürekkebinin neden olduğu alerjik reaksiyonların belirtileri şunlardır:

  • Ciltte kabarma
  • Ciltte meydana gelen şişlikler ve kabarcıklar
  • Cildin pul pul dökülmesi
  • Dövme yapılan bölgeden sulu akıntı gelmesi

Bazı durumlarda ise alerjik reaksiyonlar hayati risk taşıyacak boyutlara ulaşır. Kişi nefes almada güçlük çeker, şiddetli baş ağrısı yaşar, kalp atışları hızlanır ve baş dönmesi yaşayabilir. Bu durumda kişinin en yakın sağlık kurumuna başvurması ve acil olarak müşahede altına alınması gerekir.

Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Cilt Reaksiyonları ve Enfeksiyon

Dövme yapılırken kullanılan iğneler cilde zarar verir ve kan damarlarının kırıldığı yerde kanın pıhtılaşmasına neden olur. Bundan dolayı dövme yapılan bölge şişer, morarır ve bölgede iltihaplanma meydana gelir. İltihaplanma iyileşme süreci içerisinde normaldir ancak yine de dikkate alınması ve göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Uygun bakımın ve bölgeye gereken hijyenin gösterilmesi durumunda iltihaplanma azalır.

The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology’de yayınlanan bir araştırma raporuna göre dövme işlemi sonrasında ciddi yan etkiler görülmesi ve aseptik inflamasyon gerçekleşmesi mümkündür.

İtalya’da yapılan anketler sonucunda, yeterli donanıma sahip olmayan tesislerde dövme işleminin yapılmasının enfeksiyon riskini arttırdığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle uzmanlar dövme yaptıracak kişilere, profesyonel anlamda eğitim almış dövme sanatçılarını tercih etmelerini ve steril stüdyolarda işlem yaptırmalarını önermektedirler.

Deriye enjekte edilen dövme mürekkebi, şişlik, kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık gibi enfeksiyon belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Enfeksiyon ciddi boyutta olursa eğer dövmenin yapıldığı bölgede kalıcı izler oluşabilir.

Granülom ve Keloid Oluşumu

Dövme yapılan bölgenin enfekte olması durumunda granülomlar ortaya çıkabilir. Granülomlar küçük doku parçacıkları haline gelen iltihaplardır. Granülomlar, enfekte olan bölgeyi yabancı maddelerden korumak amacıyla bağışıklık hücreleri tarafından oluşturulurlar.

Ayrıca dövmelerle ilgili enfeksiyonlar cilt iyileştikten sonra keloidlere ve yara izlerine neden olabilir. Dövme yaptırırken bölgeye uygulanan kesiler, keloid büyümesini tetikleyebilir.

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem İçin Tıklayın.

Kanserojen Etkiler

2018 yılında yapılan bir araştırma sonucunda, dövme işlemiyle bağlantılı 63 kanser vakası tespit edilmiştir. Araştırmalar ve çalışmalar hâlâ devam ediyor olsa da elde edilen veriler siyah, mavi ve kırmızı dövme mürekkeplerinin kanserojen madde potansiyelinde olduklarını göstermektedir.

Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?🌻 Kaynak
Dövme Yaptırmanın Riskleri
Kına Kullanmak Daha Mı Güvenli?

Kına Kullanmak Daha mı Güvenli?

Dövme yapılırken cilde kalıcı dövme mürekkebi enjekte edilir. Ancak kına geçicidir ve genellikle 2 ya da 3 hafta içerisinde kaybolur. Çoğu kişi için kına daha güvenli görünse de aslında durum tam olarak böyle değildir.

FDA, geçici dövmelerin de ciddi yan etkilere yol açabileceğini söylemektedir. Raporlar bazı kına boyalarının içerisinde p-fenilendiamin adı verilen bir bileşen bulunduğunu göstermektedir. Bu bileşenin vücuda enjekte edilmesi durumunda vücutta kızarıklık, kabarcıklar, ciltte pigmentasyon kaybı, güneş ışığına karşı artan hassasiyet ve yara izleri ortaya çıkabilir.

Dövme Detoksu Nedir?

Dövme yaptırmak istiyorsanız ve dövme yaptırmanın uzun vadeli etkileri hakkında endişeleriniz varsa dövme işlemi öncesinde dövme detoksu uygulayabilirsiniz. Dövme detoksu vücudunuzdaki istenmeyen bileşiklerden bazılarının temizlenmesini sağlar. Dövme detoksu, dövmeden dolayı ciltte meydana gelecek olan olumsuz etkileri engellemez ya da tedavi etmez. Ancak dövme detoksu, vücudun karşılaştığı tehlikeli bileşenleri atmasına yardımcı olur.

Dövme Detoksu Nasıl Yapılmalıdır?

Dövme detoksu ya da diğer adıyla ağır metal detoksu yaparken bazı gıdaları normalden daha fazla tüketmeniz gerekmektedir. Bu gıdalardan bazıları şunlardır:

  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Antioksidan özelliği olan otlar ve baharatlar
  • İçerisinde C vitamini bulunan gıdalar
  • Sarımsak ve soğan
  • Keten
  • Chia tohumu

Ayrıca bu besinleri tüketirken kişinin bol miktarda su içmesi gerekir. Bu sayede kişi vücudundaki zararlı maddeleri dışarı atabilir.

