İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Anksiyete Nedir? Anksiyete Nasıl Geçer? 😣 Anksiyete İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Anksiyete Nedir? Anksiyete Nasıl Geçer? 😣 Anksiyete İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Kaygı Bozukluğu Nedir? Anksiyete Nedir? Kaygı Bozukluğu Belirtileri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
13 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Anksiyete Nedir? Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Anksiyete Nedir? Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Kaygı bozuklukları yani anksiyete, pek çok ülkede en yaygın zihinsel bozukluk/rahatsızlık olarak kabul edilmektedir. {1*} Yaygın anksiyete bozukluğu (YAB) veya diğer anksiyete bozuklukları arasındaki temel fark, yaygın anksiyete bozukluğunda, fobik bozukluklarda olduğu gibi belirli bir “stres etkeni” değil, çok çeşitli konular hakkında endişe duyma hali bulunmaktadır. YAB aynı zamanda kısa bir süre ile sınırlı olmayan, aylar hatta yıllar süren endişe ile de tanımlanmaktadır.

Yaygın anksiyete bozukluğunun tedavisi zor olsa da hem ilaçlar hem de sağlıklı bir diyet ile rahatsızlığı yenmede ilerleme kaydedebilmek mümkündür. Ayrıca egzersiz yaparak ve bitkisel ürünler kullanarak yoğun kaygı durumunu azaltabilmek mümkündür.

 SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN 

 


Menopozun Etkilerini Azaltacak Doğal Tedavi Yöntemleri. Doğal Menopoz Tedavisi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


İçindekiler

  • Yaygın Anksiyete Bozukluğu Nedir?
  • Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?
  • Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Nedenleri Nelerdir?
  • Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
    • Yaygın Anksiyete Bozukluğu İçin Terapi Görmek
    • Yaygın Anksiyete Bozukluğu İçin Rahatlatıcı Uygulamalar

Yaygın Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Amerika Anksiyete ve Depresyon Derneği’ne göre yaygın anksiyete bozukluğunun tanımı, “ir dizi farklı şey hakkında sürekli ve aşırı endişe etme halidir. YAB olan kişiler felaketi önceden tahmin etmekte ve para, sağlık, aile, iş veya diğer konular hakkında aşırı endişe duymaktadır. {2*}

Diğer anksiyete bozukluklarında olduğu gibi, yaygın anksiyete bozukluğu ile mücadele eden insanlar kontrol edemedikleri ve aşırı olan endişe duygusuyla uğraşmaktadır Yaygın anksiyete bozukluğu olan kişiler bir konu hakkında en kötüsünün olacağına dair herhangi bir kanıt olmadığında bile en kötüyü beklemekte ve strese girmektedir. YAB olan kişiler arasındaki en büyük endişe kaynaklarından bazıları; işte veya okulda performanslarının düşmesi, deprem, sel gibi doğal afet veya savaş gibi felaketlere maruz kalmak, finansal konularda sıkıntıya düşmek, iş güvenliği, sağlık, ilişkiler, çocuklar ve aile ile sorunlar yaşamaktır. Ayrıca anksiyete sahibi kişiler, diğer insanların görüşlerini gereğinden fazla takıntı haline getirmektedir.

Doktorlar, yaygın anksiyete bozukluğunu teşhis edebilmek için psikiyatrik durumları teşhis etmede kullanılan bir el kitabı olan DSM-5’te (Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı) listelenen kriterleri kullanmaktadırlar. {3*} Bir kişi en az altı ay boyunca yaşadığı endişeyi kontrol etmekte zorlanırsa kendisine yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi konulabilmektedir.

Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?

Yaygın anksiyete bozukluğu belirtileri yaşam içerisinde az veya çok şekilde görülebilmektedir. Fakat belirtiler 6 ay boyunca geçmiyorsa bu YAB tanısı koyulması için büyük bir nedendir. {4*} Yaygın anksiyete bozukluğunun belirtileri şunlardır:

  • Endişeli, gergin, sinirli veya “sınırda” hissetme halinin altı aydan fazla sürmesi. {5*} Bu duygusal sıkıntı, yaklaşan bir tehlike hissi veya bazen panik gibi hissedilebilmektedir. Kişi aşırı ve zararlı olduğunu kabul etse bile, endişeleri kontrolden çıkmakta ve yönetilemez bir hale gelmektedir.
  • Yeni durumlara ve belirsizliğe tahammül edememek
  • Okul, iş veya evdeki işlere konsantre olamamak
  • Uyku problemi yaşamak
  • Her şeye kolayca şaşırmak
  • Hızlı kalp atışı, hızlı nefes alma, göğüs ağrıları, terleme gibi fiziksel belirtiler yaşamak
  • Tükenmişlik hissi yaşamak
  • Yeme ve yutma güçlüğü yaşamak
  • Baş ve kas ağrıları yaşamak
  • Karın ağrısı, mide bulantısı veya kusma yaşamak
  • Huzursuz bağırsak sendromu, ülser, migren, kronik ağrı ve kalp sorunları yaşayan kişiler de yüksek risk grubunda yer almaktadır.

Yaygın anksiyete bozukluğu olan kişilerin, fobiler, panik ataklar, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), depresyon ve intihar düşünceleri gibi diğer zihinsel sağlık sorunlarını yaşama olasılıkları yüksektir. Birçok kişi bu semptomları fiziksel hastalıklara veya nedenlere bağladığından, yaygın anksiyete bozukluğu tanısı geç konulabilmektedir.

Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?
Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Nedenleri Nelerdir?

Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Nedenleri Nelerdir?

Yaygın anksiyete bozukluğunun bilinen tek bir nedeni yoktur, bunun yerine bu rahatsızlığa (ve genel olarak tüm anksiyete bozukluklarına) katkıda bulunan bir dizi faktör bulunmaktadır. {6*} Genetik faktörler, aile geçmişi, biyolojik faktörler, travma gibi yaşam deneyimleri ve diyet, uyuşturucu/alkol kullanımı bu sorunu yaşamayı kolaylaştırmaktadır. Yaygın anksiyete bozukluğu en sık görülen ruhsal bozukluklardan biridir. Bir kişinin yaşamı boyunca, bir noktada YAB yaşama olasılığı yaklaşık %5 ila %9’dur. {7*}

Yaygın anksiyete bozukluğu nedenleri ve risk faktörleri şunlardır:

  • Beynin limbik sistem, amigdala, hipokampus ve prefrontal korteks gibi korkuyu düzenleyen çeşitli bölümlerindeki rahatsızlıklar YAB yaşamaya neden olabilmektedir. Genç Ruh Sağlığı Örgütü’nün tanımladığı gibi, “yaygın anksiyete bozukluğu, beynin tehlikeyi belirlemek ve ondan kaçmaya yardımcı olacak eylemi başlatmak için kullandığı sinyalleri nasıl kontrol ettiğinin bozulmasıdır.” {8*} Örneğin düşük serotonin seviyelerine neden olarak vücudun strese aşırı tepki vermesinde rol oynadığına inanılmaktadır.
  • Olaylara karşı aşırı duygusal tepki vermek, olumsuz veya zıt duygulara duyarlılık ve duygusal değişimlerle başa çıkmak için yarar sağlamayan girişimlerde bulunmak
  • Ailede akıl hastalığı ya da anksiyete geçmişi olması {9*}
  • Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı
  • Travma yaşamak
  • Sosyal fobi ya da depresyon yaşamak
  • Kronik tıbbi bir hastalığa sahip olmak veya geçmişte diğer akıl sağlığı bozukluklarından birini yaşamak
  • Kadın olmak
  • Çocuk, genç veya orta yaşlı olmak (şiddetli kaygı, tüm çocukların ve gençlerin yaklaşık %6 ila 13’ünü etkilemektedir.) {10*}
  • Avrupa kökenli olmak

Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Amerikan Psikiyatri Birliği ilk olarak 1990’larda yaygın anksiyete bozukluğu tanısı koymuştur. Doktorlar, klinik psikologlar veya diğer sağlık çalışanları bir kişiye belirli kriterleri karşılamaları halinde özellikle endişeye ek olarak başka semptomlar da gösteriyorlarsa (örneğin huzursuzluk, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, kas gerginliği ve uyku bozuklukları gibi) YAB tanısı koyabilmektedir.

