İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Güzellik > Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem

Yazan Tansu Sungar
23 Temmuz 2021 - Updated on 23 Kasım 2021
Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem

Doğal cilt bakımında bizler için en önemli konu kullandığımız ürünlerin içerikleri oldu. Çünkü günlük yaşantımızda zamanın akışına kapılıp giderken çevremizde farkında olmadığımız bir kimyasal süreç devam ediyor. Tüm bu süreç elbette ilk önce cildimizde fark ediliyor. Hepimiz çeşitli cilt bakım ürünleri kullanıyoruz. Tüm bu cilt bakım ürünleri ile ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz? Cilt bakımında kullanılan doğal ve kimyasal yöntemler için yazımızı inceleyin.

Güzellik Tüyoları İçin Tıklayınız

İçindekiler

  • Kimyasal Cilt Bakım Ürünlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler!
  • 13 Yöntemle Doğal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
    • Hindistan Cevizi Yağı
    • Çay Ağacı Yağı
    • Elma Sirkesi
    • Bal
    • Deniz Tuzu
    • Avokado
    • Limon Yağı
    • Argan Yağı
    • Aloe Vera
    • Jojoba Yağı
    • Badem Yağı
    • Shea Yağı
    • Hint Yağı
      • Doğal Cilt Bakımı İçin Diğer Öneriler

Kimyasal Cilt Bakım Ürünlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Cilt bakım ürünlerine ait çok sayıda seçeneğin olması bizler için seçimi zorlaştırmakta. Tüm bu ürünlerin cildimiz tarafından emildiğini düşündüğümüzde, içeriğinde ne olduğunu bilmek ve cildimizin nasıl tepki vereceğini bilmek de oldukça zor. İşte bu yüzden aslında cilt bakım ürünlerinizi seçerken sağlıklı yaşam için uygulayacağınız diyette nasıl bir yol izliyorsanız aynı özeni göstermelisiniz.

Örneğin; sert kimyasallar barındırmayan ve işlenmemiş maddeleri içeren ürünleri araştırmalısınız. Çünkü cilt bakım ürünü doğaya ne kadar uyumluysa cildiniz ve cilt sağlığınız için de o kadar faydalı olacaktır.

Kimyasal cilt bakım ürünleri içerisinde toksinleri, zararlı bileşenleri ve birçok kimyasalı (yapay renkler, kokular, koruyucular ve stabilizatörler vb.) barındırıyor olabilir. İşte buna buzdağının görünmeyen kısmı ya da güzelliğin gerçek bedeli diyebiliriz. Kimyasal cilt bakım ürünleri üstelik hormonal düzensizlikler, kısırlık, alerji ve hatta kansere yol açabilmektedir.

Vücuttaki Ağır Metaller Nasıl Temizlenir? Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Örneğin; cilt bakımında kullandığınız kimyasal ürünler, vücut dışında üretilen ve vücuttaki hormonlar gibi davranabilen maddelerdir. Bu durum kadınlarda adet döngüsünü ve doğurganlığı, erkeklerde ise hormon seviyelerini etkileyebilmektedir. Çünkü bu hormon bozucu kimyasallar vücudunuzdaki doğal östrojene çok benzer ve haliyle reseptörlere bağlanırlar. Bu da sizin kendi hormonlarınızın gerektiği gibi çalışmasını engeller.

Omega 3 Bakımından Zengin Balık Yağının Faydaları Nelerdir? Detaylı Bilgi Almak İçin Youtube Videomuzu İnceleyebilirsiniz.

Kimyasal cilt bakım ürünleriyle ilgili bazı ticari gerçekler:

  • Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerine ait düzenlemeler ile kontroller oldukça az olup onay süreçleri ise çok yüzeyseldir.
  • Cilt bakımı için kullandığınız ürünler; inorganik bileşikler, petrol, paraben, yapay koku, renk, toluen, sodyum lauril sülfat veya sls gibi birçok madde içermektedir. Tüm bunlar, alerji, solunum sıkıntısı, böbrek hasarı, akne, yaşlanma ve birçok sonuca yol açabilmektedir.
  • Vücudunuz için kullandığınız ürünleri kimyasal ürünlerden seçmek yerine ev yapımı peeling ve losyonlarla daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir geleceğe imza atabilirsiniz.
7 Doğal Yağ İle Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır? Öğrenmek İçin Hemen Tıkla

13 Yöntemle Doğal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yüzyıllardır cilt bakımı bu denli önemliyken, yalnızca hazır ulaşabileceğimiz ürünlerle cilt bakımı yapmak yerine hem ekonomik hem de güvenilir yöntemlerle de cilt bakımı yapılabilmektedir. Doğal cilt bakımı nasıl yapılır? Evde doğal cilt bakım ürünleri nasıl yapılır? gibi sorularınızın cevabı için doğal cilt bakımında etkili 13 yöntemin yer aldığı yazımızı okumaya devam edelim.

Çok sayıda cilt bakım ürünü içinde kendiniz için en sağlıklı olanı oluşturabilirsiniz. Bu doğal cilt bakım ürünleriyle cildiniz antioksidanları emer, cildinizin UV direnci artar ve dahası bağışıklık sisteminiz güçlenir.

Hindistan Cevizi Yağı

Günlük yaşantımızda sıklıkla karşılaştığımız Hindistan cevizi yağının cilt için çok fazla faydası bulunmaktadır. Örneğin; epidermal dokuyu güçlendirir, ölü deri hücrelerinden arındırır, güneş yanıklarından korur. Ayrıca anti-bakteriyel, anti-viral, anti-fungal ve antioksidan özellikleri de bulunmaktadır. Yapılan bir araştırma, epidermal bariyer işlevindeki kusurlar ve kronik cilt rahatsızlıklarında Hindistan cevizi yağının etkili olduğunu göstermiştir [1*]

Hindistan cevizi yağı yalnızca cildiniz ve saçınız için etkili değil, gıda olarak kullandığınızda bağışıklığınız ve bağırsak sağlığınız için de çok sayıda sağlıklı yağ içerir ve sindirim işlevine yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir? Hemen Tıkla ve Öğren
Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem
Doğal Cilt Bakımında Çay Ağacı Yağı

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı bitkisi (Melaleuca alternifolia) Avustralya’da, ciltte sivilce, kızarıklık ve iltihaplanma gibi birçok sorun için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Çay ağacı yağı; anti-inflamatuar, anti-bakteriyel, anti-mikrobiyal, anti-fungal özellikte fitokimyasallar içerir. Araştırmalarda çay ağacı içerisinde faydalı kimyasal bileşenler ve uçucu hidrokarbon gözlemlenmiştir. Bu da çay ağacı yağını, sivilce için kullanılan doğal cilt bakım ürünleri ile en iyi ev yapımı ilaçlar listesine girmesini sağlamıştır.

Elma Sirkesi

Elma sirkesinin kullanımı ‘’modern tıbbın babası’’ olarak bilinen Hipokrat (MÖ 460-377)’a dayanmaktadır. O yıllarda da ülseri temizlemek ve cilt yaralarını tedavi etmek için mantar önleyici olarak işlenmemiş bal ile kullandığı bilinmektedir. [2*] Ekonomik ve çok yönlü doğal cilt bakım ürünlerinin içinde en başta elma sirkesi gelmektedir. Elma sirkesi; patojenleri öldürür, bağırsak sorunlarından kaynaklanan cilt problemlerine yardımcı olur, cildi temizler, akneyi bitirir. Ayrıca anti-fungal özellik sağlar, karaciğer fonksiyonunu güçlendirir, bağırsaktaki bakterilerin dengelenmesine yardımcı olur. Gıda olarak tükettiğinizde ise asetik asit, potasyum ve magnezyum gibi faydalı vitaminleri içerir.

6 Adımda Karaciğer Detoksu Nasıl Yapılır? Öğrenmek İçin Tıkla

Bal

Bal, enzim, vitamin ve cilt güçlendirici asitlerin en doğal kaynaklarından biridir. Bu sebeple bal; sivilceleri azaltır, nemlendirici özellik sağlar, antiseptik nitelikler içerir, alerji ve yara izlerini giderir. Hatta bakteriyel enfeksiyonlardan sedef hastalığına kadar pek çok kullanımı vardır. Özellikle yaralar ve yanıklar için pansuman olarak kullanımı bulunmaktadır. [3*]

Evinizde akne tedavisi için balı kullanmak isterseniz; hassas ve karma ciltler için temiz cildinize yarım çay kaşığı kadar balı nazikçe uyguladıktan sonra 10 dakika yüzünüzde bekletip ılık suyla durulayınız. Kuru bir cilde sahipseniz de duş aldığınızda bir büyük kap suyun içine iki fincan bal ekleyip 15 dakika vücudunuzda bekletebilirsiniz, ardından duştan çıkmadan 15 dakika önce aynı miktarda suya bir fincan kabartma tozu eklerseniz yumuşacık bir cilde sahip olacaksınızdır.

Deniz Tuzu

Deniz tuzunun içinde magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi çok sayıda mineral bulunduğu için, kullanımında cildi dengelemeye, korumaya ve onarmaya yardımcı olmaktadır. Kendi doğal cilt bakım maskenizi yaparken Hindistan cevizi yağı, lavanta yağı ya da bal ile birlikte himalaya veya kelt deniz tuzlarını tercih etmelisiniz.

Peki deniz tuzunu doğal cilt bakımımız için nasıl kullanırız? İki çay kaşığı deniz tuzu ile dört çay kaşığı balı karıştırarak peeling yapabilirsiniz. Cildinize sürdükten sonra 15 dakika beklemeniz ve suyla durulamanız yeterli olacaktır. Haftada birkaç kez kullanımda cildinizin yenilendiğini fark edeceksiniz.

Avokado

Yağlı bir meyve olarak bilinen avokadonun faydaları saymakla bitmiyor. A, D vitamini ve E vitaminlerini bulundurmasının yanı sıra kolajen üretimini artırır, yaşlılık lekelerini tedavi eder, cildi nemlendirir ve yeniler. Günlük yaşantınızda kolaylıkla ulaşabileceğiniz avokado ile evinizde doğal cilt bakımınız için yüz maskenizi de yapabilirsiniz.

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem
Doğal Cilt Bakımında Limon Yağı

Limon Yağı

Limon yağı ölümcül derecede tehlikeli olabilecek bakterileri bile azaltabilen güçlü antibakteriyel bileşenler içermektedir. Bu sayede gözeneklere sıkışmış bakterilerin oluşturduğu sivilceleri azaltmak için kullanıldığı bilinmektedir. [4*] Aynı zamanda yaşlılık lekeleri, cilt dökülmeleri, cildin aydınlanması ve kırışıklıkların azalımı için de etkilidir. Bunların yanı sıra limon yağı; diş beyazlatıcı, çamaşır temizleme, selülit giderme, yüz temizleme ve ev temizliği için de kullanılabilen çok yönlü esansiyel yağlardan biridir.

Argan Yağı

Argan yağı Fas’a özgü olup, içerisinde A ve E vitamini, çeşitli oksidanlar, omega-6 yağ asitleri ve linoleik asit gibi birçok iyileştirici bulunmaktadır. Akne, böcek ısırıkları, egzama, sedef gibi cilt sorunları için günde iki kez az miktarda argan yağını cildinize uygulayabilirsiniz. Sorunsuz ciltler için uygulanması ise genç görünmeye yardımcı olacaktır.

Doğal Cilt Bakımında Etkili 13 Yöntem
Doğal Cilt Bakımında Aloe Vera

Aloe Vera

Çoğunlukla güneş yanıklarını iyileştirmesiyle bilinmesinin yanı sıra aloe vera’nın birçok başka faydası da bulunmaktadır. Örneğin; iltihap, kızarıklık ve kaşıntıya karışı savaşır ve Çin tıbbında mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için dahi kullanılmaktadır. Yapılan bir araştırma sonuçlarına göre yanık ve yaraların iyileşmesinde etkili olduğu hatta vücudu içten dışa temizlediği belirtilmiştir. [5*] Bir başka araştırma aloe vera bitkisinin içerisinde; anti-inflamatuar, vitamin, mineral, sakkarit, aminoasit, yağ asidi, enzim, lignin, salisilik asit gibi 75’ten fazla aktif bileşenin olduğunu belirtmiştir. [6*]

Aloe vera bitkisinin yapraklarında bulunan jel kıvamındaki madde, yanık, donma, sedef hastalığı ve uçuklar için kullanılan doğal cilt bakım ilaçlarından biridir. Gıda olarak kullandığınızda; karaciğer, dalak ve kemik iliğinde bulunan tümör ve parazitlerin boyut ve sayı bakımından azalmasına yardımcı olur.

Jojoba Yağı

Güney ABD ve Meksika’ya özgü olan jojoba yağı; nemlendirici olarak ve yaraları, yanıkları, dermatiti, akneyi, sedef hastalığını ve kırışıklıkları iyileştirmek için kullanılmaktadır. Ayrıca saçın dökülmesini azalttığı ve uzamasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Jojoba yağı benzersiz formülüyle cildi koruma ve nemlendirme konusunda oldukça etkilidir.

Badem Yağı

Günlük yaşantımızda oldukça fazla kullandığımız bademin, besin olarak faydalarını elbette biliyoruz. Cildimiz içinse badem yağı anti-inflamatuar, anti-viral, anti-bakteriyel ve antiseptik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Badem yağı, sivilceleri, cilt döküntülerini ve kuruluğu doğal yollarla tedavi etmek adına kolayca kullanılabilen etkili bir yağdır.

Shea Yağı

Shea yağı Afrika’da yüzlerce yıldır cilt bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Günümüzde de hâlâ kuru ciltlerde pullanma, kızarıklık ve soyulmaya karşı kullanılan ekonomik bir yöntemdir. Doğal cilt bakımınız için buhurda; okaliptüs, bergamot yağı veya lavanta ve nane yağı ile kullanımı önerilir. Ayrıca ev yapımı doğal dudak balsamı şeklinde de kullanabilirsiniz.

Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Öğrenmeniz İçin Kaynak

Hint Yağı

Hint yağını bir çay kaşığı kadar alıp, ¼ fincan Hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırarak cildinizi temizlemek için kullanabilirsiniz. Yüzünüze karışımı masaj yapıp ardından ılık suyla durulayınız.

Doğal Cilt Bakımı İçin Diğer Öneriler

Doğal cilt bakımı için kullanabileceğiniz 13 adet etkili yönteme ek olarak; probiyotik, omega-3, kolajen alımının yanında bol su içmeli ve kaliteli gece uykusuna da dikkat etmelisiniz. Çünkü cilt sağlığı için en önemli etkenlerden birisi de sağlıklı uykudur. Sağlıklı bir cilde kavuşmak için sağlıklı bir uykunun yanı sıra hayatınızdaki stresi azaltıp bol yeşillik tüketimi ile birlikle glüten, şeker ve süt ürünlerini daha az kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

9 Popüler Kilo Verdiren Diyet
Diyetler

9 Farklı Kilo Verdiren Diyet

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
22 Mart 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
0

Diyetler aklımıza geldiğinde ilk düşündüğümüz kilo verdiren diyet mi? Sorusu...

Read more
Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz: Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin 5 Öneri

Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz? Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin Neler Yapılabilir?

9 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Metastaz Nedir

Metastaz Nedir?

12 Nisan 2021
Arı Sütü Nedir? Arı Sütü Faydaları Nelerdir?

Arı Sütü Nedir? Arı Sütü Faydaları Nelerdir?

12 Temmuz 2021
Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

Trypophobia (Tripofobi) Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Olunur?

6 Ağustos 2021
K2 Vitamini Nedir

K2 Vitamini Nedir?🍁

18 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Zona Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Zona Hastalığı Tehlikeli midir?

14 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Çemen Otu Yağı Nedir? Çemen Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

Çemen Otu Yağı Nedir? Çemen Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

10 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

7 Temmuz 2020 - Updated on 11 Kasım 2021
Bal Kabağının Başlıca Sağlık Faydaları

Bal Kabağı Faydaları Nelerdir?

10 Nisan 2021 - Updated on 21 Nisan 2021
Buğday Çiminin Faydaları: Kullanmak İçin 11 Neden

Buğday Çiminin Faydaları Nelerdir? Buğday Çimi Nasıl Kullanılır?

2 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Glüten Nedir? Glüten İçermez Ne Demek?

Glüten Nedir? Glüten İçermez Ne Demek?

13 Nisan 2021 - Updated on 15 Mart 2022
Böbrek Büyümesi (Hidronefroz) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Böbrek Büyümesi (Hidronefroz) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

25 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
D Vitamini İçin Kaç Dakika Güneşlenmek Yeterlidir? Hangi Saatte Güneşlenilmelidir?

D Vitamini İçin Kaç Dakika Güneşlenmek Yeterlidir? Hangi Saatte Güneşlenilmelidir?

31 Ağustos 2021 - Updated on 31 Aralık 2021
Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

3 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Hapşırırken İdrar Kaçırmanın Sebepleri Nelerdir? Kadınlarda İdrar Kaçırma

Hapşırırken İdrar Kaçırmanın Sebepleri Nelerdir? Kadınlarda İdrar Kaçırma

31 Ağustos 2021 - Updated on 1 Eylül 2021
Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

28 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ashwagandha'Nın Beyin, Tiroid Ve Kaslar İçin 10 Faydası

Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Tozu Boy Uzatır Mı?

30 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Ilikli Kemik Suyu

İlikli Kemik Suyu

7 Temmuz 2020 - Updated on 20 Ağustos 2021
Laktoz İntoleransı Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Laktoz İntoleransı Olanlar Ne Yememelidir?

Laktoz İntoleransı Nedir? Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Laktoz İntoleransı Olanlar Ne Yememelidir?

16 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
1 Haftada 5 Kilo Verdiren Dukan Diyeti Nasıl Yapılır

5 Kilo Verdiren Dukan Diyeti Nedir?

1 Nisan 2021 - Updated on 14 Mayıs 2021
Sürekli Ayak Sallamadan Kurtulma Yolları Nelerdir? Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

Sürekli Ayak Sallamadan Kurtulma Yolları Nelerdir? Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

21 Ağustos 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
Sardunya Yağının 14 Faydası

Sardunya Yağının 14 Faydası

1 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021

Akneler İçin Kullanılması Gereken Uçucu Yağlar Hangileridir? Akne Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

2 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Epifiz Bezi Aktif Olursa Ne Olur? Epifiz Bezini Geliştirme Yolları

Epifiz Bezi Aktif Olursa Ne Olur? Epifiz Bezini Geliştirme Yolları

23 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Biohacking Nedir? Beden Sağlığı İçin Biohacking Nasıl Uygulanır?

Biohacking Nedir? Beden Sağlığı İçin Biohacking Nasıl Uygulanır?

20 Ekim 2021 - Updated on 4 Kasım 2021
Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği ve Doğal Tedavi Yöntemleri

22 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Sürekli Yemek

Sürekli Yemek (Polifaji)

9 Temmuz 2020 - Updated on 5 Aralık 2021
Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

18 Temmuz 2021
Bağırsak Tedavisi

Bağırsak Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 24 Ağustos 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.