İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Güzellik > Saç Boyası Kanser Yapar mı? | Saç Boyama

Saç Boyası Kanser Yapar mı? | Saç Boyama

Saç Boyama Kanser Yapar mı? Saç Boyama Araştırması

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
Saç Boyası Kanser Yapar Mı? | Saç Boyama

Saç Boyası Kanser Yapar mı? | Saç Boyama

Saç boyası için yapılan yeni araştırmalar, kimyasal saç ürünlerinin sık kullanılması ile meme kanseri arasında bir bağlantı olduğunu gösterdi. Araştırmacılara göre ise kimyasal saç ürünlerinin kullanılmasının tek başına meme kanseri riskini belirleme olasılığı düşüktür. Fakat yine de kimyasallardan kaçınmanın faydalı olabileceği söylenmektedir.

Güzellik Tüyoları İçin Tıklayınız


Omega 3 Bakımından Zengin Balık Yağının Faydaları Nelerdir? Youtube Videomuzdan İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Lenfoma ve mesane kanserine neden olan 22 çeşit kimyasal katkı maddesinin saç boyası üretiminde kullanılması yasaklanmıştır. Ancak bu saç boyamanın artık zararsız olduğu anlamına gelmemektedir. Saç boyası üretiminde kullanılan ve yeterince araştırılmayan katkı maddeleri ve yeni kimyasal katkı maddeleri de benzer tehlikeler oluşturabilir. Kafada bıngıldak denilen ve vücudun her hücresiyle bağlantılı bir enerji merkezi vardır. Buna ek olarak iki kaş arasından ense çukuruna kadar uzanan bölgede bulunan yaklaşık 100 tane akupunktur noktası vardır ve idrar yolları enerji kanalı üzerinde yer almaktadır.

Bu nedenle saçlara veya kafaya sürülen zararlı maddeler enerji kanalları vasıtasıyla vücudun her noktasına, idrar yollarına hatta hamile kadının rahmindeki bebeğe kadar ulaşabilmektedir.

Dolayısıyla şampuan yerine yoğurt suyu, taze yumurta sarısı, ıslatılmış kepek veya doğal sabun kullanmak gerekir. Saç boyası yerine kına kullanılmalıdır. Farklı renkler elde etmek için kınaya aynı miktarda ince öğütülmüş karanfil, meşe kabuğu, ceviz kabuğu, ceviz yaprağı, papatya, çay, kahve ve zeytinyağından biri veya birkaçı katılabilir.

Kınanın Faydaları Nelerdir? Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayın.

İçindekiler

  • Saç Boyası Kanser Yapar mı?
  • Saç Boyasında Bulunan 10 Kimyasal
  • Saç Düzleştirici Kimyasallar
  • Saç Boyası İçin Doğal Alternatifler
    • Doğal Saç Açıcılar Kullanın
    • Kimyasal Boyalar Yerine Kına Kullanın
    • Kahve İle Saç Renginizi Koyulaştırın
    • Doğal Keratinli Saç Ürünleri Kullanın
    • Doğal Yağlar İle Saç Kremi

Saç Boyası Kanser Yapar mı?

Gazi Üniversitesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, yapılan araştırmalarda, saç boyası ile kanser arasında ilişki bulunduğunu söylemektedir.

Uslu, Amerikan Kanser Cemiyeti’ne göre saç boyalarında bulunan kimyasalların kanser oluşumunu tetikleyebildiğini söylemiştir.

Boyaların içerisinde bulunan, aromatik amin ve fenol adlı kimyasallar adeta bir sünger gibi olan saç derisinden geçerek deri içinde kanserojen etkiler yaratmaktadır. Bu kanserojen maddenin, N-nitrozaminlere dönüştüğünü belirten Uslu, bu bileşiklerin kanser oluşumunu tetiklerken ilk olarak karaciğeri hedef aldığını vurgulamaktadır.

Los Angeles Üniversitesinden Dr. Gago-Dominguez, 1514 vaka üzerinde yaptığı araştırmada ilginç sonuçlara ulaşmıştır. International Journal of Cancer Dergisinde yayınlanan makalesinde saçlarını yılda 12’den fazla boyayan kadınların, hiç boyamayanlara oranla idrar kesesi kanserine yakalanma riskinin iki kat arttığını belirtmektedir.

15 yıl süreyle saçlarını sık bir şekilde özellikle koyu renklerle boyayan kadınlarda mesane kanserine yakalanma riskinin, hiç boyamayanlara oranla üç kat daha fazla olduğu sonucuna varmıştır. Hatta araştırmada kadınların saçlarını boyayan kadın kuaförlerinin de boya kullanmayanlara oranla yüzde 50 daha fazla mesane kanserine yakalanma riski olduğunu ortaya çıkarmıştır. Sonuç olarak araştırmada Los Angeles şehrinde görülen mesane kanser vakalarının yüzde 19’unun saç boyası ile ilişkili olduğuna karar verilmiştir.

