Reklam
Uçucu Yağlar

Ayak Masajı İçin Kullanılabilecek Uçucu Yağlar Nelerdir?

Reklam

Ayak masajı için kullanılabilecek uçucu yağlar nelerdir? Bütün gün vücudun yükünü çeken ayaklarda günün sonunda ağrı, sızı gibi şikayetler görülebilir. İnsanlar genellikle sırt masajı yaptırmayı tercih etse de ayaklar en fazla sinir hücresinin bulunduğu uzuvlardır. Özellikle akşamları uçucu yağlar ile ayaklara masaj yapılması rahat bir gece uykusuna yardımcı olur. Geleneksel Çin tıbbında ayaktaki bazı bölgelere masaj yapılmasının vücudun diğer bölgelerine etki edebileceğine inanılır. Bu bağlamda refleksoloji olarak da adlandırılan, el ve ayaklardaki sinirlere baskı yapılarak uygulanan tamamlayıcı tıp yöntemi uzun yıllardan bu yana kullanılmaktadır. Yağlarla ayaklara masaj yapılması ayakları nemlendirirken kan dolaşımını artırarak diğer kas ağrılarının da hafiflemesine yardımcı olur.

Lavanta Yağı Faydaları ve Kullanım Yöntemleri❗Youtube Videomuzu İzleyerek Bilgi Alabilirsiniz.

Ayak Masajı İçin En İyi Yağlar Nelerdir?

Ayak masajı yaparken kullanılabilecek, her biri diğerinden önemli faydaları olan pek çok yağ çeşidi vardır.

Reklam

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı genellikle cilt kuruluğunun, atopik dermatit ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. {1*} Ancak hindistan cevizi yağının bir diğer önemli özelliği de ayak masajında kullanılabilecek en iyi yağlardan bir tanesi olmasıdır. Hindistan cevizi yağı kas gevşetici etki göstererek ayaklardaki ağrıyı gidermeye yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar? Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağı mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. İçerisinde bulunan antioksidan bileşikler sayesinde antiinflamatuar özellikler göstererek vücuttaki iltihabı önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olur. {2*} Bu özelliği onu ayak masajı için de ideal yağlardan birisi haline getirir. Zeytinyağı iltihaplı kasların gevşemesine yardımcı olur. Ayrıca kas zedelenmesi, eklemlerde ödem gibi durumlarda da zeytinyağı kas ve eklemlerin rahatlamasını sağlar.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı sadece güzel kokusuyla değil aynı zamanda rahatlatıcı etkileriyle de bilinen değerli bir yağdır. 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre lavanta yağı etkili bir ağrı kesici ve iltihap gidericidir. {3*} Ayaklara masaj yaparken lavanta yağı kullanılması kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur.

Reklam

Lavanta yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Gül Sardunya Yağı

Gül sardunya, gül gibi güçlü kokan yaprakları olan bir sardunya çeşididir. 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre gül sardunya yağı güçlü bir antienflamatuardır. {4*} Ayak masajında gül sardunya yağı kullanılması ayakların rahatlamasına, yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur.

Nane Yağı

Sofraların vazgeçilmezi olan nane bitkisinden elde edilen nane yağı 2019 yılında yapılan bir çalışmaya göre migren ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. {5*} Nane yağı kas ve eklem ağrılarını da rahatlatmaya yardımcı olur. Bu nedenle ayak masajında yaygın olarak kullanılır.

Migren ağrılarından mustaripseniz Baş Ağrısı ve Migrende Etkili 5 Uçuçu Yağ yazımızı okuyabilirsiniz.

Susam Yağı

En iyi ağrı kesici yağlardan bir tanesi de susam yağıdır. Susam yağı içerisinde bulunan antienflamatuar bileşikler sayesinde stresi ve kas gerginliğini azaltarak tüm vücuttaki ağrı ile savaşmaya yardımcı olur.

Reklam

Jojoba Yağı

Hem bedeni hem de zihni rahatlatmaya yardımcı olan doğal yağlardan bir tanesi de jojoba yağıdır. Jojoba yağı ile ayaklara masaj yapılması ayaklar dahil tüm bedenin rahatlaması ve gevşemesine yardımcı olur.

Jojoba yağını saç bakım rutininize eklemeyi düşünüyorsanız Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynaklar

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5877547/
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26247152/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793238/
  5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31404204/

Reklam

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu