Reklam
Sağlık

Yeşil Kil Nedir? Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Reklam

Yeşil kil, cilt bakımında kullanılan en popüler killerden biri olarak bilinmektedir. İlk olarak Fransa’da bulunduğu için Fransız kili olarak da adlandırılmaktadır. Yeşil kil, deniz suyundan ya da madenlerden elde edilmektedir.

Güçlü Bir Bağışıklığa Sahip Olmanız İçin Gereken Vitaminler! Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.

Yeşil Kil Nedir?

Yeşil kilin teknik ismi killerin alt kategorisi olarak bilinen illittir. İllit killeri, parlak yeşil renklerini algler ve klorofil gibi ayrışmış deniz florasından almaktadır. Yeşil kilin canlı ve parlak yeşil rengine sahip olması yüksek mineral içerdiğine işaret etmektedir.

Reklam

Bol miktarda mineral içeren yeşil kilin içeriğinde yeşil rengini veren başka bileşikler de bulunmaktadır. Bu bileşikler şunlardır; {1*}

Yeşil Kilin Faydaları Nelerdir?

Yeşil kilin dahili ve harici kullanımında birçok faydası bulunmaktadır. Yeşil kil faydaları ise şunlardır;

Sindirim Sistemi İçin Doğal Bir Temizleyicidir

Yeşil kil, Antik çağlardan günümüze kadar hem Çin tıbbında hem de Ayurveda’da doğal bir temizleyici olarak kullanılmıştır. Yeşil kil yani Fransız kili, sindirim sisteminden zehirleri, toksinleri ve yabancı maddeleri serbest bırakmadan çeken güçlü bir emici güce sahiptir.

Sindirim sistemini temizlerken bağırsak florasını yok etmeden toksinlerden, mikroplardan, solucanlardan ve patojenik bakterilerden kurtulmak için oldukça etkili bir doğal malzeme olarak kullanılmaktadır. {2*}

Reklam
Ayurveda Beden Tipleri | Vata Beden Tipinin Özellikleri Nelerdir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Keşfedilmemiş Sağlık Sorunlarını Ortaya Çıkartabilir

Yeşil kil, vücuttaki toksinleri tahliye etme sürecinde kişiyi sağlık sorunları açısından basit bir eleme sürecine sokabilmektedir. Sağlıklı bir bağırsak florası oluşturmadan ve düzeni kurmadan önce mide krampları ve böbrek ağrısı gibi farklı semptomlar ortaya çıkarabilmektedir. Eğer bu süreç tamamlandığında kişinin semptomları devam ediyor ise altta yatan başka sağlık sorunları olduğu anlamına gelebilmektedir.

Geçirgen Bağırsak Sendromunu Onarır

Yeşil kil, iyileştirici ve yenileyici özellikleri sayesinde, ülserlere, iltihaplara ve bağırsak gözeneklerine karşı güçlü bir maddedir. Geçirgen bağırsak sendromu, bağırsakta yer alan sıkı bağlantı proteinlerinin bozukluğunun bir sonucudur. Bu durum bağışıklık sorunlarına, çeşitli alerjilere, tiroid ve cilt sorunlarına yol açabilmektedir. Yeşil kil kullanmak ise bu süreci durdurmak ve bağırsağı sağlıklı haline getirmek için önemli bir adımdır.

Ağrı Kesici Olarak Kullanılır

Yeşil kil, kemik, kas ve eklem ağrıları ve iltihaplanmalarına karşı etkili bir bileşendir. Sinirler üzerindeki toksinlere odaklanarak ağrıları azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Kronik Ağrı Sendromu ve Doğal Tedavileri İçin Buraya Tıklayın.

Vücudun Mineral İhtiyacını Giderir

Yeşil kil mineraller, demir, silika, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından çok zengindir. Bu nedenle, mineral eksikliğini önlemek veya gidermek için kullanılması önerilmektedir.

Yeşil Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil kil maskesinin cilt sorunları için birçok faydası bulunmaktadır. Yeşil kil maskesi faydaları şunlardır;

Reklam

Gözenekleri Temizler

Günlük olarak çevresel faktörler, gözeneklere nüfuz ederek gözenekleri tıkamakta ve cildin sağlıksız görünmesini sağlamaktadır. Yeşil kil maskesi ise gözeneklerden kirleri ve yabancı maddeleri çekerek cildin daha temiz ve parlak görünmesine yardımcı olmaktadır.

Cildin Mat Görünmesini Sağlar

Dengeli ve sağlıklı bir cilt parlak görünmektedir. Ancak yağlı görünüm, cildin parlak olmasından farklı bir durumdur. Yeşil kil maskesi, cildi matlaştırmak için ciltteki fazla yağı almakta ve cildin sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Cildi Nemlendirir

Fransız kili, deniz florası açısından zengin bir kil olduğu için doğal bir nemlendirici olarak kullanılabilmektedir.

Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir? Tıkla ve Öğren

Cildi Yatıştırır ve Kızarıklığı Giderir

Yeşil kil, cilde doğrudan uygulandığında cilt kızarıklığını gidererek cildi yatıştırmaya yardımcı olmaktadır. Tüm kil tipleri genel olarak hassas ciltler için uygun kabul edilmektedir. Ayrıca yeşil kil maskesinin, cildi ölü derilerden temizlediği, cilt lekelerini giderdiği, cildi uyararak dolaşımı arttırdığı ve cildi sıkılaştırdığı bilinmektedir.

Yeşil Kil Nasıl Kullanılır?

Yeşil kilin dahili ve harici olmak üzere iki farklı kullanım alanı bulunmaktadır. Harici kullanımda cilde doğrudan uygulanarak cilt sorunlarını gidermeye ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Dahili olarak ise sindirim sistemi sorunlarını gidermek için kullanılmaktadır.

Cilt sorunları için kullanımda yeşil kil tozu su ile karıştırılarak cilde uygulanmaktadır. Ayrıca aloe vera eklenerek jel kıvamına getirildiği de bilinmektedir. Yağlı ciltler için ise yeşil kilin jojoba yağı ile karıştırılması önerilmektedir.

Sindirim sistemi temizliği için su ile yeşil kil karıştırılarak tüketilmektedir. Aynı zamanda bu karışım adet kramplarını gidermek için de kullanılmaktadır.

Not: Alternatif tıp doktorları, yeşil kilin asla metal kaşıklarla karıştırılmaması veya metal kaplarda saklanmaması gerektiğini belirtmektedir. Hazırlama ve saklama aşamasında kullanılması gereken malzemeler ise sadece tahta kaşıklar, cam veya seramik kaplar olmalıdır. Çünkü kilin metalle temas ettiğinde faydalı özelliklerini kaybettiği düşünülmektedir.

Yeşil Kil Zararları Nelerdir?

Yeşil kilin, cilt üzerinde kullanıldığında deri döküntülerine veya cilt lekelerine neden olabildiği bilinmektedir. Ayrıca dahili olarak tüketildiğinde kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabilmektedir.

2004 yılı itibariyle yeşil kilin reçeteli ilaçlar veya bitkisel ilaçlar ile herhangi bir etkileşime girmediği bildirilmiştir. Ancak yeşil kilin adsorpsiyon özellikleri nedeniyle ilaçların emilimini engelleyebileceği düşünülmektedir.

Harici ve dahili kullanım için doktorunuza danışmadan kullanmanız önerilmemektedir.

Kaynaklar

{1*} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2600539/

{2*} https://paavaniayurveda.com/blogs/the-ayurvedic-lifestyle/what-clay-is-right-for-your-skin-type

Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu