İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut ve Daha Fazlası İçin Faydaları

Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut ve Daha Fazlası İçin Faydaları

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
17 Ağustos 2021
Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut Ve Daha Fazlası İçin Faydaları

Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut ve Daha Fazlası İçin Faydaları

Jojoba yağı (telaffuz edildiği şekilde ho-ho-ba), Güney Arizona, Güney Kaliforniya ve Kuzeybatı Meksika’ya özgü bir çalı olan jojoba bitkisinin tohumundan gelen sıvıdır. Jojoba yağı aslında sıvı bir bitki mumudur ve halk tarafından bir takım rahatsızlıklar için kullanılmıştır. Örneğin, Yerli Amerikalılar yaraları ve morlukları tedavi etmek için jojoba yağı kullanmışlardır.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN.


Duyduğunuzda Yanınızdan Ayırmayacağınız Nane Yağının 15 Faydası! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Jojoba yağı, günümüzde akne, güneş yanığı, sedef hastalığı ve cilt çatlaklarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca saçların uzamasını desteklediği için saç dökülme problemi yaşayan insanlar tarafından da kullanılmaktadır. Yumuşatıcı etkisi sayesinde jojoba yağı, saçların yüzey alanını rahatlatır ve saç köklerini açar.

Jojoba yağı tek başına da etkili bir nemlendiricidir. Sadece bir damla jojoba yağı kullanmanın sonuçlarını öğrenince şaşıracaksınız!

Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut Ve Daha Fazlası İçin Faydaları
Jojoba Yağı Nedir?

İçindekiler

  • Jojoba Yağı Nedir?
  • Jojoba Yağının Faydaları
    • Cildi Nemlendirir
    • Makyajı Çıkarır
    • Tıraş Yanmasını Önler
    • Cilt Sağlığını Destekler
    • Saç Sağlığını Destekler
    • İçeriğinde E Vitamini Bulundurur
    • B Vitaminleri İçerir
    • Mantarlar ve Enfeksiyonlarla Savaşır
  • Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?
  • Jojoba Yağı Tarifleri
  • Jojoba Yağının Yan Etkileri Nelerdir?
  • Sonuçlar

Jojoba Yağı Nedir?

Olgun jojoba bitkileri, yapraklarını dökmeyen, odunsu çalılardır. Jojoba bitkilerinin çiçek üretmesi üç yıla kadar sürebilmektedir. Jojoba bitkilerinin cinsiyeti ise sadece çiçekler tarafından belirlenebilir.

Dişi bitkiler çiçeklerden tohum üretir ve erkek bitkiler tozlaşma sağlar. Jojoba tohumları kahve çekirdeklerine benzer, ancak genellikle daha büyüktürler.

Jojoba yağı çoklu doymamış bir mum olduğu için bu yağın kimyasal yapısı, diğer bitkisel yağlardan farklıdır. Jojoba yağı cildi korur, nem kontrolü sağlar ve saçınızı yatıştırır.

Jojoba yağı, oda sıcaklığında sıvı haldedir. Bunun sebebi jojoba yağının doymamış asit içermesidir. Bazı doğal yağlar gibi jojoba yağı da bozulmaz veya sertleşmez. Jojoba yağı çok uzun bir raf ömrüne sahiptir, bu da kozmetik uygulamalar için oldukça verimli bir özelliktir.

Jojoba yağı, E vitamini, B vitaminleri, silikon, krom, bakır ve çinko gibi faydalı bileşenler içerir. Jojoba yağına iyileştirme gücünü veren iyotun yüzdesi ise %82’dir.

Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar Ve Takviyeler İçin Tıklayın.
Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut Ve Daha Fazlası İçin Faydaları
Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba yağı özellikle saç ve cilt bakımında oldukça etkilidir.

Cildi Nemlendirir

Jojoba yağı iyi bir yüz  nemlendiricisidir. Bu, jojoba yağının bilinen en önemli etkisidir.

Yağ bezlerimiz, sebum adı verilen, yağlı bir madde salgılayan mikroskobik bezlerdir. Sebumun dokusu ve kullanımı jojoba yağına çok benzer. Yaşlandıkça yağ bezlerimiz daha az sebum üretir. Bu yüzden cildimiz ve saçlarımız kuru kalır. Bu durum, kepek veya kaşıntılı saç derisine yol açabilir.

Jojoba, sebum görevini üstlenir. Vücut doğal olarak yağ yapmayı bıraktığında jojoba yağı cildi ve  saçı nemlendirir. Öte yandan, ergenlik döneminde salgılanan aşırı miktardaki sebum, yağlı ve akneye meyilli cilde neden olabilir.

Jojoba yağı, yağ seviyenizi dengede tutarak fazla yağı ciltten atmanızı sağlar. Bu, jojoba yağını egzama için güçlü bir tedavi haline getirir. Ayrıca akne ve kuru ciltlerde de jojoba yağının tedavi edici etkisi vardır.

Jojoba yağının yumuşatıcı etkisi vardır. Yani cildi nemlendirir  ve ciltteki pürüzlü görünümü giderir.

Jojoba yağı, cildin üstünde suyu tutan yağlı bir tabaka oluşturur.

Jojoba, yüzünüzde, boynunuzda, ellerinizde, ayaklarınızda ve saçınızda etkilidir. Tamamen doğal olduğu ve kimyasal içermediği için vücudunuzun her yerinde jojoba yağı kullanabilirsiniz.

Jojoba ayrıca cilt enfeksiyonları, yaşlanma ve yara iyileşmesi gibi çeşitli durumlarda kullanılabilir. Ayrıca akne, kuru cilt ve egzama için de jojoba yağı etkili bir çözümdür.

Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Makyajı Çıkarır

Jojoba yağını yüzünüzde kullanmakta bir sakınca yoktur. Hatta jojoba yağı, cildiniz için en iyi yağlardan biridir.

Cildinize asıl kötü gelen şey ise kimyasal içerikli makyaj temizleyicileridir.

Organik jojoba yağı yüzünüzdeki kiri, makyajı ve bakterileri temizler.

Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut Ve Daha Fazlası İçin Faydaları
Tıraş Yanmasını Önler

Tıraş Yanmasını Önler

Artık tıraş kremi kullanmanıza gerek yok! Bunun yerine organik jojoba yağını tercih edebilirsiniz. Jojoba yağı, dokusu sayesinde kesik ve jilet yanığı gibi tıraş sorunlarının kötü sonuçlarını ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca, gözeneklerinizi tıkayan bazı tıraş kremlerinin aksine, jojoba yağı %100 doğaldır.

Tıraş öncesi pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için tıraştan önce jojoba yağı sürün. Ardından tıraş sonrası kesikleri kolayca gidermek için jojoba yağı ile cildinize masaj yapın.

Cilt Sağlığını Destekler

Jojoba yağı komedojenik değildir, yani gözenekleri tıkamaz.

Soğuk preslenmiş bir yağ olmasına rağmen jojoba koruyucu ve temizleyici bir yağdır.

Jojoba yağı iyot bakımından zengindir. Organik jojoba yağında bulunan antioksidanlar ince çizgileri ve kırışıkları giderir. Ayrıca diğer yaşlanma belirtilerini de doğal yolla yavaşlatır.

İtalya’da Çevre ve Yaşam Bilimleri Bölümü’nde yapılan bir çalışmada belirtildiği gibi, jojoba yağı, yara iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır.

Çalışma ayrıca, jojoba yağının cilt üzerinde kullanıldığında son derece düşük toksik etkilere sahip olduğunu göstermiştir.

Saç Sağlığını Destekler

Jojoba yağı saçtaki nemi yeniler ve saç dokusunu iyileştirir. Ayrıca saç kırıklarını giderir, kuru saç derisini nemlendirir ve kepek oluşumunu önler.

Jojoba yağı saçınıza parlaklık katar ve saçınızı besler. Ayrıca saçınızın kabarmasını engeller.

Saçınızı taramak için fırçanıza veya doğrudan saçınıza birkaç damla jojoba yağı sürebilirsiniz. Bu sayede fırçanız sorunsuz bir şekilde saçlarınızın arasından geçecek ve saçınızın kolayca taranmasına yardımcı olacaktır.

Jojoba yağı, alopesi (saçkıran) tedavisinde oldukça etkilidir.

Bir çorba kaşığı jojoba yağına 3 ila 6 damla esans yağı eklemek, saç dökülmesi tedavisine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca jojoba yağının saçtaki nemi geri kazandırarak kafa derisini daha sağlıklı bir duruma getirdiği belirtilmiştir. Bu sebeple jojoba yağı sayesinde saçlarda uzama gözlemlenmiştir.

13 Doğal Yöntemle Saçları Kalınlaştırmak Kaynak

İçeriğinde E Vitamini Bulundurur

Araştırmalar, E vitamininin hem vücudunuzdaki hem de cildinizdeki iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. E vitamini ayrıca sağlıklı ve genç bir görünümün korunmasına yardımcı olmaktadır. Bu antioksidan özellikler, cildi kansere karşı korumaktadır.

Jojoba yağı içeriğindeki E vitamini hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu sayede jojoba yağı yara izlerini, sivilceleri ve kırışıklıkları tedavi etmek için de kullanılmaktadır.

Jojoba yağı içerisindeki E vitamini aynı zamanda saç yapısını kalınlaştırmaktadır.

B Vitaminleri İçerir

B vitaminleri hücrede oluşan hasarlarla vücudun savaşmasına yardımcı olur. B vitaminleri ayrıca cildinizi ve vücudunuzun hormon dengesini korur.

B5 Vitamini ise, radyasyon tedavisinden kaynaklanan cilt problemlerinin tedavisinde ekilidir. B5 vitamini ayrıca iyileşmeyi hızlandırmaktadır. B5 vitamininin bir diğer faydası da yaşlanma belirtilerini geciktirmesidir.

Mantarlar ve Enfeksiyonlarla Savaşır

Jojoba yağı ayak tırnağı mantarını ve  atlet ayağını tedavi edebilir. Jojoba yağı ayrıca siğillerden kurtulmaya yardımcı olur.

Jojoba yağı enfeksiyonlar ve yara iyileşmesi dahil olmak üzere çeşitli cilt problemleri için kullanılmaktadır.

Jojoba Yağının Yüz, Saç, Vücut Ve Daha Fazlası İçin Faydaları
Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Jojoba yağı çoğu sağlık gıda mağazasında ve süpermarketlerde bulunmaktadır.

Soğuk pres jojoba yağı alırken ürünün organik olmasına dikkat edin. Alacağınız yağın %100 jojoba yağı olduğundan ve herhangi bir katkı maddesi içermediğinden emin olun.

Jojoba yağının birçok farklı kullanımı vardır. Bu yüzden bu faydalı yağı vücudunuzda denemekten korkmayın.

Jojoba yağı kullanım önerilerinden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Yüz Nemlendirici: Sabah ve gece yüzünüze 4 ila altı 6 damla jojoba yağı uygulayın. Jojoba yağını bir gece yüzünüzde bekletebilirsiniz. Böylece jojoba yağı, siz uyurken cildinizi beslemiş olur.
  • Saç Nemlendirici: Saç kreminize 3 ila 5 damla jojoba yağı ekleyin veya duştan sonra nemli saça 1 ila 2 damla jojoba yağı uygulayın. Kırık veya ölü saç uçlarınız varsa, duştan sonra ve saçınızı şekillendirmeden önce uçlara jojoba yağı sürebilirsiniz.
  • Kırışık Azaltıcı: Bir ila üç damla jojoba yağını kırışık bölgelere uygulayın, ardından yağ emilene kadar dairesel hareketlerle cildinize sürün. Bunu günde 2 kez yapabilirsiniz.
  • Makyaj Temizleyici: Bir pamuğa üç ila beş damla jojoba yağı ekleyin ve makyajı silin.
  • Dudak Balsamı: Tamamen doğal bir dudak balsamı olarak dudaklarınıza bir veya iki damla jojoba yağı sürün.
  • Enfeksiyonlarla Mücadele: Enfekte veya tahriş olmuş bölgeye günde 2 kez, 1 ila 3 damla jojoba yağı ekleyin.
  • Güneş Yanığı Yatıştırıcı: Rahatlamak için güneş yanığı bölgelerine jojoba yağı damlası sürün.
  • Sivrisinek Kovucu: Jojoba yağı, hindistancevizi yağı, kolza tohumu yağı ve E vitamini yağını karıştırıp cildinize uygulayın. Bu sayede sivrisinekleri üç ila dört saat cildinizden uzak tutmuş olursunuz.
  • Akne Temizleyici: Temiz bir pamukla  veya temiz parmaklarınızla sabah ve gece akneye eğilimli bölgelere jojoba yağı uygulayın. Ayrıca buhur ve lavanta gibi sivilce yok eden esansiyel yağlarla da jojoba yağını birlikte kullanabilirsiniz.

Jojoba Yağı Tarifleri

Jojoba yağı birçok cilt bakım ürününde taşıyıcı yağ olarak kullanılmaktadır. Kendinize ait yüz yıkama jeli, şampuan, saç kremi, vücut losyonu veya masaj yağınızı oluşturmak için en sevdiğiniz uçucu yağlarla jojoba yağını karıştırabilirsiniz.

Geleneksel losyonlar kimyasallar ve zararlı kokularla dolu olabilir. Bunun yerine Ev Yapımı Vücut Yağı Losyonu tarifini deneyin. Bu tarif, genç görünmenizi sağlayan antioksidan ve nemlendirici özelliklerin güçlü bir kombinasyonu ile hazırlanmıştır.

Ev Yapımı Vücut Yağı Losyonu Tarifi

Malzemeler:

  • ½ fincan shea yağı
  • ⅛ fincan jojoba yağı
  • ½ su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 20 damla uçucu yağ (tercih ettiğiniz kokuya göre yağları seçin)
  • Büyük cam kavanoz veya küçük cam kavanoz

Talimatlar:

  • Shea yağı, hindistancevizi yağı ve jojoba yağını cam bir kaseye koyun ve bu kaseyi suyla dolu bir tencereye koyun.
  • Ocağı orta derecede ısıtın ve yağları birlikte karıştırın.
  • Yağlar karıştıktan sonra, karışımı bir saat veya yağlar katılaşana kadar buzdolabına koyun.
  • Normal bir mikser veya el mikseri ile yağları köpürene ve kabarana kadar çırpın.
  • Uçucu yağları ekleyin ve karıştırın.
  • Kabı hazırladığınız karışımla doldurun ve oda sıcaklığında saklayın.

Ev Yapımı Vücut Yıkama tarifi ise tamamen doğaldır ve kimyasal içermez. Cildinizi temizler ve bakterileri öldürürken cildinizi nemli tutan besin ve vitaminleri vücudunuza sağlar.

Ev Yapımı Vücut Yıkama Yağı

Toplam Süre: 2 dakika

İÇİNDEKİLER:

  • 1 su bardağı su
  • 1/4 bardak bal
  • 2/3 su bardağı sıvı kastilya sabunu
  • 30 damla lavanta yağı, papatya veya sardunya esansiyel yağı
  • 1 çay kaşığı E vitamini
  • 2 çay kaşığı jojoba yağı
  • BPA içermeyen plastik losyon dispenseri veya dispenserli cam şişe

Talimatlar:

Malzemeleri karıştırın ve 8  plastik şişede saklayın.

Ev Yapımı Buhar Karışımınıza 1/4 fincan jojoba yağı ekleyin. Bunun sonucunda solunum sisteminizin açıldığını ve  daha ferah nefes aldığınızı göreceksiniz.

Ev Yapımı Buhar Masajı

Toplam Süre: 30 dakika

İÇİNDEKİLER:

  • ¼ fincan zeytinyağı
  • ½ su bardağı hindistan cevizi yağı
  • ¼ fincan rendelenmiş balmumu
  • 20 damla nane esansiyel yağı
  • 20 damla okaliptüs esansiyel yağı
  • Cam kavanoz

Talimatlar:

  • Zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve balmumunu bir kavanoza dökün.
  • Orta düşük ısıda 2 inç su ile bir tencere yerleştirin.
  • Kavanozu tencereye koyun ve yağların erimesini sağlayın.
  • Daha sonra hepsini karıştırın.
  • Yağlar karıştıkran sonra hafifçe soğumaya bırakın ve uçucu yağları ekleyin.
  • Karışımı metal teneke veya saklama kaplarına dökün ve soğumaya bırakın.

Genç kalma vaadi sunan serumlar pahalı olabilir ve zararlı kimyasallar içerebilir. Bunun yerine,  Ev Yapımı Yaşlanma Karşıtı Serum tarifini deneyin. Bu tarif, cildinize gerekli olan besinleri ve hidrasyonu sağlar. Aynı zamanda canlı ve genç görünmenize yardımcı olacak antioksidanları da cildinize hapseder.

Ev Yapımı Yaşlanma Karşıtı Serum

İÇİNDEKİLER:

  • ½ yemek kaşığı jojoba yağı
  • ½ yemek kaşığı çuha çiçeği yağı
  • ½ yemek kaşığı nar yağı
  • 15 damla E vitamini
  • 20 damla lavanta yağı veya buhur yağı
  • 10 damla havuç tohumu yağı

Talimatlar:

Tüm malzemeleri koyu renkli bir cam şişede karıştırın. Her sabah ve gece yüz, boyun ve göğüs bölgenize sürün.

Jojoba Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Jojoba yağının doğrudan deriye uygulanmasında bir sakınca yoktur. Hamile ve emziren kadınlar için de jojoba yağı güvenlidir.

Döküntü ve alerjik reaksiyonlar jojoba yağının yan etkileri arasındadır.

Jojoba yağı alerjisi belirtileri kurdeşen ve kaşıntı olabilir.

Bir alerjiden endişeleniyorsanız, cildinizde jojoba yağı kullanmadan önce bir küçük bir yüzeyde yama testi deneyin.

Jojoba’yı ağızdan almak ise sakıncalıdır. Çünkü jojoba, erusik asit adı verilen, kalp hasarına ve diğer ciddi yan etkilere neden olabilen bir kimyasal içerir. Jojoba yağını tüketim için değil, harici topikal kullanım için kullanmaya devam edin.

Sonuçlar

Jojoba yağı, çeşitli yüz ve vücut ürünlerinde kullanılır.

Jojoba yumuşatıcı etkisi sayesinde cildi korumaya ve tahrişleri önlemeye yardımcı olur. Jojoba, aynı zamanda besleyici ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Cilt ve saç sağlığını destekleyen antioksidanlar, E vitamini ve iyot bakımından zengindir.

Jojoba yağının farklı kullanımları vardır. Bunlar doğrudan yüz, boyun ve diğer bölgelere uygulanabilir. Bu doğrultuda jojoba  sivilceleri azaltır, iltihaplara ve enfeksiyonlara karşı cildi korur. Jojoba yağı saçlarda da nemlendirici ve güçlendirici etkilere sahiptir.

Jojoba, doğrudan deriye uygulama için güvenlidir. Alerjinizin olup olmadığını test etmek için yağı yüzünüzde kullanmadan önce bir yama testi yapabilirsiniz.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Otoimmün Hastalıklar Ve Stres Arasındaki İlişki: Stresi Yenmenin Yolları
Sağlık

Otoimmün Hastalıklar ve Stres Arasındaki İlişki: Stresi Yenmenin Yolları

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
8 Ekim 2021
0

Günlük hayatta yaşanılan stres kaynaklı durumlar sebebi ile otoimmün hastalıklar...

Read more
Sağlıklı Aşure

Glutensiz ve Rafine Şekersiz Aşure

4 Kasım 2020 - Updated on 23 Kasım 2021
Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Tırnağı Mantarı Neden Olur?

Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Tırnağı Mantarı Neden Olur?

16 Ekim 2021 - Updated on 20 Şubat 2022
Glütensiz Beslenmek Nedir? Pratik Glütensiz Tarifler Nelerdir?

Glütensiz Beslenmek Nedir? Pratik Glütensiz Tarifler Nelerdir?

21 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Böbrek Taşı İçin Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Böbrek Taşı İçin Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

10 Aralık 2021 - Updated on 14 Aralık 2021
Ayurveda Tıbbında Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Faydaları Nelerdir?

Ayurveda Tıbbında Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Faydaları Nelerdir?

8 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Hava Civa Otu Nedir? Hava Civa Otu Ne İşe Yarar?

Hava Civa Otu Nedir? Hava Civa Otu Ne İşe Yarar?

17 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

1 Ekim 2021 - Updated on 27 Ocak 2022
Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

18 Eylül 2021 - Updated on 26 Nisan 2022
Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

Açık Havada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 🌤️

7 Ekim 2021
En İyi Omega-6 Gıdaları Ve Şaşırtıcı Faydaları

Omega-6 Eksikliği ve Omega-6 İçeren Besinler

9 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (Mfr)

Kas Ağrılarınız Son Bulsun: Miyofasyal Gevşetme Terapisi (MFR)

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Saçları Kalınlaştırmak

13 Doğal Yöntemle Saçları Kalınlaştırmak

19 Kasım 2020 - Updated on 24 Eylül 2021
Testosteron (Erkeklik Hormonu) Arttıran Gıdalar Nelerdir?

Testosteron (Erkeklik Hormonu) Arttıran Gıdalar Nelerdir?

14 Kasım 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Yüksek C-Reaktif Proteini Nedir? Tedavisi Ve Daha Fazlası

CRP Neden Yükselir? CRP Nasıl Düşürülür?

22 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Nasıl Hazırlanır?

14 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? 

Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? 

11 Temmuz 2021 - Updated on 13 Temmuz 2021
En Yaygın Kullanılan Katkı Maddeleri

En Yaygın Kullanılan Katkı Maddeleri

22 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Arı Sütü Nedir? Arı Sütü Faydaları Nelerdir?

Arı Sütü Nedir? Arı Sütü Faydaları Nelerdir?

12 Temmuz 2021
Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
İnsanın Sarılmaya Ne Kadar İhtiyacı Vardır?

İnsanın Sarılmaya Ne kadar İhtiyacı Vardır?

22 Ağustos 2021
Ifra Standartları Nedir? Ifra Belgesi Ne İşe Yarar?

IFRA Standartları Nedir? IFRA Belgesi Ne İşe Yarar?

27 Eylül 2021 - Updated on 7 Mayıs 2022
Kirli 12 Ve Temiz 15

Kirli 12 ve Temiz 15

10 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Yasemin Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

24 Eylül 2021 - Updated on 17 Ocak 2022
Sürekli Ayak Sallamadan Kurtulma Yolları Nelerdir? Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

Sürekli Ayak Sallamadan Kurtulma Yolları Nelerdir? Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

21 Ağustos 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
İsveç Diyeti Nasıl Yapılır?

İsveç Diyeti Nasıl Yapılır?

11 Ocak 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
Menopoz Tedavisi

Menopoz Tedavisine Alternatif Yöntemler

31 Ocak 2021 - Updated on 18 Haziran 2021
Renk Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

Renk Terapisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Renk Terapisi Nasıl Yapılır?

30 Ağustos 2021
Don Yanığı Nedir? ❄️ Don Yanığı Nasıl Önlenir?

Don Yanığı Nedir? ❄️ Don Yanığı Nasıl Önlenir?

6 Ekim 2021
Varis Nedir Doğal Varis Tedavisi Ve Diyeti Nasıl Olur

Doğal Varis Tedavisi ve Diyeti

22 Mart 2021 - Updated on 15 Mayıs 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.