Reklam
Beslenme

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar 2. Bölüm

Reklam

Şifalı Bitki ve Baharatlar Yazı Dizimizin 2. Bölümü ile karşınızdayız. Şifalı Bitki ve Baharatlar hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Özellikle öğrenmek istediğiniz Şifalı Bitki ve Baharatlar varsa bize yorum yaparak sorabilirsiniz. Serimize 11. sıradan devam ediyoruz. Hadi başlayalım…

11. Berberin

Berberin nedir? Berberin, kızamık, altınmühür ve zerdeçal dahil olmak üzere çeşitli geleneksel otlarda bulunan doğal bir alkaloiddir. Berberin nasıl satılmaktadır? Berberin faydaları Nelerdir? Bakterilerle savaşmak için kullanılabilen ve geleneksel olarak antibiyotiklerle tedavi edilen durumların tedavisine yardımcı olan bir öz olarak satılmaktadır. Berberin ayrıca diyabet, yüksek kolesterol, kalp hastalığı, obezite, alzheimer hastalığı, akciğer iltihabı, SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth – İnce Bağırsaklarda Aşırı Bakteri Çoğalması) ve kanser için doğal ilaç olarak kullanılır.

Reklam

Berberin bilimsel çalışması: Berberinin in vitro ve in vivo olarak glikoz ve lipid metabolizmasını düzenlediği gösterilmiştir. Bu pilot çalışma, tip 2 diabetes mellitus hastalarının tedavisinde berberinin etkililiğini ve güvenliğini belirlemekti. Sonuç olarak, bu pilot çalışma, berberinin, lipid metabolizması üzerinde yararlı etkileri olan güçlü bir oral hipoglisemik ajan olduğunu göstermektedir. Berberine, açlık kan şekerini ve yemek sonrası kan şekerini 1 haftadan denemenin sonuna kadar düşürerek hareket etti.

12. Kara Yılan Kökü (Black Cohosh)

Kara yılan kökünün faydaları nelerdir? Kuzey Amerika’ya özgü çiçekli bir bitki olan karayılan otunun kökleri ve rizomları, sıcak basmaları, uyku sorunları ve kemik kaybı gibi menopoz semptomları dahil olmak üzere bir dizi hormonal sorunu tedavi etmek veya hafifletmek için kullanılır. Karayılan otu, genellikle menopozun rahatlatılması için kullanılan hormon replasman tedavisine güvenli bir alternatif sağlar, polikistik over sendromu rahatsızlıklarını ve rahim fibroidlerini tedavi etmeye yardımcı olabilir.

13. Siyah Frenk Üzümü (Ribes Nigrum)

 

Siyah frenk üzümü nedir?, Siyah frenk üzümü, Bektaşi üzümü ailesine ait küçük bir çalıdır. Siyah frenk üzümü, C vitamini yüklü koyu mor, besleyici yoğun meyveler üretir. Siyah (frenk) kuş üzümünün faydaları nelerdir? Siyah frenk üzümü, meyveler, obezite, kalp hastalığı, kanser ve diyabeti önler ve birçok sağlığa faydası olan antosiyaninler bakımından zengindir.

Reklam

Siyah frenk üzümü yemek gözlere faydalıdır. Patojenleri ve virüsleri öldürür, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Antosiyanin bakımından zengin siyah frenk üzümü özü, insan hepatoselüler karsinom hücrelerinin büyümesini baskılar.

14. Boldo (Peumus boldus)

 

Boldo olarak bilinen Peurnus boldus, tıbbi faydaları binlerce yıldır kullanılan gelen bir Şili ağacıdır. Boldo faydaları nelerdir? Boldo, yaşlanmayı geciktiren antioksidandır. Boldo, sindirim sistemleri sorunlarını, mesane enfeksiyonlarını, safra taşlarını ve karaciğer hastalığını hafifletir. Boldo, idrar söktürür, idrar akışını artırır ve zararlı maddelerden arınmayı sağlar. (1)

15. Hodan (Borago officinalis)

 

Hodan, tıbbi amaçlar için kullanılan bir bitkidir. Hodan faydaları nelerdir? Hodan, tohumlardan elde edilen çiçekler, yapraklar ve yağ, egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi eder. Ateşi düşürür, Öksürğü keser, Romatoid artrit, Fibromiyalji, Ankilozan spondilit gibi iltihaplanmadan kaynaklı ağrılara kullanılır.

Reklam

Hodan yağı, adet öncesi ağrıları azaltır, kemik kaybı, hormon dengesizlikleri, solunum rahatsızlıkları, kalp hastalığı ve felç gibi çok çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde yardımcı olan bir tür omega6 yağ asidi olan yüksek miktarda GLA içerir. Hodan tohumu yağı ve gamma linolenik asidin DNA üzerindeki koruyucu etkisinin laboratuvarı çalışmalar.

16. Akgünlük (Boswellia Serrata)

 

Akgünlük (Boswellia) faydaları nelerdir? Boswellia adı verilen cinsin ağaçlarından elde edilen özler, iltihabı azaltır, kanserle savaşır, kalp hastalığını önler. Bağışıklık sistemini tedavi eder. İltihaplı romatizma ağrılarını azaltır, tedaviye yardımcı olur. Akgünlük (Boswellia) otoimmün hastalıkları önler. Potansiyel bir antiinflamatuar ajan olan Boswellia serrata: bilimsel çalışma.

17. Şeytan Ayağı (Bupleurum)

 

Şeytan ayağı Bupleurum nedir? Bupleurum, Geleneksel Çin Tıbbında 2.000 yıldan fazla bir süredir vücudun zararlı maddelerden ve toksinlerden arınması için kullanılan bir bitkidir. Şeytan ayağı Bupleurum’un faydaları nelerdir? Bupleurum’u karaciğeri sağlığında, böbrek üstü bezi işlevini artırmada, PMS veya menopoz ile ilişkili depresyonu tedavi etmede, nöbetleri hafifletmek ve yumurtalık kanseriyle savaşmak için de kullanabilirsiniz. (2)

18. Dulavrat otu (Arctium lappa)

 

Dulavratotu nedir? Papatya ailesinden bir bitkidir. Dulavrat otu, quercetin, luteolin ve fenolik asitler gibi sağlığı geliştiren antioksidanlar içerir. Dulavrat otu faydaları nelerdir? Dulavrat otu, toksinleri atar, kan dolaşımını düzenler, lenfatik sistemi güçlendirir, şeker hastalığına (diyabet) karşı korur.

Dulavratotu nasıl tüketilir? Dulavratotu sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarını iyileştirmek için toz, taze, kurutulmuş veya çay formunda tüketilebilir. Dulavratotu ayrıca kanserle savaşır ve iltihaplı romatizma hastalıkları tedavisinde kullanılır. (3)

19. Aynısefa (Calendula)

 

Aynısefa faydaları nelerdir? Aynısefa, ağızdan alınır veya topikal olarak kullanılır. Bir çok sağlık sorunlarında tedavi etmek veya tedaviye yardımcı olarak kullanılır. Aynısefa, güçlü anti-inflamatuar özelliği sayesinde, iyileşmeyi hızlandırır. Kas spazmlarını gevşetir ve ağız sağlığında etkilidir.

Aynısefa ayrıca antimikrobiyal ve antiviral özellikler içerir. Araştırmalar, radyasyon ve kemoterapi gibi kanser tedavilerinden kaynaklanan hasarları gidermek için kullanılabileceğini göstermektedir. (4)

20. Kakule (Elettaria cardamomum)

 

Kakule, zencefil ailesindeki çeşitli bitkilerin tohum kabuklarından yapılır. Bitkisel besinler ve manganez açısından zengindir, günlük manganez ihtiyacınızın %80’ini sadece bir çorba kaşığı ile karşılar. Kakule faydaları nelerdir? Kakule, ağız kokusunu giderir. Diş çürüklerini engeller. Tansiyonunuzu düşürmeye, diyabeti düzenler, sindirim sistemine yardımcı ollur, kanserle savaşır. (5)

101 Çeşit Şifalı Bitki ve Baharatlar Yazı dizimizin 1. bölümünü buradan hemen inceleyebilirsiniz.

Reklam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu