İlaçsız Yaşıyoruz
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market
No Result
View All Result
İlaçsız Yaşıyoruz

İlaçsız Yaşıyoruz > Sağlık > Hindistan Cevizinin 7 Faydası

Hindistan Cevizinin 7 Faydası

Hisndistan Cevizi Faydaları Nelerdir? Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir? Hindistan Cevizi Besin Değeri, Hindistan Cevizinin Faydaları, Hindistan Cevizi Nasıl Yenir? Hindistan Cevizi Suyu İçilir mi? Hindistan Cevizinden Bitkisel İlaçlar ve Takviyeler, Hindistan Cevizi Yan Etkileri ve Alerjileri

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
16 Şubat 2021 - Updated on 15 Haziran 2021
Hindistan Cevizinin Faydalari

Hindistan cevizi, tropikal bölgelerde bulunan büyük, tüylü, kahverengi bir cevizdir. Meyvesinin, eti, suyu, sütü ve yağı kullanılır. Hindistan cevizi ağacı, kullanışlılığından dolayı ‘Hayat Ağacı’ olarak bilinir: mobilya ve inşaat için kullanılır.

Hindistan cevizinin içinde hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılan beyaz eti bulunur. Soslarda ve yemeklerde yaygın olarak kullanılan Hindistan cevizi sütü, aslında cevizin içindeki süt gibi sıvıdan değil, hindistan cevizi sütü ve etinden sıkılmış kremadan gelir.

İçindekiler

  • Hindistan Cevizi Besin Değeri
  • Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir?
  • Hindistan Cevizi Çeşitleri Nelerdir?
  • Hindistan Cevizinin Faydaları
    • 1.Kalp Sağlığı
    • 2.Kan Şekerini Düzenler
    • 3.Güçlü Antioksidanlar İçerir
    • 4.Kolesterolü Düzenler
    • 5.Enfeksiyonları Azaltır
    • 6.Hücre Hasarını Azaltır
    • 7.Gıdalara Eklemek Kolay ve Lezzetlidir
      • Glutensiz, Şekersiz ve Sağlıklı, Hindistan Cevizi Topları tarifimizi izlediniz mi?
  • Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?
    • Doğal Formlar
  • Hindistan Cevizi Suyu İçilir mi?
  • Hindistan Cevizinden Bitkisel İlaçlar ve Takviyeler
  • Hindistan Cevizi Yan Etkileri ve Alerjileri

Hindistan Cevizi Besin Değeri

Yüksek karbonhidrat içeren diğer meyvelerin aksine hindistancevizinde sağlıklı yağlar bulunur. (1-2-3)

Hindistan Cevizi, protein, birkaç önemli mineral ve az miktarda B vitamini içerirler. Bununla birlikte, diğer birçok vitamin için önemli bir kaynak değildir. (1-2)

Hindistan cevizindeki mineraller vücudunuzun birçok fonksiyonuna fayda sağlar. Hindistancevizi özellikle kemik sağlığı ve karbonhidrat, protein ve kolesterol metabolizması için gerekli olan manganez bakımından yüksektir. (4)

Hindistan cevizi kalori değeri kuru ve çiğ olarak değişmektedir. Çiğ Hindistan cevizi 354 kalori, kurutulmuş Hindistan cevizi 650 kaloridir.

Ayrıca kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olan bakır ve demir açısından da zengindirler ve hücrelerinizi koruyan önemli bir antioksidan olan selenyumdan da zengindir.

1 su bardağı (100 gram) çiğ ve kurutulmuş hindistancevizi besin değerleri (1-2)

                                   Çiğ hindistan cevizi      Kurutulmuş hindistan cevizi

Kalori                                       354                                            650

Protein                                 3 gram                                    7.5 gram

Karbonhidrat                     15 gram                                   25 gram

Lif                                          9 gram                                    18 gram

Yağ                                       33 gram                                   65 gram

Manganez                      GD’in % 75’i                          GD’in % 137’si

Bakır                                GD’in % 22’si                           GD’in  % 40’ı

Selenyum                       GD’in % 14’ü                          GD’in % 26’sı

Magnezyum                    GD’in % 8’i                             GD’in % 23’ü

Fosfor                              GD’in % 11’i                            GD’in % 21’i

Demir                              GD’in % 13’ü                           GD’in % 18’i

Potasyum                       GD’in % 10’u                          GD’in % 16’sı

GD: Günlük alınması gereken vitamin ve mineral değeri.

Hindistan cevizindeki yağın çoğu orta zincirli trigliseritler (MCT’ler) şeklindedir. (5-6-7)

Vücudunuz MCT’leri diğer yağ türlerinden farklı şekilde metabolize eder, bunları doğrudan ince bağırsağınızdan emer ve enerji için hızla kullanır. (5-6-8)

Obezite hastalarında MCT’lerin faydaları üzerine yapılan bir inceleme, MCT yağların, hayvansal gıdalardan uzun zincirli doymuş yağlar yerine yenildiğinde vücut yağ kaybını artırabileceğini buldu. (8)

Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir?

Boyutlarına göre ağır Hindistan cevizi seçin. Tazeliğini kontrol etmek için Hindistan cevizini sallayın, ne kadar çok sıvı olursa hindistancevizi o kadar taze olur.

Hindistan Cevizi Nasıl Seçilir

Hindistan Cevizi Çeşitleri Nelerdir?

Hindistan cevizi, meyve mi, sebze mi yoksa ceviz mi? Hindistancevizi tek tohumlu sert çekirdekli meyvedir. Sert çekirdekli meyve, şeftali veya kiraz gibi tohum üzerinde sert bir örtüye sahip olan bir meyvedir. Ceviz, badem ve fındıklar da sert çekirdekli meyvelerdir fakat bunlara kuruyemiş denmektedir.

Hindistan Cevizinin Faydaları

Hindistan cevizi, Hindistan cevizinden elde edilen Hindistan cevizi yağı kadar geniş çapta incelenmemiştir. Hindistan cevizi tükettiğinizde Hindistan cevizi yağındaki faydaları alırsınız fakat yağı daha konsantre olduğundan Hindistan cevizi yağı kadar yüksek derecede fayda sağlayamazsınız.

1.Kalp Sağlığı

Araştırmalar, Polinezya adalarında yaşayan ve sık sık hindistan cevizi tüketenlerin, Batı diyetini uygulayanlara göre daha düşük kalp hastalığı oranlarına sahip olduğunu bulmuştur. (6)

Polinezyalılar aynı zamanda daha fazla balık ve daha az işlenmiş gıda yerler, bu nedenle bu düşük oranların hindistan cevizi yemekten mi yoksa diyetlerinin diğer yönlerinden mi kaynaklandığı açık değildir. (6)

1.837 Filipinli kadında yapılan bir başka çalışmada, daha fazla Hindistan cevizi yağı tüketenlerin sadece daha yüksek HDL (iyi) kolesterol seviyelerine değil, aynı zamanda daha yüksek LDL (kötü) kolesterol ve trigliserit seviyelerine sahip oldukları bulundu. (6)

Genel olarak, Hindistan cevizi yağının kolesterol seviyeleri üzerinde nötr bir etkiye sahip olduğu sonucuna varmıştır. (6)

Kurutulmuş Hindistan cevizi etinden elde edilen saf Hindistan cevizi yağı tüketmek göbek yağını azaltabilir. Bu özellikle yararlıdır çünkü fazla göbek yağı kalp hastalığı ve diyabet riskinizi artırır. (8-9)

Obezitesi olan 20 kişide yapılan bir araştırma, 4 hafta boyunca günde 30 ml saf Hindistan cevizi yağı tüketen erkek katılımcıların bel boyutlarının ortalama 3 cm azaldığını buldu. Kadın katılımcılar önemli bir azalma yaşamadılar. (10)

Bununla birlikte, daha uzun bir çalışmada, 12 hafta boyunca günde 30 ml hindistancevizi yağı tüketen kadınlar, bel ölçümlerinde ortalama olarak 1,4 cm azalma yaşadılar. (11)

2.Kan Şekerini Düzenler

Hindistan cevizi karbonhidrat oranı düşük, lif ve yağ oranı yüksektir, bu nedenle kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olabilir.

Bir hayvan çalışması, Hindistan cevizinin muhtemelen arginin içeriğinden dolayı antidiyabetik etkilere sahip olduğunu buldu. Arginin, kan şekeri seviyenizi düzenlemek için insülin hormonu salgılayan pankreas hücrelerinin çalışması için önemli olan bir amino asittir. (12)

Diyabetli fareler Hindistan cevizi etinden yapılan proteinle beslendiğinde, kan şekeri, insülin seviyeleri ve diğer glikoz metabolizması belirteçleri, Hindistan cevizi proteini yemeyenlere göre çok daha iyiydi. (12)

Ek olarak, pankreaslarındaki beta hücreleri, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan bir hormon olan daha fazla insülin üretmeye başladı. Araştırmacılar, geliştirilmiş beta hücre fonksiyonunun, Hindistan cevizinde bulunan yüksek miktarda arginin nedeniyle de olduğundan şüpheleniyorlar. (12)

Hindistan cevizi etinin yüksek lif içeriği, sindirimi yavaşlatmaya ve insülin direncini artırmaya yardımcı olabilir, bu da kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. (13)

3.Güçlü Antioksidanlar İçerir

Hindistan cevizi eti, hücreleri oksidatif hasardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar olan fenolik bileşikler içerir. Tanımlanan ana fenolik bileşikler şunları içerir: (14)

  • Gallik asit
  • Kafeik asit
  • Salisilik asit
  • P-kumarik asit

Hindistan cevizi eti üzerinde yapılan laboratuar testleri, antioksidan ve serbest radikal temizleme aktivitesine sahip olduğunu göstermiştir. (14)

İçinde bulunan polifenoller, LDL (kötü) kolesterolün oksidasyonunu önleyerek, arterlerde kalp hastalığı riskini artırabilecek plak oluşturma olasılığını azaltabilir. (15)

Bazı test tüpü ve hayvan çalışmaları, hindistancevizi yağında bulunan antioksidanların, hücreleri oksidatif stres ve kemoterapinin neden olduğu hasar ve ölümden korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. (16-17)

4.Kolesterolü Düzenler

Hindistan cevizi yağının bazı savunucuları, sağlığınız için diğer doymuş yağ türlerini tüketmekten çok daha iyi olduğuna inanıyor. Hindistan cevizi yağı, genellikle kolesterol seviyeleri üzerindeki yararlı etkileri nedeniyle teşvik edilir.

Hindistan cevizindeki yağ esas olarak orta zincirli bir yağ asidi olan laurik asitten gelir. Bu tür yağlar daha hızlı parçalanır, et ve süt ürünlerinde bulunan uzun zincirli yağ asitleri kadar kan dolaşımında birikmez.

Bunun yerine, orta zincirli doymuş yağ asitleri doğrudan bağırsaktan emilir ve enerji üretimi için hızla kullanılmak üzere doğrudan karaciğere gönderilir. Kolesterolün biyosentezine ve taşınmasına katılmazlar. (18)

Bu nedenle, bazıları hindistan cevizinin “kötü” LDL kolesterolü azaltabileceğine inanıyor. Ancak araştırmalar, hindistancevizi yağının LDL kolesterolünüzü artırabileceğini göstermiştir. Yayınlanan bir çalışma, hindistancevizi yağının LDL kolesterolü tereyağından daha az, ancak doymamış bitki yağlarından önemli ölçüde daha fazla yükselttiğini buldu. (19)

Bununla birlikte, hindistancevizi yağı ve HDL seviyeleri ile ilgili bazı potansiyel olarak olumlu kanıtlar vardır. HDL kolesterol, “iyi” bir kolesterol olarak kabul edilir. Bazı araştırmalar, hindistancevizi yağı tüketmenin HDL seviyelerini artırabileceğini bulmuştur. Araştırmacılar, HDL artışının hem laurik asit hem de miristik asidin yüksek seviyelerinden kaynaklanabileceğini öne sürüyorlar. (20)

Kolesterol Düşürücü Diyet Nedir? Nasıl Yapılır? makalemizi okudunuz mu?

5.Enfeksiyonları Azaltır

Journal of Food Science’ın Temmuz 2018 sayısında yayınlanan araştırma, Hindistan cevizindeki yağ asitlerinin bağışıklık fonksiyonunu artırmaya ve vücuttaki sistemik iltihabı azaltmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerdiğini söylüyor. Çalışma yazarları, bu antioksidanların vücudu enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. (21)

6.Hücre Hasarını Azaltır

Hindistan cevizi ve hindistancevizi yağının antioksidanlar sağladığı bilinmektedir. (22)

Bu antioksidanlar, hücre hasarına neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırarak oksidatif stresi azaltmaya ve metabolik ve yaşlanmaya bağlı hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir. (23)

7.Gıdalara Eklemek Kolay ve Lezzetlidir

Doğranmış veya rendelenmiş Hindistan cevizi, yemeklere hoş bir lezzet katar. Etli dokusu ve tadı körilerde, balık güveçlerinde, pirinç yemeklerinde ve hatta karideslerde bile kullanılmaktadır.

  • Bazı markaların Hindistan cevizi tozu ürünlerinde şeker katılabileceğini unutmayın.
  • Hindistan cevizi tozu pişirme için harikadır ve kurabiyelere, keklere ve atıştırmalıklara doğal bir tatlılık ve nem katar.
  • Bir tutam çiğ hindistancevizi, yulaf ezmesine biraz doku ve tropikal lezzet katar. Muhallebi veya yoğurda karıştırılarak, aynı zamanda kilo almak isteyenler için lezzetli bir kalori arttırıcıdır.
  • Hindistan cevizi unu, fırınlamada buğday ununun yerine kullanılır. Glütensiz ve karbonhidrat hesabı yapan herkes için uygundur.
  • Tahıl içermediği için, normal buğday unu gibi tahıl ürünlerini yasaklayan paleo diyetinde tüketilebilir.
  • Hindistan cevizi unu, buğday unu gibi kabarmaz, diğer un türlerinden daha fazla su aldığı için tariflerde rahatlıkla kullanılır.
  • Hindistan cevizi yağı, fırınlamada, sotelemede veya kızartmada kullanılabilen, ısıya dayanıklı lezzetli bir yağdır.

Glutensiz, Şekersiz ve Sağlıklı, Hindistan Cevizi Topları tarifimizi izlediniz mi?

Hindistan Cevizi Nasıl Yenir?

Hindistan cevizi, birçok kullanımından dolayı yetiştiği birçok ülkede “hayat ağacı” olarak adlandırılmıştır. Bununla birlikte, bu tropikal palmiyenin ekonomik açıdan en önemli kısmı, içindeki kalın yenilebilir et ve su tabakası kaplayan sert meyvesi veya tohumudur. Bu doğal durumda Hindistan cevizi, kıyı bölgelerinin temelini oluşturur; bununla birlikte, Hindistan cevizinden bir dizi başka doğal ve tamamlayıcı form da elde edilebilir ve dünya çapında kullanılabilir.

Hindistan Cevizi Sütü

Doğal Formlar

Hindistan cevizi sütü posa ve sudan oluşurken, Hindistan cevizi kreması yaklaşık dört kat daha fazla posa içerir, karışımlar ve tatlılarda kullanılan ve besin değeri olmayan, yağ ve şeker oranı yüksek ticari olarak satılan Hindistan cevizi kremasıyla karıştırılmamalıdır.

  1. Çiğ: Yüzyıllar boyunca, hindistancevizi tüketmenin en popüler yolu çiğ tüketmektir. Hafif tatlı tadı, yüksek diyet lif içeriği, besleyici ve tıbbi faydalarının da tadını çıkarabilirsiniz.
  2. Su: Hindistan cevizi suyu sadece ferahlatıcı bir içecek değil, aynı zamanda iyi bir mineral ve antioksidan bileşik kaynağıdır. Bol miktarda elektrolit ve potasyum içerdiğinden, spor içeceklerine alternatif olarak kullanılır.
  3. Sebze sütü: Etli Hindistan cevizi özü rendelenir ve sıkılarak yağ asitleri, vitaminler ve mineraller sağlayan kremsi bir meyve suyu elde edilir. Hindistan cevizi sütü hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde olduğu gibi smoothielerde de kullanılabilir. Veganlar veya bir dereceye kadar laktoz intoleransı olanlar için sağlıklı, süt ürünü olmayan bir alternatiftir. Hindistan cevizi kreması, hindistan cevizi sütü ile aynıdır, ancak daha düşük su içeriğine sahiptir.
  4. Kurutulmuş: Kurutulmuş hindistancevizi özü, rendelenmiş, toz halinde veya küçük parçalar halinde, ekstra enerji için sağlıklı bir atıştırmalık olarak yenebilir veya çeşitli tatlılarda kullanılabilir.
  5. Un: Kurutulmuş ve toz haline getirilmiş Hindistan cevizi özü, diyet lifi bakımından zengindir ve sadece temel besinleri değil, aynı zamanda yüksek miktarda çözünmeyen lif de sağlar. Genellikle pişirme için kullanılır.
  6. Şeker: Hindistan cevizi şekeri (Hindistan cevizi bitkisinin çiçeğinden elde edilen) “sağlıklı şeker” olarak dikkat çekiyor. Bazı mineraller (kalsiyum, demir, potasyum ve çinko) sağladığı doğru olsa da, Hindistan cevizi şekeri, normal rafine şeker kadar kalori bakımından hala yüksektir. Bu nedenle, ölçülü olarak tüketilmelidir.

Hindistan Cevizi Suyu İçilir Mi

Hindistan Cevizi Suyu İçilir mi?

Hindistan cevizi suyu, Hindistan cevizinin kırıldığında dışarı akan sıvıdır. Daha eski Hindistan cevizi (kahverengi ve tüylü olanlar) genellikle Hindistan cevizinin etinden yapılan daha iyi hindistan cevizi sütü sağlar. Daha genç yeşil Hindistan cevizinden daha iyi Hindistan cevizi suyu üretilir. Birçok meyve suyundan daha az kaloriye sahiptir ve egzersiz sonrası enerjinize yardımcı olabilecek C vitamini, karbonhidrat ve elektrolit sağlar. Hindistan cevizi suyunu kullanmanın birçok değişik yolu vardır. Hindistan cevizi suyunu smoothieler, karışımlar ve dondurulmuş meyve çubuklarında kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi suyu harareti aldığı için, bazı insanlar onu akşamdan kalmanın etkilerini azaltmak için kullanır.

Hindistan cevizi suyu ayrıca bazı temel besin maddelerinin iyi bir kaynağıdır. Kalorisi düşüktür ve iyi miktarda magnezyum ve potasyumun yanı sıra yeterli düzeyde sodyum sağlar, bu da onu ideal bir doğal spor içeceği yapar. Hindistan cevizi suyu ayrıca C vitamini (askorbik asit) kadar B-kompleks vitaminleri de içerir.

Hindistan Cevizinden Bitkisel İlaçlar ve Takviyeler

  1. Sıvı yağ: Ekstraksiyon yöntemine bağlı olarak, Hindistan cevizi yağı, işlenmemiş, rafine edilmiş veya hidrojene edilmiş olarak etiketlenebilir. Saf hindistan cevizi yağı sağlıklı ve besin açısından zengindir.
  2. Esans: Hindistan cevizi esansiyel yağı, en yüksek laurik ve miristik asit seviyeleri barındırır. Egzama ve tahrişleri gidermek, saç ve cildi nemlendirmek için kullanılabilir, aynı zamanda vücudu UV radyasyonundan korur.
  3. Krem: Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirmek için kozmetik kremler ve losyonlar için kullanılır. Harici kullanılan Hindistan cevizi kremlerinin yaşlanmayı geciktirici etkileri olduğu söyleniyor.
  4. Kapsüller: Hindistan cevizi yağı içeren yumuşak jeller saç ve cildi beslemenin yanı sıra enerji ve kilo vermek için de kullanılmaktadır.

Hindistan Cevizi Yan Etkileri ve Alerjileri

Hindistan cevizi veya hindistancevizi yağı ile bilinen herhangi bir ilaç etkileşimi yoktur. (24)

Bilimsel araştırmalarla kanıtlanmamış olsa da hindistancevizi yağı, içerdiği yağ nedeniyle yüksek miktarlarda tüketilirse kilo alımına neden olabilir. Hamile ve emziren kadınların, orta miktarlarda kullanıldığında hindistancevizi yağı konusunda endişelenmesine gerek yoktur.

Hindistan cevizi alerji yapar mı? Hindistan cevizi alerjisi nadirdir, fakat özellikle ceviz veya benzeri yemişlere alerjisi olan kişilerde görülebilir. (25)

Hindistan cevizine karşı alerjik reaksiyonlar nispeten nadir görülmesine rağmen, bazı insanlar topikal uygulamalardan deri döküntüsü ve doğrudan yutulduğunda mide ağrısı yaşayabilir.

Alerji olursa, büyük olasılıkla hindistan cevizi veya hindistancevizi yağının cilde temas ettiğinde ortaya çıkan alerjik bir reaksiyon olan kontakt dermatit şeklinde olacaktır.

Dietanolamin, kokamid sülfat ve kokamid DEA gibi hindistancevizi kaynaklı bileşikler kozmetik ürünlerde de kullanılır.

Bazı insanlar, hindistancevizi yedikten sonra mide bulantısı, mide ağrısı, dudaklarda şişme, burun akıntısı, ishal, kusma ve ağızda kaşıntı veya yanma hissi gibi alerji yaşayabilir.

Texas College Hospital tarafından 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, potansiyel olarak tüm vücutta ölümcül bir reaksiyon olan anafilaksi, hindistancevizi yerken son derece nadirdir. (26)

[accordions title=””] [accordion title=”Hindistan Cevizi Referanslar” load=”hide”]1. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170169/nutrients
2. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170170/nutrients
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17180807
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24470093
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27752194
6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4892314/
7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29974400
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4882694/
9. **
10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22164340
11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21050842
13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29378044
14. https://doi.org/10.1080/10942912.2015.1099042
15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21771462
16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28412883
17. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6160495/
18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044790/
19. https://doi.org/10.1093/nutrit/nuw002
20. https://doi.org/10.1155%2F2017%2F7251562
21. https://doi.org/10.1111/1750-3841.14223.
22. https://doi.org/10.3390%2Fmolecules23030707
23. https://dmd.aspetjournals.org/content/44/2/162
24. https://www.aaaai.org/ask-the-expert/reaction-to-coconut
25. https://www.mdpi.com/2227-9067/4/10/85[/accordion] [/accordions]
Please login to join discussion

Editörün Seçtikleri

Toksinler Ve Otoimmün Hastalıklar
Sağlık

Toksinler ve Otoimmün Hastalıklar

Yazan İlaçsız Yaşıyoruz
10 Temmuz 2020 - Updated on 3 Ağustos 2021
0

Toksinler ve Otoimmün Hastalıklar'ın klinik çalışmalarda, toksik yükü hafifletmenin otoimmün...

Read more
Diyet Dönemi Hangi Kuruyemişler Yenebilir? Düşük Kalorili Kuruyemişler

Düşük Kalorili Kuruyemişler Nelerdir? Diyet Dönemi Hangi Kuruyemişler Yenebilir?

13 Ağustos 2021 - Updated on 20 Ağustos 2021
Crohn Hastalığı

Crohn Hastalığı Nedir?

9 Aralık 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Shea Yağı Nedir Ve Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Shea Yağı Nedir ve Faydaları Nelerdir? Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 5 Aralık 2021
Lipom Nedir? Lipom Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?

Lipom Nedir? Lipom Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

11 Kasım 2021 - Updated on 15 Şubat 2022
Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki Ve Yiyecekler

Hormon Nedir? Hormon Düzenleyici Doğal Bitki ve Yiyecekler

15 Ağustos 2021 - Updated on 23 Ağustos 2021
Bebek Mamalarında Bulunan Ağır Metal Oranı Nedir? Kaçınılması Gereken Bebek Mamaları Hangileridir?

Bebek Mamalarında Bulunan Ağır Metal Oranı Nedir? Kaçınılması Gereken Bebek Mamaları Hangileridir?

3 Ekim 2021 - Updated on 6 Aralık 2021
Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe Ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Salgın Sürecinin İçe Dönük Kişilere Etkileri Nelerdir? Sosyal Mesafe ve Evde Kalma Sürecinde Akıl Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

9 Ekim 2021 - Updated on 23 Ekim 2021
Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

Zerdeçal Yağı Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yağı Ne İşe Yarar?

18 Eylül 2021 - Updated on 18 Mayıs 2022
Pranayama Tekniği

Pranayama Tekniği (Nefesi) Nasıl Uygulanır? Sağlığımız İçin Faydaları Nelerdir?

14 Kasım 2021
Donuk Omuz Sendromu Nedir? Nedenleri Ve Belirtileri Nelerdir?

Donuk Omuz Doğal Tedavileri ve Donuk Omuz Egzersizleri

28 Ekim 2021 - Updated on 9 Kasım 2021
Buhur Yağı Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

Buhur Yağı (Rosece Akgünlük) Ne İşe Yarar? Buhur Yağı Faydaları Nelerdir?

22 Eylül 2021 - Updated on 12 Ocak 2022
Kilo Alımına Ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

Kilo Alımına ve Obeziteye Neden Olan Obezojenler

8 Eylül 2021 - Updated on 19 Ekim 2021
Tık Menisküs Nedir? Nasıl Tedavi Edilmektedir?

Yırtık Menisküs Nedir? Nasıl Tedavi Edilmektedir?

