Reklam
Sağlık

Karpal Tünel Sendromuna Ne İyi Gelir?

Reklam

Karpal tünel sendromuna ne iyi gelir? Karpal tünel, avcun içinde kalan kemikler ve bağlar ile çevrili bir alandır. Burada bulunan bir sinirin üzerine baskı uygulanması ile oluşan yanma, karıncalanma ve uyuşma hissine karpal tünel sendromu denir. Karpal tünel sendromu, tedavi edilmediğinde zamanla hareket etmeyi zorlaştıran ciddi bir duruma neden olabilir.

Karpal tünel sendromunun tedavisi için çeşitli yöntemler vardır. Uçucu yağların kullanılması, bunların arasında en doğal olan yöntemdir. Uçucu yağlar, bu rahatsızlığın etkilerini hafifletmek için doğal ve en etkili yöntemlerden biridir. Birçok uçucu yağ, analjezik ve antienflamatuar etkisi ile karpal tünel sendromunun belirti ve semptomlarını yönetmeye yardımcı olur.

Reklam
Romatoid Artrit Nedir❓ Youtube Videomuzu İzleyerek Bilgi Alabilirsiniz.

Karpal Tünel Sendromuna Ne İyi Gelir?

Uçucu yağlar, birçok sağlık sorununu tedavi edebilen ya da semptomlarını azaltabilen altın değerinde maddelerdendir. Karpal tünel sendromuna iyi gelecek bazı uçucu yağlar bulunur. Bunların başında da nane, lavanta, selvi ve çay ağacı yağı gibi yağlar gelir.

Nane Yağı

Nane yağı, ağrıyı hafifletme yeteneği olan ve karpal tünel sendromunun semptomlarını tedavi edebilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Nane yağının içerdiği analjezik bileşikler, cilt üzerinde serinletici ve ağrı giderici etki yaratır. Karpal tünel sendromunun en tipik semptomlarından olan uyuşukluk veya karıncalanma hissinin azalmasına da yardımcı olur.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, anti-inflamatuar ve antinosiseptif etkileri olan bir yağdır. Lavanta yağının kullanılması ile hem uyku kalitesi artar hem de bireyin uykuya dalması kolaylaşır. Karpal tünel sendromunun uyku durumunu etkilediği düşünülürse lavanta yağının bu amaçla kullanılması oldukça faydalıdır.

Lavanta yağı, uyku durumuna olan etkisinin yanı sıra anti-inflamatuar özellikleri ile karpal tünel sendromuna yol açan iltihabı azaltır. Ayrıca antinosiseptif etkileri ile de vücudun hissettiği ağrıyı azaltır. Lavanta yağı, karpal tünel sendromunun tedavisinde farklı etkileri ile potansiyel bir faydaya sahiptir.

Reklam

Lavanta Yağı Bebeklerde ve Çocuklarda Nasıl Kullanılır?

Selvi Yağı

Selvi yağı, doğal antibakteriyel etkilere sahiptir ve vücut sıcaklığını artırıcı etki gösterir. Düzenli kullanıldığında karpal tünel sendromunun neden olduğu rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olur.

Selvi yağının anti-inflamatuar özellikleri de vardır. Bu özelliği ile el ve kolda karıncalanma, uyuşma ve diğer semptomlara neden olan ve karpal sinirin sıkışmasıyla ortaya çıkan ağrılı durumu azaltır.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, içerdiği biyoaktif kimyasallar nedeniyle antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Özellikle karpal tünel sendromunun neden olduğu el ve bilek uyuşmasına bağlı rahatsızlığı anında hafifletir. Ancak çay ağacı yağı, güçlü bir yağ olduğu için taşıyıcı yağlar ile seyreltilerek kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

Buhur Yağı

Buhur yağının anti-inflamatuar özellikleri, karpal tünel sendromunun ağrısını ve rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olur. El ve bileklerdeki yanma, karıncalanma ve ağrılar buhur yağının kullanımı ile anında rahatlar. Düzenli kullanımda ise daha uzun süreli faydalar sağlayabilir.

Reklam

Çörek Otu Yağı

Çörek otu yağı, karpal tünel sendromu olan hastalarda kullanıldığında kollardaki kan akışını artırarak iyileşmeyi hızlandırır. İltihap önleyici özellikleri ile de bileklerdeki ağrıyı azaltır.

Doğurganlığı Artıran Uçucu Yağlar Nelerdir?

Karpal Tünel Sendromu İçin Uçucu Yağ Tarifi

Çeşitli uçucu yağlar, karpal tünel sendromunda görülen uyuşukluk, karıncalanma ve ağrı gibi semptomları azaltıcı etkisi gösterir. Daha etkili bir çözüm ve uzun süreli tedavi için bu yağlardan oluşan karışımlar daha faydalı olabilir.

Malzemeler:

Uygulanışı:

Lavanta, okaliptüs, nane ve limon otu yağları cam şişeye alınır. Ardından avokado yağı da eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım cilde direkt olarak uygulanmadan önce cildin ufak bir bölümünde test edilir. Alerjik bir reaksiyon görülmüyorsa rahatlıkla cilde uygulanabilir. Günde üç kez bileklere ve avuç içlerine hafifçe masaj yapılarak uygulanır.

Uçucu Yağlar Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçucu yağların kullanımı genel olarak güvenli kabul edilse de bazen cildi tahriş edici etkiler gösterebilirler. Bu yüzden uçucu yağlar cilde doğrudan uygulanmamalıdır. Özellikle ağır içeriği olan yağlar, taşıyıcı yağlar (Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı) ile 1:10 oranında seyreltilmelidir. Ayrıca cilt üzerinde direkt olarak kullanılmadan önce herhangi bir alerji durumunun varlığını tespit etmek amacıyla cildin küçük bir bölgesinde test edilmelidir.

Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu