İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > İnsanın Sarılmaya Ne kadar İhtiyacı Vardır?

İnsanın Sarılmaya Ne kadar İhtiyacı Vardır?

Yazan Tansu Sungar
22 Ağustos 2021
İnsanın Sarılmaya Ne Kadar İhtiyacı Vardır?

İnsanın Sarılmaya Ne kadar İhtiyacı Vardır?

Sarılmak her insanın sevinçten şefkate, üzüntüden umutsuzluğa kadar tüm duygularını ifade ettiği bir yoldur. Evrensel bir bağdır. Çoğu insan, ırk, din, cinsiyet ve yaş fark etmeksizin sarılmanın insanlığın kalbinde olduğuna inanır. Sosyal, duygusal ve zihinsel olarak çalkantılı dönemlerinde her insan, sarılmanın verdiği duygusal bağı ve rahatlığı aramaktadır.

Sağlık Tüyoları İçin Tıklayınız

Sarılmak, stres hormonlarını, kan basıncını ve kalp atış hızını azaltırken, mutluluk ve zevkle ilişkili oksitosin ve serotonin gibi nörotransmitterleri artırır. Sarılmanın genel işlevi sosyal bağı artırmak ve stresi azaltarak rahatlamayı sağlamaktır. Bu yüzden sarılma ve tensel temas, bebek, çocuk ve yetişkinler için kritik öneme sahiptir. Sarılmanın sağlık için gerekli olduğu durumlarda işin uzmanları devreye girebilir. Yeni doğan yoğun bakım ünitelerindeki prematüre bebekler için dokunma terapisi uygulayan uzmanlar vardır. Bazı sarılma uzmanları da bakım evi, huzur evi vb. yerlerde insan dokunuşuna ihtiyaç duyan herkes için fayda sağlamaktadırlar.


Duyduğunuzda Yanınızdan Ayırmayacağınız Nane Yağının 15 Faydasını Youtube Videomuzu İzleyerek Öğrenebilirsiniz.


İçindekiler

  • Pandemi Sırasında Sarılma
  • Bir İnsanın Günde Kaç Sarılmaya İhtiyacı vardır?
  • Sarılmanın Faydaları Nelerdir?
    • Çocukların Sağlıklı Gelişimini Destekler.
    • Oksitosin Seviyelerini Artırır
    • Bağışıklık Sistemini Destekler
    • Sakinleştirici Nörotransmitterleri Artırır
    • Benlik Saygısını Artırır

Pandemi Sırasında Sarılma

İnsanların sarılmaya ihtiyacı vardır ancak pandemi sırasında sosyal mesafeyi korumak da önemlidir. Bu yüzden daha güvenli bir şekilde sarılmak önemlidir. Sarılan kişilerin ikisi de maske takmalı ve yüzlerinizi zıt yöne çevirmelidir. Çocuklar için bir yetişkine belden sarılmak daha güvenlidir. Ayrıca sarılmalar kısa tutulmalı tensel temastan kaçınılmalıdır. Sarıldıktan sonra eller yıkanmalıdır. Böylece pandemi sürecinde kendinizi ve sevdiklerinizi güvende tutabilirsiniz.

Bir İnsanın Günde Kaç Sarılmaya İhtiyacı vardır?

İnsanın günlük ne kadar sarılma ihtiyacı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmasa da Virginia Satir adında bir psikoterapist bu konuda şunları söylemiştir: “Hayatta kalmak için günde dört kez, terapi için günde sekiz kez ve zihinsel sağlığı geliştirmek için de günde 12 kez sarılmaya ihtiyacımız var.” {1*}

Ayrıca sarılmanın kaç kez tekrarlandığıyla birlikte ne kadar sürdüğü de önemlidir. Bazı araştırmacılar 20 saniye veya daha uzun süren sarılmaların beden ve zihin için daha tedavi edici olduğunu öne sürmektedir. Bunun bilimsel nedeni uzun süreli bir sarılma sırasında salınan oksitosin hormonundan ileri gelir. ”Aşk hormonu” da denen bu hormon endişe ve korkuları yatıştırarak rahatlamayı sağlar.

Oksitosin (Aşk Hormonu) Nedir? Nasıl Artırılır? Öğrenmek İçin Hemen Tıkla

Sarılmanın Faydaları Nelerdir?

Sarılmanın faydalarını anlayabilmek için önce ilgili duyusal yola bakmak gerekir. Deride birkaç duyu alıcısı vardır ve bunlar derideki dokunma ve bozulma gibi durumlara tepki verir. Sarılma ile derideki duyu alıcıları aktive olur. Ayrıca cilt ile sinir sistemi arasında bağ kuran ve dokunmaya yanıt veren duyu sinirleri de vardır. Özellikle C-dokunsal nöronlar, sarılma ve dokunmanın etkilerinde önemli rol oynamaktadır. Araştırmalar, C-dokunsal nöronların tüylü deride bulunduğunu ve hafif dokunmaya bile en iyi şekilde yanıt verdiğini göstermektedir. {2*}

Bu duyu sinirleri dokunma hipotezinde de önemli bir rol oynar. Bu hipoteze göre, duyu sinirleri fiziksel temasın duyusal etkilerini belirlemek için gelişmiştir. Duyu alıcısı ile alınan mekanik uyarı duyu sinirleriyle periferik sinir sistemi boyunca omuriliğe ve oradan beyne iletilir. Daha sonra beyinden elektriksel ve kimyasal sinyaller halinde gerekli yerlere iletilir. Bu duyusal yollarla, beyinde sosyal bağ, zevk ve ağrı bölgeleri harekete geçirilir. Sarılmanın faydaları şöyledir:

Beyin Detoksu-Beyin Temizlenmesi Nedir? Nasıl Yapılır? Buraya Tıklayınız
İnsanın Sarılmaya Ne Kadar İhtiyacı Vardır?
Sarılmak Çocukların Sağlıklı Gelişimini Destekler.

Çocukların Sağlıklı Gelişimini Destekler.

Dokunma duyusunun anne karnında gelişen ilk duyu olduğu düşünülmektedir. Doğumdan hemen sonra ve bebeklik döneminde anne ile bebek arasındaki tensel temas bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Bebekte, bağlanma ve güven duygusunun gelişmesini sağlar, olumlu duyguları geliştirir. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, şefkatli anneleri olan bebekler ilerde daha mutlu, dayanıklı, stres ve edişe duygularına karşı daha dirençli yetişkinler olmaktadır. {3*}

Elektroansefalografi(EEG) ile beyin aktivitesinin incelendiği araştırmalara göre, ebeveynleri tarafından sevilen bebeklerde sarılmanın beyin tepkilerini arttırdığı gözlenmiştir. {4*} Bunun beynin bağlantı kurma biçiminde kalıcı etkilere neden olabileceği düşünülmektedir. Bu yeni oluşan beyin bağlantıları, çocukların stresi ve duyguları kendi başına yönetebilmelerini sağlar. Öte yandan, daha az şefkat ve tensel temas gören çocuklarda bilişsel, duygusal ve fiziksel sorunların yanı sıra kortizol düzeylerinde artış olduğu gözlenmiştir. {5*} Kortizol, genellikle stresle ilişkilendirilen hormondur.

Çocuklarda Uykuya Dalma Güçlüğü (İnsomnia) Neden Olur? Tıkla Ve Öğren

Oksitosin Seviyelerini Artırır

Oksitosin, beyninde hipotalamustan salınan bir hormondur. Çalışmalar, oksitosinin, sosyal etkileşim, korku, saldırganlık, sakinlik ve stres ile ilgili bölgeler de dâhil olmak üzere vücutta geniş çapta işlevinin olduğunu göstermektedir. {6*} Oksitosin, otonom sinir sisteminde birçok metabolik sürecin düzenlenmesinden sorumludur. Ayrıca oksitosin beyinde limbiks sistem üzerinden davranışı, ruh halini ve fizyolojiyi etkileyerek sosyal bağların artmasına stresin azalmasına yardımcı olur.

Bağışıklık Sistemini Destekler

Sarılınca artan oksitosin seviyeleri bağışıklık sistemini desteklemektedir. Sık sık sarılan kişilerin stresten kaynaklanan hastalıklara yakalanma olasılığı daha düşüktür. Oksitosin, stres hormonu olan kortizolü azaltmak için hipofiz bezine etki eder. Ayrıca fiziksel temas yoluyla sağlanan sosyal destek,  bireyin stresli durumlarla daha iyi başa çıkmasını sağlar.

2015 yılında Carnegie Mellon’da yapılan bir araştırmada, sağlıklı insanlar soğuk algınlığı virüsüne maruz bırakılmıştır. Sosyal desteği fazla olan bireylerin, hastalanma risklerinin azaldığı görülmüştür. Ayrıca hastalananlar da sosyal desteği olmayan bireylere göre daha hafif belirtiler göstermiştir. {7*}

Bağışıklık Güçlendiren Vitaminler, Mineraller, Besinler, Çaylar, Çorbalar Ve Takviyeler İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Sakinleştirici Nörotransmitterleri Artırır

Sarılmayla birlikte aktive olan duyusal nöronlar beyinde çeşitli nörotransmitterlerin artmasını sağlar. Araştırmalar, bir nörotransmitter olan dopaminin,  sarılmayla limbik sistemden salınarak zevk ve tatmin olma duygularını artırdığını göstermektedir. {8*} Çalışmalar ayrıca, bir başka nörotransmitter olan serotoninin insanları mutlu ederek daha iyi bir ruh haline sahip olmalarını sağlar. {9*} Sarılmayla oluşan yatıştırıcı ve sakinleştirici duygular nörotransmitterlerle birlikte artan oksitosin sayesindedir.

Benlik Saygısını Artırır

Araştırmalar, sarılmanın sosyal bağları geliştirerek, insanın kendi öz saygısının oluşmasında etkili olduğunu göstermektedir. {10*} Daha bebeklikte kurulmaya başlanan öz değerle ilişkili beyin bağlantıları sinir sisteminde kalıcı etkilere sahiptir.

[accordions title=”Kaynaklar”] [accordion title=”Kaynaklar” load=”hide”]https://www.brainyquote.com/quotes/virginia_satir_175185
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28162847/
https://jech.bmj.com/content/65/7/621
https://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(17)30204-X
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S016363839790045X
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23040812/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301051110002516

The Benefits of Hugging


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19228979/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4323947/[/accordion] [/accordions]

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Papatyanın Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
Sağlık

Papatyanın Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
25 Ağustos 2021
0

Papatya, Asteracea bitki familyasında yer alan ve Anthemis ya da...

Read more
B5 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? B5 Vitaminin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

B5 Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? B5 Vitaminin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

23 Ekim 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Derin Doku Masajının Bilinmeyen 8 Faydası

21 Temmuz 2021
Sağlık Tavsiyeleri

Sağlık Tavsiyeleri

22 Nisan 2021 - Updated on 24 Nisan 2021
Akyuvar Beyaz Kan Hücresi (Wbc)

Akyuvar Beyaz Kan Hücresi (WBC)

10 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Ekoterapi: Doğanın İyileştirici Gücü

Ekoterapi: Doğanın İyileştirici Gücü

25 Ağustos 2021 - Updated on 29 Ağustos 2021
Addison Hastalığı: Kronik Adrenal Yetmezliğini Yönetmenin 6 Yolu

Addison Hastalığı: Kronik Adrenal Yetmezliğini Yönetmenin 6 Yolu

9 Ağustos 2021 - Updated on 10 Ağustos 2021
Demir İçeren Gıdalar

Demir İçeren 22 Besin

23 Nisan 2021 - Updated on 24 Eylül 2021
Kilo Vermek İçin Spor Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı? Spor Öncesi Ve Sonrası Beslenme

Kilo Vermek İçin Spor Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı? Spor Öncesi ve Sonrası Beslenme

25 Ağustos 2021
Glisemik İndeks: Yüksek Ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

Glisemik İndeks: Yüksek ve Düşük Glisemik Gıdaların Belirlenmesi

24 Temmuz 2021 - Updated on 30 Temmuz 2021
Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir?

3 Eylül 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
Sağlıklı Ev Yemekleri İçin 10 Öneri

Sağlıklı Ev Yemekleri İçin 10 Öneri

24 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
Tibet Meditasyon Kasesi Ve Ses Banyosu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tibet Meditasyon Kasesi ve Ses Banyosu Nedir? Faydaları Nelerdir?

8 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

18 Eylül 2021 - Updated on 18 Mayıs 2022
Kusma Faydalı Mı?

Kusma Faydalı mı?

11 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Lüsid Rüya Nedir? Nasıl Ve Ne Zaman Görülür?

Lüsid Rüya Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Görülür?

31 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
İncir Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

İncir Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

23 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Latissimus Dorsi

Latissimus Dorsi Kasları Nerdedir?

10 Ağustos 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Mevsimsel Alerji Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavi Yöntemleri

Mevsimsel Alerji Belirtileri Nelerdir? Doğal Tedavi Yöntemleri

24 Ağustos 2021
Sinameki Otu Faydaları

Sinameki Otu Faydaları

20 Nisan 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Yeşil Kil Nedir? Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Yeşil Kil Nedir? Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

17 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
Sibo (İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Üremesi)

Sibo İnce Bağırsakta Aşırı Bakteri Çoğalması

13 Mayıs 2021 - Updated on 22 Ocak 2022
Hipertiroid Diyet Tedavisi

Hipertiroid Diyeti Tedavisi

24 Şubat 2021 - Updated on 12 Nisan 2021
Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) Ve Tedavisi

Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) ve Tedavisi

7 Temmuz 2020 - Updated on 20 Kasım 2021
Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaçlar

Evde Yapabileceğiniz Doğal İlaçlar

20 Eylül 2021 - Updated on 14 Mart 2022
Uykudan Önce Su İçmek Neden Önemlidir? Yatmadan Önce Su İçmek Kalp Krizini Önler Mi?

Uykudan Önce Su İçmek Neden Önemlidir? Yatmadan Önce Su İçmek Kalp Krizini Önler Mi?

1 Eylül 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
Hiperkalemi Nedir? 🧪 Hiperkalemi Tedavisinde Ne Kullanılır?

Hiperkalemi Nedir? 🧪 Hiperkalemi Tedavisinde Ne Kullanılır?

12 Ekim 2021
İç Baygınlığı Neden Olur? Ani Halsizlik Nasıl Geçer?

İç Baygınlığı Neden Olur? Ani Halsizlik Nasıl Geçer?

13 Ağustos 2021 - Updated on 14 Ağustos 2021
Nane Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Nane Yaprağının Faydaları Nelerdir?

31 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Işık Terapisi Nedir? Yeşil Işık Terapisinin Faydaları Nelerdir?

17 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.