İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

Portakal Çiçeği Nasıl Kullanılır? Portakal Yağı Cilde Sürülür mü? Portakal Çiçeği Yağı Cilde Faydaları, Evde Portakal Çiçeği Yağı Nasıl Yapılır?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
22 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

Uçucu yağ çeşitleri içerisinde en güzel kokulardan birisine sahip olan Portakal Çiçeği Yağı, diğer adıyla Neroli, elle seçilerek hazırlanmış bin kadar çiçeğin özünden çıkarılmaktadır. Narenciye ve çiçek aromasını içinde barındıran bu yağ, kokusu kadar sağlığa olan etkileri ile oldukça özel bir uçucu yağ kategorisindedir.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN

 


Güçlü Bir Bağışıklığa Sahip Olmanız İçin Gereken Vitaminler! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Sinir sistemini rahatlatması, mutsuzluk ve depresif duyguların giderilmesi gibi psikolojik faydalarının yanı sıra kan basıncını düşürmek için kullanılmaktadır. Ayrıca stres hormonu olarak da bilinen kortizolun daha az salgılanmasını sağlamaktadır. {1*}

İçindekiler

  • Portakal Çiçeği Yağı Nedir?
  • Portakal Çiçeği Yağının Faydaları Nelerdir?
    • Ağrılara Karşı Etkilidir
    • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
    • Stresi Azaltır ve Menopozun Olumsuz Etkilerini Engeller
    • Tansiyonu Düşürür, Stresi Azaltır
    • Anti-mikrobik ve Antioksidan Etkiye Sahiptir
    • Cildi Onarır ve Gençleştirir
    • Epilepsi Nöbetlerine Karşı Önleyici Etkiye Sahiptir
  • Portakal Çiçeği Yağı Nasıl Kullanılır?
    • Portakal Çiçeği Yağı İçin Pratik Tarifler
  • Portakal Çiçeği Yağının Zararları Nelerdir?

Portakal Çiçeği Yağı Nedir?

Portakal çiçeği yağı, acı portakal ağacının çiçeklerinden elde edilen uçucu yağlardan birisidir. Güzel kokusu ve vitamin deposu olan bu ağacın, adını aldığı acı ve olgunlaşmış meyvelerinden portakal yağı, yapraklarından ise turunç yağı çıkarılmaktadır. Acı portakal ağacının kökenleri ise Afrika ve Asya’ya dayanırken günümüzde özellikle Akdeniz bölgesinin en gözde ağaç sistemlerinden birisini oluşturmaktadır. Amerika kıtasında ise Florida ve Kaliforniya gibi ılıman iklim kuşağına sahip bölgelerinde yetiştirilmektedir. Baharın başlamasıyla birlikte canlanan ağacın mayıs ayından itibaren çiçekleri açmaya başlar. İşte portakal çiçeği yağı, baharla birlikte ortaya çıkan bu çiçeklerden yapılmaktadır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli detay, çiçeklerin toplandıktan hemen sonra yağının çıkarılması için işleme alınmasıdır. Koparıldıktan çok kısa bir süre sonra içindeki yağ oranını kaybetmeye başlayan çiçekler için zamanlamaya dikkat edilmelidir. Ayrıca içeriğinin kalitesini koruması için de çiçeklerin elle toplanması ve mümkün olduğu kadar ezilmemesine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Bu kadar hassas koşullarda üretilen portakal çiçeği yağının içindeki ana bileşenler ise şu şekildedir:

  • % 28 oranında linalool (sakinleştirici, stres önleyici bileşik)
  • % 19 oranında linalil asetat (kaygı giderici ve uyku getirici bileşik)
  • % 9 oranında nerolidol (ağrı giderici bileşik)
  • % 9 oranında e-farnesol (anti bakteriyel öz)
  • % 5 oranında a-terpineol (burun tıkanıklığı ve nezle gibi durumlarda etkilidir)
  • % 4 oranında limonen (antioksidan özelliğe sahip bir bileşen)
Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?
Portakal Çiçeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Portakal Çiçeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Acı portakal ağacının mucizevi çiçeklerinden, buharlı damıtma yöntemiyle elde edilen bu özel, uçucu yağın sağlık açısından birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Ağrı ve iltihapları engellerken stres gibi sinir sistemini etkileyen sorunları en aza indirmektedir. Menopoz dönemlerinde tercih edilen bu yağın kolesterolü düşürmesinin yanı sıra antioksidan etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında da tercih edilen portakal çiçeği yağının faydalarını daha detaylı bir şekilde aşağıda bulabilirsiniz.

Ağrılara Karşı Etkilidir

Portakal çiçeği yağında bulunan bileşenler, vücutta oluşan ağrıların engellenmesi ve giderilmesinde etkili bir rol oynamaktadır. Özellikle ağrı kaynaklı bölgesel hassasiyet hissini ve genel ağrıları gidermede oldukça etkilidir.

Kronik Ağrı Sendromu ve Doğal Tedavi Yöntemleri İçin Buraya Tıklayın.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

“Journal of Natural Medicines” isimli dergideki bir araştırmaya göre portakal çiçeği yağının, akut veya kronik olarak vücuttaki bağışıklık kökenli aktiviteleri düzenlediği görülmüştür. Enfeksiyon, yaralanma gibi olağanüstü durumlarda vücudun bağışıklık sisteminin harekete geçmesi olarak adlandırılan inflamasyon etkilerini hafifletmektedir. {2*}

Stresi Azaltır ve Menopozun Olumsuz Etkilerini Engeller

Menopozla birlikte birçok kadın, fiziksel ve psikolojik anlamda çok fazla sorun yaşayabilmektedir. Kadınların hayatını olumsuz etkileyen birçok menopoz semptomunun giderilmesinde, östrojen hormonunun azalmasında ve genel olarak strese dayalı sorunların çözülmesinde portakal çiçeği yağından faydalanılmaktadır.

Kore Üniversitesi Hemşirelik Okulu tarafından 2014 yılında yapılan bir araştırma, menopoz sonraki süreçteki 63 sağlıklı kadın üzerinde yapılmıştır. Bu kadınlar, 5 gün boyunca günde 2 defa, 5 dakikalık sürelerde portakal çiçeği yağı ve badem yağı ile soluma yöntemi şeklinde test edilmiştir.

Araştırma sonucunda, badem yağı soluyan grupla kıyaslandığında portakal çiçeği ile etkileşeme geçen kadınların kan basıncı, nabız hızı, stres seviyesi ve östrojene bağlı konsantrasyon değerlerinde olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Elde edilen diğer sonuçlar ise yine portakal çiçeği yağını soluyan kadınların menopoza bağlı sorunlarının hafiflediği, cinsel isteklerinin arttığı ve kan basınçlarının ise düştüğü gözlemlenmiştir. {3*} 

Tansiyonu Düşürür, Stresi Azaltır

Yüksek tansiyon problemi olan 83 hasta üzerinde yapılan ve “Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp” dergisinde yayımlanan bir çalışma dikkat çekicidir. Bu 83 kişi, 24 saat boyunca portakal çiçeği yağı koklatılarak gözlemlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre bu kişilerin kan basıncının ve stres seviyelerinin düştüğü gözlemlenmiştir.

Bu araştırma gösteriyor ki, portakal çiçeği yağının, belirli bir oranda ve dikkatli şekilde solunması sonucunda kan basıncı ve stres değerleri düşmüştür. Bu durum da tansiyon değerlerinin normale dönmesi için oldukça etkilidir. {4*}

Anti-mikrobik ve Antioksidan Etkiye Sahiptir

Acı portakal ağacından toplanan çiçeklerle üretilen bu yağın sadece güzel kokması, tansiyonu dengelemesi ve stresi azaltmasının yanında vücudu korumaya yönelik etkileri de dikkat çekicidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, portakal çiçeği yağı aynı zamanda antioksidan ve anti-mikrobik etkilere sahiptir.

“Pakistan Journal of Biological Sciences” dergisinde yayınlanan bir çalışmada, bu güzel kokulu yağın içeriğinde 6 türde bakteri, 2 türde maya ve 3 türde mantara karşı etkili bileşen bulunmuştur. Bu güçlü bileşenler sayesinde portakal çiçeğinin düzenli kullanımında, bakterilerin neden olduğu bir hastalık olan “Pseudomonas Aeruginosa” enfeksiyonunu engellediği, öte yanda birçok enfeksiyon türünde antibiyotikten daha etkili olduğu gözlemlenmiştir. {5*}

Sibo İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Cildi Onarır ve Gençleştirir

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için doğal yöntemleri kullanan herkes için bitkisel yağlar önemlidir. Cildin esnekliğini arttırması, cilt hücrelerinin yenilenmesi ve yağ dengesinin korunmasında etkili olan portakal çiçeği yağı, tüm cilt tiplerinde kullanılabilmektedir. Ayrıca bu güzel kokulu yağ, cildin hücresel düzeyde yenilenmesi, kırışıkların engellenmesi ve ciltteki lekelerin giderilmesi için kullanılmaktadır. Önemli bir cilt problemi olan çatlakların oluşumunu engellemektedir. Mikroplara karşı cildi korumasını nedeniyle de kızarıklık veya mikrobik lezyonlara karşı iyi bir koruma sunmaktadır. {6*}

Epilepsi Nöbetlerine Karşı Önleyici Etkiye Sahiptir

Beyindeki normal elektriksel aktivitelerin değişiklik göstermesiyle ortaya çıkan epilepsi nöbetleri, öncesinde bazı semptomlar sergilemekle beraberinde bazen hiç belirti göstermemektedir. Nöbet başladıktan sonra da şiddetli sarsıntı, kontrol kaybı gibi bulgulara rastlanmaktadır. 2014 yılında yapılan bir çalışma, portakal çiçeğinin epilepsi nöbetleri üzerindeki etkisine odaklanmıştır. Çalışma sonundaki bulgulara göre nöbetin engellenmesi ve nöbet anındaki semptomların azaltılması konusunda bu yağın olumlu sonuçları gözlemlenmiştir. {7*}

Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?
Portakal Çiçeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal Çiçeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal çiçeği yağı %100 saf içerikle veya jojoba yağı gibi başka bir yağla seyreltilmiş şekilde satın alınması önerilmektedir. Saf olan içerik, diğer yağlarla yapılan karışıma oranla daha pahalıdır. Bu yağın günlük kullanımındaki bazı öneriler aşağıdadır.

  • Rahatlama ve stresten arınma: Yoğun bir günün arından eve dönünce portakal çiçeği yağı koklanabilir. Zihinsel ve bedensel olarak kişide rahatlama hissi yaratırken zihinsel yorgunluğun da giderilmesinde etkilidir.
  • Rahat bir uyku için: Uyumadan hemen önce, biraz pamuk üzerine damlatılan bir damla portakal çiçeği yağı damlatarak koklanabilir. Böylece rahat bir uyku çekerek ertesi güne zinde başlamak mümkündür.
  • Akne tedavisi: Anti-bakteriyel özelliği sayesinde sivilce tedavisinde, akne oluşumunun engellenmesinde ve oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Hafif ıslatılmış pamuğa birkaç damla portakal çiçeği yağı damlatarak sorunlu bölgelere hafifçe sürmek yeterlidir.
  • Temiz hava için: Bulunduğunuz ortamdaki havayı temizlemek, ferah ve huzurlu bir ortam yaratmak için evin farklı köşelerine buhurdanlık veya sprey yoluyla kokusunu yaymak yeterlidir.
  • Stresi azaltmak: Birçok nedenle ortaya çıkabilecek stres, kaygı, panik, şok ile depresyon gibi ruhsal sorun yaşayan insanların karşılaştıkları en büyük sorun rahatlayamamaktır. Bu tip sorunlara karşı, portakal çiçeği yağından 3 veya 4 damla eklenmiş suyla banyo yapmak veya ayakların bekletileceği bir su hazırlamak etkili olacaktır.
  • Baş ağrılarını hafifletmek: Stres veya yorgunluğa bağlı baş ağrılarında, migren veya benzeri kronik temelli ağrılarda kullanılabilir. Sıcak veya soğuk şekilde başınıza uygulayacağınız bir komprese birkaç damla portakal çiçeği yağı damlatmak yeterlidir.
  • Kan basıncını düşürmek: Uçucu yağların su ile karıştırılarak havaya verilmesi veya direk koklama gibi yöntemlerle portakal çiçeği yağını kullanmak, kan basıncını düşürmektedir. Stres hormonu olan kortizol dengesini sağlamak için de aynı yöntemler kullanılabilir.
  • Cildin temizlenmesi ve yenilenmesi: Bir veya iki damla portakal çiçeği yağının, yüz kremi ve argan, jojoba gibi yağlarla karıştırılmasıyla elde edilen kremi düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta, yüz kreminin kokusuz olmasıdır.
  • Kramp şikâyetlerini ortadan kaldırmak: Özellikle “Premenstrüel Sendrom” olarak bilinen ve kişinin belirli dış etkenler veya fiziksel değişimler sonucunda ruh halindeki sorunlarla ortaya çıkan kramp, ağrı benzeri huzursuzluk gibi sendromlarda portakal çiçeği yağı kullanılabilir. Banyo suyuna birkaç damla ekleyerek düzenli kullanıldığında kramplara bağlı sorunların azaldığı görülecektir.
  • Spazmlara bağlı şikayetleri geçirmek: İster doğrudan cilde uygulayarak isterse su ile havada solunmasını sağlayarak kullanılan portakal çiçeği yağı, özellikle iç organlardaki kasılmaları azaltmaktadır. Kolon problemlerinde, ishal ve benzeri bağırsak sorunlarında, sinirsel gerginliklerde rahatlamak için karın bölgesine bu yağı sürmek yeterlidir.
  • Doğum sancılarını rahatlatmak: Doğum anı kuşkusuz kadınlar için zorlu bir süreç olmakla beraber takviyelerle birlikte birçok ağrılı durum azaltılabilir. Korku ve endişe gibi duyguları gidermek, stresi düşürmek için portakal çiçeği yağı koklanabileceği gibi sırtın alt bölgelerine masaj yapılarak da sürülebilir.
  • Çatlakların azaltılması: Ciltteki çatlak oluşumları ve zamanla oluşan kılcal damar kırılmalarında bu yağı krem veya losyon olarak kullanmak birçok şikayeti azaltacaktır.

Portakal Çiçeği Yağı İçin Pratik Tarifler

Güzel bir aromaya sahip olan portakal çiçeği yağı tek başına kullanılabileceği gibi papatya, zencefil, yasemin, ardıç, lavanta, gül, sandal ağacı, mandalina gibi diğer yağlarla da karışımı mümkündür. Birçok alanda kullanılan bu hoş aromalı yağ, evde yapacağınız bir deodorant için de ideal bir seçimdir. Teninizde uzun süreli güzel bir koku bırakmasının yanında işlevsel olarak da terlemeye karşı etkilidir.

Portakal Çiçeği Yağından Vücut ve Oda Spreyi Tarifi:

Malzemeler:

  • 25 damla portakal çiçeği yağı
  • Yarım su bardağı içme suyu

Yapılışı:

  • Portakal çiçeği yağını ve suyu tercihen bir sprey şişesinde karıştırın.
  • İyice karıştığından emin olana kadar çalkalayın.
  • İster cildinize ister evinizdeki her köşede güvenle kullanabilirsiniz.

Portakal Çiçeği Yağının Zararları Nelerdir?

Doğadaki her besin maddesi ve bitki gibi portakal çiçeği yağının da kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle bu yağı su ile seyrelterek kullanmak önemlidir. Göz veya burun gibi bölgelerde, direk temasından kaçınmak gerekmektedir. %100 saf içeriğinden emin olunmayan portakal çiçeği yağı, dahili olarak tüketilmemelidir. Diğer tüm uçucu yağlar gibi bu yağın da çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanması tavsiye edilmektedir.

Olası bir alerjik reaksiyona karşı portakal çiçeği yağını, ön üst kol gibi hassas olmayan bir bölgede, minimum seviyede denenmesi önerilmektedir. Genel olarak bu yağ ciltte tahriş edici veya hassasiyet yaratan bir yağ olmadığı için alerjik bir durum olup olmadığından veya yağ içeriğinin güvenirliğinden emin olmak gerekmektedir.

Kaynakça

{1*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23259002/

{2*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25762161/

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25024731/

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23259002/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24163946/

{6*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2459252/

{7*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25532295/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Betainin Faydaları Nelerdir? Betain İçeren Besinler Nelerdir?
Sağlık

Betainin Faydaları Nelerdir? Betain İçeren Besinler Nelerdir?

Yazan Büşra Demircan (Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni)
25 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
0

Betain, vücudu protein sentezine teşvik etmektedir. Bu sayede kalp sağlığının...

Read more
1 Haftada 5 Kilo Verdiren Dukan Diyeti Nasıl Yapılır

5 Kilo Verdiren Dukan Diyeti Nedir?

1 Nisan 2021 - Updated on 14 Mayıs 2021
Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? Bergamot Yağı Neye İyi Gelir?

Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? Bergamot Yağı Neye İyi Gelir?

24 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Hazırlanır?

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Mide Ülseri

Mide Ülseri ve 5 Doğal Tedavi

7 Ağustos 2020 - Updated on 5 Aralık 2021
Öksürüğün Giderilmesinde Kullanılan 7 Uçucu Yağ

Öksürük Tedavisinde Kullanılan 8 Uçucu Yağ

20 Aralık 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

24 Ekim 2021 - Updated on 28 Ekim 2021
Doğal Yollarla Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doğal Yollarla Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?

30 Eylül 2021 - Updated on 30 Ocak 2022
Anksiyete Nedir? Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Anksiyete Nedir? Anksiyete Nasıl Geçer? 😣 Anksiyete İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

13 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Çatlaklar İçin Ev Yapımı Doğal Çatlak Kremi

Ev Yapımı Doğal Çatlak Kremi Nasıl Yapılır?

30 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir? Topuk Dikeni Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikeni Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir?

4 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

23 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Yasemin Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

24 Eylül 2021 - Updated on 17 Ocak 2022
Magnezyum Takviyesi Nedir Nasıl Kullanılır

Magnezyum Takviyesi Nedir?💊

26 Mayıs 2021 - Updated on 15 Mart 2022
Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

12 Temmuz 2021 - Updated on 2 Aralık 2021
Böbrek Büyümesi (Hidronefroz) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Böbrek Büyümesi (Hidronefroz) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

25 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Toksik Küf Maruziyeti Ve Küf Zehirlenmesi

Toksik Küf Maruziyeti ve Küf Zehirlenmesi

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Mikro İğneleme Nedir?

Mikro İğneleme Nedir? Mikro İğneleme Ne İşe Yarar?

13 Kasım 2021
En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ

En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ

9 Şubat 2022 - Updated on 25 Nisan 2022
Hacamat Nedir? Faydaları Nelerdir? Hacamat Nerede Yaptırılır?

Hacamat Nedir? Hacamat Nerede Yaptırılır?

16 Ocak 2021 - Updated on 14 Haziran 2021
Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir?

12 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Haşimato Nedir?

Haşimato Tiroidi Nedir? Haşimato Tedavisi🎗

25 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
Polikistik Over Sendromu (Pcos) Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Pcos Ve Kısırlık Arasındaki İlişki Nedir?

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?♀️ Nasıl Geçer?✔️

30 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Sürekli Ayak Sallamadan Kurtulma Yolları Nelerdir? Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

Sürekli Ayak Sallamadan Kurtulma Yolları Nelerdir? Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

21 Ağustos 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? 💛 Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

5 Ekim 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir?

4 Ağustos 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Fibromiyalji Tedavi Yöntemleri

Fibromiyalji Tedavi Yöntemleri

6 Ekim 2020 - Updated on 13 Mart 2022
Kekik Yağı Faydaları Nelerdir?

Kekik Yağı Faydaları Nelerdir?

2 Haziran 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Susam Yağı Mucizesi

Susam Yağı Mucizesi

14 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Glütensiz Beslenmek Nedir? Pratik Glütensiz Tarifler Nelerdir?

Glütensiz Beslenmek Nedir? Pratik Glütensiz Tarifler Nelerdir?

21 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.