İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

İçe Dönük Ne Demek? İçe Dönük Dışa Dönük Testi, İçe Dönük Kişilik Tipi, İçe Dönük Kişilerin Özellikleri Nelerdir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
9 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe Ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Salgın sürecinde evde daha fazla kalma ve sosyal ortamlarda mesafeyi koruma durumu, içe dönük bir birey olmaya neden olabilmektedir. Günümüzde birçok insan yalnızlık ve izolasyon duyguları ile mücadele etmektedir. Ancak tüm ailenin birlikte yaşadığı kalabalık odalar, sürekli gürültü ve ses uyarıcılarının olduğu ortamlar olarak bilinmektedir. Böyle bir durumda içe dönük yaşamak, bir reçete olabilmektedir.

SAĞLIK TÜYOLARI İÇİN TIKLAYIN


Sizi Gün İçinde Daha Enerjik ve İyi Hissettirecek Doğal Detoks Tarifi. Doğal Detoks Kürü Tarifi İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


İçe dönük yaşayan bireyler, sessizlik ve yalnızlık seven kişiler olarak bilinmektedir. Çalışmalara göre, bireylerin yalnız kalarak çalışması, stres seviyelerini azaltmakta ve rahatlama sağlamaktadır. {1*} Bu durum, kişilerin sosyal ortamda olmaktan hoşlanmadıkları anlamına gelmemektedir. Ancak bu kişilerin, başkaları olmadan ve yalnız kalarak keyifli geçirecekleri zamanlara ihtiyaçları bulunmaktadır.

İçe dönük kişiler, yalnızken daha doğru düşünebildiklerini, kendilerini bu şekilde huzurlu, enerjik ve yaratıcı hissettiklerini ifade etmektedir. Aynı zamanda bu bireyler, sessizliğin düşünmeye olumlu katkı sağladığını ve bunun sağlıklı hissettirdiğini de belirtmektedir. Aile ile vakit geçirilen zamanları ve sosyal toplantıları da seven bu bireyler, zaman zaman enerji ve denge kazanmak için yalnız kalmayı istemektedir.

Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe Ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
İçe Dönük Kişilerin Salgın Döneminde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapabilecekleri Şeyler Nelerdir?

İçindekiler

  • İçe Dönük Kişilerin Salgın Döneminde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapabilecekleri Şeyler Nelerdir?
    • Erken Saatlerde Uyanabilirsiniz
    • Açık Havada Tek Başınıza Yürüyüşe Çıkabilirsiniz
    • Kendinize Ait ve Sınırları Olan Bir Alan Belirleyin
    • Anlamlı İlişkileri Destekleyin
    • Yemekleri Yalnız Pişirebilirsiniz
    • Sıcak Bir Banyo ya da Duş Alın
    • Erken Yatmaya Özen Gösterin

İçe Dönük Kişilerin Salgın Döneminde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapabilecekleri Şeyler Nelerdir?

İçe kapanık yaşayan bir kişi için küçük bir evde çok fazla kişi ile kapalı kalmak rahatsız edici olmaktadır. Bu gibi durumlarda, özellikle salgın döneminin zorunluluklarını uygulamaya çalışırken yapılması gereken bazı davranışlar bulunmaktadır. Bu davranışlar, akıl sağlığını ve üretkenliği korumak için oldukça önemlidir.

Erken Saatlerde Uyanabilirsiniz

Evde çok kişi ile kapalı kalmanız gerekiyorsa, herkesten önce uyanmak ve sessizliğin tadını çıkarmak oldukça önemlidir. Bu anın tadını çıkarırken bir fincan kahve ya da meyve suyu içmek, meditasyon ya da yoga yaparak sakinleşmek, gününüz için plan hazırlamak mümkündür. Erken kalkmak, bu anlamda yalnız kalmak için ve güne güzel başlamak için gereklidir.

Açık Havada Tek Başınıza Yürüyüşe Çıkabilirsiniz

Açık havada sessizlik içinde yapılan bir yürüyüş enerji kazanmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olmaktadır. İsveç’te yapılan araştırma raporlarına göre, insanların sessizlikle huzur bulduğu park ve yürüyüş alanları sağlığa olumlu etkilerde bulunmaktadır. {2*} Bu yürüyüş alanlarına doğa sesleri (kuş cıvıltısı, derenin su sesi gibi) gibi sesler eşlik ediyorsa, sağlık için daha faydalı olduğu düşünülmektedir.

Dışarıda 20-30 dakika arasında yapılan bir yürüyüş, zihni sakinleştirmek, enerji kazanmak ve hem fiziksel hem de bilişsel yetenekleri geliştirmek için oldukça etkilidir. Ayrıca hareketsiz olmaktan kaçınmak, birçok hastalığı da önlemektedir.

Kendinize Ait ve Sınırları Olan Bir Alan Belirleyin

Alan belirlemek kişi için oldukça önemlidir. Özel alan denilen bu bölge, bazı sınırları olan sessiz ve kendinize ait bir alan belirlemeyi içermektedir. Bu alan, rahatladığınız bir ev ofisi, oturma odasında bir okuma köşesi ya da mutfak masasının bir tarafı olabilmektedir. Ayrıca, aile üyelerinden biraz uzaklaştığınız ve yalnız zaman geçirdiğiniz özel bir alan kazanmış olmanız için gereklidir. Örneğin, kendinizi sıkılmış hissettiğinizde ya da biraz molaya ihtiyaç duyduğunuz zaman bu alana gelebilirsiniz. Bu noktada, aile üyelerinin sınırlara saygı duyması ve size alan tanıması da oldukça önemlidir.

Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmek İçin En İyi 8 Öneri Tıkla ve Öğren

Anlamlı İlişkileri Destekleyin

Araştırmalara göre, kaliteli toplumsal ilişkiler içe kapanık kişilerin mutluluğunu etkilemektedir. {3*} Bu durum, içe dönük kişilerin sosyal olmaktan hoşlanmadıkları anlamına gelmemektedir. Yakın arkadaşlar ve küçük topluluklar onların gelişimi için oldukça önemlidir.

İçe dönük kişilerin, anlamlı ilişkiler geliştirmeye çalışması gerekir çünkü bu sayede zihinsel ve duygusal sağlıkları desteklenmektedir. Bu ilişki, telefon görüşmesi, mektup, kısa mesaj ve internet uygulamaları yoluyla yapılabilmektedir. Aile üyelerinden olan eş, anne, baba, çocuk gibi sevdikleriniz ile olan ilişkileri sağlıklı sürdürmek oldukça önemlidir. Bu noktada, aile üyeleri ile masa oyunu oynamak, birlikte film izlemek ya da açık havada birlikte yürüyüşe çıkmak önerilmektedir.

Yemekleri Yalnız Pişirebilirsiniz

Mutfakta yalnız kalmak ve sağlıklı bir yemek hazırlamak çok tedavi edici olabilmektedir. Aile üyeleri ile geçirilen zamanların dışında akşam yemeğini hazırlarken yalnız kalmak gevşeme sağlayabilmektedir. Araştırmalara göre, yemekleri yalnız pişirmek, beslenme düzenini sağlamaya ve motivasyon kazanmaya yardımcı olabilmektedir. Bu amaç ile, mutfağı sakin ve keyifli bir alan olarak kullanmak mümkündür. {4*}

Sıcak Bir Banyo ya da Duş Alın

Uyku Tıbbı İncelemeleri tarafından yayınlanan araştırmaya göre, sıcak bir banyo ya da duş alınmasının uyku kalitesini ve uyku verimliliğini iyileştirdiği sonucu bulunmuştur. Ayrıca uykuya dalma süresini önemli ölçüde kısalttığı da belirtilmektedir. {5*}

Ilık suda banyo yapmak hem uykuya dalmayı kolaylaştırmakta hem de sessiz, rahatlatıcı ve enerji veren bir ortamda kendinize zaman ayırmanıza yardımcı olmaktadır. Daha fazla rahatlama sağlaması için şampuanınıza birkaç damla lavanta yağı eklemeniz ve saç derinize masaj yapmanız önerilmektedir.

Erken Yatmaya Özen Gösterin

Uyumayı planladığınız süreden en az bir saat önce yatağa girmek oldukça önemlidir. Bu zaman dilimi, sessizliğin tadını çıkarmak, rahatlamak ve gevşeme sağlayarak uykuya hazırlanmak için gereklidir. Yatakta geçirilen zamanı kitap okumak, meditasyon yapmak ve müzik dinlemek için kullanmanız da mümkündür.

Daha fazla rahatlama sağlamak için, rahat yastık ve battaniyeler alınması ya da oda spreyi olarak lavanta, papatya, buhur gibi uçucu yağların kullanılması önerilmektedir. Uyuma öncesi bu süre boyunca telefon kullanmamak, sosyal medyada gezmemek ve olumsuz ya da üzücü programları izlememek oldukça önemlidir. Dinlendirici bir uyku ve enerjik bir sabah için sakinleştirici bir ortam yaratmak gerekmektedir.

Akıl sağlığınızı korumak ve olumlu bir ortam sağlamak için her gün birkaç yalnız etkinlik yapmanız ya da sakinleştirici alışkanlıklar uygulamanız önerilmektedir. Bu aktiviteleri rutininizin bir parçası haline getirmek, dengeyi yeniden kurmanıza ve ailenizle geçirdiğiniz bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olmaktadır.

Covid-19 ve Sosyal Huzursuzluk Kronik Stresi Etkiliyor mu? Tıkla ve Öğren

Kaynaklar

{1*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29072531/

{2*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30621011/

{3*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4614904/

{4*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5862744/

{5*} https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31102877/

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir?
Uçucu Yağlar

Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir?

Yazan Nil Gülbakan
4 Ağustos 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
0

Biberiye yağı faydaları nelerdir? Akdeniz Bölgesi’ne özgü olan biberiye bitkisi,...

Read more
Zehirli Sarmaşık Alerjisi Nedir? Zehirli Sarmaşık (Poison Ivy) Alerjisi Doğal Tedavi Yöntemleri

Zehirli Sarmaşık Alerjisi Nedir? Zehirli Sarmaşık (Poison Ivy) Alerjisi Doğal Tedavi Yöntemleri

6 Mart 2022 - Updated on 7 Mart 2022
Adrenal Yorgunluk Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Adrenal Yorgunluk ve Doğal Tedavi Yöntemleri

28 Temmuz 2021 - Updated on 26 Eylül 2021
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

10 Şubat 2022 - Updated on 15 Mayıs 2022
Doğal Yollarla Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doğal Yollarla Alerji Tedavisi Nasıl Yapılır?

30 Eylül 2021 - Updated on 30 Ocak 2022
Sinameki Otu Faydaları

Sinameki Otu Faydaları

20 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Buğday Çiminin Faydaları: Kullanmak İçin 11 Neden

Buğday Çiminin Faydaları Nelerdir? Buğday Çimi Nasıl Kullanılır?

2 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Bağırsak Beyin Bağlantısı Nasıl Desteklenir?

Bağırsak Beyin Bağlantısı Nasıl Desteklenir?

18 Ağustos 2021 - Updated on 23 Aralık 2021
Fındığın Sağlığa Faydaları

Fındığın Sağlığa Faydaları

16 Ağustos 2021 - Updated on 26 Eylül 2021
Vegan Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Vegan Çikolatalı Kurabiyenin Malzemeleri Nelerdir?

Vegan Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Vegan Çikolatalı Kurabiyenin Malzemeleri Nelerdir?

7 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Tavuk Derisi Hastalığı (Keratoz Pilaris) Nedir? Tavuk Derisi Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Tavuk Derisi Evde Nasıl Tedavi Edilir?

15 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

11 Eylül 2021 - Updated on 21 Kasım 2021
Yerba Mate Nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Yerba Mate Nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?

6 Eylül 2021 - Updated on 18 Kasım 2021
Sürekli Açlık Hissi Neden Oluşur? Doymama Hissi Nasıl Geçer?

Sürekli Açlık Hissi Neden Oluşur? Doymama Hissi Nasıl Geçer?

20 Ağustos 2021 - Updated on 22 Ağustos 2021
Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

Gua Sha Terapisi Nedir? Gua Sha Masajı Nasıl Uygulanır?

17 Ekim 2021
Ev Yapımı Egzama Kremi Nasıl Hazırlanır?

Ev Yapımı Egzama Kremi Nasıl Hazırlanır?

23 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Geçirgen Bağırsak Sendromu Gıda Takviyeleri

Geçirgen Bağırsak Sendromu Gıda Takviyeleri

4 Mart 2022
Genetik Göz Altı Morlukları Evde Nasıl Geçer? Genetik Göz Altı Morluğu Geçer Mi?

Genetik Göz Altı Morlukları Evde Nasıl Geçer? Genetik Göz Altı Morluğu Geçer Mi?

26 Ağustos 2021
Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir? Paçuli Yağı Ne İşe Yarar?

27 Eylül 2021 - Updated on 13 Mart 2022
C. Difficile Enfeksiyonunun Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

C. Difficile Enfeksiyonunun Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

11 Ekim 2021
Koku Duyarlılığı Nedir? Alerji Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nedir?

Koku Hassasiyeti Nedir? Alerji Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nedir?

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?

Siyah Sarımsak Ne İşe Yarıyor? Ne Kadar Yenmeli?🧄

20 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Böbrek Kisti Nedir? Belirtileri Ve Tedavileri Nelerdir?

Böbrek Kisti Nedir? Belirtileri ve Tedavileri Nelerdir?

10 Aralık 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Saç Dökülmesini Tedavi Etmek İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Alopesi Areata Nedir? Alopesi Areata Nasıl Geçer?

28 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Ev Yapımı Çilekli Limonata Nasıl Yapılır? Çilekli Limonatanın Malzemeleri Nelerdir?

Ev Yapımı Çilekli Limonata Nasıl Yapılır? Çilekli Limonatanın Malzemeleri Nelerdir?

1 Kasım 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
İdrarda Koku Neden Olur?

İdrarda Koku Neden Olur?

27 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Don Yanığı Nedir? ❄️ Don Yanığı Nasıl Önlenir?

Don Yanığı Nedir? ❄️ Don Yanığı Nasıl Önlenir?

6 Ekim 2021
Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

3 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
İsveç Diyeti Nasıl Yapılır?

İsveç Diyeti Nasıl Yapılır?

11 Ocak 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
2 Malzemeli Pankek

2 Malzemeli Pankek Nasıl Yapılır?

7 Ocak 2021 - Updated on 4 Ocak 2022

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.