Yaygın anksiyete bozukluğu, zihinsel rahatsızlıklar içerisinde en çok görülen hastalıktır. Özellikle kadınlar ve gençlerin yaşadıkları bu kaygı bozukluğunu tedavi edebilmek için pek çok yöntem bulunmaktadır.

Doktorların gelen hastada bakacağı bir numaralı semptom, hastanın endişesinin gerçek endişe/olay ile orantısız ve kaygılarının YAB’si olmayan çoğu insanın yaşadığından daha büyük olup olmadığıdır. Yaygın anksiyete bozukluğunu teşhis etmek için bir test bulunmamaktadır.

Psikiyatristler/doktorlar/terapistler genellikle hastalarla semptomları hakkında görüşerek ve fiziksel muayene ederek bir teşhis koymaktadırlar. Doktorların fiziksel muayene yapmalarının sebebi belirtilerin başka bir sağlık sorunundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek içindir. Günümüzde geleneksel tedavi uygulanan YAB’li hastaların yaklaşık %30 ila 60’ının tedaviden bir süre sonra belirtileri tekrar ortaya çıkmaktadır.

Yaygın anksiyete bozukluğu için doğal tedavi yöntemleri şunlardır:

  • YAB tedavilerinde genellikle bilişsel davranışçı terapi uygulanmaktadır. Bu sayede anksiyeteye sahip kişilerin düşünceleri, fiziksel semptomları ve davranışlarının büyük oranda değişmeye başladığı görülmektedir.{11*} Araştırmalar, YAB’li kişilerin %45 ila %75’inin TCMB’ye olumlu yanıt verdiğini göstermektedir. {12*}
  • Serotonini arttıran antidepresanlar ve yatıştırıcı ilaçlar anksiyete tedavisinde kullanılmaktadır {13*} İlaç kullanıldığında, genellikle terapi ile birlikte verilmektedir. YAB için ilaç kullanmanın dezavantajı ise etki göstermelerinin birkaç hafta sürebilmesi ve kilo almayı veya vermeyi hızlandırmaları, baş ağrısı, mide bulantısı veya uyku güçlüğü gibi yan etkilere neden olabilmeleridir.
  • Egzersiz, dua etmek, meditasyon, yoga veya akupunktur gibi gevşeme teknikleri uygulamak

Yaygın anksiyete tanısından sonra ise anksiyeteyi doğal yollarla yenebilmek mümkündür. Kaygı bozukluğu üzerine terapi görmek, düzenli meditasyon yapmak, yoga vb. sporlara yönelmek, nefes alma tekniklerini öğrenerek uygulamak, masaj terapileri almak, aromaterapiye başlamak, düzgün beslenmeyle birlikte sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, edebiyata ya da sanata yönelmek, belirli bir hobi edinmek, bir uyku düzenine sahip olmak ve vücut için gerekli vitaminleri kullanmak doğal tedavi yöntemlerinden bazılarıdır.

Yaygın Anksiyete Bozukluğu İçin Terapi Görmek
Yaygın Anksiyete Bozukluğu İçin Terapi Görmek

Yaygın Anksiyete Bozukluğu İçin Terapi Görmek

Terapi, düşünceleri ve duyguları daha iyi kontrol edebilmek için beyni “eğitmeye” yardımcı olmaktadır. Böylece daha sonra nasıl davranılacağını ve kaygıya neden olan durumlarla nasıl başa çıkılacağı öğrenilmektedir. Terapinin çocuklar ve gençler de dahil olmak üzere YAB’si olan kişiler için oldukça faydalı olduğu bulunmuştur.

Bilişsel davranışçı terapi (BDT), çeşitli nedenlerle anksiyete bozuklukları için en iyi psikoterapi olarak kabul edilmektedir. {14*} Bilişsel terapide kişinin düşünce kalıplarını yeniden yapılandırmak (birinin korkuları hakkında düşünme şeklini değiştirerek) ve kaygıya neden olan şeylere/durumlara maruz bırakılarak tedavi uygulamaya çalışılmaktadır.

BDT aynı zamanda korkuyla başa çıkmak için etkili stratejiler ve başkalarıyla daha iyi iletişim kurmanın veya yardım istemenin yollarının öğrenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede kaygılı kişilerin yaşam kalitesini iyileştiği gözlemlenmiştir. {15*}

Yaygın Anksiyete Bozukluğu İçin Rahatlatıcı Uygulamalar

Rahatlama terapileri/uygulamaları hem korku hem de fiziksel uyarılma semptomlarının duygusal olarak yönetilmesine yardımcı olan, doğal “uyarılma azaltma teknikleri” olarak kabul edilmektedir. {16*} Bu uygulamalar; hızlı kalp atışı, hızlı nefes alma, terleme vb. gibi fiziksel şikayetlere veya bunalma gibi rahatsız edici hislere iyi gelmektedir. Zihin-beden uygulamaları aynı zamanda stres hormonlarının (kortizol ve adrenalin gibi) azalmasına ve uyku düzeninin iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Araştırmalar, anksiyetesi olan insanlar için faydalı olabilecek gevşeme tekniklerinin biofeedback terapisi, farkındalık veya diğer meditasyon türleri, derin nefes alma teknikleri, masaj terapisi ve akupunktur olduğunu göstermektedir.

Journal of Clinical Psychiatry’de yayınlanan 2013 tarihli bir çalışmada yaklaşık sekiz hafta veya daha uzun süren farkındalık meditasyonunun, stres ile başa çıkmayı kolaylaştırdığı ve yaygın anksiyete bozukluğu belirtilerinin üzerinde faydalı etkileri olduğu saptanmıştır. {17*}

Farkındalık eğitimleri ve diğer zihin-beden uygulamaları; duygu durumunu düzenleme ve karar vermeye yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca kişinin kendisine karşı nazik ve kabul edici bir tutum sergilemesini sağlamaktadır. Hem bedensel hem de zihinsel olarak şimdiki an deneyimlerinin farkındalığını artırarak kaygıyı azaltmayı hedeflemektedir. {18*} 

Rahatlama teknikleri uygulayanların, olumsuz düşünceler ve onların performansları üzerinde daha az kafa yordukları ve kendilerine daha fazla nezaket ve daha az yargılama ile davrandıkları da görülmüştür.

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Tıkla ve Öğren

Sağlıklı bir yaşam tarzı, kaygıyla mücadele etmek için oldukça önemlidir. Örneğin, egzersiz doğal bir stres gidericidir, sağlıklı bir diyet, zihinsel sağlığı desteklemektedir. {19*} Sağlıklı beslenme ile düzenli uykunun olması stres hormonu ve özellikle kortizol seviyelerini kontrol altında tutmaktadır.

Anksiyeteyi kontrol altında tutmak için önerilen alışkanlıklar şunlardır:

  • Çoğu uzman düzenli bir uyku sistemine ve beslenme programına uymanın kaygıyı azaltacağını belirtmektedir. {20*}
  • Endişe hissetmeyi en aza indirmek için sorumluluklara öncelik vermek ve ardından da dinlenmek için daha fazla boş zaman yaratmanın yollarını bulmak gerekmektedir.
  • Her gün ortalama 7-9 saat boyunca uyumak gerekmektedir.
  • Düzenli egzersiz yapmak özellikle endorfin salgılamaya ve ruh halini yükseltmeye yardımcı olmaktadır. Açık ve temiz havada egzersiz yapmak çok daha yararlıdır.
  • Aşırı alkol, kafein veya şeker alımından kaçınmak gerekmektedir. Bazı araştırmalar, alkolden uzak durmanın daha düşük kaygı riski ile ilişkili olduğunu bulmuştur. {21*} Alkol veya kahve tüketilecekse de günde sadece bir ya da iki bardaktan fazla olmamalıdır.

Anksiteye iyi gelen yiyecekler şunlardır:

  • Somon, uskumru, ton balığı ve ringa gibi balıklar
  • Sığır eti, tavuk ve yumurta
  • Yoğurt ve kefir gibi probiyotik gıdalar veya lahana turşusu gibi fermente sebzeler
  • Ispanak, lahana, pazı gibi yeşillikler ve kereviz, enginar, brokoli, enginar, pancar gibi sebzeler
  • Ceviz, badem, keten tohumu, chia tohumu ve kabak çekirdeği gibi kuruyemiş ve tohumlar
  • Yaban mersini, ananas, muz ve incir gibi meyveler
  • Avokado, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar
  • Siyah fasulye, adzuki fasulyesi, nohut, bakla, mercimek ve bezelye gibi baklagiller
  • Kinoa ve arpa gibi tahıllar

Bu besinlerin yanı sıra B vitamini içeren yiyecekler, magnezyum, kalsiyum ve omega-3 yönünden zengin besinler tüketmek ayrıca proteinden yeterli amino asit ve kompleks karbonhidratlardan lif almanın da zihinsel sağlığa fayda sağladığı belirtilmektedir.

Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar ve Takviyeler Nelerdir? Tıkla ve Öğren

Bazı doğal takviyeler ve uçucu yağlar da anksiyete semptomlarını azaltmak için kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Ashwagandha ve kava kökü gibi vücut dengesinin korunmasına yardımcı olan, kortizol seviyelerini kontrol altında tutan ve tiroid ve adrenal bezleri destekleyen adaptojen bitkiler {22*}
  • Enerji ve kan şekeri seviyelerini, metabolik süreçleri ve ayrıca birçok sinir ve kas fonksiyonunu düzenlemek için gerekli olan magnezyum ve B vitamini kompleksleri
  • Rahatlamaya yardımcı olan lavanta ya da papatya gibi uçucu yağlar

Kaynaklar

{1*} https://adaa.org/understanding-anxiety/generalized-anxiety-disorder-gad/symptoms

{2*} https://adaa.org/understanding-anxiety/generalized-anxiety-disorder-gad

{3*} https://dsm.psychiatryonline.org/doi/book/10.1176/appi.books.9780890425596

{4*} https://www.nimh.nih.gov/health/publications/generalized-anxiety-disorder-gad

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28722900/

{6*} https://www.psychologytoday.com/us/conditions/generalized-anxiety-disorder

{7*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279595/

{8*} http://mentalhealthliteracy.org/learn/mental-disorders/generalized-anxiety-disorder/

{9*} https://www.mhanational.org/conditions/generalized-anxiety-disorder-gad

{10*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK441870/

{11*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2896392/

{12*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3651952/

{13*} https://adaa.org/blog

{14*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5573566/

{15*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4610618/

{16*} https://www.mentalhelp.net/blogs/two-powerful-ways-to-reduce-emotional-arousal/

{17*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3772979/

{18*} https://www.mindful.org/meditation-working-anxiety/

{19*} https://www.mhanational.org/fitness-4mind4body-diet-and-nutrition

{20*} https://www.nm.org/healthbeat/healthy-tips/health-benefits-of-having-a-routine

{21*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3860396/

{22*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6240259/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Ginseng Nedir? Faydaları Nelerdir?
Beslenme

Ginseng Nedir? Ginsengin Bilinmeyen 7 Faydası Nedir?

Yazan Tansu Sungar
9 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
0

Ginseng, Panax cinsindeki bitkilerin köküdür. Bilinen en iyi bitkilerinden biri...

Read more
Toksik Ne Demek?

Toksik Nedir? Toksik Ne Demek?

7 Nisan 2021 - Updated on 24 Şubat 2022
Kakao Yağı Ne İşe Yarar?

Kakao Yağı Ne İşe Yarar?

21 Eylül 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Uyuz Için Etkili 7 Doğal Tedavi

Uyuz Nedir? Nasıl Geçer? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Evde Uyuz Nasıl Geçer?

11 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Fosfor Ne İşe Yarar?

Fosfor Ne İşe Yarar? | Yüksek Fosfor İçeren Besinler Nelerdir?

3 Ocak 2022 - Updated on 10 Şubat 2022
Sedir Ağacı Yağının 14 Faydası, Sedir Ağacı Nelere İyi Gelir?

Sedir Ağacı Yağının 14 Faydası, Sedir Ağacı Nelere İyi Gelir?

29 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Selvi Yağının Faydaları

Selvi Yağının Faydaları

15 Ağustos 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Lenfödem Nasıl Önlenir?

Lenfödem Nasıl Önlenir?

15 Ağustos 2021
Süt Faydaları

Süt Faydaları Nelerdir?

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Evde Bronzlaştırıcı Yağ Nasıl Yapılır? Zeytin Yağı Bronzlaştırır Mı?

Evde Bronzlaştırıcı Yağ Nasıl Yapılır? Zeytin Yağı Bronzlaştırır Mı?

4 Eylül 2021 - Updated on 27 Nisan 2022
Laktik Asit Birikimi Nasıl Önlenir?

Laktik Asit Nasıl Önlenir?

10 Ağustos 2021
Hiperkalemi Nedir? 🧪 Hiperkalemi Tedavisinde Ne Kullanılır?

Hiperkalemi Nedir? 🧪 Hiperkalemi Tedavisinde Ne Kullanılır?

12 Ekim 2021
Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır?

Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır?

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

23 Haziran 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
Seboreik Dermatit Nedir? Nasıl Oluşur?

Seboreik Dermatit Nedir? Nasıl Oluşur?

20 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Dövme Yaptırmanın Riskleri

Dövme Yaptırmanın Riskleri

16 Ağustos 2021
Baker Kisti İçin Evde Yapılabilecek Egzersizler

Baker Kisti İçin Evde Yapılabilecek Egzersizler

16 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Hacamat Nedir? Faydaları Nelerdir? Hacamat Nerede Yaptırılır?

Hacamat Nedir? Hacamat Nerede Yaptırılır?

16 Ocak 2021 - Updated on 14 Haziran 2021
Fonksiyonel Tıp Nedir Nasıl Uygulanır

Fonksiyonel Tıp Nedir? Nasıl Uygulanır?

29 Mart 2021 - Updated on 5 Haziran 2021
Hipotiroidi Takviyeleri Ve Uçucu Yağlar

Hipotiroid Takviyeleri ve Uçucu Yağlar

19 Şubat 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurveda Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurvedik Yaşam Hakkında Bilinmesi Gerekenler

10 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
Tarçın Nedir Ve Faydaları Nelerdir? Tarçın Nasıl Kullanılır Ve Neye İyi Gelir?

Tarçın Nedir ve Faydaları Nelerdir? Tarçın Nasıl Kullanılır ve Neye İyi Gelir?

14 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Sandal Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

Sandal Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

30 Eylül 2021 - Updated on 31 Ocak 2022
Obezite İçin Kilo Sınırı Kaçtır? Çocuklar Hangi Kiloda Obez Sayılırlar?

Obezite İçin Kilo Sınırı Kaçtır? Çocuklar Hangi Kiloda Obez Sayılırlar?

11 Ağustos 2021
Zencefil Yağı Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?

Zencefil Yağı Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?

21 Eylül 2021 - Updated on 18 Mayıs 2022
Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) Ve Tedavisi

Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) ve Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 20 Kasım 2021
Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz: Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin 5 Öneri

Ateşböceklerini Bahçenize Nasıl Çekersiniz? Daha Sağlıklı Bahçeler Yaratmak İçin Neler Yapılabilir?

9 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Kuşburnu Nasıl Tüketilir? Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu Nasıl Tüketilir? Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

7 Eylül 2021 - Updated on 10 Ocak 2022
Çikolatalı Avokadolu Lokma

Çikolatalı Avokadolu Lokma

20 Şubat 2021 - Updated on 8 Haziran 2021
Şişkinlik Ve Gazdan Kurtulmanın Yolları Nelerdir? Uygulanabilecek Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Şişkinlik ve Gazdan Kurtulmanın Yolları Nelerdir? 💨 Uygulanabilecek Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

14 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.