Katkı maddeleri içeren ve organik olmayan gıdaları tüketmekten detoks sürecinde kaçınılması gerekir.

Vücuttan atılmasını sağlamak için, ağır metalleri parçalamaya yardımcı olan besinlerin bol bol tüketilmesi gerekir. Klorella, C vitamini, deve dikeni ve probiyotikler ağır metallerin vücuttan daha kısa sürede atılmasını sağlayan besinlerdir.

Şelasyon tedavisi, aktif kömür tedavisi ve bentonit kil gibi uygulamalarda detoks sürecini olumlu yönde etkileyecek ve kısa sürede daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacak ek tedavi yöntemlerindendir.

Özetle dövme yaptırırken detaylı araştırma yapmak gerekmektedir. Yapılan çalışmalar, pek çok insanın dövmenin risklerinin farkında olmadığını hatta dövme yaptıran kişilerin bile yeterli bilgilere sahip olmadığını göstermektedir.

Ağır Metaller Nasıl Temizlenir?🍀  Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (Mfr)
Sağlık

Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (MFR)

Yazan Nur Su Yaman
27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
0

Miyofasyal gevşetme terapisi, profesyonel bir sporcu da olsanız günlük yaşamda...

Read more
Karaciğer Detoksu: 6 Adımlı Karaciğer Nasıl Temizlenir?

6 Adımda Karaciğer Detoksu

23 Ocak 2021 - Updated on 22 Mayıs 2021
Otoimmün Hastalık Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Otoimmün Hastalıklar Nelerdir?

23 Haziran 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Çay İçerken Dikkat! Çayın İçerisinde Plastik Maddeler Tespit Edildi

Çayın İçerisinde Bulunan Plastik Maddeler ve Zararları

2 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir?

Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir?

10 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Ülseratif Koliti Olanlar Ne Yemeli? Takviyeler Ve Doğal Çözümler

Ülseratif Koliti Olanlar Ne Yemeli? Takviyeler ve Doğal Çözümler

15 Şubat 2022
Sindirim, Göz Sağlığı Ve Daha Fazlası İçin Çerimoya Meyvesi

Çerimoya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

1 Ocak 2022 - Updated on 10 Şubat 2022
Hint Yağı Nedir? Hint Yağı Ne İşe Yarar?

Hint Yağı Nedir? Hint Yağı Ne İşe Yarar?

15 Eylül 2021
Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

10 Eylül 2021 - Updated on 15 Kasım 2021
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır?

Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Akyuvar Beyaz Kan Hücresi (Wbc)

Akyuvar Beyaz Kan Hücresi (WBC)

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Ceviz Yağının Umut Veren 8 Faydası

Ceviz Yağı Faydaları Nelerdir? Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Karabiberin Faydaları Nelerdir? Tane Karabiber Ne İşe Yarar?

Karabiberin Faydaları Nelerdir? Tane Karabiber Ne İşe Yarar?

7 Ekim 2021
Limon Çayı Nasıl Hazırlanır? Limon Çayı Faydaları Nelerdir?

Limon Çayı Nasıl Hazırlanır? Limon Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021
Kronik Ağrı Sendromu Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Kronik Ağrı Sendromu ve Doğal Tedavi Yöntemleri

9 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
Kırmızı Et Faydaları

Kırmızı Et Faydaları

8 Temmuz 2020 - Updated on 15 Mayıs 2021
Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Kaya Tuzu Nasıl Oluşur?

Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Kaya Tuzu Nasıl Oluşur?

29 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

1 Ağustos 2021
Hodan Yağı Faydaları Nelerdir? Hodan Yağı Ne İşe Yarar?

Hodan Yağı Faydaları Nelerdir? Hodan Yağı Ne İşe Yarar?

26 Eylül 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Regl Sivilcesi Neden Çıkar? Nasıl Önlenir?

Regl Sivilcesi Neden Çıkar? Regl Sivilcesini Önlemenin 8 Yolu

26 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

19 Ağustos 2021
Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği ve Doğal Tedavi Yöntemleri

22 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Tok Tutan Besinler

Tok Tutan Besinler

14 Nisan 2021 - Updated on 1 Ocak 2022
Ekoterapi: Doğanın İyileştirici Gücü

Ekoterapi: Doğanın İyileştirici Gücü

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
Toksik Ne Demek?

Toksik Nedir? Toksik Ne Demek?

7 Nisan 2021 - Updated on 24 Şubat 2022
Tırnakta Beyaz Lekeler (Leukonychia) Neden Oluşur?

Tırnakta Beyaz Lekeler (Leukonychia) Neden Oluşur?

14 Temmuz 2021
Vitamin Ve Mineral Takviyeleri Kullanım Rehberi

Vitamin ve Mineral Takviyeleri Kullanım Rehberi

6 Mayıs 2022 - Updated on 9 Mayıs 2022
Diş Beyazlatmak Zararlı Mıdır?

Diş Beyazlatmak Zararlı mıdır?

23 Temmuz 2021 - Updated on 8 Ağustos 2021
Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir? Topuk Dikeni Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikeni Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir?

4 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Parmesanlı Chia Tohumlu Cips

Parmesanlı Chia Tohumlu Cips

16 Ocak 2021 - Updated on 21 Nisan 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.