Böbrek ve Mesane Temizlenmesi İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Düzenli olarak saç boyası kullanmak, kadınlarda meme kanserine yakalanma olasılığını arttırıyor. Saç boyalarının içerisinde bulunan kimyasal maddeler kadınlar için tehdit oluşturuyor. Bu risk, bu ürünleri kullanan kadınlar için ortak olsa da meme kanseri riski siyahi kadınlarda çok daha fazla görülüyor. Siyahi kadınlarda bu risk yüzde 60 iken, beyaz tenli kadınlardaki meme kanseri riski yüzde 9. Araştırmacılar bu farkın tam olarak neyden kaynaklandığını açıklayamıyor. Fakat, kullanılan ürünlerin farklılığından kaynaklanabileceği düşünülüyor.

Meme kanserine yakalanma riskini tetikleyen bir diğer faktör ise saç boyasının rengi. Daha koyu saç boyaları genellikle daha fazla kimyasal içerir. Bu nedenle koyu renkli saç boyası kullanan kadınların meme kanserine yakalanma ihtimali daha yüksek.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığının sigara konusunda halkı bilgilendirmelerindeki başarısını saç boyalarında da yerine getirmesi gereklidir. Sağlık Bakanlığı yetkilileri saç boyalarının ne kadar tehlikeli olduğunu okullarda anlatmalı ve özellikle genç kızlarımıza bu konuda broşürlerle aydınlatıcı bilgiler vermelidir. Halkımızın kansere yakalanmaması için yetkililerin daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir.

Saç Boyası Kanser Yapar Mı? | Saç Boyama
Saç Boyasında Bulunan 10 Kimyasal

Saç Boyasında Bulunan 10 Kimyasal

Saçlarımızı kolayca dilediğimiz renklere boyuyoruz. Fakat, bu işlemi yaparken gözden kaçırdığımız bir şey var. Saçlarımızı boyarken kullandığımız ürünlerin içerisinde neler var, bunu gerçekten biliyor muyuz? Dilerseniz, saç boyalarında bulunan kimyasal maddelere bir göz atalım; {1*}

  • Amonyak: Solunum yolunu tahriş eder ve endokrin bezlerinin çalışmasını bozar.Aynı zamanda zehirleyici bir özelliğe de sahiptir.
  • Hidrojen peroksit: Solunum yolunu ve cildi tahriş eder. Cildi yakabilir, gözlere zarar verebilir ve alerjik reaksiyona neden olabilir.
  • P-phenylenediamine: Organ sistemi ve kan toksisitesine neden olan potansiyel kanserojen maddedir. Alerji ve immünotoksisiteye neden olabilmektedir. Mesleki tehlikelere de neden olur.
  • Resorsinol: Endokrin bozucu bu kanserojen madde; cilt, göz ve akciğerlerin tahriş olmasına neden olabilir.
  • Toluen-2,5-diamin sülfat: Benzin ve tiner gibi zararlı maddelerin içerisinde de bulunur. Özellikle, uzun süre maruz kalındığında insan sağlığı açısından ciddi sorunlar yaratabilir.
  • Metilizotiyazolinon: Nörotoksisiteye (sinir sisteminin zarar görmesi) ve tahrişe neden olabilir.
  • Yapay koku: Alerjik reaksiyonlar ve immünotoksisiteye sebep olabilmektedir. Organlara zarar verebilir.
  • Metilparaben: Potansiyel endokrin bozucudur. Biyokimyasal veya hücresel seviyelerde değişikliklere neden olabilir
  • 1-Naftol: Potansiyel kanserojen maddedir. İmmünotoksisite ve tahrişe neden olabilir
  • Etanolamin: Organ sistemi toksisitesine, tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Tek başına bile birçok zararı olan bu kimyasallar, saçınızı boyamak için kullandığınız ürünlerin içerisinde bulunuyor.

Saç Boyası Kanser Yapar Mı? | Saç Boyama
Saç Düzleştirici Kimyasallar

Saç Düzleştirici Kimyasallar

Araştırmacılar, kimyasal saç yumuşatıcıların (hair relaxer) ve düzleştirici ürünlerin hormonal olarak aktif bileşikler içerebileceğini buldu. Bu bileşikler, saç boyasında olduğu gibi meme kanseri ile ilişkilendirildi. Fakat bu sefer, saç boyasındakinin aksine siyah ve beyaz kadınlar arasında farklı oranlar gözlenmedi. Siyah ya da beyaz fark etmeksizin bu ürünleri kullanan her kadında meme kanseri riskini artırdığı anlaşıldı. Yine de bu ürünlerin siyah kadınlar tarafından daha sık kullanıldığını da eklemek gerek.

Keratin tedavisi veya Brezilya fönü gibi saç düzleştiricilerdeki en büyük sorun, içerdiği formaldehittir. Bu, kanserojendir bir maddedir. Ayrıca, siz belirgin semptomlar göstermeseniz bile kansere yakalanma riskiniz artmaktadır.

Sadece formaldehit kokusu bile boğazınızda, gözlerinizde ve burnunuzda tahrişe neden olabilir. Bu, kimi zaman burun kanamasına, öksürüğe veya boğaz ağrısına da yol açabilmektedir. Ayrıca, bu madde merkezi sinir sistemini etkileyerek ruh hali değişikliklerine, uykusuzluğa, hafıza sorunlarına ve baş ağrılarına sebep olabilir.  Bu kimyasalı kokladıktan sonra bile vücudunuzun verdiği tepki buysa, kim bilir doğrudan saçınıza ve saç derinize uygulandığında nasıl bir soruna yol açacaktır.

Bu zararlardan kaçınmak için formaldehit içermeyen ürünlere de bakabilirsiniz. Fakat, doğal yöntemler dışında hiçbir üründe bu maddeden tam olarak kaçamazsınız. Çünkü, çoğu ürün genellikle ısıtıldığında formaldehit salan metilen glikol içerir.

Bu ürünlere ek, ütü kullanımı da saç düzleştirme işlemi için aklınıza alternatif bir yol olarak gelebilir. Fakat, saç düzleştirme işlemi sırasında 450 derece veya daha yüksek bir saç ütüsü kullanıldığı düşünülürse, bu yol da sizler için pek sağlıklı gözükmüyor.

Saç Boyası Kanser Yapar Mı? | Saç Boyama
Saç Boyası İçin Doğal Alternatifler

Saç Boyası İçin Doğal Alternatifler

Tüm bu ürünlerin aksine doğal yöntemlere başvurmak sizin için daha sağlıklı olacaktır. Burada, saçlarınıza zarar vermeden uygulayabileceğiniz bazı yöntemlere göz atabilirsiniz;

Doğal Saç Açıcılar Kullanın

Saçınızı hidrojen peroksit ile açmak yerine, doğal açıcıları kullanmayı deneyin. Papatya, limon, deniz tuzu ve karbonat gibi maddeler saçlarınızı yıpratmadan rengini açacaktır. Bu ürünlerden birini saçlarınıza uygulayın ve 20 ila 60 dakika arasında saçınızda bekletin. Kimyasal tehlikesi olmadan kolayca saçlarınızın rengini açmanıza yardımcı olacak, aynı zamanda canlılık ve parlaklık sağlayacaklardır.

Kimyasal Boyalar Yerine Kına Kullanın

Kına tozu, kalıcı saç boyasına göre daha güvenli ve daha doğal bir alternatiftir. Fakat, siz yine de kına satın alırken içindekiler kısmını dikkatlice okuyun. Kına ile saç boyama yöntemi ise şöyledir:

  • Yarım fincan kaynar su ile kınayı karıştırın. Daha sonra karışımınızı gece boyunca dinlendirin. Ertesi gün saçlarınıza uygulayın ve yaklaşık iki ila üç saat bekletin. Sonra iyice durulayın.

Uyarı: Kına kullanırken eldiven giydiğinizden emin olun. Ayrıca, saç çizginize bir bariyer olarak Hindistan cevizi yağı gibi yağlar sürerek yüzünüze boya bulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı ve Faydaları Nelerdir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Kahve İle Saç Renginizi Koyulaştırın

Bir fincan kahve ile bir ton daha koyu bir saça sahip olabilirsiniz! Kahve, saç boyasıyla aynı etkiye sahip olmasa da doğal bir renk koyulaştırıcı olarak kullanılabilir. Bunun için tek yapmanız gereken; demlenmiş, koyu kavrulmuş kahveyi, kahve telvesi ve saç kreminiz ile karıştırmak. Karışımınızı temiz, nemli saçınıza uygulayın ve en az bir saat beklettikten sonra durulayın.

Doğal Keratinli Saç Ürünleri Kullanın

Keratin, saçınızı onarmak için kullanabileceğiniz bir maddedir. Ayrıca, hasarlı saç tellerine çok daha pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Bu nedenle, içerisinde keratin bulunan saç ürünlerini kullanmanız saçınızın düzleşmesine ve parlamasına yardımcı olacaktır.

Saç Boyası Kanser Yapar Mı? | Saç Boyama
Doğal Yağlar Ile Saç Kremi

Doğal Yağlar İle Saç Kremi

Saçınıza parlaklık katmak ve kabarmayı yatıştırmak için doğal yağları kullanabilirsiniz. Bunun için, oldukça etkili olduğu bilinen argan yağı ve hindistancevizi yağını saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Bu gibi doğal ürünler saçınıza pürüzsüz bir görünüm kazandıracaktır.

Yapılan araştırmalar, saç boyalarının ve saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin, kadınlarda meme kanseri riskini arttırdığını ortaya çıkarttı. Bu nedenle, saçımız için kullandığımız ürünleri bir kez daha gözden geçirmekte fayda var. Eğer, kullandığımız ürünler sağlığımız için tehlikeliyse, saçımızı boyamak veya düzleştirmek için farklı yöntemler uygulayabiliriz. Bunun için deneyebileceğimiz doğal yollar ise oldukça basit ve doğal ürünler de ulaşılabilirdir.

[accordions title=””] [accordion title=”Kaynaklar” load=”hide”]{1*} https://www.ewg.org/skindeep/search/?page=1&per_page=12&search=hair+dye&utf8=%E2%9C%93[/accordion] [/accordions]
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Tssb (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi
Sağlık

TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

Yazan Melih Durmuşoğlu
28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
0

Travma sonrası stres bozukluğu, “doğal afet, ciddi bir kaza, terör...

Read more
Laktoz İntoleransı Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Laktoz İntoleransı Olanlar Ne Yememelidir?

Laktoz İntoleransı Nedir? Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Laktoz İntoleransı Olanlar Ne Yememelidir?

16 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Panik Atak Genetik Midir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Panik Atak Genetik Midir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

21 Temmuz 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
Temizlik Maddeleri Ve Kozmetikte Tehlike

Temizlik Maddeleri ve Kozmetikte Tehlike

8 Temmuz 2020 - Updated on 13 Haziran 2021
Naturopatik Doktor Ve Naturopat Arasındaki Farklar Nelerdir?

Naturopatik Doktor ve Naturopat Arasındaki Farklar Nelerdir?

6 Eylül 2021 - Updated on 17 Kasım 2021
Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?

Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?🧄

20 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder?

Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder?

21 Nisan 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Doğal Detoks İçecek

Doğal Detoks İçecek Tarifi

7 Temmuz 2020 - Updated on 21 Ağustos 2021
Deri Sarkması Sporla Geçer Mi? Deri Sarkması Neden Olur?

Deri Sarkması Sporla Geçer mi? Deri Sarkması Neden Olur?

3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Epilasyon Ve Herpes Simplex Uçuk Virüsü

Epilasyon ve Herpes Simplex Uçuk Virüsü

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, Pms Ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak

Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, PMS ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Hibiskus Nedir? Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

Hibiskus Nedir? Hibiskusun Faydaları Nelerdir?

21 Ağustos 2021 - Updated on 22 Ağustos 2021
☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

7 Ekim 2021
Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir? Fesleğen Yağı Ne İşe Yarar?

Fesleğen Yağının Faydaları Nelerdir? Fesleğen Yağı Ne İşe Yarar?

21 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

22 Ekim 2021
Çuha Çiçeği Yağı Nedir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Ne Zaman Kullanılmalıdır?

2 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Az Çiğnemek

Az Çiğnemek Zararları mı?

8 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Karaciğer Detoksu: 6 Adımlı Karaciğer Nasıl Temizlenir?

6 Adımda Karaciğer Detoksu

23 Ocak 2021 - Updated on 22 Mayıs 2021
Latissimus Dorsi

Latissimus Dorsi Kasları Nerdedir?

10 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Egzersiz Yapmadan 10 Günde Kilo Ver

Egzersiz Yapmadan 10 günde Kilo Ver

14 Temmuz 2020 - Updated on 28 Ocak 2022
Süt Faydaları

Süt Faydaları Nelerdir?

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Çatlaklar İçin Ev Yapımı Doğal Çatlak Kremi

Ev Yapımı Doğal Çatlak Kremi Nasıl Yapılır?

30 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Yenilebilir Çiçekler Hangileridir? Faydaları Nelerdir?

Yenilebilir Çiçekler Hangileridir? Faydaları Nelerdir?

24 Eylül 2021 - Updated on 28 Eylül 2021
Aft (Ağız Ülserleri) Nedir?

Aft (Ağız Ülserleri) Nedir?

9 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Hamilelikte Çatlak Önleyici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

18 Temmuz 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Kronik Yorgunluk Tedavisi

Kronik Yorgunluk Tedavisi

23 Eylül 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Akupunktur Nedir? Akupunktur Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akupunktur Nedir? Akupunktur Tedavisi Nasıl Yapılır?

8 Ekim 2021
Zeytinyağlı Saç Maskesi

Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne İşe Yarar? Nasıl Hazırlanır?

30 Kasım 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?

Topraklanma Nedir? Topraklanma Faydaları Nelerdir?

13 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

Zerdeçallı Antiseptik Uyuz Kremi

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.