İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Beslenme > 101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 1. Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 1. Bölüm

Şimdiye kadar duyduğunuz ya da adını dahi bilmediğiniz 101 çeşit şifalı bitki ve baharat hakkında tüm detaylar yazı dizimizde. Şifalı Bitki ve Baharatlar Nedir? Bizlerin Yaşamında Nasıl Bir Rol Oynar? Şifalı Bitki ve Baharatlar Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Hastalıklarda Kullanılacak Şifalı Bitki ve Baharatlar

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
14 Şubat 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 1 Bölüm

Şifalı bitki ve baharatlar insan sağlığına yararı olan ek besin kaynaklarıdır. Genel olarak bakıldığında bu bitki ve baharatlar çoğu zaman besin kaynaklarımızın lezzetli hale gelmesine yarar sağladığı gibi bizlerin sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak ya da azaltmak için de yemek yapan bireyler tarafından kullanılmaktadır.

Bu ve bunun gibi durumlardan dolayı bizler ilaçsız yaşıyoruz ekibi olarak sizlere bir yazı dizisi oluşturmaya karar verdik. Yazı dizimiz 101 adet çeşitli bitki ve baharatlardan oluşacaktır. Yazı dizimiz yapmış olduğumuz planlamalara göre bu hafta içerisinde tamamlanacak olup sizlerin de bu yazı dizisini kaçırmamak için sık sık sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizi takip etmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Haydi lafı daha fazla uzatmadan hemen detaylara hızlıca geçiş yapalım.

İçindekiler

  • Şifalı Bitki ve Baharatlar Nedir? Bizlerin Yaşamında Nasıl Bir Rol Oynar?
  • Şifalı Bitki ve Baharatlar Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
  • Hastalıklarda Kullanılacak Şifalı Bitki ve Baharatlar
  • 1. Aloe Vera
  • 2. Anason
  • 3. Annatto
  • 4. Ararot (Maranta Arundinacea)
  • 5. Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida)
  • 6. Ashwagandha
  • 7. Astragalus Kökü
  • 8. Kızamık (Berberis – Barberries)
  • 9. Fesleğen (Ocimum basilicum L.)
  • 10. Defne Yaprağı

Şifalı Bitki ve Baharatlar Nedir? Bizlerin Yaşamında Nasıl Bir Rol Oynar?

Şifalı bitki ve baharatlar birçok faydalı özelliğe sahiptir. İltihabı azaltmak, kalp sağlığını korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek hatta kanseri önlemek gibi çok çeşitli faydaları vardır. Evinizde doğal ilaç yapmak için bulunduracağınız şifalı bitki ve baharat ilaçlarıyla, kimyasal ilaçlara ihtiyacınız kalmadan şifalı bitki ve baharatlarla ilaçsız yaşayabilirsiniz.

Şifalı bitki ve baharatlardan oluşan, ilaçlar, hastalıkları tedavi etmek için yerel veya bölgesel şifa uygulamalarında binlerce yıldır kullanılmaktadır. Tıbb-i Nebevi (Peygamber Tıbbı), İbn-i Sina Tıbbı, Geleneksel Çin Tıbbı ve Ayurveda Tıbbı gibi bilinen şifalı bitki ve baharat kaynaklı tıp bilimleri, hastalıktan çok sağlığa vurgu yapılması gerektiğini savunmaktadırlar.

Bu Bitki ve Baharat kullanarak yapılan karışımları, insanlar, genellikle zihin, beden ve çevrenin denge eksikliğinden kaynaklanan belirli rahatsızlıklarda tüketirler. Ayrıca, şifalı bitki ve baharatlar, genel sağlık durumları içinde kullanılır aynı zaman da sadece sağlığınızı korumakla kalmaz bu baharatların tüketilmesi de içeceklerinizin ve yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar.

Bu nedenle, evinizde mutlaka dolabınızı şifalı bitki ve baharatlarla doldurmanızı, bu terapötik bileşenleri sağlayan taze bitkilerle harmanlanmış, kendi baharat karışımlarınızla, yemekleri pişirmenizi tavsiye ederiz.

Şifalı Bitki ve Baharatlar Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Şifalı bitki ve baharatlardan hazırlanmış çay, ekstrakt, pomad, macun, kapsül ve tablet formlarında hazırlanmış birçok ilaç aşağıdaki hastalıklar için kullanılmaktadır.

Kısırlık, menopoz semptomları, diyabet, karaciğer hastalıkları, zihinsel hastalıklar, otoimmün sorunları, haşimoto, fibromiyalji, ankilozan spondilit, romotaid artrid, kanser, mide hastalıkları (ülser, gastrit, reflü), bağırsak sorunları (gaz, şişkinlik, kabız, ishal), göz hastalıkları, cilt hastalıkları (egzama, mantar, kepek, sedef vb), yılan sokması, arı sokması, kadın hastalıkları, böbrek hastalıkları, kulak, burun, boğaz hastalıkları, depresyon, bağışıklık sistemi sorunları ve daha bir çok hastalık…

Hastalıklarda Kullanılacak Şifalı Bitki ve Baharatlar

Şifalı bitki ve baharatların kullanımı tarih boyunca inanılmaz derecede önemli olmuştur. Birçok şifalı bitki ve baharat mutfak kullanımından çok önce tıbbi özelliklerinden dolayı kullanılmıştır.

Modern bilim, şifalı bitki ve baharatların çok önemli sağlık faydalarını yeni yeni keşfetmeye ve kullanmaya başlamıştır.

İşte size bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış 101 adet şifalı bitki ve baharatlar yazı dizimizin ilk 10 maddesi, özellikleri.

1. Aloe Vera

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Aloe Vera Bitkisi
Aloe Vera

Aloe veranın faydaları nelerdir? Aloe vera, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan vitamin ve mineraller içerir. Aynı zamanda enzimler, müshil bileşikler, iltihap önleyici yağ asitleri ve yara iyileştirici hormonlar içerir. Aloe vera, cilt tahrişleri, yanıklar, yaralar, kızarıklıklar ve uçukları tedavi eder. Saçınızı ve saç derinizi nemlendirmesi için topikal olarak kullanılır, iltihabı azaltır. Aloe vera suyu içmek, kabızlığı giderir, sindirime yardımcı olur, bağışıklık sisteminizi güçlendirir hatta şeker hastalıklarını (diyabet) tedavi etmek için kullanılır.

Önerilen makale: Aloe Vera Faydaları ve Bilimsel Çalışmalar

2. Anason

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Anason Tohumu
Anason Tohumu

Anason tohumu ve yağı, birçok sağlık sorunun da kullanılır. Anason faydaları nelerdir? Anason, sindirime yardımcı olur, gaz gidericidir, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılabilir. Anason, emziren kadınlarda sütü artırır, iştah açar, adet sorunlarını hafifletir, cinsel gücü artırır. Anason göğüsleri büyütür mü? Evet göğüs büyütme düşünceniz olduğunda Anason göğüs büyütme de kullanılmaktadır. Anason, göğüs büyütmek için nasıl kullanılır? Anasonla göğüs büyütmek için çayını içip yağı ile göğüslerinize günde 3 kez aşağıdan yukarı doğru hafifçe masaj yapmalısınız. Aynı zamanda Anason göğüs sarkmasını da önlemeye yardımcı olur.

Önerilen makale: Anason Tohumunun Faydaları

3. Annatto

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Annatto Bitkisi
Annatto Bitkisi

Annatto, achiote ağacının tohumlarından elde edilir, genellikle sarıdan koyu turuncuya değişen parlak rengi nedeniyle renklendirici olarak kullanılır. Annato faydaları nelerdir? Annatto, yiyecekleri doğal olarak renklendirir. Annatto, antimikrobiyal özellikler ve antioksidanlar içerir. Annatto, bakterileri öldürür, yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Kardiyovasküler ve göz sağlığını korur. Karaciğeri güçlendirir. Annatto’nun yan etkileri var mı? Annatto, bazı insanlar için alerjen olabilir. Herhangi bir yan etkiyi gözlemlemek için dikkatli tüketiniz.

Şifalı bitki ve baharatların Tümorisidal (tümör hücrelerini inhibe eden ya da öldüren) özelliklerinin laboratuvar ortamında araştırma çalışmaları.

4. Ararot (Maranta Arundinacea)

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Ararot (Maranta Arundinacea)
Ararot (Maranta Arundinacea)

Ararot (Maranta arundinacea.L), Endonezya’da karbonhidrat kaynağı ve fonksiyonel gıda olarak kullanılması potansiyel olarak yetersiz yerel bir mahsuldür. Ararot, Maranta arundinacea adı verilen bitkinin rizomlarından elde edilen nişastadır. Ararot faydaları nelerdir? Ararot, sindirime yardımcı olur, idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi eder, gıda kaynaklı patojenlerle savaşmaya yardımcı olur, Ararot bağışıklık sistemini güçlendirir. Ararot nasıl kullanılır? Ararot bitkisinin şifalı özelliklerinden faydalanmak için, tozunu meyve suyuna veya başka bir içeceğe karıştırarak içilir.

Ararotun (Maranta arundinacea.L) laboratuvar ortamında, bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri

5. Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida)

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida)

Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida), rezene bitkisinden elde edilen reçineli sakızdır. Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida) faydaları nelerdir?

Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida)’nin tozunu aşağıdaki hastalıklar için kullanabilirsiniz.

  • Göğüs tıkanıklığı ve astım,
  • İrritabl bağırsak sendromu (IBS), hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon
  • İshal, kabızlık ve gaz gibi sindirim sorunları
  • Kan şekeri seviyesini düzenlemek
  • Kan basıncı düşürmek

Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida) nasıl kullanılır? Toz halindeki Şeytan Tersi (Ferula Asafoetida)’ni çorba ve sulu yemeklere ekleyebilir veya tentür veya kapsül formunda ek olarak satın alabilirsiniz.

Ferula asafoetida: Geleneksel kullanımlar ve farmakolojik aktivite çalışmaları

6. Ashwagandha

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera, fam. Solanaceae) genel olarak “Hint Kış kirazı” veya “Hint Ginsengi” olarak bilinir. Ayurveda’nın (Hindistan’daki geleneksel tıp sistemi) en önemli bitkisidir ve binlerce yıldır geniş kapsamlı sağlık yararları için Rasayana olarak kullanılmaktadır. Rasayana, fiziksel ve zihinsel sağlık durumunu destekleyen ve mutluluğu artıran bitkisel veya metalik preparat olarak tanımlanır. Ashwagandha Rasayana nasıl kullanılır? Bu tür ilaçlar küçük çocuklara tonik olarak verilir ve aynı zamanda orta yaşlılar ve yaşlılar tarafından ömrü uzatmak için kullanılır. Ayurvedik Rasayana bitkileri arasında Ashwagandha en çok öne çıkan bitkidir.

Ashwagandha faydaları nelerdir? Ashwagandha, kortizol seviyelerini düşürür, tiroid hormonlarını dengeler. Adrenal fonksiyonunu destekler. Aşırı streste ortaya çıkan adrenal yorgunluğu giderdiği kanıtlanmıştır. Ashwagandha diğer faydaları, beyin sağlığını korur, ruh halini düzeltir, dayanıklılığı artırır, kanserle savaşır, kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller.

Fibromiyalji Tedavisi ve Depresyon Doğal Tedavisinde Ashwagandha nasıl kullanılır?

7. Astragalus Kökü

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Astragalus Kökü

Astragalus kökü, Geleneksel Çin Tıbbında binlerce yıldır kullanılmaktadır. Astragalus kökü faydaları nelerdir? Vücudun stres ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olan adaptojenik bitkidir. Bağışıklık, kardiyovasküler ve solunum sisteminizin sağlığını ve işlevini artırır, yaraların iyileşmesine yardımcı olur, diyabeti önler, tümörlerin büyümesini yavaşlatır ve kemoterapi semptomlarını hafifletir. Astragalus kökünde bulunan antioksidanlar, serbest radikal hasarına bağlı olarak hastalık ve yaşlanmaya karşı savaşmanıza yardımcı olur. Astragalus kökü nasıl kullanılır? Astragalusu tentür, kapsül veya topikal merhem de dahil olmak üzere birçok şekilde kullanabilirsiniz.

Astragalus membranaceus bitkisinin, Enflamasyon ve Gastrointestinal Kanserlere Karşı Korunmasına İlişkin inceleme.

8. Kızamık (Berberis – Barberries)

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Kızamık (Berberis - Barberries)

Kızamık olarak bilinen Berberis, ılıman ve subtropikal bölgelerde bulunan, 1-5 m boyunda, yaprak döken ve yaprak dökmeyen çalıların geniş cinsidir.

Kızamık (Berberis – Barberries) faydaları nelerdir? Kızamık (Berberis – Barberries), antibakteriyel, antifungal ve antiprotozoal özelliklerinden dolayı enfeksiyonlarla savaşmak için kullanılan berberin içeren bitkidir. Kızamık (Berberis – Barberries) ayrıca diyabeti önler ve tedavi eder, sindirime yardımcı olur, karaciğeri ve safra kesesini temizler. Kızamık (Berberis – Barberries), hipertansiyon, kardiyak aritmileri ve iskemik kalp hastalığını tedavide ve kardiyovasküler sağlığınızı korumak için kullanılır.

Berberis vulgaris L’ nin endokrinolojik ve terapötik etkilerinin bilimsel çalışması.

9. Fesleğen (Ocimum basilicum L.)

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Kutsal Fesleğen Ocimum Tenuiflorum

Fesleğen (Ocimum basilicum L.) popüler mutfak bitkisidir ve uçucu yağları uzun yıllardır gıda ürünlerinde, parfümeride, diş ve ağız ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Fesleğen uçucu yağları ve temel bileşenlerinin çok çeşitli bakteri, maya ve küflere karşı antimikrobiyal aktivite sergilediği bulunmuştur.

Fesleğen faydaları nelerdir? Fesleğen, antiinflamatuar, anti-stres ve antibakteriyel özelliklere sahip aromatik bitkidir. Fesleğen, ağrı kesici, kan damarlarını açıcı, bağışıklık güçlendirici ve kanser savaşçısıdır. Fesleğen, antioksidanlar açısından zengindir. Fesleğenin birçok faydası, içeriğindeki esansiyel yağdan gelmektedir.

Fesleğenin antimikrobiyal özellikleri hakkında bilimsel çalışma.

10. Defne Yaprağı

101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat Defne Yaprağı

Defne yaprağı ne için kullanılır? Defne yaprakları, eski Laurus nobilis ağacından gelir ve genellikle kendine özgü tuzlu tadı nedeniyle yemek pişirmede kullanılır. Defne yaprağı faydaları nelerdir? Defne yaprağının antimikrobiyal, antifungal ve antioksidan özellikleri vardır. Kanserle savaşır, insülin fonksiyonunu tedavi eder, kolesterol seviyelerini düzenler, candida çoğalmasını önler, kepeği tedavi eder, cilt enfeksiyonlarını tedavi eder, yaraları iyileştirir.

Defne Yaprakları, Tip 2 Diyabetli Kişilerin Glikoz ve Lipit Profilini İyileştiriyor adlı bilimsel çalışma.

Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Kekreyemiş Nedir? Faydaları Nelerdir?
Beslenme

Kekreyemiş Nedir? Faydaları Nelerdir?

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
16 Nisan 2021 - Updated on 4 Haziran 2021
0

Kekreyemiş, botanik biliminde “vaccinum vitis-idaea” olarak adlandırılan, dünyada ise “lingonberry”...

Read more
Yara Tedavisinin Doğal Yolları: Yaraları İyileştirmek İçin Uygulanacak En İyi 7 Yol Nedir?

Yara Tedavisinin Doğal Yolları Nelerdir? Yara Tedavisini Engelleyen Faktörler Nelerdir?

16 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Lüsid Rüya Nedir? Nasıl Ve Ne Zaman Görülür?

Lüsid Rüya Nedir? Nasıl ve Ne Zaman Görülür?

31 Ağustos 2021 - Updated on 13 Eylül 2021
En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ

En İyi 4 Antibakteriyel Uçucu Yağ

9 Şubat 2022 - Updated on 25 Nisan 2022
Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurveda Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaşam Bilimi: Ayurveda | Ayurvedik Yaşam Hakkında Bilinmesi Gerekenler

10 Eylül 2021 - Updated on 18 Ekim 2021
Toksik Küf Maruziyeti Ve Küf Zehirlenmesi

Toksik Küf Maruziyeti ve Küf Zehirlenmesi

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Antibiyotiğin Zararları Nelerdir?

Antibiyotiğin Zararları Nelerdir?

2 Eylül 2021 - Updated on 30 Ocak 2022
Avokadolu Ispanaklı Krep

Avokadolu Ispanaklı Krep

17 Ocak 2021 - Updated on 28 Mayıs 2021
Kadınlar İçin Evde Sıkılaşma Yolları (Egzersizler Ve Diyet)

Kadınlar İçin Evde Sıkılaşma Yolları (Egzersizler ve Diyet)

26 Ağustos 2021
Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Geçirgen Bağırsak Sendromu Belirtileri Nelerdir?

3 Eylül 2021 - Updated on 11 Şubat 2022
Ülseratif Koliti Olanlar Ne Yemeli? Takviyeler Ve Doğal Çözümler

Ülseratif Koliti Olanlar Ne Yemeli? Takviyeler ve Doğal Çözümler

15 Şubat 2022
Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

Bağırsak Sağlığı Nasıl Düzelir? Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Sistemini Nasıl Etkiler?

4 Eylül 2021 - Updated on 26 Kasım 2021
Ayurveda Tıbbında Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Faydaları Nelerdir?

Ayurveda Tıbbında Ashwagandha Nedir? Ashwagandha Faydaları Nelerdir?

8 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
İyi Stres (Eustress) Nedir Ve Faydaları Nelerdir?

İyi Stres (Eustress) Nedir ve Faydaları Nelerdir?

11 Eylül 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Aralıklı Oruç

Su Orucu Nedir? Su Orucu Nasıl Yapılır?

8 Şubat 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Manik Depresyon (Bipolar Bozukluk) Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir? Yönetmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Manik Depresyon (Bipolar Bozukluk) Nedir? Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Yönetmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

18 Ekim 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Selvi Yağının Faydaları

Selvi Yağının Faydaları

15 Ağustos 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Kulak İçi Kulaklıklar

Kulak İçi Kulaklıklar Zararlı mı?

29 Haziran 2021 - Updated on 1 Temmuz 2021
Demans Ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

Demans ve Hafıza Kaybına Yol Açan İlaçlar Nelerdir? Doğal Tedavi Seçenekleri Var Mıdır?

30 Eylül 2021 - Updated on 22 Ekim 2021
How Is A Healthy Digestive System E1624047506564

Sağlıklı Sindirim Sistemi Nasıl Olur?

7 Temmuz 2020 - Updated on 1 Şubat 2022
E Vitamini Ne İşe Yarar? E Vitamini Nelerde Var?

E Vitamini Ne İşe Yarar? E Vitamini Nelerde Var?

20 Ağustos 2021
Sarımsak Faydaları

Sarımsak Faydaları

8 Temmuz 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Zencefil Yağı Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?

Zencefil Yağı Neye İyi Gelir? Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?

21 Eylül 2021 - Updated on 18 Mayıs 2022
Karışık Yemek

Karışık Yemek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Miyalji Nedir?

Miyalji Nedir? Miyalji’ye Sebep Olan 12 Durum

30 Haziran 2021 - Updated on 30 Temmuz 2021
Ab Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

13 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
Baklagil Ve Kuruyemişleri Islatma

Baklagil ve Kuruyemişleri Islatma & Filizlendirme İşlemi

23 Haziran 2021
Fitoterapinin Faydaları

Fitoterapi Bilimsel mi? Faydaları ve Riskleri Nelerdir? Nasıl Uygulanır?

28 Aralık 2021 - Updated on 21 Şubat 2022
Tık Menisküs Nedir? Nasıl Tedavi Edilmektedir?

Yırtık Menisküs Nedir? Nasıl Tedavi Edilmektedir?

10 Kasım 2021
Onkoloji Nedir? Onkoloji Hastalıkları Ve Tedavisi

Onkoloji Hastalıkları ve Tedavisi

12 Nisan 2021 - Updated on 23 Nisan 2021

TAKİP ET

  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE NE İYİ GELİR❓

Sağlıklı bir insanın her gün 20-30 adet saçı dökülür. Günde 50-100 adet saç teli kaybı normal sayılıyor olsa da dökülen saç miktarını azaltmak oldukça önemlidir. Kimyasal madde üreten fabrikalara yakın bölgelerde oturmak, bilgisayar başında çok fazla çalışmak, kimyasal içerikli temizlik ürünlerini çok fazla kullanmak, kortizon ve doğum kontrol hapı gibi sentetik ilaçları, antiromatizmal ve antidepresan ilaçları, kimyasal saç boyalarını ve şampuanları kullanmak saç dökülmesine sebep olabilir.

Ayrıca şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasalları, koku maddelerini ve daha birçok zararlı bileşeni içerdiği için insan sağlığını tehdit eder ve saçların kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur. 

🌟PEKİ NE YAPILMALI?
🌟Bu Gıdalardan Uzak Dur!
• Şeker
• İşlenmiş Gıdalar
• Kafein
• Alkol ve Sigara
• Trans Yağlar

🌟Bu Gıdaları Tüketin
• Kimyasal İçermeyen Gıdalar: Kimyasal madde içermeyen gıdalar, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasallar endokrin sistemi bozarak hormon dengesizliklerine ve sonucunda da saç dökülmesine yol açar.
• Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği ve yağı içerdiği çinko sayesinde saç sağlığını korumaya ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda çinko eksikliğinin hipotiroide ve saç dökülmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.
• Balıklar: Somon gibi yüksek omega-3 içeriğine sahip balıkların tüketilmesi, saç uzamasına yardımcı olur ve saç sağlığını destekler.
• Yeşil Çay: Yeşil çay düşük seviyelerde kafein içeren içeceklerden biridir. Kontrollü tüketimi ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir.
• Tohumlar: Chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu gibi lifli gıdalar saç büyümesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağları içerir.
• Kemik Suyu: Protein, kolajen ve amino asitler bakımından zengin içeriklere sahip olan kemik suyu, saçların sağlıklı büyümesine yardımcı olur...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #saçsağlığı #kellik #saçseyrekliği #şeker #kimyasalgıdalar #alkol #kötübeslenme #saçdökülmesineneiyigelir #omega3 #kabakçekirdeği #yeşilçay #iysaçdökülmesineneiyigelir #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Çayı Ne İşe Yarar? Ekinezya Çayı Faydaları Nelerdir?

29 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.