Reklam
Sağlık

Bağırsak Tedavisi

Reklam

Bağırsak tedavisi, sindirim sistemi tedavi ve bağışıklık sistemini güçlendirmek, otoimmün hastalıkların ve ilişkili sağlık sorunlarının tedavisinde etkilidir. Bu, otoimmün hastalıkların önüne geçilmesi için de etkili bir yöntemdir. Bağırsak tedavisi bütün hastalıklardan kurtulmanın başlangıcıdır. Otoimmün hastalıklar dahil, tüm hastalıkların temel sebepleri genelde aynıdır. Her ne kadar her birinin farklı şikayetleri olsa da bu sağlık sorunlarının hepsi sindirim ve bağışıklık sistemi dengesizliklerinden kaynaklanır.

Eliminasyon Diyeti! 🍏 En Etkili Örnek Diyet Listesi Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.

İnsana uygun olmayan, (kapalı ambalajlı, GDO’lu vb.) veya birbirine uygun olmayıp, hazmı için ayrı enzimler gerektiren yemekler birbiriyle karıştığında hazım olmadan çürür.

Reklam

Mesela, karbonhidratlar ile proteinler, süt ürünleri ile balık, birkaç inekten sağılarak karıştırılan süt, karışık et (aynı cinsten iki farklı hayvanın eti, bir hayvanın eti ile bir diğerinin yağı, dana ile tavuk eti veya aklınıza gelebilecek herhangi bir et kombinasyonu), balık ile et, karışık yağlar (koyun ile tavuk yağı, katı yağ ile sıvı yağ) birbirlerine zıttır. Çünkü bunların parçalanabilmesi için ihtiyaç duyulan enzimler birbirine zıttır.

Bu zıtlık, enzimlerin üretilmesine engel olur ya da üretilmiş enzimlerin birbirini yok etmesine sebep olur ve yenen yemek hazım olmadan çürümeye başlar. Bu, midede saatler süren bir işlemdir ve bağırsaklarda da devam eder. Yemekten sonra kanda lökosit sayısının yükselmesi bu sebepledir. Çürüme veya mayalanma sonucu oluşan zehirli ve asitli kalıntılar sinir hücrelerini doğrudan etkileyerek bağırsakların hareketini yavaşlatır.

Yavaşlayan bağırsaklarda toplanan kalıntılar, bağırsakları genişletir, cepler oluşturur. Bu ceplerde dışkısal taşlar meydana gelir ve yıllarca atılmadan kalır. Beslenmedeki hata devam ettikçe bağırsaklar daha ağırlaşır, hareketi daha da yavaşlar ve kabızlık meydana gelir. Bağırsakların duvarları kanalizasyon boruları gibi zehirli, yağlı atıklarla kaplanır.

Bu noktadan sonra vücudun intoksikasyonu (toksinlerle dolması) hızla artmaya başlar. Vücut, direncini kaybeder, halsizleşir, bağırsak tedavisi yapılmazsa devamlı gaz oluşur, uyku ve tembellik artar. Çürüyen veya mayalanan yemek artıkları bağırsağı zehirleyerek kana karışır.

Reklam

Bu atıklar kandan bütün organlara ve hücrelere yayılarak onları da zehirler, hastalıklara yol açar. Damarları tıkayıp, organ ve eklemlerde toplanır. Tıkanan damarlarda akan koyu, ağır kan organları beslemekte yetersiz kalır ve organlar, “Açız!” diye çığlık atıp hastalanmaya başlar.

Çok yeme ve yanlış beslenme alışkanlığı bırakılmadan, mide ve bağırsak tedavisi yapılmadan, hazım düzeltilmeden, hiçbir gıda, doğal da olsa hiçbir ilaç ya da bitki, tek başına bedenin iyileşmesini sağlayamaz.

Geçirgen Bağırsak Sendromu Diyeti İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Hastalık sebeplerinin en başında yemek ve içmek gelmektedir, bunları sayarsak;

  • Çok yemek
  • Az çiğnemek
  • Karışık yemek
  • Sık yemek
  • Yeme ve içmede sıraya dikkat etmemek
  • Bayat ve ısıtılmış yemekler
  • Katkılı hazır yiyecekler ve içecekler
  • Tarım ilaçları

Bağırsak ve Mide Tedavisi

Genel sağlık için, midenin, bağırsakların ve karaciğerin iyi çalışması gerekir. Bu organlar iyi çalışmazsa, kanda toksinler oluşur. Böbrekler zorlanır. Kabızlık ve bağırsaklardaki gaz böbreklerde kan ve sıvı dolaşımını zorlaştırır, böbrek taşı oluşumu başlar.

Göz hastalıkları, beyin, mide, ince bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve böbrekle bağlantılıdır. Göz hastalıklarından kurtulmak için bu organların tedavisi şarttır.

Reklam

Bağırsak tedavisi yapacağınız zaman, aşırı mantar çoğalması (candida) ve ince bağırsakta aşırı bakteri çoğalması (Sibo) sorununuz varsa, günde iki kaseden fazla karbonhidratlı sebze (tatlı patates, balkabağı, sakız kabağı) ve bir kaseden fazla meyve tüketmeyiniz. Elma sirkesi harici sirke kullanmayınız. Evinizde yaptığınız sirkede kullanılan elmanın organik olmasına dikkat ediniz.

Meyve ve sebze seçiminizi organik yapmalısınız veya suni gübre, tarım ilacı, pestitit vb zararlı maddelerin kullanılmadığı ürünleri tercih edin.

Suni gübre ve tarım ilacı, vücudunuzdaki vitamin ve minerallerin değerini düşürür. İyi bakterilerin çoğalmasını engeller, gıdaların yapısı bozulur, yararlı bakterilerin yerine zararlı bakteriler çoğalır ve yıkama ile temizlenmez. (Hayvan gübresi kullanan, tarım ilacı kullanmayan, genetiği değişmemiş ürünler tercih edilmeli)

Bağırsakları Çalıştırma

Her gün öğütülmüş sinameki veya sinameki karışımlarından biri ya da keten tohumu veya magnezyum sülfat kullanılmalı, bağırsakların çalışması iyice düzene girene kadar devam edilmelidir. Bağırsaklar düzelince kullanım haftada 1 defaya indirilmelidir. Ömür boyu gerektikçe, sinameki, keten tohumu ve magnezyum sülfat (ingiliz tuzu) kullanılabilir.

Bağırsak Tedavisinde Nasıl Beslenmeli Neler Yemeli?

Mide ve bağırsakları aç bıraktığınızda, yararlı olan bakteriler ve hücreler, gıda bulmak için ölü ve zararlı olan bakterilere saldırır, bu beslenme şekli 4 farklı yöntem ile uygulanır. Sağlıklı olmak isteyen herkes bu yöntemleri hayatı boyunca uygulamalıdır.

  • 36 saatlik oruç. Vücutta otofaji sürecini başlatır. Haftada 1 gün, bağırsak sağlığına göre 3 gün tutulabilir. Çok ağır hastalıklardan bu şekilde kurtulanlar vardır.
  • 1 gün sadece semizotu, ıspanak, havuç suyu karışımı içilir. Sebze sularına 1/4 oranında ilikli kemik suyu ekleyebilirsiniz. Bu sistemi toplam 5 gün uygulayabilirsiniz. Öğünler arası en az 5 saat olmalıdır. Sebze suyu karışımlarıyla 3 diş sarımsak yutulur. Öğünler arası açlık olursa, 3 er adet incir veya hurma yenebilir. Akşam yemeğinde, tek çeşit bu sebzelerden (brokoli, lahana, brüksel lahanası, enginar, kuşkonmaz, karnabahar, kereviz) veya 1-3 tanesi karışık olarak buharla yumuşatıp yiyebilirsiniz.
  • 24 saatte 1 kez beslenme (Haftanın 1 günü kahvaltı veya yemeğinizi 11 gibi yapıp, ertesi gün 11 de tekrar normal beslenme düzenine geçilir. Bağırsak tedavisi için, haftada 1 gün bu şekilde beslenilmesi çok faydalıdır.
  • Uzun aralıklı yani sabah kahvaltısı ile akşam yemeği arasında en az 8 saat, akşam yemeği ile kahvaltı arasında 16 saat olacak şekilde beslenme, aralarda sadece su içilir.
Aralıklı Oruç Diyeti Nedir? IF Diyeti İçin Buraya Tıklayın.

Bağırsak Tedavisi Doğal İlaçlar

Bağırsak tedavisinde kullanacağınız birçok doğal ilaç vardır. Bağırsaklarını tedavi etmek isteyenler mutlaka bu karışım ve ilaçları uygun zamanlarda kullanmalı. Aşırıya kaçmadan metabolizma dengenize göre dozlarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Sormak istediklerinizi lütfen yorum yaparak sorunuz.

Elma Sirkesi

Sabahları 200 ml suya, 1 yemek kaşığı katarak aç karnına için. Salatalarınıza mutlaka ilave edin.

Keten Tohumu Yağı

Keten tohumu, mide ve bağırsak sorunlarını düzenler. Geçirgen bağırsak sendromunda keten tohumu yağı çok etkilidir. Keten tohumu, tokluk hissi verdiği için diyetlerde sıklıkla kullanılır. Bağırsak tedavisinde keten tohumu yağını, sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı içebilirsiniz. 15-20 gün kullanıp 1 hafta ara verip duruma göre tekrar kullanılır.

Keten tohumunun faydalarından yararlanmanın en iyi yolu, keten tohumunu filizlenmiş olarak tüketmektir. Islatmak ve daha sonra filizlemek fitik asidi ortadan kaldırır ve mineral emilimini büyük ölçüde artırabilir. Kanada keten tohumu konseyi, Ilık suda veya soğuk suda iki saat boyunca en az 10 dk karıştırılarak ıslatılmasını öneriyor. {1*} Ayrıca tohumları 1 gece suda bekletip jelleşen tohumu ve suyunu tüketebilir, tariflerinize ekleyebilirsiniz.

Keten tohumu ayrıca, B6 vitamini, folat (veya B9 vitamini), demir, potasyum ve çinko içerir. Gördüğünüz gibi, keten tohumu faydaları oldukça fazladır.

Fermente Gıdalar

Lahana turşusu, kimchi, kombuça yani kombu çayı, yoğurt, ve kefir gibi fermente gıdalar, en zengin probiyotik kaynaklarıdır. Fermente gıdalar, bağırsak mikrobiyomuna çok faydalıdır. {2*}

Meyve ve Sebzeler

Organik, pestisit kullanılmamış, taze meyve ve sebzelerin lifleri, çekirdekleri ve kabukları bağırsakta yaşayan yararlı mikropları çoğaltır. Meyve ve sebzelerden probiyotik almak için özellikle meyve ve sebzeler kabuklarıyla ve birkaç çekirdeğiyle birlikte yemelisiniz.

Oturma Pozisyonu

Sandalyede otururken aldığımız pozisyon karın ile bacaklardaki kan ve enerji dolaşımını zorlaştırır; bağırsakların çalışmasını yavaşlatır, kabızlığa, prostat ve yumurtalık hastalıklarına, basura, varise, eklem ve omurga hastalıklarına davetiye çıkarır.

Büyük ve küçük abdest için alaturka tuvaleti tercih etmek ve çömelerek oturmak gerekir. Klozet üzerinde oturarak ihtiyacı gidermek tabiata aykırı ve sağlığa zararlıdır. Klozette otururken vücudun aldığı şekil, dışkının kalın bağırsaktaki hareketini engeller, kalın bağırsağın hareketi yavaşlar, düz bağırsak, dışkının oluşturduğu baskıyla genişler ve kabızlık meydana gelir.

Antibiyotik Kullanmak!

Antibiyotik (anti:karşı, biyo:hayat, yani hayat karşıtı) vücuttaki mikroplarla birlikte bağırsaklarda yaşayan sağlıklı probiyotikleri de öldürür. Bağırsakta sağlıklı probiyotiklerin yerini zararlı mikroplar hızlıca doldurur. Sonuç olarak Candida (Aşırı bakteri çoğalması) veya Sibo (ince bağırsakta aşırı bakteri çoğalması) sorunu kaçınılmaz olur.

Su Nasıl İçilir?

Mide enzimleri ve bağırsakların sağlıklı çalışması için su içmek önemlidir. Fakat su içme zamanı su içmekten daha da önemlidir.

Su, sabah içildiğinde bağırsakları çalıştırır. Yemeklerden 2-3 saat sonra içilen su, hazma yardımcı olur.

Yemek yerken içilen su, çiğneme sırasında tükürük enzimleriyle ağızda başlayan hazım işlemine zarar verir. Tükürük üretimini azaltır, tükürükte bulunan enzimlere karışarak zayıflatır. Ağızda başlayan hazmı engeller. Sonuç olarak, mide, karaciğer ve bağırsakların işi zorlaşır.

Yemek üstüne meyve suyu içenlerin durumu daha kötüdür. Çünkü meyve suyu yemeğe zıt karakterde olduğu için hazmı bozarak, midede mayalanır, gaz, hazımsızlık, reflü veya ülser olması kaçınılmazdır.

Papatya ve Bal Kürü

Bal, bağırsak ve mide sorunların da balın bilimsel olarak etkisi kanıtlanmıştır. Bal, mide ve onikiparmak bağırsağındaki ülserlerin ve dış yaraların kapanmasını sağlar.

Bağırsak ve mide hastalıklarında papatya ve bal karışımı;

  • 3 yemek kaşığı papatyayı 500 gr. sıcak suya koyun, 1 saat demleyin.
  • Suyun sıcaklığı 40 dereceye indiğinde süzün ve 3 yemek kaşığı bal ilave edin.

Papatya bal kürünün iyi geldiği hastalıklar: Anjin, ağız ve dil yaraları, bağırsak ve mide yaralarında kullanılır. (Gargara yapabilir, içebilir ve lavman yapabilirsiniz).

Bal notu: Aşırı mantar (candida) sorununuz varsa kullanmayınız.

Horoz Eti

Kekik, kimyon, karanfil ve dereotu ile pişirilen horoz eti eklem ağrısına, gaza, mide ve bağırsak iltihaplarına iyi gelir.

Biberiye

Biberiye, ağız, boğaz, mide enfeksiyonlarına ve H. Pylori enfeksiyonuna, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi enfeksiyonlarına, egzama, yüksek kolesterol, romatizma ve kansere karşı kuvvetli bitkilerdendir. Biberiye, kanamaları durdurur, mide ve bağırsaklarda oluşan gazları söktürür, hazımsızlığı ve mide ekşimesini giderir, saç dökülmesini durdurur. Hafıza zayıflığı, sara, kalp çarpıntısı ve iktidarsızlığa, baş ağrılarına, siyatik ağrılarına, düşük ve yüksek tansiyona karşı etkilidir.

Çilek

Çilek, guatra, iltihaplı ve hiçbir şeyle tedavi edilemeyen egzamalara, alerjilere, mide-bağırsak tedavisinde yaralara, basura, kabızlığa, ishale, enfeksiyonlu hastalıklara, böbrek, karaciğer, kalp ve damar hastalıklarına faydalıdır. Çilek, kansızlığa karşı etkilidir. İdrar söktürür, ateş düşürür. Çilek, yoğurt vb hiçbir şeyle karıştırılmadan yenmelidir. Çileğin faydalarından yararlanmak için, mevsiminde sabahtan öğleye kadar sadece çilek yemek (1 kg. kadar) gerekir. Öğleden sonra yemek yenebilir.

Çörekotu

Çörekotunu, çiğneyerek yemek, mide ve bağırsak gazlarını boşaltır. Bağırsak kurtlarını döker, karaciğeri ve safra kesesini temizler. Mideyi rahatlatarak ağızda oluşan kokuyu önler.

Elma

Aşırı kilodan kurtulmaya çalışanlara yardımcı olur. Yemekten evvel elma yemek kabızlığı önler. Yemekten sonra yemek hazmı bozar mide ve bağırsaklarda gaz ve şişkinlik yapar. Dondurarak mevsimi dışında tüketilen elma, kimyasal değişikliğe uğrar ve yarar yerine zarar verebilir, bağırsaklarda mayalanarak, aşırı gaza neden olur. Bağırsak sorununuz varsa elmayı buharlayıp tüketebilirsiniz.

Greyfurt

Limonun tüm olumlu özelliklerine sahiptir, ayrıca iştahsızlığa ve uykusuzluğa iyi gelir, bağırsakları çalıştırır, karaciğeri temizler, felç ve iktidarsızlığa faydalıdır. Greyfurt kokusu strese etkilidir, gevşemenizi sağlar.

Hurma

Hurma sadece besin olarak başka hiçbir gıda almadan da tüketilebilir. Hurma, kabuğu ile yıkamadan yenmelidir. Günde 1-5 tane hurma çekirdeği yutmak faydalıdır. Bağırsak tembelliğine ve basura faydalıdır. Hurmanın kabuğu üzerindeki probiyotiklerle insan bağırsağındaki probiyotikler aynıdır. Hurmayı yıkamadan yemek, bağırsaklara gereken probiyotikleri sağlar. Yıkamaya mecbur kalınırsa, yıkandıktan sonra 1-2 saat bekletilmek üzerindeki faydalı probiyotiklerin çoğalmasını sağlar.

İncir

İncir, yaraların iyileşmesini sağlar. Bağırsakları yumuşatır ve rahat dışkılama sağlar. İncir tüm hastalıklara faydalıdır. Her sabah üzüm sirkesi içinde 8-10 saat bekletilmiş 3 tane kuru incir yemek, ateşli hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korur.

Her sabah halis sızma zeytinyağı içinde bir gece bekletilmiş 3 tane incir yemek, karaciğer hastalıklarından korur, karaciğeri temizler.

İncir, karaciğer, dalak, böbrek ve mesaneyi temizler. Bağırsakları çalıştırır, bakterileri temizler. Kanseri önler. Taze inciri yıkamadan, kabuğunu soymadan, ayrı bir öğün olarak yemek gerekir. Yıkamaya mecbur kalınırsa, yıkadıktan sonra 1-2 saat bekletilmeli ki üzerindeki faydalı mikroplar çoğalsın. Haftada 1-3 günü sadece incirle geçirmek çok faydalıdır.

Kekik

Çayı içilirse ter ve ağız kokusunu giderir, uykusuzluğa, fiziki ve ruhi bitkinliğe iyi gelir. Sara, anemi ve iktidarsızlığa karşı etkilidir. Bağırsak kurtlarını düşürür.

Kimyon

Kimyon, idrara çıkmayı kolaylaştırır, ishali keser, prostat ve diğer bezleri korur, yemeklerin hazmını ve gaz çıkmasını kolaylaştırır, böbrek ve mesaneyi hastalıklardan korur, taşları parçalayıp düşürür, bağırsak yaralarının kapanmasını sağlar, cildi güzelleştirir. Fazla kimyon kullanımı cildi sarartır. Kimyon pilav ya da çorbaya tane halinde, başka yemeklerin üzerine ise öğütülmüş olarak kullanılabilir. Öğütülmüş kimyon çabuk bayatlar.

Lahana

Beyaz lahana yemeği veya lahana suyu bağırsaklarda gaz yapıyorsa, beyaz lahananın o kişinin mizacına uygun olmadığını gösterir. Bu kişi, beyaz lahana yerine kara lahana, brokoli, havuç veya kırmızı pancar kullanması gerekir.

Nane

Nane, sinamekiyle beraber kullanıldığında bağırsakları temizler, kurtların ve zararlı mikropların atılmasını sağlar.

Nar

Çekirdekleriyle beraber 4-5 gün nar yemek bağırsak tedavisinde kurtlarını düşürür, ishali durdurur ve bağırsaklardaki yaraları kapatır.

1 çorba kaşığı kavrulmuş ve öğütülmüş pirinç 400 gr. su ile karıştırılır, 1 çorba kaşığı ince kesilmiş nar kabuğu eklenerek kaynatılır ve her seferinde 100 gr. olmak üzere günde 4 defa içilir veya lavmanda kullanılır.

Nar çekirdekleri kurutulur ve öğütülür. Günde 2 defa, 1’er çay kaşığı olmak üzere su ile yutulur, ishali durdurur, mide ve bağırsak yaralarını kapatır.

Sarımsak

Bağırsakları tedavi etmek için bağırsak mikroflorasını canlandırmak gerekir. Her gün 1-3 diş sarımsak yutmak mikroflorayı canlandırır. Günlük 1 adetten başlayıp 3 gün, her gün 1 tane olmak üzere artırabilir, bağırsağınızın hastalık durumuna, mide ve bağırsak tepkisine (aşırı rahatsızlık vermesi) sarımsağa verdiği tepkiye göre 1-9 arası yutulabilir. İlk yutmada aşırı rahatsızlık olursa 2-3 kez daha deneyin veya ufak parça olarak yutmaya başlayınız. 15 gün kullanıp ara verin. Şikayetlere göre 15 gün sonra tekrar başlayın.

Bağırsaklarda yaşayan zararlı mikroplara karşı kuru soğan ve 3-9 diş sarımsak yemeli veya yutulmalıdır. Sarımsak ve soğan organik olmazsa, tarım ilacı kullanılarak üretilmişse ve suni gübre kullanılmışsa o sarımsak ve soğan size istenilen faydayı vermez. Özelikle çin sarımsaklarından da uzak durunuz.

Sarımsaklı Zeytinyağı

Mide, bağırsak ve karaciğeri temizleyen sarımsaklı zeytinyağı nasıl hazırlanır?

  • Cam kab içinde 200 gr. zeytinyağı ile 1 baş dövülmüş sarımsak karıştırılır
  • Kapağı kapatılır ve buzdolabına konur
  • 24 saat sonra süzülür
  • 30-50 gr. sarımsaklı zeytinyağı aynı miktarda limon suyu ile karıştırılarak içilir.
  • Yemek ve salata üzerine de kullanılabilir.

Semizotu

Semizotu, çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Fakat en etkili kullanım şekli suyunu içmektir. Semizotu suyu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kronik rahim kanamasını, basur kanamasını ve akıntıları keser. Bağırsak kurtlarını düşürür. Böbrek, mesane, karaciğer ve dalak hastalıklarında çok etkilidir.

Haşlanmış semizotu suyu süzülür oda sıcaklığında soğuyunca lavman yapılır. Bağırsak yaralarını iyileştirir, kurtları düşürür. Yabani semizotu bahçe semizotundan daha kuvvetlidir.

Böbrek hastalıklarına karşı yabani semizotundan daha etkili ilaç yoktur.

Sinameki

Bağırsaklarında sürekli kabızlık yaşayanlar sinamekinin makul seviyelerde kullanabilir. Sinameki, cilt, saçlar ve gözleri parlatır. Kanı temizler, mideyi ve kalbi kuvvetlendirir. Karaciğer tıkanıklıklarını açar, bağırsakları çalıştırır, idrarı çoğaltır, ateşi düşürür, kireçlenmeyi önler.

Sinameki Otu Faydaları İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Üzüm

Çeşitli mikro elementler, vitaminler ve organik asitlerin kaynağıdır. İdrarı çoğaltır, bağırsakları yumuşatır ve rahatlatır, balgamı söker, kolesterolü düşürür. Bu özelliklerinden dolayı romatizmaya, böbrek, karaciğer, akciğer ve eklem hastalıklarına karşı kullanılır. Yeşil üzüm (koruk) ishali durdurur, bağırsaklardaki yaraları kapatır, sedef ve vitiligo hastalıklarına iyi gelir. (Aşırı mantar sorununuz ve sibo varsa kullanmayınız.)

Zencefil

Zencefil, karaciğeri, mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır, bağırsakları güçlendirir, kusmayı önler, midedeki balgamı parçalar ve iltihabı kurutur.

Bağırsak ameliyatı olanlar ve apandisit ameliyatı geçirenler, toz zencefili çay ve yemeklerle birlikte günde 2 gr. (1 çay kaşığı) kadar kullanmalıdır.

Zeytinyağı

Bağırsak tedavisinde zeytinyağının önemi büyüktür. Zeytinyağını bağırsak tedavisinde aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

  • 1 avuç kuru üzüm 1 litre su içinde kaynatılarak süzülür, bu su 200 gr. sızma zeytinyağı ile karıştırılıp lavman yapılır, kalın bağırsak yaralarına, basura, paraproktit adı verilen kalın bağırsak fistülüne çok iyi gelir.
  • Karaciğeri yumuşatır ve temizler, safrayı arttırır, karaciğeri çalıştırır, sarılığı iyileştirir, bağırsakları rahatlatır, mideyi kuvvetlendirir, mide yaralarını kapatır, bağırsaklardaki kurt ve solucanları düşürür, basuru yok eder, damarları açar, kolesterolü ve kandaki şekeri düşürür, bağışıklığı artırır.
  • Zeytinyağı hem içilir hem de lavman yapılırsa, bağırsak tıkanıklığını açar.
  • Zeytinyağından maksimum fayda sağlamak için zeytinyağını yakmadan veya yemeği yağsız pişirmek ve üzerine zeytinyağı gezdirmek gerekir.

Bağırsak Tedavisi Tavsiyeler

Sindirim sorunları (bağırsaklarında sürekli gaz, şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık) yaşayanlar, mutlaka yavaş yemek yemeyi alışkanlık haline getirmelidir. Yemekleri daha yavaş yemek ve çok çiğnemek, gıdaların tam sindirilmesini sağlar ve besinlerin emilimini artırmaya yardımcı olur.

Mide, dalak ve bağırsak faaliyetlerini düzeltmek için, bazen sadece çiğneme sayını artırıp yavaş yemek yeterlidir.

Sindirim sistemi saat 21:00’de dinlenmeye geçer. Saat 21:00’den sonra yenen yemekler, midede hazmedilmeden sabaha kadar kalır. Midede hazmedilmeyen yemek çürür, bağırsaklardaki mukozaya zarar verir.

Çok çiğneyenler, yavaş yiyenler, az yiyenler (günde 2 defa) yediklerini çok kolay sindirebilir. Bağırsaklarında ve midelerinde hazmedilmeyen gıda kalmaz. Bu tarz yemek yiyenlerin bağırsaklarında ki besinlerin vitaminleri emilip rahatlıkla kana karışır, vücuttan toksinler dışarı atılır.

Bağırsak, mide ve damarların temiz olması hastalıklara karşı direncinizi artırır, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Sağlıklı bağırsaklarda probiyotikler rahat yaşar ve çoğalır. Vitaminleri ve gerekli besin maddelerini, hatta proteinleri havadaki azotu kullanarak sentezlerler. İyi sentezlenmiş besinler kan yardımıyla dokulara taşınır, hücrelerin besin almasını sağlar.

Bağırsak ve mide sorunları horlamanın en büyük sebepleridir. Horlama sebepleri şunlardır:

  • Yatmadan önce yemek yemek.
  • Hazımsızlık
  • Kabızlık ve gaz
  • Kalın bağırsakların bozulması ve genişlemesi
  • Küçük dilin şişmesi
  • Kalbin zayıflığı

Sirke içinde şap eritilerek veya sirke içinde nar kabuğu kaynatarak gargara yapılması, küçük dilin şişliğini küçültür, horlamayı azaltır.

Bağırsak tedavisi yapanlar ve yemeği az yiyenler şiddetli horlamadan kısa zamanda kurtulabilir.

Burun kanaması, rahim ve basur kanaması gibi kronik kanamalardan, demir eksikliği ve kansızlıktan kurtulmak isteyenler, bağırsak tedavisi yapmalıdır. Ispanak, semizotu, kırmızı pancar, yeşillik, özellikle dereotu, kara hindiba, maydanoz, kereviz yaprağı, turp yaprağı gibi çiğ sebzeler, havuç suyu, kırmızı pancar suyu ve karpuz tüketmeye ağırlık vermelidir.

Hazır gıdalar, zararlı yiyecek ve içecekler bırakmalıdır.

Hazmı düzeltmeli, karaciğer güçlendirilmeli ve karaciğer temizlemesi yapmalıdır.

Bağırsak Bozukluğu Vitamin Emilimini Engeller

Kan üretiminde rol oynayan B grubu vitaminleri sadece sağlıklı bağırsaklarda üretilir. Vitamin ve daha pek çok zaruri madde üretimi ile meşgul olan birtakım mikroplar da bağırsaklarda yaşar. Yanlış beslenme ve sürekli yaşanan hazımsızlıkla midede çürüyen yemeklerin zehirli kalıntıları bağırsaklara iner, bağırsaklarda yaşayan doğal, faydalı probiyotikleri öldürür. Böylece vitamin eksikliği, demir eksikliği ve kansızlık ortaya çıkar.

Kaynaklar

{1*} https://flaxcouncil.ca/flax-usage/food/for-commercial-bakers/tips-for-using-whole-flax-seeds/
{2*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17217568

Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu