Reklam
Sağlık

Et Benlerinden Kurtulmak İçin Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Reklam

Et benlerinden kurtulmak için çay ağacı yağı nasıl kullanılır? Et benleri vücudun herhangi bir yerinde çıkabilir. Yüz gibi daha göze çarpan yerlerde çıktıklarında ise bu durum estetik açıdan da rahatsız edicidir. Et benleri için çay ağacı yağı kullanımı size yardımcı olabilir.

Saç ve Kafa Derisinde Kullanılan En Etkili Uçucu Yağlar Youtube Videomuzu İzleyerek Bilgi Alabilirsiniz.

Et Beni Nedir?

Et benleri, cildin üzerinde ortaya çıkan çıkıntılı yapılardır. Görünüm itibariyle siğile benzeyen et benleri genellikle küçük ten rengi oluşumlardır. Et benleri genellikle insan papilloma virüsünden (HPV) kaynaklanır. Genellikle insan sağlığı için tehdit oluşturmayan et benlerinden bazıları ilerleyen dönemlerde daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle vücuttaki benlerin düzenli olarak alanında uzman bir doktor tarafından takip edilmesi önemlidir. {1*}

Reklam

Et benleri vücudun her yerinde görülmekle birlikte genellikle boyun, kasık, uyluklar, koltuk altları ve göz kapakları gibi belirli bölgelerde et benlerine daha yoğun rastlanır. Bunun yanı sıra bazı araştırmalar tip 2 diyabeti, insülin direnci olan ve/veya fazla kilolu kişilerde de et benlerinin görülme olasılığının daha fazla olduğunu ileri sürmektedir.

[su_button url=”https://ilacsizmarket.com/cay-agaci-yagi-10-ml” target=”blank” style=”glass” background=”#74029E” size=”7″ center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: heartbeat”]Çay Ağacı Yağı Satın Almak İçin Hemen Tıkla[/su_button]

Et Benlerinden Kurtulmak İçin Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre çay ağacı yağı HPV üzerinde etkilidir. Bu özelliği sayesinde genellikle siğillerin tedavisinde de kullanılır. Bir bilimsel çalışmada 12 hafta boyunca siğillerin üzerine çay ağacı yağı uygulanmasının siğilleri azaltmaya yardımcı olduğu görülmektedir. {2*}, {3*} 

Et benleri nadiren de olsa daha ciddi bir cilt probleminin göstergesi olabileceğinden öncelikle alanında uzman bir doktora danışmak önemlidir. Et benlerinden kurtulmak için çay ağacı yağı kullanmak isteyenler için adımlar:

  1. Sabun ve ılık suyla et benlerini ve çevresini nazikçe temizleyin. Ardından temiz bir havluyla kurulayın.
  2. 2-3 damla çay ağacı yağını 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı veya badem yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile seyreltin.
  3. Pamuklu bir çubukla yağ karışımını et beninin üzerine uygulayın. Dilerseniz karışımdan küçük bir miktar alarak benin üzerine koyabilir ve üzerine bant yapıştırabilirsiniz.
  4. Yağı kurumaya bırakın.
  5. Et beni düşene kadar günde üç kez tekrarlayın.

Not: Çay ağacı yağı cildi tahriş edebilir, bu nedenle öncelikle küçük bir alanda yağı test etmek önemlidir. Ayrıca, gözler veya genital bölge gibi hassas bölgelerdeki et benlerinin bir doktor tarafından alınması daha iyi ve güvenli bir seçenektir.

Reklam

Çay ağacı yağı hakkında daha fazla bilgi almak için Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Yan Etkiler ve Riskler

Et benlerinden kurtulmak için çay ağacı yağı kullanacaksanız çay ağacı yağının ciltte tahrişe neden olmaması için seyrelterek kullanmanız gerekir. Ayrıca, çay ağacı yağına alerjisi olan kişilerde aşağıdaki gibi belirtiler de görülebilir:

  • Kaşıntı,
  • Yanma hissi,
  • Batma hissi,
  • Kızarıklık,
  • Kuru veya pürüzlü cilt

Esansiyel yağlar kullanmadan önce mutlaka sağlık uzmanınızla danışın. Ayrıca, kaliteli olduğundan emin olmak için markaları kontrol edin. Et benleri genellikle tıbbi müdahale gerektirmez ancak tedaviye başlamadan önce nitelikli bir sağlık uzmanı tarafından değerlendirilmeleri kesinlikle önerilir.

Ne Zaman Doktora Gidilmeli?

Et benleri tedavi edildikten sonra bile birkaç hafta boyunca devam ediyorsa, en doğru adım doktora başvurmaktır. Et benleri cerrahi olarak tedavi edilebileceği gibi ameliyatsız yöntemler de mevcuttur. Bu yöntemler arasında plazma elektriği kullanarak et benlerini alma gibi yöntemler bulunur. Bu yöntemler hızlı ve etkili olup iyileşme süresi oldukça kısadır.

Kaynaklar

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18583787/
  2. https://www.researchgate.net/publication/313333903
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18940708/

Reklam
Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu