Reklam
Sağlık

Epilepsi Sara

Reklam

İnsan beyninde milyarlarca hücre bulunur. Bedenin tüm faliyetlerini bu hücreler yönetir. Hücreler arasında bir elektrik ağı mevcuttur ve birbirlerine düşük düzeyde elektrik akımı ile sürekli sinyaller gönderirler. Sara hastalığında hücrelerden bazıları anormal boyutta enerji akımı üretir ve çevresindeki beyin bölgelerini etkileyerek, hastanın farklı tiplerde epilepsi nöbeti geçirmesine yol açar.

Epilepsi sara nöbetleri çok farklı şekillerde ortaya çıkar: Bebeklerde görülen ateşli havaleden, kısa dalma nöbetleri ve kısa süreli bayılmalara, hastanın bilincini kaybetmesinden ellerinde ve ayaklarında kasılmalar olmasına, ağızdan köpük gelmesi ve idrar kaçırmaya kadar farklı şekillerde klasik nöbetler görülebilir.

Reklam

Epilepsi Sara’ya yol açan bazı nedenler

  • Beynin doğuştan gelen yapısal özellikleri,
  • Beyinde büyüyen, damarları sıkıştırıp kan dolaşımını ve elektrik akımını bozan tümörler,
  • Beyin ameliyatları sonucu oluşan kan dolaşımı ve elektrik akımı bozuklukları,
  • Beyin damarlarında yeterli kan gelmesini engelleyen bozulma ve daralma,
  • Beslenme bozuklukları, hazımsızlık ve mide hastalıkları sebebiyle oluşan tıkanıklıklar ve çocuklukta bu sebepten geçirilen havaleler,
  • Safra kesesi, karaciğer, dalak, idrar yolları ve mide hastalıkları sara nöbetlerinin tetikleyicisidir.

Epilepsi Sara Tedavisi

Saranın genel tedavisi “Havale” tedavisi gibidir. İlave olarak 3 günlük açlıklar bittikten 1 ay sonra 10 günlük açlık yapılır. Bazı durumlarda 10 günlük açlığı birkaç defa tekrarlamak gerekir.

Epilepsi Sara tedavisi bitkisel ilaçlar

  • Sinirliot: Her ilkbahar taze yaprakları yemeklere koyulur. Kışın 1 çay kaşığı ufalanmış kuru sinirliot 40 gün boyunca hergün suyla yutulur,
  • Beşparmakotu: Yaprakları ezilip her gün 1 çay kaşığı suyla veya bal şurubuyla birlikte 30 gün içilir,
  • Bostanbozan, gelinsaçı (Cuscuta epithimum): Günde 7-14 gram gelinsaçı otu, lavanta ve bal şurubu ile içilir.
  • Kişniş otu (tohumu da olabilir): Yemekle birlikte yenirse, hazım sisteminde yemeklerin bozulmasıyla ortaya çıkan ve sara krizine neden olan toksinleri nötralize eder.
  • Kantaron çiçeği: Taze öğütülmüş 6 gr. kantaron çiçeği nöbet öncesi bal şurubu ile içilirse, sara nöbetlerini önler. Bu işlem, 3 ayda bir 2 haftalık kürler halinde yapılabilir. Kantaron çok kuvvetli olduğu için devamlı kullanılmaz.
  • Günlük, propolis veya damla sakızı: Çiğnenirse beyinden toksinleri çekerek nöbetleri önler.
  • Deniz soğanı, ada soğanı (Urgenia maritima): Bir adet deniz soğanı ince ince kesilir ve 500 gr. suyla kısık ateşte 3 dakika kaynatılır. Soğuyunca süzülür ve günde 50 gr. yudum yudum içilir. Her 10 günde bir yeni bir porsiyon hazırlanarak 41 gün içmeye devam edilir.
  • Dört adet deniz soğanı ince ince kesilir, bir litre doğal sirkede 21 gün bekletilip süzülür. 41 gün boyunca bu sirkeden günde 30-50 gr. İçilirse sara hastalığına çok iyi gelir.

Epilepsi Sara Tedavisinde Hem buruna çekilen hem içilen bitkisel ilaçlar

  • Titrek kavak, ak kavak: Tohumları veya pamukçukları öğütülerek elekten geçirilir ve 30 gün boyunca buruna çekilir. Aynı zamanda her gün 1 kahve kaşığı suyla içilir. Ayrıca ağacın reçinesi suda eritilip veya taze öğütülüp burna çekilebilir,
  • Kakule: İnce ince ögütülüp elekten geçirilir ve burna çekilir,
  • Propolis + mayoran suyu: Propolis, mayoran suyu ile eritilip burna çekilir,
  • Lübnan Sediri: Bir yılını doldurmamış taze reçine suda eritilerek burna çekilir. Meyveleri veya yaprakları öğütülerek günde bir tatlı kaşığı yutulur;
  • Hiltit (Ferula assa-foetida): Kuru reçinesi öğütülerek tozu burna çekilir veya içilir, ya da eritilip kafaya sürülür,
  • Sığırkuyruğu otu: Kökleri veya yaprağı sıkılarak burna çekilir ya dayaprakları toz haline getirilerek sabah-akşam 1 kahve kaşığı yutulur,
  • Mayoran: Suyu burna çekilir veya yaprakları toz haline getirilerek yutulur,
  • Ağaç mantarı (Polyporus officialis): Taze mantarın suyu burna çekilir veya kurutulmuş mantar iki hafta boyunca her gün birer çay kaşığı sabah akşam suyla yutulur. Beyaz ve kolay ufalanan mantar en iyisidir.
  • Kırlangıç otu: Suyu buruna çekilirse veya burun içi ıslatılırsa, beyinde toplanan atıkların koyu bir akıntıyla akmasını sağlar. Ayda bir-iki defa kullanılabilir.

Aşağıdaki acı kavun suyu tedavisi yılda bir defa yapılabilir:

  • Bir ölçü acı kavun suyu + bir ölçü su veya süt karışımı avuç içine dökülür ve başı öne doğru eğik tutarak, genize kadar bir defa çekilir. 3-4 saniye bekledikten sonra bırakılır. 2-4 saat sonra hapşırma ve şiddetli bir şekilde burun akıntısı başlar. Akıntı 1 -2 gün sürebilir.

Epilepsi Sara Tedavisinde Bir hafta sonra:

Bir ölçü acı kavun suyu, bir ölçü zeytinyağı ile karıştırılır ve bademciklere sürülür. Bu işlem sinüslerden ve beyinden iltihap ve balgamı söktürür. Geniz akıntısını çoğaltarak beyni temizler.

Reklam

Epilepsi Sara Tedavisinde ikinci hafta sonra:

Acı kavun yaprağı suyu veya suyla yarı yarıya karıştırılmış acı kavun suyu süzülerek kulaklara 1-2 damla damlatılır. Kulakları temizler, beyindeki toksik maddeleri kulağa veya kulak arkasına indirir.

Epilepsi Sara Tedavisinde üçüncü hafta sonra:

2 çorba kaşığı öğütülmüş ısırgan otu tohumu + 1 çorba kaşığı öğütülmüş çemenotu (boy otu) tohumu + 3 çorba kaşığı yeni sıkılmış ve süzülmüş acı kavun suyu veya 5 çorba kaşığı acı kavun yaprağı suyu + 200 gr. bal iyice karıştırılır ve günde 3 defa 1’er tatlı kaşığı içilir. Mükemmel bir şekilde balgamı söktürür; akciğerleri, böbrekleri ve karaciğeri temizler.

Epilepsi Sara tedavisinde kullanılan hayvansal ilaçlar:

  • Kır kaplumbağasının ödü buruna çekilir,
  • Yabani tavşan eti yenir, kurutulmuş yabani tavşan işkembesi sirke ile içilir, tavşan ödü burna çekilebilir (bilhassa kan grubu “B” olanlar için),
  • Keklik ödü burna çekilir, kurutulmuş ve yeni öğütülmüş keklik karaciğeri hergün bir tatlı kaşığı suyla yutulur,
  • Eşek karaciğeri ızgara yapılıp yenir (kan grubu “O” ve “B” olanlar) veya tırnakları yakılarak elde edilen külden sabah-akşam bir çay kaşığı yutulur. (kan grubu “A” ve “AB” olanlar),
  • Kurutulmuş deve beyni ezilerek sabah akşam 1’er tatlı kaşığı suyla içilir,
  • Doğal peynir mayası (şirden) yani buzağı, kuzu, koyun, deve yavrularının midelerinin iç doku tabakası kurutulur ve her gün taze dövülmüş 1 tatlı kaşığı şirden, suyla içilir.

Epilepsi Sara Tedavisi Hulasa,

Beyin, kafa derisinin kaşıntısı, sedef, yara, hapşırma, gözyaşı, burun ve geniz akıntısı ile; kulak akıntısı ve kulaklar arkasındaki yaralar vasıtasıyla temizlenir. Bu sebepten hapşırma ve burun akıntısını çoğaltan ilaçları burna çekmek, kulak akıntısını çoğaltan ilaçları kulağa damlatmak, geniz akıntısını çoğaltan ilaçları damağa ve bademciklere sürmek, tarak kullanmaya ve tarağın tahta, kemik gibi doğal bir maddeden olmasına dikkat etmek gerekir.

Sara tedavisinde kafa derisine sürülen ilaçlarla beynin mizacı düzeltilir. Mide, karaciğer ve böbreklerin düzgün çalışması sağlanarak krize neden olabilecek toksik madde üretmelerine mani olunur. Hacamat, sülük ve kavanoz kapatma ile toksik madde ve tıkanıklar doğrudan dışarı atılır.

Kolye olarak ay taşı, (hacar al kamar, selenit) taşımak, ılık suyla yıkanmak, ılık su içmek, taze veya doğal kurutulmuş incir yemek, yabani kekik çayı içmek, çok yürümek, ayaklara sık masaj yapmak, salıncakta sallanmak, hapşırmak ve kafayı kaşımak, hacamat yaptırmak, sülük koymak, kafa derisine zeytinyağı sürmek ve saçları sık taramak sara nöbetlerini azaltır.

Reklam

Sıcak su içmek ve sıcak suyla yıkanmak, güneşe ve kuvvetli ışığa bakmak, şiddetli rüzgara maruz kalmak ve süratli giden açık arabada bulunmak, güneş doğarken veya batarken uyumak, uykudan önce yemek yemek, katkılı yiyecek ve içecekleri kullanmak, yemekten sonra meyve yemek, karışık yemek, az çiğnemek, kabızlık, kimyasal maddeler ve tıbbi ilaçlar kullanmak sara nöbetine yol açar.

Kaynak: Dr. Aidin Salih – Yitik Şifa

Reklam

2 Yorum

  1. merhaba “Sığırkuyruğu otu: Kökleri veya yaprağı sıkılarak burna çekilir ya dayaprakları toz haline getirilerek sabah-akşam 1 kahve kaşığı yutulur“
    diyor buradaki kahve kaşığı kaç tatlı kaşığı ediyor burayı tam anlayamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu