İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Beslenme > Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklar İçin Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Bir Çocuk Ne Yemeli? 6-12 Yaş Beslenme, Çocuklarda Yeterli ve Dengeli Beslenme Nedir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşturmak oldukça önemlidir. Yetersiz ve dengesiz beslenme, çocukların fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimini büyük ölçüde etkilemektedir. Bu gelişimsel sorunlar, yetişkinlik dönemine kadar devam edebilmekte ve çocuğu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, çocukların öğünlerinde yer alan besinleri çeşitlendirmek oldukça önemlidir.

BESLENME TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Sık Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? Polifaji Nedir? Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Çocuklar genellikle yemek seçtiği için dengeli beslenmelerini sağlamak her zaman kolay olmamaktadır. Yemek seçen bir çocuğa sahipseniz sabırlı davranmanız ve ısrar etmekten kaçınmanız gerekmektedir.

Çocukluk döneminde edinilen yeme alışkanlıkları, yaşam boyu devam etmektedir. Bu sebeple, henüz küçük yaşlardayken çocuğa kazandırılan doğru yemek seçme davranışı, gelecekteki beslenmelerini olumlu etkilemektedir. Çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmek, kişinin dinç ve formda bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. Sağlıklı vücuda ve bağışıklık sistemine sahip kişiler, yaşlandığında daha az kronik rahatsızlığa yakalanmaktadır.

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?
Çocuklara Tavsiye Edilmeyen Gıdalar

İçindekiler

  • Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?
    • Sentetik Meyve Suları
    • Sosisli Sandviç
    • Şekerli İçecekler
    • Sert Şeker ve Lolipoplar
    • Paketlenmiş Makarna
    • Patlamış Mısır
    • Bal
    • Şekerli Kahvaltılık Gevrekler
  • Bir Yaşındaki Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?
  • Çocuklara Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Çocuğun herhangi bir gıdaya alerjisi ya da hassasiyeti yoksa hiçbir gıda çocuklar için kötü olarak tanımlanmamaktadır. Erken yaşlardaki çocuklara (0-3 yaş) farklı doku ve tatlara sahip gıdalar vermek önemlidir. Çünkü çocuk ne kadar farklı tat ile karşılaşırsa o kadar kaliteli yemekler seçmeye başlamaktadır. Bu durum, çocuğun yiyecekleri iyi ve kötü olarak ilişkilendirmeden sadece besin olarak tanımasına katkı sağlamaktadır.

Bazı yiyecekler diğerlerinden daha besleyicidir ancak yiyecekleri çocukların duygusal olarak ayırt etmeden yemesi önemlidir. Örneğin, elmalı kurabiye çocuk için faydalı olabilmektedir. Çocukların elinden yiyecek almak yanlış bir davranıştır. Çünkü çocuğun o şeyi daha fazla istemesi söz konusu olacaktır.

Çocuklar için sağlıklı ya da sağlıksız gıdalar bulunmaktadır. Ancak sağlıksız kabul edilen gıdaların besin değerlerini arttırmak ya da daha faydalı hale getirmek mümkündür.

Sağlıklı Ev Yemekleri İçin 10 Öneri Öğrenmek İçin Buraya Tıklayın

Sentetik Meyve Suları

Çocuklar meyveleri dilimler halinde tüketmektense meyve suyu olarak içmeyi daha çok sevmektedir. Gün içinde çocuklara meyve yedirmenin en iyi yolu meyve suları olduğundan birçok ebeveyn sıklıkla tercih etmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, çok az şeker ilave edilmiş ve %100 taze meyvelerden üretilmiş meyve sularından almaktır.

Meyve suları, meyvelerden lif çıkarılarak yapıldığı için genel olarak tavsiye edilmemektedir. Çünkü liflerin bağırsak hareketlerini düzenleme ve tokluk sağlama gibi özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri içeren lifler, çocukların sağlığını olumlu etkilemektedir. Kepekli tahıllar, sebzeler ve baklagiller gibi besinlerden gerekli lifler alınabilmektedir. Bunlara ek olarak günlük 112 mililitre meyve suyu yeterli görülmektedir. Ancak meyvelerin dilimler halinde çocuklara verilmesi, meyve suyu içirilmesinden daha faydalıdır.

Sosisli Sandviç

Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yediği yiyeceklerden olan sosisli sandviç, tam buğday ekmeği ile yendiğinde daha sağlıklı hale gelmektedir. Çocuklar için hazırlanan sosisli sandviçe biraz sebze eklemek ve soslarla sandviçi süslemek sağlıklı beslenmelerine katkı sağlamaktadır.

Normal boy yerine küçük boy sandviç ekmeklerinin satın alınması ve bu ekmeklerle servis yapılması çocuğun daha az zarar görmesini sağlamaktadır. Hem protein hem de karbonhidrat içerdiğinden ağır bir yemek olarak bilinen sosisli sandviçler, sebze ile ve küçük boy ekmekle hazırlandığında keyifli bir atıştırmalık haline gelmektedir. Zararlı olan yemeği yasaklamak çözüm olmadığından, besinleri sağlıklı hale getirmek için içerisine faydalı besinler ile eklemeler yapılması önerilmektedir.

Şekerli İçecekler

Çocuklar ya da yetişkinler için üretilen şekerli içecekler, ilave yapay tatlandırıcılar ile doludur. Besin içermeyen ama kalori kazandıran bu şekerlere vücudun ihtiyacı olmadığından zararlı kabul edilmektedir.

Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre çocuklar, günlük aldıkları kalorinin %17’sini şeker ve şekerli içeceklerden kazanmaktadır. {1*} Oysa önerilen, günlük kalorinin %10’undan daha azının şekerden oluşmasıdır. Fazla şeker alımı, aşırı şişmanlık (obezite) ve tip-2 diyabet (şeker) gibi hastalıklara yol açabilmektedir. Şekerli yiyecekler çocuklara tamamen yasaklanmamalı ama yeme ve içme sıklığı sınırlandırılmalıdır. Buna ek olarak, şekerli içecekler, su, meyveli tatlı ve ev yapımı aromalı meyve suları ile değiştirilebilir.

Sert Şeker ve Lolipoplar

Sert şeker ve lolipoplar, şekerli içeceklerde olduğu gibi ilave şekerler ve besin değeri olmayan ürünlerle doludur. Çok lezzetli olduklarından sıklıkla tüketilmektedir. Ancak fazla tüketildiğinde diş ağrısı ve çürüğe neden olmaktadır. {2*} Anne ve babalar çocuklara şekeri yasaklamak yerine, ne sıklıkta yediklerini kontrol etmelidir. Şeker istendiğinde çilek, hurma, üzüm ya da kiraz gibi meyveler verilmesi önerilmektedir. Çünkü bu besinler sağlığa oldukça faydalıdır.

Paketlenmiş Makarna

Ev yapımı makarna yapmak için herkesin zamanı ve becerisi bulunmayabilir. Bu nedenle paketlenmiş makarnalar, hızlı bir şekilde hazırlandığından daha sık tercih edilmektedir. Ancak bu her zaman sağlıklı ürün oldukları anlamına gelmemektedir. Marketlerde rafine edilmiş ve tam tahıllı olmak üzere iki çeşit paket makarna bulunmaktadır. Rafine edilmiş makarna, lifi az olan ve kalorisi yüksek katkı maddeleri içeren, işlenmiş basit karbonhidratlar olarak bilinmektedir. Bu durum, kalp hastalıkları ve genel sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Basit karbonhidratlar, hızlı sindirilmekte ancak kısa süreli enerji sağlamakta, karmaşık karbonhidratlar ise yavaş sindirilmekte ancak kalıcı enerji sağlamaktadır. Tam tahıllı makarnalar karmaşık karbonhidratlar kullanılarak üretilmiştir. Bu sebeple sindirim sistemini iyileştiren ve uzun süre tok kalmaya yardım eden özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca zengin lif içeriği ile sağlığa olumlu katkıları vardır.

Eğer çocuklara paketlenmiş makarnalardan yemek hazırlanacaksa tam tahıllı olanlarından tercih edilmeli ve yanına domates sosu, köfte ya da sebzelerle servis edilmelidir. Böylece çocuğun farklı besinleri birlikte tüketmesi sağlanmaktadır.

Patlamış Mısır

Patlamış mısır, çocuklar tarafından çok sevilen bir atıştırmalıktır. Mikrodalga ya da tencerede pişirilen patlamış mısırlar, tereyağı ve tuzla yapıldığından fazla yağ ve sodyum içermektedir. Besin değerinin fazlası çocuklar için zararlı olabilmektedir. Bu sebeple az yağlı ve tuzsuz patlamış mısırlar satın almak ya da bu şekilde pişirmek önemlidir.  Patlamış mısırın hazırlanma sürecine çocukları da dahil ederek keyif almalarını sağlayabilir ve mısıra çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz.

Bal

Bal çok sevilen ve faydalı bir besindir. Ancak 1 yaş altındaki çocuklar için oldukça tehlikeli olabilmektedir. {3*} Çünkü içerdiği bakteriler sindirim sistemine ağır gelmekte ve bebekleri zehirleyebilmektedir. Ancak 1 yaşından sonra ekmek üzerine sürülerek çocuğa yedirilen bir yemek kaşığı bal, çocuğun vitamin ve mineral almasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca bal, antioksidan kaynağı olduğundan bağışıklığı güçlendirmektedir.

Şekerli Kahvaltılık Gevrekler

Gevrek adı verilen ve kahvaltılık için hazırlanan ek atıştırmaları sağlıklı hale getirmek mümkündür. Besin değeri yüksek ve az şekerli ya da şekersiz olan tahıllardan satın almak gerekmektedir. Böylece çocuk için, lezzetli ve sağlıklı beslenme sağlanabilmektedir.

Çocuklara Tavsiye Edilmeyen Gıdalar
Bir Yaşındaki Çocukların Beslenme İhtiyaçları

Bir Yaşındaki Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF’e göre bebekler 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmelidir. {4*} Sonraki 6 ay katı gıdalarla beslenmeli ve 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmelidir. Emzirme, anne ve çocuk arasında sağlıklı bir bağ oluşmasını sağlamaktadır. Anne sütü, bebeğin büyümesi için gerekli olan tüm vitamin, mineral ve diğer faydalı besin değerlerini içermektedir. Ayrıca bebekleri, mide ve sindirim ile ilgili hastalıklardan korumaktadır. Ancak sütün anne sütü olması gerekmektedir. Bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü verilmemelidir.

Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar ve Takviyeler İçin Buraya Tıklayın.

Çocuklara Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak çok önemlidir. Çünkü hem gelişim çağında gerekli olan besin değerlerini almaları hem de gelecekte bu alışkanlığı devam ettirmeleri gerekmektedir.

  • Çocuklara örnek olarak sağlıklı besinleri önce kendiniz yemelisiniz. {5*}
  • Yemek pişirirken çocuğunuzdan yardım olarak onu da bu sürece dahil etmelisiniz. Çocuklar yardım ettikleri için yemeği daha kolay yiyeceklerdir.
  • Çocukların masaya oturtulması ve aile ile yemek yemesi hem bağ kurulması hem de sağlık açısından önemlidir. {6*}
  • Karbonhidrat ve yağları tüketmekten korkmayın ama bunları sağlıklı hale getirmeye çalışın.
  • Çocuklara yemek konusunda baskı yapmayın. Yemeğin faydalarını anlatın ve sıklıkla tüketin. Bir gün merak edip yemek isteyeceklerdir.
  • İyi yemek ya da kötü yemek gibi etiketlemelerden kaçının. Bu etiketlemeler yemekler hakkında yanlış bir izlenim yaratabilir.
  • Çocuklar sadece yemeği yemek olarak tanımalıdır. Örneğin, havuç iyi bir yemek diye değil havuç bir yemektir diye düşünmelidir.
  • Çocuklar yiyeceklere tarafsız şekilde yaklaşmalıdır. Bu yüzden sizin de tarafsız olmanız gerekmektedir.
  • Çeşit yaratmak için yiyecekleri farklı şekillerde pişirin.
  • Çocuk “doydum” diyorsa zorlamayın. O ne zaman acıktığını bilebilir. Böylece fazla yemek yemeyecek ve aşırı şişmanlıktan korunacaktır.
  • Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak uzun bir süreçtir, sabırlı olun.
  • Çocuk doktoru ya da diyetisyeninize danışmaktan çekinmeyin.

Çocuklar protein, karbonhidrat, sağlıklı yağlar, süt ürünleri, C vitamini gibi vitaminler ve demir gibi mineralleri içeren dengeli bir beslenme rutinine sahip olmalıdır. Bu şekilde, sağlıklı gelişmeleri ve dengeli beslenmeleri mümkün olmaktadır.

Kaynaklar

{1*} https://pediatrics.aappublications.org/content/143/4/e20190282

{2*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6166585/

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28742188/

{4*} https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/infant-and-young-child-feeding/

{5*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6024598/

{6*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5259977/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Hormonal Akne Nedir? Hormonal Akne Belirtileri Nelerdir?
Güzellik

Hormonal Akne Nedir? Hormonal Akne Belirtileri Nelerdir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
3 Eylül 2021 - Updated on 22 Nisan 2022
0

Hormonal akne belirtileri nelerdir? Hormonal akne sorununun çözümü için evde...

Read more
Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Tırnağı Mantarı Neden Olur?

Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Tırnağı Mantarı Neden Olur?

16 Ekim 2021 - Updated on 20 Şubat 2022
Tssb (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Limon Otu Yağı Ne İşe Yarar? Limon Otu Yağı Faydaları

Limon Otu Yağı Ne İşe Yarar? Limon Otu Yağı Faydaları

21 Ağustos 2021 - Updated on 10 Mayıs 2022
Miyom Nedir Miyom Belirtileri, Çeşitleri, Tanı Ve Tedavi Yöntemleri

Miyom Nedir? Miyom Tedavisi

3 Mart 2021 - Updated on 18 Eylül 2021
Divertikülit Belirtileri Nelerdir? Divertikülit Nasıl Geçer?

Divertikülit Belirtileri Nelerdir? Divertikülit Nasıl Geçer?

21 Şubat 2022
Magnezyum Takviyesi Nedir Nasıl Kullanılır

Magnezyum Takviyesi Nedir?💊

26 Mayıs 2021 - Updated on 15 Mart 2022
Yulaf Ezmesi İle Pürüzsüz Bir Cilde Ulaşmak Mümkün Mü?

Yulaf Ezmesi İle Pürüzsüz Bir Cilde Ulaşmak Mümkün Mü?

25 Temmuz 2021
Acı Kavun Faydaları

Acı Kavun Faydaları ve Acı Kavun Yağı Faydaları

22 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Kilo Alımına Ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

Kilo Alımına ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

8 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Safra Kesesi Taşı Tedavisi

Safra Kesesi Taşı Tedavisi

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

7 Ekim 2021
Kolesterol Nedir Kolesterol Nasıl Düşürülür

Kolesterol Nedir? Nasıl Düşürülür?

12 Şubat 2021 - Updated on 30 Haziran 2021
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

10 Şubat 2022 - Updated on 15 Mayıs 2022
Kronik Ağrı Sendromu Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Kronik Ağrı Sendromu ve Doğal Tedavi Yöntemleri

9 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
İyotun Faydaları Nelerdir? İyot Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

İyotun Faydaları Nelerdir? İyot Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

3 Aralık 2021 - Updated on 20 Şubat 2022
Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen 15 Yanlış

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği ve Doğal Tedavi Yöntemleri

22 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Susam Yağı Mucizesi

Susam Yağı Mucizesi

14 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

Uzun Yaşamanın Sırrı! Beyin Aktiviteleri Azaltılarak Ömür Uzatılabilir Mi?

26 Ağustos 2021
2 Malzemeli Pankek

2 Malzemeli Pankek Nasıl Yapılır?

7 Ocak 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Donuk Omuz Sendromu Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Donuk Omuz Doğal Tedavileri ve Donuk Omuz Egzersizleri

28 Ekim 2021 - Updated on 9 Kasım 2021
En İyi 15 Nane Yağı Kullanımı Ve Faydaları

Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

17 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Kilo Vermek İçin Spor Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı? Spor Öncesi Ve Sonrası Beslenme

Kilo Vermek İçin Spor Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı? Spor Öncesi ve Sonrası Beslenme

25 Ağustos 2021
Seboreik Dermatit Nedir? Nasıl Oluşur?

Seboreik Dermatit Nedir? Nasıl Oluşur?

20 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

13 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

9 Aralık 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 1 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 1. Bölüm

14 Şubat 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.