10 Kasım 2021
Raşitizm Nedir? Raşitizm Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Raşitizm Nedir? Raşitizm Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

12 Kasım 2021 - Updated on 25 Şubat 2022
Yeme Ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

Yeme ve İçmede Sıraya Dikkat Etmek

9 Temmuz 2020 - Updated on 4 Haziran 2021
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur?

1 Ağustos 2021
En İyi 15 Nane Yağı Kullanımı Ve Faydaları

Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Nane Yağı Nasıl Kullanılır?

17 Ağustos 2021 - Updated on 28 Nisan 2022
Kurdeşene Ne İyi Gelir? Kurdeşen (Ürtiker) İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kurdeşene Ne İyi Gelir? Kurdeşen (Ürtiker) İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

25 Şubat 2022 - Updated on 4 Mart 2022
Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği Ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Endorfin Nedir? Endorfin Eksikliği ve Doğal Tedavi Yöntemleri

22 Ağustos 2021 - Updated on 24 Ağustos 2021
Pankreas Kanseri

Pankreas Kanserinin 4.Evresi

3 Temmuz 2021 - Updated on 6 Temmuz 2021
Omega 3-6-9 Yağ Asitleri Nasıl Dengelenir?

Omega 3-6-9 Yağ Asitleri Nasıl Dengelenir?

17 Ağustos 2021 - Updated on 1 Şubat 2022
Ferulik Asit Ne İşe Yarar? Ferulik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

Ferulik Asit Ne İşe Yarar? Ferulik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

27 Eylül 2021 - Updated on 21 Ocak 2022
B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

11 Temmuz 2021 - Updated on 22 Aralık 2021
Evde Ateş Nasıl Düşürülür? Yüksek Ateş Nasıl Anlaşılır?

Evde Ateş Nasıl Düşürülür? 🤒 Yüksek Ateş Nasıl Anlaşılır?

15 Ekim 2021 - Updated on 26 Ekim 2021
101 Çeşit Şifalı Bitki Ve Baharat 5 Bölüm

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 5. Bölüm

9 Mart 2021 - Updated on 9 Mayıs 2021
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Aloe Vera

Aloe Vera Faydaları

6 Ağustos 2020 - Updated on 30 Ekim 2021
Kronik Yorgunluk Tedavisi

Kronik Yorgunluk Tedavisi

23 Eylül 2020 - Updated on 4 Ocak 2022
Defne Yaprağı Faydaları Nelerdir? Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Defne Yaprağı Faydaları Nelerdir? Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

15 Eylül 2021 - Updated on 1 Şubat 2022

TAKİP ET

  • BEYİN TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR❓
.
Beyninizde yolunda gitmeyen durumlar oluştuğunda birtakım semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomlar arasında, uyurken karabasan gelmesi ve kabus görmek vardır. Bu durum beyinde kan ve su dolaşımının bozukluğuna işarettir. Karaciğeri kuvvetlendirmek ve temizlemek, kan ve damarları temizlemek, saunada terlemek, tarama hacamatı özellikle kafa arkasından hacamat yaptırmak ve kafa arkasına sülük tutturmak bu durumdan kurtulmanın en etkili yollarındandır.
.
Beyin fonksiyonunu ağır bir şekilde etkilediği için ameliyatlarda genel anestezi alanların beyinde meydana gelen tehlikeli durumu dengelemede aşağıdaki ilaçları kullanabilir.
.
Paylaşımda tariflerini verdiğimiz ilaçlar sırayla kullanılır. Bu ilaçlar kalp ve diğer organlardaki spazmı çözer, nefes darlığı çekenler için en iyi damar temizleyici ilaçlardır. Beyin, kalp damarlarını ve diğer tüm damarları genişletir, nefes alıp vermeyi rahatlatır. 40 yaşından sonra her yıl 1-2 ay bu ilaçları mutlaka kullanmak gerekir.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
#beyinsisi #huzursuzluk #psikolojik #kafayıboşaltmak #beyintemizliği #vitaminler #demir #omega3 #folikasit #kalsiyum #dvitamini #beyintemizliği  #iybeyinteizliğinasılyapılır #doğaldetoks #detox #detoks #organikbeslenme #bütüncültıp #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam
  • VİTAMİN ve MİNERAL EKSİKLİĞİNE BAĞLI RAHATSIZLIKLAR❗
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ciltsağlığı #kırışıklık #vitamin #mineral #b12 #potasyum #çinko #sedefhastalığı #gözkuruluğu #kaskrampları #dişetikanaması #sivilce #saçdökülmesi #vitamineksikliği #mineraleksikliği #iyvitaminvemineraleksikliği #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam #ilaçsızmarket
  • Fonksiyonel tıp, bütüncül tıp, alternatif ya da geleneksel tıp alanlarının her birinde hastalar mümkün olan en iyi şekilde dinlenmelidir. Hastaların hayatına odaklanıp yaptıkları yanlışları düzeltebilirseniz eğer, iyileşmeyecek hasta yoktur. 

İlaçsız Yaşıyoruz doktorlarından Dr. Felemez Arslan
  • ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ❗
Takviyeler ve Doğal Çözümler❗

Ülseratif kolit, her yaştan insanı etkileyebilen bir çeşit inflamatuar kalın bağırsak hastalığıdır. Bağışıklık sistemi, virüs ve kötü bakteriler ile savaşırken anormal bir tepki verdiğinde bu hastalık oluşur. Sindirim sisteminde uzun süreli inflamasyona ve ülser semptomlarına veya yaralara neden olur. Genellikle vücudumuzdaki bağırsağın son bölümü olan rektumdan başlayarak iç kısımlara doğru yayılım gösterir. Ülseratif kolit hastalığına sahip kişiler, omega 3 yağ asitleri, probiyotikler, demir ve folat açısından zengin gıdalar ve zerdeçal gibi doğal ve sağlıklı besinleri tüketmelidir.

🌟Ülseratif Kolit Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
• Kanlı veya irinli ishal
• Karın ağrısı ve kramp
• Rektal ağrı
• Rektal kanama
• Ateş
• Kilo kaybı
• Dışkıyı boşaltma aciliyeti hissetmek
• Aciliyete rağmen dışkıyı boşaltamamak
• Yorgunluk veya kronik yorgunluk sendromu
• Büyüme geriliği (çocuklarda)

🌟Ülseratif kolit zaman içerisinde vücutta ciddi başka hastalıklara neden olur.
• Şiddetli kanama
• Kolonda delinme
• Şiddetli dehidrasyon
• Karaciğer hastalığı
• Kemik kaybı
• Deri, eklem ve göz iltihabı
• Ağız astarında yaralar (aft)
• Artan kolon kanseri riski
• Hızla şişen kolon
• Damarlarda ve atardamarlarda kan pıhtılaşması riskinde artış

🌟ÜLSERATİF KOLİTİ OLANLAR NE YEMELİ?

🌟Omega 3 Yağ Asitleri
Journal of the Royal Society of Medicine’de yayınlanan 2010 tarihli bir incelemede, ülseratif koliti olan ve tedavisinin bir parçası olarak omega-3 yağ asitleri kullanan 38 yaşındaki bir kadın değerlendirilmiştir. Hasta ilk olarak 1998 yılında 27 yaşındayken 10 günlük kanlı ishal ve alt karında kramp ağrısı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. İlerleyen zamanlarda hasta yaklaşık altı kilo vermiştir. Ayrıca dehidrasyon problemi yaşamıştır...
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#ülseratifkolit #ülseratifkolitlemücadele #ülseratifkolittebeslenme #ülseratifkolitdoğaltedavi #kalınbağırsak #omega3 #probiyotik #demireksikliği #folat #zerdeçal #balıkyağı #iyülseratifkolitiolanlarneyemeli #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızmarket
  • SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER❗

🌟Kabak Çekirdeği Yağı: Günde 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketmek, vücutta DHT hormonu üretimini engelleyerek saç sağlığını destekler. #imkabakçekirdeğiyağı

🌟Çinko: Çinko, bağışıklığı güçlendirmeye, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve saç problemlerini gidermeye yardımcı olur. Çinko içeren gıdaların veya çinko takviyelerinin alınması önerilir.

🌟Biberiye Yağı: Biberiye yağı, saç sağlığına iyi gelen önemli uçucu yağlar arasındadır. Saç büyümesi için hücresel metabolizmanın uyarılmasını sağlar. #imbiberiyeyağı

🌟Uçucu Yağlar: Lavanta, kekik, sedir ağacı, adaçayı ve nane yağı saç derisinde kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Saçların hızlı uzaması için, 3-4 damla nane yağı, biberiye yağı ve adaçayı yağını bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Günde bir veya iki kez saç derisine masaj yaparak uygulayın. #imlavantayağı #imnaneyağı

🌟Elma Sirkesi: Saç dökülmesini önler ve saçların uzamasını sağlar. Elma sirkesi, saç derisinin pH dengesini korumaya yardımcı olur ve kaşıntı, kepek gibi saç derisi sorunlarına neden olan bakterileri yok eder. 2 yemek kaşığı elma sirkesi bir bardak suda seyreltilir. Duştan hemen sonra kökten uca tüm saça dökülür. Durulamaya gerek yoktur. #imelmasirkesi

🌟Zencefil: Zencefildeki besin öğeleri saç köklerini besler, saç derisinde kan dolaşımını artırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemeye yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Baharatın antimikrobiyal etkileri, kepek ve saç derisiyle ilgili diğer problemleri önlemeye de yardımcı olur.
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#saçdökülmesi #kabakçekirdeğiyağı #çinko #biberiyeyağı #uçucuyağ #elmasirkesi #zencefil #aloevera #bvitamini #hindistanceviziyağı #balıkyağı #çemenotutohumu #soğansuyu #kahve #limonsuyu #iysaçdökülmesinedoğalçözümler #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaş
  • KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR❓

🌟Sentetik koku, boya, koruyucu, Sülfat, SLS, paraben, SLES içermeyen, vegan, doğa dostu, %100 doğal karanfil yağını @ilacsizmarket in sitesi www.ilacsizmarket.com dan alabilirsiniz.🌟

✅Candida
1-2 damla karanfil yağı, günde 1 kez, 250 ml suya damlatarak içilir. 2 haftadan fazla kullanmayın. 15 günlük ara vererek 2-3 kez tekrarlanabilir.
Vajina ağzı, makat gibi hassas bölgelerin kaşıntısı ve temizliği için 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağına 5 damla karanfil yağı eklenir, iyice karıştırılır ve sorunlu bölgelere sürülür. Vajina ve makat içine sürmeyin.
Ağızdaki pamukçuklar için, 1/3 su bardağı (yaklaşık 60 ml) su içerisine 1 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır. Ağızda 5 dakika çalkalanır ve tükürülür.

✅Diş Ağrısı
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı damlatılır ve iyice karıştırılır.
• Hazırlanan karışıma temiz bir pamuk batırılır ve karışım doğrudan ağrıyan dişin ve diş etinin üzerine 5-10 dakika konulur.
• Tadı çok keskin ise biraz daha taşıyıcı yağ ekleyerek seyreltebilirsiniz.
• Uygulanan kür etkisini 2-3 saat boyunca gösterir.

✅Soğuk Algınlığı ve Grip
• 1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 4-5 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Boyun ve göğüs bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

✅Kaşıntı
1 çay kaşığı (5ml/50 damla) Hindistan cevizi yağı içerisine 3 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır. Kaşınan bölgelere masaj yaparak uygulanır.

✅Cilt Lekeleri, Sivilce İzleri ve İnce Çizgiler
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı içerisine 3-4 damla karanfil yağı eklenir ve iyice karıştırılır.
• Yüz doğal bir sabun ile yıkanır ve durulanır.
• Karışım cilde nazikçe uygulanır, 30 dakika bekletilir, sonra yıkanır....
.
.
⬅️⬅️Detaylı Anlatımını Kaydırarak Okuyabilirsiniz.
.
.
.
.
.
#karanfilyağı #uçucuyağı #candida #kaşıntı #regl #soğukalğınlığı #dişağrısı #ağızsağlığı #karanfilyağınasılkullanılır #grip #depresyon #yüksektansiyon #ciltlekesi #sivilce #bilekburkulması #iykaranfilyağınasılkullanılır #ilaçsızyaşıyoruz #sağlık #sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #ilaçsızyaşam

Bilgilendirme

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Eliminasyon Diyeti Danışmanlık Programı
  • Diyet PDF’leri
  • Aydınlatma Metni
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Üyelik Sözleşmesi
  • Çerezler ve Gizlilik Politikası

Destek

Bize Ulaşın

Önemli Diyetler

  • Eliminasyon Diyeti
  • Online Diyet
  • Karatay Diyeti
  • İsveç Diyeti
  • Aristo Diyeti
  • Akdeniz Diyeti
  • Ketojenik Diyet
  • Gaps Diyeti
  • Su Orucu
  • Aralıklı Oruç Diyeti
  • AB Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • 0 Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • B Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?
  • A Kan Grubu Diyeti Nasıl Yapılır?

Kategoriler

  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

Güncellenen İçerikler

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

Gül Çayı Faydaları Nelerdir?

30 Ağustos 2021 - Updated on 23 Mayıs 2022
Yasemin Çiçeği Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

Yasemin Çayı Faydaları Nelerdir? Yasemin Çayı Ne İşe Yarar?

22 Eylül 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Civanperçemi Ne İşe Yarar?

Civanperçemi Ne İşe Yarar?

11 Ağustos 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022
Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

Biberiyenin Faydaları Nelerdir? Biberiye Ne İşe Yarar?

5 Ekim 2021 - Updated on 20 Mayıs 2022

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi

© Her Hakkı Saklıdır.

İlaçsız Yaşıyoruz logo_dark

ilacsizyasiyoruz.com © 2021 İlaçsız Market ve Yazılım Teknoloji Limited Şirketi © Her Hakkı Saklıdır.

Sevgili okuyucu, yazılarımızda konular ile ilgili açıklamalar, faydalı özellikler ve doğru ve etkili kullanımları ile ilgili belirli tavsiyeler verilmektedir. İlgili besinin ya da ürünün verilen tariflerin ve tavsiyelerin uygulama aşamalarında, her bünyede farklılıklar göstereceğini unutmayın. Sunmuş olduğumuz bilgiler teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Tarif ve tedavileri uygulamadan önce yazı içerisinde yapılan uyarılara dikkat etmeli ve doktorunuzun görüşünü almanız tavsiye edilmektedir.



Profesyonel Web Tasarım sistemleri ile hazırlanmıştır.


No Result
View All Result
  • Sağlık
    • Fonk. Tıp
  • Uçucu Yağlar
  • Beslenme
    • Diyetler
    • Tarifler
    • Glütensiz
  • Güzellik
  • Takviyeler
  • İlaçsız Market

© 2021 İlaçsız Yaşıyoruz - VagonSoft Web Tasarım.

Sitemiz daha iyi performans için çerezler kullanır. Devam ederek bunu onayladığınızı varsayıyoruz. Daha fazla detay için Gizlilik ve Çerez Politikaları sayafasını ziyaret edebilirsiniz.