İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Derin Doku Masajının Bilinmeyen 8 Faydası

Derin Doku Masajının Bilinmeyen 8 Faydası

Yazan Diyetisyen Halise Tanoğlu
21 Temmuz 2021
Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Derin doku masajı, spor yaralanmaları ve zorlanmalar gibi kas-iskelet sisteminde oluşan sorunların tedavisinde kullanılan bir masaj tekniğidir.

Masajlar hem fiziksel hem de psikolojik stresi azaltmak için dünya üzerinde binlerce yıldır kullanılmaktadır. Günümüzde yapılan araştırmalar, anksiyete, artrit ve kronik bel ağrısı gibi insanlarda yaygın görülen sağlık sorunlarının tedavisinde masaj terapisinin etkili bir yol olduğunu göstermektedir.

Sağlık Tüyoları İçin Tıklayınız

Derin doku masajı, ağrı ve rahatsızlık hissini azaltmaya ve vücudun kendini iyileştirme yeteneğini geliştirmeye dayanır. Bu tür derin masajlar rahatlatıcı etkisinin yanında aynı zamanda sıklıkla gergin hissetmeye neden olan kasların uzayıp gevşemesine de yardımcı olmaktadır. [1*]

Vücutta stres, yanlış hareket yapmak gibi nedenlerle kaslarda sertlik ve kasılmalar görülebilmektedir. Bu bölgelerde yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürecek ağrılar gelişebilir. Derin doku masajı, bunun için en etkili masaj yöntemidir.

İçindekiler

  • Derin Doku Masajı Nedir?
  • Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır?
  • Derin Doku Masajı Faydaları
    • Kronik Sırt Ağrısını Tedavi Eder
    • Yüksek Tansiyonu Düşürmeye Yardımcı Olur
    • Stresi, Kaygıyı ve Kas Gerginliğini Azaltır
    • Yara Dokusunu İyileştirir
    • Atletik  Performansı ve İyileşmeyi Olumlu Etkiler
    • Doğum Sancısına ve Doğuma Yardımcı Olabilir
    • Artrit Belirtilerini Azaltır 
    • Boyun ve Omuz Ağrısını Azaltmaya Yardımcı Olabilir
  • Ne Sıklıkla Derin Doku Masajı Yapılır?
  • Derin Doku Masajının Yan Etkileri

Derin Doku Masajı Nedir?

Derin doku masajı, eklemleri oluşturan fasya (kasları, kemikleri ve eklemleri çevreleyen koruyucu tabaka) ve diğer destekleyici dokular dahil olmak üzere vücuttaki kas dokusunun derin katmanlarını serbest bırakmak için fazla basınç ve hareket uygulanmasına dayanan bir masaj türüdür. Bu masajın amacı, bu katmanlara ulaşarak rahatlamak, esnemek ve kaslardaki zararlı tutulmaları serbest bırakmaktır. [2*]

Çoğu derin doku masajı, bel veya boyun gibi büyük kas gruplarına, ayrıca gerilme veya yaralanmalara karşı hassas olan eklemler ve tendonlara odaklanmaktadır. Stres anında gerilme eğiliminde olan omuzlar, boyun ve kalçalar gibi vücudun belirli bölgeleri, genellikle bu tür derin masajlardan en fazla fayda sağlanabilecek bölgelerdir.


Sık Yemek Yemenin Zararları Nelerdir? Polifaji Nedir? Detaylı Bilgi Almak İçin Youtube Videomuzu İzleyebilirsiniz.


Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır?

Derin doku masajına başlamadan önce masaj terapistinize tedavi uygulanmasını istediğiniz vücut bölgelerinizi bildirmeniz gereklidir. Derin doku masajı tüm vücudunuza veya sadece bir bölgeye uygulanabilmektedir.

Tedavi alan kişi uygun bir pozisyonda yüz üstü veya sırt üstü uzanır. Masaj terapisti başlangıçta daha hafif dokunuşlarla kasların ısınmasını sağlar. Bu işlemden sonra kaslarınızın ve bağ dokularınızın iç katmanlarını hedeflemek için sert ve derin vuruşlar uygulayarak sürekli basınç uygulanmaktadır.

Derin doku masajları kaslarla birlikte hareket etmekten ziyade kaslara karşı hareket eder. Bu durum acı verici olabilmektedir ancak derin masajlarda uygulanan basınç faydalı olması açısından gereklidir.

Derin doku masajları aynı zamanda diğer birçok masajdan daha uzun sürmektedir.(yaklaşık 1,5 saat) Bu süre kasların ısınması ve ardından rahatlaması için yeterlidir.

Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?
Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır?

Derin Doku Masajı Faydaları

Derin doku masajının ağrıları azaltmak, artrit semptomlarını hafifletmek, kas gerginliğini azaltmak, kaygı bozukluğunu tedavi etmek, yara iyileşmesini hızlandırmak ve kan basıncının düşmesine yardımcı olmak gibi pek çok faydası vardır.

Kronik Sırt Ağrısını Tedavi Eder

Terapötik masajla, derin doku masajının kronik sırt ağrısının tedavisindeki etkinliğini karşılaştıran bir çalışmada, 10 gün boyunca uygulanan derin doku masajı tedavisinin, ağrıların azalmasında terapötik masaja kıyasla daha büyük ölçüde iyileşme sağladığı bulunmuştur. [3*]

2014 yılında yayınlanan bir çalışmada, tek başına derin doku masajı tedavisinin, masaj ve birlikte kullanılan ağrı kesicilere kıyasla kronik semptomları olan kişilerde ağrıyı azaltmada daha etkili sonuçlar verdiği tespit edilmiştir. [4*]

Yüksek Tansiyonu Düşürmeye Yardımcı Olur

Yapılan bir çalışmada, derin doku masajının ağrı ve yüksek tansiyon semptomları olan yetişkinlerde sistolik, diyastolik ve ortalama arteriyel kan basıncı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. [5*]

Yüksek Tansiyon (Hipertansiyon) ve Tedavisi İle İlgili Ayrıntılı Bilgi Almak İçin Buraya Tıklayınız

Çalışmaya katılan orta veya şiddetli kas gerginliği bulunan 263 gönüllü bireye 45-60 dakikadan oluşan bir masaj tedavisi uygulanmıştır. Masaj tedavisi, hastalarda olumlu sonuç vermiş ve hastaların kan basınçlarında düşüş gözlenmiştir.

Stresi, Kaygıyı ve Kas Gerginliğini Azaltır

Masaj terapisi asıl olarak kan akışını hızlandırmaya ve kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olurken, aynı zamanda serotonin ve oksitosin gibi mutluluk hormonlarının salınımını artırdığı için stresi de azaltmaktadır.

Derin doku masajı bu stres giderici etkisini, kan damarlarının genişlemesini sağlayarak, otonom sinir sistemi düzenlenmesinden ve kortizol salgılanmasından sorumlu olan limbik sistemin aktivitesini düşürerek sağlar.

Yapılan araştırmalar derin doku masajının kortizol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini, yatıştırıcı etkileri olan ve vücudun rahatlamasını sağlayan oksitosin hormonunun üretimini artırdığını bulmuştur. [6*]

Yara Dokusunu İyileştirir

Derin doku masajları çoğunlukla yaralanmalardan sonra yapılmaktadır. Çünkü yapılan araştırmalar, iyileşmeyi daha zor hale getirebilen ve sertliğe yol açabilen yara dokusunu iyileştirmeye, masaj terapisinin yardımcı olduğunu öne sürmektedir.

Masajın, kan akışını uyararak ve hücrelere daha fazla oksijen sağlayarak kasları gevşettiğini ayrıca sinir sisteminin verdiği stres tepkisini azaltarak iltihabı ve kas kramplarını azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Atletik  Performansı ve İyileşmeyi Olumlu Etkiler

Spor Tıbbı ve Fiziksel Uygunluk Dergisi’nde yayınlanan araştırmaya göre gelişmiş atletik performans ve iyileşme açısından derin doku masajların olumlu olduğu bulunmuştur. [7*]

Araştırmalar, derin doku masajlarının, kas ağrısını, kas yorgunluğunu, yaralanmaları önlemeyi ve yaranın iyileşmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Ayrıca masaj terapisi alan sporcular için masajın psikolojik faydaları olduğu da belirtilmektedir. Ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte, masajın hem doku iyileşmesine olan katkısı hem de psikolojik etkileri sporcular için umut verici görünmektedir.

Doğum Sancısına ve Doğuma Yardımcı Olabilir

Hamilelik dönemindeki birçok kadın, doğum sancısını kontrol etmeye yardımcı olmak için alternatif/tamamlayıcı tıbba yönelmektedir.

Bazı araştırmalar, doğum öncesi ve doğum sırasında masaj terapisi uygulanan kadınların depresyon, kaygı, bacak ve sırt ağrısında azalmalar yaşadığını göstermiştir.

Bir çalışmanın sonuçlarına göre hamilelik döneminde masaj yaptıran kadınların ağrılarının önemli ölçüde azaldığı, ayrıca doğumlarının ortalama üç saat daha kısa sürdüğü ve ilaca daha az ihtiyaç duydukları görülmüştür.

Artrit Belirtilerini Azaltır 

Artrit Vakfına göre kronik eklem ağrısı, eklemlerde hareketsizlik, anksiyete ve uyku sorunları dahil olmak üzere birçok artrit tipinin ortak semptomlarını azaltmak için masaj terapisi sıklıkla kullanılmaktadır. [8*]

Otoimmün Hastalıklar Nelerdir? Daha Fazla Bilgi İçin Hemen Tıklayınız

Yapılan araştırmalar daha fazla basınçla yapılan sert masajların, daha hafif basınçla yapılan masajlara göre artrit ağrısında, daha fazla azalmaya neden olabileceğini göstermektedir.

Daha hafif basınçla yapılan masajlar, genellikle kalp atış hızını arttığı için uyandırıcı özelliktedir, rahatlatıcı etkisi yoktur. [9*]

Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?
Boyun Ve Omuz Ağrısını Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Boyun ve Omuz Ağrısını Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Çalışmalar, yetişkinlerin yaşadığı en yaygın sağlık sorunlarından birinin özellikle omuzları ve dizleri etkileyen kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları olduğunu bulmuştur. Bu sağlık sorunu, dünya nüfusunun %20-50’sini etkilemektedir. [10*]

2017 yılında yapılan bir araştırma, masaj terapisinin omuz hareketlerini iyileştirmede ve üst vücutta ağrıya ve hareket açıklığının azalmasına neden olan kas sertliğini azaltmada etkili olduğunu göstermektedir. [11*]

Ne Sıklıkla Derin Doku Masajı Yapılır?

Birçok sağlık uzmanı yaklaşık ayda bir defa derin doku masajı yapılmasını önermektedir. Ancak akut bir yaralanmanız, kronik ağrınız veya farklı hastalıklarınız var ise masaj yapılma sıklığı sizin kişisel durumunuza göre değişiklik gösterecektir.

Yaralanan bireylerin ve sporcuların, derin doku masajını iki haftada bir veya haftada bir olacak şekilde daha sık yaptırmaları gerekebilmektedir.

Derin Doku Masajının Yan Etkileri

Derin doku masajının risklerini en aza indirmek için alanında uzman bir terapist bulmak oldukça önemlidir.

Derin doku masajı herkes için uygun değildir. Ameliyat sonrası dönemde iseniz, mevcut bir yaralanmanız veya sinir hasarınız varsa, hamilelik dönemindeyseniz, alçı veya korse kullanıyorsanız, derin doku masajı yaptırmadan önce doktorunuza danışmanız faydalı olacaktır.

Derin doku masajında yan etki görülmesi nadirdir. Ancak masaj yanlış bir şekilde uygulandığında, derin doku masajı yan etkileri ortaya çıkabilmektedir. Bu durum hastalarda morarma, ağrı, iltihaplanma gibi yan etkilere neden olabilmektedir.
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

B12 Vitamini Nedir
Sağlık

B12 Vitamini Nedir?

Yazan Diyetisyen Halise Tanoğlu
29 Mayıs 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
0

B12 vitamini et ürünlerinde doğal olarak bulunan, diğer tüm B...

Read more
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 8 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 8. Bölüm

12 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Geçirgen Bağırsak Neden Olur? Tetikleyen Gıda Katkı Maddeleri

Geçirgen Bağırsak Neden Olur? Tetikleyen Gıda Katkı Maddeleri

5 Mart 2022
Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

Bağışıklık Sistemi Nasıl Düzelir? Bağışıklık Sisteminin Aşırı Tepki Vermesi Nedir?

10 Eylül 2021 - Updated on 15 Kasım 2021
Meyvelerin Kralı Olarak Bilinen Durian Meyvesinin Sağlık İçin 4 Faydası

Meyvelerin Kralı Olarak Bilinen Durian Meyvesinin Sağlık İçin 4 Faydası

1 Ocak 2022 - Updated on 10 Şubat 2022
Antidepresan İlaçların Yaygın Yan Etkileri Ve Depresyon Için 7 Doğal Çözüm

Antidepresan İlaçların Yan Etkileri ve Depresyon için 7 Doğal Çözüm

7 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

1 Ağustos 2021
Mikroplastiklerin İnsan Sağlığına Zararları

Mikroplastiklerin İnsan Sağlığına Zararları

19 Kasım 2021
Anti Kanser Diyeti

6 Adımda Anti-Kanser Diyeti, Kansere İyi Gelen Besinler

19 Ağustos 2021 - Updated on 19 Eylül 2021
Bebek Mamalarında Bulunan Ağır Metal Oranı Nedir? Kaçınılması Gereken Bebek Mamaları Hangileridir?

Bebek Mamalarında Bulunan Ağır Metal Oranı Nedir? Kaçınılması Gereken Bebek Mamaları Hangileridir?

3 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
İshalin Nedenleri, Belirtileri Ve Doğal Tedavi Yolları

İshalin Nedenleri Nelerdir? Belirtileri ve Doğal Tedavi Yolları Nelerdir?

27 Ağustos 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Kulak İçi Kulaklıklar

Kulak İçi Kulaklıklar Zararlı mı?

29 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

4 Eylül 2021 - Updated on 26 Kasım 2021
Çay İçerken Dikkat! Çayın İçerisinde Plastik Maddeler Tespit Edildi

Çayın İçerisinde Bulunan Plastik Maddeler ve Zararları

2 Ağustos 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
Yulaf Ezmesi İle Pürüzsüz Bir Cilde Ulaşmak Mümkün Mü?

Yulaf Ezmesi İle Pürüzsüz Bir Cilde Ulaşmak Mümkün Mü?

25 Temmuz 2021
Mutluluğu Arttırmak İçin Beyin Kontrolü: Beyin Kimyasalları

Mutluluğu Arttırmak İçin Beyin Kontrolü Nasıl Yapılır? Beyin Kimyasalları Nelerdir?

2 Eylül 2021 - Updated on 20 Ocak 2022
Hint Yağı Nedir? Hint Yağı Ne İşe Yarar?

Hint Yağı Nedir? Hint Yağı Ne İşe Yarar?

15 Eylül 2021
Onkoloji Nedir? Onkoloji Hastalıkları Ve Tedavisi

Onkoloji Hastalıkları ve Tedavisi

12 Nisan 2021 - Updated on 23 Nisan 2021
Menopoz Tedavisi

Menopoz Tedavisine Alternatif Yöntemler

31 Ocak 2021 - Updated on 18 Haziran 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 9 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 9. Bölüm

13 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Az Çiğnemek

Az Çiğnemek Zararları mı?

8 Temmuz 2020 - Updated on 23 Nisan 2021
Ödem, Şişkinlik Ve Daha Fazlasını Gidermeye Yardımcı 19 Doğal Diüretik

Doğal Diüretiklerin Ödem, Şişkinlik ve Daha Fazlası İçin 19 Faydası

30 Temmuz 2021 - Updated on 8 Ağustos 2021
Kalsiyum'Un Faydaları Nelerdir?

Kalsiyum’un Faydaları Nelerdir?

9 Temmuz 2021
Verimliliği Artıran Gıdalar Nelerdir?

Vücut Enerjisini Artıran Gıdalar Nelerdir? 🥚🥦🐟

6 Eylül 2021 - Updated on 18 Kasım 2021
Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

Ylang Ylang (Kananga Ağacı) Yağı Faydaları Nelerdir? Ylang Ylang Yağı Ne İşe Yarar?

25 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ferulik Asit Ne İşe Yarar? Ferulik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

Ferulik Asit Ne İşe Yarar? Ferulik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

27 Eylül 2021 - Updated on 21 Ocak 2022
Tiroid-Düşmanı

Tiroid Düşmanı

10 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Polikistik Over Sendromu (Pcos) Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Pcos Ve Kısırlık Arasındaki İlişki Nedir?

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?♀️ Nasıl Geçer?✔️

30 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Brom

Brom (Yanmayı Önleyici Madde)

10 Temmuz 2020 - Updated on 19 Haziran 2021
Düzensiz Kalp Atışı Nedir? Nedenleri Ve Tedavileri Nelerdir?

Düzensiz Kalp Atışı Nedir? Nedenleri ve Tedavileri Nelerdir?

12 Aralık 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.