İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Uçucu Yağlar > Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Anksiyete Nedir? Anksiyete Belirtileri, Anksiyete Krizi, Anksiyete İlaçları, Anksiyete Tedavisi Nasıl Olur? Anksiyete Bozukluğu Testi

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
23 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Uçucu yağların yüzyıllardır sağlık faydaları amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Saf esans yağları da denilen katkı maddesi ya da kimyasal içermeyen bu yağlar, kaygı ve anksiyete başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar için doğal bir çare olarak görülmektedirler. Anksiyete, kişinin günlük yaşantısını zorlaştıran bir rahatsızlıktır. Bu sebeple doğal yollarla hastalığın çözülmesi, kişilerin yaşamdan zevk almalarına yardımcı olmaktadır.

UÇUCU YAĞLAR İÇİN TIKLAYIN


A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır? Yaparken Nelere Dikkat Edilir? Detaylı Bilgi İçin YouTube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Uçucu yağlar, Çin, Mısır, Hindistan ve Güney Avrupa dahil olmak üzere çeşitli kültürlerde eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Bazı uçucu yağlar, ölülere mumyalama yapmak için kullanılmıştır. 2000 yıldan daha eski mezarların bulunması ile mumyalamada yağların sıklıkla kullanıldığı da bulunmuştur.

Ayrıca uçucu yağlar, ilaçların çok az olduğu II. Dünya Savaşı döneminde askerlerin tedavisinde de kullanılmıştır. Yağların faydalarını fark eden ve uygulayan Fransız cerrah Jean Valnet tarafından aromaterapi geliştirilmiştir. Uçucu yağların güzel kokma sebebi doğal olmaları ve çiçek, yaprak, ağaç kabuğu ya da bitki kökünden elde edilmeleridir.

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?
Anksiyete Rahatsızlığına İyi Gelen Uçucu Yağlar Nelerdir?

İçindekiler

  • Anksiyete Rahatsızlığına İyi Gelen Uçucu Yağlar Nelerdir?
    • Lavanta Yağı
    • Gül Yağı
    • Vetiver Yağı
    • Kananga Ağacı Yağı (Ylang ylang)
    • Bergamot Yağı
    • Papatya Yağı
    • Buhur (Sığla) Yağı
  • Uçucu Yağlar Anksiyete Tedavisinde Nasıl Kullanılır?
    • Aromaterapi
    • Damla Yoluyla Ağızdan Tüketilebilir
    • Masaj Yoluyla Uygulama
  • Uçucu Yağların Zararları Nelerdir?

Anksiyete Rahatsızlığına İyi Gelen Uçucu Yağlar Nelerdir?

Amerikan Sağlık Bilimleri Koleji tarafından 2014 yılında yayınlanan bir araştırmada, 58 bakımevi hastasına bir hafta boyunca günde bir kez, tatlı badem yağı ve yüzde 1,5 oranında seyreltilmiş bir uçucu yağ karışımı ile el masajı yapılmıştır. Uçucu yağ karışımı, karışıma eşit oranlarda eklenen, bergamot, sığla ve lavanta yağlarından oluşmuştur. Ayrıca aromaterapi el masajı alan tüm hastalar, daha az ağrı ve depresyon belirtileri yaşadıklarını bildirmiştir. [1*] Bu bildiri sonucunda, yapılan aromaterapi masajının ağrı ve depresyon tedavisinde tek başına masajdan daha etkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Anksiyete için en faydalı sayılan yağlar şu şekilde sıralanmaktadır;

Lavanta Yağı

En yaygın esans yağlarından olan lavanta yağı, rahatlatıcı etki sağlayan özellikleri ile bir sakinleştirici olarak kullanılabilmektedir. Sinir sistemini onardığı belirtilen bu yağ, huzursuzluk, uykusuzluk, sinirli olma hali, panik atak, gerginlik ve sinirin sebep olduğu mide hastalıklarının tedavisine yardımcı olmaktadır. Bu özelliği ile, kaygıyı azaltmak için en iyi uçucu yağlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Yapılan klinik araştırmalara göre, lavanta yağını koklayan kişilerin stres ve anksiyete seviyelerinin azaldığı görülmüştür. Lavanta yağını tüketen kişilerin kaygı hissettiren bir film izlerken kalp atış hızının daha az olduğu bulunmuştur. [2*] Araştırmacılar lavanta yağının anksiyete azaltıcı etkilerinin olduğuna kanıt olarak bu sonuçları kullanmıştır. Başka bir araştırma, lavantanın kalp-damar hastalığı olan ya da baypas ameliyatı geçiren hastaların ve diş hekimini ziyaret eden kişilerin kaygı seviyelerini azalttığını göstermektedir. [3*]

Gevşemek ve rahatlamak için banyo suyuna ya da suyla dolu bir sprey şişesine lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca lavanta yağını, bilekleriniz, şakaklarınız ve ensenizde masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Gül Yağı

Gül yağı, lavantadan sonra en etkili ve popüler olan ikinci faydalı yağ olarak bilinmektedir. Anksiyete ve depresyon gideren, üzüntü ya da şok durumlarında gelişen panik atakları azaltan doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. İran Tıp Dergisi tarafından yayınlanan bir çalışmada, iki ayrı hamile kadın grubu oluşturulmuştur. İlk grupta bulunan hamile kadınlara 10 dakika boyunca gül yağı ile ayak banyosu ve gül yağını koklatma yoluyla aromaterapi yapılmıştır.

İkinci grupta bulunan hamile kadınlara ise 10 dakika boyunca ılık su ile ayak banyosu yapılmıştır. İki grubun karşılaştırılması sonucunda, aromaterapi ve ayak banyosunun gül yağı ile yapılan grubun kaygı düzeylerinin azaldığı bulunmuştur. [4*]

Gül Yağı Nedir ve Nasıl Kullanılır? Gül Yağının Faydaları Nelerdir? Tıkla ve Öğren

Vetiver Yağı

Vetiver yağı, sakinleştirici, güven verici ve topraklama sağlayan özellikleri ile tanınmaktadır. Bu sebeple, genellikle travma yaşayan kişilerde öz farkındalık, sakinlik ve denge sağlamaya yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır. Sinir sistemi hastalıkları, titreme ve aşırı duyarlılık halini azaltmaktadır. Ayrıca bu yağ, panik atak ve şok durumlarında da faydalı görülmektedir. Natural Product Research tarafından yayınlanan bir çalışma, vetiver yağının anksiyete etkilerini azaltmada yararlı olabileceği sonucuna varmıştır. [5*]

Kananga Ağacı Yağı (Ylang ylang)

Sakinleştirici ve canlandırıcı etkileri ile popüler olan bu yağ, kaygı ve depresyonu tedavi etmekte oldukça önemlidir. Kananga ağacı yağı ya da ylang ylang yağı olarak isimlendirilen bu yağ, kişinin neşe, cesaret ve iyimserlik duygularını arttırmakta, korkularını yatıştırmaktadır. Ayrıca, kalp rahatsızlıklarına, sinirlilik halinin neden olduğu çarpıntılara ve uykusuzluk durumlarına yardımcı olan, güçlü bir yatıştırıcıdır.

Kore’de bulunan bir kolej tarafından yürütülen 2006 tarihli çalışmada, bergamot, lavanta ve ylang ylang yağının birlikte ve 4 hafta düzenli olarak kullanılmasının kişileri nasıl etkilediği araştırılmıştır. Araştırmada, psikolojik stres tepkileri ve yüksek tansiyon belirtilerinin azaldığı, kan basıncının düşerek kişilerin olumlu etkilendiği görülmüştür. Ancak bu yağın kullanımı cildi hassas olan kişiler için tehlikelidir. Çünkü cildin tahriş olmasına sebep olabilmektedir. Ayrıca düşük tansiyon hastalarının kullanılması önerilmemektedir. Bu yağı ev kokusu olarak az miktarda kullanmanız yeterlidir.

Bergamot Yağı

Bergamot bitkisi, kendine özgü bir çiçek tadı ve aromasına sahiptir. Bu bitkiden elde edilen bergamot yağı, etkili bir sakinleştirici olduğundan ve enerji sağladığından, depresyonu tedavi etmek amacıyla kullanılmaktadır. Buna ek olarak, rahatlama sağlayarak uykusuzluğun tedavisinde de yardımcı olduğu belirtilmektedir.

2011 yılında yapılan bir araştırma, bergamot yağının depresyon ve anksiyete tedavisinde etkili olduğunu ve stresi azalttığını kanıtlamıştır. [6*] Ayrıca bu yağı, lavanta yağı ile karıştırarak da uygulamak mümkündür. Bu şekilde karıştırılan yağlar, kan basıncı ve nabız hızını azaltmakta, bu durum da sakinleşme ve rahatlama sağlamaktadır.

Bergamot yağı genellikle güvenlidir ancak ışığa duyarlı olduğu unutulmamalıdır. Güneşte kullanılması, güneş yanığı ve kızarıklık belirtilerine sebep olabilmektedir. Bu yüzden, yağ kullanıldıktan sonra 12 saat güneşten uzak durulması önerilmektedir.

Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, PMS ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak Öğrenmek İçin Tıklayın

Papatya Yağı

Papatya yağı, huzur veren ve sakinleştiren kokusu ile sinirliliği, aşırı düşünmeyi, endişe ve kaygıyı azaltmaktadır. Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde papatyanın anksiyete ve depresyon karşıtı özellikleri üstüne yapılan bir araştırmada, bu bitkinin yağının doğal bir antidepresan olarak kullanılabileceğini bulmuştur. [7*]

Başka bir sağlık merkezi tarafından yayınlanan çalışma, papatya yağının kaygının neden olduğu belirtileri azalttığını göstermektedir. [8*] Papatya yağı, alerjisi olanları olumsuz etkileyebilmektedir. Bunun dışında, güvenli bir yağ olarak kabul edilmektedir.

Buhur (Sığla) Yağı

Buhur, depresyon ve kaygı sorunlarını tedavi etmek için oldukça önemlidir. Çünkü bu yağın, ruhsal olarak iyileştirme ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Aromaterapide, meditasyona yardımcı olarak zihni sakinleştirmeye yardımcı olmaktadır. Bu durum, kronik stres gibi sorunları tedavi etmektedir. Eşit oranda karıştırılan ve aroma el masajında kullanılan bergamot, lavanta ve buhur yağının, kanserli hastalarda ağrı ve depresyon tedavisinde olumlu etkileri olduğu araştırmalar ile kanıtlanmıştır. [9*]

Ucuxuyag 1
Uçucu Yağlar Anksiyete Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Uçucu Yağlar Anksiyete Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Kaygıyı azaltmak ve rahatlamayı sağlamak için sakinleştirici uçucu yağlar kullanmak kolay ve tamamen doğaldır. Uçucu yağlar üç farklı şekilde kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Anksiyete tedavisinde aromaterapi en popüler uygulamalardandır. Çünkü koku alma duyusu ve duygusal tepkiler arasında ilişki bulunmaktadır. Özellikle koku alma sonrasında beynin belirli bir bölgesinde bazı değişiklikler yaşanmaktadır. Duygusal işleme ve hafıza hatırlama alanı olarak anılan bu alana, Marcey Shapiro ve Barbara Vivino tarafından “limbik bölge” ismi verilmiştir.

Uçucu bir yağın kokusu solunduğunda, moleküller burun boşluklarına ve beynin limbik sistemine ulaşmaktadır. Burada bulunan uyarıcılar, kalp atış hızı, nefes alma düzeni, hormon üretimi ve kan basıncı gibi stres ya da sakinleştirici tepkileri düzenlemektedir. Aromaterapi, banyo suyuna katılarak, doğrudan yağı koklama yoluyla ve sprey ya da kolonya kullanılarak yapılmaktadır.

Damla Yoluyla Ağızdan Tüketilebilir

Birçok uçucu yağ ağız yoluyla alınabilmektedir ancak kullandığınız yağların güvenli ve saf olduğundan emin olmanız oldukça önemlidir. Piyasadaki birçok yağ, yutulması güvenli olmayan sentetiklerle seyreltilebilmekte veya karıştırılabilmektedir. Gıda ve İlaç İdaresi, bu sıkıntının çözülmesi için bazı uçucu yağları onaylayarak, güvenli olduğunu belirten GRAS tanımı vermiştir.

Araştırma raporları, yağları tüketmenin en etkili yolunun bir bardak su ya da bir çay kaşığı bala bir damla eklemek olduğunu belirtmektedir. [10*] Dilin altına bir ya da iki damla eklenerek de tüketilebilmektedir. Çünkü, kan kılcal damarları dil altı doku yüzeylerine çok yakın bulunmaktadır. Yağlar bu noktaya damlatıldığında kan dolaşımına daha hızlı karışmakta ve vücuda daha hızlı yayılmaktadır. Bunun haricinde, sevilen bir içecek ya da yemeğe bir iki damla eklenerek tüketilebilmektedir.

Masaj Yoluyla Uygulama

Uçucu yağları masaj yaparak tene uygulamak mümkündür. Cilt üstüne uygulama olarak anılan uygulama, cilt, saç, ağız, dişler, tırnaklar ve vücudun belirli bölgelerine yağın uygulanması söz konusu olmaktadır. [11*] Yağlar cilde temas ettiğinde çok daha hızlı etkide bulunmaktadır. Bazı yağlar çok güçlü olduğundan zeytin, avokado ya da hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırmak oldukça önemlidir. Karışımı doğrudan etkilenen bölgeye, ayak diplerine, kulak kenarlarına, kompres kullanarak ya da masajla uygulamanız önerilmektedir.

Evcil Hayvanlar İçin Uçucu Yağ Kullanımı Öğrenmek İçin Buraya Tıklayın

Uçucu Yağların Zararları Nelerdir?

Uzman tavsiyesi almadan ya da tıbbi gözetim altında olmadan asla uçucu yağları yutmayın. Aynı şekilde bu yağları seyreltilmeden cilde uygulamayın. Yağları tedavi amaçlı nasıl kullanacağınızı anlamak oldukça önemlidir. Bu sebeple, her zaman bir uzmana danışmak ve genele uygulamadan önce küçük bir bölgeye uygulayarak test etmek önerilmektedir. Özellikle çocuklara ve hamile kadınlara tehlikeli olabileceğinden, bu kişilerin dikkatli kullanmaları önerilmektedir.

Kaynaklar

[1*] https://achs.edu/blog/2017/01/28/depression-and-anxiety-can-essential-oils-help/#_ftnref2

[2*] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19382124/

[3*] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4280720/

[4*] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4270653/

[5*] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25553641/

[6*] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21105176/

[7*] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22894890/

[8*] https://www.nccih.nih.gov/research/research-results

[9*] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18753801/

[10*] https://books.google.com.tr/books?id=wTBXAgAAQBAJ&pg=PA220&dq=essential+oils+for+anxiety&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=essential%20oils%20for%20anxiety&f=false

[11*] https://books.google.com.tr/books?id=_tprAwAAQBAJ&pg=PT154&dq=ingesting+essential+oils+for+anxiety&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=ingesting%20essential%20oils%20for%20anxiety&f=false

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Kadınlar İçin Evde Sıkılaşma Yolları (Egzersizler Ve Diyet)
Sağlık

Kadınlar İçin Evde Sıkılaşma Yolları (Egzersizler ve Diyet)

Yazan Diyetisyen Halise Tanoğlu
26 Ağustos 2021
0

Düzenli egzersiz, stresi azaltmanın, fiziksel ve zihinsel sağlığı geliştirmenin anahtarıdır. Kadınlar...

Read more
Greyfurt Yağının Faydaları Nedir? Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır?

Greyfurt Yağının Faydaları Nedir? Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır?

6 Ekim 2021
Pranayama Tekniği

Pranayama Tekniği (Nefesi) Nasıl Uygulanır? Sağlığımız İçin Faydaları Nelerdir?

14 Kasım 2021
Kalsiyum'Un Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum’un Faydaları Nelerdir?

9 Temmuz 2021
Toksinler Ve Otoimmün Hastalıklar

Toksinler ve Otoimmün Hastalıklar

10 Temmuz 2020 - Updated on 3 Ağustos 2021
Pankreas Kanseri

Pankreas Kanserinin 4.Evresi

3 Temmuz 2021 - Updated on 6 Temmuz 2021
8 Farklı İdrar Rengi Sağlığımız İçin Ne İfade Eder?

İdrar Rengi Nasıl Olmalı? 💛

1 Temmuz 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
Rooibos (Kızıl Çalı) Çayı Faydaları Nelerdir?

Rooibos Çayı (Kızıl Çalı) Faydaları Nelerdir? Rooibos Çayı Nasıl Yapılır?

1 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Bebek Bakimi Emzirme

Bebek Bakımı

7 Temmuz 2020 - Updated on 26 Ağustos 2021
Koku Duyarlılığı Nedir? Alerji Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nedir?

Koku Hassasiyeti Nedir? Alerji Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nedir?

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
İştah Açan Vitaminler Neler? Kilo Aldıran Vitaminler Listesi

İştah Açan Vitaminler Neler? Kilo Aldıran Vitaminler Listesi

8 Ağustos 2021
Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Melisa Yağı Faydaları Nelerdir? Melisa Yağı Ne İşe Yarar?

Melisa Yağı Faydaları Nelerdir? Melisa Yağı Ne İşe Yarar?

28 Eylül 2021 - Updated on 23 Ocak 2022
Holistik Terapi Nedir? Holistik Terapi Yöntemleri Nelerdir?

Holistik Terapi Nedir? Holistik Terapi Yöntemleri Nelerdir?

28 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir?

3 Ağustos 2021 - Updated on 16 Mayıs 2022
Parazit Enfeksiyonu İçin Doğal Tedavi: Parazit Temizliği

Parazit Enfeksiyonu İçin Doğal Tedavi Yolları Nelerdir? Parazit Temizliği Nedir?

17 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

1 Ekim 2021 - Updated on 27 Ocak 2022
Yesil Yaprakli Bitkiler

Yeşil Yapraklı Bitkiler Nelerdir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?

12 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
İnsanın Sarılmaya Ne Kadar İhtiyacı Vardır?

İnsanın Sarılmaya Ne kadar İhtiyacı Vardır?

22 Ağustos 2021
Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

18 Temmuz 2021
Öksürüğün Giderilmesinde Kullanılan 7 Uçucu Yağ

Öksürük Tedavisinde Kullanılan 8 Uçucu Yağ

20 Aralık 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

9 Aralık 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?🥥

25 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Hipotiroid Nedir

Hipotiroid Nedir?

19 Şubat 2021 - Updated on 3 Ağustos 2021
Gaps Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Gaps Diyeti Nedir? Gaps Diyeti Nasıl Yapılır?

12 Ocak 2021 - Updated on 21 Ocak 2022
Hipotiroidi Takviyeleri Ve Uçucu Yağlar

Hipotiroid Takviyeleri ve Uçucu Yağlar

19 Şubat 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

2 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Ilikli Kemik Suyu

İlikli Kemik Suyu

7 Temmuz 2020 - Updated on 20 Ağustos 2021
Yüksek C-Reaktif Proteini Nedir? Tedavisi Ve Daha Fazlası

CRP Neden Yükselir? CRP Nasıl Düşürülür?

22 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Nefes Darlığı (Dispne) Neden Olur?

Nefes Darlığı Neden Olur?

14 Kasım 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Uçucu Yağlarımızı Gördünüz mü?

Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermez. Doğa dostudur. Veganlar kullanabilir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Hemen Sipariş Ver!

Uçucu Yağ Satın Al!
Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.