İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

Yazan Tansu Sungar
18 Temmuz 2021
Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?

Vajinal mantar enfeksiyonu, tam kaybolmuşken geri dönen ve kadınlara fazlasıyla acı veren ve milyonlarca kadının başına bela olan bir mantar enfeksiyonudur. CDC’ye göre kadınların %75’i hayatlarının bir döneminde vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanmıştır.

Peki vajinal mantar enfeksiyonuna ne sebep olur? Doğru tahmin, mantarlar! Peki ağaçlarda ve bitkilerde yaşayan mantarlarla vajinal enfeksiyona sebep olan mantarların aynı olduğunu biliyor muydunuz?

Vajinal mantar enfeksiyonuna sebep olan mantarlar, Candida (Kandida) semptomlarına sebep olan mantarlar gibi zararsız olsalar da, fazla üremeleri halinde vücudumuzdaki “iyi bakterileri” tüketerek durumu çok daha kötü bir hale getirebilirler.

Candida Mantarı Belirtileri ve Tedavisi Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

İyi haber ise bu vajinal mantar enfeksiyonundan kurtulmak için birkaç yöntemin olmasıdır. Bu enfeksiyon doğal yağlar, gıda takviyeleri, besin zengini bir diyet ve probiyotiklerle evde tedavi edilebilir. Evde uygulayabileceğiniz dört farklı tedavi yöntemi ile bu hastalığın üstesinden gelebilir, vajinal mantar enfeksiyonunun oluşmasını önleyebilirsiniz. [1*]


Varis ve Basur İçin Tedavi Yöntemleri ve Doğal İlaçlar Nelerdir? Öğrenmek İçin Youtube Videomuzu İnceleyebilirsiniz.


Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?
Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir?

İçindekiler

  • Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir?
  • Vajinal Mantar Enfeksiyonu Belirtileri
  • Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?
    • Cildinizi Temiz ve Kuru Tutun
    • Temiz Kıyafetler Giyin
    • Besin Açısından Zengin Bir Diyet ve Probiyotikler İle Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin
    • Alerjik Reaksiyona Sebep Olan Ürünleri Yok Edin

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir?

İnsan vücudu birçok mantara ev sahipliği yapar ve bunların birçoğu sağlık açısından yararlıdır. Örneğin bu mantarlar ekmeğin ve biranın mayalanmasını sağlar, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olurlar.

Mantar enfeksiyonuna sebep olan mantar türlerinde Candida albicans adı verilen bir yapı bulunur ve bu yapı, mantarın çok fazla üremesine sebep olur. Mantarlar bitkilerden çok farklıdır, kendi besinlerini kendileri üretebilirler. Bu sebeple mantarlar özel varlıklardır.

Vajinal mantar enfeksiyonu candis mantarı yüzünden ortaya çıkar. Vajinit adı verilen bu enfeksiyon vajinanın iltihaplanması veya enfekte olması demektir. Sürekli tekrar eden vajinal enfeksiyonlara vulvovajinal kandidoz denir. Vajinit başlığı altında ele alınan çok sayıda enfeksiyon olmasına rağmen (bakteriyel vajinoz gibi) vajinal mantar enfeksiyonu en yaygın olanıdır.

Bazı kadınlar kronik vulva ağrısı olarak da bilinen vulvodin ile baş etmeye çalışır. Bu hastalık mantar enfeksiyonu sebebiyle kötüleştiği için, bazen ağrıya sebep olan durumun mantar enfeksiyonu olduğu zannedilebilir. Kronik vulva ağrısında kızarıklık ve vulvada yanma vardır. Bu hastalığın sebebi tam olarak anlaşılamasa da bazı tedavi seçenekleri mevcuttur.

Mantar Enfeksiyonlarının Sebep Olduğu Ayak Yanması ve Tedavi Yöntemleri İçin Hemen Tıklayınız

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Belirtileri

Mantar enfeksiyonları genel olarak vücudumuzun, mantarın üremesine elverişli olan yerlerinde ortaya çıkar. Bunlar nemli, terleme ve boşaltımın olduğu ve enfeksiyona açık yerlerdir.

  • Ağız ve boğaz
  • Genital bölgeler
  • Koltuk altları
  • Anal bölge
  • Göbek deliği
  • Geniz ve burun çevresi
  • Kulak içi
  • El ve ayak tırnakları
  • El ve ayak parmaklarının araları
  • Sindirim sistemi

Mantarlar vajinanızda üremeye başladığında aşağıdaki belirtiler ortaya çıkabilir;

  • Vajina kaşıntısı (bazen fazla rahatsız edici ve şiddetli olabilir)
  • Beyaz, kalın ve kümelenmiş, kokusuz vajinal akıntı (bazı insanlar süzme peynir gibi göründüğünü söylemektedir)
  • Vajinanın girişindeki deride tahriş ve kızarıklık
  • Hafif kanama
  • Özellikle cinsel birleşme ve regl sırasında oluşan vajinal ağrı
  • Tuvalet sırasında ağrı
  • Normal olmayan koku

Vajinal mantar enfeksiyonu genellikle belirgin ve rahatsız edicidir. Tedavi edilmediği takdirde kötüleşir. Fakat insanlar bazen bunu fark etmez ya da idrar yolu enfeksiyonu, doğum kontrol haplarının yan etkisi, düzensiz regl, cinsel birleşme ile bulaşan hastalık gibi durumlarla karıştırırlar.

Vajinal mantar enfeksiyonu bir kez başladığında vücudun diğer yerlerine yayılması riski vardır. Burada üreyen mantarlar bir süre sonra sindirim sisteminizi ele geçirebilir. Sindirim sisteminde üreyen mantarlarsa yorgunluk, sindirim sistemi rahatsızlıkları, iştah düzeyinde değişmeler ve yiyecek aşermelerine sebep olabilir. [2*]
Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?
Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Mantarlar yalnızca uygun koşullarda üreyebilir. Bunu engellemenin en etkili yolu cildinizi yaralardan arındırmak, temizlemek ve kuru tutmaktır. Cildinizde açılan yaraları güzelce temizlemek, dezenfekte ve tedavi etmek bu sebepten çok önemlidir.

Cildinizi Temiz ve Kuru Tutun

Mantarlar nemli yerlerde bulundukları için, vajinanızı her gün sabunla yıkayıp iyice kurutmak çok önemlidir. Tuvalete gittiğinizde ise temizlemeyi önden arkaya doğru yaparak, anüsteki mikrop ve bakterilerin vajinanıza ulaşmasını engellemelisiniz.

Cinsel birleşmeden sonra genital bölgeyi temizlediğinizden emin olun. Kadınlar mantar enfeksiyonlarına daha fazla yakalansa da erkeklerin de yakalanma olasılıkları vardır ve mantarlar insandan insana geçebilmektedir. Cinsel birleşme sırasında kondom kullanın ve enfekte olan biriyle cinsel ilişkiye girmeyin.

Temiz Kıyafetler Giyin

Temiz, hava alabilen ve tercihen pamuklu iç çamaşırlar giyin. Genital bölgenin hava almasını sağlayarak sıcaklığa ve neme bağlı mantar üremesinin önüne geçmiş olursunuz.

Vücudu saran, nefes almayan, dar kıyafetler bedeni terletecek ve ısıtacaktır. Bu sebeple daha geniş kıyafetler giymelisiniz. Eğer mayo giymeniz gerekiyorsa kıyafetin temiz olmasına dikkat edin ve mayoyu uzun süre kullanmamaya özen gösterin.

Besin Açısından Zengin Bir Diyet ve Probiyotikler İle Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek enfeksiyonlardan korunur ve normal bir vücut şekline sahip olursunuz. Zayıf bir bağışıklık sistemi vajinal mantar enfeksiyonlarının önemli sebeplerinden biridir. HIV, otoimmün bozukluk, diyabet ve kanser gibi rahatsızlıklara sahip olan insanların böyle enfeksiyonlara yakalanma riski daha fazladır.

Probiyotik, protein ve sağlıklı yağlarca zengin (antimikrobiyal hindistan cevizi yağı gibi), sebzelerle dolu, besin zengini bir diyetle bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Probiyotik besinler enfeksiyonlarla savaşmada bir numaradır.

Fermente ürünler (yoğurt, kefir, kombuça ve sebzeler) içerdikleri probiyotik mikroflora sayesinde mantarlarla savaşır. Probiyotikler, vücudumuzdaki zararlı canlılarla savaşan “iyi bakterilerdir. Bunlar vücudunuzda, derinizde yaşar ve Candida mantarlarıyla savaşır. Genelde iyi bakteriler daha güçlüdür ve mücadeleyi kazanırlar.

Beslenme rutini içerisinde tükettiğiniz şeker miktarına dikkat etmelisiniz. Çünkü Candida mantarları şekerden beslenir. Candida oluşumunun fazla olduğu bazı insanlar şekeri bir süreliğine kesmek zorunda kalabilirler. Bu sebeple markette satılan gıdalar ve atıştırmalıklar, alkol, tahıllar, geleneksel süt ürünleri hatta meyveler ve nişasta içeren sebzeler beslenme listenizden çıkarılabilir.

Herkes farklı beslenme alışkanlıklarına sahip olduğu için, belirli beslenme programları yapıldığında bir süre deneme yanılma yöntemiyle gitmeniz gerekebilir. Bu diyetlere uymak Candida mantarından kurtulmanızı sağlamakla birlikte iştahınızı düzenler, işlenmiş karbonhidrat ve aşırı şeker tüketiminin önüne geçer.

Vajinal Mantar Enfeksiyonundan (Vajinit) Nasıl Kurtulursunuz?
Alerjik Reaksiyona Sebep Olan Ürünleri Yok Edin

Alerjik Reaksiyona Sebep Olan Ürünleri Yok Edin

Bazı koruyuculara, lateks ürünlere, sabunlara, temizlik ürünlerine, banyo yağlarına, tamponlara veya doğum kontrol yöntemlerinden biri olan sperm öldüren jellere alerjiniz olabilir. Kimyasallar hassas bölgelerden biri olan genital bölgeyi tahriş eder. Yeni ürünler kullanmaya başladıktan sonra vajinanızda tahriş meydana geldiyse ürünleri değiştirmeniz gerekmektedir.

Sert kimyasallar, kimyasal boyalar ve kokular vajinayı tahriş eder. Bunlardan elinizden geldiğinizce kaçınmalısınız. Bu zararlı ürünlere alternatif olarak kullanılabilecek çok sayıda kullanımı rahat ve alerji yapmayacak ürün bulunmaktadır. Örneğin; tamponlar alerjiye veya mantar enfeksiyonuna sebep oluyorsa parfümsüz, alerjenik ciltler için geliştirilmiş pedleri kullanabilirsiniz.

Antiseptik ürünlerle duş almak veya vajinayı bunlarla yıkamak ise son derece zararlıdır. Bu uygulamalar vajinanın doğal yapısını bozar ve iyi bakterileri öldürür. Bu da Candida mantarının üremesi için ideal bir ortam yaratılması demektir.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Diyetler

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
13 Nisan 2021 - Updated on 20 Kasım 2021
0

Karatay Diyeti; Türkiye’de çokça tercih edilen ve başarılı sonuçlara ulaşılan...

Read more
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 1 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 1. Bölüm

14 Şubat 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

17 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Doğum Ve Çeşitleri

Doğum ve Çeşitleri

14 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Karpuzun Sağlığımız İçin En Önemli 12 Faydası

Karpuzun Sağlığımız İçin En Önemli 12 Faydası

24 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Menopoz Tedavisi

Menopoz Tedavisine Alternatif Yöntemler

31 Ocak 2021 - Updated on 18 Haziran 2021
Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Lüsid Rüya Nedir? Nasıl Ve Ne Zaman Görülür?

Lüsid Rüya Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Görülür?

31 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

Humuslu Toprak Nedir? Nasıl Yapılır?

2 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Aynısefa Faydaları Nelerdir? Aynısefa Nasıl Kullanılır?

Aynısefa Faydaları Nelerdir? Aynısefa Nasıl Kullanılır?

18 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Acı Kavun Faydaları

Acı Kavun Faydaları ve Acı Kavun Yağı Faydaları

22 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

15 Temmuz 2021
En İyi 15 Nane Yağı Kullanımı Ve Faydaları

Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

17 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Hormonlar Nasıl Dengelenir? Hormon Dengeleyen Uçucu Yağlar Nelerdir?

Hormonlar Nasıl Dengelenir? Hormon Dengeleyen Uçucu Yağlar Nelerdir?

4 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Ceviz Yağının Umut Veren 8 Faydası

Ceviz Yağı Faydaları Nelerdir? Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Deri Altı Sivilceleri Nasıl Geçer? Uçsuz Sivilce Nasıl Oluşur?

Deri Altı Sivilceleri Nasıl Geçer? Uçsuz Sivilce Nasıl Oluşur?

6 Ekim 2021
Çok Yemek Yemek Nasıl Engellenir?

Çok Yemek Yemek Nasıl Engellenir?

13 Eylül 2020 - Updated on 5 Aralık 2021
Çinkonun Faydaları

Çinko Faydaları Nelerdir? Çinko Eksikliği Belirtileri Nelerdir? 💊

6 Haziran 2021 - Updated on 9 Ocak 2022
Odaklanmayı Sağlayan Ve Enerji Veren Bitkiler Nelerdir?

Odaklanmayı Sağlayan ve Enerji Veren Bitkiler Nelerdir?

29 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Aronya (Aronia) Faydaları

Aronya (Aronia) Faydaları

9 Haziran 2021 - Updated on 9 Nisan 2022
Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Sağlıklı Saçlar İçin Besleyici 10 Gıda

Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Sağlıklı Saçlar İçin Besleyici 10 Gıda

18 Ağustos 2021 - Updated on 19 Ağustos 2021
Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

Portakal Çiçeği Yağı Faydaları Nelerdir? Portakal Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Neden Hasta Oluyoruz?

Neden Hasta Oluyoruz?

7 Temmuz 2020 - Updated on 24 Ağustos 2021
Limon Balsamı Faydaları, İlaç Etkileşimleri Ve Olası Yan Etkileri

Melisa Faydaları Nelerdir? 🍀 Melisa Ne İşe Yarar?

1 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

12 Temmuz 2021 - Updated on 2 Aralık 2021
Sarımsak Faydaları

Sarımsak Faydaları

8 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Sirke Mikropları Ve Küfleri Öldürür Mü?

Sirke Mikropları ve Küfleri Öldürür Mü?

19 Ağustos 2021
Isırgan Otunun Faydaları

Isırgan Otunun 7 Faydası ve Isırgan Otu Kürü

25 Temmuz 2021 - Updated on 9 Ağustos 2021
Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır? Sağlıksız Yiyecekleri Çocuklar İçin Sağlıklı Hale Nasıl Getirebilirsiniz?

3 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Bas Agrisi Ve Migren Agrisi Icin 5 Ucucu Yag

Baş Ağrısı ve Migrende Etkili 5 Uçuçu Yağ

27 Nisan 2021 - Updated on 25 Nisan 2022

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.