İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Elektronik Sigaranın Zararları Nelerdir?

Elektronik Sigaranın Zararları Nelerdir?

Elektronik Sigara Sağlığa Zararlı mı? E-sigara Satışı Yasak mı? Elektronik Sigara mı Daha Zararlı Sigara mı? Nikotinsiz Elektronik Sigara Zararları

Yazan Melih Durmuşoğlu
7 Eylül 2021 - Updated on 24 Kasım 2021
Elektronik Sigaranın Zararları

Elektronik Sigaranın Zararları

Giderek daha popüler olan elektronik sigaraların sağlığımıza zarar vermediği düşünülmektedir. İlk olarak 2003 yılında Çin’de piyasaya sürülen elektronik sigaralar bugün milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Ancak yapılan araştırmalar elektronik sigaraların belli zararları olduğunu ve düzenli kullanımda sağlık sorunlarına neden olabileceğini göstermektedir.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN

 


Sık Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? Polifaji Nedir? Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


Yapılan araştırmalar, elektronik sigara cihazlarının kullanım sürelerine bağlı olarak bazı sağlık risklerine neden olduğunu kanıtlamaktadır. Beyin ve akciğer hasarı, yüksek tansiyon, solunum sıkıntısı ve nikotin/sigara bağımlılığı riskinde artış gibi sonuçların ortaya çıkması, elektronik sigaraların düşünüldüğü kadar sağlıklı olmadığını göstermektedir.

Elektronik sigaralarla ilgili elde edilen bulguların artması Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) devreye girmesine ve ciddi önlemler almasına neden olmuştur. Tütün ürünlerinin satışında, pazarlanmasında ve üretiminde yetki sahibi olan FDA’nın elektronik sigarlarla ilgili kapsamlı bir araştırma başlatmıştır. Elde edilen sonuçların tedirgin edici boyutlara gelmesiyle bazı kararlar alınmıştır. 

FDA ilk olarak 2016 yılının Mayıs ayında elektronik sigaraların 18 yaşın altındakilere satışlarını yasaklamıştır. Bunun nedeni lise ve ortaokul çocukları arasında elektronik sigara kullanımının 2017’den 2018’e kadar sırasıyla yüzde 77 ve yüzde 50 artması olarak açıklanmıştır. Bu tarihten sonra Francisco gibi birçok eyalet elektronik sigaraların kullanımını yasaklamış veya bazı sınırlamalar getirmiştir.

ABD Başta olmak üzere birçok ülkede getirilen bu yasaklar, elektronik sigaranın beklenildiği gibi bağımlılığı azaltmaması ve bazı önemli sağlık sorunlarına sebep olması olarak açıklanmaktadır. Bu durum, elektronik sigara kullanımına ve neden olduğu sorunlara dikkat çekmektedir.

İçindekiler

  • Elektronik Sigara (Juul) Nedir?
  • Juuling ve Vaping Farkları Nelerdir?
  • Juuling Neden Daha Fazla Tercih Ediliyor?
  • Elektronik Sigara Aromaları Gerçekten Zararsız mıdır?
  • Elektronik Sigara Kullanmanın Zararları
    • Gençler ve Yetişkinler Arasında Tüketim ve Bağımlılık
    • Kardiyovasküler Hastalık Riski
    • DNA Hasarı
    • Solunum ve Akciğer Sorunları
    • Doğurganlık Sorunları ve Gebelik
  • Nikotini Bırakma Yolları
  • FDA Aromalı Eelekronik Sigaraları Yasaklıyor mu?
  • Elektronik Sigarada Son Yasaklar

Elektronik Sigara (Juul) Nedir?

Juul, bir tür elektronik sigaradır. Ulusal Kanser Enstitüsü’ne göre, sigara, puro veya kalem şeklinde olan ve tütün içermeyen bir cihazdır. Juul cihazları bir pil vasıtasıyla çalışmakta ve bazıları zararlı olabilecek nikotin, tatlandırıcılar ve diğer kimyasallardan oluşan bir çözelti içermektedir. Vaping cihazları nikotin solumak için oluşturulmuş olsa da, bu cihazlar kenevir bazlı yağlar da dahil olmak üzere birçok maddeyi ısıtmak için kullanılmaktadır.

2017 yılında, Schroeder Enstitüsü tarafından Truth Initiative’de yürütülen bir araştırma, 18 ila 24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 30’a yakının Juul’u bildiğini ve kullandığını ortaya koymuştur.

Juul Labs ilk olarak 2015 yılında Juuls’u piyasaya sürmüş ve şirketin misyonunun “sigarayı ortadan kaldırmak ve dünya çapında bir milyardan fazla sigara içicisinin daha iyi bir alternatife geçmesine yardımcı olmak” olduğunu belirtmiştir. {1*} Ancak Juuls, nikotin/tütün dahil olmak üzere bağımlılık yapan maddelerin olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlayan bir halk sağlığı stratejisini amaçlasa da, bu ürünlerin yarardan çok zarar verdiğine dair kanıtlar bulunmaktadır.

Elektronik Sigaranın Zararları
Juuling Ve Vaping Farkları Nelerdir?

Juuling ve Vaping Farkları Nelerdir?

Elektronik sigaralardaki nikotin miktarının değişmesi, bu cihazlar arasındaki farkların temelini oluşturmaktadır. Juul cihazları, sigaralarda bulunan miktara benzeyen ve yüzde beş nikotin içen elektronik sigaralardır. Bu ürünün web sitesine göre, Juul’a yerleştirilen her nikotin kartuşu yaklaşık 200 nefes vererek bir paket sigara kadar nikotin sağlamaktadır.

Juuling ve vaping arasındaki farklar ise şunlardır;

  • Juuling, bir tür vapingdir. Juuling’in diğer vaping ürünlerine kıyasla daha yüksek ve daha hızlı bir nikotin dozu sağladığı söylenmektedir.
  • Juuls, diğer vaping cihazlarına kıyasla benzersiz bir kimyasal bileşim içermektedir. Piyasadaki çoğu vaping ürünü, nikotin sağlayan çözücüler olarak propilen glikol ve gliserin kullanmaktadır. Ancak Juuls, bir nikotin ve bir organik asit kombinasyonu olan organik nikotin tuzları içermektedir. Nikotin tuzları ise nikotinin vücutta daha hızlı emilmesini sağlamaktadır.
  • Juuls’un görünümü ve kullanım kolaylığı bu elektronik sigaraların daha fazla tercih edilmesine neden olmaktadır. Juuls marka elektronik sigaraları küçük, ince ve yüksek teknolojili bir tasarıma sahip olmakla birlikte çeşitleri aromalara sahip nikotin kartuşları (Juul kapsülleri) ile kullanılmaktadır.
  • Juuls oldukça küçük bir cihazdır. Juuls, havaya buhar salmamaktadır. Bu nedenle halka açık yerlerde kullanımı kolaydır.
  • Juuls’tan gelen nikotinin, sigaradan gelen nikotine kıyasla boğaz ve akciğerlerde daha hafif olduğu söylenmekte ve bu durumun yeni kullanıcılar için önemli bir tercih sebebi olduğu bilinmektedir.

Juuling Neden Daha Fazla Tercih Ediliyor?

2018 yılındaki Wells Fargo Equity raporuna göre, Juuling’in elektronik sigara pazarında yaklaşık olarak yüzde 45,7 oranında hakim olduğu kabul edilmektedir. Bu durum, Juuling’in elektronik sigara piyasasında en çok tercih edilen ürün olduğunu göstermektedir.

2017 yılındaki ilk sürümünün piyasaya sunulmasından iki yıl sonra, Juul kitlerinin satışları yüzde 680 artmıştır. Ayrıca yedek parça satışlarının da yüzde 710 arttığı bildirilmiştir.. Juul’un bu kadar popülerleşmesinin nedeni ise kullanışlı olması ve kolay elde edilebilmesidir. Ayrıca rahat içime sahip olması ve nikotin hissinin boğazda yarattığı rahatsızlığı ortadan kaldırması tercih edilmesinin başka sebeplerinden birisidir.

Elektronik Sigara Aromaları Gerçekten Zararsız mıdır?

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), çoğu gençlerden oluşan bir grupta elektronik sigara ile bağlantılı hastalık semptomlarını araştırmıştır. Bu araştırmaya göre elektronik sigara kullanan bu gençlerin arasında hırıltılı solunum, öksürük böbetleri ve solunum sıkıntısı gibi semptomlardan şikayetçi 450 genç tespit edilmiştir. Bu semptomların sebeplerinin ise aromalar olabileceği düşünülmüştür.

Elde edilen verilere göre de elektronik sigara üreticilerinin, aromalarını üretmek için solunum sistemine zarar verebilecek diasetil, asetoin ve 2,3-pentandion gibi tatlandırıcı bileşikler kullandığı tespit edilmiştir. Bu maddelerin içerikleri ve zararları ise şöyledir:

  • Diasetil                  : Diasetil, tereyağlı bir tat elde etmek için kullanılan sarı/yeşil renkte, sıvı bir kimyasaldır. Birçok çalışma, endüstriyel diasetil maruziyetinin, ciddi bir solunum yolu hastalığı olan bronşiyolit obliterans ile ilişkili olduğunu saptamıştır. Ayrıca spirometri anormallikleri (sabit hava akımı tıkanıklığı) ve solunum semptomları da yine bu maddenin kullanımıyla ilişkilendirilmiştir.
  • Asetoin                  : Asetoin, tereyağı aroması vermek için kullanılan başka bir kimyasaldır. Sigarada kullanılan 599 katkı maddesinden biridir ve elektronik sigara sıvılarının içerisinde de bulunmaktadır. Asetoin gözleri, cildi, mukoza zarını ve akciğerleri tahriş etmektedir. Ayrıca az miktarda solunması dahi zehirlidir.
  • 2,3-Pentanedion    : Elektronik sigara sıvılarında kullanılan bir kimyasaldır. Ulusal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü, hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, bu bileşiğin solunmasının solunum yolundaki epitel hasarına ve akciğerlerde fibrozise neden olduğunu bildirmiştir. Ayrıca, hayvan beyninde genetik değişikliklere yol açtığı tespit edilmiştir.

Yapılan diğer çalışmalarda ise eskiden gıda endüstrisinde çalışan bazı işçilerde diasetil ve asetoinin sebep olduğu akciğer kanseri görülmüştür. CDC’ye göre, gıda ve aroma endüstrisinde kullanılan 1.000’den fazla aroma bileşeninin solunması, tahriş edici özellikleri nedeniyle insanlar için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Elektronik Sigaranın Zararları
Juuling’in 5 Tehlikesi

Elektronik Sigara Kullanmanın Zararları

Birçok insan elektronik sigara kullanımının daha sağlıklı olduğuna inanmaktadır. Bununla birlikte elektronik sigaraların uzun süreli kullanımın sağlığa etkileri hala bilinmemektedir.

Bazı araştırma bulgularına göre, elektronik sigara kullanımının, geleneksel sigaralar kadar veya daha fazla zarar verdiğini kanıtlamaktadır. Juuling/vaping ile ilgili bazı endişeler şunlardır:

Gençler ve Yetişkinler Arasında Tüketim ve Bağımlılık

Mayıs 2016’da FDA, 18 yaşın altındaki çocuklara elektronik sigara ürünlerinin satışını yasaklamıştır. Ancak gençler arasında  elektronik sigara kullanımın artığına dair veriler, yetkilileri endişelendirmektedir. Bu ürünlerin benzin istasyonlarından, marketlerden ve sigara dükkanlarından satın alınabilmesi ise diğer bir bağımlılık nedeni olarak gösterilmektedir.

Kardiyovasküler Hastalık Riski

Juuls, kalp atışını hızlandırmaya sebep olan nikotin maddesini içermektedir. Ayrıca nikotin kalp hastalıkları için büyük bir risk faktörüdür.

Yapılan bir araştırmaya göre, elektronik sigaraya maruz kalma, arterleri yüzde 30 oranında daraltmakta ve kan damarlarının genişleme yeteneğini büyük oranda azaltmaktadır. Ayrıca elektronik sigara, dolaşım sistemine oksijenli kan sağlayan ve vücuttaki ana arter olan aort damarını sertleştirmektedir. Aort sertliği ise uzun vadede damar sertliği, felç ve anevrizma gibi kalp ve damarla ilgili hastalıkların habercisi olarak bilinmektedir.

Ağustos 2019’da Radiology’de yayınlanan bir araştırma, elektronik sigara sıvılarının (nikotin içermeyenler dahil) sadece bir kez kullanılmasının bile kardiyovasküler fonksiyonlarda değişikliklere neden olabileceğini göstermiştir. Mayıs 2019’da yapılan başka bir araştırmada ise elektronik sigara aromalarının solunmasının, hücrelerin ölümüne ve vücuttaki iltihabın artmasına sebep olduğunu ortaya koymuştur.

Uykudan Önce Su İçmek Neden Önemlidir? Yatmadan Önce Su İçmek Kalp Krizini Önler mi? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

DNA Hasarı

Elektronik sigara içen insanların ağız içerisindeki genetik materyallerinin değiştiği görülmektedir. Elektronik sigara içildikten sonra ağız içerisinde DNA’ya zarar veren formaldehit, akrolein ve metilglioksal gibi bileşenlerin seviyesi artmaktadır. Sigara kullanmayan insanlara kıyasla elektronik sigara kullanan insanlarda DNA hasarı belirtileri görülmüştür. Bu durum, bu hasarın kansere dönüşme riskini artırmaktadır.

Meme Kanserini Önleyen En İyi 11 Gıda İçin Buraya Tıklayın.

Solunum ve Akciğer Sorunları

Elektronik sigara aromalarının içerisinde diasetil, asetoin ve 2,3-pentandion gibi aroma verici bileşikler kullanılmaktadır. Bu kimyasallar, solunum sistemine zarar vermektedir. Ayrıca bu maddeler; bronşiolit, şiddetli solunum yolu hastalıkları ile gözlerde, ciltte, mukus zarlarında ve akciğerlerde tahriş gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.

Doğurganlık Sorunları ve Gebelik

Fareler üzerinde yapılan 2019 tarihli bir araştırmaya göre, elektronik sigara kullanımının doğurganlığı ve hamileliği kötü etkilediğine dair sonuçlar bulunmuştur. Yapılan araştırmada, dişi farelerin elektronik sigara buharına maruz kaldıktan sonra embriyo implantasyonunda azalma ve hamilelik başlangıcında önemli bir gecikme yaşadıkları saptanmıştır.

Elektronik Sigaranın Zararları
Nikotini Bırakma Yolları

Nikotini Bırakma Yolları

Sigarayı bırakmak için elektronik sigara kullanmak etkili bir yöntem değildir. Özellikle elektronik sigara sıvıları sıklıkla benzen ve formaldehit gibi kanserojen maddeler içermektedir. Nikotin bağımlılığından kurtulmak için öncelikli olarak bir doktora danışılmalıdır. Yardımcı ilaçlar ve yöntemler için doktor tavsiyesi alınmalıdır. Ayrıca, meditasyon uygulamalarının sigarayı bırakma konusundaki faydaları kanıtlanmıştır.

Elektronik sigara kullanan veya sigara içen biriyseniz şu yöntemlerle de sigarayı bırakabilirsiniz;

  • Farkındalık meditasyonu dahil olmak üzere zihin-beden uygulamaları sigarayı bırakma konusunda yardımcı olmaktadır. Yoga, meditasyon, tai chi, hipnoterapi, biofeedback ve rehberli imgeleme gibi zihin-beden uygulamalarının sigarayı bırakmaya yardımcı olduğuna dair güçlü kanıtlar vardır.
  • Sigarayı bırakmak amacıyla bir araya gelen bir gruba ya da topluluğa katılabilirsiniz. Zihin-beden uygulamalarını öğrenmenin bir diğer yolu, bir grup ortamında veya bir koç/terapist tarafından yönetilen seanslara katılmaktır.
  • Nikotin sakızı ya da diğer alternatif ürünleri kullanabilirsiniz.
Sigarayı Bıraktıktan Sonra Vücut Nasıl Temizlenir? Vücuttan Nikotin Atan Besinler Tıkla ve Öğren

FDA Aromalı Eelekronik Sigaraları Yasaklıyor mu?

E-sigara giderek daha popüler hale gelmekte ve bu popülerlik, sağlığa zarar vermediği fikirlerine dayanmaktadır. Ancak bilim, bu artan trendin aksine elektronik sigaraların risksiz olmadığını ortaya çıkarmıştır.

Daha fazla çalışma e-sigaraları, solunum sıkıntısı, MRSA ve kanserojen ve astımlı aerosoller gibi sorunlarla ilişkilendirdiğinden, FDA devreye girmeye ve büyük önlemler almaya karar vermiştir. En son alınan karar FDA’ya tüm tütün ürünlerinin satışı, pazarlaması ve üretimi konusunda yetki vermektedir. Bu yetki ise elektronik sigara üreticilerinin kanıtlanmamış iddialarda bulunmalarının ve çocuklara pazarlama yapılmasının engelleyebileceği anlamına gelmektedir.

Elektronik Sigarada Son Yasaklar

Mayıs 2016’da FDA, vaping endüstrisini çökertmek için benzeri görülmemiş bir hamle yapmış ve ürünlerin 18 yaşın altındaki çocuklara satışını yasaklamıştır. Ayrıca, elektronik sigara ve diğer tüm tütün ürünlerinin ücretsiz numunelerinin dağıtımını da durdurmuştur.

Eylül 2019’da FDA’nın aldığı başka bir karar ise aromalı olmayan elektronik sigaraların piyasa sunulmasına öncelik verecek yeni bir uyum politikasını devreye sokmaktır. Bu politikanın amacı özellikle gençler arasında kullanımı artan elektronik sigaraların tercih edilmesini engellemek ve aromalı ürünlerin piyasadan kaldırılmasını sağlamaktır.

 

Kaynaklar

{1*} https://www.phillyvoice.com/juul-why-trendy-e-cig-causing-social-and-public-health-commotion/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici
Sağlık

En İyi 12 Doğal Kas Gevşetici

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
6 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
0

Doğal kas gevşeticiler kas ağrılarını ve kas spazmlarını azaltmaya yardımcı...

Read more
Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
Hastalıklarla Savaşan Ve Kilo Kaybını Kolaylaştıran En Etkili Bitkisel Kaynaklı Proteinli Gıdalar

Hastalıklarla Savaşan ve Kilo Kaybını Kolaylaştıran En Etkili Bitkisel Kaynaklı Proteinli Gıdalar

24 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır?

Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır?

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Betainin Faydaları Nelerdir? Betain İçeren Besinler Nelerdir?

Betainin Faydaları Nelerdir? Betain İçeren Besinler Nelerdir?

25 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? Bergamot Yağı Neye İyi Gelir?

Bergamot Yağı Nasıl Kullanılır? Bergamot Yağı Neye İyi Gelir?

24 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Kolesterol Nedir Kolesterol Nasıl Düşürülür

Kolesterol Nedir? Nasıl Düşürülür?

12 Şubat 2021 - Updated on 30 Haziran 2021
Sinameki Çayının Faydaları Nelerdir? Sinameki Bitkisi Nasıl Kullanılır? Zararları Nelerdir?

Sinameki Çayının Faydaları Nelerdir? Sinameki Bitkisi Nasıl Kullanılır? Zararları Nelerdir?

5 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

Deli Bal Faydaları Nelerdir? Deli Bal Nerede Yetişir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

19 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Tırnakta Beyaz Lekeler (Leukonychia) Neden Oluşur?

Tırnakta Beyaz Lekeler (Leukonychia) Neden Oluşur?

14 Temmuz 2021
B12 Vitamini Nedir

B12 Vitamini Nedir?

29 Mayıs 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Yulaf Diyeti Ile 6 Günde 5 Kilo Verin

6 Günde 5 Kilo Verdiren Yulaf Diyeti

21 Mart 2021 - Updated on 4 Şubat 2022
Mantar Ve Göz Enfeksiyonlarına Karşı Doğal Reçete: Borik Asit Nedir?

Mantar Ve Göz Enfeksiyonlarına Karşı Doğal Reçete: Borik Asit Nedir?

3 Kasım 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Miyom Doğal Tedavisi

Miyom Doğal Tedavisi

3 Mart 2021 - Updated on 18 Eylül 2021
Yara İzlerine İyi Gelen Uçucu Yağlar Hangileridir?

Yara İzlerine İyi Gelen Uçucu Yağlar Hangileridir?

16 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Antidepresan İlaçların Yaygın Yan Etkileri Ve Depresyon Için 7 Doğal Çözüm

Antidepresan İlaçların Yan Etkileri ve Depresyon için 7 Doğal Çözüm

7 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının Faydaları

26 Kasım 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
Düzensiz Kalp Atışı Nedir? Nedenleri Ve Tedavileri Nelerdir?

Düzensiz Kalp Atışı Nedir? Nedenleri ve Tedavileri Nelerdir?

12 Aralık 2021
Tık Menisküs Nedir? Nasıl Tedavi Edilmektedir?

Yırtık Menisküs Nedir? Nasıl Tedavi Edilmektedir?

10 Kasım 2021
Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

8 Temmuz 2020 - Updated on 25 Mayıs 2021
Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, Pms Ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak

Sarı Kantaron Kullanım Alanları: Depresyon, PMS ve Menopoz Belirtilerini Rahatlatmak

28 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Hint Sümbülü Yağı Nasıl Kullanılır? Hint Sümbülü Yağı Faydaları Nelerdir?

Hint Sümbülü Yağı Nasıl Kullanılır? Hint Sümbülü Yağı Faydaları Nelerdir?

26 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Birçok Hastalığa Neden Olan Kronik İltihap Nedir?

Birçok Hastalığa Neden Olan Kronik İltihap Nedir?

31 Ekim 2021 - Updated on 6 Kasım 2021
Pratik Buharda Somon Balığı

Buharda Somon Balığı Tarifi ve Faydaları

12 Nisan 2021 - Updated on 30 Mayıs 2021
Kınanın 13 Faydası Ve Daha Fazlası

Kına Faydaları ve Kullanımı

26 Temmuz 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Anasonun Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Anasonun Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

27 Ağustos 2021
B5 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? B5 Vitaminin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

B5 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? B5 Vitaminin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

23 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 8 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 8. Bölüm

12 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Serinletici Bir Yaz Salatası Olan Domatesli Soğanlı Salata Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

Serinletici Bir Yaz Salatası Olan Domatesli Soğanlı Salata Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Kullanılır?

5 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.