İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Diyetler > 6 Günde 5 Kilo Verdiren Yulaf Diyeti

6 Günde 5 Kilo Verdiren Yulaf Diyeti

Yulaf Diyeti Nedir? Yulafın Faydaları Nelerdir? Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Yulaf Diyeti Zayıflatır mı? 1 Haftalık Yulaf Diyeti Menüsü

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
21 Mart 2021 - Updated on 4 Şubat 2022
Yulaf Diyeti Ile 6 Günde 5 Kilo Verin

Yulaf diyeti yapmak, aç hissetmeden kilo vermenize yardımcı olabilir. Yulaf, tüm dünyada popüler bir kahvaltı seçeneğidir. Kolayca pişirilir ve çok yönlü bir malzemedir. Smoothie’lerde, kahvaltı kaselerinde, milkshake yapımında, hatta kek ve muffin gibi tariflerde kullanılabilir. Yulaf, lif içeriği yüksek bir besin olduğundan daha uzun süre tokluk sağlar.

Yulaf, tokluk hissi sağlayan lif açısından zengindir. Buda, açlık krizlerini önler ve gün içerisinde atıştırma yapmanızı önlemeye yardımcı olur. Hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, 6 günde 5 kiloya kadar verdirmeyi hedeflen yulaf diyeti sizin için doğru bir seçim olabilir.

Besin değeri yüksek, ekonomik ve çok yönlü bir besin olan yulaf, sağlıklı karbonhidratlar ve lif açısından zengindir. Bu da onu, kilo vermek isteyenler için iyi bir kahvaltı seçeneği yapar. Yulaf diyeti nasıl yapılır? Yulafın sağlık için faydaları nelerdir? Yulaf Kilo verdirir mi? Tüm bu soruların cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz…

İçindekiler

  • Yulaf Diyeti Nedir?
  • Yulafın Faydaları
    • Antioksidan Değeri Yüksektir
    • Kötü Kolesterolü Düşürür
    • Kan Şekerini Dengeler
    • Kilo Verdirir
    • Kabızlığı Önler
    • Kalp Sağlığını Korur
    • Çocuklukta Astım Riskini Azaltabilir
    • Cilt Bakımına Yardımcı Olur
  • Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır?
  • Yulaf Diyeti Zayıflatır mı?
  • 1 Haftalık Yulaf Diyeti Menüsü

Yulaf Diyeti Nedir?

Yulaf Diyeti Nedir

Yulaf diyeti, adından da anlayabileceğiniz gibi yulaf tüketimini temel alır. Ancak, yulaftan daha fazlasını da içermektedir. Burada kilit nokta, günde 1-2 ana öğünde yulaf tüketmektir. Ayrıca, yulaf diyeti yaparken iki temel aşamadan söz edilebilir:

  • Aşama: 7 gün boyunca günde üç öğün yulaf tüketilir. Bu süre boyunca, yulaf ezmeli tarifler ve atıştırmalık olarak meyve tüketilebilir.
  • Aşama: Birinci aşama bittikten sonra, günde 1-2 öğünde yulaf tüketilir. Diğer öğünlerde, az yağlı ve sağlıklı besinler tüketilmelidir. İkinci aşama, daha fazla sebze ve meyve içerir.

Yulaf diyeti, günde 2 ana öğünde yulaf tüketmeyi içeren 6 günlük bir diyet planıdır. Bu, iki aşamadan oluşan diyetin ikinci aşamasına benzemektedir.

Yulafın Faydaları

Yulafın Faydaları Nelerdir

Yulaf, besin değeri yüksek ve lif kaynağı bir besindir. Buda, yulafı özellikle kilo vermeye çalışan biri için oldukça değerli gıda yapmaktadır. Ayrıca, çoğu tahıla göre daha fazla sağlıklı yağ ve protein içerir. Ek olarak; vitamin, mineral ve antioksidanlar da içermektedir.

Antioksidan Değeri Yüksektir

Yulaf diyetinin temel bileşeni olan yulaf; antioksidanlar yönünden zengindir. Bu antioksidan gruplarından bazıları, kan basıncını düşürmede faydalıdır ve iyi bir kan akışı sağlar. Ayrıca, iltihap önleyici özellikleri de vardır.

Kötü Kolesterolü Düşürür

Kalp hastalıkları, dünya genelinde en yaygın ölüm nedenlerinden başında gelmektedir. Ve kolesterol, kalp hastalıklarında en önemli risk faktörlerinden biridir. Yulafın içerdiği lif, kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.

Kolesterol sorunu olanlar Kolesterol Nasıl Düşürülür? yazımızı okuyabilirler.

Kan Şekerini Dengeler

İnsülin hormonuna karşı duyarlılığın azalması ile birlikte ortaya çıkan şeker hastalığında, kan şekeri seviyelerinin dengede olması önemlidir. Yulaf, şeker hastaları ve fazla kilolu olan kişilerde, kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcıdır. Ayrıca, insülin hassasiyetini de arttırabilir.

Kilo Verdirir

Yulaf, tok tutan bir besindir ve kilo vermeye yardımcı olur. Sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı seçeneği olmasının dışında, aynı zamanda tok tutar. İçerdiği antioksidanlar, tokluk hissini arttırabilir. Ayrıca, beta-glukan içeriği de tokluk hormonunu arttırarak, obezite riskini azaltabilir.

Kabızlığı Önler

Kabızlık, oldukça yaygın bir sorundur. Lif açısından zengin dış tabakası, kabızlığı gidermeye yardımcı olabilir. 3 ay devam eden bir çalışmada, her gün düzenli olarak yulaf tüketen grubun kabızlık probleminin ortadan kalktığı bulunmuştur. Yulaf diyeti yapmak, kronik kabızlık problemi yaşayan kişiler için de iyi olabilir.

Kalp Sağlığını Korur

Yapılan çalışmalar, yulafın kalp hastalıklarını önleyen antioksidanlar açısından zengin olduğunu göstermiştir. Kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterol seviyelerini yükseltir. Bitkisel bileşenleri de kalp hastalığına karşı koruma sağlayabilir. Bu nedenle, düzenli olarak tüketmek kalbi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

Çocuklukta Astım Riskini Azaltabilir

Astım, çocuklarda en sık görülen kronik hastalıktır. Tüm çocuklar aynı semptomlara sahip olmasa da, çoğu öksürük, hırıltılı solunum ve nefes darlığı yaşar.

Birçok araştırmacı, katı yiyeceklerin erken verilmesinin bir çocuğun astım ve diğer alerjik hastalıklara yakalanma riskini artırabileceğine inanmaktadır. Ancak araştırmalar, bunun tüm yiyecekler için geçerli olmadığını göstermektedir. Örneğin yulafın erken tanıtımı koruyucu olabilir.

Bir çalışma, 6 aylıktan önce bebeklere yulaf yemenin çocukluk çağı astımı riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu bildirmektedir.

Cilt Bakımına Yardımcı Olur

İnce Öğütülmüş Yulafın çok sayıda cilt bakım ürününde bulunması tesadüf değildir. Bu ürünlerin üreticileri genellikle ince öğütülmüş yulafları “koloidal yulaf ezmesi” olarak yazarlar.

FDA, kolloidal yulaf ezmesini 2003 yılında cilt koruyucu bir madde olarak onayladı. Ancak aslında, yulafın çeşitli cilt koşullarında kaşıntı ve tahriş tedavisinde uzun bir kullanım geçmişi vardır.

Yulaf bazlı cilt ürünleri rahatsız edici egzama semptomlarını iyileştirebilir.

Cilt için kullanılacak yulafın yenenler değil sadece cilde uygulanan yulaflar olduğunu unutmayın.

İlginizi çekebilir: Kuru Cilt Nasıl Nemlendirilir?

Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır?

Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır

6 günde 5 kilo verdiren yulaf diyeti;

  • İlk 2 gün boyunca tüm ana öğünlerde yulaf tüketerek başlar.
  • 3-4.günlerde günde en az 2 öğünde yulaf ezmesi tüketilir.
  • 5-6. Günlerde sadece bir öğün yulaf tüketilmelidir.

İlk 2 gün boyunca günlük 1200 kaloriye kadar alınmalıdır. 3 ve 4.günlerde 1200-1400 kalori arası alınabilir, son iki günde de 1400-1600 kalori arası alınmalıdır.

Bu diyetin prensibi, yulafın sindirim için harika olan lif sağlamasına dayanır. Bu lif, bağırsaktaki yağ ile bağlanarak, yağların emilimini engellemeye de yardımcı olabilir.

Yulaf Diyeti Zayıflatır mı?

Yulaf Diyeti Zayıflatır Mı

Düzenli ve doğru bir şekilde yapılırsa, yulaf diyeti 6 günde 5 kiloya kadar kaybetmenizde size yardımcı olabilir. Öğünler düşük kalorili ve az yağlı olup, sağlıklı gıdalardan oluşmaktadır.

Zaten, yulaf ezmesinin kendisi de kilo vermeye yardımcıdır. Çünkü, daha uzun süre tokluk hissi sağladığı bilinmektedir. Ayrıca, sindirim sistemi için de faydalıdır. Ekonomik bir seçenek olduğundan, diyetin sürdürülebilirliği de daha kolaydır.

Herhangi bir diyet listesinde olduğu gibi, yulaf diyeti yaparken düzenli olarak egzersiz yapmanız önerilir. Bu, gün içerisinde yakılan kalori miktarını arttırır ve potansiyel kas kütlesi kaybı riskini azaltacaktır.

1 Haftalık Yulaf Diyeti Menüsü

1 Haftalık Yulaf Diyeti Menüsü

Yukarıda da belirtildiği gibi, yulaf diyeti;

  • 1 ve 2. günler 3 öğün yulaf
  • 3 ve 4. günler 2 öğün yulaf
  • 5 ve 6. günler 1 öğün yulaf

Yulaf diyeti yaparken, önerilen yulaf miktarı ½ bardaktır. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için temel bileşen yulaf ezmesidir. Bu öğünleri hazırlarken, aşağıdakileri uygulayabilirsiniz:

  • Yulafı az miktarda yağsız süt ve meyve ile birlikte tüketebilirsiniz. Tarçın da lezzetli bir katkı maddesidir.
  • Meyve ile birlikte sabahları, kuru yemişle birlikte öğle ve akşam yemeğinde tüketilebilir.
  • Akşam yemeğinde ızgara tavuk, yağsız et ya da ızgara kabak gibi seçenekler ile birlikte tüketilebilir.
  • Atıştırmalık olarak, düşük kalorili bir tatlı olarak hazırlanabilir.
  • Yulaf ezmesi, süt ve yumurta kullanılarak lezzetli pankekler hazırlanabilir.
  • Meyve ve yulaf ile sağlıklı bir kahvaltı smoothie’si hazırlanabilir.
  • Ev yapımı sebze burgerler hazırlamak için ekmek yapımında kullanılabilir.

Yulaf doğal olarak glütensiz olmasına rağmen, bazen glüten bulaşması yaşanır. Bunun nedeni, glüten içeren diğer tahıllarla aynı ekipman kullanılarak hasat edilip işlenebilmeleridir.

Çölyak hastalığınız veya glüten duyarlılığınız varsa glütensiz sertifikalı yulaf ürünlerini seçin.

Aristo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? yazımızı hemen inceleyin.

Yulaf Diyeti Referanslar

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19941618
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16139284
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15186945
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18461339
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25411276
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18633670
  7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24884934/
  8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26511097
  9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7956987
  10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15173412
  11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18837470
  12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24787712
  13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7498104
  14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24884934
  15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19917449
  16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23182171
  17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19674492
  18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23851527
  19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16892776
  20. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16603983
  21. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20191257
  22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18382081
  23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19214342
  24. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24938882
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Böbrek Hastalıklarına Sahip Kişilerin Uzak Durması Gereken Yiyecek Ve İçecekler Nelerdir?
Sağlık

Böbrek Hastalıklarına Sahip Kişilerin Uzak Durması Gereken Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?

Yazan Büşra Demircan (Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni)
16 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
0

Böbrekler, vücuttaki kanın süzülmesini sağlayan ve idrar yolları ile birlikte atıkları...

Read more
Liken Planus Nedir?

Liken Planus Nedir? Liken Planus 9 Tedavi Yöntemi

25 Temmuz 2021 - Updated on 20 Eylül 2021
İnsanın Sarılmaya Ne Kadar İhtiyacı Vardır?

İnsanın Sarılmaya Ne kadar İhtiyacı Vardır?

22 Ağustos 2021
Karpuzun Sağlığımız İçin En Önemli 12 Faydası

Karpuzun Sağlığımız İçin En Önemli 12 Faydası

24 Aralık 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Kırılgan Narsizm Nedir? Narsistik Kişilik Bozukluğu Nasıl Geçer?

Kırılgan Narsizm Nedir? Narsistik Kişilik Bozukluğu Nasıl Geçer?

14 Ağustos 2021 - Updated on 15 Ağustos 2021
Karışık Yemek

Karışık Yemek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Toksik Küf Maruziyeti Ve Küf Zehirlenmesi

Toksik Küf Maruziyeti ve Küf Zehirlenmesi

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Kulak İçi Kulaklıklar

Kulak İçi Kulaklıklar Zararlı mı?

29 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
Adaçayı Faydaları Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Adaçayı Faydaları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

27 Aralık 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Helikobakter Pilori Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Helikobakter Pilori Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

20 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Akdeniz Diyeti Nedir?

Akdeniz Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

1 Ocak 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

Doğal Anksiyete Tedavisi İçin Faydalı Uçucu Yağlar Hangileridir?

23 Eylül 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Gaps Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Gaps Diyeti Nedir? Gaps Diyeti Nasıl Yapılır?

12 Ocak 2021 - Updated on 21 Ocak 2022
Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili Mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

Caralluma Fimbriata İştah Kesmede Etkili mi? Caralluma Fimbriata’nın Yararları Nelerdir?

31 Aralık 2021 - Updated on 10 Şubat 2022
Hormonlar Nasıl Dengelenir? Hormon Dengeleyen Uçucu Yağlar Nelerdir?

Hormonlar Nasıl Dengelenir? Hormon Dengeleyen Uçucu Yağlar Nelerdir?

4 Ekim 2021 - Updated on 25 Nisan 2022
Haşimato Nedir?

Haşimato Tiroidi Nedir? Haşimato Tedavisi🎗

25 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

☀️ Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Nasıl Geçer? ☀️

7 Ekim 2021
Karaciğer Yağlanmasının Ciltteki Belirtileri Nelerdir? Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Bitkiler

Karaciğer Yağlanmasının Ciltteki Belirtileri Nelerdir? Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Bitkiler

7 Ağustos 2021 - Updated on 8 Ağustos 2021
Işık Duyarlılığı Neden Oluşur? Fotofobi Kendiliğinden Geçer Mi?

Işık Duyarlılığı Neden Oluşur? Fotofobi Kendiliğinden Geçer Mi?

17 Ağustos 2021
Arı Sütü Nedir? Arı Sütü Faydaları Nelerdir?

Arı Sütü Nedir? Arı Sütü Faydaları Nelerdir?

12 Temmuz 2021
Selvi Yağının Faydaları

Selvi Yağının Faydaları

15 Ağustos 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

Ölmez Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?

23 Eylül 2021 - Updated on 20 Ekim 2021
B Vitamini Nedir? B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?

B Vitamini Nedir? Nelerde Bulunur?

13 Nisan 2021 - Updated on 28 Ocak 2022
Shea Yağı Nedir Ve Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Shea Yağı Nedir ve Faydaları Nelerdir? Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Nefes Darlığı (Dispne) Neden Olur?

Nefes Darlığı Neden Olur?

14 Kasım 2021
Rezene Yağı Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

Rezene Yağının Faydaları Nelerdir? Rezene Yağı Nasıl Kullanılır?

19 Eylül 2021 - Updated on 8 Aralık 2021
Fesleğenin 12 Faydası

Fesleğenin 12 Faydası🍃

22 Temmuz 2021 - Updated on 17 Aralık 2021
Yeme Ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

Yeme ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Omega 3 Takviyesi Nasıl Olmalıdır? Omega 3 Takviyesi Neden Kullanılır?

Omega 3 Takviyesi Nasıl Olmalıdır? Omega 3 Takviyesi Neden Kullanılır?

13 Şubat 2022 - Updated on 22 Nisan 2022
Zencefil Faydaları

Zencefilin Kanıtlanmış 16 Faydası 💛

27 Haziran 2021 - Updated on 20 Eylül 2021

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.