İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Bilinç Kararmasının Sebepleri ve 7 Doğal Tedavi

Bilinç Kararmasının Sebepleri ve 7 Doğal Tedavi

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
19 Temmuz 2021 - Updated on 31 Temmuz 2021
Bilinç Kararmasının Sebepleri Ve 7 Doğal Tedavi

Bilinç Kararmasının Sebepleri ve 7 Doğal Tedavi

Bilinç kararması, kendinizi sürekli yorgun, dikkati dağılmış, karamsar, düpedüz bitmiş hissetmenize sebep olan bir durumdur. Bilinç kararması hızlı ve endüstriyelleşmiş hayatlarımızın yan etkisidir. İşlenmiş gıdalar, sağlıksız etler ve kötü alışkanlıklarımız beynimizin sağlığını bozmaktadır.

Sağlık Tüyoları İçin Tıklayınız

İnsanların büyük bir kısmı besin yetersizliğinden, fazla şeker tüketmekten, yetersiz uykudan, yüksek miktarlarda stresten muzdariptir ve tüm bunlar birleşince enerjiniz tükenir. Beyin, çalışabilmek için vitaminlere ve minerallere, aminoasitlere, esansiyel yağ asitlerine, kompleks karbonhidratlardan gelen glukoza, yeteri kadar dinlenmeye ve rahatlığa ihtiyaç duyar.

Neyse ki bilinç kararması tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Zihninizin daha net olduğu, neşe dolu günlerinize geri dönmek ister misiniz? Her sağlık sorununda olduğu gibi bilinç kararmasında da asıl yapmamız gereken altta yatan sorunları bulmak ve bunları düzeltmektir. Sorun yediklerinizde, stres seviyenizde, uykunuzda ve fiziksel aktivitelerinizde olabilir. [1*]

Bilinç Kararmasının Sebepleri Ve 7 Doğal Tedavi
Bilinç Kararmasının Belirtileri

İçindekiler

  • Bilinç Kararmasının Belirtileri
  • Bilinç Kararmasının Sebepleri
  • Bilinç Kararması İçin Doğal Tedaviler
    • Şeker Alımını Dengeleyin ve Sağlıklı Beslenin
    • Yeteri Kadar Protein ve Sağlıklı Yağ Tükettiğinizden Emin Olun
    • Stres Seviyenizi Kontrol Altında Tutun
    • İyi Bir Uyku Çekin
    • Egzersiz Yapın
    • Hormonal Dengesizliğiniz Olmadığından Emin Olun
    • Gıda Alerjileriniz ve Hassasiyetinizin Olabileceğini Düşünün
    • Gıda Takviyelerini Deneyin

Bilinç Kararmasının Belirtileri

Bilinç kararması daha açık bir zihnin, sakin ve olumlu bir bakış açısının, motive olmuş bir beynin zıttıdır. Bilinç kararması mutluluğunuzu ve ilham kaynaklarınızı çalar ve yerine anksiyete ve depresyonu koyar. New York Medical College Valhalla bilinç kararmasını şöyle tanımlıyor: “Psikolojik, bilişsel ve algısal faktörlerin birleşimi”. Yaşadığınız birçok enflamasyonun ve hormonal dengesizliğin bilinç kararmasını köklendirmiş olması ve stresin de durumu daha kötüleştirmesi olasıdır.

Bilinç kararması belirtileri şunlardır:

  • Düşük enerji veya bitkinlik (kronik bitkinlik sendromu dahil)
  • Asabiyet
  • Odaklanma sorunları
  • Baş ağrıları
  • Hafıza sorunları, unutkanlık, bilgileri hatırlamada zorluk
  • Düşük motivasyon, umutsuz ve hafif derecede depresif hissetme
  • Anksiyete
  • Kafa karışıklığı
  • Uyuma güçlüğü, uykuya dalmada ve uykuda kalma güçlük
  • Egzersiz yaparken yaşanan zorluklar

Bilinç Kararmasının Sebepleri

Her şeyden önce, eğer yeteri kadar uyumuyorsanız bilinç kararması yaşamanız olasıdır. Hepimiz yedi ila dokuz saat arası uykuya ihtiyaç duyarız. Gençler ve çocuklar daha fazla uyurlar.

Eğer yeteri kadar uyuyorsanız fakat buna rağmen bilinç kararması ve sürekli yorgunluk yaşıyorsanız sorun yediklerinizde olabilir. Yetersiz beslenme, şeker bağımlılığı, alkol, işlenmiş karbonhidratlar ve yüksek doz kafein beyninizi fazlasıyla etkiler. (Bilinç kararması, ketojenik diyet sebebiyle olmuş olabilir fakat bu birkaç gün sonra geçer.)

Ketojenik Diyet İle İlgili Detaylı Bilgi Almak İçin Diyet Rehberine Buraya Tıklayarak Göz Atabilirsiniz.

Hücresel düzeyde ise duygu durumunuzu etkileyen dopamin, serotonin ve kortizol isimli temel hormonlar, çeşitli enflamasyonlar sebebiyle etkilenir ve bu da bilinç kararmasına sebep olur. Kortizol vücudun stres hormonu olarak bilinir ve temelde sizi uyanık ve tetikte tutmakta görevlidir. Dopamin ve serotonin ise motivasyon, mutluluk ve sakinlik sağlar. Hayattan keyif almanız bu hormonlara bağlıdır.

Beyin ve vücudun düzgün çalışması bu hormonların birbirleriyle uyum içinde çalışmalarına bağlıdır. Çalışmak ve tehlikelerden uzakta olmak için kortizole ihtiyaç duyarsınız fakat kortizol fazla olduğunda aşırı stres sizi hasta eder. Bu noktada dopamin ve serotonin devreye girer ve durumu dengeler. Dopamin ve serotonin artışı da kortizol tarafından dengelenir. Bu kimyasalların dengelenmesi beyninizin iyi çalıştığı anlamına gelmektedir.

Bir diğer sebep ise birçok hastalığın temel sebebi olan iltihaplanma. İltihaplanma zayıf ya da az çalışan bağışıklık sisteminin sonucudur. Bu aynı zamanda bunama, Alzheimer, depresyon, insomnia (uykuya dalma güçlüğü) gibi rahatsızlıklara bağlıdır. Bir teoriye göre yüksek seviyede iltihap molekülleri (histamin ve trigliserit depoları gibi) bilinç kararmasının sebeplerindendir. İltihaplanma aynı zamanda mikrogli aktivasyonuna benzer etkiler gösterir.

Mikrogli aktivasyonu ise otizmi olan çocukların ve başka psikolojik rahatsızlıkları olanların beyinlerinde görülen bir durumdur. Mental rahatsızlıkları olan kişilerde sıklıkla karşımıza çıkar. Frontiers in Neuroscience’ın 2015’te yayınladığı rapora göre, kronik yorgunluk sendromu, otizm spektrum bozukluğu, glüten intoleransı, fibromiyalji, mastositoz, çölyak hastalığı, Alzheimer ve başka nörolojik rahatsızlıkları yaşayanların sıklıkla bilinç kararması yaşadıkları belirlenmiştir.

Fibromiyalji Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Öğrenmek İçin Buraya Tıklayınız

İyi haber ise bazı besinler iltihap ilacı olarak çalışır. Yüksek vitamin ve mineraller insanların duygu durumlarını ve mental kapasitelerini olumlu etkiler.

Bilinç Kararmasının Sebepleri Ve 7 Doğal Tedavi
Bilinç Kararması İçin Doğal Tedaviler

Bilinç Kararması İçin Doğal Tedaviler

2013 senesinde Journal of The Clinical Autonomic Research Society, Wood Mental Fatigue Inventory Test isimli bir test kullandı ve 138 denek üzerinde bir deney yapıldı. Bilinç kararmasının en önemli belirtileri unutkanlık, zihin kapalılığı, odaklanma, düşünme ve iletişimde zorluktur. Bu belirtileri tetikleyen şeyler ise yeteri kadar uyumama, bitkinlik, uzun süre ayakta kalma, susuzluk ve baygınlıktır. Bilinç kararması yaşayan kişiler için kendi başlarına uygulayabilecekleri doğal tedaviler bulunmaktadır.

Şeker Alımını Dengeleyin ve Sağlıklı Beslenin

İçerisinde yapay tatlandırıcıların bulunduğu, şekerle dolu, başka yapay ve zararlı maddelerle bezeli yiyecekleri tüketmeyi bırakmak tedavinin ilk adımıdır. Kısa vadede şeker sizi mutlu ve enerjik bir hale getirse de uzun vadede sakinliğinizi ve odaklanmanızı çalar. Bununla birlikte doğal şekeri ve karbonhidratı göz ardı etmek ters etki yaratarak bilinç kararmasını arttırabilir. İşlenmiş şeker iltihabı arttırırken, meyve ve sebzelerdeki karbonhidrat alımı iltihaplanmayı azaltmaktadır.

Serotonin, karbonhidrat ihtiyacınız olduğunda salgılanan bir hormondur ve sakinlik, umut ve özgüven verir. Serotonin seviyesi fazlasıyla düştüğünde (muhtemelen çok düşük karbonhidrat alımını hedefleyen diyetler yaptığınızda) hassaslık, güvensizlik, mutsuzluk ve anksiyete sorunları artmaktadır. Peki serotonin seviyesini en uygun yerde tutmanın formülü nedir? İşlenmemiş doğal karbonhidratları gün içerisinde yeteri kadar tüketmek serotonin seviyesini dengede tutacaktır. Beyin gıdaları olarak da geçen, odaklanma ve hafızaya olan faydaları saymakla bitmeyen tatlı patates, meyve ve tahıllar size yardımcı olacaktır.

İşlenmiş gıdaları bırakmanız için sizi motive edecek bir başka faktör ise diyabet, kilo alımı, depresyon, Alzheimer ve aşırı bunama gibi uzun sürecek hastalıklara yakalanacak olmanızdır.

Sebzeler daha az glikoz içerirken çok daha fazla antioksidan ve vitamin içerirler. Bu sayede beyin hasarı ve stresle savaşmanıza yardımcı olurlar. Örneğin; flavonoid antioksidan gıdalar nöropsikotik ve nörodejeneratif hastalıklar ve anksiyete ile savaşma konusunda umut vadetmektedir.

Güçlü Bir Bağışıklığa Sahip Olmanız İçin Gereken Vitaminleri Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.

Yeteri Kadar Protein ve Sağlıklı Yağ Tükettiğinizden Emin Olun

Hepimiz daha düzgün düşünebilmek için düzenli bir şekilde aminoasit ve esansiyel yağ asitlerini almak zorundayız. Protein yetersizliği vücudumuzun esansiyel amino asitleri üretememesi durumudur. Et, süt ürünleri, balık ve yumurta protein kaynaklarıdır. Beynimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi elde edebilmesi için bunlardan elde edilecek aminoasitler şarttır.

Beynimiz, iltihaplarla savaşmak ve normal miktarda mutluluk hormonu salgılamak için proteinlerle birlikte sağlıklı yağlara da ihtiyaç duyar. Düşük karbonhidrat diyeti gibi düşük yağ diyeti de riskler içerir. Sağlıklı yağ asitlerindeki dengesizlik depresyon, kilo alımı, bilişsel zayıflama, yüksek düzeyde iltihaplanma ve daha birçok rahatsızlığa sebep olur. Günümüzde marketlerden alınan yağlar zararlı olarak görülen omega-6 açısından zengin fakat yararlı yağlardan olan omega-3 yağ asitleri bakımından fakirdir. Omega-3 yağ asitleri ise taze balık, doğal yumurta veya et ve kuruyemişlerde (özellikle ceviz, fındık) bulunur.

Omega-3 Faydaları ve Zararları Nelerdir? Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Kişiden kişiye değişmekle birlikte diyetinizin yüzde 20-30’unu kaliteli ve işlenmemiş, sağlıklı proteinlerden, yüzde 30-40’ı kadarını da sağlıklı yağlardan seçmeniz sizin için en idealidir.

Stres Seviyenizi Kontrol Altında Tutun

Günümüzde stres yaratan çok fazla kaynak bulunmaktadır. E-mailler, mesajlar, gürültüler, aramalar derken strese girmemek mümkün değil. Bilgi bombardımanına tutulduğumuz böylesine bir çağda odaklanmak herkes için çok zor.

Fazla stres kortizol adı verilen hormonun salgılanmasına sebep olur. Kortizolün yan etkileri ise yorgunluk, kilo alımı, hormonal dengesizlikler, cinsel birleşme sorunları, uykuya dalmada güçlük, depresyon, ilerlemiş anksiyete gibi modern çağ sorunlarıdır. Kronik stresin bizi öldürebileceği bir çağda, insanlar stres azaltan türlü yöntemleri denemektedirler. Günlük tutmak, okumak, yazmak, doğada daha fazla zaman geçirmek, meditasyon bunlardan birkaçıdır.

Sevdiğiniz şeyleri yaparak da bunların üstesinden gelebilirsiniz. Sevdiğiniz şeyleri yaptığınızda beyniniz dopamin salgılar. Dopamin mutluluk hormonudur. Sizi sıkan, strese sokan ya da ilginizin olmadığı aktiviteleri yapmak yerine başarılı olduğunuz, sevdiğiniz, sizin için yenilikler içeren aktiviteleri denediğinizde dopamin salgılarsınız. Bu aynı zamanda halinizden memnun olmanızı sağlar. Dopamin seviyesinin azalması sizi bağımlılığa, mental hastalıklara, öğrenme zorluklarına açık hale getirir.

İyi Bir Uyku Çekin

Beyninizin iyi çalışmasını sağlamanın en güvenilir yolu iyi uyumaktır. Hormonlar uyku sırasında dengelenir ve en az yedi saat uyumak bu yüzden çok önemlidir. Yeteri kadar uyumadığınızda kendinizi sohbetlerden kopmuş, mecalsiz kalmış bir şekilde, öğrenme sorunları yaşarken bulabilirsiniz. İyi dinlenir ve yeteri kadar uyursanız iştahınızı ve duygularınızı kontrol etmekte başarılı olursunuz.

Yeteri kadar uyumamak bilinç kararmasını tetikler ve sizi gece boyunca ayakta tutarak ironik bir kısır döngünün içine sokar. Kortizol seviyesinin yükselmesi serotonin seviyesinin düşmesine de neden olur ve bu sebepten her daim mutsuz olursunuz. Bu durum davranışlarınıza da olumsuz olarak yansır. [2*]

Bilinç Kararmasının Sebepleri Ve 7 Doğal Tedavi
Bilinç Kararmasını Engellemek İçin Egzersiz Yapın

Egzersiz Yapın

Egzersiz iltihapları azaltıp stresinizi kontrol etmenize yardımcı olsa da uzun süren ve zorlayan egzersizler hormonal dengesizliklere ve daha fazla yorulmanıza neden olur. Birçok insan için hafif ve orta düzey egzersizler hormonların dengelenmesine, insülin direnci sorununu çözmeye, daha iyi bir uyku uyumanıza, yorgunlukla mücadele etmenize, endorfin salgılayarak gücünüzün ve mutluluğunuzun artmasına yardımcı olur.

Eğer egzersiz sonrası çok fazla yorulup bilinç kararması yaşıyorsanız vücudunuz alarm veriyor demektir. Egzersiz sizi rahatlamış ve mutlu hissettirmelidir. Eğer tersi oluyorsa bu durum egzersiz yaparken kendinizi fazla zorladığınız anlamına gelmektedir. Her gün egzersiz yapmak yerine bir veya daha fazla gün ara vermeyi deneyin. Ayrıca sevdiğiniz egzersizleri yapın, hoşunuza gitmeyen, sizi sıkan ya da sizi zorlayan egzersizleri değil.

Hormonal Dengesizliğiniz Olmadığından Emin Olun

Düşük tiroit, adrenalin yetersizliği ve kronik yorgunluk bilinç kararması durumunu daha kötü hale getirebilir. Bu hormonal dengesizlikler genel olarak iltihap artışına sebep olan diğer durumlar nedeniyle de meydana gelir; kötü beslenme, olası alerji ve hassasiyetler, stres ve yeterince dinlenmeme.

Beyaz karbonhidratları (un, şeker vb.) kesmek, alkol, kafein ve işlenmiş şekerden uzak durmak hormonal dengesizlikleri gidermek adına atmanız gereken ilk adımdır. Paketlenmiş ve işlenmiş gıdalar sizi sadece yorgunluğa ve daha fazla mutsuzluğa iter. Alkol merkezi sinir sistemini etkiler, kafein ise böbrek üstü bezlerinizin doğru çalışmasını engeller. Bunlar yerine beslenme rutininize sağlıklı yağları, proteinleri, farklı sayıda ve çeşitte taze sebzeyi ekleyin. Bunlar sizi dinlendirecek ve daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.

Gıda Alerjileriniz ve Hassasiyetinizin Olabileceğini Düşünün

İnsanlar gıda hassasiyeti yaşadıklarında ve hassasiyetleri olan yiyecekleri yemeye devam ettiklerinde bağırsak hastalıklarına yakalanırlar. Düşünülenin aksine laktoz intoleransı gibi gıda hassasiyetleri sadece sindirim sisteminde sorunlara yol açmaz.

Gıda hassasiyetlerinize göre beslenmemek bağırsaklarınızın yapısını bozar. Bağırsaklarınız ise sadece sindirimden sorumlu değildir. Vücudunuzun geri kalanının sağlıklı olması bağırsak sağlığınıza bağlıdır. Alerjileriniz iltihaplanmayı tetikler, bu da aldığınız besinlerin sindirim sürecini etkiler. Bu sebeple gıda hassasiyetinizi belirlemek adına eliminasyon diyeti yapın. Belli gıdaları bir süreliğine diyetinizden çıkarın ve sonuçları gözlemleyin. Örneğin glüten ya da doğal olmayan süt ürünlerini beslenme rutininizden çıkarabilirsiniz.

Eliminasyon Diyeti! 🍏 En Etkili Örnek Diyet Listesini İncelemek İçin Youtube Videomuza Göz Atabilirsiniz.

Gıda Takviyelerini Deneyin

Konu sağlıklı yaşam olduğunda belli gıda takviyelerini almak bilinç kararması yaşamanızı engeller ve her şeyin normal seyretmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, sağlıklı bir diyetin, düzenli egzersizin, düzenli uyku ve dinlenmenin, yeteri kadar sosyalleşmenin ve eğlenmenin yerine geçebilecek bir gıda takviyesi bulunmadığını da hatırlatmak gerekir. Bu sebeple eğer beyninizde temel hormonlar yoksa gıda takviyelerinin ya da kitapların bir yararı yoktur. Önce sizin için daha sağlıklı olan ve içinize sinen bir yaşam biçimi belirleyip buna uymaya çalışın. Daha sonra gıda takviyelerini deneyebilirsiniz. Alabileceğiniz gıda takviyeleri ise şöyledir:

  • Hint fesleğeni, maça tozu, hint ginsengi gibi adaptojenler – Adaptojenler kortizol hormonunun düşmesini sağlar, vücudunuza stres ve yorgunlukla savaşmak için güç verir.
  • Omega 3 – İltihapları önleme ve tedavi etmede yardımcı olur, beyin sağlığınızı korur.
  • B vitaminleri – B vitamini eksikliği duygu durumunuzu etkiler ve miskin hissetmenize sebep olur. B vitaminleri ise gıdalardan aldığınız yararları maddeleri vücudunuzun kullanabileceği enerjiye dönüştürür. Bu sebeple yeteri kadar B vitamini almak önemlidir.
Çeşitli ilaçların da bilinç kararması yarattığını unutmayın. Antidepresanlar, uyku hapları, uyarıcılar, antisaykotik ilaçlar ve tansiyon hapları bilinç kararması yapabilir. Birçok ilacın beyin iltihabına ve hormonal düzensizliklere sebep olduğuyla ilgili bir spekülasyon var. Eğer uzun süredir bir ilaç alıyor ve bilinç kararması belirtileri fark ediyorsanız doktorunuza başvurun.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Vertigo Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık

Vertigo Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
24 Temmuz 2021 - Updated on 31 Temmuz 2021
0

Vertigo Nedir? Gün içinde birçok sebepten baş dönmesi yaşıyor olabiliriz....

Read more
Ashwagandha'Nın Beyin, Tiroid Ve Kaslar İçin 10 Faydası

Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Tozu Boy Uzatır Mı?

30 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Derin Doku Masajının Bilinmeyen 8 Faydası

21 Temmuz 2021
Böbrek Kisti Nedir? Belirtileri Ve Tedavileri Nelerdir?

Böbrek Kisti Nedir? Belirtileri ve Tedavileri Nelerdir?

10 Aralık 2021 - Updated on 13 Mart 2022
Ayak Yanması Neden Olur? Neden Ayak Altı Yanar?

Ayak Yanması Neden Olur? Neden Ayak Altı Yanar?

14 Temmuz 2021
Doğal Saç Maskesi

Doğal Saç Maskesi

28 Kasım 2020 - Updated on 19 Nisan 2021
Burçlara Göre Sağlık Önerileri Nelerdir?

Burçlara Göre Sağlık Önerileri Nelerdir?

30 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Demans Ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

Demans ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

30 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
Sporcu Ayağı (Atlet Ayağı) Nedir? Sporcu Ayağının Yaygın Belirtileri Nelerdir? Evde Uygulanacak Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

Sporcu Ayağı (Atlet Ayağı) Nedir? Sporcu Ayağının Yaygın Belirtileri Nelerdir? Evde Uygulanacak Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

17 Ekim 2021 - Updated on 27 Ekim 2021
Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir? Topuk Dikeni Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Topuk Dikeni Nedir? Topuk Dikeni Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Topuk Dikenine Ne İyi Gelir?

4 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

1 Ağustos 2021
Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

Baş Ağrısı Zonklama Nasıl Geçer?

7 Temmuz 2020 - Updated on 11 Kasım 2021
Omega-3 Faydaları Nelerdir?

Omega-3 Faydaları Nelerdir?

19 Mayıs 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin Faydaları Nelerdir?

8 Temmuz 2020 - Updated on 29 Eylül 2021
Palmitik Asit’in (Palm Yağı) Sağlığa Faydaları Ve Kullanım Alanları

Palmitik Asit’in (Palm Yağı) Sağlığa Faydaları ve Kullanım Alanları

11 Kasım 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
En İyi 15 Nane Yağı Kullanımı Ve Faydaları

Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

17 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Fitoterapinin Faydaları

Fitoterapi Bilimsel mi? Faydaları ve Riskleri Nelerdir? Nasıl Uygulanır?

28 Aralık 2021 - Updated on 21 Şubat 2022
Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

23 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Hastalıklarla Savaşan Ve Kilo Kaybını Kolaylaştıran En Etkili Bitkisel Kaynaklı Proteinli Gıdalar

Hastalıklarla Savaşan ve Kilo Kaybını Kolaylaştıran En Etkili Bitkisel Kaynaklı Proteinli Gıdalar

24 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Akupunktur Nedir? Akupunktur Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akupunktur Nedir? Akupunktur Tedavisi Nasıl Yapılır?

8 Ekim 2021
Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır? Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir?

Kiraz Sapı Çayı Nasıl yapılır? Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir?

8 Ağustos 2021
Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

Kırılgan Tırnakların Sebebi Nedir?

19 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Hipotiroid Nedir

Hipotiroid Nedir?

19 Şubat 2021 - Updated on 3 Ağustos 2021
Beyaz Kültür Mantarı

Kanser Savaşçısı Mantarlar

17 Kasım 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili Mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

31 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Kahve Lavmanı Nedir? Lavman Nasıl Yapılır?

Kahve Lavmanı Nedir? Nasıl Yapılır?

21 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Spirulina Yosun Tozu Nedir? Spirulina Ne İşe Yarar?

Spirulina Yosun Tozu Nedir? Spirulina Ne İşe Yarar?

16 Eylül 2021
Kalsiyum'Un Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum’un Faydaları Nelerdir?

9 Temmuz 2021
Bor Mineralinin Faydaları

Bor Mineralinin Faydaları

25 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Bitter Çikolatanın Faydaları

Bitter Çikolatanın 9 Faydası🍫

2 Temmuz 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.