İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene Yağı Ne İşe Yarar? Rezene Otu Nerede Bulunur? Rezene Nerelerde Kullanılır? Rezene Yağı İle Zayıflama

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
19 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Rezene Yağı Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene Yağı Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene yağının, meyan kökü aromasına sahip olduğunu pek çok kişi bilmektedir. Ancak meyan kökünü sevmeyen kişiler rezene yağını kullanarak meyan kökünün ve rezenenin faydalarından yararlanabilmektedir.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN

 


Rezenenin Faydaları Nelerdir? Detaylı Bilgi Almak İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Rezene yağı sindirim sisteminin sağlığı için kullanılabilecek en etkili yağlardandır. Rezene yağı, rezene bitkisinin tohumlarının ezilmesi ve sonrasında tohumların buhar damıtma işleminden geçmesi sonucunda elde edilmektedir. Rezene yağının tadını beğenmeseniz bile kullanmaktan hemen vazgeçmemeniz önerilmektedir. Çünkü rezene yağı sindirim sisteminin sağlığı için oldukça önemlidir ve bu nedenle de kişilerin beslenme düzenlerinde rezene yağına yer vermeleri tavsiye edilmektedir. {1*}

Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?
Rezene Yağının Faydaları

İçindekiler

  • Rezene Yağının Faydaları
    • Yaraları İyileştirmeye Yardımcı Olur
    • Rezene Yağı Bağırsaklardaki Spazmları Azaltır ve Engeller
    • Antioksidanlar ve Antimikrobiyal Özellikler İçerir
    • Gaz ve Kabızlığı Giderir
    • Sindirim Sorunlarını Tedavi Eder
    • Kilo Vermeye Yardımcı Olur
  • Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?
  • Rezene Yağının Tarihi ve Rezene Yağı Hakkında İlginç Gerçekler
  • Rezene Yağının Zararları

Rezene Yağının Faydaları

Rezene yağının bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Rezene, antiseptik özelliklere sahiptir ve bu nedenle bağırsak spazmlarını azaltmaya hatta ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Rezene, vücutta gaz ve şişkinlik oluşmasını engellemektedir. Rezenenin aynı zamanda vücudu toksinlerden arındırma özelliği bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, balgam söktürücü etkiye sahiptir. Rezene, anne sütünü arttırma konusunda da oldukça etkilidir ve vücutta doğal bir müshil görevi görmektedir.

Rezene pek çok farklı formda kullanılabilmektedir. Bu tamamen kişinin tercihine ve yağı ne için kullandığına bağlıdır. Rezene bitkisi ister yağ formunda ister kurutulmuş tohum formunda kullanılsın pek çok faydalı özelliğe sahiptir. Rezene, yaraların kısa sürede iyileşmesine, ağız sağlığının korunmasına, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine, sindirim problemlerinin giderilmesine ve kişilerin daha kolay ve sağlıklı şekilde kilo vermesine katkı sağlamaktadır.

Doğal Diüretiklerin Ödem, Şişkinlik ve Daha Fazlası İçin 19 Faydası İçin Buraya Tıklayın.

Yaraları İyileştirmeye Yardımcı Olur

Çeşitli uçucu yağlar üzerinde İtalya’da çalışmalar yapılmıştır. Çalışmada hayvan denekler kullanılmış ve uçucu yağların bakteriyel enfeksiyonlar üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Elde edilen bulgular, rezene yağının ve tarçın yağının anti-bakteriyel özelliklere sahip ve bu nedenle bu yağların, bazı bakteri türlerinin üremesine engel olduğunu göstermektedir. Ayrıca çalışmalar rezene yağının, yaraların enfekte olmasını engelleyen bazı bileşiklere sahip olduğunu kanıtlar niteliktedir. {2*}

Rezene yağı enfeksiyon oluşumunu engellemektedir. Bu nedenle yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. Vücutta meydana gelen yaraların daha kısa sürede iyileşmesini istiyorsanız rezene yağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Rezene Yağı Bağırsaklardaki Spazmları Azaltır ve Engeller

Bağırsaktaki spazmların hafife alınmaması gerekmektedir. Spazmlar aşırı derecede ağrıya ve bağırsak bölgesinde kramplara ve kasılmalara sebep olabilmektedir. Rezene yağı, bağırsak bölgesindeki kaslar da dahil olmak üzere vücutta bulunan pek çok kas üzerinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Yağın bağırsakta yarattığı gevşeme spazmodik bir atak esnasında kişinin, bağırsaktaki kas spazmlarından hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlayabilmektedir.

Rusya’daki St. Petersburg Tıp Doktora Sonrası Eğitim Akademisi Pediatri Bölümü tarafından yürütülen araştırmalarda, rezene tohumu yağının bağırsak spazmlarını azalttığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca araştırmalar rezene yağının, kolik olan bebeklerin ince bağırsak hareketlerini arttırdığını göstermektedir. Wessel verilerine göre, rezene yağı emülsiyonunun kullanımı, tedavi grubundaki bebeklerin yüzde 65’inde koliği ortadan kaldırmış ve kontrol grubundaki bebeklerin yüzde 23,7’sinde önemli ölçüde iyileşme yaşanmasına neden olmuştur.

Yayınlanan bulgular, tedavi grubunun kolikte çarpıcı iyileşmeler gösterdiğini kanıtlar niteliktedir ve rezene yağı emülsiyonunun, bebeklerdeki kolik yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. {3*}

Antioksidanlar ve Antimikrobiyal Özellikler İçerir

Rezene yağı, antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için önemli bir bileşiktir. Flavor and Fragrance Journal’da yapılan bir araştırmada Pakistan’a özgü tohumlardan elde edilen uçucu yağlar incelenmiştir. Yapılan analizler rezene yağının, etkileyici miktarlarda fenolik ve biyoflavonoid içerdiğini ve içerisinde toplam 23 bileşiğin bulunduğunu göstermektedir. {4*} Bu durum, rezene yağının serbest radikal hasarıyla savaştığını ve bazı bakteri ve patojenik mantar türlerine karşı antimikrobiyal aktivite gösterdiğini kanıtlar niteliktedir.

Candida Belirtileri Nelerdir? Candida Mantarını Ne Yok Eder? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Gaz ve Kabızlığı Giderir

Birçok sebze karın kramplarına, gaza ve midede şişkinliğe neden olmaktadır. Ancak rezene çiğ şekilde tüketildiğinde veya rezene yağı formunda kullanıldığında gaz ve şişkinliğe tam tersi şekilde etki etmektedir. Rezene yağı, bağırsakları temizlemeye ve gaz ve şişkinlikten kurtulmaya yardımcı olup kişinin rahatlamasını sağlamaktadır. {5*} {6*}

Gaz probleminiz kronikleşmişse rezene gerçekten bu sorunun çözümü için oldukça etkili bir seçenek olacaktır. İşe yarayıp yaramadığını görmek için en sevdiğiniz içeceğe bir veya iki damla rezene yağı ekleyerek deneyebilirsiniz.

Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir? Geçirgen Bağırsak Sendromuna Ne İyi Gelir? Tıkla ve Öğren

Sindirim Sorunlarını Tedavi Eder

Sindirime ve irritabl bağırsak sendromuna (IBS) yardımcı olmasıyla bilinen çok sayıda bitki bulunmaktadır. Zencefil, nane, anason ve papatya bu türdeki bitkilere örnek olarak verilebilmektedir. Rezene bu bitkilere kıyasen çok daha etkilidir. Çünkü rezene, uçucu yağ formunda kullanılabilmektedir. Buhar şeklinde kullanımında daha etkili olduğu için hızlı bir şekilde rahatlama sağlamaktadır. Bu süreç, sindirime ve IBS semptomlarının azalmasına önemli ölçüde yardımcı olmaktadır.

Yukarıda belirtildiği gibi rezene yağı, gaz, şişkinlik ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ancak aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenleme etkisiyle ishali ortadan kaldırmaya da yardımcı olabilmektedir. Rezenenin ana bileşeni anetol olarak bilinmektedir. Anetol oldukça etkili bir bileşendir ve kansere karşı savaşma özelliğine sahiptir. Bunu, NF-kappaB olarak bilinen kanserle ilişkili gen değiştiren inflamasyonu tetikleyen bir molekülün aktivasyonunu önleyerek yapmaktadır. {7*}

Hızlıca rahatlamak ve sindirim problemlerinden kurtulmak için, iki damla rezene yağını herhangi bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak karın bölgenize uygulayabilirsiniz.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Rezene, uzun yıllardır kilo vermek amacıyla kullanılmaktadır. Oruç tutan kişiler rezene tohumlarını, açlığı giderdiği ve sindirim sisteminin hareketlerini düzenlediği için tüketmektedir. Rezene tohumu yağı, iştahı azaltırken metabolizmayı hızlandırmakta ve bundan dolayı kilo verme sürecinin hızlanmasına neden olmaktadır.

Rezene aynı zamanda depolanmış olan enerji kaynaklarını kullanarak vücutta meydana gelen yağ birikintilerinin azalmasını sağlamaktadır. Sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak kilo verme sürecinde oldukça önemlidir. Bu nedenle beslenme rutininizde yer alan içecek ve yiyeceklere rezene eklemeyi deneyebilirsiniz. {8*} {9*}

Hızlı Kilo Verme Yolları Nelerdir? Nasıl Kilo Verilir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Birçok faydası olan rezene yağının kullanılabileceği alanlar şunlardır:

  • Sindirimi kolaylaştırmak için midenize veya ayaklarınızın altına rezene yağı sürebilirsiniz. Yağı bir taşıyıcı yağ ile birlikte kullanmak yağın çok hızlı buharlaşmasını önleyecektir.
  • Rezene yağı antimikrobiyal özelliğe sahiptir. Bu nedenle kullanımı, diş etlerinin sağlığı açısından oldukça faydalı olacaktır. Dişlerinizi fırçalarken bir damla rezene yağını diş fırçasına ekleyerek dişlerinizin daha sağlıklı ve temiz olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Rezene yağı, mide rahatsızlıklarının tedavi edilmesi için kullanılabilecek etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Bir bardak ılık suya veya papatya çayına bir ya da iki damla rezene yağı ekleyerek mide rahatsızlıklarınızı tedavi etmek için kullanabilirsiniz.
  • Rezene yağı rahatlamak ve sakinleşmek için kullanılabilmektedir. Rahatlamak için bir damla rezene yağını bir ya da iki damla lavanta yağıyla ya da herhangi bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak boyun ve göğüs bölgenize sürebilirsiniz. Karışımı sürdükten sonra yavaş ve derin nefesler alarak sakinleşebilirsiniz.

Rezene yağını kullanabileceğiniz birkaç tarif:

  • Mide probleminiz, ishaliniz veya herhangi bir sindirim sorununuz varsa, bir fincan nane çayına bir veya iki damla rezene yağı ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu tarif, sindirim problemlerinin kısa süre içerisinde giderilmesini sağlamaktadır.
  • Antioksidan ve anti-mikrobiyal faydalarından yararlanmak için yemeklere birkaç damla rezene yağı ekleyebilirsiniz.
  • Rezene yağı, vücudu nemlendirmenin ve açlık hissini gidermenin en etkili yollarından biridir. 8 bardak suya 1 damla rezene yağı ve 1 damla yalancı portakal suyu karışımını, vücudunuzun nem dengesini sağlaması amacıyla tüketebilirsiniz.

Rezene Yağıyla Yapılabileceğiniz Basit Bir Tarif:

Toplam Süre: 10 dakika

Servis: 6-7 kişilik

İçindekiler:

  • ¼ fincan hindistan cevizi yağı
  • ¼ fincan badem yağı
  • ¼ su bardağı shea yağı
  • 10 damla rezene yağı
  • 20 damla lavanta yağı

Talimatlar:

  • Iısıya dayanıklı bir kabın içerisine hindistancevizi yağı, badem yağı ve shea yağı eklenir ve kap suyun içine koyun. Su dolu kap ocağın üstüne alın ve yağlar eriyene kadar bekleyin.
  • Karışımı ocaktan alın ve rezene ve lavanta yağını ekleyin. Karışım kalınlaşana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı iyice kapanabilen cam bir kavanozda saklayın.
  • Karışımı, sindirime yardımcı olması ve sizi rahatlatması için, karın, ayak altları ve boyun bölgesine uygulayın.
Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?
Rezene Yağının Tarihi Ve Rezene Yağı Hakkında İlginç Gerçekler

Rezene Yağının Tarihi ve Rezene Yağı Hakkında İlginç Gerçekler

Rezene, uzun yıllardır bilinmekte ve tüketilmekte olan bir bitki türüdür. Rezene, Akdeniz’e özgü sarı çiçeklere sahip olan bir bitki çeşididir. Ancak yalnızca Akdeniz’e özgü olmasına rağmen dünyanın pek çok yerinde kullanılmakta ve kolayca temin edilebilmektedir. Rezene, benzer tat ve aromaya sahip olduğu için bazen anasonla karıştırılmaktadır.

Rezene tohumları kurutularak yemeklerin içine dahil edilmektedir. Ayrıca kurutulmuş rezene tohumları ve rezene yağı ilaç yapımında kullanılmaktadır. Rezene (Foeniculum vulgare) havuç ve maydanoz familyasının bir üyesidir ve kimyon, dereotu ve anason ile akrabadır. Rezene, eski Mısırlılar tarafından gıda ve ilaç olarak kullanılmıştır. Hatta Çin’de rezene, yılan ısırığı ilacı olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda rezene, farklı toplumlar tarafından farklı dönemlerde kötü ruhları kovmak için kullanılmıştır. Rezenenin tarihi geçmişi hakkında bilinen en ilgi çekici bilgi Pheidippides’in Sparta’ya 150 millik koşusu sırasında bir rezene sapı taşımasıdır. Elde edilen veriler oldukça ilginç olsa da savaşın bir rezene tarlasında yapıldığına işaret etmektedir.

Rezenenin pek çok farklı kullanım alanı bulunmaktadır. Rezene, rezene yağı, rezene tohumu ve rezene özü formunda bulunmaktadır. Aynı zamanda unlu mamüllerin ve dondurmaların içerisinde ve çeşnilerde, salatalarda, çaylarda ve pek çok yiyecek ve içeceğin içinde tüketilebilmektedir. Bununla birlikte, yaygın olarak parfümlere, sabunlara, ilaçlara ve kozmetik ürünlerine rezene eklenmektedir. Rezene yağı, sambuca gibi likörlere, alkolsüz içeceklere ve diş macununa karıştırılarak kullanılabilmektedir.

Rezene Yağının Zararları

Rezenenin alerjik reaksiyonlara neden olması mümkündür ancak bu tarz yan etkiler nadiren görülmektedir. Rezene yağı genel anlamda güvenli olarak kabul edilmektedir. Ancak östrojen düzeyini etkileyebileceği için, hamile kadınların ve küçük çocukların rezene yağı tüketmemesi tavsiye edilmektedir.

Trans anethole olarak bilinen organik elementin, östrojen hormonunun üretimini artırdığı da bilinmektedir. Bu, hamileler için ve meme kanseri, rahim kanseri veya tümörleri olan kadınlar için zararlı olabilmektedir. Ayrıca rezene yağının fazla tüketilmesi kasılmalara, halüsinasyonlara ve zihinsel dengesizliğe neden olabilmektedir.

Epilepsi hastalarının rezene yağı kullanmaması gerekmektedir. Ayrıca rezene yağı bulantı ve kusmaya neden olabilmektedir. Bu nedenle dikkatli şekilde kullanılması gerekmektedir.

Kaynaklar

{1*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24005011/

{2*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24727086/

{3*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12868253/

{4*} https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ffj.1929

{5*} https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-311/fennel

{6*} https://www.onegreenplanet.org/natural-health/fennel-and-digestion/

{7*} https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/09637486.2011.627841

{8*} https://www.herbsociety.org/factsheets/fennel.pdf

{9*} https://explore.globalhealing.com/weight-loss-benefits-fennel-seed-essential-oil/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde Egzama Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık

Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Yazan Nil Gülbakan
7 Temmuz 2020 - Updated on 13 Mart 2022
2

Deride kuru lezyonlara ve şiddetli kaşıntılara neden olan cilt hastalığına...

Read more
Uyuz Için Etkili 7 Doğal Tedavi

Uyuz Nedir? Nasıl Geçer? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Evde Uyuz Nasıl Geçer?

11 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Yüksek Kolesterol Nedir? 

Yüksek Kolesterole Ne İyi Gelir?

30 Haziran 2021 - Updated on 12 Temmuz 2021
Kolajen Nedir? Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Kolajen Nedir? Kolajenin Faydaları Nelerdir?

19 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

28 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Yenilebilir Çiçekler Hangileridir? Faydaları Nelerdir?

Yenilebilir Çiçekler Hangileridir? Faydaları Nelerdir?

24 Eylül 2021 - Updated on 28 Eylül 2021
En İyi Omega-6 Gıdaları Ve Şaşırtıcı Faydaları

Omega-6 Eksikliği ve Omega-6 İçeren Besinler

9 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
Ketojenik Diyet (Keto Diyeti) Nedir? Nasıl Yapılır?

Ketojenik Diyet Rehberi

22 Nisan 2021 - Updated on 18 Ocak 2022
Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaçlar

Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaçlar

20 Eylül 2021 - Updated on 14 Mart 2022
Yerba Mate Nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Yerba Mate Nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?

6 Eylül 2021 - Updated on 18 Kasım 2021
Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

20 Eylül 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Kalp Damar Hastalıkları

Kalp Damar Hastalıkları Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
Kulak Enfeksiyonu İçin Sarımsak Nasıl Kullanılır?

Kulak Enfeksiyonu İçin Sarımsak Nasıl Kullanılır?

17 Şubat 2022
Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmek İçin En İyi 8 Öneri

Evden Çalışma Nasıl Verimli Hale Getirilebilir? Verimlilik Nasıl Korunur?

11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Tssb (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? 💛 Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

5 Ekim 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Kadın Sağlığı Hakkında Doğru Bilinen 15 Yanlış

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

6 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

19 Ağustos 2021
Nefes Alip Vermenin Bozulmasi

Nefes Alıp Vermenin Bozulması

7 Temmuz 2020 - Updated on 19 Ağustos 2021
Geçirgen Bağırsak Sendromu Diyeti

Geçirgen Bağırsak Sendromu Diyeti

26 Nisan 2021 - Updated on 3 Mart 2022
Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Hazırlanır?

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Öksürük İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Öksürük İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

11 Aralık 2021 - Updated on 30 Ocak 2022
Menopoz Nedir

Menopoz Nedir? Menopoz Belirtileri Nelerdir?

31 Ocak 2021 - Updated on 28 Mayıs 2021
0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

13 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
Süt Faydaları

Süt Faydaları Nelerdir?

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Keten Tohumu Nasıl Kullanılır? Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Nasıl Kullanılır? Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?

16 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Karaciğer Yağlanmasının Ciltteki Belirtileri Nelerdir? Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Bitkiler

Karaciğer Yağlanmasının Ciltteki Belirtileri Nelerdir? Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Bitkiler

7 Ağustos 2021 - Updated on 8 Ağustos 2021
Kurdeşene Evde Ne İyi Gelir? Ev Yapımı Kurdeşen (Ürtiker), Döküntü Ve Pişik Kremi

Kurdeşene Evde Ne İyi Gelir? Ev Yapımı Kurdeşen (Ürtiker), Döküntü ve Pişik Kremi

26 Şubat 2022 - Updated on 27 Şubat 2022
Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

13 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.