İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Doğal Varis Tedavisi ve Diyeti

Doğal Varis Tedavisi ve Diyeti

Varis Nedir? Varis Neden Olur? Varis Belirtileri Nelerdir? Varis damar hastalığı mıdır? Varis Belirtileri Nelerdir? Varis Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Varis Kimlerde Görülür? Genç Yaşta Varis Neden Olur?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
22 Mart 2021 - Updated on 15 Mayıs 2021
Varis Nedir Doğal Varis Tedavisi Ve Diyeti Nasıl Olur

Doğal varis tedavisi var mı? Ciddi bir toplardamar hastalığı olan varis hastalığı damarlarınız genişlediğinde ve bunun akabinde aşırı kanla dolduğunda ortaya çıkmaktadır. Şiş ve kabarık bir görüntüye sahip olan tipik varisli damarlar, aynı zamanda mavimsi-mor bir renge sahiptir. Genellikle ağrılı seyreden bu damar hastalığı özellikle kadınlarda daha çok yaygındır. Varis Nedir? Varis Neden Olur? Varis Belirtileri Nelerdir? Varis damar hastalığı mıdır? Sorularını merak ediyorsanız okumaya devam edin.

İçindekiler

  • Varis Nedir? Varis Neden Olur?
  • Varis Belirtileri Nelerdir? Varis Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
  • Varis Kimlerde Görülür? Genç Yaşta Varis Neden Olur?
  • Evde Doğal Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?
  • Evde Doğal Varis Tedavisinde Kullanılacak Bitki ve Karışımlar
  • Doğal Varis Tedavisinde Neler Yapılır?
  • Varis Ağrıları İçin Ne Yapılır?
  • Doğal Varis Tedavi Diyeti

Varis Nedir? Varis Neden Olur?

Varis, genellikle bacaklarda seyreden toplardamarların genişlemesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Toplardamarlar vücuttaki oksijeni azalmış kanı temizlenmek üzere akciğerlere taşıma görevine sahip damarlardır. Bu damarların içerisinde de yer alan küçük kapakçıklar taşınan kanın tek yönlü bir hareketle taşınmasına destek olurlar. Fakat damarların genişlemesi ile kapakçıklar birbirlerinden uzak kalırlar ve tek yönlü taşınma fonksiyonu bozulmuş olarak kan ters yönde damarlara basınç uygular. Bu da toplardamarlarda kabarık ve şiş bir görüntü ile ağrıya sebep olmaktadır.

Kadınların varis oluşması erkeklerden en az iki kat daha fazladır, ancak her yaştan ve ırktan insan etkilenebilir. Genellikle açık tenli kişilerde daha çok fark edilirler ve bu nedenle en büyük endişe kaynağıdır.

Varis Belirtileri Nelerdir? Varis Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Varis Belirtileri Nelerdir Varis Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır

Varisin, en belirgin belirtisi genellikle bacaklarda görülen şekilsiz damarlardır. Ardından şişlik ve kabarıklıkla birlikte ağrı gözlenmesi de belirtiler arasındadır. Diğer bir belirtisi ise renk değişikliğidir. Gözle görünür derecede mavi-mor renge dönüşen genişlemiş damarlar oluşur. Ağır seyreden vakalarda ise damarlarda kanamalar veya ülserler oluşabilir.

Varis Kimlerde Görülür? Genç Yaşta Varis Neden Olur?

Varis hastalığı sıklıkla şu kişilerde gözlenmektedir.

  • Gebelik sürecinde olan kişilerde
  • Menopoz döneminde olan kişilerde
  • 50 yaş üstü kişilerde
  • Uzun süre ayakta duran kişilerde
  • Obeziteye sahip kişilerde
  • Ailede varis öyküsü olan kişilerde genç yaşta görülebilir.

Evde Doğal Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sürekli kabızlık varise sebep olur. Dalağın faaliyeti bozulduğunda varis ve basur oluşma riski artar. Yaşam tarzı değişiklikleri yapmanız varisli damarlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri, damarlardaki kan birikmesini büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olurken, aynı zamanda daha fazla enerji, daha temiz cilt, daha iyi kalp sağlığı ve daha iyi sindirim gibi birçok başka avantaj da sunar. Doğal varis tedavisinin en iyi yanı, çok az risk oluşturması veya hiç risk oluşturmaması ve ameliyatlardan çok daha ucuz olmasıdır.

Evde Doğal Varis Tedavisinde Kullanılacak Bitki ve Karışımlar

Evde Doğal Varis Tedavisinde Kullanılacak Bitki Ve Karışımlar

Doğal varis tedavisi için evde uygulayacağınız basit bitki ve karışımlar şunlardır:

  • Taze veya kuru ısırgan otu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı kağıda sürülür varisler üzerine sarılıp sabitleştirerek 10-12 saat bekletilir. Bu işlem iltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır.
  • Varisler üzerine önce elma sirkesi sürülür, 1 saat sonra basur tedavisinde anlatılan şekilde hazırlanan çörekotulu zeytinyağı sürülür. Bu uygulamaya 1-2 ay devam edilirse iyi sonuç alınır.
  • Günde bir defa 5 gr. üzerlik tohumu suyla yutulur. 2 hafta boyunca kullanılırsa, varise çok iyi gelir.
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi veya 1/6 muskat parçası her gün ağızda eritilerek yutulur. Yılda 2 hafta buna devam edilir. Tabipler, varise karşı, eski zamanlardan günümüze kadar muskattan (küçük hindistan cevizi) daha iyi ilaç bulamamışlardır.
  • Kan akışını arttıran birçok uçucu yağ bulunmaktadır. Bu yağlar aynı zamanda iltihabı ve hormonal dengesizlikleri azaltmaktadır. Damar problemlerinde etkisinin en iyi olduğu bilinen yağ Selvi yağıdır. Sorunlu bölgeye birkaç haftalık günde iki kez beş damla olacak şekilde yapılan düzenli uygulamalarla destekleyici tedavi sağlamaktadır. Ayrıca nane yağı, çay ağacı yağı ve lavanta yağıda damar problemlerinde kullanılabilecek diğer seyreltilmiş uçucu yağlardandır.
  • Yabanmersini ve At Kestanesi İçeren Doğal Bitki Kürleri: Binlerce yıllık ve popüler halk ilaçları olan iki bitki olan yaban mersini ve at kestanesinin varis tedavisinde hem etkili hem de güvenli olduğu tespit edilmiştir. Ödem, dolaşım problemleri, şişme, ishal, bacak krampları ve diğer ciltle ilgili rahatsızlıkları azaltmak için de faydalıdırlar.

Bağırsaklar düzelince variste düzelir, varis görüntüleri tamamen düzelmese de herhangi bir rahatsızlık vermez.

Doğal Varis Tedavisinde Neler Yapılır?

Varisler için ilaçların yanında yaşam değişiklikleri de yapmalısınız.

Doğal varis tedavisi için yaşam değişiklikleri şunlardır:

  1. Uzun süre ayakta durmaktan kaçının: En önemli tetikleyici olarak görülen uzun süreli ayakta durmanın azaltılması varisli damarların tedavisinde en önemli basamaktır.
  2. Kilo verin veya sağlıklı bir kiloyu koruyun: Ağırlıklı olarak bacaklarda seyreden varisli damarlar için kilo vermek azalmasına destek bir tedavi yöntemidir. Ayrıca sağlıklı beslenmekte damar genişlemesini azaltacağından bu yaklaşımda tedaviye destek olmaktadır. Obeziteye sahip ya da fazla kilolu kişilerde varis oluşma riskinin daha fazla olduğu bilinmektedir.
  3. Dolaşımınızı iyileştirmek için egzersiz yapın: Sağlıklı damarlar için sağlıklı bir dolaşım sistemi şarttır. Bunun içinde düzenli sporla desteklenen yaşam şekliniz ile damar ve dolaşım sisteminizi tedavi etmeniz mümkün gözükmektedir. Düzenli uygulanan egzersizler ile kan akışını hızlandırmak ve iltihabı azaltmak mümkündür.
    Bacaklardaki damarları güçlendirmek ve germek için bacak kaldırma, baldır kaldırma, bisiklet sürmek, yürümek ve yüzmek gibi egzersizler basıncı azalttığı için varis hastaları için idealdir.
    Egzersiz esnasında ağrı hissederseniz, egzersizi yavaş hareketlerle dinlenerek yapmalısınız. Egzersizleriniz bittikten sonra kaslarınızı soğuk ya da sıcak bir kompres uygulaması ile ağrıyı azaltabilirsiniz.

Varis Ağrıları İçin Ne Yapılır?

Varis ağrılarını dindirmek için varisli bacaklara soğuk su tutulur.

Doğal Varis Tedavi Diyeti

Antiinflamatuar gıdaların kan akışını iyileştirme ve iltihabı azaltma yönünde etkisi olduğu bilinmektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenme, trans yağlar, şeker, kafein, alkol ve işlenmiş gıdalar arteriyel hasara, kan dolaşımında bozulmalara, tansiyon sorunlarına ve hormonal dengesizliklere sebep olmaktadırlar. Doğal varis tedavisi için bu gıdaları tüketmeye özen gösterin.

Varisler için en iyi antiinflamatuar gıdalardan bazıları şunlardır:

  1. Yüksek lifli gıdalar: Kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan en etkili gıda lif’tir. Her gün tüketilen 30-40 gram lif yemenin damarlar üzerindeki şişkinlik ve artan basıncı azaltmada etkisini azalttığı bilinmektedir. Yüksek lifli gıdalar denilince Chia tohumu ve keten tohumu en çok bilinenlerdendir, ardından sebzeler, taze meyveler, baklagiller sıralanabilir.
  2. Yüksek antioksidan içeren gıdalar: Çilekte yer alan Flavonoidler, C vitamini ve E vitamini gibi antioksidanlar damarları güçlendirmek ve iltihabı azaltmak için en iyi gıdalardandır.
  3. Doğal diüretikler: Taze otlar (maydanoz, kişniş, fesleğen), rezene, karahindiba yeşillikleri, salatalık, kuşkonmaz ve kereviz gibi doğal diüretik gıdalar ile damarlardaki şişlikleri vücuttan atılan sular ile azaltmak mümkündür.
  4. Magnezyum açısından zengin besinler: Kan basıncı sorunları ve bacak krampları, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin eksikliklerin uyarı işaretleridir. Bu semptomların üstesinden gelmek için yeşil yapraklı sebzeler, avokado, muz, turpgillerden sebzeler ve tatlı patates gibi gıdaların vücuda alımını artırın.
  5. Baharatlı yiyecekler: Acı biber veya köri gibi baharatlı yiyecekler, vücudu ısıtmaya ve kanın akışının hızlanmasına yardımcı olarak sağlıklı dolaşıma katkıda bulunmaktadırlar.
  6. Doğal yakalanmış balık: Somon, uskumru, hamsi, sardalya ve ton balığı gibi balık ve deniz ürünleri kan akışı için önemli olan omega-3 yağ asitlerini sağlar.
  7. Elma sirkesi tüketimi: Elma sirkesi damar duvarlarında dolaşımı iyileştirir ve etkili bir antiinflamatuardır.

Varis ve Basur Doğal Tedavisi ve İlaçları için makalemizi buradan okuyabilirsiniz.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Aft (Ağız Ülserleri) Nedir?
Sağlık

Aft (Ağız Ülserleri) Nedir?

Yazan Dr. Felemez Arslan
9 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
0

Aft (ağız ülserleri), açık ve kişiye acı veren bir ağız...

Read more
Yüksek Kolesterol Nedir? 

Yüksek Kolesterole Ne İyi Gelir?

30 Haziran 2021 - Updated on 12 Temmuz 2021
Omega-3 Faydaları Nelerdir?

Omega-3 Faydaları Nelerdir?

19 Mayıs 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Elektronik Sigaranın Zararları

Elektronik Sigaranın Zararları Nelerdir?

7 Eylül 2021 - Updated on 24 Kasım 2021
Geçirgen Bağırsak Sendromu Gıda Takviyeleri

Geçirgen Bağırsak Sendromu Gıda Takviyeleri

4 Mart 2022
Klorofil Nedir? Klorofilin Faydaları Nelerdir?

Klorofil Nedir? 🍃 Klorofilin Faydaları Nelerdir?

17 Ekim 2021 - Updated on 25 Ekim 2021
Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Verimliliği Artıran Gıdalar Nelerdir?

Vücut Enerjisini Artıran Gıdalar Nelerdir? 🥚🥦🐟

6 Eylül 2021 - Updated on 18 Kasım 2021
Rezene Yağı Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

19 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe Ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

9 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

Kostokondrit Nedir? Kostokondrit Belirtileri Nelerdir?

13 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Lösemi (Kan Kanseri) Nedir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Lösemi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

5 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Tırnağı Mantarı Neden Olur?

Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Geçer? Ayak Tırnağı Mantarı Neden Olur?

16 Ekim 2021 - Updated on 20 Şubat 2022
Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Çölyak Hastalığı Nedir? Çölyak Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

2 Kasım 2021
Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

13 Nisan 2021 - Updated on 4 Ocak 2022
Greyfurt Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

Greyfurt Çekirdeğinin İnanılmaz Faydaları

23 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

6 Şubat 2022 - Updated on 13 Mart 2022
Hapşırırken İdrar Kaçırmanın Sebepleri Nelerdir? Kadınlarda İdrar Kaçırma

Hapşırırken İdrar Kaçırmanın Sebepleri Nelerdir? Kadınlarda İdrar Kaçırma

31 Ağustos 2021 - Updated on 1 Eylül 2021
Aşamalı Kas Gevşemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Aşamalı Kas Gevşemesi Nedir? Nasıl Yapılır?

8 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Çemen Otu Tohumu Faydaları Nelerdir?

Çemen Otu Tohumu Faydaları Nelerdir?

28 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Adet Dönemi Krampları Doğal Tedavi

Adet Dönemi Krampları Doğal Tedavi

10 Temmuz 2020 - Updated on 21 Eylül 2021
Pırasa Faydaları Nelerdir? Pırasa Nelere İyi Gelir?

Pırasa’nın Faydaları Nelerdir? Pırasa Neye İyi Gelir?

7 Nisan 2021 - Updated on 8 Şubat 2022
Yeme Ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

Yeme ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?

Karahindiba Kansere İyi Gelir Mi?🌻

6 Temmuz 2021 - Updated on 20 Kasım 2021
Latissimus Dorsi

Latissimus Dorsi Kasları Nerdedir?

10 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
En İyi Omega-6 Gıdaları Ve Şaşırtıcı Faydaları

Omega-6 Eksikliği ve Omega-6 İçeren Besinler

9 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
İyotun Faydaları Nelerdir? İyot Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

İyotun Faydaları Nelerdir? İyot Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

3 Aralık 2021 - Updated on 20 Şubat 2022
Elmanın Faydaları Nelerdir? Elma Çeşitlerinden Hangisi Daha Faydalıdır? Elma Nasıl Tüketilir?

Elmanın Faydaları Nelerdir? Elma Çeşitlerinden Hangisi Daha Faydalıdır? Elma Nasıl Tüketilir?

10 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Çay İçerken Dikkat! Çayın İçerisinde Plastik Maddeler Tespit Edildi

Çayın İçerisinde Bulunan Plastik Maddeler ve Zararları

2 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.