Reklam
Beslenme

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 3. Bölüm

Reklam

Şifalı Bitki ve Baharatlar Yazı Dizimizin 3. Bölümü ile karşınızdayız. Şifalı Bitki ve Baharatlar hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Özellikle öğrenmek istediğiniz Şifalı Bitki ve Baharatlar varsa bize yorum yaparak sorabilirsiniz. Serimize 21. sıradan devam ediyoruz. Hadi başlayalım…

21. Kedi Pençesi (Uncaria tomentosa)

 

Reklam

Kedi pençesi nedir?, Kedi pençesi, Amazon yağmur ormanlarında yetişen bir ağaç asmasıdır. Antioksidan, antiviral, antiinflamatuar ve anti-mutajenik özelliklere sahiptir. Kedi pençesi faydaları nelerdir? Kedi pençesi nasıl kullanılır? İltihaplı romatizma ile savaşır, sindirimi sistemi sorunlarında kullanılır, bağışıklığı güçlendirir, kan basıncını düşürür, DNA hasarını iyileştirmek ve kanserle savaşır. Kedi pençesinin özü, kapsülü, tablet ve çayını kullanabilirsiniz.

22.Arnavut Biberi (Cayenne Biber)

 

Arnavut (Cayenne) biberi, uzun baklalar halinde büyüyen ve çeşitli yemeklere baharatlı bir tat katan içi boş meyveler olan bir çalıdır. Bu kapsüller taze, kurutulmuş veya toz halinde mevcuttur ve birçok sağlık yararı için değerlidir. İçerisinde A ve C vitaminleri ve kalsiyum bulunmaktadır. Arnavut biberi faydaları nelerdir? Arnavut biberi, sindirimi düzenler, kanı inceltir, migreni hafifletir, sinirleri gevşetir, eklem ağrılarına iyi gelir, toksinleri temizler. Alerji sorunlarını düzenler, kilo vermenizi sağlar.

23. Papatya (Matricaria chamomilla)

 

Reklam

Papatya faydaları nelerdir? Papatya bitkisi, alerji, uykusuzluk, anksiyete, depresyon, iltihaplı romatizma ve sindirim sistemi bozukluklar dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarında tedavi amaçlı kullanılır. Cilt tahrişleri için onarıcı, diş ağrılarını, adet öncesi semptomlarını ve kas spazmlarını hafifletir, iltihaplanmaları önler, yaraları iyileştirir.

24. Hindiba Kökü (Cichorium endivia)

 

Hindiba kökü, çözünür lif ve probiyotik olarak kategorize edilen bitki bazlı bir nişastadır. Hindiba kökü faydaları nelerdir? Kabızlık, ishal, IBS, gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarında öz veya takviye olarak kullanılır. Hindiba kökü diyabet sorunlarında doğal tedavi olarak kullanılır, karaciğeri toksinlerden ve serbest radikallerden korur, iltihabı kurutur, stresi azaltır.

25. Frenk soğanı (Allium schoenoprasum)

 

Frenk soğanı veya Allium schoenoprasum, taze soğan ve pırasa ile yakından ilişkili çok yıllık bir bitkidir. Frenk soğanı faydaları nelerdir? Frenk soğanı aroma verici bitki olarak kullanılır, ancak aynı zamanda hafif bir uyarıcı ve idrar söktürücüdür. Frenk soğanı, antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir, doğal böcek kovucudur.

Reklam

26. Kişniş (Coriandrum sativum)

 

Kişniş, bitkisel besin, fenolik bileşikler ve flavonoidler olan, birçok sağlıklı faydalarıyla tedavi edici özellikler barındıran çok yönlü bir bitkidir. Kişnişin faydaları nelerdir? Kişniş, ağır metalleri temizler, anksiyete ataklarını azaltır, uykusuzluğu giderir, kan şekerini düşürür, kalbi güçlendirir, sindirim sorunlarında kullanılır, cilt hasarını korur, kireçlenmeyi giderir. Şelasyon: Ağır Metal Detoksifikasyonundan Yararlanma ve İyileştirme çalışmasında, kişniş (Coriandrum sativum) incelemesi

27. Tarçın (Cinnamomu)

 

Tarçın (Cinnamomu), tarçın ağacının kabuğundan elde edilen bir baharattır. Tarçın içinde bulunan ve tarçın yağı yapmak için ekstrakte edilen bileşikler, tarçını, dünyadaki en faydalı baharatlardan biri yapar. Tarçın faydaları nelerdir? Tarçın, anti-enflamatuar, antioksidan, antimikrobiyal, anti-diyabetik, bağışıklık güçlendirici, kalbi koruyucu ve kanser önleyicidir.

28. Karakafes Otu (Symphytum officinale)

 

Karakafes otu faydaları nelerdir? Karakafes, kas ve eklem ağrısında kullanılır. Bel ağrısına iyi gelir, iltihaplı romatizma ağrılarında topikal olarak kullanılır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır, cilt tahrişlerinde kullanılır. Karakafes otu nasıl kullanılır? Karakafes sadece 10 güne kadar topikal olarak kullanılmalıdır. Karakafesin içilmesi, karaciğer hasarına neden olabilir.

29. Kişniş Tohumu

 

Kişniş tohumu nasıl kullanılır? Kurutulmuş kişniş tohumu, bütün olarak veya öğütülmüş toz halinde kullanılır. Kişniş tohumu faydaları nelerdir? Kişniş tohumu, kan şekerini düşürür, sindirim sorunlarını rahatlatır, kolesterol düzenler, kan basıncını dengeler, nörolojik hastalıkları önler.

30. Kimyon Tohumu (Cuminum cyminum)

 

Kimyon tohumları, maydanozgiller ailesinin bir üyesidir. Yemeklerde kimyon toz olarak kullanılır. Kimyon tohumu faydaları nelerdir? Kimyon tohumu ile yapılan yemeklerin hazmı kolaydır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi parlatır sağlıklı olmasını sağlar, solunum problemlerinde nefes almayı kolaylaştırır, toksinleri temizler. Hücre yaşlanmasını önler, enfeksiyonu ve diyabeti önler.

Bu haftaki içeriğimizin sonuna geldik. Dilerseniz diğer içeriklerimize göz atabilir veya sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam edebilirsiniz. Tekrar görüşmek dileğiyle…

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar Yazı dizimizin 1. bölümünü buradan hemen inceleyebilirsiniz.

Reklam

9 Yorum

  1. Kabızlık için sinameki kullanmıştım gerçekten çok etkileyici, bu bitkileri de deniycem.

  2. Bitkilerin bu kadar gücü olması çok etkileyici.

  3. Şifalı bitki ve baharatları bu denli araştırıp yayınlamanız çok güzel.

  4. Şifalı bitki ve baharatların bu kadar çok ve güçlü olacağını düşünmemiştim. Emeğinize sağlık.

  5. elinize emeğinize sağlık harika bilgiler. Para verilse öğrenilemez 🙂

  6. Güzel ve değerli bilgiler için teşekkür ederiz elinize emeğinize sağlık tek tek hepsini okudum ve önemli olanları not aldım. İyki varsınız.

  7. Kedi pençesi bitkisini farklı bir araştırmamda burada duydum gerçekten ismi garipmiş 🙂 şifalı bitkiler ile güzel bir seri olmuş.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu