İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Laserasyon Yara Nedir? Laserasyon Dereceleri, Laserasyon Yaralanması Nedir? Dalak Yaralanması Tedavisi

Yazan Devrim Pınar Gürbüzoğlu
22 Ekim 2021
Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?

Laserasyon yara, deri altında oluşan travmatik yaralanmalardır. Latince karşılığı “Laceration” olan bu yaralanmalar, deri altındaki dokularda yırtılma meydana getirmektedir. Laserasyon oluşan bölgelerde kanama, ağrı, morarma ve şişme gibi semptomlarla karşılaşılmaktadır.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN

 


🐟Omega 3 Bakımından Zengin Balık Yağının Faydaları Nelerdir?🐟 Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Deri altında meydana gelen ve bazı durumlarda evde tedavi edilebilen bu travmatik yaralanmaların ciddi boyutta olanları tıbbi müdahale gerektirebilmektedir. Deri altındaki dokuların hızla iyileşmesi ve iltihaplanma olmaması oldukça önemlidir.

İçindekiler

  • Laserasyon Nedir?
    • Laserasyonun Diğer Yara Türlerinden Farkı Nedir?
  • Laserasyonun Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?
  • Laserasyonun Tedavisinde Uygulanan Yöntemler Nelerdir?
  • Laserasyonun Yaralarının Doğal Tedavisi
    • Doğal Bal
    • Sarımsak
    • Kolajen
    • Çinko
    • Papatya Yağı

Laserasyon Nedir?

Laserasyon yaralarını en basit tanımıyla deri altındaki dokuların yırtılması veya derin bir kesi oluşması şeklinde tanımlamak mümkündür. Laserasyon yaraları, kornea yırtılması gibi vücudun herhangi bir yerinde oluşabilmekte ve içindeki dokularda enfeksiyona rastlanabilmektedir.

Küçük ölçülerde ve derin olmayan laserasyon yaralarında doku hasarı azdır ve enfeksiyona pek rastlanmamaktadır. Ancak derin ve büyük laserasyon yaraları, deri altındaki kasları, iç organları ve hatta kemikleri etkileyebilecek kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Özellikle bu tip önemli laserasyon yaralarında ağrı ve kanama sıklıkla görülmektedir. {1*}  

Küçük laserasyon yaraları birkaç gün içinde iyileşirken derin ve büyük laserasyon yaralarının iyileşmesi birkaç haftadan uzun sürebilmektedir.

Laserasyonun Diğer Yara Türlerinden Farkı Nedir?

Deri altındaki travmatik yaralanmalar olan laserasyon yaralarının sıklıkla kesik, aşınma veya delinme gibi farklı yaralarla karıştırıldığı görülmektedir. Tıbbi anlamda “yara” demek kesik, sıyrık, delinme gibi deride kendiliğinden veya bir dış etkenle meydana gelen lezyonlar şeklinde tanımlanmaktadır.

Kesik yaralar, tipik olarak keskin bir bıçak ve benzeri cisimle deride meydana gelen ciddi ya da hafif doku hasarlarıdır. Aşınma ise cilde sürtünme ya da çizilme yoluyla temas eden bir dış etkene bağlı oluşan yaralardır. Aşınma ve kesik yaralarının en önemli özelliği deri altındaki dokularda kayıp olmamasıdır.

Keskin veya sivri nesnelerin neden olduğu delinme yaralarında ise ciltteki açıklık küçük olmakla beraber bazı durumlarda oldukça derin olabilmektedir. Bu nedenle de delinme yaralarının enfeksiyon riski oldukça yüksektir. {2*} Travmatik yaralanmalar ise tüm bu yara türlerini kapsayabildiği gibi en önemli özelliği deri altındaki dokularda yırtılmalara neden olmasıdır.

Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?
Laserasyonun Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Laserasyonun Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Laserasyon, bir aletin sebep olduğu kesikten veya dış etkenlere bağlı bir darbeden kaynaklanabilmektedir. Yaralanmanın boyutuna ve alınan darbenin şiddetine bağlı olarak laserasyonun büyüklüğü değişiklik gösterebilmektedir. Deri altındaki laserasyon ne kadar büyük ve ciddiyse semptomları da o ölçüde artmaktadır.

Laserasyon meydana gelen deride ağrı hissedilmesi en yaygın semptomdur. Ancak daha derin ve büyük laserasyon yaralarda sıklıkla deri altı kanamalara, şiddetli ağrılara ve iltihaplanmalara rastlanmaktadır. Laserasyon yaralarının büyük olanları, derin deri katmanlarındaki kaslara veya organlara zarar verebilmektedir. Bazı durumlarda deri altındaki sinirlere de zarar vererek o bölgede uyuşukluk ve güçsüzlük gibi belirtilere de neden olabilmektedir.

Laserasyonun Tedavisinde Uygulanan Yöntemler Nelerdir?

Laserasyon yaralarının derin ve ciddi boyutlarda olanları için tıbbi müdahale gerekmektedir. Daha küçük ve derin olmayan laserasyon yaralarının evdeki ilk müdahalesinde yapılması gerekenler ise şu şekildedir:

  • Eğer laserasyon yarasında kanama varsa durdurmak için birkaç dakika üstüne baskı uygulamak gerekir. Bu baskı işlemi, kanama bitene kadar devam ettirilebilir.
  • Laserasyon yarasının oluştuğu bölgenin suyla temizlenmesi gerekmektedir. Ancak sabun veya hidrojen peroksit gibi kimyasal içerikli sıvılar kullanılmamalıdır.
  • Deri altında oluşabilecek enfeksiyonu önlemek için yaralı bölgeye antiseptik uygulamak gerekmektedir.
  • Yaralanan bölgenin steril bir bandajla kapatılması ve düzenli olarak değiştirilmesi tavsiye edilmektedir.

Laserasyon yaralarının derin ve ağır kanamalı olan durumlarında ise iç dikiş gibi tıbbi önlemler gerekebilmektedir. Ayrıca bir enfeksiyon oluşumuna engel olmak ve ağrıyı gidermek için ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Yaranın oluşmasına bağlı olarak, eğer gerekli görülürse tetanoz aşısı uygulanmalıdır. Yaranın içinde yabancı bir cisim olması durumunda ise ameliyat ile deri altındaki bölge temizlenmektedir.

Laserasyon Nedir? Laserasyon Yaraları Nasıl Tedavi Edilir?
Laserasyonun Yaralarının Doğal Tedavisi

Laserasyonun Yaralarının Doğal Tedavisi

Laserasyon yaralarının çok derin olmadığı ve kanamanın az olduğu durumlarda yukarıda belirtildiği gibi ilk önlemler alınmalıdır. Hemen ardından yaranın iyileşmesi ve enfeksiyon oluşmaması için bazı doğal yöntemler kullanılabilmektedir. {3*}

Evde uygulanabilecek beş doğal yöntemi şu şekilde sıralamak mümkündür:

Doğal Bal

Balın içeriğindeki bulunan bileşenler, birçok cilt sorununda etkili sonuçlar alınmasına neden olmaktadır. Cilt sorunlarından oluşan yara ve lekelerin tedavisinde, milyonlarca yıldır balın kullanıldığı bilinmektedir. Bu nedenle de laserasyon yaralar için de bal, doğal ve etkili bir ilaçtır.

British Journal of Nursing tıp dergisinde yayınlanan bilimsel bir araştırmaya göre, cilde uygulanan balın sadece enfeksiyon oluşumunu engellemekle kalmadığı aynı zamanda yaralanmaya bağlı doku kaybını hızla iyileştirdiği görülmüştür. İltihaplanmaya neden olan bakteri ve mikropları yok ederek ağrıların giderilmesinde de doğal balın etkili olduğu kanıtlanmıştır. {4*}

Öte yanda American Journal of Clinical Dermatology’de yayınlanan başka bir araştırmada ise yaraların pansumanında bal kullanmanın iltihabı azalttığı, enfeksiyonu temizlediği ve iyileşme sürecini hızlandırdığı ifade edilmiştir. Ayrıca vücutta oluşan antibiyotik direnci, yaraların iyileşmesini geciktirmektedir. Doğal balın bu açıdan da bir antibiyotik görevi üstlendiğini söylemek mümkündür. {5*} {6*}

Sarımsak

Sarımsak, vücutta oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesinde oldukça etkilidir. Sarımsağın içindeki bileşenlerin, bakterileri yok ederek enfeksiyon oluşumuna engel olması yaraların tedavisinde de etkili bir yöntemdir. {7*}

Sarımsak Faydaları Nelerdir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Kolajen

Laserasyon ve diğer tüm yaraların tedavisi, vücuttaki protein ve kolajen sayesinde sağlanmaktadır. Bu nedenle deride oluşan bir yırtılma benzeri yarada, direkt olarak deriye uygulanan kolajen takviyesi yeni dokuların hızla büyümesini sağlamaktadır. {8*} Ayrıca kolajenin bol miktarda temin edilebileceği kemik suyunun içilmesi de sürecin hızlanmasını sağlamaktadır.

Kolajen Nedir? Kolajenin Faydaları Nelerdir? Tıkla ve Öğren

Çinko

Vücuttaki bütün yaraların iyileşmesinde çinko oldukça önemli bir maddedir. Laserasyona bağlı yaraların tedavi süreçlerinde çinko içeren gıdaların tüketimine özen göstermek etkili sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Doğal ortamda beslenmiş olan hayvanlardan elde edilen sığır ve kuzu eti ile kabak çekirdeği, nohut ve kaju ile çinko takviyesini yeterli ölçüde almak mümkündür. {9*}

Papatya Yağı

Cilt ve saç derisi üzerindeki mucizevi etkileri oldukça fazla olan papatya aynı zamanda yaraların iyileşmesini hızlandıran doğal bir ilaçtır. Papatya yağının, hindistancevizi yağı ile karıştırılarak yaralanan bölgeye uygulanması hem o bölgenin nemli ve steril kalmasına neden olmakta hem de yaraların iyileşmesini hızlandırmaktadır. Yapılan birçok araştırma göstermiştir ki papatya yağının kullanıldığı yaraların enfeksiyon kapma oranları oldukça düşüktür.{10*} {11*}

Kaynaklar

{1*} https://www.britannica.com/science/laceration

{2*} https://www.mayoclinic.org/first-aid/first-aid-puncture-wounds/basics/art-20056665

{3*} https://uvahealth.com/services/plastic-surgery/laceration-repair

{4*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20852479/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11702616/   

{6*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12426450/

{7*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC88925/

{8*} https://woundcareadvisor.com/what-you-need-to-know-about-collagen-wound-dressings/

{9*} https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-Consumer/

{10*} https://www.karger.com/Article/Abstract/357477

{11*}  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21617262/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?
Sağlık

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

Yazan Tansu Sungar
19 Ağustos 2021
0

Her ev yapımı temizleyici tarifinin içerisinde sirke ile karşılaşmanız mümkündür....

Read more
Zona Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Zona Hastalığı Tehlikeli midir?

14 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Şifalı Soğan Çorbası

Şifalı Soğan Çorbası

24 Ekim 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
🥚 Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Yumurta Kaç Kaloridir? 🥚

🥚 Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Yumurta Kaç Kaloridir? 🥚

8 Temmuz 2020 - Updated on 5 Ekim 2021
Biotin Eksikliği, Nedenleri, Belirtileri Nedir Ve Nasıl Önlenmektedir?

Biotin Eksikliği, Nedenleri, Belirtileri Nedir ve Nasıl Önlenmektedir?

5 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Bağırsak Beyin Bağlantısı Nasıl Desteklenir?

Bağırsak Beyin Bağlantısı Nasıl Desteklenir?

18 Ağustos 2021 - Updated on 23 Aralık 2021
İdrarda Koku Neden Olur?

İdrarda Koku Neden Olur?

27 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Omega 3-6-9 Yağ Asitleri Nasıl Dengelenir?

Omega 3-6-9 Yağ Asitleri Nasıl Dengelenir?

17 Ağustos 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

13 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
Temizlik Maddeleri Ve Kozmetikte Tehlike

Temizlik Maddeleri ve Kozmetikte Tehlike

8 Temmuz 2020 - Updated on 13 Haziran 2021
Armutun Faydaları Nelerdir?

Armutun Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Vanilya Yağı Faydaları

Vanilya Yağı Faydaları

5 Haziran 2021 - Updated on 8 Şubat 2022
Boğaz Ağrısı

Boğaz Ağrısına 26 Doğal Çözüm

20 Nisan 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Çemen Otu Yağı Nedir? Çemen Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

Çemen Otu Yağı Nedir? Çemen Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

10 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

14 Eylül 2021 - Updated on 30 Nisan 2022
Bağışıklık Sistemi Nedir? Hastalıkları Nelerdir? Nasıl Korunur?

Bağışıklık Sistemi Nedir? Hastalıkları Nelerdir? Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

20 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Glüten Hassasiyeti Olanlar Siyez Unu Yiyebilir Mi?

Glüten Hassasiyeti Olanlar Siyez Unu Yiyebilir Mi?

10 Mart 2022 - Updated on 18 Mart 2022
Ashitaba Bitkisi Nedir? Ashitabanın Faydaları Nelerdir?

Ashitaba Bitkisi Nedir? Ashitabanın Faydaları Nelerdir?

29 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Karışık Yemek

Karışık Yemek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Mide Bulantısına İyi Gelen Uçucu Yağlar Hangileridir?

Mide Bulantısına İyi Gelen Uçucu Yağlar Hangileridir?

5 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Akupunktur Kulak Tohumu (Ear Seeds) Nedir?

Akupunktur Kulak Tohumu (Ear Seeds) Nedir?

3 Ağustos 2021
Rezene Yağı Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

19 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Eğrelti̇ Otu Nedi̇r?

Eğrelti Otu Nedir?

26 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Alkali Diyeti

Hızlı Kilo Verdiren Alkali Diyeti Listesi📜

22 Haziran 2021
Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

20 Eylül 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Fesleğenin 12 Faydası

Fesleğenin 12 Faydası🍃

22 Temmuz 2021 - Updated on 17 Aralık 2021
Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır?

🧼 Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır? 🧼

10 Temmuz 2020 - Updated on 13 Ekim 2021
Mantarlı Omlet

Mantarlı Omlet

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Limon Otu Yağı Ne İşe Yarar? Limon Otu Yağı Faydaları

Limon Otu Yağı Ne İşe Yarar? Limon Otu Yağı Faydaları

21 Ağustos 2021 - Updated on 10 Mayıs 2022
Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

8 Temmuz 2020 - Updated on 25 Mayıs 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.