İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Belirtileri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir? Tavuk Derisi Neden Olur? Tavuk Derisi Evde Çözüm

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
15 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Genellikle kollar ya da bacaklarda görülen tavuk derisi hastalığı, keratoz pilaris ismi ile de anılmaktadır. Cilt sorunlarından biri olan bu hastalık, deride küçük sivilceler gibi gözüken, sertlik hissi veren şişliklere neden olmaktadır. Tavuk derisi, ergenler arasında daha yaygın olarak görülmektedir. Ergenlerin yüzde 50-80 arasını, yetişkinlerin yüzde 40 kadarını etkilemektedir. {1*}

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Güçlü Bir Bağışıklığa Sahip Olmanız İçin Gereken Vitaminler! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


İçindekiler

  • Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Nedir?
  • Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Belirtileri Nelerdir?
  • Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Nedenleri Nelerdir?
  • Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Tedavisi Nasıl Yapılır?
  • Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?
    • Deniz Tuzu Kullanın
    • Kuru Fırçalama Yöntemini Deneyin
    • Doğal Sabunlar Kullanın
    • Vücudunuzu Nemlendirin
    • Bedeniniz İçin Nemli Gıdalar Yiyin

Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Nedir?

Keratoz Pilaris (KP) ya da tavuk derisi, tıkanmış kıl köklerinin neden olduğu bir rahatsızlıktır. Bu durum, cilt yüzeyinde sert hissedilen şişlikler oluşturmakta ve kol ya da yanaklarda pürüzlü bir dokuya neden olmaktadır. {2*} Zararsız bir hastalık olarak düşünülse de zımpara kâğıdı görüntüsü, sosyal yaşamda utanç verici olabilmektedir. Hastalık, çoğu ilaç ya da tedaviye yanıt vermediğinden doğal cilt bakımı önerilmektedir.

Pürüzlü doku, tavuk derisi görüntüsü vermektedir. Şişliklere “foliküler keratotik papül” adı verilmektedir. Ayrıca kılların büyüdüğü her yüzeyde görülebilmektedir. Tavuk derisi, birden fazla bölgede oluşabilmektedir. Bu cilt reaksiyonu akne ve yara izlerine neden olabilmektedir. {3*} Tavuk derisi hastalığı, EEFC denilen başka bir cilt rahatsızlığı ile karıştırılabilmektedir. Ancak EEFC, genellikle yanaklar ve kulaklarda görülen kırmızı-kahve renk lekelerle tanınmaktadır. {4*}

Tavuk derisi hastalığının sağlığa herhangi bir zararlı etkisi bulunmamaktadır. Rahatsız edici olan tek unsur çirkin bir görüntüye sahip olmasıdır. Özellikle ergenlik çağındaki gençlerde sıklıkla görüldüğünden, çirkin olan görüntü sebebiyle kişilere psikolojik zararlar verebilmektedir. {5*} Kişilerin rahatsızlıklarının giderilmesi için tedavi olmaları oldukça önemlidir. Uygulanan bu tedavilerin arasında günlük cilt bakım rutinleri, peeling uygulamaları ve cildi tahriş etmeyen doğal sabunların düzenli kullanımları yer almaktadır.

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?
Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Belirtileri Nelerdir?

Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Belirtileri Nelerdir?

Tavuk derisinin en belirgin belirtisi zımpara kağıdı gibi bir görüntü oluşumu ya da tüylerin diken diken hissedildiği küçük, kuru şişlikler görülmesidir. Şişliklerin beyaz olması yaygın görülen bir durumdur. Ancak bazen pembe ya da kırmızı olabilmektedir. Bir kişinin bedeninin bir bölümünde 10-100 arası küçük yumru ya da şişlik gelişebilmektedir.

International Journal of Trichology tarafından yayınlanan araştırmaya göre, tavuk derisinin en yaygın görüldüğü bölge, üst kolların yüzeyi (hastaların yüzde 92’sinde) olarak belirlenmiştir. Diğer yaygın bölgeler uyluk ve kalçalar olarak kanıtlanmıştır. {6*} Bazı insanlar, yüzlerde görülen tavuk derisini genellikle sivilce ile karıştırmaktadır. {7*} Yanaklarda bulunan bu şişlikler genellikle zararsızdır ancak kaşıntılı, pürüzlü ve kuru bir cilt tipi oluşturmaktadır.

Tavuk derisi, genellikle soğuk havalarda kötüleşmektedir. Çünkü kuru cilt, şişliklerin öne çıkmasına ve daha belirgin görünmesine neden olabilmektedir. Araştırmalar, tavuk derisi hastalığının ergenler arasında yaygın olması nedeniyle psikososyal bir etkisinin olabileceğini göstermektedir. {8*} Beden imajı, cinsellik ve sosyalleşme ile ilgili sorunlara neden olduğu düşünülmektedir. Tayland’da yapılan bir çalışma ile tavuk derisi hastalığının kişilerin yüzde 40’ının benlik imajını ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediği bulunmuştur.

Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayın

Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Nedenleri Nelerdir?

Araştırmacılar tavuk derisi hastalığının nedenini tam olarak belirleyememektedir. Ancak, keratin birikmesinin saç köklerinde tıkaçlar oluşturduğu bilinmektedir. Keratin, cildin en dış tabakasında bulunan saç ve tırnaklarda ciddi görevleri olan lifli bir yapısal protein olarak tanımlanmaktadır. Cildin yenilenmesi için oldukça önemlidir.

Keratin içeren ölü deri hücreleri deriden pul pul dökülmektedir. Ancak bazı insanlarda, keratin birikmesi söz konusu olmakta ve bu durum kökte bulunan gözenekleri tıkamaktadır. Gözeneklerin tıkanması sonucunda küçük ve sert şişlikler meydana gelmekte ve bu rahatsızlığa tavuk derisi adı verilmektedir.

Bazı uzmanlar, tavuk derisi rahatsızlığının nedenini cilt ve kıl tabakasında bulunan kalın tüyler olarak görmektedir. Çalışmalar, hücrelerin parçalanarak iltihap oluşturduğunu ve anormal keratin salgısına neden olarak şişliklere neden olduğunu kanıtlamıştır. Ölü ve kuru cilt tavuk derisi hastalığına neden olduğu için, kış aylarında ya da düşük nemli havalarda bu rahatsızlığın görülme ihtimali daha yüksektir.

49 kişinin katıldığı araştırma sonucunda, hastalığa yakalananların yüzde 80’inin belirtilerinin mevsimlere göre değiştiği kanıtlanmıştır. Yaz aylarında iyileşme yaşayan hastalar, kış aylarında belirtilerin daha şiddetli hissedildiğini belirtmiştir. Araştırmalar, tavuk derisinin genetik bir hastalık olduğunu belirtmektedir. Ayrıca bir tür egzama olarak görev aldığı ve cilt koşulları ile ilişkili olduğu kanıtlanmıştır.

2015 yılında 50 hasta ile yapılan çalışma ile katılımcıların yüzde 70’inin ailelerinde tavuk derisi rahatsızlığı öyküsü bulunmaktadır. Yaş, bu cilt rahatsızlığı için önemli bir risk faktörü olarak görülmüştür. Çocuklukta sıklıkla görülen belirtiler, yaş ilerledikçe kaybolmaktadır. British Journal of Dermatology tarafından yayınlanan bir araştırma, katılımcıların yüzde 35’inin belirtilerinin yaşları ilerledikçe düzeldiğini bulmuştur. Ortalama iyileşme yaşı olarak 16 yaş belirlenmiştir.

Tavuk Derisi (Keratoz Pilaris) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tavuk derisinin belirli bir tedavisi bulunmamaktadır. Geleneksel tedavilerde laktik, salisilik, üre gibi bileşenleri içeren losyonların kullanımı önerilmektedir. Bu losyonlar, derinin sorunlu bölgelerinde cildi inceltme görevindedir. Dermatology Research and Practice tarafından 2015 yılında yayınlanan bir çalışma, tavuk derisi tedavisinde laktik asit ve salisilik asit kullanımının etkili olduğunu göstermiştir. Ancak semptomların azalmasının ardından bazı yan etkilere neden olduğu belirlenmiştir. {9*}

Yanma, kaşıntı hissi, tahriş görüntüsü ve hoş olmayan koku gibi belirtilere neden olan losyon tehlikeli görülmüş ve cilt durumunu tamamen iyileştirmediği sonucuna varılmıştır. Kimyasal tedavilerin yan etkileri kişiden kişiye değişmekte ve hassas kişilerde daha şiddetli olabilmektedir.

Lazer ya da darbeli boya tedavisi gibi yöntemlerin kızarıklık için güvenli ve etkili tedavi sağladığı bulunmuştur. Ancak bu tedavilerin de cilt pürüzlerine neden olduğu belirtilmektedir. Ayrıca geçici süreli tedavi sağladığı da araştırmacılar tarafından belirtilmektedir. {10*}

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?
Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Geleneksel tıp tarafından önerilen tedaviler kesin çözümler sunmamaktadır. Bu sebeple doğal yollarla belirtilerin şiddetinin azaltılması önerilmektedir.

Deniz Tuzu Kullanın

Ölü deriyi kıl köklerinden çıkarmanın anahtarı, cildi tahriş etmeden ve sorun yaşamadan pul pul dökmek olarak bilinmektedir. Cildin yumuşaması, ölü hücrelerden kurtulması ve cilt nem seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olmak için deniz tuzu kullanımı önerilmektedir. {11*}

İki çay kaşığı deniz tuzunu dört çay kaşığı çiğ bal ile karıştırarak kendi ev yapımı peelinginizi yapabilirsiniz. Ham bal nemlendirici özelliklere sahiptir ve cildi güçlendiren besinler ya da asitler için doğal bir kaynak olarak tanınmaktadır. Karışımı sorunlu bölgeye eşit olarak uygulayıp, cilde nazikçe ovalamanız önerilmektedir. Daha sonra 15 dakika bekletin ve ılık su ile durulama yapmanız gereklidir. Ayrıca deniz tuzu ile jojoba yağı, hindistancevizi yağı ve nane yağı ile karıştırmanız mümkündür. {12*}

Kuru Fırçalama Yöntemini Deneyin

Kuru fırçalama denilen yöntem, gözeneklerin açılmasına ve ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olmaktadır. Uygulama, doğal kıllı bir fırçanın kullanılması, vücudun her bölgesinin uzun uzun süpürülmesi ile yapılmaktadır. {13*}

Cildin tamamen kuru olması ve nazik davranılması oldukça önemlidir. Çünkü cildi tahriş etmemek ve iltihaplanmaya neden olmamak gereklidir. Amaç, ölü cildi kaldırmak ve pürüzlü ya da engebeli lekelere neden olan saç ve kıl köklerini açmaktır. Kuru fırçalama bittikten sonra, duş alıp cildi güzelce kurulamak gereklidir. Ayrıca sonrasında hindistancevizi yağı ile uygulayabilirsiniz.

Doğal Sabunlar Kullanın

Hassas bölgeleri, cildi tahriş etmeden ve daha fazla kızarıklık ya da birikime neden olmadan temizlemek için doğal, toksik olmayan ve yumuşak bir sabun kullanmak önemlidir. {14*}

Sağlık için en iyi vücut sabunları saf, tamamen doğal ve kimyasal içermeyen malzemelerle yapılmaktadır. Bu noktada zeytinyağı sabunu, bal, lavanta yağı ve E vitamini karışımından oluşan doğal ev yapımı sabun gibi ürünler kullanılabilmektedir. Doğal sabunlar, tavuk derisi görünümünü engelleyerek cildi kurutmadan beslemeye yardımcı olmaktadır. Kimyasal içeren sabunlar ise hastalığın belirtilerini daha da kötüleştirebilmektedir.

Vücudunuzu Nemlendirin

Vücudu her gün doğal ve tahriş etmeyen ürünlerle nemlendirmek oldukça önemlidir. Nazikçe uygulanan peeling ve kuru fırçalama yöntemleri, iltihapları azaltmaya ve nemi yenilemeye yardımcı olmaktadır. Nemlendirme için avokado yağı gibi doğal uçucu yağlar kullanılabilmektedir. Bu yağlar, kızarıklığı azaltmaya, pürüzleri gidermeye ve hücrelerin onarmaya yardımcı olmaktadır. Doğal meyvelerden yapılan yüz maskeleri de önerilmektedir.

Cilt nemlendiricisi olarak kullanılacak doğal nemlendiriciler arasında hindistancevizi yağı, aloe vera ve jojoba yağı bulunmaktadır. Bu yağlar, bakterileri temizlemekte, cilt rahatsızlıklarını önlemekte, nem sağlamakta ve iyi bir görünüme yardımcı olmaktadır. Özellikle duştan sonra cilt hala nemliyken, kırmızı ve pürüzlü bölgelere hindistancevizi yağı sürmek önerilmektedir. Ardından vücudun güzelce kurulanması da oldukça önemlidir.

Cilt kuruluğu kış aylarında sorun yarattığından yatak odanızda bir hava nemlendiricisi kullanmak cilt lekeleri ve kızarıklığı için oldukça etkilidir. Havaya sprey olarak doğal yağları yaymak, cildin nemlenmesi için gereklidir.

Bedeniniz İçin Nemli Gıdalar Yiyin

Vücudu nemlendirmeye ve iyileştirmeye yardımcı olan gıdalar bulunmaktadır. Tavuk derisi hastalığı için de böyle bir diyet uygulamak tedavi için oldukça önemlidir. Gıdalar, vücut için uygun olan hücre yenilemesi, onarımı ve cilt sıvılarının dengesi için ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri sağlamaktadır.

Antioksidanlar açısından zengin, yeşil yapraklı sebzeler ve pancar gibi hücreleri onarma ya da şişmeyi azaltma amaçlı kullanılabilecek sebze ve meyveler tüketmek gereklidir. Güçlü bileşikler açısından zengin olan denizden yakalanmış somon ve bol miktarda omega-3 bulunan gıdaların tüketimi önemlidir. {15*} Ve elbette, vücudunuzu nemli tutmak için gün boyunca bol su içmeniz önerilmektedir.

Cildin ölü tabakasının çıkarılması amacıyla uygulanan tedavilerden herhangi biri cildi tahriş ediyorsa ya da belirtileri arttırıyorsa o tekniğin uygulamasını acilen sonlandırmanız gereklidir. Kimyasal ya da doğal içerikli kremler kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölgesinde deneme yapmanız önerilmektedir. Ayrıca krem sürülen bölgede sıcak, kaşıntı ya da tahriş hissediyorsanız tedaviyi durdurmanız gereklidir. Uzun süreli devam eden ve başka belirtilere neden olan tavuk derisi rahatsızlıklarınız bulunuyorsa bir uzmana görünmeyi ihmal etmeyin.

Sağlıklı Olmak İçin Hangi Yiyecekler Yenmelidir? Hastalığı Yenmek İçin Önerilen Yiyecekler Nelerdir? Tıkla ve Öğren

Kaynaklar

{1*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3681106/

{2*} https://www.aad.org/public/diseases/a-z/keratosis-pilaris-treatment

{3*} https://www.uptodate.com/contents/keratosis-pilaris-atrophicans

{4*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5628235/

{5*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3681106/

{6*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4354723/

{7*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3681106/

{8*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8011494/

{9*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4354723/

{10*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11360333/

{11*} https://www.mdedge.com/dermatology/article/77033/aesthetic-dermatology/pulsed-dye-laser-targets-keratosis-pilaris-rubra

{12*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12535281/

{13*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18856156/

{14*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4518179/

{15*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3649719/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?
Sağlık

Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

Yazan Melih Durmuşoğlu
4 Eylül 2021 - Updated on 26 Kasım 2021
0

Bağırsak sağlığı, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için çok önemlidir. Vücudu...

Read more
Çuha Çiçeği Yağı Nedir? Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Ne Zaman Kullanılmalıdır?

2 Ekim 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
Saçları Kalınlaştırmak

13 Doğal Yöntemle Saçları Kalınlaştırmak

19 Kasım 2020 - Updated on 24 Eylül 2021
Tssb (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) Belirtileri İçin 5 Doğal Tedavi

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz: Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin 5 Öneri

Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz? Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin Neler Yapılabilir?

9 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Kakao Yağı Ne İşe Yarar?

Kakao Yağı Ne İşe Yarar?

21 Eylül 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

28 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurveda Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurvedik Yaşam Hakkında Bilinmesi Gerekenler

10 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
Toprak Bazlı Probiyotikler

Toprak Bazlı Probiyotikler🦠

20 Haziran 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler Mi? Stres Hormonları Nelerdir?

Diyet Yapmak Stres Hormonlarını Etkiler mi? Stres Hormonları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Böbrek Hastalıklarına Sahip Kişilerin Uzak Durması Gereken Yiyecek Ve İçecekler Nelerdir?

Böbrek Hastalıklarına Sahip Kişilerin Uzak Durması Gereken Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?

16 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Armutun Faydaları Nelerdir?

Armutun Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Yanlış Oturmanın Zararları

Yanlış Oturmanın Zararları

7 Temmuz 2020 - Updated on 17 Ağustos 2021
Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

19 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?

7 Mart 2022
Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? Bergamot Yağı Neye İyi Gelir?

Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? Bergamot Yağı Neye İyi Gelir?

24 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

Egzamaya Ne İyi Gelir? Evde Egzama Nasıl Tedavi Edilir?

7 Temmuz 2020 - Updated on 13 Mart 2022
Varis Nedir Doğal Varis Tedavisi Ve Diyeti Nasıl Olur

Doğal Varis Tedavisi ve Diyeti

22 Mart 2021 - Updated on 15 Mayıs 2021
Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

21 Eylül 2021
Dışkıda Kan Neden Olur? 5 Doğal Çözüm

Dışkıda Kan Neden Olur? 5 Doğal Çözüm

16 Şubat 2022
Yulaf Diyeti Ile 6 Günde 5 Kilo Verin

6 Günde 5 Kilo Verdiren Yulaf Diyeti

21 Mart 2021 - Updated on 4 Şubat 2022
Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? 

Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? 

11 Temmuz 2021 - Updated on 13 Temmuz 2021
Saç İçin Uçucu Yağlar Ve Faydaları Nelerdir?

Saç İçin Uçucu Yağlar ve Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Mevsimsel Alerji Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavi Yöntemleri

Mevsimsel Alerji Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavi Yöntemleri

24 Ağustos 2021
Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

10 Eylül 2021 - Updated on 15 Kasım 2021
Demir İçeren Gıdalar

Demir İçeren 22 Besin

23 Nisan 2021 - Updated on 24 Eylül 2021
Menopoz Nedir

Menopoz Nedir? Menopoz Belirtileri Nelerdir?

31 Ocak 2021 - Updated on 28 Mayıs 2021
Endometriozis Nedir? Endometriozis Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Endometriozis Nedir? Endometriozis Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

10 Ekim 2021 - Updated on 11 Kasım 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.