Reklam
Güzellik

Saçlar Kıllar ve Tırnaklar

Reklam

Saçlar kıllar ve tırnaklar hayat boyunca büyür, cesetten ayrıldıktan sonra çürümez, ölümden sonra da bir müddet uzamaya devam eder. Saçlar beynin genel durumunu gösterir. Beyni sağlıklı ve kuvvetli olanların saçları çocuklukta sarışın, ergenlikte kızılımsı, gençlikte kahverengi veya siyahtır. Düz veya kıvırcık değil, dalgalıdır, çok sık veya seyrek değil, orta sıklıktadır. Yaş ilerledikçe saçlar yavaş yavaş seyrekleşir ve beyazlaşır. Sağlıklı insanın saçı gençlikte de yaşlılıkta da çabuk uzar. Büyükler saç sefadan, tırnak cefadan büyür demiştir.

Güçlü Bir Bağışıklığa Sahip Olmanız İçin Gereken Vitaminler! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.

Saçlar, erkeklerde akıl ve enerji durumunu, kadınlarda ise kadınlık sıfatlarını, şefkat ve merhamet durumunu gösterir. Saçların kimyasal terkibinde kadmiyum ve selenyum vardır.

Reklam

Saçların durumu karaciğer, safra kesesi, kalp, akciğerler, yumurtalıklar, bağırsaklar, böbrekler ve idrar yolları ile bağlantılıdır. Karaciğer ve safra kesesi sağlıklı değilse, başın yan taraflarında saç dökülmesi başlar. Böbrek veya kalp zayıfsa, baş ortasındaki saçlar seyrekleşir ve zayıflar. Akciğerler hasta ise saçlar kuru ve cansız olur. Yumurtalıklar rahatsızsa, saç uçlarında kırılma ve çatallaşma meydana gelir.

Metabolizma atıkları saçlar ve tırnaklar vasıtasıyla dışarı atılır. Atıklar kan vasıtasıyla tırnaklara ve saç soğancıklarına daha sonra da saç tellerine gönderilir. Tırnaklardan da birçok hastalık teşhis edilebilir. Şeker hastalığında, hormon bozukluğunda, eklem, kemik, böbrek ve akciğer hastalıklarında, metabolizma bozukluklarında, kansızlıkta, tırnağın rengi, şekli, kalınlığı, inceliği, kırılması, çabuk veya yavaş büyümesi değişir. Kanı zehirli insanın tırnakları kalın, çizgili, mor, gri veya lekeli olur.

Bağırsaklardaki bozulma ve demir eksikliği tırnak diplerinden anlaşılır. Ruhi hastalıkların birçoğu tırnak kesmeyenlerde veya tırnak yiyenlerde olur.

Hem ellerdeki, hem ayaklardaki parmak ve tırnakların önemi büyüktür. Bedendeki enerji akımları her tırnağın iki yanında bulunan akupunktur noktalarından başlar. Mesela, elin serçe parmağındaki tırnağın dış tarafından kalbe, işaret parmağındaki tırnaktan kalın bağırsağa, baş parmak tırnağından akciğerlere, yüzük parmağı tırnağından ince bağırsağa giden enerji hattı başlar. Orta parmak tırnağından ise tüm enerji hatlarını birleştiren enerji akıntısı başlar.

Reklam
Akupunktur Kulak Tohumu (Ear Seeds) Nedir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Her parmağın tırnağı onunla bağlantılı olan organın sağlık durumunu gösterir. Parmaklar insanın manevi aleminin de aynasıdır, orta parmak din, yüzük parmağı ahlak, serçe parmağı ise kalp durumunu bildirir. Örneğin, yüzük parmağı, parmak sahibinin ince bağırsağının sağlığı ile birlikte ahlakı hakkında da bilgi verir. Demek ki, insanın ahlakı yediği yemekle ve hazmı ile doğrudan bağlantılıdır. Bir de parmakların manevi derecesi vardır.

Bu nedenle Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Ayşe-i Sıddıka’dan (r.a.) rivayet edilen hadisle şu tavsiyede bulunuyor, “Ey Ayşe, sen tırnaklarını kestiğin zaman, orta parmağından başla, sonra serçe parmağına, sonra baş parmağına, sonra orta parmağının yanınındaki parmağına, sonra şehadet parmağına geçerek kes, böyle kesmek zenginlik verir.” Elbette, bu tırnak kesme şekli sadece mal zenginliğiyle alakalı değildir, daha pek çok hikmeti olduğu muhakkaktır. Perşembe günü ikindiden sonra veya cuma günü abdestli olarak tırnak kesmek sünnettir, “Bir kimse Cuma günü tırnaklarını keserse, o kimsenin vücuduna şifa gelir, hastalıktan kurtulur.” Hadis-i Şerif.

Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu