İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Diyetler > Kan Grubu Diyeti Nedir?🩸

Kan Grubu Diyeti Nedir?🩸

Yazan Tansu Sungar
7 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
Kan Grubu Diyeti Nedir?

Kan Grubu Diyeti Nedir?

Kan grubu diyeti, 1996 yılında Dr. Peter D’Adamo’nun “Kan Grubuna Göre Beslenme“ adlı kitabından sonra popüler olmuştur. Kan grubu diyetinin temeli mizaca göre beslenmeye dayanır. Mizaca göre beslenme daha detaylı ve derin bir konudur. Bu konuyu başka bir makalemizde anlatacağız.

Kan grubu İlaçsız Yaşıyoruz topluluğunun tezi değildir. Kan grubu diyetini takip edenlerin bir çok sorunlarını çözdüğünü gözlemlediğimiz için bizde sayfamızda konu olarak paylaşmayı uygun gördük. Ne de olsa ilaçsız bir yöntem ve yapılan diyetin yan etkileri yok. Dr. Adamo kendi sitesinde bilimselliğe dayandırarak sistemi anlatmaktadır. Bilimsel veri isteyenler doktorun kendi sitesine girip bakabilir veya doktora bilimselliği hakkında soru sorabilir. Kısacası kan grubu diyeti bilimsel mi? diye Dr. Adamo’ya sorabilirsiniz.

Kan grubunuz, hastalıklara duyarlılığınız, hangi yiyecekleri tüketmeniz, nasıl egzersiz yapmanız gerektiğini belirler. Enerji seviyelerinizi, kalori yakma potansiyelinizi, strese karşı verdiğiniz duygusal tepkiyi, hatta kişiliğinizi belirleyen bir faktördür.

Kan grupları şu şekilde tanımlanmaktadır;

  • Kan grubunuz (0, A, B, AB) sizi DNA ‘nız kadar desin bir şekilde tanımlayan genetik parmak izleridir.
  • Kan grubu diyetini beslenme düzeninizde ve yaşantınızda yardımcı olarak kullanırsanız daha sağlıklı olabilir, ideal kilonuza doğru yollardan ulaşabilir ve yaşlanmanız da gecikebilir.
  • Kan grubu diyetiniz nasıl daha sağlıklı yaşayabileceğinizi gösteren bir rehberdir.
Kan grubu diyetinizin temellerini öğrenerek kendiniz ve aileniz için en faydalı beslenme düzenini oluşturabilirsiniz. Sizi hastan eden, kilo almanıza ve kronik hastalıklara yakalanmanıza sebep olan yiyecekleri de kan grubunuza göre beslenerek belirleyebilirsiniz.

Kan grupları sahip oldukları antijenlere göre, bazı besinlere olumlu cevap verirken bazı besinlere karşı ise savunma oluşturmaktadır. Bundan dolayı da bu besinlerin sindirilmesinde zorluklar yaşanır ve tolere edilemez. Kan grubu diyeti de bu sindirim zorluklarını ortadan kaldırmak için yapılmaktadır. Kan grubu diyetleri yapılırken, kan grubunun geldiği kökene ve bu kökene sahip toplumların beslenme şekillerine bakılmalıdır. Kan grubu diyetine başlanmadan önce detaylı bir araştırma yapılmış olması gerekmektedir.

Kan grubu diyeti yapacak olan kişiler, kendi kan gruplarının hangi besinleri yemesi gerektiğini bilmelidir. Kan Grubunuza Göre Beslenme adlı kitabı yazan doktor, kan grubu diyeti yapmanın insanlara kendini daha iyi hissettireceğini düşünmektedir. Bazı hastalıkların da ortaya çıkma ihtimalinin azalacağını savunmaktadır.

Kan grubu diyeti programına göre, vücut için en iyi olduğu düşünülen besinlerin yenmesi ve vücuda zararı olacağı düşünülen besinleri tüketmekten kaçınılması gerekmektedir. Yani kan grubu diyetinin amacının, aynı kan grubuna sahip atalarımızın yediklerini yememiz olduğu düşünülmektedir. Örneğin; 0 kan grubu et yiyenler avcı toplayıcılar, A kan grubu vejetaryenler ve B kan grubuna sahip olan kişiler göçebeler, yani daha çok çeşit ile beslenen insanlardır.
Kan Grubu Diyeti Nedir?
Kan Grubunuz Belirli Hastalıklara Yatkınlığınızı Belirleyebilir

İçindekiler

  • Kan Grubunuz Belirli Hastalıklara Yatkınlığınızı Belirleyebilir
  • Farklı Kan Gruplarına Sahip Kişiler Strese Farklı Tepki Verirler
  • Lektinler ve Kan Grupları
  • Kan Gruplarındaki Antijenler
  • Kan Gruplarına Göre Mikrobiyota/Mikrobiyom

Kan Grubunuz Belirli Hastalıklara Yatkınlığınızı Belirleyebilir

Araştırmalar belirli kan gruplarına sahip insanların bazı hastalıklar için daha yüksek risk taşıdıklarını keşfetmişlerdir. Araştırmalar 0 kan grubuna sahip kişilerin kalp hastalığı riskinin düşük olduğunu, ancak mide ülseri hastalığına yakalanma riskinin oldukça yüksek olduğunu kanıtlamıştır. Kan grubu A olan kişilerde mikrobiyal enfeksiyon riski daha yüksektir. Ayrıca A kan grubuna sahip kadınların doğurganlık oranları diğer gruplara göre daha yüksektir. Diğer araştırmalar, AB ve B kan grubunda olan kişilerin kanser geliştirme riskinin çok daha yüksek olduğunu göstermektedir. [1*]

Mide Ülseri ve 5 Doğal Tedavi Yöntemi Nedir? Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Farklı Kan Gruplarına Sahip Kişiler Strese Farklı Tepki Verirler

A grubu olan insanlar vücutlarında doğal olarak daha yüksek seviyelerde kortizol’a (stres hormonu) sahiptir. Strese girdiklerinde stres hormonu seviyeleri de gittikçe artmaktadır. Öte yandan 0 grubu kanı olan insanlar, stres ile birlikte aşırı adrenalin salgılarlar. 0 kan grubuna sahip insanların stresten kurtulmaları daha uzun sürer çünkü adrenalini vücutlarından atmaları daha zordur. [2*]

Kan Grubu Diyeti Nedir?
Lektinler Ve Kan Grupları

Lektinler ve Kan Grupları

Besinleri tükettiğimizde, sindirim sistemimizde kimyasal reaksiyonlar meydana gelmektedir. Bu reaksiyonlar genetik mirasınızın birer parçasıdır. Lektinler, bağışıklık ve sindirim sistemimizle, kan gruplarımızla bağlantılı proteinlerdir.

Gıdalarda bol ve birçok çeşidi bulunan lektinler, kanınızı ve sindirim sisteminizin astarını etkileyen aglütinasyon özelliğine sahiptir. Lektinler, organizmaların diğer organizmalarla bağlanmalarını sağlayan güçlü protein bileşikleridir. Pek çok mikropta ve hatta bağışıklık sistemimizde bile lektin bulunmaktadır. Lektinler insan vücudunda ya da mikroplarda farklı görevler üstlenmiştir.

Örneğin; karaciğerimizin safra kanallarındaki hücrelerin yüzeylerinde bakteri ve parazitleri yakalamaya yardımcı lektinler bulunmaktadır. Aynı zamanda bakterilerin ve diğer mikropların yüzeylerinde de vantuz görevi gören lektinler vardır. Böylece bu bakteriler vücudun kaygan, mukozal astarlarına yapışabilirler. Genellikle virüsler veya bakteriler tarafından kullanılan lektinler kan gruplarına özgü olabilir. Bu da farklı lektinlere sahip mikropları farklı kan grubundaki insanlar için yapışkan haşereler haline getirmektedir. [3*]


Karatay Diyeti İle İlgili Merak Ettiğiniz Her şeyi Youtube Videomuzda Bulabilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse, kan grubu antijeninizle uyumlu olmayan protein lektinleri içeren besinleri tükettiğinizde, lektinler bir organı veya vücut sistemini (böbrek, karaciğer, bağırsak, mide vb.) hedef alır ve bu organlardaki dokularla etkileşime girmeye başlayabilir. Bu da sağlık açısından zorlayıcı olup, birçok sağlık sorununu da beraberinde getirebilir.

Kan Gruplarındaki Antijenler

Kan gruplarındaki antijenler, vücudunuzun her yerinde bulunmaktadırlar. Bu antijenler ağzınızdan kalın bağırsağınıza kadar olan sindirim sisteminiz de dahil olmak üzere burnunuzda ve akciğerlerinizde de bulunur. Bu kan grubu antijenleri vücudun her bölgesinde bulunduğundan, vücudunuza giren besinlere nasıl tepki vereceğini çeşitli faktörler yolu ile belirler.

Örneğin; bazı gıdalardaki lektinler kan grubu antijenlerine bağlanır ve kanınızın aglütine olmasına (birbirine yapışmasına) neden olur. Kanın aglütine olması, yorgunluk hissi, baş ağrısı, sindirim sorunları, cilt sorunları ve bunun gibi birçok sağlık sorununa neden olmaktadır.

Kan grubunuz, insan vücudunda birçok rol oynayan genetik bir faktördür. Sağlıklı bir bağırsak florası için düşük lektinli, aglütinasyona sebep olmayan yiyecekleri seçmek ve hastalık riskinizi azaltmak kan grubu diyeti yapmanın ilk adımıdır.


Kan Grubu Diyeti Nedir?
Kan Gruplarına Göre Mikrobiyota/Mikrobiyom

Kan Gruplarına Göre Mikrobiyota/Mikrobiyom

Farklı kan gruplarına sahip insanların farklı bağırsak bakterileri vardır. Aynı kan grubuna sahip kişilerde belirli bakterilerin görülme olasılığı 50.000’den daha fazladır. Bunun sebebi birçok kan grubunun birbiriyle etkileşime geçmesindendir.

Bazı insanların mikrobiyomu, (A kan grupları) karbonhidratları çok daha verimli şekilde parçalamak için gelişmiştir. Bu yeteneğe sahip olmayan kişiler (0 kan grubu) karbonhidratları yağ olarak depolama eğilimindedir.
Herkes aynı temel beslenme ihtiyaçlarına sahip değildir. Kan grubu diyeti kitabında kilo vermenize, vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltmanıza, enerjinizi arttırmanıza ve daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olacak besinler için bir rehber bulunmaktadır.

Dr. D’Adamo, 0 tip kana sahip kişilerin yoğun fiziksel egzersiz yapma konusunda başarılı olduklarını belirtmektedir. Ayrıca hayvansal gıdaları tüketmenin 0 kan grubuna sahip insanlar için daha iyi olduğunu, süt ürünleri ve tahılların ise bu gruba iyi gelmediğini belirtmektedir. 0 kan grubuna sahip kişilerde kilo alımının en büyük sebebinin buğday ürünlerinde bulunan glüten olduğunu açıklıyor. 0 kan grubunda olan insanlar için ideal egzersizlerin aerobik, yakın dövüş sanatları ve koşu olduğunu da belirtmektedir.

Kan Grubu Diyeti Nedir?
Kan Gruplarına Göre Diyet Rehberi

Dr. D’Adamo, A kan grubuna sahip kişilerin ise doğal vejetaryen beslenmeye ve taze, saf, organik yiyeceklere daha uygun olduklarını söylüyor. A tipi insanlar kalp hastalığına, kansere ve diyabete daha yatkın olduklarından, onların hassas bağışıklık sistemleri için uygulanacak kan grubu diyetinin çok önemli olduğunu belirtmektedir. A kan grubundaki kişilerin yoga, tai chi gibi sakinleştirici egzersizleri yapmaları gerektiğini de vurgulamaktadır.

Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayınız

B tipi kan grubuna sahip kişiler güçlü bir bağışıklık sistemine ve toleranslı bir sindirim sistemine sahiptir. Dr. D’Adamo, ciddi kronik ve dejeneratif hastalıkların çoğuna direnme potansiyellerinin diğer kan gruplarından daha yüksek olduğunu söylemektedir. B kan grubundaki insanların, yürüyüş, bisiklete binme, tenis, yüzme gibi zihinsel denge gerektiren fiziksel egzersizlerde de başarılı olabileceklerini belirtmiştir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Vitaminler ve Mineraller Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

AB kan grubundaki kişiler, A ve B kan gruplarının bir karışımıdır. A ve B kan grubunun, biyolojik olarak en karmaşık sisteme sahip olduklarını belirten Dr. D’Adamo, bu grup için A ve B kan grubunun yaptığı egzersizlerin bir kombinasyonunun en iyi sonucu vereceğini söylemektedir.

Dr. D’Adamo ’ya göre sindirim ve bağışık özgüllüğü ile kan grubu, bir kişinin hastalığa olan duyarlılığı ve hastalıklara karşı gücü hakkında bir rehberdir. Örneğin; kan grubu 0 olan kişilerin astım, saman nezlesi ve diğer alerjilerden etkilenme olasılığının diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu söylemektedir.

B grubundaki insanların ise alerji eşiklerinin yüksek olduğunu ve yalnızca yedikleri yanlış besinlerden dolayı alerjik reaksiyon gösterdiklerini belirtmektedir. Ayrıca B grubundakilerin kronik yorgunluk, lupus ve multipl skleroz gibi otoimmün hastalıklara karşı da oldukça dirençli olduklarını açıklamıştır. AB kan grubundaki kişilerin alerjilerle ilgili sorunlara pek fazla sahip olmadıklarını, ancak kalp krizi, kanser ve aneminin bu grup için oldukça riskli olduğunu söylemektedir.

Otoimmün Hastalıklar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız

Kan grubunuzu değiştirmeniz mümkün olmasa da biyolojik olarak kan grubunuza uygun diyeti öğrenebilir ve kan grubunuzun doğasına uygun beslenebilirsiniz. Dr. D’Adamo’nun kitabından kan grubu diyeti ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kan Grubu Kitabı Satın Almak İçin Tıklayınız

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?
Beslenme

Kuding Çayı Nedir? Kuding Çayı Faydaları Nelerdir?

Yazan Tansu Sungar
28 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
0

Kuding, Çin’de yetişen bir bitki türüdür. Tarihi belgelere göre bu...

Read more
Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

Çamaşır Suyunun Tehlikeleri | Çamaşır Suyuna Alternatif Doğal Yöntemler

11 Eylül 2021 - Updated on 21 Kasım 2021
İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

23 Haziran 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki Ve Yiyecekler

Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki ve Yiyecekler

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Ashitaba Bitkisi Nedir? Ashitabanın Faydaları Nelerdir?

Ashitaba Bitkisi Nedir? Ashitabanın Faydaları Nelerdir?

29 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Zeytinyağlı Saç Maskesi

Zeytinyağlı Saç Maskesi Ne İşe Yarar? Nasıl Hazırlanır?

30 Kasım 2020 - Updated on 27 Nisan 2022
Karın Şişkinliğine Ne İyi Gelir?

Karın Şişkinliğine Ne İyi Gelir? 🌼 10 Etkili Yöntem

29 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
Hipertiroid Takviyeleri Ve Uçucu Yağlar

Hipertiroid Takviyeleri ve Uçucu Yağlar

24 Şubat 2021 - Updated on 18 Şubat 2022
8 Farklı İdrar Rengi Sağlığımız İçin Ne İfade Eder?

İdrar Rengi Nasıl Olmalı? 💛

1 Temmuz 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Limonun Faydaları Nelerdir? Limon Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

1 Ekim 2021 - Updated on 27 Ocak 2022
Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir?

Şekerli İçeceklerin Zararları Nelerdir? Şekerli İçecekler Yerine Ne İçilmelidir?

10 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Sağlıklı Aşure

Glutensiz ve Rafine Şekersiz Aşure

4 Kasım 2020 - Updated on 23 Kasım 2021
Alkali Diyeti

Hızlı Kilo Verdiren Alkali Diyeti Listesi📜

22 Haziran 2021
Yanığa Ne İyi Gelir? Evde Yanık Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yanığa Ne İyi Gelir? Evde Yanık Tedavisi Nasıl Yapılır?

9 Kasım 2021
Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

10 Eylül 2021 - Updated on 15 Kasım 2021
Odaklanmayı Sağlayan Ve Enerji Veren Bitkiler Nelerdir?

Odaklanmayı Sağlayan ve Enerji Veren Bitkiler Nelerdir?

29 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
B12 Vitamini Nedir

B12 Vitamini Nedir?

29 Mayıs 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

Ülseratif Kolit Nedir? Ülseratif Kolit Belirtileri Nelerdir?

9 Aralık 2021 - Updated on 10 Aralık 2021
Besin Değeri Yüksek Gıdalar

Besin Değeri Yüksek Gıdalar Nelerdir?

12 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

Trans Yağ Nedir? Trans Yağın Zararları Nelerdir?

9 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

7 Ekim 2021
Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

Unsuz Bitter Çikolatalı Kek

20 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Hızlı Kilo Verme Yolları Nelerdir? Hızlı Kilo Verdiren Diyetler

Hızlı Kilo Verme Yolları Nelerdir? Hızlı Kilo Verdiren Diyetler

5 Eylül 2021 - Updated on 15 Mayıs 2022
Fonksiyonel Tıp Nedir Nasıl Uygulanır

Fonksiyonel Tıp Nedir? Nasıl Uygulanır?

29 Mart 2021 - Updated on 5 Haziran 2021
Mutluluğu Arttırmak İçin Beyin Kontrolü: Beyin Kimyasalları

Mutluluğu Arttırmak İçin Beyin Kontrolü Nasıl Yapılır? Beyin Kimyasalları Nelerdir?

2 Eylül 2021 - Updated on 20 Ocak 2022
Yaşlanma Karşıtı Yağlar Nelerdir?

Yaşlanma Karşıtı Yağlar Nelerdir?

25 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

10 Şubat 2022 - Updated on 15 Mayıs 2022
Mantar Ve Göz Enfeksiyonlarına Karşı Doğal Reçete: Borik Asit Nedir?

Mantar Ve Göz Enfeksiyonlarına Karşı Doğal Reçete: Borik Asit Nedir?

3 Kasım 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Artrit İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir? Artrit Tedavisinde Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

3 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Şeker Otu Bitkisi (Stevia) Nedir? Türleri Ve Faydaları Nelerdir?

Şeker Otu Bitkisi (Stevia) Nedir? Türleri ve Faydaları Nelerdir?

14 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.